- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
t72killer #59508 üzenetére
fogynak a szűzek a topikból
mi amúgy bekaptunk.. valamit. fejfájás, torokfájás, pici nátha, gyengeség, a kicsi ma hajnalban ugatott párat crouposan, úgyhogy benne van, hogy éjjel most dádá lesz. ma nekem éppen jobb, de már egyszer voltam picit jobban, aztán tegnap megint elég rendesen fájt a torkom
teszt nincs, már tele a tököm a mindennel is
-
Vesa
veterán
válasz
t72killer #59499 üzenetére
A deltát elkapó barátom 3x oltott is volt. 2 hét pihire küldte az omikron 39C lázzal, és olyan szarul volt, hogy a Favit is felírrták neki. Be is szedte szegény. Egy biztos: attól, hogy most megszűntek a védekezési szabályok és van fontosabb téma a világban, a vírus sajnos továbbra is él és VIRUL.
-
Vesa
veterán
válasz
t72killer #59474 üzenetére
Aki kettőt kapott, az rendben van. Aki még egyet -az első pár évben még az volt a módi-, azok szívhatnak keményen, állítólag nem elég. Én sajnos nem tudom, megkaptam-e a másodikat is, mert az oltási könyvem nincs meg, a korom alapján pedig határeset, pont akkoriban volt a váltás a 2 dózisos verzióra.
-
Vesa
veterán
válasz
t72killer #59422 üzenetére
Az Omikron talán, de semmi nem garantálja, hogy ez így is marad. 2 év alatt mennyi variáns is pörgött le?
Amúgy az omi is képes lerakni az EÜ-t, legalábbis nálam ez azt jelenti, hogy a normál ellátás minősége sérül, ami sajnos simán teljesül. Itthon mindenképpen, nem tudom nálatok hogy van. De itt egyre sz*rabb a hozzáférés a normál ellátáshoz, lassan egy vérvételre is 2 hónapot kell várni, ezért inkább mindenki elmegy fizetősre. Már MR-t is magamnak intéztem pénzért, mert 9 hónap!! múlva lett volna időpont.És akkor még ott van a "sohanemisvót" long covid, ami további problémákat jelent. Szóval értem én, hogy van most fontosabb probléma is, de ez a hurrá optimizmus érthetetlen számomra. Attól nagyon messze vagyunk, hogy a Covid ne legyen tényező.
-
válasz
t72killer #59207 üzenetére
A cikk alapján nem elhamarkodott következtetés ez? Csak mert nem is ez volt a kérdés. Két fő állítás volt:
1. Oltás után két héttel az 5-11 éves korosztályban alacsonyabb volt a védettség, mint a 12-17 év közöttiben (relatíve).
2. A következő négy hétben drasztikusan csökkent (szinte eltűnt) a védettség az 5-11 éves korosztályban, míg a 12-17 év közöttiben csak enyhe csökkenés volt.Okként pedig azt feltételezik, hogy túl alacsony lehet a dózis. (Ha jól tudom, akkor 12 év fölött 30 ug, alatta csak 10 ug. Ehhez képest a Moderna esetén 50ug 12 év alatt is.)
-
válasz
t72killer #59065 üzenetére
Akkor az negyedévente félmillió adag (ha csak az immunhiányosakra lövünk), infúzióban kell beadni, gondolom csak munkanap, mert ez mégsem egy sürgősségi eset: az annyi mint napi 8000-8500 kezelés. Az NHS boldog lesz...
Ha már boldog együttélés:
How long will 'long COVID' be with us?"Estimates for the number of people who develop long COVID—a suite of lingering symptoms—range from 10 percent to as high as 50 percent of cases."
Vegyük a 10%-ot: Ha mindenki megfertőződik, akkor ez kb. 1 millió ember lesz. (Sajnos a cikk nem tisztázza, hogy egy csak egy körre vonatkozik-e, mert ha igen, akkor nem csak az lesz igaz, hogy úgyis mindenki elkapja, hanem az is, hogy úgyis mindenki longcovidos lesz.)
How COVID-19 can harm pregnancy and reproductive health
(Nagyon betojni nem kell, de némi parára bőven van ok...)
-
válasz
t72killer #59059 üzenetére
De akkor támogassák azt, aki veszélyeztetett. Engedjék meg, hogy otthonról dolgozzon, tanuljon, stb. Most van ismerősöm, aki hiába van 3x oltva, akkor is veszélyeztett, mert komoly alapbetegsége van, de nemsokára már az egyetemen sem lesz távoktatás, mindenkit beterelnek, holott eddig simán ment a home office.
Hol marad a nagy változás, amit mindenki "átélt" a covid során, micsoda fejlődés ment végbe IT és más területeken, most meg minden vissza a covid előtti vagy még azelőtti időszakra, lol.
Ez a "tanuljatok meg együtt élni vele" csak egy populista duma, amit kitaláltak a politikusok, főként most Boris hangoztatja - és lásd, egyből nem foglalkozik senki azzal, hogy szétbulizta magát a lockdown alatt.
Együtt lehet élni vele, de nem kéne elfelejteni mindent, amit megtanultunk (már aki képes volt tanulni) a 2 év alatt... -
fatal`
titán
válasz
t72killer #59038 üzenetére
Igen, egy ezrelék, 20 napon belül. Fél éven belülről mondjuk semmit nem tudunk.
Meg arról se, hogy nem lesz-e egy új variáns, aminek semmi köze megint a korábbiakhoz (incl. BA.2).Nincs bajom a korlátozások enyhítésével egyébként, régóta szarik az egészre mindenki. Mondjuk a beltéri maszkviselést pl. nem törölném el.
-
Kékes525
félisten
válasz
t72killer #59029 üzenetére
Szerintem is ez a helyes irány, de csak módjával. A maszkviselést azért még tartani kell. Talán a lezárásokon lehet enyhíteni. Már csak azért is mert mindenütt a világon nagyon elcseszték az egész járványkezelést és ez miatt az emberek nagyon sokszor ellentétes információt kaptak, ezért komolytalannak tartották a járványt és a védekezést. Másrészt nem lehet ezt évekig folytatni. Egyszer mindenki találkozik a vírussal és reméljük hamarosan kapható lesz a patikában a Paxlovid is és ezzel lesz egy dedikált gyógyszerünk ellene. Másrészt ebben az évben még biztosan újabb és újabb hatékony fegyvereink lesznek ellene (vakcina spray, újabb antivirális szerek és esetleg ez is kijön, de ez inkább csak jövőre várható: [A SARS-CoV-2 ferritin nanoparticle vaccine elicits protective immune responses in nonhuman primates] persze, ha átmegy a fázisvizsgálatokon.
Persze ezt az egészet totál felrúghatja egy újabb, súlyosabb és esetleg fertőzőbb betegséget okozó variáns. A lehetősége, esélye, valószínűsége megvan, mert a vírus másolatok száma még mindig hatalmas.
-
válasz
t72killer #58998 üzenetére
A Moderna technológiáját próbálják másolni, amit részben publikáltak, illetve ígéretük szerint a pandémia alatt ingyen licenszelik (legalábbis nem kérnek érte pénzt.) Ugyanakkor konkrét gyártási technológiát nem adnak át, bár a WHO és partnerei szerették volna. Az EU pénzt ígért ugyan a projekthez, de a szellemi tulajdonról átmenetileg sem hajlandó lemondani. (pl. forrás, forrás)
(Az más kérdés, hogy mennyire fogja a "saját" vakcina megoldani az oltási kérdést ezekben az országokban. Mert azért év vége óta jelentős vakcina felajánlásokat kaptak, de logisztikai problémák miatt (pl. hűtési lánc), vagy szervezésileg (pár hónap szavatosságú oltóanyag terítését nem tudják megoldani) ezek nem realizálódnak. Válogatnak is, a vektor vakcinák arrafelé sem népszerűek (pl. Indiában állítólag már felesleges gyártási kapacitások is vannak.) És a lakosság még oltásellenesebb, mint a "fejlettebb" világban.)
-
válasz
t72killer #58886 üzenetére
elméletben ezt akár alá is írnám, az tart vissza inkább most konkrétan, hogy elég sokat voltunk összességében betegek az utóbbi időszakban, és jó lenne némi pihi.
nagy általánosságban viszont ez az "ásványkiállítás" egy folyamatosan fennálló problémakör. a gyerekeknek társaság és program kell. a felnőtteknek is, amúgy, de mondjuk én kellően embergyűlölő vagyok ahhoz, hogy elég legyen az erdő és a gombák
. ezzel együtt, ha az a forgatókönyv valósul meg, hogy random dobsz egy kockával egy-egy covid fertőzésnél, és ha hatost dobsz, mész a lefolyóba, hát, az eléggé megnehezíti a dolgokat
-
perempe
veterán
válasz
t72killer #58663 üzenetére
Jelen.
A másik topicba linkeltem. (Érdemes a kommenteket elolvasni.) Oké, lusta vagyok, de ha hazajöttem Pestről, akkor minimum meleg vízzel kimosom az orrom a zuhany alatt. Orrirritáció esetén bekeményítek, sós vízre vetemedek.
-
IQfályter
tag
-
válasz
t72killer #58658 üzenetére
értem a rizsát (magyarázatot) róla, de nekem ez egy kategória a magas dózisú cink terápiával. nekem nem fáj, ha bárki használja, viszont tartom: megeszem a kalapom, ha a virostop bármire jó covid ellen. (sőt, én speciel akkor is megeszem a kalapom, ha egyáltalán bármire jó, de mindegy)
és mellesleg pont így reklámozták: hogy bizonyított, hogy az első szer, ami használ, hogy nagyon meg lett nézve. konkrétan csodaszernek reklámozták. aztán mi volt? egy darab "tanulmány". izé, na. tuti fasz.ul meszelte el őket az ogyéi, hogy de hogy volt elmeszelni való, az is szent.
-
Vesa
veterán
válasz
t72killer #58578 üzenetére
"Tehát az ivermectint meg kell hekkelni, hogy közvetlenül jusson a problémás sejtekhez, és ott érje el a megfelelő koncentrációt."
Innentől ez gyakorlatilag értelmetlen, mert pont az a dilemma mint az alkohol esetén, vagy még jobb példa a kemoterápia. Mindegyik pusztítja amit kell, ezáltal kvázi "gyógyít", de az alkohol csak olyan koncentrációban, hogy abba a páciens is belehal. A kemonál pedig rommá mérgeznek mindent amit ér, a lokális alkalmazás nagyon nehéz, gyakorlatilag csak közvetlen a sejtcsoportba befecskendezéssel megvalósítható, ami már a daganatok többségénél sem lehetséges több okból, az egész szervezetben cirkuláló vírus esetén pedig semennyire sem oldható meg az iver esetén. Az Ivermectimnek innentől kb. annyi értelme van mint Trump "igyunk hipót", megoldásának.
-
syberia
veterán
válasz
t72killer #58592 üzenetére
Abban egyetértünk hogy valóban nem indultam alacsony szintről, de talán magasról sem, nem tudom mert nem mérettem.
Csollány esetében nem topik kompatibilis a véleményem, megtartom.Más.
Sakkmatt!Gates szerint jobb "vakcinát" kaphattam, mint amire a világ vezető vakcinafejlesztői képesek voltak. De valamiért még nem teljes a kép. Hogyan jött létre az omikron? Lehetséges hogy laborkörülmények között, mesterséges úton készült?
Mennyire valóságtól elrugaszkodott azt feltételezni, hogy a mesterséges immunizálás szuboptimális védelmének feljavítása érdekében engedték szabadon? Egyszer talán kiderül hogy is volt. -
syberia
veterán
válasz
t72killer #58578 üzenetére
Én nem adagoltam túl de az első naptól szedem, ugyanis azok akikről tudom hogy covid előtt/ alatt tolták, 0 esetben maradtak fent "longos" tünetek. Számomra a tartósan fennálló fertőzés, vagy immunrendszer kibillenés elkerülése prioritás, a többség valóban simán meggyógyul alap kezeléssel ebből a betegségből.
Nem hiszek sem a véletlenben sem a "génlottóban", a optimális D vitamin szint csak egy összetevője a megelőzési stratégiának, orrsprayt nagyon rég nem használtam és úgy fest most sem fogok. Megeszem a mézes feketeköményt egy marék cinkkel és zöld teával és nézek egy filmet. Ebben a bolond szeles időben jobbat úgy sem lehet.
(#58579): Köszi már alulról karcolom a negyedik ikszet.
Kedves ismerősöm 3 parizerrel a vállában szintén nagyon enyhén átvészelte ezt a mostanit. Nálam idősebb nő, de hozzám hasonlóan sokat mozog és jól táplálkozik. Ezeknek pedig nagy jelentősége van a fertőzések kivédésében szvsz.
-
Z.É.T.
őstag
válasz
t72killer #58553 üzenetére
Nagyon jó és jogos kérdés, van gerincsérvem és még több gerincproblémám is (meszes tüskék, lustagerinc, stb), de azzal az elmúlt években - többek között 6 hónappal ezelőtt is - foglalkoztunk, napi 1-2 óra gyógytorna megy.
Az első szívultrahangom viszont még a sérvem előtt volt évekkel.
Ettől függetlenül nem kizárható, hogy benne van a sztoriban, erről is beszéltünk, hogy mozgásszervi alapú is lehet, ellenben nincs igazán hatása a testtartásnak, gyakorlatok közben sem változik a fájdalom.
Ha nem lenne egyéb neurológiai tünetem a covid óta, nem lenne az ME/CFS, akkor erősebben gyanakodnék magam is. Két nagyon profi csontkovácsom is van, nálam ezek sajna nem a "kétroppantással" kezelhetőek már.
Whatever, megyek előre, nem hátra! -
spileraaa
senior tag
válasz
t72killer #58535 üzenetére
Decemberben volt deltas (nem volt oltva egyszer sem) ez ad valami védelmet az omicron ellen hogy enyhébb lefolyású legyen?
Ennek menyi a lappangási ideje mire ki mutatható? Ez azért érdekelne hogy a kórházba kapta el vagy még előtte múlt hét csütörtökön feküdt be eddig volt csinálva 2 teszt mióta bent van azok negatívak lettek a ma reggeli lett pozitív.
-
Vesa
veterán
válasz
t72killer #58517 üzenetére
Sok tényezős az biztos. Ilyen szintű részletes, minden korábbi variánsra kiterjedő kutatás nem valószínű, hogy lesz. Viszont rengetegen vannak akiknek csak oltásuk van, az is már jó régi, vagy egy egészen korai verzión estek át lassan 2 éve. Itt csak találgatni lehet, de az legalábbis nem túl bizalomgerjesztő, hogy mennyien zuhantak meg az Omikrontól olyanok, akik átestek valamelyik korábbi verzión is. Több olyan ismerősöm van, akit oltás+átesés ellenére jobban lerakott az Omi, mint a korábbi durvább variánson való átesés. Kérdés, mi lett volna velkük akkor ha egy tüdőromboló cucc lett volna és nem a BA.1? Ez persze nem reprezentatív minta, de volt itt valami study is az egyre gyakoribb áttöréses fertőzésekről.
Végeredményben, egy Omikronnál jobban terjedő+a tüdőt a korábbiakhoz hasonlóan támadó verzió elég szarul hangzik, főleg, mert gyakorlatilag nem látni a védekezés "hogyan tovább?"-ját.
BA-2 halálozást még korai megítélni, kell minimum 1, de inkább 1,5 hónap, mire a halottak száma releváns infó lesz.
-
Csatravi
senior tag
-
Drizzt
nagyúr
válasz
t72killer #58256 üzenetére
Akkor nem merheted tul gyakran, vagy nagyon keveset mozogsz, vagy nagyon sokat. Setalj egy temposat 10 percig, majd menj fel egy kb. szaz meter szintkulonbsegu dombra enyhe emelkedon, hasonlo tempoban. Nekem ez olyan 115-135 koze viszi a pulzust. Semmi kirivo nincs ezen. Azt viszont nagyon nem szeretem, hogy neha alacsonyabb pulzusnal is erzem itt-ott a luktetest. Ehhez meg valoszinuleg hozzatesz a sovanysagom. 180 nagyjabol az en eletkoromhoz a maximum heart rate. Az anaerob zona 145 korul kezdodik.
Persze mindezek nyugalmi helyzetben nagyon is rossz ertekek. -
Soulfly842
addikt
válasz
t72killer #58229 üzenetére
Én értelek, de azzal, ha mindent elengedünk, akkor egy dolgot érünk el mindössze: Nem csak afrikában és néhány helyen lesz már vírustenyészet, mutációk végeláthatatlan változata - hanem világszerte. Ez sokkal nagyobb kockázatot jelent, mint egy rövidke örömködés
Nekem az a véleményem, hogy jelenleg erre tartunk.
-
Kékes525
félisten
válasz
t72killer #58186 üzenetére
Rajta vagyok és menne is, mert abban tényleg profi vagyok, de ahhoz mozogni kellene. Mozgás nélkül szinte szó szerint semmit sem szabadna ennem, hogy jelentősebbet fogyjak. Ráadásul mozgás nélküli fogyás nagyon legyengíti a szervezetet. Úgy érzem hogy egy ördögi körbe kerültem.
Sir Pocok
Nálam is segített valamelyik ablációm alatt. Az ablációt nem lehet fibrilláció alatt végezni, mert nem tudják megtalálni a kritikus, ablálni való pontokat.
morgyi
A 3. után is van PF-je? Ha igen, akkor tervezi a 4.-et?
-
Kékes525
félisten
válasz
t72killer #58144 üzenetére
Sajnos pontosan tudom a lehetőségeket:
1. gyógyszer (ami kell azt szedem). Kimondottan pitvarfibrillációra ható gyógyszer Magyarországon 1 van, ez a Rytmonorm. Viszont sok emberél ez nem hat, nálam sem. A másik a véralvadásgátló (nálam Eliquis). 75 év felett már ennek lehet, hogy nagyobb a rizikója, mint a haszna. A harmadik egy bétablokkoló (nálam concor cor).
Na, most utánanéztem, több gyógyszer is van a közvetlen kezelésre, ennek utánajárok.
2. Elektromos kardióverzió. Ez az amikor tappancsokat raknak a mellkasra és rányomnak pár száz voltot. Altatásban csinálják. Nálam egyszer volt (akkor 3x is), de nem aludtam. Elképesztő a fájdalom, de pillanatszerű és azonnal teljesen elmúlik. Elképzelhető, hogy ezzel próbálkozni fognak. Ez viszont veszélyes, ha hosszú idei tart, mint nálam, a pitvarfibrilláció, mert vérrög képződés valószínűsége nagy. Lehet, hogy az antikoagulátum, amit szedek ezt kizárja.
3. Abbláció. Már 3x volt, nem tudom csinálni fognak e még egyet. Van akinél már 5-öt is csináltak. De 70 vagyok, nem fiatal és erősen elhízott.
4. Le kell fogyni.
Meglepetés lenne, ha ezenkívül valami lényegesen újat mondana a doki. [Pitvarfibrilláció tünetei és kezelése]
-
Kékes525
félisten
-
Soulfly842
addikt
válasz
t72killer #58017 üzenetére
Afrikában? Dél-afrikában? A teljes esetszám töredéke van csak felderítve. Egy elitista szűk réteg, s hatalmas társadalmi szakadékkal vannak a a többiek... Az oltás, az egészségügy természetük ellen való.
Ott pl. hiába oltanának, lenne is rá keret, a lakosságnak mégis ~28%-a rendelkezik két oltással... Az ilyen emberek nem is fognak tesztelgetésre rohangálni, s kérdés,hogy ezeknek hány százaléka kerül be a statisztikába (valószínűleg kevés..)
Dél-Afrikában semmilyen adatot nincs értelme nézni: max a többlet-halálozást, s abból következtetni.
-
Drizzt
nagyúr
válasz
t72killer #58008 üzenetére
Hivatalos számokat nézve a tesztszám csak 10%-kal alcsonyabb, mint egy hete, az esetszám meg 30-cal. USA-ban is nagy esés látszik, de nyilván onnan sincs első kézből infom, ott sem élek. Itt Magyarországon sem tudnék ilyeneket mondani, mert fogalmam nincs. Én antigéntesztet(-) csináltam ma sajátot, nem jelentettem sehova, ennyit tudok.
-
PuMbA
titán
válasz
t72killer #57929 üzenetére
Tudok róla, ezt anno beszéltük, ha jól emlékszek. Nem teljesen emlékszek a kivizsgálás végeredményére, de elvileg olyan betegsége volt a kislánynak, ami miatt nem lehetett volna adni, de ezt nem tudták. Ilyen kicsiknél orvosilag több vizsgálat lenne szükséges oltás előtt, mert náluk még nem áll rendelkezésre 20-30 évnyi teljes kórtörténet, mint a felnőtteknél, hogy 30 másodperc alatt megállapítják, hogy adható-e vagy sem.
twofatcat: Én nem szeretnék gyerek kínait, nincs gyerekem
-
válasz
t72killer #57897 üzenetére
ez talán még unalmasabb. hogy valahonnan európán kívülről
, egy vidéki 4 fős falu rendszergazda várából, ahova 10 ezer méterről ejtőernyőzik be a pizzát, osztod az észt, hogy milyen logikátlan dolog volt napi 300 halott mellett oltást kérni, az akkori összes rendelkezésre álló infó alapján.
-
-
fatal`
titán
válasz
t72killer #57857 üzenetére
"Persze, aki lakatlan sziget módban volt és a háztartáson belül sem járt senki sehova, ott oké."
Mégegyszer: Nem mindenki tudott otthon karanténba vonulni, pláne nem az egész háztartás. Ha mozogsz, akkor lottó, hogy mikor kapod el, ez már az Alfával is így volt.Ráadásul most éppen harmadik otlás hiányában kevésbé fejlett T sejtjeid vannak (ha nem estél át közben, ami szintén lottó).
Lassan kb. mindegy is lesz ki melyik oltást kapta.
-
fatal`
titán
válasz
t72killer #57854 üzenetére
Csak éppen, amikor dönteni kellett az nem május volt, hanem április eleje, közepe, amikor éppen 300+ fő volt a napi halálozás.
Továbbra is: Utólag könnyű okoskodni. Persze, aki lakatlan sziget módban volt és a háztartáson belül sem járt senki sehova, ott oké.
Nem tervezek utazni, de biztosan veszélyesebb lennék, mint a többszázezer/többmillió oltatlan, aki ott él.
-
daneel_hu
addikt
válasz
t72killer #57695 üzenetére
" Terelni kell a 2-3x vuhaniasított immunrendszert a fejlettebb variánsok irányába, amire egy szál oltás önmagában sovány."
Omikron ellen 3 is sovány.
Egészen fiatal ismerősök dőlnek ki Omikrontól, pedig mindenkinek 3 oltása van.
Hazai multicég marketing osztálya 90% fertőzött PCR-el kimutatva, gyorsteszttel egyikük sem.
Ennek így nem sok értelme van. -
t72killer
titán
-
-
válasz
t72killer #57090 üzenetére
"Viszont akkor igen valószínű megfejtettük a rejtéjes gyors újrafertőződések titkát."
ez a lényeg, ezért is örültem végül ennek az infónak nagyon.
és akkor az obligát konklúzió (hacsak nem jön még két csavar a következő hetekben
): az omikron p.csafüst volt a fluhoz képest
-
Ringman
félisten
válasz
t72killer #57013 üzenetére
itt egy thread erről: [link]
Should we wait for an Omicron-specific booster? Short answer: No
[...]
2 weeks later, the team checked the neuts levels from each arm against various viral strains.
For ALL strains the neuts level of Arm2⃣ (Omi💉) were NOT better than Arm1⃣ (WT💉)
This was also true for Omicron 😳. Look at gray lines at w#43 in both graphs (WT: solid; O: broken)
Why? This is probably the Original Antigen Sin (OAS). The immune system already learned how a WT Spike protein looks like and lost some plasticity to learn the nuances of Omicron-spike. For non-scientists: think about it as if you're trying to speak in a foreign language
After a certain age, no matter how hard you try, you still have a specific accent of your mother tongue and you cannot forget it. The same is true for your immune system: it cannot unlearn the "accent" of a WT spike.
s it totally bad? I don't think so! First, it means that we don't need to wait for anything and @pfizer /@moderna_tx can produce at full speed the current vaccine. Moreover, 🇮🇱MoH recently showed that a fresh 4th dose really helps against O-infection and severe cases.
-
Kékes525
félisten
válasz
t72killer #56988 üzenetére
Letoha megjegyzése úgy marhaság, ahogy van. Milyen összefüggés van a falósejtek tüskefehérje a felvételének és a járványgörbe hegyessé válása között? Én pont az ellenkezőjére gondolnék, de akkor sem direkt az összefüggés. Reláció analízisben ez nem A, hanem B válasz lenne. Az oltások ellaposítják a járványgörbét, mint inkább hegyesítik, mivel az oltottak nehezebben fertőződnek meg, ezért az esetleges megfertőződésük lassabb, mint az oltatlanoké (több vírus kell nekik a fertőződésükhöz).
Az omicron járványgörbe nem a 4. oltástól hegyesedik, hanem az Omicron erős fertőzőképességétől (R=10). Ott is hegyes, ahol nincs 4. oltás.
Lehetetlen elméleteket gyárt, hogy Orbán ementáli sajt megjegyzését alátámassza.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt vízhűtés
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen okostelefont vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 11
- További aktív témák...
- Garmin Vivoactive 5 Okosóra, Bontatlan, Új, 0 Perces, Fekete, 1 Év Garancia
- Garmin Vivoactive 5 Okosóra, Bontatlan, Új, 0 Perces, Krémarany, 1 Év Garancia
- Garmin Vivoactive 5 Okosóra, Bontatlan, Új, 0 Perces, Kék, 1 Év Garancia
- Garmin HRM Dual Pulzusmérő Pánt, Bontatlan, Új, 0 Perces, 1 Év Garancia
- Garmin HRM Dual Pulzusmérő Pánt, Bontatlan, Új, 0 Perces, 1 Év Garancia
- Ventillátorok és tápkábel modding kitűnő árakon! Most extra 10% kedvezmény!
- Új MSI 17 Raider GE78 QHD 240Hz i9-13980HX 24mag 32GB 2TB SSD Nvidia RTX 4090 16GB 175W W11 Garancia
- Gamer Notebook! Acer Nitro 5! Csere-Beszámítás! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 500GB SSD!
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest