Hirdetés
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- BlackmMmDog: Téli horgásztalálkozó
- Pajac: Windows XP még mindig letölthető
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Wise díjak [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
viktorhu
veterán
Igen, EU-n kívüli utalásoknál közbeeső bankokon megy keresztül a pénz, ahogy egymásnál vezetik a számláikat. Pl. eurót küldesz Algériába, de a bankod nem Algériában vezeti az eurószámláját. Legyen szerencsés az eset, és legyen egy francia banknál eurószámlája a bankodnak. Ha még nagyobb szerencsétek van, akkor a címzett algériai bankjának is van ugyanannál a francia banknál eurószámlája, akkor csak bankon belüli átutalással a két bank rendezi egymás között a dolgot. Ha a címzett bankja másik francia banknál vezeti az eurószámláját, akkor a két francia bank között át kell utalni a pénzt. Ha a te bankodnak nincs is franciaországi számlája, attól az algériai bank még valószínűleg ott fogja tartani az euróját, olyankor mondjuk egy németországi eurószámláról kell eljuttatni a pénzt.
Akárhányszor csináltam ilyet, a saját bankom költségén + a címzett bank esetleges díján felül mindig rájött még a közvetítő (régi nevén levelező) bank költsége is. Meg, ahogy írtam, voltam régen a történet másik oldalán is, magam is intéztem banki részről nemzetközi utalásokat.
"Szóval az az elképzelésem" - logikus elképzelés, de nem így működik, mert nem elég az üzenet - annak a pénznek valahogyan oda is kell érnie, az pedig számláról számlára vándorolva történik meg.
Mi az akadálya annak hogy a TW direkt küldje az akármilyen bankszámlára? - az, hogy nem vezet a Transferwise bankszámlát a világ összes bankjánál, így kénytelen ő is más bankokon keresztül áttologatni a pénzt.
Új hozzászólás Aktív témák
- Microsoft Surface Laptop 3 13.5" fekete i5-1035G7 16GB 512GB 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600XT 8GB Zalman T4 Plus Cooler Master 650W
- KÉSZLETKISÖPRÉSI KARÁCSONYI ULTRAAKCIÓ! - MacBook Air M4 16GB 256GB Garancia!
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3967
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest