Hirdetés
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Digitális Állampolgárság Program
- Asszociációs játék. :)
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- MárkaLánc
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT.hu
Üdv a trollok között!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz customer114 #20697 üzenetére
Nem rossz az, de nem az a kifejezetten szobai kivitel. Ehhez picit máshogy kell hozzáálni...
-
EmberXY
veterán
válasz #33253120 #20694 üzenetére
Szép kályha, profin néz ki.
Nekem a vödör gally van beidegződve, legalábbis amióta a mostani kályhám van, a platni nyílásán keresztül öntöm be felülről a bekészítéskor, nem sokat kell szarakodni vele. Ez gyakorlatilag azonnal biztosít majd egy olyan parázsréteget, amivel már kevés levegő mellett is működik a dolog.
Up the Irons!
-
törölt tag
válasz customer114 #20691 üzenetére
Nyissunk egy "Milyen gyújtóst vegyek?" topicot?
Az összefoglóba mehetne mondjuk a gyújtósgyártók idei piaci részesedésének a változása, cikkek linkje amelyekben különböző gyújtósstyleistok fejtegetik az idei gyújtóstrendet kitérve arra, hogy épített kályhába kifejezetten a rózsaszín unkiornis színű gyújtóskocka az ajánlott, de az alabástrom burkolatú kandallóban jól harmonizálna a sárga lánggal a kék színű is, de a hasgatott gyújtós is jó, ha esetleg Trónok harca megy a tévében.... -
törölt tag
válasz EmberXY #20688 üzenetére
Egy Hosseven 9003.
Vödörnyi gyújtós? Egy maréknyi hasítékkal szoktam begyújtani. Hétvégén vágok egy vödörrel a szárazából, berakom a kályha mellé, mire elfogy az előző vége (1-2 nap) ez rendesen leszárad.Levegővel nem szoktam sokat játszani, max nedves fánál. Le van véve minimumra. Viszont az égéstermék kivezetőn van fojtószelep, na azzal szoktam kicsit többet játszani. Begyújtásnál kicsit megnyitom, utána lezárom. Ha rakni kell a tűzre akkor megint megnyitom mert akkor nem lesz semmilyen visszafüstölés. De ha kialakul a rendes égéskép, akkor lezárom, hogy a keletkezett meleg minél lassabban távozzon a készülékből.
[ Szerkesztve ]
-
EmberXY
veterán
válasz koshmar #20690 üzenetére
De ezt így nem lehet összehasonlítani... Emberi intelligenciával vizsgálsz egy absztrakt gondolkodásra képtelen, ösztönök által vezérelt állatot, amit kb annyi érdekel, hogy egyen, igyon, szarjon, hugyozzon, nameg b****on, de közben a saját szarában fetreng, semmi facebook, energiaital meg rántotthús... Ha te is állat lennél, te sem fognád fel, hogy valójában mit miért csinálsz, fel se tűnne, hogy többet b***ol mintha ember lennél... Vagy így is érdekel a dolog?
Up the Irons!
-
koshmar
addikt
válasz somogyib #20689 üzenetére
Az állatok közt nincsenek olyan bonyolult hülyeségek, mint nálunk (pénz, szoc. státusz, kinézet).. nagy here = sok tesztoszteron = minden női neműt meghághatsz
Ezért is szerettem kisgyerekként nézni a kakasokat, amit művelnek a tyúkok közt. Egyszerű gyerek voltam, kiraktak a kerítés széléhez, én meg figyeltem a baromfikat órákig
[ Szerkesztve ]
Egy medvével nehéz beszélgetni, mert gyakran félbeszakit..
-
EmberXY
veterán
válasz #33253120 #20683 üzenetére
De ez milyen fajta kályha? A száraz verziónál nem is teszel rá többet, vagy ez csak a kezdő adag?
Én tördelt száraz gallyat használok gyújtósnak, egy vödörnyit, a tetejére 2-3 vékonyabb fa, nyersnél azért, hogy száradjon, száraznál meg azért, hogy minél később kelljen rátenni megint. Középtájon gyújtom be jellemzően újságpapírral, aztán ha már lobog, a levegőt minimálisra veszem és úgy is marad, ezután első alkalommal kb 5 perc után teszek rá egy kevés fát, ezután ~25-30 percenként újra, 2-2,5 óra után már forró az egész, ekkor már többet nem teszek rá.
Tibi: Ekkora herékkel nem lennél te annyira laza, hidd el. Vagy a hererák vinne el, vagy sérvet kapnál, esetleg infarktust, ha valaki tökön rúgna...
Up the Irons!
-
törölt tag
válasz customer114 #20684 üzenetére
Csak fényes vackok vannak.
-
EmberXY
veterán
válasz #33253120 #20678 üzenetére
Mert azt hogy raktad be?
Utánaolvastam, azt írják, ha kiég a kéményből a cucc, utána könnyebb kitakarítani.
Azt is olvastam valahol, hogy az akác alig kormol, ha ez igaz, akkor értem, hogy nekem miért nem volt ilyen gondom eddig.Tibi: te nagyon rá vagy izgulva a baromfikra, napi szinten hány órát keresed az ilyen képeket?
Up the Irons!
-
koshmar
addikt
válasz customer114 #20676 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
EmberXY
veterán
válasz customer114 #20676 üzenetére
100 oldallal is beérem...
Lángoló kéményt személyesen még nem láttam, de hallottam róla (egy extrém esetről tudok, amikor egy ismerősöm erős alkoholos befolyásoltság alatt kamiongumit tett a kemencébe, ráadásul nádtetős volt a ház, de valami csoda folytán nem égett le, de lángok csaptak ki a kéményből...).
Én értem, hogy milyen "veszélyekről" van szó, de úgy gondolom, hogy nagyon el kell ahhoz hanyagolni a kéménytisztítást, hogy ilyesmi összejöjjön. A cserépkályha füstjárataival és a kályhacső hosszával nő a füst útja, a kéményben már nem annyira forró talán, hogy bármit egyáltalán begyújtson, bár erről konkrét mérési tapasztalatom nincs.
A kémény minden évben pucolva van, a kályhacső is gyakran, és a tüzelés is "takarék lángon" megy, szerintem így nem lesz gond.Up the Irons!
-
EmberXY
veterán
válasz somogyib #20673 üzenetére
Nem, a CIA-nál...
customer114: Mindenki ezzel a szurokkal jön, ha egy szó igaz lenne belőle, nekem már 20 éve szénné kellett volna égnem. Egyrészt ezért van a kéményseprő, a szurok meg korom (ha éghető, miért nem ég el az égéstérben?), a többi csak parasztvakítás.
Hallottam én már a fenyőről is ilyesmit, hogy a gyanta így lerakódik, úgy lerakódik aztán leég a ház, de akkor nem árulnák az erdészetek.
Más az elmélet és más a gyakorlat, nekem ez a véleményem. Nekem cserépkályhám van, lassan kell felfűteni, különben nincs értelme, a kémény pedig úgy húz, hogy elzárt állapotban is képes lángolni a fa, ha szeles az idő, akkor főleg, szóval ha én megpakolnám előre a 100 évig szárított fával, kb 15 perc alatt kimenne a kéményen és a gatyám is rámenne (pont ez a célja szerintem), szóval én más fizikát használok.Up the Irons!
-
somogyib
őstag
válasz customer114 #20668 üzenetére
A kefir is tejből van, mégse mondom rá, hogy tejföl
De továbbmenve, a szelektív arról is szól, hogy a papírt és a növényi hulladékot külön kell gyűjteni.
(#20667) T_chris: lehet, hogy ez a megoldás
[ Szerkesztve ]
-
somogyib
őstag
válasz customer114 #20665 üzenetére
Na de a külső "burkolat" papír, azt nem lehet szervessel keverni.
-
koshmar
addikt
válasz customer114 #20661 üzenetére
-
somogyib
őstag
válasz customer114 #20657 üzenetére
Primordiális kvintesszencia és téridő-szingularitás.
Ezen kívül még azon gondolkozom, hogy ha szelektíven gyűjtöm a hulladékot, akkor a teafiltert hova dobjam?
-
koshmar
addikt
-
törölt tag
válasz customer114 #20657 üzenetére
Igen.
-
customer114
őstag
Na?!
-
somogyib
őstag
válasz customer114 #20654 üzenetére
Nem gondoltam, hogy ez hatással lesz az evolúcióra.
-
koshmar
addikt
Ebben a pillanatban éppen havas esik itt
szerk: egészen idáig, ez a kemény 2,5 perc mind az volt.
[ Szerkesztve ]
-
EmberXY
veterán
válasz somogyib #20646 üzenetére
Mi sem egyszerűbb:
"Csomagtartón döglött jószág,
Agysebészek fuvarozzák,
Macskaköves szép utcában,
Géntemető a világban.Lovaskocsi is feltűnik,
Customer ott ül a bakon,
Azt is láttuk, és ez jó hír,
Ember kinéz az ablakon.Lovak fején Somogyi volt,
Nem sokáig látta a hold,
Mert azután mindenféle
Képek kerültek a képre.Banános kocsi is látszott,
Tibi is abban utazott,
De a banán súlya alatt
Kocsink összeroppanhatott.Ez egy szép kis versike volt,
Nyolc szótagos minden sora,
Rímképe is változatos,
Ember bácsi figyelt arra."(Rögtönzött vers - EmberXY)
Up the Irons!
-
EmberXY
veterán
-
EmberXY
veterán
-
somogyib
őstag
válasz customer114 #20625 üzenetére
-
EmberXY
veterán
-
somogyib
őstag
válasz customer114 #20620 üzenetére
A szektásodást megelőzendő, javaslom a születés előtti Bluetooth kapcsolat létrehozását a tagokkal.
-
somogyib
őstag
válasz customer114 #20616 üzenetére
- Hol kell jelentkezni?
- Személyesen.
Hol?
-
törölt tag
válasz customer114 #20613 üzenetére
Hát az előbb linkelt kampányfilmben is volt nő...
-
EmberXY
veterán
-
EmberXY
veterán
-
somogyib
őstag
válasz customer114 #20610 üzenetére
Ja, hogy innen! Nekem ez a film nem nagyon jött be, de a kövezés jelenet jó volt.
[ Szerkesztve ]
-
EmberXY
veterán
válasz customer114 #20601 üzenetére
Hideg vagy meleg front?
T_chris: ez igaz, egyik kollégám azzal jár munkába, külön szertartás és csillag-bolygó-naprendszer-pártrendszer együttállás kell, hogy beinduljon. Alapjárata sincs (mert valami "új alkatrész még bejáratós... ), rögtön rá kell pattanni és húzni neki, egyszer kipróbáltam, de leffullasztottam, mert nem éreztem eléggé a technikát. Mire megint beindította, anyám csuklott párat. De legalább benzinre nem sokat kell költenie, mert a brigádnak kiadott mennyiségből spórol egy kicsit a motorba is....
Tibi: Ha extrémen használtad, ne csodálkozz. Azért van különbség a jogsi nélküliség és az ön- és közveszélyesség között..
Up the Irons!
-
törölt tag
válasz customer114 #20601 üzenetére
Ahhoz nem biztos, hogy csatlakoznék, a keresztes balhé olyan visszás volt.
-
koshmar
addikt
válasz EmberXY #20600 üzenetére
Benézted, engem anno a helyi rendőr meszelt le, szolgálaton KÍVÜL, egy platós UAZ-zal jött, én haveromat vittem középen (aki ott guggolt), nyilván semmi sisak.. aszonta hogy állítsam le a MOTROT és toljam haza.. de mivel szeretek veszélyesen élni, ezért megvártam míg elmegy, beindítottam és úgy mentem haza.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen TV-t vegyek?
- PlayStation 5
- Logitech Z906
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Spórolós topik
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- DIGI Mobil
- További aktív témák...
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
- Sigma 35mm f/1.4 DG HSM Art objetkív + táska ( Nikon )
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest