- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- Lalikiraly: Astra kalandok @ Harmadik rész
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: AOMEI Backupper Professional Edition: Lifetime Subscription
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- LordAthis: AI Kérdés érkezett - 3600 soros Spagetti kód refaktorálása és budget
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pero
senior tag
válasz
Blaze71 #11062 üzenetére
na akkor első körben azt tisztázzuk ha A64 óta azért 1-2 dolog megváltozott.
1,) nem csak egész szorzó lépések vannak hanem szépen felenként tudsz emelni.
2,) AM3 esetén tutira mondom de sztem minden Phenom II re igaz, hogy itt ismét EC órajelből számolódik a mem órajele, ergo ha azt emeled akkor emeled a memét is (hacsak vissza nem osztasz)
3,)nem azt mondom h a C&Q felesleges, hanem azt h pótolható, 2 között nagy a különbség.
4,)ilyen esetben "EC" vel való tuning finom hangolásra való, nem pedig alaptuningra 2,8-3,2re. már csak a fentiek miatt is.
5,) a HT sebessége nem mind1 Phenom esetén, mert nem az a kérdés h elég e. mert Pl: Phenom 2 nem szereti ha véletlen a HT magasabb órajelen jár mint az NB.ill azt sem szereti, sőt sosem szerette h a rendesen meghúzod, max 100-200Mhzt bírtak tuningban világ életükben. normál felhasználás mellett.ui: minden "gonoszság" nélkül, előbb nézz utána annak amiről tanácsot adsz, én sem a kisujjamból szerzem az infókat.
Agrox: AOD(képes softveresen módosítani a BIOS beállításokat) is képes rá, hogy beállított profilokat váltson, de ha jól tudom nem automatikusan. én csak azért nem használom, mert CPU-Z valid nem fogadja el minden esetben.
Korábbi kérdésedre válaszolva: az NB jelen esetben azért fontos mert K10óta az IMC(memóriavezérlő) nem azonos órajelen jár a CPUval,720BE esetén CPU clock:2,8GHz NB clock:2Ghz ebből fakadóan pl egy everest tesztben hajlamos lemaradni egy pl >2GHznél gyorsabb a64el szemben.(nem jelent semmit maga a teszt) viszont NB-t csak óvatosan szabad húzni.Érdemes körülnézni ha más nem Logouton van pár cikk ami Phenomok tuningolásáról szól. többek között én is írtam 1et.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Trollok komolyan
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Az előírások megszegése miatt éghet le egyes alaplapokon a Socket AM5 foglalat
- TCL LCD és LED TV-k
- Xiaomi Mi 8 - így csinálunk csúcsmodellt Mi
- Formula-1
- További aktív témák...
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!)
- Xiaomi Redmi Note 14 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! MSI Z77 MPOWER Z77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3026, 91% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3240
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest