Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Szevam: Mennyire tipik Z-gen viselkedés? Tipizálható-e egyáltalán?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Klaus Duran: Páramentesítők minősége
- Torzs18: Philips series 800 kávéfőző örlő
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Gurulunk, WAZE?!
- kilepoblog: Tanári fizetések: magas béremelést jelentett be az államtitkár - és a VALÓSÁG
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kot-kot
újonc
Sziasztok!
Pár napja fedeztem fel ezt az oldalt és nagyon jó olvasni soraitokat, így kedvem támadt csatlakozni. Igaz, én nem azzal a programmal kereskedem, mint Ti és nem alkalmazok programozott kereskedést sem. Pár sort magamról:
Árpilisban lesz egy éve, hogy elvégeztem egy tőzsdei tanfolyamot, azóta folyamatosan foglalkozom a devizapiaccal. Én a MIG Bank programját használom és többféle stratégiával dolgozom. Tavaly október végén nyitottam éles számlát (addig demóztam) és kisebb-nagyobb sikerrel felszínen vagyok!
Azért írok, hogy megosszak veletek pár hasznos dolgot, ami számomra nagy segítség a mai napig. Az első pillanattól fogva a tanult stratégia tényleges sikerét ellenőrizve 2008-ig visszamenően backtesztekkel ellenőriztem az adatokat (a tanfolyamon javasolt devizákkal), amiket egy excel táblába rögzítettem 1-1 munkalap, 1-1 devizapár adatait tartalmazza. Ezt a táblázatot a mai napig vezetem és fejlesztem, pl. egy csomó dolgot képletekkel kiszámol nekem, pl. a célárat és a stoppot, ha átírom, akkor automatikusan annak megfelelően átírja az adataimat és kiszámolja a találati arányt meg a nyereséget. Aztán a legelső munkalapra csináltam egy összesítő táblázatot, ahol egymás alatt sorakoznak a devizapárok és a mellettük lévő oszlopokban mutatja a találati arányt, stoppot, célárat, spread mértékét és azt is, hogy az eddigi kereskedéseim alapján milyen találati arányban vált be az adott deviza, ezt kinyomtatom és rápillantok szükség esetén. Természetesen azóta felfedeztem más stratégiákat is, amikkel szintén backtesztet végzek, új munkalapon a kívánt adatokkal. Lényeg, hogy szerintem nagyon fontos, hogy vezessük a stratégiánkról egy találati táblázatot, különben honnan tudnánk eldönteni, hogy melyik devizapárnál hogy kell beállítani a stop-loss adatokat, meg azt, hogy melyikkel érdemes és melyikkel nem érdemes foglalkozni ezzel a stratégiával?! Így könnyen tudom követni a piac változásait, mert pl. van olyan deviza, ami tavaly 80% felett teljesített, most meg 40%-nál van, tehát azzal most nem kereskedem, de azért figyelem és írom az adatait, mert lehet, hogy fél év múlva, vagy jövőre megint vezető deviza lesz. Tehát az adataim alapján időről időre változhatnak az általam favorizált devizák.
Én sajnos napközben nem tudom nézni a charot (meg ezt a fórumot sem) a munkám végett, ezért napi felbontásban nézem és a teszjeim is erre vonatkoznak. Általában reggel 7-kor nyitom a pozit, napközben a PDA-mon ránézek, szükség esetén beavatkozom, de van, hogy csak délután ötkor látom az eredményt.
Remélem nem baj, hogy csatlakoztam és megosztottam veletek a backteszt dokumentálásának fontosságával kapcsolatos tapasztalataimat. -
szablya
aktív tag
Segítség reményében ide irányítottak
:
Lenne egy kitöltendő versenylap matekból, mi igazából a Kenguru nevű versenyhez tartozik, amolyan bónusz. A feladat venni 5 valutát, eladni 5 valutát, ezzel egy hónap alatt a legtöbbet keresni.
Minden valutából egyet lehet venni vagy eladni! A mához egy hónapra a világpiacon elért értékük, az eladásból és vételből számító nyereség RON-ban (román lei) fog számítani. Remélem tudtok segíteniElég sok a nyeremény
A következő péznemekket lehet venni/adni: RON, EUR, USD, AUD, BGN, CAD, CHF, CZK, DKK, EGP, GBP, 100 HUF, 100 JPY, MDL, NOK, PLN, RUB, SEK, XAU, TRY
Konkrét tippekkel, vagy útbaigazítást várok
BNR alapján számolódik, 5-öt kell venni, és 5-öt eladni. Mindenből (most) 200 RON értékű pénzem van most, ezt kell így szaporítani.
-
Gh0sT
addikt
Remélem frissülni fog automatikusan... és remélem a profitgöbe is felfelé tart majd.
-
Gh0sT
addikt
.
-
Riddler02
csendes tag
Sziasztok!
Nagy hasznát venném egy olyan "spéci" trendvonalhnak MT4-hez ami hangjelzést adna ha az aktuális ár átlépi ezt a vonalat. Régóta kutatok a neten egy ilyen indikátor(?) után, valószínüleg a szerény angol tudásom miatt nem jártam sikerrel. Ha rendelkezik valaki ilyennel, mélységesen lekötelezne, ha meg tudná osztaná velem. Amennyiben nem létezne ilyen, egy programozásban jártas kolléga tudna-e nekem egy ilyen trendvonalat írni?Természetesen honorálnám.Segítségeteket előre is köszönöm! -
Ferdzsoo
addikt
Én most kezdtem el és nagyon alapos vagyok.
Állítólag nagyon sok mindent le lehet belőle szűrni vissznézve.
Pl lehet hogy 17-18 óra között csak rossz kötéseid vannak (mondjuk 50ből 45 rossz), ezt visszannézed és utána nem fogsz akkor kötni.
Illetve mi az ami miatt a legtöbbször sikertelen a trade. Ezt visszanézve változtatni fogsz azon a problémán. -
Ferdzsoo
addikt
Ti szoktatok Trade naplót vezetni?
Nagyon sok helyen hallom olvasom hogy nélkülözhetetlen.
Még a mentális tradenapló is! -
Dzoli
tag
-
Ferdzsoo
addikt
Azt akartam kérdezni nem tudjátok hol van mindig rögtön friss hír?
Valami weblapon?
Protfolio.hu az napközben okés, de este semmi nincs fent, pedig tegnap éjjel is volt valami ami miatt megugrottunk lefele, és sehol nem találtam a hírét.
Nincs valami ultimate weboldal a legfrissebb hírekkel? Természetesen akár angol is lehet.
Ti mit használtok? -
Ferdzsoo
addikt
Huh de kezdünk kihalni.
Nah a tegnapi eur-usd: megmentik a görögöket, nemmentikmeg, áh ezeken egyesek akik ezt előre tudják mekkorát kaszálnak... pf...
Erről szól a tőzsde a nagyoknak... -
Gh0sT
addikt
Minden indikátornak van egy shift nevű paramétere. Ha ennek az értéke 0, akkor mindig az aktuális gyertya árából számol az indikátor magának értéket. Ha a lezárt gyertyához tartozó indikátor értékét keresed, akkor a shift helyére 1-et kell írnod. Értelemszerűen korábbi gyertyákat is vizsgálhatsz ahogy növeled a az értéket.
Előfordulhat azonban olyan, hogy pont az indikátor éppen aktuális értékére van szükséged, és ebben az esetben bizony folyamatosan, egymás után többször is teljesülhet egy feltétel. Ilyenkor célszerű bevezetni még egy változót, amiben tárolod azt, hogy a teljesülés megtörtént-e, majd ezt meghatározott időközönként reseteled.
-
glutamin
őstag
Ezt olvastátok már?
-
Ferdzsoo
addikt
Az nem semmi.
Ehez képest én kispályás vagyok!
2600$ az már nem kevés azért. De hát csak így tanul az ember.
Pár hónap múlva nekem is indul a második számla, a kitartásról és a tanulásról szól itt minden szerintem.
Mindig az jut eszembe, ha egyszer már sikeres leszek a tőzsdén, a most az elején elvesztett pénzemet órák alatt fogom visszakeresni...
Micsoda befektetés...Csak nem szabad megfutamodni. Ennyi.
-
SaNyEe
aktív tag
én se járok errefelé mostanában túl sűrűn, mindegy időm mint a tenger, ötleteim vannak, meg is tudnám valósítani, csak sok idő lenne, meg energia. Bár időm van, lustaság meg nem fáj
Ahogy látom senki se jár erre mostanában, mindenki tradel ezerrel bittos (:
De eddig ilyen függvényt nem találtam. -
SaNyEe
aktív tag
Volna egy programozástechnikai kérdésem.
Mikor programozom a kereskedésem, s az indikátorok túl szorosan mozognak egymással az összehasonlítások alkalmával jelentkezik egy prellezés, másnéven pergés effektus, mikoris csomó alá illetve fölécsapás történik így rengeteg fals jelzést szolgáltat a stratégia.
Van-e arra mód, hogy mindig az aktuális gyertyát megelőző állapotot vegyem csak figyelembe, s az úja adatokat csak egy gyertya eltolással, az aktuális intervallum lezárulta után?
Vagy ha nem, akkor milyen más módon szoktátok ti megoldani ezt a gondot? Én több adat átlagolását használom, de itt az macd indikátor fő és szignál vonalának programozásánál még így is gondba ütközök ezzel a jelenséggel.
Ha esetleg erre van beépített függvény annak megnevezését szívesen venném (: Metatrader4-et használok. -
Ferdzsoo
addikt
Nah, akkor az első nullázás nekem is megvolt!
Sokáig kerülgettem, de csak sikerült.
Rengeteget tanultam belőle és rá kellett jönnöm hogy valami még nem az igazi,
igazából a legelejét csúsztam el de azt nagyon, kb a tőkém 70% azon ment el.
Szóval lehet hogy a mostani stratégia jó, csak egyszerűen már nem volt hova mennem.
Nemtudom most mi legyen, megint töltsem fel, vagy demózzak még egy darabig?!
De úgygondolom az első tanulópénzemet megfizettem, abban csak reménykedek hogy nem lesz második.Hiába van ennyi vigyorifej azért mélyen valahol kicsit szarul esik. Dehát ez ezzel jár, és így tudunk tanulni a hibáinkból.
-
Ferdzsoo
addikt
Az a baj hogy demo-n jóval profitosabb vagyok (természetesen ugyanakkora kötésegységgel), csak élesben nem merem bevállalni annyiszor.
A pszichológia ugye... Ez a legnehezebb része az egésznek különben.
És ehez csak hosszú idő után lehet hozzászokni szerintem... -
Ferdzsoo
addikt
Kerülgetem a számlanullázást, mint macska a forrókását.
-
_AnTi_
tag
Igazából az érdekelne, hogy van ez a pdf, és azt nem értem, hogy akkor most minden ott említett papírról kell nekik másolat, vagy elég nekik pl. 1 személyi vagy útlevél, meg egy lakhelyet igazoló számla, vagy kell minden?
Az sem teljesen tiszta, hogy akkor most az Internal Revenue Service résznél ki kell-e töltetenem a non U.S resident résznél az egyik doksit (illetve ennek kitöltése is úgy nézem meghaladja a képességeimet)?Valaki, akinek van már Oandás számlája segítene?
-
_AnTi_
tag
Sziasztok!
Most találtam erre a topikra! Szeretnék Oandánál számlát nyitni, valaki le tudná írni nekem részletesen (akár priviben is) a számlanyitás menetét?
Addig eljutottam, hogy validáltam az e-mail címemet, csak az Identification Confirmation form okoz némi fejtörést...
Tudna nekem valaki segíteni?
Előre is köszi! -
-
Ferdzsoo
addikt
Most egy kezdő kérdés jön kéretik segíteni:
RSI, ADX illetve bollinger van most.
Ahogy elnézem a bollinger kb 15percesen adja a legmegbízhatóbb jelet, viszont én ezidáig csak 1 és 5 percesen kereskedtem. Melyik idősík adja ezeknél az indikátoroknál a megbízhatóbb jelet?
Jelenlegi tőkémet tekintve () nem tudok hosszú trendekben részt venni, 150-250pip már bőségesen elég számomra. Ami viszont 1 és 5 perces gyertyáknál elérhető.
CSak abban az idősíkban érdemes nézni az indikátorokat amiben kereskedek? -
Fecdzo
senior tag
válasz
kilinccs #3358 üzenetére
Ninjához van. Azt csinálja, hogy bejelöli a nevezetes gyertyaalakzatokat. Max arra jó, ha valamit automatizálni akarsz, mert magunktól is feltudjuk ezeket ismerni, nem kell indikátor hozzá. Mondjuk paraméterezsére sem vettem még be szóval csak találgatok a használatával kapcsolatban. Bár 95%-ban meglehet hívni az összes indit ninjában.
Amúgy itt megtalálod: candlestick recognition
Valószínűleg metatrader 4-hez is csináltak ilyet, de ahhoz nem tudok közvetlen linket. Guglival 100% hogy találsz hozzá.
-
kilinccs
újonc
Feczo régebben írtad hogy van japán gyertya elemző indikátorod, megmondanád a nevét vagy hogy hol tudok ilyennek utána nézni?
-
Ferdzsoo
addikt
Hogy ma mennyire beszivattot az EUR-USD.
Nem volt gyenge ez a medve 8 körül. Aztán szépen vissza, még az ellenállást is áttörte visszafele. -
GlaP
csendes tag
Természetesen én is ECN-re gondoltam. Egyébként alapból nem foglalkozom skalpolással, csak írtátok, hogy vannak akik sikeresen skalpolnak, és abból gondoltam, hogy egyszer majd lehet, hogy nyitok egy számlát egy ECN-nél, kifejezetten skalpolásra.
Csak a több lábon állás miatt. Ha esetleg beszarik valamelyik stratégiám, akkor még mindig legyen ott a buta, de működőképes skalpoló. -
Gh0sT
addikt
válasz
Betabull #3347 üzenetére
Én még a büdös életbe nem használtam őket EA-ban, de lehet te fogod megtalálni a Szent Grált.
Nekem a kedvenceim az MA-k, RSI, CCI, MACD. Utóbbi időben Stochastic. Szigorúan több TF egyidejű figyelésével.Megfontolandó tanács: aki programozik és majd optimalizálni kezd, az egy idő után rá fog jönni, hogy a fix TP és SL használata a legtöbb esetben megöl bármilyen stratégiát. Javaslom, hogy az exit szabályokat a mindenkori piaci mozgásokhoz igazítsátok, ne vegyétek fixre!
-
Fecdzo
senior tag
Sokan használnak indikátorokat a kereskedéshez, és én magam is használtam. Az utóbbi időben már napon belül (USA részvényeknél) nem használok egy indit sem! Az árban benne van minden. Az indikátor max segítséget nyújthat abban, hogy olvasd a chartot. Ugyanakkor egyesek szerint a múltat mutatja. Ez persze nem egészen igaz (a típusától függ). Momentum indik inkább előremutatnak.
Visszatérve a skalpláshoz elmondom az én tapasztalataimat is. Rendszerint, ahogy ghost kolléga is említette, nagy stoppokkal dolgoznak és kis targettel. A kis mozgásokon van a hangsúly. Sok kicsi sokra megy, de még milyen sokra! Viszont a spread teljesen kicsinálhatja ezeket az EA-ket. Az utóbbi időben jártam utána, vagyis silabizáltam ki, hogy a piacjegyzők mit csinálnak, hogyan képesek, mindig zsebre tenni a spreadet. Ennek a mechanizmusnak a konkrét megértése (ami amúgy egyszerű, csak nem beszél róla senki és nem magától értetődő) lehet a kulcs egy skalp EA-hez, hiszen elvileg ezt nem csak részvény piacon lehet megcsinálni hanem forexen is. Viszont oda ECN bróker kell, mert piac jegyző nem fog életben hagyni!
-
GlaP
csendes tag
Na, igen, ha konkrét szabályokkal...
A manuális kereskedésnek az a hátránya ebben az esetben, hogy az ember döntése sokmindenből épül fel, aminek az indikátorok jelzései csak egy része. A másik része sokkal kevésbé megfogható. Szóval, tényleg csak akkor működik a dolog, ha a startégia alapvetően az indikátorok jelzéseire épül és az ember következetesen végre is hajtja...
-
Betabull
csendes tag
Én szeretném kikérni a véleményeteket, hogy egy EA általában hány indikátorra építhető fel,
most irogatok egyet, ahogy időm engedi ami Bollinger szalagra és ADX-re épül mi a véleményetek ezekről az indikátorokról? mennyire használhatóak ezek? külön -külön vagy együtt. -
GlaP
csendes tag
Nem akarnám más EA-ját használni, csak a sajátomat használnám, ha egyáltalán kereskednék.
Ez egyértelmű, hogy nem nagyon bízok meg olyanban, aminek nem ismerem teljesen a működését.Egyébként inkább csak az alapelvekre vagyok kíváncsi, a többinek majd utánajárok, vagy nagyjából kifaragom magamnak, ha szükségem lesz rá.
Amúgy sejtettem, hogy alapvetően momentumindikátorok köré épül a dolog, de gondoltam megkérdezem, hátha mégis van valami alapvető eltérés ettől, vagy olyasmi, amiről mindenképpen tudni kell. A kereket nem akarom újra feltalálni...
-
Dzoli
tag
Sokszor nem tudni mi alapján is köt egy ilyen EA. Mert a lényeget eldugják egy dll-ben, amit meghív az MQ4. Vagy ismerünk olyat is, ahol valószínűleg bizonyos ciklusok az EA-ban csak akkor indulnak be, ha azt kívülről vezérlik. A kis célárral dolgozó EA-k nyereségességét nagyban befolyásolja a spread. 90% körüli találati arányt eddig csak 1 proginál láttam, amire pénzt is mernék bízni. A több éves backteszt eredményei is jók voltak, és élesben is bizonyított.
Sok EA kering a világban, de a nagy részük csak scam. Én pont ezért vagyok szkeptikus az automata programokkal. Nem tudjuk mi alapján kötnek!
Fejlesztjük a sajátot, de egyenlőre még csak 80%-os a találati aránya 2009-ben. -
Gh0sT
addikt
Ezek rendszerint éjszaka futtatott EA-k. Azt használják ki, hogy a piacon nincs nagy mozgás, nincs likviditás, tehát oldalazás várható. Jellemzően az USA és Japán session között kötnek, esetleg Japán session elején. Oldalazó piacon jól használható a momentum indikátorok közül az RSI, illetve a CCI, valamint az ADR a volatilitás mérésére.
Nagyon magas SL és TP megbízásokkal dolgoznak (50-100 pip), de a valódi TP és SL rejtve van a bróker előtt, azokat az EA folyamatosan újraszámolja. Ha poziba lép az EA, az idő múlásával sok esetben folyamatosan csökkenti a profitvárakozását. A valódi target rendszerint 10 pipen belül van.
Nagy lotmérettel kötnek, a magas találati arányból kifolyólag vesztő kötés után duplázzák a lotméretet egészen addig, amíg vissza nem hozzák a bukót. Emiatt rettentően kockázatosak, két bukta simán oda tud vágni 2-3 hónapos profitot. -
GlaP
csendes tag
Sziasztok,
boldog karácsonyt, meg ilyenek
Korábban szóbakerültek itt mindenféle hatékony skalpolási technikák, meg, hogy vannak, akik ilyen (állítólag) 90% feletti találati pontosságú skalpoló EA-kra alapozzák a stratégiájukat. Most ezekkel kapcsolatban érdeklődnék egy kicsit, inkább csak általánosságban. A skalpolást, mint koncepciót, értem valamennyire, hogy hogy működik, de konkrétabban az érdekelne, hogy pl. egy ilyen hatékony skalpoló EA-nál jellemzően milyen indikátorokat használnak? A technikai elemzés milyen eszközeire épül egy ilyen EA?
-
Dzoli
tag
-
Fecdzo
senior tag
válasz
Latyakk #3337 üzenetére
Szóval az értéke érdekelne? Bár nem igazán értem miért, hiszen a forgalom indinek nem a pontos értéke számít, hanem az adott gyertyához tartozó forgalom többi gyertya forgalomához viszonyított mértéke! ÉS az sem mindegy milyen instrumentumon nézed! Meg mit szeretnél megerősíteni. Hiszen részvény és részvény közt is más a forgalom, mert a likviditásuk különböző...vizuális mérték számít pontos érték helyett!
Pl kitörési gyertyákhoz szeretjük a nagy forgalmat....ránézel a chartra és látod h a kitörésben a többi forgalomhoz képest nagy a forgalom. Ez megerősítheti a kitörés tényét....
-
Dzoli
tag
Kellemes ünnepeket kívánok mindenkinek.
Fecdzo! Van exitem! MACD gyertyaszínezős. Jobb mint a Fibo fan.
-
Fecdzo
senior tag
válasz
Latyakk #3334 üzenetére
Nem értem, hogy mi tol el mit?
A forgalom olvasás egy külön szakma
. Nyílván egy adott szinthez tartozó nagy forgalom az amit szeretünk....de ez persze csak részvényeknél igaz. Hiszen forexen a forgalmat csak 48 óra után tudjuk meg pontosan! Addig csak tickeket mér egy-egy forgalom indi.
-
Latyakk
csendes tag
Hát megporbálom, mert nem nagyon van kedvem megírni a másik idősíkon túró indikátorokat, hogy tudjak végre egy műszerfalat csinálni.
Lenne egy kérdésem is Fecdzo: Mi az a volume, amit már érdemes szerinted elemzéshez alapul venni az indikátoroknál? Mert a kicsi ugye az nagyon eltolja a dolgot, és még nem nagyon bírtam rájönni, hogy honnan OK.
Ha nem értekeznénk holnap esetleg, vagy ma olvassátok utoljára a fórumot Kari előtt, akkor mindenkinek nagyon kellemes Karácsonyt kívánok!
-
Betabull
csendes tag
megoldódott az OrderModify probléma ezt volt hajlandó elfogadni.
OrderModify(OrderTicket(), //ticket
OrderOpenPrice(), //Price
NormalizeDouble(Ask+((spread*1.9)*Point),3), //Stoploss
NormalizeDouble(Ask-(spread-1)*Point,3), //TakeProfit
0, //Expiration
Red); //colorbocsi hogy csak most írok de elment a netem olyan bedugós stick és valamilyen okból azt mondtákhogy lejárt a 3Gb de összeszámolták és kijött hogy 400 Mb jött le.
annak ellenére hogy náluk 100Kb az 10Mb .--- jó nagy tőkeáttétellel dolgoznak.---
de mindenképpen megpróbált rábeszélni,hogy nekem milyen jó lenne egy előfizetés ugyanerre a vacak szolgáltatásra. vennem kellett egy új sim kártyát.majd elbírálják valamikor januárba...mindenkinek kellemes karácsonyt kívánok
-
Fecdzo
senior tag
válasz
Latyakk #3331 üzenetére
Hááát béta teszting van éppen és külön kellett jelentkezni. Én jelentkeztem és kaptam is bétát...most a hatodik bétánál tart éppen. Nagyon jó, pláne, hogy 64-bites verzió is lesz, ami még gyorsabbá teszi majd az optimalizálást....több magot is gyönyörűen használ, szóval nagyon jó lesz....nagyon várom...
Kérd tőlük emailben hátha....ja és kérd a fibonacci fan nevű eszközt is a kedvemért
-
Fecdzo
senior tag
válasz
Latyakk #3319 üzenetére
Nincs szükség túl bonyolítani szerintem. Ha felszorozva használod az indiket teljesen jó eredményeket fogsz kapni. SŐT! Ha nagyobb TF indijének értékét akarod meghívni akkor tapasztalhatsz egy ugynevezett repaint effektust, amikoris az indikátor átrajzolja magát. És annál zavaróbbat én nem tudok elképzelni amikor az egyik pillanatban készülsz poziba lépni, megvan a jel, be is nyitod, de hirtelen átrajzolja magát a nagyobb TF indije és tulajdonképpen a szignál már így nem is érvényes, te meg poziban csücsülsz... Ebből a szempontból jobb (és szerintem amúgy pontosabb is) ha alacsonyabb TF-en szoroztatod fel az indit. Backtesztekre nagyszerű és ninja 7-el ha több magos a procid akkor nagyszerűen optimalizálgathatsz (core i7 rulez
)
Viszont az exit lesz akkoris a nagy gondod! Na meg a spread amit ninján belül a slippage funkcióval tudsz szimulálni....gyönyörűen visze el a profitot
...
Lehet ez már kicsit több info volt a kelleténél
-
Dzoli
tag
válasz
Ferdzsoo #3322 üzenetére
Láttam tőle videókat, nem tudom pontosan melyekre gondolsz.
De egy "kezdő" nem lesz képes ezt sikeresen alkalmazni. Mert ide a piac nagyon alapos, és átfogó ismerete szükséges, amit csak gyakorlással szerez meg az ember. Ide a trend folytatódásába vetett nagyfokú bizalom kell. A videókon pedig a tanfolyamukat reklámozzák, így azt kell elhitetniük a nagyközönséggel, hogy ez mennyire pofon egyszerű. Én másfél évig kereskedtem korrekciókban, kis mozgásokra játszva. Csak mostanra sikerült felállítanom azt a kereskedési rendszert, amivel már vannak normálisabb kötéseim is. -
Dzoli
tag
válasz
Ferdzsoo #3320 üzenetére
A trendvonal egy elég szubjektív dolog. Mindenki úgy rajzolja, ahogy gondolja. Van aki gyertyatesthez, van aki kanóchoz húzza. Én nem is használom, mert máshogy azonosítom a trendirányokat. Egy képzeletbeli vonal önmagában sosem fogja megtartani az árat. Nagyobb idősíkon viszont adhat támpontot.
-
Ferdzsoo
addikt
A Pintér Péter féle videókat láttátok már, a profit.hu-n? A srác sima trendvonalazással kereskedik, minden indikátor nélkül és elég jól megy neki.
Számomra ez tűnik a legegyszerűbb stratégiának.
Egy ideje gyakorolgatom és elég jó eredménnyel vagyok.
Véleményetek? -
Latyakk
csendes tag
Szia!
Azon vagyok, csak egyelőre a progival egy idősíkot tudok nézni. Még nem jöttem rá, hogy hogyan tudna a ninja több mutatót több idősíkon kezelni. Azt már vágom, hogy több idősíkon hogyan tud gyertyákat nézni, de az ilyen MACD-k, meg a bonyásabb mutatók mintha nem mennének neki. Még error mesügéje is van neki erre. Mondjuk azért ezt nehezen hiszem el, hogy ilyet ne tudna...
Úgyhogy most a szemem esik ki, míg összenézem őket
-
Fecdzo
senior tag
válasz
Latyakk #3308 üzenetére
Egyszerű....elkezded folszorozni a periódusait az MACD-nek....pl..:
Ha 5m-en a 12,26,9-es beállítását szertnéd látni a 15m chartnak, akkor felszorzod 3-al (hiszen 5*3=15m). És máris azt látod.Tehát ha magasabb Time frame adott periódusát akarod használni mindig szorozd fel a time frame értékével.
-
Latyakk
csendes tag
Kicsit konkrétabban arról van szó, hogy nem tudom egy kódon belül az MACD értékét különböző idősíkokon elemezni
-
Latyakk
csendes tag
Hali!
NDK turmixgép porblémám van. A levehető ajtós, tudjátok...
Tud valaki segíteni ninjatréderben? Sehogy sem akarja azt csinálni, amit én szeretnék. -
fLeSs
nagyúr
válasz
Ferdzsoo #3282 üzenetére
"When trading Forex, the Last, High, Low, Open, and Close are always based on the bid. Thus, it is possible to have a buy order filled at a price higher than what is shown for the high of the day because buy orders are filled at the ask price, which is always greater than or equal to the bid. It is also possible to not have a buy order filled even though the low of the day reached the price you wanted to buy at because the ask never reached that level."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 125 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest