-
LOGOUT.hu
Üdv a trollok között!
Új hozzászólás Aktív témák
-
somogyib
őstag
válasz EmberXY #22798 üzenetére
Bármiben el lehet égetni bármit. Amikor vaskályhával fűtöttem mindent belepakoltam, amit a kertben talátam.
Egyszer úgy bedurrantottam, hogy a teteje kezdett vörösből fehér izzásba fordulni, kicsit féltem, hogy beolvad a vas. Volt a szobában kb. 40 fok. És eközben a Tűzhányó című filmet néztem - majdnem sikerült létrehoznom egy virtuális valóságot. -
EmberXY
veterán
válasz somogyib #22793 üzenetére
Aznap egész nap itthon voltam, és már délelőtt is begyújtottam a cserépkályhába... Ilyenkor kb délig fűtöm, aztán hagyom estig, amikor újra begyújtok egy adaggal (ilyenkor már nincs parázs, viszont a kályha még forró), hogy reggelig tuti ne hűljön ki.
Amikor kint kemény fagyok vannak, nem szokott ilyen sok többlethő megmaradni, de aznap így jött ki.
Normál esetben amikor csak este érek haza, és akkor gyújtok be, nincs ilyen gond.customer114: Hogy érted, hogy döglök a panel tetején?
oriic: Azt mondod, megint ilyen kemény tél lesz?
Up the Irons!
-
somogyib
őstag
válasz customer114 #22794 üzenetére
A kép 01.21.-i, de a belső hőmérséklet így is sok. Lehet hogy atomenergiával fűt?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz customer114 #22787 üzenetére
Köszi.
-
törölt tag
válasz customer114 #22784 üzenetére
Pedig de, mégpedig vörösvér.
Egyedül neked esett le eddig...A fele....
-
EmberXY
veterán
válasz somogyib #22779 üzenetére
Most vagy én ittam sokat, vagy nem értem. Ha az orvos se értette, hogy a viharba tudta, hogyan kell kezelni? Mármint hogy mi kerülhetett a sebbe, mi nem, milyen mély a seb, stb... Szmájlit már nem is rakok.... Ja de.
kásztömörvánhádridandfourteen: Ez nem lehet jó rajz, hiába állítja, mert ugyanazzal a kezével b****ta szét ugyanazt a kezét... Vagy mi van?
Up the Irons!
-
törölt tag
válasz customer114 #22778 üzenetére
És a piros vonalak viszik az excell-t a tévére?
-
-
EmberXY
veterán
válasz customer114 #22771 üzenetére
Otello bort vedelek most is, én nem félek a haláltól. A fogorvostól igen, meg úgy általában bármilyen orvosi környezettől, de mástól nem.
Up the Irons!
-
válasz customer114 #22771 üzenetére
Sok mindennek hallottam már nevezni, de életemnek még nem.
Ne csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
-
EmberXY
veterán
válasz customer114 #22769 üzenetére
Na de a "több okostévém van de mindegyiken ugyanazt az excel táblát akarom nézni egyszerre" téma überelné az összes piaci sztorit.......
Up the Irons!
-
oriic
HÁZIGAZDA
Szornyu mik meg nem tortennek veletek.
Live-Die-Respawn
-
EmberXY
veterán
válasz somogyib #22759 üzenetére
Poirot legyen a talpán, aki ebből összerakja, hogy mit művelhettél.
Ha a baltát csak a legvégén dobtad el, akkor valószínű, hogy nem azzal vágtad szét az ujjad. De akkor mivel? Mellécsaptál vagy lecsúszott a balta és a fával sikerült ezt megoldani? Érthetetlen.
T_chris: Ezt a balta/fejsze dolgot én sem szoktam túlgondolni, wiki szinten meg pláne nem. Egyszerű a képlet: van a balta, és van a fejsze. A többi az múzeumba való.
Pl a fokos lehet, hogy régen kellék volt, de abban a formában, amiben betyár bemutatókon látjuk, tuti, hogy használhatatlan, kivéve ha nem ember ellen kell használni.
Esetleg még a fejszének vannak fajtái, pl "hasítófejsze", ami inkább ékhez hasonlít, de kétségkívül hatékonyabb a nagy rönkök hasításánál, mint a "sima fejsze".
Manapság szerintem már amihez nem balta vagy fejsze kell, arra ott a láncfűrész, a többi típust ezért nem is kell emlegetni.Up the Irons!
-
törölt tag
válasz customer114 #22764 üzenetére
A hajdú legények is biztos azért szerették.
-
törölt tag
válasz EmberXY #22758 üzenetére
Kis wikizés után valóban.
A baltám tényleg balta, de a "fejszém" eszerint szekerce, vagy inkább fokos.
Én abban a tudatban voltam, hogy méretfüggetlen a megnevezés, és inkább az élszög tulajdonságaira utal, nem pedig a felhasználási módra.
Balta->fejsze->szekerce->fokos sorrendben csökken az élszög. Főleg, hogy köztudatban van kisbalta, kisfejsze megnevezés is. -
somogyib
őstag
válasz EmberXY #22758 üzenetére
Előtte nem volt sok alkohol, azt már csak utána, a nagy ijedségre ittam meg.
Ami történt:
- balta vagy fejsze felvesz (nem tudom melyik - de egykezes suhintó volt)
- talapzat: kőre fektetett gerendadarab (ezeken próbáltam ágakat szétvágni).
- kéz felemel...suhint erősen... körömrepül, folyikavér, kéz szétbakva csúnyán.
- ordítás, fejsze (balta) eldobás, "nem nézek oda, basszameg" gondolkodás.- sör, virsli, csajok...
[ Szerkesztve ]
-
EmberXY
veterán
válasz somogyib #22755 üzenetére
Ugyanazzal a kézzel ugyanazt a kezet? Ezt körülírnád, hogy lehet ez? Mennyi alkohol és téridőgörbület kell hozzá?
T_chris: Nálunk a balta a kicsi, a fejsze a nagy, életemben nem hallottam a másik verziót, de sehol a környezetemben. Még a mesékben is úgy van, hogy a favágók fejszével dolgoznak... Nem értem, hogy nálatok hogy lett abból balta. Vagy én hazugságban nőttem fel?
Up the Irons!
-
somogyib
őstag
válasz EmberXY #22752 üzenetére
Az orvosok is egyből azt kérdezték, hogy bal kezes vagyok-e.
A balta/fejsze dologban nem tudok nyilatkozni, ennyire nem tudom, hogy melyiket hogyan nevezik. Egykezes "balta" volt, és jobb kézben tartva ba@sztam oda a kezem.
Nem az egyikkel a másikat, hanem az egyikkel ugyanazt.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz EmberXY #22752 üzenetére
Ezek szerint ő is balkezes. Nekem is a jobb kezemben voltak a varratok.
Szerk. Az egyik baltám pl azért is szeretem, mert pont olyan frankó nyelet sikerült bele venni, hogy ha fej alatt megfogod akkor te vagy a kétkarú mérleg közepén, és kb csuklóból lehet gyújtósozni vele. Bár velem nem ez történt, a tönknek használt rönk esett szét acsapásaim súlyakora miatt, amikor az utolsó 3 fát kellett volna felhasgatni. Persze, majd figyelek, rárakom a billegős maradékra, és fogom kézzel. De a fában lévő görcs kifordította a baltát. És persze, hogy felém.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz customer114 #22749 üzenetére
Ez így igaz. Du 3 körül értem oda.
Bitpork.: Tromfolok.
4 szintes társasház teteje, sátortető, '00-s évek elején. Villámhárítót raktunk. Meghegesztettem erre a majdnem 40 kilós Hetra úgy döntött, hogy van a gravitáció miatt randija a lenti térkővel. Egy kézzel utánakaptam, megrántott. Persze biztosítás semmi. Másik kezemmel ráfonódtam az egyetlen kéznél lévő dologra, az éppen feketére hűlt hegesztésre.
Nem volt őszinte a mosolyom.
Viszont nem kellett salakolni, mert belémégett az összes.
Majdnem elengedtem mire kolléga odamászott, és elvette a trafót.
Na ez sosem látott orvost. Könyöktől-csuklóig tartó égési seb tele hegesztési salakkal. Kb egy óra alatt kikapkodtam belőle az összeset, letoltam ami maradt a napból, és onnantól kezdve reggel-este kád, forróvíz, gennykaparás. Nem engedtem varosodni. Volt vele meló, de ma már csak az veszi észre a helyét akinek megmutatom.
Viszont egyszer egy körömnyi buszfelrugásból származó seb miatt majdnem levették a bal lábam térd alól. De ez más sztori. És nem az egyetlen. -
somogyib
őstag
válasz EmberXY #22747 üzenetére
Én magamnak semmit se adok be, ha nincs alkohollal vegyítve.
Egyébként a történet annyi, hogy fejszézés köben mellé csaptam és a jobb kezem gyűrűsujját sikerült igencsak összerámolnom. Nem vágás, hanem erős zúzódásos dolog - köröm repült, a másik fele meg beállt a körömágyba, meg van más is, nem néz ki szépen. A háziorvos is eléggé szörnyűlközött a dolgon (nemhogy inkább megnyugtatott volna) . Sűrgősségire csak azért nem mentem, mert estére sikerült elállítani a vérzést.
(#22748) T_chris ez se rossz történet.
---
szerk: Az egészet csak azért írtam, mert szerintem az egészségügyben nem az ellátás és az orvosok hozzáértése a baj, hanem a várakozás. A várakozásba egy idő után bele lehet bolondulni.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest