Aktív témák

• dark2

tag

A véleményetekre lennék kíváncsi.
    A linuxos gépem: Dell GX50 - 800mhz cerka, 512sd, 40-es maxtor vinyó, i810-es lap integrált videokártyával, usb2-es kártya és diamond monstersound mx300.
    Az érdekelne, hogy ha sikerülne valamivel nagyobb rendes P3-at szereznem bele (csak 100fsb coppermine jöhet szóba), azzal gyorsul-e szemmel láthatóan az Xubuntu 810 futása? Végül is a boot elfogadható sebességű, de mondjuk a firefox használat már lassú kissé - különösen mióta engedtem neki a flash lejátszáshoz szükséges program felrakását - amitől a honlapokon megjelennek a kisfilmek, stb. Mint a youtube vagy a reklámok. Kicsit lassúnak találom, ha filmlejátszót tölt - a totemet és a vlc-t használom, lejátszáskor elég magas a proci terhelés.
    Kiraktam a tálcára egy grafikus kijelzőt és filmlejátszáskor 90-100% körül van, illetve előfordul, hogy rövid időnként filmezés közben a procihasználat felugrik 100-ra és egy pillanatra megakad a kép folytonossága, aztán megy tovább. Ahogy sikerült meglelnem, kikapcsoltam a feleslegesen futó alkalmazásokat.

Szóval segít valamit a 800-as coppermine cerkáról (128k L2, 100fsb) a 850-es (256L2, 100fsb) procira cserélés? A ram 256-ról 512-re tolása a vinyóhasználatot jól lecsökkentette.

Aktív témák