Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• viktorhu

veterán

válasz V/ #1561 üzenetére

Igen, EU-n kívüli utalásoknál közbeeső bankokon megy keresztül a pénz, ahogy egymásnál vezetik a számláikat. Pl. eurót küldesz Algériába, de a bankod nem Algériában vezeti az eurószámláját. Legyen szerencsés az eset, és legyen egy francia banknál eurószámlája a bankodnak. Ha még nagyobb szerencsétek van, akkor a címzett algériai bankjának is van ugyanannál a francia banknál eurószámlája, akkor csak bankon belüli átutalással a két bank rendezi egymás között a dolgot. Ha a címzett bankja másik francia banknál vezeti az eurószámláját, akkor a két francia bank között át kell utalni a pénzt. Ha a te bankodnak nincs is franciaországi számlája, attól az algériai bank még valószínűleg ott fogja tartani az euróját, olyankor mondjuk egy németországi eurószámláról kell eljuttatni a pénzt.

Akárhányszor csináltam ilyet, a saját bankom költségén + a címzett bank esetleges díján felül mindig rájött még a közvetítő (régi nevén levelező) bank költsége is. Meg, ahogy írtam, voltam régen a történet másik oldalán is, magam is intéztem banki részről nemzetközi utalásokat.

"Szóval az az elképzelésem" - logikus elképzelés, de nem így működik, mert nem elég az üzenet - annak a pénznek valahogyan oda is kell érnie, az pedig számláról számlára vándorolva történik meg.

Mi az akadálya annak hogy a TW direkt küldje az akármilyen bankszámlára? - az, hogy nem vezet a Transferwise bankszámlát a világ összes bankjánál, így kénytelen ő is más bankokon keresztül áttologatni a pénzt.

Új hozzászólás Aktív témák