Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

Sziasztok, lenne egy ma már retro tuning problémám. :) Szó szerint kukáztam egy A7V8X-X alaplapot, céges lomtalanítás során a szemétdob tetején találtam... hazavittem és csodák csodájára működik. Szereztem bele 500ért egy 1800as procit, meg 800ért Thermaltake hűtőt gondoltam kicsit szórakozok. :)
    Egy dobozon összedugdostam a gépet, és elkezdtem picit húzni a procit.

Ez az Alaplap 1,75ön járatja a provit is 1,85 a max amit tud neki adni, nem szaroztam felraktam maxra egyből, hűtő bírja.

Elkezdtem emelni az FSBt alapba 11,5x133on jár 149/37es FSB ig jutottam innentől ha 150re akarom emelni akkor 150/30 követekezik újból van valakinek ötlete hogy miért veszi ilyenkor vissza a pci (?) sebességét? 150en már képet sem ad, ami fura mert 149en 1órát fut a memtest és hibamentes, ergo a provi-memória-alaplap nagy valószínűséggel jó.

Az alaplap lehet itt a szűk keresztmetszet, mert régi tapasztalataim alapján ha a proci nem bírja tovább akkor először azért bebootol, majd instabil lesz, majd eljön az a pont amikor be sem bootol. Van valakinek ötlete? szorzót próbáltam felfele állítani mert elvileg ezt megengedi a lap, de a gyakorlatban nem történik semmi, 11,5x149en fut mindig még ha 15ös szorzó van beállítva akkor is....

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés