Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- Vízügy: árvíz, belvíz, aszály, stb.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- bacsis: Gyere el a 10. BRSZK-ra!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
A Toyota cégcsoport napjaink vezető gépjárműgyártója. Eladásokat tekintve első helyen áll a világ autógyártó csoportjai között. Ezt a helyet a hibridautók terén elért eredményinek köszönheti.
A Toyota cégcsoport tartozó márkák és érdekeltségek: Daihatsu, Lexus, Yamaha, Scion, Subaru, Hino, Isuzu, Toyota.
Új hozzászólás Aktív témák
-
dh66e
veterán
Akkor téged kérdezlek.
Ezek a filléres OBD2-es kütyük érnek valamit?
Volt már nekem is olyan hogy felvillant egy visszajelző.Szerelő mondja ne foglalkozz vele, pár hónap után már nem is jelzet vissza.
Azóta sem tudom minek volt nyígja ,de a kocsival nincs gond nemrég volt átnézve az egész. -
vbbb
őstag
Majd visszajelzek, hogy mit írt ki a komputer!
-
vbbb
őstag
Üdv!
TRC-OFF & Check Engine & VSC hármas hibaüzenet mire utalhat (Avensis 1.8 vvti)? Ma reggel melóba menet egy lendületesebb gyorsulás után jöttek elő és azóta is ott vannak. A kocsival minden okés egyébként menetügyileg. Rá lesz kötve kompúterre a héten, csak hátha addig is valakinek volt már valami hasonlóba része.
-
KTTech
veterán
A CC+ jó lenne, de nem találtam 195/50r16 méretben (végignyálaztam már jópár webshopot). 195/55r16-ban már van... sajnos a 195/50r16 nem a legelterjedtebb méret (márkás 4 season nem nagyon van rá, BFgoodrich vagy Hankook a legjobb, amit fel szokott dobni, de ezek meg a tesztekben nem erősek.
-
No.01
addikt
En csak rovid ideig probaltam a Yaris hybridet. Volt benne ~30km palya meg sok orszagut.
Nem volt gazos, de nyilvanvaloan nem a palya a terepe.
Ebbol a szempontbol az uj Prius nagyon-nagyot lepett elore. Ott nemcsak a hangszigeteles jobb vagy 2 szinttel, de v.hogy a motor hangolasa is. Cserebe meg az en eltorzult izlesemnek is sok. Foleg hatulrol.En is szivtam mar meg 2x is Waze mellett a traffit, de ha azt veszem, h hanyszor mentett meg akkor az igencsak 4 szamjegyu osszeg lenne mostanra amit nelkule kifizettem volna buntire.
A hulyesegeit sem szeretem illetve sokszor ereztem azt korabban, h en vagyok a "tesztnyul"
Ez mar jo egy eve volt, de mindig szentsegeltem ettol fuggetlenul a dugofigyelo es kerulo funkcioja meg tovabbra is jobb barminel szvsz monom ezt ugy h nem olyan reg egy 1400km-es koron 3 kellett tesztelnem es meg igyis sikerult 10oerces pontossaggal elernem a celba. Sygic es trasai ezt baromira nem tudjak meg mindig a tobbi bosszanto aprogatrol mar nem is beszelve. -
KTTech
veterán
A beállítások rendben, UK-ban működik is (jórészt...). Nem ez az első esete nálam a Waze-nak, volt már, hogy földútra vitt a főút helyett, mert azt is 97-es útnak vette. Jelentgetem a hibákat, de a support értelmi képessége elég limitált. Amikor minden adattal feladom a hibajegyet (screenshotokkal, permalinkekkel, ahogy kell) még 3 emailben rákérdeznek ugyanarra.
A Waze-val is futottam már bele trafiba, 45EURba került (1km/h-val léptem túl).Azért nem szeretem hajtani, mert baromi hangos a motor (a 2.0 PDTDi-m suttogó volt hozzá képest, pedig az is hangosabb, mint az 1.9TDi-m), és ez pályatempónál már igen zavaró. UKban még nem annyira a 110, de a 130 már az.
-
No.01
addikt
Nem vagyok a Waze nagy rajongoja, de a tobbihez kepest meg mindig a legjobb navi.
