- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- WhrlpoolMind: Az eredeti lemez utánozhatatlan illata
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Boss81: Halott Torrentek keresése, törlése egyszerűen.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- moha bácsi: VIII. Viharsarki Hobbi Elektronika Találkozó Békéscsaba 2025.06.14. szombat
-
LOGOUT
A Toyota cégcsoport napjaink vezető gépjárműgyártója. Eladásokat tekintve első helyen áll a világ autógyártó csoportjai között. Ezt a helyet a hibridautók terén elért eredményinek köszönheti.
A Toyota cégcsoport tartozó márkák és érdekeltségek: Daihatsu, Lexus, Yamaha, Scion, Subaru, Hino, Isuzu, Toyota.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ubi
tag
Sziasztok! Új vagyok még a fórumon. Fél éve vettem egy Corollát navi nélkül. Most megkérdeztem mennyi lenne egy beszereléssel együtt és azt hittem rosszul hallok! 310.000 Ft!!!!!!!
Ez irgalmatlan sok és nem is ér annyit. Elkezdtem keresgetni a neten, hogy lehetne összehozni a Waze-val. Nem sok bíztató dolgot találtam. Valakinek sikerült már esetleg? A MirrorLink még régi HTC (M8; M9) telefonokkal sem ment. Köszi előre is! -
Drizzt
nagyúr
Egy ideje lanyhadt az autóvásárlási kedvem, így annyira nem néztem aktívan a dolgokat. Egyrészt a Hyundai Ioniq hybrid sokáig nem kapható, másrészt nagyon ellentmondó adatok vannak a valós fogyasztásáról. Néztem, hogy fut ki az Auris, gondoltam rákérdek kereskedőknél van-e esetleg akciós hibrid, de már az el is fogyott. Aztán néztem újra Corolla Sedanokat, s most vettem igazából alaposabban szemügyre az Active változatot, ha már úgyis van rá akció. És kezdek rájönni, hogy igazából a hybridben nem sok dolog dolog van ebben a "fapad" modellben sem ami nagyon hiányozna. Egyik volt a tolatókamera/parkolószenzor, de írtam kereskedésnek, s azt mondták, hogy a parkolószenzort meg lehet oldani csomagon kívül is. Viszont az ilyen dolgok mint digitális műszerfal, meg 8" touch and go nem igazán érzem, hogy hiányoznának. Kerékből még kifejezetten örülök is a kisebbnek, a króm elemek meg szerintem el is ütnek a Corollán, nem hiányoznának. Szerencsére a klíma automata, az ablakemelők is. Ami jó lenne ugyan, de nem adnék érte több mint egy milliót, pedig több mint egy millióért mérik a megfelelő csomagokban: tolatókamera, elektromosan behajtható tükrök, biLED fényszóró, LED hátsó lámpa.
-
-cobra-
aktív tag
Sziasztok!
5 ajtós E12 Corollában a csomagtartó bal oldalán van egy kétállású kapcsoló. Tudjátok esetleg hogy mire való?
Sajnos nincs kézikönyvem a kocsihoz... -
nyalifali
aktív tag
-
Nerazim
őstag
Üdv!
Bal hátsó ajtónál az ablaknál lévő gumi (ahova belemegy az ablak) a végénél egy kb 5cm-en felvált. Mivel lehetne ezt visszaragasztani? -
Doki16
addikt
válasz
nyalifali #6336 üzenetére
Ez még az első generációs Auris jól gondolom, igaz?
10-15e km az olajcsere igen vagy max egy év. 0W20 kell bele.
90e km a váltóolaj csereperiódusa. De akár már most megteheted, mert nem nagy összeg és lehet az első 90-nél nem cserélték.Max utólagos android fejegységre van lehetőség cserélni, a gyári semmit nem ér már manapság és nem is okosítható.
-
nyalifali
aktív tag
Barátaim, sziasztok!
Új vagyok a fórumon, és boldog tulaja lettem egy 2012 Auris HSD-nek.
Az összefoglaló elég vékony, de igazatok van, nem olvastam telibe a fórumot.Pár tanáccsal lássatok el kérlek a típusról.
(oké volt más kocsim, én 10e km/1 év olajcsere)
Mire kell figyeljek?
~130e van most a gépkocsiban, de mint ahogy Dodó is megírta, pl váltó olaj, fel szeretnék készülni.#2
Gyári navis fejegység van benne, qurva jól szól szerintem, de lassú, és a térkép 2011...
Valaki Upgradelte esetleg Andrid Car vagy Wazze képes megoldásra?Köszönöm.
-
domi007
őstag
válasz
Gaben92 #6331 üzenetére
Sziasztok!
Nagyon orulok, hogy ilyen pozitiv reakciot kaptam toletek!
Sajnalom Gaben92, hogy ilyen tavol laksz, a kollegaddal egyutt orommel lattunk volna.
Kuldok majd kepgaleriat, megkeresem a linket a tavalyira meg majd az ideire is.Doki16: sajnalatos modon a klubszabalyok elegge szigoruak, nem nagyon szoktak olyanok eljonni a talalkozokra akiknek nincs tulajdonukban egy profilba illo jarmu.
Emiatt sajnos egyszerű látogatók számára még nem nyitott a találkozónk.
El fogunk gondolkodni egy nagyobb szabasu, teljesen publikus rendezvenyen, de ez a mostani meg nem az.
Koszonom szepen a megertesedet!DOMy
-
Gaben92
őstag
Nem is feltételeztem, hogy nem értetted csak - bár sejtettem - nekem nem volt egyértelmű, hogy mire mondtad a bonyolultat. Arra, hogy nálam mi az offline navi frissítés menete, vagy az nvconnect-es cuccra.
Amúgy igen, nem egy fél perces művelet a beszerelés, de csak egyszer kell megcsinálni és ha működik frankón akkor egyszeri befektetés. Azt már embere válogatja kinek éri meg, kinek nem. Amerikában a Toyota kit már kapható $500-ért, a Lexushoz való elvileg egy hónap múlva lesz kapható (2 napos infó egyenesen a BeatSonic egyik emberétől). Az amcsik már nagyon rá vannak függve a dologra, megvárom a tapasztalataikat aztán ha véletlenül Amerikában járnék beugrok egyért.
Bár jelenleg nem tudok róla, hogy lenne arra projektem de ki tudja mit hoz a jövő.
-
Doki16
addikt
válasz
Gaben92 #6329 üzenetére
Értettem mindent amit írtál
Csak az egész kivitelezés macerás és sokba kerül azért, hogy legyen egy waze a központi kijelzőn
Örülnék én is egy ilyennek, de nem éri meg két havi fizumat.(#6330) domi007: Ez tök jól hangzik. Pont itt van mellettem, Dunaújvárosban lakom. Ha csak nézelődni mennék akkor is fizetni kell a belépésért?
-
Gaben92
őstag
válasz
domi007 #6330 üzenetére
Jeeeezusom milyen gyönyöru autok.
Engem - ugymond - nem erint, mert bar imadom a 80-as 90-es evek japanjait, nem birtoklom beluluk egyet sem, na meg 2000km-re elek, de nagyon halas lennek ha majd a tali utan bedobnal ide egy kepgaleriat. Szerintem vevö lenne ra egy par ember.
Van egy kollegam, egy GT-Four ST185-öt hajt telen, egy "sima" '89-es FWD Celica-t nyaron, meg most akar venni egy bukolampas 3000GT VR-4-et, na ö tuti a nyalat csorgatna.
-
domi007
őstag
Sziasztok!
Remélem megfér itt, amennyiben nem kérlek nyugodtan töröljétek
.
Most csakis kizárólag az idősebb Toyoták tulajdonosaihoz szólnék, az 1989-es modellév, illetve korábbiak típusainak gazdáihoz:
Immáron harmadjára kerül megrendezésre a japán, márkafüggetlen magyar youngtimer közösség a Japtimers éves tavaszi találkozója. Közös konvojozás, gyönyörű helyszín a természet lágy ölén, bográcsban főtt pörkölt, és egy csomó hozzád hasonló autóját kedvelő ember, család
.
Ha felkeltettem az érdeklődést nézz be hozzánk és jelentkezz:
Japtimers Találkozó: https://japtimers.hu/forum/viewtopic.php?t=384
2019. majus 25. - Dunavecse
Köszi,
DOMy -
Gaben92
őstag
válasz
Csabroncka #6325 üzenetére
En mar azelött elkezdtem turni az internetet mielött okositasert mielött megvettem a Lexust.
(Eddig nem sok siker, de a te esetedben azert egyszerubb a dolog.)
Jelenleg 2011-es terkepadatbazis van rajta, oroszoktol megvehetö joarositva a legfrisebb, az eggyel korabbi pedig ingyenes. Le is van töltve otthon, de nekem HDD kiszerelös a moka es csesztem IDE20->Sata atalkitot venni, anelkul meg nem megy.
Elvileg amugy az nvconnect gyart eleg frankonak kinezo cuccost ami integralodik a gyari infotainment melle. Nekem a Lexusban ugy muködne elvileg, hogy a remote touch-on a Menu gomb hosszan nyomasaval tudnek valtani a gyari es az nvconnect rendszere között. Utobbi pedig Carplay es Android auto kepes. A problema ott van, hogy a ceg koreai, az europai beszerzes eleg problemas, (de Amerikaban elvileg mostansag lepnek piacra) es kb 600€ a cucc... Es mivel Azsian kivul nem nagyon ismertek, nem talalok embert akinek lenne es tudna nyilatkozni rola, lutrira meg nem b.szunk el ennyit.
Szerk: Most nezem, mar raktak is fel videot egy USA CT 200h-rol, annyi hogy ez mar az FL-es modell az ujabb navival, de elvileg csak GVIF kell a cuccnak, es a regiek is azt hasznalnak. Megvarom az amcsikat mit mondanak, aztan ha ugy alakul lehet beszerzek egyet valamikor.
-
Doki16
addikt
válasz
Csabroncka #6325 üzenetére
A mai világban már teljesen felesleges bármilyen offline navigáció. Google maps vagy waze sokkal jobb az összes alap kocsi navigációnál. Egy dolog tetszik a kocsimban lévő naviban, hogy tök szépen beszél magyarul és még utcaneveket is mond, hogy merre menjek. De még az üzeneteket is beolvassa tök jó magyarsággal amikor telefonra kapok
Ha a Toyotától akarnék venni friss térképeket akkor az 80k Ft-ba kerülne és mindössze 3 évig kapnám meg. Tele van a kocsi online funkciókkal amik tényleg hasznosak lennének, de csak az említett 3 éves csomaggal együtt lehet használni. Szánalmas, hogy egy időjárás vagy google street view funkcióért fizetni kelljen nem kicsi összeget. [kép] [kép]
-
Doki16
addikt
Ebben sajnos nem tudok segíteni, nincs az adott android rendszerrel telefonom. A zenelejátszón belül kellene keresgetned ahol egyszer elindítottad. Vagy még a Bluetooth beállításokon belül lehet kikapcsolni a média hangot, hogy átvigye.
(#6323) motoflug: Tényleg, igazad van, kevertem a kettőt. A mirror link már gyakorlatilag döglött szabvány ezért nincs is támogatottsága. Senki nem építi már be. A Suzuki jobban csinálta. Ott az elején benne volt a MirrorLink, de később egy egyszerű szotferfrissítéssel belerakták a jelenleg is élő AndroidAutot.
-
Doki16
addikt
válasz
motoflug #6313 üzenetére
Sajnos hiába 2019-es a kocsi, attól az egész infotainment rendszer 2014-es alapokon van. 5 év az rengeteg idő az informatikában. Főleg az autógyártásban akik még mindig lemaradásban vannak egy 40k Ft-os xiaomi telefonhoz képest is.
Milyen kocsit rendeltél egyébként?(#6314) blg: Ez nem a kocsi hibája. A telefonon kell kikapcsolni egy olyan funkciót, hogy csatlakozás esetén ne legyen automatikus lejátszás.
-
blg
senior tag
válasz
Csabroncka #6311 üzenetére
nekem a BT-n keresztüli zenelejátszás egyből elindul a telefonról, amikor a BT-re váltok a fejegységen. Ezzel csak az a baj, hogy én ezt nem szeretném, azért váltok BT-re, mert a navigációt akarom csak hallani, zenét nem...
(a telefonon nem fut lejátszó alkalmazás. egyszer próbáltam ki a zenelejátszót a telefonon, több hónapja, és azóta nem lehet ettől a feature-től megszabadulni)
-
motoflug
őstag
válasz
Csabroncka #6311 üzenetére
Már megrendeltem az autót, gyártásba is került. Számomra ilyen apróságok, simán átbillentettek volna egy másik gyártóhoz, abszolut az én hibám, hogy ezt nem néztem meg, bár a franc se gondolta 2019-ben, hogy ilyen triviális dolgokra nem gondolnak.. Mezei felhasználó tudja jelezni a Toyota felé, hogy nem volna rossz egy szoftverfrissítéssel megoldani, vagy - ahogy sejtem- esélytelen?
-
Balázs1621
senior tag
Sziasztok!
Ismerősnek van egy 2007-es RAV4-e. Az egyik smart keyless kulcsa nem működik. Új elem van benne, gombnyomásra a LED világít a kulcson. A típusa: MDL B51EA. Mi lehet vele a gond? Nincs hozzátanítva a kocsihoz? Otthon kivitelezhető?
-
psycroptic
őstag
Elmagyarázná valaki nekem egész egyszerüen ezt a mirrorlinket? Annyit sejtek, hogy a Telefon képét továbbítani tudom az autó kijelzöjére. De hogyan? Milyen eszközök kellenek hozzá(a telefonon és az autón kívül)? Milyen müveletek végezhetöek(gondolom amit a Telefon tud, mert az autó csak extra kijelzöként fog funkcionálni)?
Szerk.: a fenti YouTube-os videó a melóhelyemen nem játszódik le.
-
motoflug
őstag
Köszi!
Igen, én az érintőkijelzőn lévő csúszkára gondolok. Rengeteg podcastet/mixet hallgatok, aminél nem szerencsés fél órás beletekerést gombbal intézni. Tudom, hülye vekengés, de ráadásul tök lassan teker az érintőn lévő gombbal, jó lenne, hogy ha már van csúszka, akkor lehetne így használni, mint egy 10 éves golfon.
-
motoflug
őstag
válasz
psycroptic #6301 üzenetére
A kijelzőn van "gomb" erre, de számomra érthetetlen. Ott a csúszka, ami mutatja, hogy hol jár a zene, de nem használható beletekerésre.
Új hozzászólás Aktív témák
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
- Vezetékes FEJhallgatók
- Megújult a PROHARDVER!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Nők, nőügyek (18+)
- Nyaralás topik
- One mobilszolgáltatások
- Apple MacBook
- További aktív témák...
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- Samsung Galaxy A22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest