Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- bambano: Bambanő háza tája
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- potyautas: A Magyar Néphadsereg emlékére
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
Aktív témák
-
szejli
csendes tag
válasz
nohabmozdony
üzenetére
Szia tudsz nekem segíteni abban h vatem egy r50e és nincs hozá telepítő cd meg semmi és raktam rá xp-t még mit és honan szedjek le h legyíen hang nem meg ilyenek? köszönöm szépen nagyon nagyon!!!!!!!!
-
pampika
őstag
válasz
nohabmozdony
üzenetére
Köszi a leírást,de nekem csak maga a meghajtó lenne fontos,mivel lehet,hogy szülők vesznek egy ilyen gépet,nekem meg van egy t41-em és akkor kicserélném a meghajtókat,hogy ne kelljen dvd írót vennem drágáér

A gépemen amúgy linux futkározik szépen
-
user01
aktív tag
válasz
nohabmozdony
üzenetére
Gefi!
Nálam mezei XP van fent (természetesen az IBM driver-ekkel kiegészítve), és tökéletesen működik.
Azt hiszem, korábban írta valaki a topic-ban, hogy a recovery mentést 1db. CD-re + 1 db. DVD-re is ki lehet írni.
Amikor én ''legyalultam'' a vinyót, majd a hét CD-ről újra raktam a gyári állapotot, megpróbáltam újra kiírni a recovery cuccost, és símán engedte. Tehát ha valaki kettő vagy több mentést szeretne, itt van a megoldás.
-
Daneey
tag
válasz
nohabmozdony
üzenetére
Már az új notebook-omról írok éppen!
Tehát, rájöttem közben, hogy értelmetlen dolog 'mezei XP-t' felrakni erre az IBM notira, mert egyrészt hogyha adtak hozzá egy full legálist, akkor miért akar az ember mást?
Tehát: meghagytam a rejtett partíciót, meghagytam a gyári XP-t is, csak nyomtam egy 'restore factory contents'-et. Erre a frissen települt XP-re rátettem a szükséges IBM drivereket (a Lenovo Software Installer segítségével), majd a szükséges programjaimat. Ezután fogok nyomni egy 'Rescue media'-t is, hogy minden biztonságban legyen...
Egyébként jogos, hogyha már ennyi 'plusz' szolgáltatást nyújtottak, használja már ki az ember, nemde?
Éppen ezért meghagytam mindent.
Eleinte hülyeségnek tűnt az IBM hidden partíciója a CD-k helyett, bár, így belegondolva, nem egy hülyeség, nem véletlenül egyeztek bele a Lenovo (v. IBM?
) nagyfejesei...
Köszi szépen még1x a segítségeteket!
Szerk.: egy kis helyesírás-korrekció
[Szerkesztve] -
--=Gefi=--
tag
válasz
nohabmozdony
üzenetére
Másik topicban már feltettem a kérdést, de több hely több infó.
Ha én olyan R50e-t veszek, amire nincs oprendszer telepítve, akkor mi a helyzet? Mezei XP+IBM oldalán található driverek elegek lesznek?
-
Daneey
tag
válasz
nohabmozdony
üzenetére
Megcsináltam mindent, amit mondtál, most kezdeném a Product Recovery CD-ket legyártani, csak: hol lehet ezeket kiírni, melyik programmal? A Windows-ban lehet, vagy a Windows-tól függelenül indított kis Rescue&Recovery-vel (megnéztem, a Windows-tól külön indított kis - mondhatjuk - oprendszerben nincs is ilyen és ehhez hasonló funckió...)?
-
Rufusz
tag
válasz
nohabmozdony
üzenetére
Na akkor ezekszerint egy ''felelőtlen macsó'' vagyok
Ok.
Na mégegyszer nekifutok, röviden, érthetően, aztán feladom.
Ha lett volna oprendszer nélkül ez a gép, akkor úgy vettem volna, de így kénytelen voltam az XP-vel beérni. Legyalultam az XP-t, backup nélkül, mert voltam olyan felelőtlen, hogy azt feltételeztem a M$-ról hogy teljes mértékben támogat egy igen elterjedt notit,ha véletlenül újra fel kell tennem.
Ezért mondtam hogy meg van kötve a kezem, szarakodni kell ha más rendszert akarok.
A backup partíció meg nem kell nekem és kész. 5gb-ot nem ér az egész trackpointos görgetés;)
Písz -
Dr. Akula
félisten
válasz
nohabmozdony
üzenetére
Ez igaz, de pl. az Acer előtelepített oprendszere is FAT32-re formázott partíción érkezik, a 21. században meg inkább NTFS-t szeretne használni a júzer. Az IBM-nél is lehetnek hasonló okok.
-
dat
senior tag
válasz
nohabmozdony
üzenetére
legutóbb még úgy tudtam az R-t az Acerrel gyártatják, de úgy tűnik változnak az idők

Én tévedtem, elnézést
-
Rufusz
tag
válasz
nohabmozdony
üzenetére
Hűha, látom nagyon a lelkedbe gázoltam...

1. Linuxot tettem a gépre, majd rövidesen leszedtem az XP-t mondván hogy ''úccsekell'', ha meg igen feldobom CDről (mert szerintem joggal várná el az ember a piacvezető oprencertől hogy támogasson egy ilyen népszerű notit, na de mindegy).
2. Időközben elkezdtem egy sulit, ahol sok olyan programot használunk ami linuxon nem létezik (pl autocad, stb), tehát visszadobtam az XP-t, ekkor jött a trackpointos gond.
3. Szerintem meg mindenki azt csinál a gépével amit akar, ha úgy tartja kedvem leszedem az egész szart amit a géphez adtak, és felteszek egy zimbabwei xp-t, a laptop gyártója nem akadályozhat meg ebben.
Itt a málykroszoft a ludas szerintem, mert nem támogatja a buherálást (lusták belerakni azt a pár drivert).
4. Rövid fejszámolás után rájöttem, hogy a 4-5 gb hely a vinyóm több mint 10%-át teszi ki, nekem pedig kell a hely, lecserélni meg nem akartam a hdd-t. A recovery partíció fasza dolog, de nekem nem éri meg. Rendszeresen kimentem az adataimat, de ha beütne valami mégis, akkor is meg lehet menteni őket.
Összegezve az egészet, úgy érzem ott követtem el a hibát hogy leszedtem egy már jól működő rendszert, a LINUXomat, de kellett a hely. Amint lesz időm és helyem, visszapakolom, és XP-t csak akkor bootolok ha tervezőprogit kell használnom.
Különbözőek vagyunk, különböznek az igényeink, én pl azt nem szeretem ha egy laptopot nem használhatok úgy ahogy akarok, az IBM vagy az M$ hanyagságából.
Erre a ''macsó vagyok'' meg ''tisztességesen feltenni egy XP-t'' dologra most reagáljak egyáltalán? Nem hiszem hogy sok értelme lenne... -
user01
aktív tag
válasz
nohabmozdony
üzenetére
Azért valljuk be, egy IBM-től komolyabb megoldást várhatnánk. Nem találkoztam még olyan laptoppal, amelynek ennyire szabadon van a szalagkábele.
-
Daneey
tag
válasz
nohabmozdony
üzenetére
Én használni fogom a recovery szolgáltatását a gépnek, de azért lesz egy angol (magyar is jó
) használati utasítása, mit hogyan kell használni? Mert így ahogy mondtátok, 7 CD, minden egyéb... elég bonyolultak tűnik, de remélem csak tűnik... 
A 7 CD-t nem lehet 1 v. 2 DVD-re is kiíratni? -
--=Gefi=--
tag
válasz
nohabmozdony
üzenetére
Tökéletesen egyetértek, én sem fogalmazhattam volna meg jobban
Emellett biztos jön majd olyan válasz is, hogy dehát nekem dobozos XP-m van rajta, és teljesen jól működik. A kivétel erősíti a szabályt. Az IBM nem véletlenül rak olyan XP-t a gépre amilyet. Az XP amúgy is egy érzékeny oprendszer driver/finomhangolás szempontjából, én is csak azt tudom javasolni, hogy amint a kezetekbe kerül a noti, legyártjátok a 7 CD-s backupot, aztán testreszabás, meg fontos adatok felpakolása után mehet a rescue media. Persze lehet hogy sose lesz rá szükséged, de sohasem lehet tudni... -
Daneey
tag
válasz
nohabmozdony
üzenetére
Ez a Windows rendszerhelyreállítás kissé intelligensebb megfelelője, mert nem csak az oprendszer, hanem a teljes tartalom helyreállítására képes, viszont a mentés készítésekor ki lehet jelölni azokat a területeket, amikről nem kérsz biztonsági másolatot.
Akkor funkciójában megegyezik a Ghost-tal, vagy annál többre is képes? -
emitter
őstag
válasz
nohabmozdony
üzenetére
Nincs semmilyen keverés, a BIOS-ban nem tudok semmit átállítani, legfeljebb a dátumot, mert nincsenek jogaim. Amikor megkaptam a gépet, még nem csinálta ezt. Aztán beállítottam, h kérjen jelszót a bootoláskor, és a ezután romlott el a dolog. Nem tudom, mi a különbség a bios-jelszó, a merevlemez-jelszó, a supervisor-jelszó, és a többi között.
Az asztali gépem biosában csak 2féle jelszó van, user és admin. Ott csak usert állítottam be, és azzal tudom állítgatni a bios-t. Itt nem értem miért nem megy ugyanez.
Windózban tényleg az van. amit írtál, h admin jogokkal rendelkezik a júzerem, csak a neve nem Rendszergazdi, de engem ez nem nagyon zavar, kivéve h ez lehet az oka egyes hibaüzeneteknek, amik a helyi hálózat bizonyos mappáiba való belépéskor jönnek elő, mondván, hogy nincs rendszergazdai jogom belépni a mappába. Akkor ez lesz a hibája, hogy a sima admin jog nem = a rendszergazdaival. De miért nem?
Még utánanézek, h ezen hogyan lehet segíteni. -
Terminus_
aktív tag
válasz
nohabmozdony
üzenetére
Munkához lenne, ami főként webes fejlesztést jelent, tehát nagy számítási teljesítmény nem kell, inkább memória az, ami jó ha van bőségesen.
Igazából ezt a 159.999-es akciót nézegettem, de nem tudom eldönteni, hogy jó e ez nekem. Ahogy néztem ebben nincs wifi, ami egészen jó lenne, ha lenne. Szóval az elején RAM bővítés + wifi kártya beszerzést kellene megejteni...
Ebben a CD cserélhető? Esetleg Multi-Bay-es megoldású? -
emitter
őstag
válasz
nohabmozdony
üzenetére
ok, köszi
minden érthető -
emitter
őstag
válasz
nohabmozdony
üzenetére
miért, ha házat szétcsavarozom, megszűnik a gari?
akkor a ramot, vinyót pl. házilag nem is lehetne cserélni? Vagy szervízbe kell berakatni?
Más lapikon van bios-reset, hogy tudjátok?
csak egy bios-resetért nem vinném el szervizbe -
raszputyin
senior tag
válasz
nohabmozdony
üzenetére
én nem ijesztgetni akarok, de hallottam, hogy egyes notebook márkáknál elvileg elveszted a garanciát, ha más op.rendszert telepítesz -- tehát akár csak ugyanazt a win xp-t rakod újra, csak nem a gyári lemezről... persze nem hangzik túl esélyesnek, hogy az IBM is ilyen legyen.
Azért valahol biztos meghúzzák a határt, mert mindig írható olyan kód, ami további felhasználói beavatkozás nélkül is hazavág egy alkatrészt![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
más...
remélem, előbb-utóbb gyárilag linuxos ThinkPadeket is látunk majd
én is remélem, de nagy bizodalmam nincs benne... ugyanis a saját márkanevük miatt azt nem engedhetik meg maguknak, hogy ne legyen support gyárilag telepített rendszerre, viszont nem tudom elképzelni, hogy épeszű cég Linuxos PC-re (a PC-t itt szó szerint értve: személyi számítógép) supportot kínáljon. Sztem Te is gondolkodóba esnél, ha meg kéne csinálnod egy rendszert, amit egy középhaladó felhasználó jól megcustomizált, aztán mégis elrontott valamit
Mondjuk csinálhatják úgy, hogy a felhasználó nem tudja a root jelszavát, hanem a support személyzet jelentkezik be root-ként hálózatról, ha kell 
Az is kérdés, hogy milyen disztribúciót telepítenének, vagyis nem kérdés, mert nyilván valamelyik Red Hat-et (Amerikában szinte csak azt ismerik), ami szerintem szuboptimális megoldás.
Szóval úgy gondolom, hogy a legjobb, ami történhet, az az, hogy kiadnak jókis letölthető binary csomagokat, amikkel könnyen beizzítható a gép minden lehetősége.
Persze azt könnyen megérhetjük, hogy üresen is szállítsák majd, főleg ha fönt valaki eldönti, hogy mostmár be kéne tartatni a törvényeket... csak egyáltalán nem tartom valószínűnek, hogy úgy egy fillérrel is olcsóbb lesz, mint windows-zal
-
emitter
őstag
válasz
nohabmozdony
üzenetére
ja, fn-t télleg szokni kell, de nálam már megtörtént az átállás, ahogy a trackpointtal is egész jól megbarátkoztam.
és köszi a linket -
emitter
őstag
válasz
nohabmozdony
üzenetére
megmondanád, ezt a lenovo bigyuszt honnan lehet leszedni, mert én nem taálom sehol
kösz
Aktív témák
- Apple Macbook Air M1 13,3" 512GB 8GB - KARCMENTES
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1185G7 4Mag 16GB/1TB FHD IPS
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1185G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga X390 - i5-8365U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Acer Travelmate X314 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- 100% ÚJ - PÁR DARAB LENOVO LEGION PRO 7 - RTX 5090 - 64GB, 2TB SSD
- Dell Latitude E7470. Olcsó üzleti kategóriás laptop! Új akkumulátor!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude E5440 - i5-4GEN I 4GB I 320GB I 14" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

Tehát, rájöttem közben, hogy értelmetlen dolog 'mezei XP-t' felrakni erre az IBM notira, mert egyrészt hogyha adtak hozzá egy full legálist, akkor miért akar az ember mást?
Tehát: meghagytam a rejtett partíciót, meghagytam a gyári XP-t is, csak nyomtam egy 'restore factory contents'-et. Erre a frissen települt XP-re rátettem a szükséges IBM drivereket (a Lenovo Software Installer segítségével), majd a szükséges programjaimat. Ezután fogok nyomni egy 'Rescue media'-t is, hogy minden biztonságban legyen...

Ok.
) használati utasítása, mit hogyan kell használni? Mert így ahogy mondtátok, 7 CD, minden egyéb... elég bonyolultak tűnik, de remélem csak tűnik...
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)