- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- aquark: Jó platformer játékokat keresek!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- skoda12: Webshopos átverések
- GoodSpeed: iPadOS 26 A Liquid Glass varázsa
- sellerbuyer: Nem veszélytelen a RAM duplázás de vajon megéri?
-
LOGOUT
TP-Link WDR3600 - N600 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
Darko
senior tag
Segítséget kérnék!
Már legalább 5 éve használtam egy 500 GB-os hdd-t a routeren vargalex firmware-el minden probléma nélkül, és szeretnék nagyobbra váltani.
Feldugtam az újabb hdd-t és csatolni szerettem volna, csatolta is , viszont nem láttam a teljes méretét, csak párszáz KB-ot. Valami régről derengett hogy formázni kellene, elolvastam a topicban hogy mit kell tennem, de sehogyan sem boldogulok. Régebben ment, most nem. A routernek a 192.168.2.1 címe van (telekom hgw- után van bekötve az a 192.168.1.1), tehát beírtam a "formázó" címet 192.168.2.1:8081 és meg se nyikkan, hibaüzit ad, hogy nem talál ilyen oldalt. Kábelen lógok most a router egyik portján, Luci-ba be tudok lépni, mindent tudok állítani, de a formázó nem jön elő. Mit rontok el vajon?? -
Wajk
addikt
válasz
georgeh #15791 üzenetére
Én is router+SamuTV kombóban nyomom.
A TV-n van audió és külön videó lejátszó, hátha csak ez a gond.
Próbáld meg alapra állítani a Transmission-t és utána állítsd be újra amit akarsz. Nekem mondjuk full alapon van.
Egy tipp: ez a MiniDLNA beállításom. Ez azért jó, mert pár kattintást spórolsz amikor a TV-n rámész a DLNA szerverre. (Egyből a mappák látszanak a gyökérben)
-
georgeh
tag
A transmission szépen tölti le a fájlokat a "régiek" mellé, de akkor sem látszik, csak az Audio file az Openwrt DLNA szerver alatt (Samsunk TV), sem a régiek, amiket 2-3 napja még láttam, sem a frissek. Van tippetek, esetleg vmi régi szutyok beállítás ragadt be, vagy lehet olyan beállítás.hogy csak audiót lát? Elég sokat kellett babrálnom szegényt.
-
georgeh
tag
válasz
donmackó #15789 üzenetére
Igen, nem kicsit bosszant. Ráadásul a Luci és a windows is látja, csak a TV-n nem jön be
Elég tanácstalan és pipa vagyok. Elég sokat kitakarítottam a vinyóról, emmyivel már el kellene bírnia.Most nézem, még számolja Luci alatt a fájlokat. Ez normális? Vmelyik porton úgy emlékszem, meg lehet nézni, mennyi audio és video file van, ha nem azt Látja Luci, akkor vszínű gáz van...Mondjuk dobál is le időnként, rosszat sejtek...
-
georgeh
tag
válasz
donmackó #15787 üzenetére
Köszönöm mindenkinek a segítségét, újra él, gyors és megy, mint a Schaffhausen
A "hosszúreset" elég volt a failsafe-hez.Már látja a külső vinyót is, igaz csak az audió fájlokkal bír a DLNA, a video és a kép menüben azt írja: Nem sikerült hozzáférni az eszközhöt. Kicsit takarítok rajta, talán jó lesz.
-
georgeh
tag
Sziasztok! Már nem érem el a routert, a bejövő kábel jelem pedig tuti jó. Jól dereng, hogy mintha telnet alól vmilyen parancssorral fel lehetne éleszteni? Amúgy a ledek ragyogóan pislákolnak, több eszköz van rádugva, egyik sem jó, tehát kábel gond kizárva. Wi-fi is elhalt, pedig az a led is műkszik
-
georgeh
tag
-
BullZeye
veterán
Volt egy áramszünet, és azóta az Yeelight izzóim a Mi Home appban device offline-t mutatnak. Az izzók manuálisan kapcsolhatóak, ha áramot kapnak világítanak.
Ha törlöm és hozzáadom 2-3 fail után, akkor működik egy darabig, aztán elérhetetlen megint.
....226 -> frissen hozzáadott izzó pingje, .
....224 -> 1 órája hozzáadott, akkor még működő izzó, nem is értem hogy mit jelent, 0 loose, de nem is azt pingeli amit kell....130 amiről pingelek, és értelemszerűen a router átjárója az 1-es végű.
Van bármi tippetek, hogy mégis mi történt? Volt egy áramkimaradás, és 8ból 6 izzó így reagál, 2 izzó hibátlan azóta is.
-
Wajk
addikt
válasz
FlashLed #15775 üzenetére
miután visszaállítottad gyárira?
amúgy attól függ mi a preferencia, ha normál felhasználásra kell, rádugod a géped meg rácsatlakozol WiFire és kész akkor véleményem szerint nem feltétlen kell neked OpenWRT.
De ha vannak extra elvárásaid, pl gép nélkül torrentezni, DLNA szervert üzemeltetni, részletesebben beállítani a routeredet, stb...., akkor -> OpenWRT
-
FlashLed
senior tag
Mit gondoltok egyébként openwrt vagy gyári firmware e a jobb?
-
almi
senior tag
Sziasztok!
Tudom, hogy nem teljesen ide vág, de nem találtam ilyen topicot.
Adott egy WDR7400-as TL-Link router.
Az érdekelne, hogy van-e alapból olyan beállítási lehetőség rajta, hogy egy web címet átirányítok egy IP-re.
Mintha a host file-t módosítanám ugye, csak ez most így egyszerűbb lenne, hogy aki rácsatlakozik a routerre, és beírja a www.xy.com weblapot, azt átirányítja a 1.2.3.4-es címre.Köszi!
Üdv.,
almi -
krealon
veterán
válasz
FlashLed #15770 üzenetére
A gyari firmware-re ezzel tudsz visszaallni OpenWRT-rol.
http://www.friedzombie.com/tplink-stripped-firmware/download.php?d=TL-WDR3600-V1 -
FlashLed
senior tag
Sziasztok.
Valaki tudna segíteni, hogy hogyan tudnam az oprlebwrt szoftvert eltavolitani es az eredeti firmwaret visszateepiteni ra? Tehat a gyari tplinket. -
baandii
senior tag
válasz
Headless #15762 üzenetére
szia,
vissza raktam a gyári fw és megjött a nas is de a letöltés alig akar menni 11 MB/s környékén mozog amit kevésnek találok Digi1000-nél...
a Current NAT Status és a Current Hardware NAT Status engedélyezve.
a letöltő kliensben és a routeren is engedélyezve az upnpvmit még be kéne állítanom? nem jövök rá mi lehet a gond
-
Kacko
tag
Sziasztok,
Van arra lehetőség, hogy erősítsem a wifi jelerősséget szoftveresen? Most "OpenWrt - vargalex build ver. 1.1.7" van a 3600-on. Elsősorban a 2,4-es jelét kellene felhúzni. -
baandii
senior tag
válasz
Headless #15762 üzenetére
köszi, akkor majd rászánom magam vmikor és vissza rakom a gyári fw.
e szerint az írás szerint kell eljárni?Luci/Rendszer/Mentés és Firmware frissítés/Új firmware image flash-elése:
1: A beállítások megtartása elöl ki kell venni a pipát.
2: Tallózásnál megkeressük a letöltött webrevert fw-t.
3: Flash image gomb megnyomás.
4: Az oldal visszaadja az MD5 ellenőrző összeget, amit a letöltési oldalon a webrevert fw mellett található textfájlban lévő ellenőrző összeggel összehasonlítunk.
5: Ha egyezik az ellenőrző összeg, akkor mehet flashelés.
6: 3 percig nem nyúlunk semmihez!
7: Gyári webes felület meghívása megfelelő IP-címen (192.168.0.1 vagy 192.168.1.1).ezt kell a flash image-nél majd? - wdr3600v1_en_3_13_26_up(130129)_webrevert.bin
-
baandii
senior tag
válasz
Headless #15760 üzenetére
digi1000 (1000/200 Mbit/s) a netem
jelenleg a routerral töltök transmissionnal és ezt a feladatot fogja átvenni a nas. szóval leginkább csak torrentre fogom használni a nas-t.
( annak idején azért lett az eredeti fw lecserélve erre a mostani suste/headless@OpenWrt@0.8.1-re mert a routeren lévő transmission-nal töltöttem a routerre rádugott hdd-re de ennek már nem lesz jelentősége ha meglesz a nas. szóval nekem mind1 milyen fw van a routeren a lényeg a minél nagyobb sebesség elérése és a stabilitás )
a routernak nem kell semmi extra feladatot ellátnia.
ez esetben mit tanácsolsz? -
Headless
őstag
válasz
baandii #15759 üzenetére
Attól függ milyen neted van, milyen feladatokat fog átvenni nas... ha gyors net de azért mégis kéne az openwrt/lede, akkor a fast path-os verziót érdemes felrakni, azzal 5-600 mbps-t tud NAT-olni. De pl megmarad a ddns, cron, stb egyéb dolgok, amiket még a router lát el most.
De ha 100mbps-nél kisebb a net én nem pöcsölnék, és hagynám...
-
baandii
senior tag
sziasztok,
suste/headless@OpenWrt@0.8.1 van jelenleg a routeren és ha minden igaz egy héten belül nas tulajdonos leszek.
azt szeretném kérdezni hogy ettől függetlenül maradhat ez a fw vagy rakjam vissza a gyárit??
csak azért kérdezem mert mintha korábban azt olvastam volna hogy nas-hoz a stabilabb és optimálisabb net kihasználás miatt jobb a gyári fw. -
suste
veterán
gyári esetén sosem fogod tudni mit változtatnak akár ua rooter más fw verzióiban, így általában nem működik ez a fajta vissztöltés, főleg nem eltérő routerek esetén
sokszor ezt jelzik is a gyári fw letöltő oldalakon
megoldás: reset + kézi újrakonfiglásd pl 3600 támogatás 2014-10-22 fw: [link]
The configure file of old firmware cannot be used in this firmware.
-
Sziasztok!
Most váltottam egy TL-WR841N routerről egy ilyen 3600-asra. Mivel sok portirányítás, fix ip stb volt beállítva a régibe, ezeket nem akartam újra beírni, gondoltam csinálok egy konfiguráció mentést, és betöltöm az újba. Be is állított mindent látszólag, megy a net is, viszont a felhasználónév, jelszó párossal ne enged be a konfigurációs oldalra. Megpróbáltam, hogy a régiben visszaállítottam a gyári alapbeállításokra, (admin, admin) mentettem egy új config.bin-t, az újat reseteltem, betöltöttem, de továbbra sem enged be. A RoutePassView programmal megnéztem a config.bin-t, az is azt mutatja, mégsem enged be.
Gyári a firm. Mi okozhat ilyen anomáliát, és főleg mi lehet rá a megoldás? -
krealon
veterán
válasz
adakiller #15753 üzenetére
http://www.friedzombie.com/tplink-stripped-firmware/download.php?d=TL-WDR4300-V1
Ezzel biztosan vissza tudsz allni a gyari firmware-re az OpenWRT-rol.
-
adakiller
senior tag
Sziasztok,
TP-Link TL-WDR4300 v1 (v1.6) OpenWrt vargalex v1.1.7 r35342 firmjét, hogy tudom visszarakni a gyárit a legbiztonságosabban? Router csere volt, így inkább visszatenném a gyárit.
Szedtem le egy ilyet: openwrt-ar71xx-generic-tl-wdr4300-v1-squashfs-factory.bin, de van-e valami extra teendő, vagy simán mehet az openwrt Új firmware image flash-elése opcióval a visszarakás?
Köszönöm szépen előre is a segítséget!
-
baandii
senior tag
válasz
vargalex #15747 üzenetére
lehet a router és az s905x-es box mellé inkább beszerzek egy QNAP TS-228 NAS-t.
csak azt nem tudom hogy a 4K HDR-s filmek akadás mentesen átmennek e majd.
a routernek és a nas-nak gigabites a csatija de a boxnak csak 100as. vagy ez nem gond szerinted? -
Wajk
addikt
-
baandii
senior tag
válasz
Headless #15740 üzenetére
az s905x játsza le mert a routerre rákötött hdd fel van csatolva az s905x-re smb-n csak akadozik a lejátszás. lehet azért mert az s905x-ben csak 100as lan van vagy azért mert nem bírja a transmissiont és a lejátszást is...vagy nem tudom
ha közvetlenül a boxra dugott hdd-re töltenék a ruterrel akkor nem lenne gond a lejátszással de ezt a cif-es dolgot már próbáltam és nem jött össze sajnos -
-
baandii
senior tag
suste féle fw van fent. a routeren lévő transmission csak a routerre rádugott hdd-re tud tölteni vagy beállítható hogy egy kodis media boxra (s905x) rádugott hdd-re töltsek?
-
vadászcsiga
félisten
Tudnátok segíteni? Pár napja a router eldobja a 2.4Ghz-es hálózatát, 5Ghz-es működik. Ujrainditom, pár óráig működik de aztan megint eldobja. Vargalex van rajta.
-
Wajk
addikt
egy kis segítség kellene. Adva van egy eszköz (SmartTV) amit le szeretnék tiltani a netről, mert állandóan frissítgetni akarja magát. De a hálózatra szükség lenne, hogy a Routeren lévő winyót lássa mint most.
Ezt kellene megoldani, hogy a TV blokkolva legyen a netről, de elérje a belső hálót.
Talán még az is segítség lehet, hogy a router 5Ghz Wifi-én csak a TV lóg ha esetleg ott lehetne mókolni valamit... Kicsit próbálkoztam, de nem akarok gerincre vágni a jó kis ökoszisztémámat.
előre is köszi és Boldog Karácsonyt!
-
Dadan01
senior tag
Woodworm, Suste, köszi, akkor ez így rendben van.
-
Dadan01
senior tag
Üdv!
BB 14.07 suste fw van a roteren, ami most egy új tv rendszerbe állításával okoz gondot. Mégpedig az 5G wifi, 40Mhz csatornaszélességel is csak 150Mbit linksebességet ér el, ez pedig kevés bizonyos 4k tartalmak átviteléhez, holott elvileg 300Mbitnek kellene lennie. Van vmi egyéb beállítás amit nem vettem észre? A szóban forgó tv a dlink 860-al 450 feletti sebességgel bírja amit kell. Ötlet?
-
-
zsolt320i
senior tag
Sziasztok!
Visszaálltam az eredeti FW-re, és beállítottam a Vendég Hálózatot.
A routert switch módban használom, és a vendég hálózatnál be van állítva sávszélesség korlátozás le és feltöltésre is.
A probléma az, hogy a vendég hálózat sávszélesség korlátozás nem csinál semmit, ugyanúgy elérhető a szolgáltató által nyújtott maximális le és feltöltés.Mi lehet a gond, tudtok megodlást erre a problémára?
Az FW típusa a legutolsó amit a TP-Link oldaláról le lehet tölteni.Üdv.
Zsolt -
suste
veterán
-
edeleny
őstag
Majdnem hasonló a gondom!
nekem a vargalex féle ROM van fenn.
Van rajta két darab terás vinyó DLNA szervernek. A rajta futó Transmissiont használom torrent kliensnek!A T-com kegyesen bővítette a sávszélességet, 20 ( HÚSZ) megáról 50-re! Idáig a torrent olyan 900-1000 kb/s jött. Igaz 1100 korlát volt neki állítva. De ha levettem a korlátot sem volt több.
Most 1300-1500 kb/s a letöltés. A korlátot felállítottam 3000-ra. Bár mit csinálok ennyi.
Ez nem lesz több? Nem bírja a router?
A PC-re telepített Transmission kliens( a PC-n futó) 3 megával, vagy kicsivel többel is szedi.
-
donmackó
addikt
válasz
dredjudge84 #15714 üzenetére
A suste web felület (9092-9093) megy lede alatt is.
szerk: Extroot használata ajánlott, mert lede alatt hamar elfogy a flash.
-
mzsombor
tag
válasz
dredjudge84 #15714 üzenetére
Azzal sajnos nem megy.
-
-
donmackó
addikt
válasz
dredjudge84 #15711 üzenetére
Ha csak 500/200 a cél, akkor mehet a Fast Path LEDE is -> gwlim/Fast-Path-LEDE-OpenWRT
Ismerősnél 8XX Mbit/s körül volt a vége gigabites digi hálón. -
stfx
aktív tag
válasz
dredjudge84 #15711 üzenetére
Nekem is digi 500 van, visszaraktam a gyari firmwaret, mert openwrt-vel 230Mbps volt a max download, a gyarival 525Mbps. A wifije ugyanolyan maradt a gyari csere utan, ugyanugy 110Mbps-t tud a laptopom, mint openwrt-n.
-
dredjudge84
őstag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy openwrt bb-vel mennyi a max sebesség, amit ki lehet préselni a lan portokból? Diginél vagyok, és csomagot váltanék nagyobbra pl 500/200-ra, és érdekelne hogy elbírja-e?
Még egy kérdés: Gyári fw-el nagyobb a wifi hatótávolsága mint openwrt-vel?
-
hcs57
addikt
Lehet volt már, de nem találom... ilyen routerem van, a Digi fejleszt, növeli a fel és letöltési sebességeket.
Ez a router mekkora fel- és letöltést tud maximum?
Mit vegyek, ha Gigabites netet szeretnék? -
Strezi
őstag
Sziasztok,
gyári fw, minden ok pár napig, aztán bár kapcsoloódni tudok a 2.4GHz nethez, internetkapcsolat nincs...
Ugyanakkor, 5GHz hálón minden megy rendesen. Csak az újraindítás segít, amit az 5G neten kapcsolódva meg is tudok tenni, de azért nem kellemes. Pláne, hogy a család nagy része a másik hálót használná..Van valmi javaslatotok, esetleg ismert hiba? Hw nat kell a sebeség miatt, ezért gyári fw.
-
llacee
őstag
Sziasztok!
Feltettem a Vargalex féle FW-t és állítom a 2,4 és 5ghz adóteljesítményt.
Viszont nekem felkínál 27dBm-et is mindkét band-en.
Mi a maximum, amit még állíthatok?
Két Linksys 7decibeles antenna van rátéve egyébként.A másik kérdés, hogy "n" ellenére minden eszközöm csak 144Mbit-en csatlakozik, ezt nem értem.
Csak AP-ként van használva az eszköz.
szerk: most látom 2,4g-n csak b és g auto választható
5ghz pedig 802.11a 54mbit
Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elektromos autók - motorok
- Apple MacBook
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Tőzsde és gazdaság
- ASUS routerek
- Milyen légkondit a lakásba?
- Vezetékes FEJhallgatók
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- További aktív témák...
- GARANCIÁLIS BONTATLAN MINDEN MACBOOK AIR M4
- Tyű-ha Lenovo Thinkpad X1 Carbon G8 Profi Érintős Laptop 14" -50% i7-10610U 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- AKCIÓ BONTATLAN GARIS IPHONE 16 PRO ÉS PRO MAX MINDEN SZÍNBEN ÉS TÁRHELLYEL 1 ÉV GARANCIÁVAL
- iPhone 17 Air - összes tárhely és szín bontatlan, viszonteladótól független 1év Apple garanciális
- iPhone 13 128GB midnight-black, független + extra tokok
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3004
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3276
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max Black Titanium Titán stílus, 5 optikai zoom 256 GB- Gari
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB Zalman N4 Plus FSP 400W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3447, 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest