Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
TP-Link WDR3600 - N600 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mocsokba
tag
Sziasztok!
Dyndns-t állítottam be a NAS-omon. Router-en suste féle fw van. Kell azon állítanom valamit, mert jelenleg nem érem el ddns segítségével.
Korábban működött, gyári fw-el is működött, de most valamit valszeg kihagytam.
-
Mocsokba
tag
Visszaraktam a gyári vágott FW-t, majd frissítettem a legújabbra.
Szépen megy is egészen addig, amíg nem próbálom a 192.168.0.1-et átállítani 192.168.1.1-re.
Ekkor az újraindítás után a 192.168.1.1 elkezd villogni és a LuCi-hoz szeretne visszatérni.Mit csinálok rosszul?
Szerk: Firefox beragadt
Bocsánat, megoldódni látszik.

-
Mocsokba
tag
Sziasztok!
UPC 500/22-es netem van, ami mögé van kötve a WDR3600 Suste FW-vel. UPC modemből 380-450MB jön ki, ami még nem gond. Azonban a WDR3600-ból csak 130MB jön ki. Feltöltéssel nincs gond. Ezen van a NAS is.
CAT6-os kábel van végig. Hogyan lehet többet kipréselni a routerből? Vagy ez ennyit tudna csak?
-
Mocsokba
tag
Sziasztok!
Luci eléréséhez távolról kell még valamit állítani?
Ezen kívül nagyon úgy néz ki, hogy a port nyitások ellenére sem kommunikál kifelé a router-em. Valaki esetleg vállalkozna arra, hogy távolról ránézne a beállításaimra, mit hagytam ki vagy mit csináltam rosszul? Akár TeamViewer is szóba jöhet.
-
Mocsokba
tag
Sziasztok!
suste/headless 0.8.1-et raktam most fel. Synology NAS-on megy a TM.
Forgalmi szabályokon belül állítottam ezeket, port továbbításnál.
NAS a 192.168.1.100-on van. TM portja: 51413.
Mit kell másképp csináljak? Még mindig nem megy a feltöltés, de most a letöltés sem. Ráadásul minden torrentemre hibát ír.
-
Mocsokba
tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Nagyszerű, köszönöm szépen.

-
Mocsokba
tag
-
Mocsokba
tag
Sziasztok!
Fórumról fórumra járok, hogy végre menjen a miniDLNA-m. Egy NAS-os fórumban írták, hogy esetleg Twonky-val próbáljam meg. Fel lehet rakni a suste/headless@OpenWrt@0.8.2 Barrier Breaker 14.07 fw-re?
Ha igen, akkor hogyan?
-
Mocsokba
tag
Szerbusztok!
FTP-vel vannak gondjaim. Újraraktam a suste/headless@OpenWrt@0.8.1 Barrier Breaker 14.07féle FW-t, de FTP-vel most nem tudok csatlakozni. Port-Forward-nál pipa bent van, ftp user létrehozva.

Mit hagytam ki?
-
Mocsokba
tag
Szerbusztok!
Megint előjött a miniDLNA probléma. 2 hónapja van fent suste féle 0.8.1-ese. Hét végéig tökéletesen működött, azonban azóta folyamatosan eltűnik a Samsung TV-ről.
Találkozott már valaki hasonló problémával? Mit nézzek meg? Hol keressem a problémát?
-
Mocsokba
tag
Sziasztok. Guest wifi beállítással szenvedek. Igazából minden jó is lenne, csak éppen internet nincs rajta

Szóval a fórum, a readme és ez alapján csináltam, azonban a Tűzfal => Forgalmi szabályok résznél nem marad bent a "pöttyöcske". Routert újraindítottam, de így sem jártam sikerrel.
Valószínű valamit nem vettem észre, na de mit? Az igaz, hogy nem csináltam factory resetet.
-
Mocsokba
tag
Köszönöm, ezen túl vagyok. Amit eddig csináltam: USER MANAGER részben az System User's-nél adtam jelszavat neki. Tűzfal - forgalmi szabályok -nál engedélyezve az FTP-WAN-Passive-Ports.
Ahogy próbáltam: ftp://192.168.1.1:9094 illetve ftp://külső IP:9094
Nem történik semmi. Mit rontottam el itt?

-
Mocsokba
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni a következőkhöz: Transmission elérése nem benti hálózatról illetve ftp elérés.
Suste féle FW van fent,ha minden igaz, akkor a legújjab. Olvastam, hogy port knockinggal biztonságosabb lenne, de ahhoz sem értek (beállítás, stb)
Ezért szeretném hagyományos módon beállítani ezen az FW-n. Jelenleg így néz ki:
TM-hez való csatlakozáskor a hibaüzenet:
Couldn't find Transmission's web interface files!
Users: to tell Transmission where to look, set the TRANSMISSION_WEB_HOME environment variable to the folder where the web interface's index.html is located.
Package Builders: to set a custom default at compile time, #define PACKAGE_DATA_DIR in libtransmission/platform.c or tweak tr_getClutchDir () by hand.
Mit tegyek?

-
Mocsokba
tag
Mindentől független működik a Transmission, Samba, miniDLNA beolvasott mindent. DE 2 perc után ugyan az a hiba, mint a korábbi FW-nél (vargalex volt fent), hogy hibaüzenetben azt írja, hogy lecsatolódott a DLNA szerver. Luci szerint minden működik, miniDLNA aktív, torrent működik, ftp-n elérem a HDD-t, stb...
Csak a miniDLNA-t nem látja a TV-m. Valószínű, hogy a TV-nél lesz a probléma.
-
Mocsokba
tag
Rögtön pár kérdésem is lenne: kintről nem érem el a router-t: Rejected request from RFC1918 IP to public server address
illetve a csatolt meghajtómat belülről
192.168.1.1:8081 -et sem jön be
Kell még valamit plusszban beállítani?
-
Mocsokba
tag
Közben felraktam suste féle fw-t. Hálózat2 néven van, de LuCI nem jön be, időtúllépés. Fekete képernyő megjelenik, de tovább nem lép.
-
Mocsokba
tag
Erre van valakinek ötlete?
-
Mocsokba
tag
Sziasztok!
Szeretném felrakni megint vargalex féle FW-t. A sysupgrade kell nekem? Ezt pedig ugye az "Új firmware image flash-elése" résznél kell betallózzam?
-
Mocsokba
tag
Sziasztok!
A következő probléma merült fel, amire nem tudom, hogy van-e megoldás. FTP-t sikerült beállítanom. Távolról TotalCommander-el szépen elérem. Célom az lenne, hogy rendezni tudjam a tartalmat, ami másolásból és törlésből áll.
Törlés nem gond, de a másolás igen. TC két ablakában meg van nyitva (kapcsolódva) az FTP (otthoni vinyóm). Nem tudok másolni, mert azt írja, hogy "Távoli átvételi hiba - lehet, hogy nem támogatja a szerver."Erre van megoldás vagy fogadjam el, hogy ilyen lehetőségem nem lesz.
Üdv: Mocsokba
-
Mocsokba
tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Félre értés ne essék, nekem nem kell több memória.
A hibaüzenetemből indult az egész (ha jól emlékszem másnál is volt már ilyen), hogy nem érem el a router-t.
Amire a válasz az volt, hogy a kevés memória miatt.
Tehát ha így működne rendesen, eszembe sem jutna bővíteni.
Egész egyszerűen csak használni szeretném a router-t megelégedéssel, ahogy kb fél évig ment is gyönyörűen.
Semmi gondom, problémám nem volt vele eddig.
-
Mocsokba
tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
MemTotal: 126740 kB
MemFree: 1544 kB
Buffers: 16112 kB
Cached: 78596 kB
SwapCached: 0 kB
Active: 29388 kB
Inactive: 75840 kB
Active(anon): 6880 kB
Inactive(anon): 7912 kB
Active(file): 22508 kB
Inactive(file): 67928 kB
Unevictable: 0 kB
Mlocked: 0 kB
SwapTotal: 131068 kB
SwapFree: 131068 kB
Dirty: 0 kB
Writeback: 0 kB
AnonPages: 10540 kB
Mapped: 4616 kB
Shmem: 4272 kB
Slab: 13344 kB
SReclaimable: 5504 kB
SUnreclaim: 7840 kB
KernelStack: 480 kB
PageTables: 460 kB
NFS_Unstable: 0 kB
Bounce: 0 kB
WritebackTmp: 0 kB
CommitLimit: 194436 kB
Committed_AS: 34816 kB
VmallocTotal: 1048372 kB -
Mocsokba
tag
-
Mocsokba
tag
válasz
Mocsokba
üzenetére
Sziasztok, erre van valami ötletetetek?
Felraktam öcsém router-ére Vargalex féle firmware-t, nálam. Elvitte öcsém haza a router-t, de csak kábellel tud csatlakozni, de internet így sincs rajta.
Ezen kívül wifi-n nem éri el a router-t, alapból a hálózatoknál sárga felkiáltójeles. Ötlet? Megoldás?

-
Mocsokba
tag
Sziasztok!
Felraktam öcsém router-ére Vargalex féle firmware-t, nálam. Elvitte öcsém haza a router-t, de csak kábellel tud csatlakozni, de internet így sincs rajta.
Ezen kívül wifi-n nem éri el a router-t, alapból a hálózatoknál sárga felkiáltójeles. Ötlet? Megoldás?

-
Mocsokba
tag
Sziasztok!
Gyors segítségre lenne szükségem!

Tegnap vettem öcsémnek is egy WDR3600-osat, felraktam Vargalex féle FW-t, de most nem érem el a router-t, kábellel sem. Csak a bal oldali power led és a mellette lévő napocska világít, semmi más. Mit rontottam el?Hogyan érem el a LuCi-t? FW telepítés után egy percre jó volt, de utána eltűnt. Azóta semmi.

-
Mocsokba
tag
válasz
Mocsokba
üzenetére
Akkor ez így működhet?
A HDD tartalmát szeretném FTP-n elérni kívülről (munkahelyről). Ha átírom az IP-t a kintire és a portot a 2221-re és a többit nem bántom, akkor működni fog?
Természetesen újként hozzáadva, előtte a 8081-es porton keresztül felhasználónév és jelszó megadása megadása mellett.
-
Mocsokba
tag
Sziasztok!
Ismét a segítségeteket kérem. A HDD tartalmát szeretném FTP-n elérni kívülről (munkahelyről). Ha átírom az IP-t a kintire és a portot a 2221-re és a többit nem bántom, akkor működni fog?
Természetesen újként hozzáadva, előtte a 8081-es porton keresztül felhasználónév és jelszó megadása megadása mellett.
-
Mocsokba
tag
Szerbusztok!
Ki kell kapcsoljam a router-t pár napra. Olvastam, hogy célszerű előtte kikapcsolni mindent. Winchester unmount-olni. stb.
Ha ezeket megcsináltam, akkor utána egyszerűen kihúzhatom a HDD-t? Vagy van valami, amivel "el tudom távolítani"
Láttam, hogy vannak különböző script-ek illetve valaki QSS gombra programozta ezt a műveletsort. Nekem egyenlőre egy sima, egyszerű és puritán megoldás is megtenné
Tehát jól gondolom, hogy minden szolgáltatást leállítok (pipa kivesz) és utoljára a HDD-t unmount-olom?
Ezek után kihúzom a HDD tápját és kész is vagyok?
Új hozzászólás Aktív témák
- Okos Otthon / Smart Home
- Milyen notebookot vegyek?
- Sweet.tv - internetes TV
- OLED monitor topic
- Milyen routert?
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Gaming notebook topik
- Lenovo Thinkbook, Yoga széria
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- További aktív témák...
- Azta! Dell Latitude 7440 -65% Üzleti Profi Fémházas Ultrabook Laptop 14" i7-1365U 16/512 FHD IRIS Xe
- Sony A6500 váz + 8 akku + meike markolat
- Gamer Konfig i7-11700KF, 32 GB DDR4 3200 MHz, 2 TB SSD, RTX 3070 Ti, Z490, Lian Li ház, 850 W Táp
- 184 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5090
- 183 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5090
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 10500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB Zalman T4 Plus ADATA 600W
- Lenovo Thinkpad T14 Gen 3, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Acer KG251QF 24 144Hz FHD TN 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 7500F / RTX 4060 / 32GB DDR5 / 1TB Nvme SSD
- Samsung DLP projektor, The Freestyle SP-LSP3B
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Bocsánat, megoldódni látszik.
Most ezek vannak megnyitva.