Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Wise díjak [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
margithid
veterán
Azt néztem, hogy a bankok közül kb az OTP váltja a legjobban a devizát, mkb és bb mellett. De gránit se rossz.
Engem meglepett, mivel OTP a magas költségekről ismert. -
Oliverda
félisten
válasz
undercover #3697 üzenetére
Neked nincs szükséged rá. Használd tovább az OTP-s számládat.
-
undercover
őstag
válasz
UberMutant #3696 üzenetére
Azt hittem ez egy fórum, ahol lehet kérdéseket feltenni.
Hogy egy egyszerű embernek miért jó a Wise, Revolut vagy Vivid helyett akár.
Most mindenki arra használja, hogy egyszerűbben pénzt váltson vele?
-
UberMutant
őstag
válasz
undercover #3695 üzenetére
megnézted mennyibe kerül az utalás a két számlán? ha igen, könnyű a válasz. ha nem, akkor usgyi
-
undercover
őstag
Visszatérve ha van OTP-nél egy forint alapú devizaszámlám.
Van értelme Wise-t készíteni?
Vagy csak akkor ha tényleg kapcsolatban vagy euroval, dollárral.
Mindennapi fizetéshez akarnám használni vagy ismerősöknek utalni.
-
Hoorus
őstag
Sziasztok
Wise kártyával is 75000 Ft-ot tudok felvenni ingyenesen, mint a Revoluttal?
Köszönöm a válaszotokat
-
kkgabor
csendes tag
Sziasztok! Most kezdtem használni a Wise-t. Jól látom, hogy átutaláskor nincs lehetőség közlemény feltüntetésére? Tehát, ha rendelek valamit egy webshopból, ahol fel kellene tüntetnem utaláskor a vásárlás rendelési azonosítóját a közleményben, ez Wise-on keresztül nem oldható meg?
-
zichie
senior tag
Júliusban utaltam utoljára Államkincstárból (Mobilkincstár segítségével) a Wise euró számlaszámomra, ami akkor meg is érkezett. A Mobilkincstárban már egy ideje el vannak mentve a belga eurós Wise bankszámla adatok, most is ezt használtam. Az IBAN és a BIC nem változott, de a Wise neve és brüsszeli címe igen. Az euró kiutalás a régi névre (TransferWise Europe SA) és a régi brüsszeli címre történt, de az IBAN és a BIC rendben volt. Lesz ebből gond (pl. emiatt nem érkezik meg a pénz)?
-
undercover
őstag
válasz
UberMutant #3687 üzenetére
OTP nél vagyok a legalapvetőbb csomagban semmi üzleti vagy ilyesmi.
Azon gondolkodtam megérné-e az ha mondjuk wison így forintot euróba váltanék majd így euróval fizetve arra gondolva, hogy a forint árfolyama romlik esetleg jobban jönnél ki? Vagy nem igazán.
-
UberMutant
őstag
válasz
undercover #3686 üzenetére
nézd meg a banki váltási árfolyamod + hirdetményt, és nézd meg a wise , revolut stb kondícókat és hasonlítsd össze.
valószínűleg mind olcsóbb lesz, mint a bankod, de nem biztos, hisz nem tudjuk melyik banknál, milyen számlacsomagban vagy. -
undercover
őstag
Üdv!
Kicsit amatőr vagyok a témában,de pontosan mikor érdemes ilyen Wise számlát csinálni és miben jobb mint egy Revolut?
Ha forintot szeretnék mondjuk eurora váltani lehet nyerni rajta mintha a bank csinálná ugyanezt?
Vagy inkább Curve vagy a Revolut lenne inkább számomra való?
-
jbnd-007
tag
válasz
Oliverda #3683 üzenetére
Köszönöm a részletes választ! Akkor rosszul döntöttem, mégiscsak Revolut kellett volna, ha a leírásból kiderült volna ez a probléma.
Az egyszerűség híve vagyok, utálom, ha egynél több cipő, bankkártya vagy bármi közül kell választani.
Úgyhogy akkor marad ez meg, a régi bankszámlám kártya nélkül.
-
Törölt.
-
Oliverda
félisten
válasz
jbnd-007 #3681 üzenetére
A Wise nem egy magyar bank, sőt, még csak nem is bank. Épp ezért ahol követelmény, hogy magyar legyen a számlaszám mögötti pénzintézet, vagy a tranzakció valamilyen külföldi szolgáltatón keresztül történik (pl. Revolut), nemzetközi formátumban, ott jó eséllyel nem lesz használható a Wise.
A kártyánál az okozhat gondot, hogy az újabb, Visa márkájúak egységesen angol BIN-esek, ezért bizonyos helyeken (Netflix, Apple App Store, HBO Go, stb.) a terminál visszadobhatja azt, ha magyar címmel regisztráltál. Ezt Curve-vel vagy Revoluttal ki lehet küszöbölni, mert ezek már magyar BIN-és kártyákat bocsátanak ki a magyar ügyfeleknek.
Jelen formájában a Wise-zal nem lehet 100%-osan kiváltani a magyar bankok számláit.
-
jbnd-007
tag
válasz
Oliverda #3676 üzenetére
Én nem értek ehhez, nem tudtam, hogy a 24 jegyű számlaszámok közt van magasabb és alacsonyabb rendű. Van erről valami leírás valahol, hogy mire nem jó még a Wise-os számlaszám? Meg akartam volna szüntetni a másik bankszámlámat, de akkor ezek szerimt meg kell tartanom.
A bankkártyával kapcsolatban is vannak ilyen meglepetések? Mert azt viszont tényleg szeretném megszüntetni a másik banknál, mert túl drága.
-
margithid
veterán
Curva kártya másnál se müködik wise bankszámla nyitásra?
Ezzel akarom fizetni az 1200 Forintos számlanyitási költséget. -
Oliverda
félisten
válasz
margithid #3667 üzenetére
Szerintem a kártya kibocsátója teljesen hidegen hagyja őket.
Hogy mikor mit kell bizonyítanod, az több mindentől függhet. Számlakivonatot, adóbevallást és/vagy adásvételi szerződést szoktak kérni, illetve egyéb iratot ami bizonyíthatja a pénz eredetét.
jbnd-007: Melyik számlára nem utalnak?
-
jbnd-007
tag
Hosszú idő után megkaptam a választ a Concorde-tól. Nem hajlandók Wise-ra utalni valamiért.
-
margithid
veterán
Wisera curve-ön keresztül fizetek be kripto kártyával, akkor az gond lehet?
elvileg Curva mögé tett kártyát nem látja, ugye?
NAV TB-t fizetnék wise-ról, ennek van valami buktatója?
Ha nagyobb összeget, mondjuk 20-50 milliót utalnék wise-ra, saját magyar számlámról, akkor ott mit kell bizonyítanom? Hogy honnan kaptam ezt a pénzt? -
losslessonly
csendes tag
válasz
idegbeteg18 #3661 üzenetére
Ha közvetlenül a Wise-ra utatatod, akkor a pénz fogadása ingyenes, továbbutalása fix 85 Ft. Viszont szinte biztos, hogy igazolnod kell a pénz eredetét pl. adásvételi szerződés megküldésével. (Nekem jóval kisebb beérkezésnél is volt ellenőrző kérdés, utána beérkezett).
Otp-ről ha utalsz, akkor régebbi Ft-os számlánál maximálva van az utalás díja (pl. 6000), újabb számlák esetén nem tudom (lásd banki kondíciós listák az OTP oldalán). -
losslessonly
csendes tag
válasz
BigBlackDog #3660 üzenetére
Sajnos igen (én a Wise-ról utalok mindent, a nulla Ft-os magyarországi székhelyű banki számla pedig ott van kihasználatlanul csak mert kell.)
-
Caldera
senior tag
válasz
Csomagtól függ és bankon belül vagy kívül. De általában 0,2-0,5% vagy max. ~4000-16000,- Ft. Keresd az aktuális üzletszabályzatot a bak oldalán.
-
Oliverda
félisten
válasz
Ezt az OTP-től kérdezd, mivel erősen csomagfüggő. Egyébként, ha ekkora összeget akarsz átmozgatni, megérheti ideiglenesen olyan csomagra váltani, ahol ingyenes vagy egységáras az átutalás. A kvázi sztenderd 0,3 százalékkal kalkulálva 54 ezer forint lenne egy ilyen utalás.
-
idegbeteg18
tag
Sziasztok!
Új vagyok a témában, olyan kédésem lenne, hogyha a wise-os forint alapú számlámra szeretnék az OTP-s számlámról átutalni 18 milliót akkor az addig oké hogy ingyenes a wise-nál, de gondolom az OTP lehúz és ha igen mennyivel?
Igazából olyan alternatívát keresek amivel olcsóbban megúszok egy lakásvásárlást mivel osztrákoktól veszem.
Előre is köszi a választ/válaszokat! -
BigBlackDog
veterán
válasz
losslessonly #3659 üzenetére
Magyarországi bankszámla is kell > ez alatt magyar bankszámlaszámot kell érteni, vagy magyarországi székhellyel rendelkező banknál vezetett számlát? Gondolom utóbbi, mert egyébként elég lehetne a Wise is, magyar számlaszámmal.
Egyébként saját, OTP-s/CIB-es/KH-s magánszámlát mennyire érdemes használni ev-ként?
-
losslessonly
csendes tag
válasz
BigBlackDog #3649 üzenetére
Szia!
Egyéni vállalkozónak lehet magánszemély (Personal) Wise számlája a magyar jog szerint.
Viszont a Wise beleköthet, mert az ő értelmezésük szerint céges felhasználásra (company vagy entrepreneur - ez utóbbi az e.v.) céges account kell. Nyisd meg a Personal accountot, aztán ha bajuk van vele, nyitsz egy céges is. Annyi a különbség, hogy a cégesnél van egy egyszeri 7000 Ft-os költség.
Ezen kívül a magyar jog szerint vállalkozóként rendelkezned kell egy magyarországi bankszámlával is, sajnos. Erre nyiss egy nullás számlát, aztán legfeljebb nem használod...Közben látom már mások is megválaszolták a kérdésed..
-
tukko1
aktív tag
Sziasztok! Most csináltam egy wise számlát! Ha például befizetnék 1500 eurót és később átküldeném forintba egy magyar számlaszámra, akkor már bekérnének tőlem papírokat?
-
BigBlackDog
veterán
válasz
Shade45 #3655 üzenetére
Ha jól értem, a céges fiókkal nem lenne ilyen gond. Tehát a nyitáskor egyszeri 6000 Hufot kéne pluszba fizetni és akkor biztos, hogy nem szállnának rá az emberre. Gondolom azért az utalásokból ki tudják szűrni, hogy éppen kitől és miért érkezett, így elég gyorsan kiderülne a dolog.
-
Shade45
senior tag
válasz
Shade45 #3654 üzenetére
Részlet a beszélgetésből:
"Kérlek egyeztess könyvelőddel, mivel mi nem adhatunk neked adózással vagy könyveléssel kapcsolatos tanácsot. Azonban kérlek vedd figyelembe, hogy ez a fiók nem egy magyarországi bankszámla és a HUF egyenleged adatai mögött nincs tényleges privát magyarországi bankszámla. Erre csak azért hívom fel figyelmed, mert legelső megkeresésed alkalmával ezt írtad:
KATA-s alanyi adómentes egyéni vállalkozó vagyok, így a magyar törvények szerint, nem szükséges vállalkozói számlát létrehoznom a pénzügyeim intézéséhez (elegendő a privát magyarországi bankszámlám).
Igen, ez így összességében érvényes:
1.4 You may only use your Wise Account Number to receive funds into your Wise Account for the following purposes:
receiving your own salary and/or wages;receiving payouts from e-commerce and freelancer platforms;receiving payments from family, friends or other people you know for personal purposes;receiving payments from your clients and other third parties for the purpose of business payments.You may not use your personal Wise account to receive business payments.
Ha ügyfelektől szeretnél pénzt fogadni, akkor az üzleti célú utalás. Üzleti célú utalásokra nem használhatod a személyes profilod.
Köszönjük megértésed!" -
Shade45
senior tag
válasz
BigBlackDog #3652 üzenetére
Leveleztem velük erről néhány hónapja, ne szólj nekik, hogy katázni akarsz a számlán, mert nem engedik és a céges előfizetés felé terelnének.
Hiába érveltem nekik bármilyen magyar jogszabállyal, hogy ez már pedig nem ugyan olyan, mint egy kft pl, a vállalkozás az vállalkozás, fizess elő céges fiókot náluk.Ettől függetlenül többektől hallottam, hogy használják katához a Wiset, de én ezután a levelezés után nem léptem meg, nem hiányzik, hogy rám szálljanak.
Új hozzászólás Aktív témák
- E-roller topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Ringbe száll a Xiaomi a mobilchip piacon
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- sziku69: Szólánc.
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD Intel ARC A770 16GB Rampage SHIVA 650W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H170M i7 6700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB KOLINK Observatory Lite TT 500W
- BESZÁMÍTÁS! ASRock A520M R3 3100 16GB DDR4 512GB SSD RX 6500XT 4GB BitFenix Neos Thermaltake 500W
- BESZÁMÍTÁS! Asus H110M i5 7400 8GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1650 4GB ZALMAN S3 TG Chieftec 600W
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF / M920T tower -Számla, garancia, WIN11
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Csere-Beszámítás! Meta Quest 3 128GB Virtuális valóság szemüveg!
- Csere-Beszámítás! Playstation 4 Gold Edition! Olvass!
- Apple iPhone 16 Plus / 128 GB / 100% Akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest