Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Szevam: Mennyire tipik Z-gen viselkedés? Tipizálható-e egyáltalán?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Klaus Duran: Páramentesítők minősége
- Torzs18: Philips series 800 kávéfőző örlő
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Gurulunk, WAZE?!
- kilepoblog: Tanári fizetések: magas béremelést jelentett be az államtitkár - és a VALÓSÁG
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fecdzo
senior tag
Tiszteletem az Urnak!
Én csak arra akartam felhívni a figyelmét, hogy ne legyenek irreális profitcéljai. Bármi lehetséges a forexen és kívánom neki, hogy úgy működjön ahogy írja!!! A TF alapján és az átlagos targetek alapján hívtam fel a figyelmét (nyílván nem ismerek pár fontos összetevőjét a stratégiájának).
Mindenkinek:
Az utóbbi időben arra jöttem rá, hogy az exitnél nincs fontosabb. Pontosabban a stop és exit stratégiánál. Sokan nem tudják a pontos exitet pedig ott dől el, hogy profitálsz e és ha igen akkor menyit és ezt konzisztesen, hogy tudod fenntartani, úgy h profitábilis lehess. -
álmos
csendes tag
Virkir megnyugodhatsz az csak 110 pip. Mostanság divat bevezetni az 5digites brókerré válást, ezért sajnos nagyon sok újonc tízszerezi az elképzelt nyereségeit... Egyébként EURUSD pár és még sok más, 4 tizedes hosszú.
Fecdzo: szerintem önmagában nincs baj azzal, amit Dzoli ír, csinál, megoldható vele... (talán!) a napi 100 pip, de biztos hogy nem minden nap. Az más kérdés, hogy szerintem a szervezetét közben szíjjel fogja izgulni, napi 15-20 kötéssel... Én is így kezdtem, aztán szintén buktam szépeket, míg végül inkább más stratégiát kerestem, mert meguntam a Forex szüntelen rezgéseit, és kisebb megvilágosodáson mentem át, amikor megértettem az egyetlen bizonyosságot a nagyobb TF-ek elemzése jelenti (főleg h1-től fölfelé, néha egy kis m5, m15, m30 belépéshez).
Én már a nagy halakra vadászom, 20 pip célokért nem is nyitok pozíciót, egyszerűen méltatlan... Szerintem a kereskedés 50 piptől kezdődik, amikor már 50 pip mozgást jósolni tud az ember, nomeg pszichológiailag hozzáállni... Addig csak összebütyköl néhány indikátort, aztán robotként "ha x nagyobb 100, és y zöld és k legalább sárga, akkor buy"... Visszagondolva ez szerintem még nem tréderség...
Én inkább kifejlesztettem (még nem perfekt, de már bevethető) több, egészen pontosan 3, nagyobb tf-es stratégiát, és a lehető legnagyobb könnyelműséggel kezelem a dolgot, mivel már nem vonz a stressz.
Mutatok egy képet, kb. mire gondolok.Az entryt nem olvasod ki a chartból, később nyitottam, minthogy kattant a triggerem, meg itt a sor végén voltak a nagytf-es chartjaim. Azóta sokat változtattam ezen a rendszeren is...
-
Fecdzo
senior tag
Tudod mit jelent a pip? Mert ezek szerint nem igazán
, de segítek. Egyetlen pip alatt NEM a legkisebb elmozdulást értjük! Az a TICK. EURUSD esetében 1 pip a negyedik tizedes jegybeli érték. Ha a brokid ugynevezett 5 digites broki akkor értelem szerűen el kell végezni a megfelelő matematikai műveletet.
Tehát mégegyszer tisztán....a pénteki max range az 101 pip!!!...
-
virkir
veterán
Itt a pénteki napom
A pirossal keretezettek egyszerű hülyeségből születtek a zöld szintén, mert azt hittem ki van véve a stop közben meg mégse és egy kilengés kiütötte a pozíciót pedig pont jó irányba indult meg.
Hozzáteszem jelenleg még demo de valami hasonló a cél élesben is igaz szigorú stoppokkal és betartva azt, hogy nem kapkodok amikor úgy gondolom, hogy kereskedjek egy kicsit. -
Fecdzo
senior tag
Ha ezt nem vállalod be akkor marad egy MT4-broki.
Nem csak neked, hanem mindenkinek írom, hogy nézzetek utána a Collective FX brokicégnek. Nem tudni róla sokat, de ígéretesnek tűnik amit írnak magukról. Bár számomra még kicsit gyanús, de amennyiben igazak viszem hozzájuk a számlámat. Íme a link
-
Fecdzo
senior tag
válasz
copperhead #2588 üzenetére
Naaaaa! Végre!!! Ez így már más! Látom vannak magyarok is... mint általában mindenhol...
Ez azért jó mert 5000 eurót csak nem hagy az ember úgy elúszni. Ha ez így igaz akkor már mindjárt más fényben nézem én is. Azért vagyok így meglepődve mert eddig csak demo számlás versenyeket szerveztek/láttam.
Mondjuk azért meglesném mit használtak.Vannak sokan úgy, hogy épphogy elkezdenek trédelni, csinálnak valami cool hozamot, de jön egy oldalazó időszak aztán jön a felezés és a piac vissza veszi ami az övé...
Elolvasom már kicsit részletesebben mi ez...
-
Fecdzo
senior tag
Azt javaslom, hogy a 22 pipes nyerőt ne számold bele!!! Tudod miért?? Mert valószínűbb, hogy hosszú távon nem kapsz el ilyen hirtelen mozgást. A többi pozi jellemzi inkább a a stratégiád. Persze, benne van az is, hogy hirtelen megindul az árfolyam (sokszor gondolkodtam hasonló straégián én is) és a csúszó stop leköveti a pozit.
Nem belepof**zni akarok, csak megvédeni. Azt, hogy a tanácsom megfogadod e és maximális szigor mellett trédeled tovább a rendszered az a te dolgod.
Ebből így 100 pipet garantáltam nem szedsz ki!!!! Még 50-et sem!!! 20 pip viszont reális profitcél lehet. Ne akarj túl sokat markolni, mert keveset fogsz akkor!
-
copperhead
aktív tag
Köszi Dzoli, Fecdzo! Dzoli akkor te nem is bonyolódsz távlati elemzésbe, hanem egyszerűen a napon belüli mozgás szerint kereskedsz?Idáig tényleg bejött, csak azt nem tudom, hogy több éven keresztül is sikeres lehet-e, ez a stratégia.Mennyi stoppot szoktál rakni?
-
GlaP
csendes tag
Igazából nem is az MT4->oanda iránnyal lenne gond, hanem fordítva. Amit az oandás felületen csinálok, azt az MT4 nem látja. Talán lehetne trükközni, hogy az MT4 ad egy alertet és akkor azt az én szkriptem úgy veszi, mintha a kötés is megtörtént volna, de mi van, ha én azt kézzel mégsem kötöm meg, vagy valamiért nem rögtön akkor? Szóval, ez szerintem nem járható..
-
Dzoli
tag
Biztos, ezt már 5 digitben számoltam, és nem 6-ban.
Vagy lehet 50 pip is, de akkor 0,2 lot mérettel kellene kötni.
Pénteken kb 2 óra alatt jött össze a 40,6 pip, és kisebb szüneteket beiktatva bírom egész nap csinálni. Közben egy kis fórum, egy kis travian, miegymás levezetés képen.
Persze majd igyekszem nem teljesítménykényszerből trédelni, és az over tradinget sem szeretném túl sűrűn megtapasztalni. -
Fecdzo
senior tag
Nem mondom, hogy lehetetlen, de skalpból tuti nem lehetséges....vagy ha mégis akkor csupán idő választja el a nullázástól az illetőt!! Gondolj bele....és vizsgáld meg a chartokat. Ha túl közeli a stoppod vagy túl hamar 0-ba húzod a stoppot az életben nem leszel benne nagy mozgásban! Napi 5 kötésből (vagy többől) meg elérni a napi 100 pipet,hát nem könnyű...nagyon el kell kapni a tetőt, aljat,
Minnél alacsonyabb charton köt az ember annál hamarabb akarja zárni a pozit és ezzel arányosan sokkal nagyobb tőkeáttétet is használ....tehát vagy szét skalpolja a napot (és eredőben nagyon sokat veszít a spreaden!!) vagy trendet követ és nem csak egy instrumentumon hanem párhuzamosan keresi az adott setupot többön...illetve kitörésekre játszik fix profittargettel amit backteszttel igazolt!!!
-
virkir
veterán
Köszi a linket.
Már be is raktam az 1.0-ás chartomra, holnaptól indul megint ezerrel a teszt, hogy melyik összeállítás adja számomra a legbiztosabb jelzéseket.Fecdzo
Miért sok a 100 pip?
Amennyire látom most, hogy belefogtam én is egyáltalán nem elérhetetlen 1 és 5 percesen kereskedve, ha megvan egy jó alapstratégia és van türelme az embernek kiülni a napot. -
Fecdzo
senior tag
válasz
copperhead #2552 üzenetére
Nem nagyon ismerem ezt a versenyt, nem ismerem a körölményeket, de amit majdnem hogy biztosra veszek, hogy nem valós pénzt trédelnek!!!! Rettentő kevesen mernek annyit kockáztatni, hogy ilyen hozamokat érjenek el...éleseben gyanítom nem ment volna ilyen jól...
-
Fecdzo
senior tag
válasz
copperhead #2547 üzenetére
Abban a hozzászólásban backteszt eredményt közöltem. És ahogy azt Ghst kolléga is említette egy igen spread érzékeny stratégia, ahogy a legtöbb rendszerem az ;) Ami rendszer sokat köt az könnyen fordulhat vesztőbe a kifizetett spread miatt. Ezek a fejlesztés céljából készült stratégiák segítségével megvizsgálható tulajdonképpen a piac illetve maga a stratégia aminek gyengepontjait így felfedhetjük.
Manapság arra igyekszem figyelni, hogy konzisztens legyek, ugyanis ez lesz a kulcs. Minden stratégia működik ideig, óráig, örökké egyik sem. A kérdés csupán az, hogy hogyan éli túl a vesztes időszakot az ember...illetve a stratégia..
Illetve dollárról beszéltem nem HUF-ról ;) Teljesen reális kockázati szinttel (1 standard lot vagy oandásoknak 100000 unit konstans végig kötése mellet). Természetesen így van illetve akkor már a saját hedge fund indulna és remélhetőleg fog is a nem túl messzi jövőben
-
GlaP
csendes tag
Tehát úgy gondolod, hogy a metatradert csak elemzésre használod, az oandás klienssel meg kereskedsz? Nekem ez a megoldás nem jó, mert a metatraderben én scripteket szeretnék írni, amik csak akkor működnek hasznosan, ha a metatraderrel kereskedek. Pl.: ha a metatrader csak egy "passzív" eszköz, akkor nem látja, hogy közben mit csinálok az oandás kliensben.
(Arra jutottam, hogy amíg az egyéb technikai problémáimat nem tudom megoldani, addig néhány dolog előzetes implentációját valamelyik ismert kliensre csinálom meg -az eddigiek alapján valószínűleg MT4-re-, csak hogy haladjak vele.) -
Dzoli
tag
válasz
copperhead #2564 üzenetére
Valóban nagyon-nagyon durva, viszont a legjobb üzlet amivel eddig bármikor is találkoztam.
Nem tudok semmi mást, amivel ekkora befektetéssel ilyen hozamot lehetne elérni.
A mostanában alkalmazott stratégiám viszonylag új, mert kb 3 hónap kellett hogy rájöjjek a korábbi hibájára. Átlagban 20-ból 18-19 kötés viszont sikeres vele, és ezt már nem lehet pusztán a szerencse, vagy a véletlen számlájára írni.
Csak addig izgi, amíg nem tudom 0-ba tenni a stoppot, vagy úgy nem döntök, hogy inkább zárok, mert néhány gyertyán belül nem következik be az általam elvárt mozgás. (trendvonal vagy fibó szint áttörés, vagy lefordulás) Az mostanában már nem fordul elő, hogy rosszul mérem fel a várható irányt, és az ár elemi erővel indulna meg ellenem az ellentétes irányba. (hírek alatt nem kereskedem) Amint biztonságban van a pozíció már nincs mit izgulnom, csak azt figyelni hogy tudok a legtovább rajta maradni az aktuális hullámon.GlaP:
Metatrader (FxPro), OANDA.
Ninjatrader éles kerekedésre azt hiszem fizetős, de majd Fecdzo kijavít, ha nem így van. Amibróker más tészta, azt inkább csak elemzésre használjuk részvényeknél.
Én a legelsőre szavazok, nekem bevált. -
GlaP
csendes tag
sziasztok,
kicsit régen néztem ide, de közben azért haladtam valamennyit a dolgaimmal, szóval eljutottam oda, hogy demoszámlát nyitnék valahol. Ehhez kérnék egy kis segítséget. Olyan helyen szeretném, ahol később, ha szükséges, nagyon minmális összegekkel (kb. 500$
) "élesben" is tudok majd kereskedni. tehát úgy értem, hogy nem kell nekik betolni valami óriási összegeket a kezdéshez.
Másik szempont lenne, hogy milyen kliens támogatott az adott helyen. Itt a Ninjatrader-MT4-Amibroker hármast láttam sokszor emlegetni, gondolom nem véletlenül. Olvasgattam is róluk ezt-azt, de az szerintem nem ugyanaz, mint a tapasztalat, szóval megkérdeznélek benneteket, hogy mi a véleményetek róluk, melyiket érdemes, ill. hol melyiket lehet egyáltalán használni? -
copperhead
aktív tag
Ez nagyon durva.20$-al mozgatsz 10.000$-t.
1-6 percig, 1-22$ nyerésig tartasz egy pozíciót .Idegileg elég kimerítő lehet.Bár ha már 1 éve csinálod, remélhetőleg hosszútávon is sikeres lesz.
Nekem ez életveszélyesnek tünik, én max 20-30x tőkeáttellel kereskednék, legalább egy napig tartanék egy pozíciót.A legjobb persze a trend eltalálása lenne.Nem tudom, hogy ez élőben is lehetséges, vagy csak utólag visszanézve.
-
Dzoli
tag
válasz
copperhead #2562 üzenetére
Nekem a gyors rövid skalpolások jönnek be, ez illik a legjobban az egyéniségemhez. Nem bírnék órákat ülni egy-egy nyitott pozícióban. Perces charton kerekedem 1:500 tőkeáttéttel, így nem kell nagy elmozdulás, hogy számomra elfogadható nyereség legyen benne. A titok, a következetesség, és a konzisztencia (ahogy Feczdo mondaná). Egyenletes profitot kell termelni, szinte mindegy hogy milyen elgondolás, vagy módszer alapján. A lényeg a folyamatos nyereség, és a veszteség minimalizálása. Ha nap végén pozitív egyenleggel zársz, akkor már jó vagy. A legtöbben a kereskedés pszichológiai részén buknak meg, nekem is ezzel van a legnagyobb gondom. Ki kell tudni zárni az érzelmi döntéseket, ami iszonyatosan nehéz.
1, Mohóság (megy még az feljebb is, csak most épp visszakorrigál egy kicsit az ár. Aztán végig üli ahogy szépen vesztőbe fordul a pozija.)
2, Remény (Jajj rossz az irány, de biztos megfordul! Ennek már emelkednie kell, adok még egy kis időt neki. Még a stoppom is lejjebb teszem ki ne üsse, utána fordulnia kell, most már tényleg. Örökké nem eshet.)
3, Félelem (Mi lesz, ha nem csinálja meg? Bakker, mégse megy át a fibó szinten. Jajj lefordul, inkább kizárom kicsi vesztőben, a fene egye meg. A múltkor is így buktam, már kötni sem merek.)Itt egy példamese, hogy mennyire nem vagyok következetes. Ezt 1 tradeből is meg lehetett volna csinálni, és nem kellett volna 4* kifizetni a bróker spread-jét.
-
copperhead
aktív tag
Neked melyik tipus jött be a jobban, a virkir által említett sok kicsi sokra megy vagy inkább a ritka, de nagy nyeresség.Olvastam valahol, hogy sokan pont azon buknak, mert a nyerő pozíciót gyorsan lezárják, biztos ami biztos, a vesztőt meg hagyják nőni hátha visszajön.
Gondolom ezért fontos a jól megválsztott stop betartása. -
Dzoli
tag
válasz
copperhead #2557 üzenetére
Még csak egy éve foglalkozom vele, de nagyon intenzíven, napi 4-10 órában. Idővel csak gyűlik a tapasztalat, de a tőzsdéhez sosem lehet elég tapasztalt az ember. Ez ugyan úgy egy szakma, mint bármi más, meg lehet tanulni a szabályait, hozzátenni a tieidet, és lehet hosszú távon is nyereséget kivenni belőle. Sokan misztifikálják a tőzsdét, mert nem ismerik, csak hallottak történeteket hihetetlen meggazdagodásokról [link], és óriási bukásokról [link]. A lényeg, a megfelelő technikai tudás megszerzése, a piac ismerete, a következetesség, és az önismeret.
-
Dzoli
tag
Itt az RSI indikátor: [link]
A főchartra úgy szoktam kitenni, hogy kézzel szerkesztem a sablon (tpl) filet.
Leírtam már korábban, próbáld megkeresni, ha nagyon nem megy majd segítek.
Nálam csak 100 pip a napi profitcél 0,1 lot kötésméret mellett. Ha ezt növelni fogom tudni, akkor elég lesz majd kevesebb is. Nincsenek nagy igényeim, egyenlőre ez minden anyagi problémámat megoldaná. -
virkir
veterán
Szerintem nem rossz stratégia valami hasonlóra törekszem én is.
Legyen naponta akár 20 kötés, ha mind tud hozni csak 10 pip-et már jó a nap ha meg sikerül egy hosszabb trendet megfogni az tiszta haszon.
Még csak próbálgatom az indikátor összeállításaimat, hogy melyek amik nekem a legbiztosabb összeállítást adja.
Az RSI-t hogy tetted be a főchart-ba két idősíkkal?Azután löknek rajta egyet lefelé, hogy a szűk stoppal rendelkező longosokat kirázzák, és gyorsan shortba ugrasszák a jó népet, akik nem akarnak a nagyszerű lehetőségről lemaradni. Hiszen ha csak a perces chartot figyelik, akkor azok az indikátorok most épp eladási jeleket adnak!
Na pont ezt szívtam meg tegnap 6-kor. -
Dzoli
tag
Gondolkoztam rajta, feltegyem-e, de felteszem, legfeljebb majd kapom a kritikát, hogy így utólag már könnyű okosnak lenni. Én így szoktam gondolkozni, és kereskedni. Persze az itt bejelölt helyek az ideális beszállási pontok lennének, ezt azért nem mindig sikerül eltalálni, de nálam a lényeg, hogy ne rossz irányba vegyek fel pozit. Ha csak kicsit is, de lehetőleg minden kötésen nyerjek.
1-es szakasz:
Határozott esés, ami megáll egy trendvonal, és a 23,6 fibo szintjén, és fordul.
1 és 5 perces RSI extrém szintre ér, 5 perces stochastic, és MACD fordulót kezd mutatni.
2-es szakasz:
Elindul felfelé, és a perces indikátorok sorra vételi jeleket adnak. Jó risk/reward arányú beszállási lehetőség, és megy is 16-20 pip-et a 38,2-es fibo szintig, ami megfogja.
3-as szakasz:
Az ár hezitál a 38,2-es fibonál. Vagy folytatás lesz lefelé, vagy elindul tovább fel. 5 perces MACD nem fordul, perces időtávon viszont csinál egy teljes hullámot. A korábbinál picivel magasabb csúcsot üt, de nem tudja a 38,2 fölé berakott stopokat beindítani. Teljes lesz a bizonytalanság, hiszen 2* fordult a fibóról, perces MACD-ben divergencia, és az MA-k is összesimultak. Azután löknek rajta egyet lefelé, hogy a szűk stoppal rendelkező longosokat kirázzák, és gyorsan shortba ugrasszák a jó népet, akik nem akarnak a nagyszerű lehetőségről lemaradni. Hiszen ha csak a perces chartot figyelik, akkor azok az indikátorok most épp eladási jeleket adnak! Én ilyenkor inkább kivárok, mert tudom, hogy 5 perces időtávon még nincs jele a fordulónak! Majd a merítés után az ár lendületet vesz, és simán áttöri a 38,2-es fibo szintet, szépen kiüti a fölé tett stoppokat, és gyönyörűen megy felfelé még legalább 50 pip-et. -
Dzoli
tag
válasz
copperhead #2554 üzenetére
Még bajnokságot is rendeznek ezeknek a rendszereknek, ahol nagyon szép eredmények születnek. [link]
Ismertebb rendszerek: Autopilot, FapTurbo. Megadroid. Ezek már megvehető, kereskedelmi forgalomba szánt rendszerek.Csak érdekesség képen olvasom mások elemzéseit, de döntéseket csak a saját elemzéseim alapján hozok. A magyar piaccal már nem nagyon foglalkozom, próbálok az EURUSD-re specializálódni.
-
virkir
veterán
Azzal tisztában voltam csak ahogy néztem az alap nagyon elcsúszott értékeket adott ezért nézem most 180-al.
Én most RSI, Stochastic kiegészítve Wiliams-el keresem a beszállást 1 percesen 5 perces megerősítéssel a kiszállást meg 5 percesen próbálom több kevesebb sikerrel.
Tegnap adott is fals pontot az RSI, Stoch. combo 1 percesen én meg nem néztem rá az 5 percesre aztán ülhettem előtte fél tízig mire rendbe tudtam tenni a napomat.
A tanulság annyi mindenképpen volt, hogy pénteken estefelé már nem szabad nyitni mert egy nagy állóvíz az egész. -
copperhead
aktív tag
-
Dzoli
tag
válasz
Az automata programokat, rendszereket éles bevetés előtt rendesen tesztelni kell. Ez azt jelenti, hogy több éves, legalább 90-99%-os pontosságú múltbéli adatsoron futtatják őket, és nézik hogy milyen kötéseket csináltak volna a programozott szisztéma szerint. Ez még mindig nem garancia arra, hogy ugyanez az elgondolás a jövőben is működni fog, de már van rá esély. Ezután ráengedik egy demó számlára, és több héten, vagy hónapon keresztül járatják piaci körülmények közt. Még itt is előjöhetnek olyan bakik, amik elviszik a teljes számlát. A tranzakciók nagy része mögött emberi döntések vannak, ezt pedig nem nagyon lehet egy programba belekalkulálni. Én egy kicsit szkeptikus vagyok, de kétségtelen, hogy vannak bizonyítottan nyereséggel üzemelő automata rendszerek.
Csak a kereskedési tőke nagysága, a használt tőkeáttét, a vállalt kockázat függvénye, hogy mennyit is lehet itt keresni. Saját tapasztalatból mondom, hogy teljesen reális profitcél lehet a napi: 1-5%
-
Dzoli
tag
A barsPerPair azt jelenti, hány gyertyáig visszamenőleg rajzolja a grafikont. 300 bőven elég, de ha régebbre is szeretnél visszanézni, lehet több, akár 3000 is. A "-" gombbal távolíts a nézeten, akkor jobban lehet majd látni az irányt, nem lesz olyan cikk-cakkos.
Az 5 perces MACD-t amúgy is csak tájékoztató jelleggel használom, a be, és kilépési jelet nem az adja. De a perces charton csak abban az irányban kötök, amerre az 5 perces is mutat, ellentétesen soha. Csúcsoknál, aljaknál pedig kivárom a kialakuló divergenciák végét, és utána kötök be ellentétes irányban, amikor már 5 percesen is biztos a fordulás. Ilyenkor általában elnyúlva fullad ki a mozgás, majd jön a hirtelen szakadás, vagy a határozott emelkedés egy trend vonalról, vagy egy fibo szintről.A Waddah beállításainál kikapcsolható a riasztás: Alert........: false
-
Gh0sT
addikt
válasz
copperhead #2549 üzenetére
Az valós is, de a korábbi linked biztosan backteszt eredmény.
A többség itt párhuzamosan kereskedik manuálisan, ami mellett előfordul, hogy saját rendszert is fejleszt és tesztel hosszabb időtávra visszamenőleg. -
Gh0sT
addikt
válasz
Backteszt alatt hozott össze annyit, nem élő kereskedésről van szó.
De mintha valahol említette volna Fecdzo, hogy ez egy nulla spread-es stratégia, de majd kijavít, ha tévedek. -
copperhead
aktív tag
Szia! Segítséget kérnék, mert ezt a hozzászólást nem nagyon értem.
"A most leprogramozott automatzált stratégiám az elmúlt 10 évben nagyjából havonta képes volt megduplázni a pénzt!! 10 év alatt 5000 dolcsiból (folyamatos újrabefektetés mellett) 4,7 milliót csinált 2008-ig."
1.Te már 15 éve korod óta tradelsz?
2.5000 $ kb. 1.100.000 HUF.Most ebből mennyit csináltál?Ha 4,7M HUF-t, akkor nem dupláztad havonta, ha 4,7M $-t, akkor bármelyik broker cég felvenne, de lehet, hogy már tanulnod/dolgoznod sem kellene. -
virkir
veterán
Konkrétan a barsPerPair-ra gondoltam mert ahogy próbálgattam az alap 70 nekem nagyon torz képet ad ezért én most 180-as értékkel próbálom.
A többit meg megpróbálom hétfőn 9-18-6-al.
A Waddah-ban a figyelmeztető ablakot hogyan lehet kilőni? Marhára idegest pedig jó indikátornak tűnik. -
chop
őstag
En nem vagyok hive az ilyen telepakolt chartoknak, pont a lenyeget, az aralakulast nem latod (legalabbis en mar nem latom a gyertyakat
)
-
-
Dzoli
tag
Hogy csesszünk el egy jó lehetőséget Dzoli módra
Egy hosszabb emelkedést követően az 5 perces MACD alapján a folytatást lefelé várom. Szűkülésből várom a kitörést lefelé, ami meg is történik. Bekötök, de az ár korrigál a 200MA-ról.
Elbizonytalanodom, és kizárom!
Az ár persze szinte rögtön utána áttöri a 200MA-t, és meg sem áll a 61,8-as fibóig.Hogy mi történt utána? Visszatesztelte a a trendcsatorna, és a 100MA találkozási szintjét, és azóta is esik mint a kő.
Ezt még gyakorolni kell egy kicsit.
-
Dzoli
tag
Ma megvilágosodtam!!! Rájöttem, hogy teljesen hibás a korábban jónak hitt stratégiám.
Össze is raktam egy újat. Már csak be kell gyakorolni, hogy bízni tudjak benne, mert a jó beszállók ellenére túl hamar lezárom a kötéseket pici nyerőben. Meg a szent stop loss-t alkalmazni, mert úgy el fogok szállni egyszer, hogy öröm lesz nézni. A mentális stoppal meg nem sokra fogok menni, ha jön egy műszaki hiba. -
Dzoli
tag
Ajánlom tanulmányozásra a Waddah Attar Exlosion indikátort. [link]
Kitöréseket jelez, amibe legtöbbször érdemes bele kötni, mert csúszó stoppos követéssel ilyen 44 pip-es mozgásokat lehet vele kereskedni alig 2 perc alatt. -
Fecdzo
senior tag
válasz
fokukac #2525 üzenetére
Csak felhívom a figyelmed, hogy az utolsó szakaszban szoktak a nagyon nagy lóvésok bejönni, hogy megadják a holnapi fílinget a kiskutyusoknak mint mi vagyunk....vagy szóljanak a fanfárok, vagy pedig follyon a vér!
Azt csinálnak a magyar piaccal amit akarnak....ez valami hasonló mint amit a Soros féle hedge fund csinált....csak ők még biztosabbra mentek és a zárószakaszba öntötték be a rengeteg részvényt...köcsögök...
-
Sztrixi78
csendes tag
-
Sztrixi78
csendes tag
Üdv Mindenkinek !
...már rég írtam sűrű teendőim miatt, viszont a mindennapos gyors topikolvasásra még szakítok időt !
" Egy cseppet" morcos vagyok, mert pár perccel ezelőtt nagyon felhúzta az agyamat egy pofátlan bróker, aki vmilyen svájci gyógyszergyártó cégnek a részvényeit próbálta rám tukmálni, "akik a sertésinfluenza védőoltását állítják elő,.....és mivel a svájci kormány ingyenesen biztosítja minden állampolgárának a védőoltást, amit ettől a cégtől rendelt meg a kormány, akár 20-30 %-ot is kereshetnék pár hét alatt, ha hajlandó vagyok rv-t venni !!!"
Eddig is szent meggyőződésem volt, hogy minden nagyobb járvány kialakulása, terjesztése mögött a gyógyszergyártók és azoknak tulajai állnak, hogy minél több antibiotikumot meg minden szemét szintetikus mérget vegyünk meg, de hogy már ennyire nem titkolják, erre már szavakat sem találok !!!!!!
A "legjobb" bicska nyitogató kérdése úgy hangzott, - miután első hallásra nem kívántam vele üzletet kötni, - hogy: " hát nem látok ebben nagy lehetőséget ?" ...persze mondanom sem kell, hogy jól elküldtem a fickót a jó büdös francba, ...én nem "így" akarok pénzt keresni ! ......szóval gyomorforgató, gátlástalan, elkorcsosult az egész világ!!! Elnézést !!!
-
virkir
veterán
Nálam szépen mutatta mindkettő indulást 5, 15, 30 percen csak 2-kor nem voltam itthon a fél heteskor meg vacsorázni készültünk azért nem szálltam bele.
Plusz le rá kéne venni az agyamat, hogy higgyek az indikátoroknak meg ne szálljak ki a kelleténél hamarabb.
Szerencsére még csak a demón tesztelem az összeállításaimat verném a fejemet a falba a cirka 1600 elmulasztásán. -
Dzoli
tag
Erre mit mondjak: A történelem ismétli önmagát.
Délelőtt még írni is akartam hogy milyen uncsi ez az oldalazós vergődés.
Azután délutánra csak össze hoztak egy bitang kis trendet.
Ma bénáztam 2 nagyot, mert későn vettem észre, hogy ez bizony szépen beindult, én meg ellene kötöttem korrekcióra játszva. A stop meg tágra lett hagyva.
Így annyira nem lett jó a nap végi egyenlegem.
Talán nem az éles számlán kellett volna kísérletezgetni?! -
RussoS
csendes tag
Dzoli!
Mai EURUSD kitörés pont ugyanaz volt, mint 1 héttel ezelőtt
Elhitették az emberekkel, hogy le fog törni, erre meg kitört
Hál' Istennek velem már nem tudták... -
Fecdzo
senior tag
A techinikai elemzés más megközelítést követel részvények és határidők esetében mint forexben. A forgalom adatok és indik sokkal nagyobb jelentőséggel bírnak.Ugyanakkor a gap-ekre is kell figyelni....stb.stb..
A hírek vagy hatással vannak a tőzsdékre vagy nem. Ezt nem lehet ennyire egyértelműen kijelenteni hisz akkor trédelhető lenne. Inkább pánik hangulat van ami nem feltétlenül short felfogás. Elég más világ a részvény és a forex. Meg kell egyszer azt is kóstolni, na de nem itthonés pláne nem érdemes azzal kezdeni...
-
RussoS
csendes tag
válasz
Boyfish #2503 üzenetére
Szerintem meg pont, hogy a technikai elemzést jobban le lehet vetíteni a devizatőzsdére, mint a sima indexekre. Ha egy amerikai indexet nézel, azt inkább a hírek rángatják ide-oda, annak meg kevés köze van a technikaihoz...
A BÉT-el még én is próbálkoztam 1 kemény héten keresztül...Semmi likviditás, van az OTP meg néha a MOL, amivel lehet kereskedni. Ha hosszabb távra tervezel, az meg megint nem jó, mivel 1-2 hét alatt hatalmasat változhat a piac...
Én is csak ajánlani tudom a Forexet, aki pedig még nem próbálta ki, az meg Istenítse csak a BÉT-et -
chop
őstag
Ha esetleg erdekel valaki a Murphy-fele charting "biblia", akkor fel tudom tolteni valahova. Persze, angol nyelven.
-
virkir
veterán
válasz
Boyfish #2499 üzenetére
A 10% pihentetés addig még talán belefér amíg nem TDT-t nyitsz, ott a tőkeáttét miatt már komoly bukók tudnak összejönni egy hibás pozíció nyitásból.
Hidd el tudom.
Arról nem beszélve, hogy mennyire illikvid a magyar piac.Most két órája megy a kereskedés és az OTP még nem érte el a másfél milliós darabszámot.
Nem tudsz igazán megbízható elemzést csinálni még daytrade-re sem nemhogy hosszabb távra, egyrészt mert nincs jó program indikátorokkal másrészt mert "nagyon alacsony költséggel" nagyban tudják befolyásolni a magyar piacot.
Nem egyszer volt, hogy a beadott stoppot átugrotta az árfolyam és csak részben teljeült a megbízás.
Aztán csak nézi az ember, hogy egy jól felépített long hogyan fordul katasztrofális shortba percek alatt.
Forexen szvsz a nagy többség rövid pozíciókkal kereskedik ami sokkal kiszámíthatóbb. -
törölt tag
Megjött a Kecskeméti féle könyvem. Kicsit kevesebb oldalszámra számítottam, de legalább nem fogok unatkozni. Ha esetleg van még könyv, ami hozzásegíthet a sikeres kereskedéshez, azt írjátok le.
Köszi. -
Fecdzo
senior tag
Én már 4 és fél éve vagyok benne a biznisszben és én is magyar piacon kezdtem. Meg spread bettinggel. De daytradeltem amerikai reszvényekkel is és csak utána kerültem közelebb a forexhez. Valóban nem érdemes összehasonlítani, de minden pénzt megadtam volna akkor ha előbb demozhattam volna. Akkoriban ilyen ről nem is hallottam. Bár tény és való hogy a kezdeti sikerek az OTP-hez illetve a DAX határidőhöz kötnek...
Amit viszont nagyon megtanultam, hogy itt a konzisztencia a lényeg (bármely tőzsdén!!!). Valami működhet ideig óráig, de nem örökké....valamit mindíg változtatni kell amit csak fejlesztéssel tud az ember megoldani....ahoz pedig fontosak az elemző eszközök...
Én csak felakartam hívni a figyelmét az embereknek arra amit anno saját bőrömön kellett megtapasztalnom....
-
.mf
veterán
Éppen arra van, hogy tanuljak és gyakoroljak
Így első lépéseknél a lot mennyisége még nem volt tiszta (most már látom, hogy 100k), ezért lett nagyobb, mint amekkora; élesben valószínűleg €1000 és 1:100-al fogok indulni.SL és TP között bőven megvolt az 50 eltérés, sőt. SL-t vételnél beállítottam a vélt alakzat alja alá, ami még kb 20 egységgel volt lejjebb; TP-nél pedig beállítottam egy korábbi ellenállás alatti szintet, ami kb 100-al volt a vételár felett. Erre is invalid választ kaptam.
-
Dzoli
tag
Én 1 éve foglalkozom aktívan a tőzsdével, napi szinten több órában. A BÉT-en kezdtem, mert egy ismerősöm ajánlotta, és fél évet kínlódtam rajta. Csak ezután találtam rá a forex-re, és már nagyon bánom, hogy nem előbb. Sokkal egyszerűbb lett volna demón megtanulni az alapokat, mint valódi pénzt elszórni rá. Ráadásul a magyar piac kiábrándító, úgy ahogy van.
A tőkeáttét pedig a barátod, ha ésszel használod! Össze se lehet hasonlítani a két piac közti profit lehetőségeket. Aki nem hiszi, járjon utána. -
Fecdzo
senior tag
válasz
Boyfish #2503 üzenetére
Kétségtelen és a szabályozás nélkülisége is ktségtelen, de, hogy lehet rajta demozni minden kockázat nélkül és jó eszközökkel és megfelelő order típusokkal trédelni az is kétségtelen! Itt a topikban senki nem csak úgy beleugrott a témába. Megbeszéljük az előnyek és a hátrányokat és komoly szabályok szerint kereskedünk...és mindenképp először demozunk...
És páran egész ügyesek aminek nagyon örülök!
(élesben is!!!)
-
Fecdzo
senior tag
válasz
Boyfish #2497 üzenetére
Na akkor én meg erre azt mondom, hogy ki ne próbáljátok a BÉT-et!!!
Semmi vitatkozás és nem ellened szólok, de butaság egy ilyen piacon kezdeni....se demo, se chartolás, se order típusok, se trailngstop, se pyratool, se short, se optimális tőkeáttét....És akkor mégis mi alapján kereskedjen az ember? Hasraütés? Itt a technikai elemzés lenne a lényeg, amit nagyon korlátozottan tudsz csak megtenni a magyar piacon!
Viszont ha megtudnád magyarázni, hogy miért ne a forexel kezdjenek akkor már más a helyzet. A számláját bárki bárhol nullázhatja! Ez nem indok....
-
Boyfish
senior tag
Szia
Nem is mondtam, hogy nem lehet devizatőzsdén kereskedni, de amíg nincs tapasztalat, addig ott csak bukni fogsz illetve fog az, aki most kezdi, és semmi nem fog meg, nem véletlenül vannak "hagyományos" tőzsdék.
A devizatőzsdék azért futottak fel az elmúlt 2 évben, mert jutalékos rendszerben folyik a beszervezés, főleg az új cégeknél, így elterjedtek a neten "a meggazdagodni csak itt tudsz gyorsan oldalak".
Részvénykereskedési tapasztalat nélkül életveszélyes arra elindulni, sőt pénzügyi tapasztalat nélkül meg pláne.Szabad országban élünk, mindenki arra megy amerre akar, de ezek is érdekes tények.
Üdv
-
Fecdzo
senior tag
Na ha már így megízlelted a forexet akkor máris visszaolvashatsz a legelső hozzászólásba itt a topikban! A nagy tőkeáttétnek köszönhetően sokaknak elszáll az agya akik így pillanatok alatt nullázhatják a számlájukat! Csak óvatosan! És ami mégfontosabb REALISZTIKUSAN demózz!!! Ne köss ész nélkül ott sem. Számolj! Különben értelmetlen a demo időszak...
-
Fecdzo
senior tag
válasz
Boyfish #2490 üzenetére
Hát ezt simán stop megbízásként és profittargetként kell megadni. De hogy van e egyáltalán magyar broki ahol van profittarget, azt nem tom. Tudtommal PETI-ben is limit order, market order és stop order van, ami valljuk meg egy nagy NULLA!!!
Nem értek pár embert....miért szenvedtek a magyar piacon????
Daytrade-re förtelmes, napon túli shortokkal is van tán valami gáz. Ugyanakkor a tőkeáttét kicsi, likviditást kielégítőnek mondják, de mint azt nem olyan régen láthattuk még az OTP-vel is azt csinál (egyetlen egy!!!!) egy Hedge Fund amit csak akar. A kicsik meg csak beragadnak...
Ráadásul fizettek csak az realtime adatokért. Daytrade-re hagyjátok már a részvényeket! Azokat befektetésekre és opciós kombikkal érdemes játszani! És mivel a magyar opciós piac iszonyú illikvid itt megint nem rúgtok labdába, csak külföldi részvényekkel (USA!!!).
Ez csak jótanács....ugyanakkor normális chartolási lehetőség sincs. Azért is külön fizetni kell. Szóval csak lehúznak titeket. Minek nehezítitek az így sem könnyű bizniszt tovább?
Persze ha rám halgattok akkor azt csináltok amit akartok....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nők, nőügyek (18+)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Nintendo Switch
- Nintendo Switch 2
- SSD kibeszélő
- PROHARDVER! - abszolút kezdőknek
- Széthullott az Amazon és a Stellantis autós szoftverüzlete
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- EAFC 25
- További aktív témák...
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest