Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• aleister

veterán

Sziasztok!

Teljesen elakadtam tuning téren. AMD x2-es 3600+ os proci, Asus M2N-e mbo és 800MHz DDR2 A-data memóriákról van szó.
    Alapban ugye 10*200 lenne a cpu órajele. Tanácsolták, hogy keressem meg az FSB végét. 300ig mentem fel (persze a szorzót levettem 7re). Gondolom ment volna tovább is, de nekem ennyi elég volt. Mivel sajna az alaplapon a 10x-es szorzó a max, így csak FSB emeléssel tudok előre jutni. Akárhogy is küzdöttem nem tudtam átlépni a szánalmas 2200-at. Ez 10% tuning, pedig anno itt azt írta a PH, hogy jó anyag a Windsor magos 3600+.
    A ramok 1:1-ben bírták a 240-es FSB-t és a HT is ment stabilan 1200MHz-n (5*240). A vicc, hogy mindez alapfeszen. Ám adhatok én akármennyit (1,5 V-ig mentem el), képtelen a 10*230-ra.
    Mivel a ramok bírnák, a HT bírná, a PCI-e 100-on volt, s a proci is bírná a magas FSB-t nem tudok mire gondolni.

Más.. miért van az, hogy míg biosban és az mbo-hoz adott pc-probe progiban 1.29 (gondolom a referencia 1.3) a v-core, addig a cpu-z és az everest 1.14-et mutat? Csak, mert nem mindegy, hogy melyik szerint emelem 1.5-re a feszt. :)

Új hozzászólás Aktív témák