Inkabb csekkold a beallitasokat mert ott lesz elrejtve amit kereselAz, h nem szereted hajtani a Yarist az meg mar egy masik vitatema targya is lehetne. En baromira vigyazok minden holmimra, de azt azert szogezzuk le, h az auto van ertem es nem forditva. No offense ertem amit irsz, de azert ez mar elegge szelsoseges.
U.i.: Az iGO-t meg addig erolteted csak amig bele nem futsz egy "spontan" traffiba vagy egy balesetbe. En elkovettem mind2 amikor meg nem volt EU-s roaming. Inkabb fizettem tobbszor is meg ugyis lenyegesen jobban jartam.
U.i. 2.0: tenyleg no offense! -
KTTech
veterán
válasz
Gaben92 #7528 üzenetére
Azért az onlineok is keményen bugzanak. Holnap reggel indulok vissza Disneylandből, de nem hajlandó a Waze csak fizetős úton vinni - nem szeretnék pályázni, mert hosszabb az út, bár időben rövidebb, de nem szeretem hajtani ennyire a Yarist (a fogyinak se jó). A Maps jól tervez, de nincs benne sebességkorlát jelzés, ami sokszor jól jön (de legalább van benne junction view)... marad a jó öreg iGO, az legalább működik, ahogy kell.
-
-
No.01
addikt
A navi felejtos, Sokszor meg ugyis, ha van az autoban CP vagy AA mert a kijelzo nem az igazi. (Lasd legujabb Corolla)
Parkradar mindenkeppen ajanlatos extra. A kamera max besegit (Plugin Prius kamera van, radar nincs. Forditva jobb lenne) Arra figyelj, h ne vegyel gagyio kinait. Kollegam rakatott be elore v.mi olcsositottat. megtanulta hasznalni (ami mar onmagaban egy nonsense) majd bo 1 ev utan beazott. Az erzekelo es a fejen levo lakk koze beszivargott a viz. Dobas lett a vege, holott tisztaban volt vele, h a hatulra beszerelt minosegi milyen jol szolgal mar 6+ eve.A chip tuningot inkabb hanyagold. Az esetek 95%-ban tobbet artasz, mint hasznalsz/nyersz.
-
Dorian
félisten
válasz
bokarcsi71 #7523 üzenetére
Én is nemrég vettem Avensist, navigáció nincs rá telepítve, tegnap ezen agyaltam, de nem tudom mi többet tudna egy bármely telefonra telepítettnél.
Ill. még első-hátsó parkolóradaron agyalok (kamera van) a zasszony miatt.
Chip-tuningoltatni dízel autót van értelme? Vajon úgy jobban igénybeveszi a részecskeszűrőt? -
No.01
addikt
válasz
bokarcsi71 #7523 üzenetére
Az attol fugg, h volt-e korabban markaszervizben. Itt a korabban ugy ertem, h nem 6-7 eve.
Mellesleg artani biztosan nem art, de en ugytudom, h jobb helyeken ha esetleg elviszedatnezetni(mar megvetted igy ez buko) vasarlas elott akkor ra szoktak kerdezni, szervizlatogatasnal meg frissitik ha van ujabb. -
Doki16
addikt
A Yaris más lehet, azt annyira nem ismerem. Amiről konkrétan beszéltem azok az Aurisok. Érdemes megpróbálni kölcsönkérni egy 15-ös kereket és rárakni. Lehet a Yarisra rámegy simán a 15 is.
Az Aurist hivatalosan 15-től 17-ig szerelték, de vannak példányok amik magasabb felszereltséggel/súllyal vannak és nem megy alájuk a 15.Amúgy neked tökéletes egy négy évszakos CC+.
-
bokarcsi71
aktív tag
Most vettem egy Toyota Avensist,(2009) A szervízben érdemes kérni egy szoftver frissítést? Van értelme? Nyerek vele valamit?
-
gboszi
senior tag
Azt ugye vágjátok, hogy a téli gumi nem a hó miatt kell...
-
KTTech
veterán
Ezt jó tudni, a Yarisra néztem volna 15"-os felniket, a 16-ost elég drága gumizni, meg több a fogyasztás is... de panorámatetős és még hibrid is, szóval lehet, inkább hagyom. Felénk a tél az max esőről szokott úgyis szólni... meg néha pár fok mínuszról (bár tavaly kemény tél volt, majdnem 1 napig volt hó is).
-
Doki16
addikt
válasz
Gaben92 #7514 üzenetére
Igen az. De még HSD-n belül is van különbség, mert pl. a panorámatetős változatokra egyáltalán nem megy fel a 15-ös kerék. Míg egy 5 ajtós lemeztetős példányra jó, pedig az is HSD.
Kétféle fékkel szerelték össze vissza a hibrideket. Vásárlás előtt mindenképpen próbálni vagy mérni kell.
-
nyalifali
aktív tag
Sziasztok, véleményetekre lenne szükségem, ma felültem arra a bizonyos rollere...
Auris HSD 2012.04
Nyári abroncs: 215/45/r17
Megnéztem a téli gyári váltóméretet, és egy német Toyota fórumon találtam kifogástalan 15" alut, ugyanazzal a küllőkkel, így megvettem, és persze felgumiztam.
Na ma jött a cucli a szerelésnél.
Beleér a féknyereg, hiába Aurisról érkezett, nem gondoltam rá a hibrid nyerge nagyobb.
Nyomtáv szélesítéssel megoldható szerintetek?Köszi!
-
Dorian
félisten
válasz
Csabroncka #7509 üzenetére
Először mindig kipróbálok egy új cuccot, aztán ha vmi nem megy, elolvasom az arra vonatkozó részt. Indulás előtt kicsit furcsán is néztek volna rám a kereskedésben, ha elkezdem a Háború és béke vastagságú használati utasítást
Nagyjából beállítottam, nulláztam, telefonnal párosítottam, stb... mindent, kidobtam a korábbi német tulaj orvosi beutalóját, meg régi napszemcsijét, még a középkonzolos képernyő usb-s médialejátszása kérdéses. Specben van mp4. Tehát lejátszhatok a gyereknek mese-videót?
Csomagtér kárpitot felszedve újabb meglepi: bzz, még ez alatt, meg az alatt is van hely, ez k nagy. Sose' lesz tele
A defekt-folyadék és kompresszor (ekkor találtam rá) működését majd megintcsak el kell olvasnom.Amúgy tényleg nagyon impulz-vásárlás volt. Foglaló után jöttem rá, h ugyanennyiért lehetett volna venni Mazda 6-ot is, az főleg belül sokkal jobban tetszik, modernebb, fiatalosabb. Kicsit mérges is voltam. De már kezdem megszeretni. Felveszem vele a középkorú családapa-életérzést
Max majd 55 évesen kapuzárási pánikban veszek egy mx5-öt -
Csabroncka
addikt
Szóval alapvetően meg fogsz lepődni mennyi minden "szärt" lehet programozni, állítani a műszerfalon keresztül...
Mivel egy valamire való hifista vagy, ezért ahogy ott is igaz - olvasd el a használati utasítást - itt is ez nagyon igaz
(Egyébként megjegyzem, ugyan így jártam én is februárban amikor Békéscsabáról hoztam haza a gépet a nagyvárosba
Na volt a parkolóban levegő állítgatás, meg ablaktörlő basztatás és morgolódás. Esett, párásodott, meg a négyes útegy élmény volt)
-
Szoszo94
őstag
válasz
Gaben92 #7507 üzenetére
Nem Resume a gomb jelentése véletlenül? Nálam csak rövidítve van (RES), de én egyértelműen a "folytatás"-t értettem alatta, nem pedig a reset-et (visszaállítás alapértékre).
Így magától értetődő volt egyből a kar használata:
ON/OFF értelemszerű
- SET beállítja az aktuális sebességet, illetve csökkenti a beállítottat
+ RES folytatja a tempomatot fék/cancel után, ill. növeli a tempót
CANCEL ennek a neve lehetne pause is, szünetelteted a tempomatotEgyébként érdekes, mert ha szétbontod a reset szót, akkor igazából RE (újra) és SET (beállítás), szóval így is lehetne értelme, de nem ily módon szokták ezt alkalmazni.
-
Gaben92
őstag
Az úgy érdekes. Elvileg a cancel pont ugyanúgy kellene, hogy működjön mint ha beletaposnál a fékbe. Deaktiválja a tempomatot de tárolva marad a beállított érték. A reset meg aktiválja a tempomatot a legutolsó tárolt érték szerinti értékre.
Kicsit csalóka ez a reset mert sokan egyből valamilyen törléssel azonosítják, de igazából inkább "ReSet"-ként kéne értelmezni. Némelyik autóban emiatt is hívják "continue" gombnak reset helyett.
-
Gaben92
őstag
Az automata klima az egyetlen amivel egyetertek.
Vegyuk alapul az emlitett Mazda 3-at.
1. ha előrelátó vagyok és jól tudok saccolni, elkezdem lefelé csökkenteni a sebességet (tempomat kar lefelé mondjuk 2-szer)
Megnyomod a - gombot ugyanugy ketszer. Semmivel nem masabb mint a kart pöccinteni.2. ha ez nem lesz elégséges, akkor kikapcsolom a tempomatot (magam felé húzom) de a memóriában benne marad a 130
Megnyomod a Reset/Cancel gombot ami ugyanezt csinalja3. ha akkor térek magamhoz, mikor már el tudom olvasni az előttem lévő rendszámkeretén lévő reklámcsíkot is, beleállok a fékbe és a tempomat kikapcsol magától.
UgyanezAmint megoldottam a manővert és újra haladhatok a kívánt 130-as tempóval, a tempomat kart felfelé billentem és visszaáll a 130-ra.
Megnyomod a Reset/Cancel gombot ami ugyanezt csinaljaés akkor ez a modul nem melegít, nem fogyaszt áramot, nem jelez semmit a műszerfalon és nem azt nézem, hogy ott mi világít.
Az a modul akkor is melegit es fogyaszt aramot, ha ki van kapcsolva. Szoftveresen tiltja a szamitogep csak. A muszerfal visszajelzönek (szerintem) pedig csak akkor kene vilagitania alapbol ha tempomattal közlekedsz.(Amugy a radart ha van az autoban akkor hasznalja az automata veszfekezö rendszer is, szoval szinten nem tudod kikapcsolni)
-
Akula
őstag
válasz
Gaben92 #7498 üzenetére
Megyek a pályán. tempomat beállítva 130-ra. Látom, hogy beérek valakit és nem tudok előzni, akkor
1. ha előrelátó vagyok és jól tudok saccolni, elkezdem lefelé csökkenteni a sebességet (tempomat kar lefelé mondjuk 2-szer)
2. ha ez nem lesz elégséges, akkor kikapcsolom a tempomatot (magam felé húzom) de a memóriában benne marad a 130
3. ha akkor térek magamhoz, mikor már el tudom olvasni az előttem lévő rendszámkeretén lévő reklámcsíkot is, beleállok a fékbe és a tempomat kikapcsol magától.Vesézzük ki ezt a 2. esetet, mert erre vonatkozott a kérdés. Amint megoldottam a manővert és újra haladhatok a kívánt 130-as tempóval, a tempomat kart felfelé billentem és visszaáll a 130-ra. Ha olyan szitu van, hogy nem fogom tudni használni a tempomatot, mert annyira vad a forgalom, vagy dugóban araszolgatok, vagy nem kell, mert csak, akkor kikapcsolom teljesen (benyomom a kar végén a kapcsolót) és akkor ez a modul nem melegít, nem fogyaszt áramot, nem jelez semmit a műszerfalon és nem azt nézem, hogy ott mi világít. Amire nincs szükségem, az nem megy, ki van kapcsolva. Pl. radar, automata klíma.
Ennyi.
-
Gaben92
őstag
Fönökömnek 2016-os Mazda 3-ja van, abban ilyen. [link]
Cancel es reset egy gombon van ami szerintem nem gaz mert az egyik csak bekapcsolt, a masik csak kikapcsolt tempomat mellett muködik.Egyszer vezettem, kb csak a +- gombokat hasznaltam de azok tökeletesen keznel voltak. Ezzel szemben nekem a kormany jobb oldalan ott a 3 dedikalt gomb a telefon felvesz/lerak es voice control harmasra amiket viszont sose hasznalok. Nagyon el tudnam kepzelni oda ugyanezt a layout-ot, az ON/OFF meg total felesleges...
No.01: Pontosan erröl beszelek. Egyszeruen nem ertem.
Új hozzászólás Aktív témák
- HGST HUH721010AL5200 10TB 7.2k SAS HDD, DELL branded, nettó 40000Ft + ÁFA, 1 év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Keresünk dokkolókat
- Csere-Beszámítás! Huawei Matebook D15 R7 3700U / 8GB DDR4 / RX Vega 10 / 150GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest