Hirdetés

Keresés

Aktív témák

• nohabmozdony

csendes tag

válasz raszputyin #79 üzenetére

Na megnéztem a papírt, a garanciavesztést alapvetően két típusú dolog okozhatja:
    1.) Nem IBM szervíz nyúlt bele / a gép át lett szerelve-alaktíva-stb. Ez tiszta sor.
    2.) Nem rendeltetésszerű használat, vírus, ilyesmi. Van egy ''vásárlás után keletkezett egyéb ok'' nevű kitétel, de arról meg kellene kérdezni az IBM supportot, hogy az mit takar. Én úgy vettem ki, hogy mindenképp a rosszhiszemű használat szükséges hozzá, de erről tényleg őket kell megkérdezni. Mindenesetre én nem tervezem a Linuxra váltást. :) Sőt, a Windows Vistára váltást sem, amíg jól működik, minek bántsam? Az egy dolog, hogy a szoftverért nem vállalnak garanciát, de azt nem tudom elképzelni, hogy főleg az ő saját szoftverjük telepítése a hardvergaranciát befolyásolná. Nyilván az ''egyéb ok'' kitétellel védik magukat attól, ha valaki direkt processzor-szénnéégető programok telepítésével szórakozik.

Linux: nem tudom, ugye a Lenovo már nem amerikai cég, fene tudja, mit fognak kezdeni vele, de az tényleg nem valószínű, hogy ezt a színvonalú supportot a sokkel diverzebb Linux platformon nyújtani tudnák. Talán a szűz gép ''as is'' megoldás lehetséges. Egy ilyen gép bruttó ára mondjuk 8-900 USD, ebből szerintem a Windows maximum pár 10 USD, szóval nem hinném, hogy az áron változtatna jelentősen... :(

Aktív témák