- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lalikiraly: Astra kalandok @ Harmadik rész
- hdanesz: 50. Debrecen Nagydíj - nemzetközi salakmotorverseny - életemben másodjára
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
TP-Link WDR3600 - N600 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
hmzs
tag
Tisztelt vargalex!
Egy aprócska gondom akadt: szeretnék valami elegáns shell-es megoldást a routerre, ami figyeli, hogy történt-e wan ip változás.
Wdr3600-as router, OpenWrt vargalex v1.1.7 r35342 firmware. Írtam egy kis scriptet, ami figyeli hogy van-e használható wan ip - digi pppoe, ritkán várni kell akár félpercet is -, és ha igen, akkor wget-el kérést küld egy webszervernek, ami letárolja az ip-t. (Ez csak a dinamikus ip miatt szükséges, tudom hogy van dyndns, meg kismillió egyéb megoldás, de akad bérelt webszerver, és így nem függök mástól)
Nem vagyok linux guru, de a scripre egy hivatkozást berakni az rc.local-ba azért megy. Így bootoláskor le is fut, de ip változást nem tudom hogy kellene figyelni. Cron eszembe jutott, szegényes fantáziámban körvonalazódott egy sleepes végtelen ciklus is, de nem tudom mi a szép megoldás.
Olvasgattam a témában, de vagy elhagyott a kereső tudományom, vagy tényleg óriásira nőtt az openwrt téma, mindenesetre nem találtam számomra használható infót. Meguntam, és lusta is vagyok már pár nap után, így gondoltam kérdezek a szakértőtől. Nem feltétlenül konkrét megoldást kérek - bár ha bonyolult sh kell hozzá, akkor igen -, csak fogalmam sincs hogy kell elindulni, vagy egy végtelen ciklus mennyire terhel.Van itthon egy hp n40l is, azon 10 percenként lefut a script, így legrosszabb esetben ~10perc után tudom az aktuális ip-t. Azért a szerveren és nem a routeren, mer így weben az utolsó frissítés időpontjából a szerver elérhetőségét is látom. Tehát ennyire feltaláltam magam, együtt is tudok élni a jelenlegi megoldással, csak a kisördög nem hagy nyugodni
Segítségét előre is köszönve:
HMZs
Új hozzászólás Aktív témák
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Gaming notebook topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- 3D nyomtatás
- Autós topik
- MG topik
- Motoros topic
- Hivatalosan is részesedést vásárolt az Intelben az USA kormánya
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Videó stream letöltése
- További aktív témák...
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600X / RX 7600 / 32GB DDR4 / 1TB M.2 SSD
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- Apple iPhone 16 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ Dell Latitude 15 5550 - 15.6"FullHD IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - 2,5+ év gari
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest