- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sztrixi78
csendes tag
Stimmel amit írsz !!! ...csak eddig én a %-os szabályhoz tartottam magam, ahogy Fecdzo írta és úgy gondoltam naívan, hogy akkor a nagy többség hasonló módon számolgat !
Persze a stopok nagyon hamar kimentek a merev szabály miatt, ezért kértem segítséget korábban és írtátok, hogy a kötésmennyiséget kell akkor változtatni, úgy hogy hellyel-közzel a kockázandó tőke %-os összegéhez igazodjon, ill. fibo szintek alá-fölé, stb. ahogy írtad !Fecdzo: próbáltam 15-30 perces elemzés alapján kötni, de mikor beszállnék, annyira "elérhetetlennek" látszik az ár per pillanat akkor és így elbizonytalanodok, hogy reális e a dolog..?...látszik, hogy még nagyon nem bízok magamban !
Mindenesetre köszönöm a helpet neked is és Fecdzónak is...kifogom próbálni a margin-os szisztémát is.
-
Sztrixi78
csendes tag
...amatőr kérdésre valaki légyszíves válaszoljon !
Miután eldöntöttem, hogy milyen árfolyamon szállok be, excelben "kiszámoltatom" a stop lost, take profitot, stb. de mire belépnék az "eldöntött" árfolyamon, addigra már elmozdul onnan ! ...milyen más módszerrel kalkuláljam ki a dolgokat, hogy "gyorsabb" legyek ???
-
Sztrixi78
csendes tag
-
Sztrixi78
csendes tag
Üdv Mindenkinek !
...már rég írtam sűrű teendőim miatt, viszont a mindennapos gyors topikolvasásra még szakítok időt !
" Egy cseppet" morcos vagyok, mert pár perccel ezelőtt nagyon felhúzta az agyamat egy pofátlan bróker, aki vmilyen svájci gyógyszergyártó cégnek a részvényeit próbálta rám tukmálni, "akik a sertésinfluenza védőoltását állítják elő,.....és mivel a svájci kormány ingyenesen biztosítja minden állampolgárának a védőoltást, amit ettől a cégtől rendelt meg a kormány, akár 20-30 %-ot is kereshetnék pár hét alatt, ha hajlandó vagyok rv-t venni !!!"
Eddig is szent meggyőződésem volt, hogy minden nagyobb járvány kialakulása, terjesztése mögött a gyógyszergyártók és azoknak tulajai állnak, hogy minél több antibiotikumot meg minden szemét szintetikus mérget vegyünk meg, de hogy már ennyire nem titkolják, erre már szavakat sem találok !!!!!!
A "legjobb" bicska nyitogató kérdése úgy hangzott, - miután első hallásra nem kívántam vele üzletet kötni, - hogy: " hát nem látok ebben nagy lehetőséget ?" ...persze mondanom sem kell, hogy jól elküldtem a fickót a jó büdös francba, ...én nem "így" akarok pénzt keresni ! ......szóval gyomorforgató, gátlástalan, elkorcsosult az egész világ!!! Elnézést !!!
-
Sztrixi78
csendes tag
válasz
fokukac #2195 üzenetére
Érdekes, hogy pár hónappal ezelőtt én is küszködtem a petivel, meg az amibrókerrel, de abba is hagytam, mert akkoriban találtam erre a topikra és itt a metát ajánlotta mindenki, ...szóval azóta nem is foglalkoztam vele...pedig lehet, hogy jó lenne néha más fele is nézelődni ..
-
Sztrixi78
csendes tag
válasz
Sas madár #2190 üzenetére
Szia!
Mivel kezdő vagyok, ezért döntöttem úgy hogy kijegyzetelem a fórumból a számomra hasznos infókat, hogy ne kelljen a tapasztaltabbaknak újra és újra leírni a dolgokat...mivel szinte majdnem minden kezdőnél ugyan azok a problémák merülnek fel.
...hogy mivel érdemes bizniszelni (?), kinek mi tetszik...ez egyéntől is függ, de a határidős kereskedést, sőt 1-2 fórumon még a forexet és úgy általában a külföldi piacon való kereskedést sem ajánlják a kezdődnek ! ...de Fecdzo "bátorítására", elvettem ezt a "kezdőknek tilos forexes" dolgot !
Nekem tetszik ez a forexes téma, de még a részvények is nagyon érdekelnek, na meg a "fémek" !...szét kell nézni, demózgatni kell.. neked kell majd eldöntened, hogy mi tetszik neked!
A fogalmakkal nekem is voltak /vannak/lesznek gondjaim -ez természetes! Google-ból könnyen kikeresheted a dolgokat...nekem már 2 lefűzhető dossziés "anyagom" van, amiket kinyomtatgattam...
Sok idő kell és kitartás - ezt már ÉN IS tudom ! -
Sztrixi78
csendes tag
DZoli: frankó az új "logós szöveged"
-
Sztrixi78
csendes tag
..olvastátok !
OMV eladta a MOL részvényeket az oroszoknak !!
-
Sztrixi78
csendes tag
Majd megnézem a színeket, de majd csak este lesz ár alkalmam..talán! Azért nem értem,hogy mi történt, mert raktam egy "kívülálló" MACD-et fel a MT-ba, aztán szórakoztam a beállításaival...majd utána már csak a " 2 vonalas" ábra köszönt szembe!..lehet hogy véletlenül töröltem, amit felraktam?
Egyébként a hisztogramos variációra miért van "szükség"?Add valami +infót ?
...a linkeden látható MACD sarokszámok mellett lévő adatok (-0,0001; -0,0002 stb.) mire utalnak, ezeket hogyan kell értelmezni? Eddig azt hittem, hogy a "sarokszámok" a döntőek?
UI: heti felbontásban ránéztem az EUR/USD-re. dupla aljból látom szépen feljönni az árfolyamot... ti is így látjátok?
-
Sztrixi78
csendes tag
Na, annyira "ügyes" voltam, hogy MT-ban a MACD egyik EMA-ját "eltüntettem"! ..így most csak a signál vonal van meg + 1 EMA ! Ha a beállításokra megyek ott látni, a 12-26-9-es értékeket, a diagram sarkában is , de csak 2 "vonalam" van !
Mit állítottam el ? -
Sztrixi78
csendes tag
A fórumon leírt számomra fontos dolgokról "jegyzetet írok", így megkíméllek benneteket a sokadjára feltett buta kérdésektől !
...még csak a 700. hsz-nél járok, de úgy érzem magam, mintha hangyabolyt húztam volna a fejemre ! ...szerintem ha a végére érek a Magyar Nagylexikon a fasorban sem lesz. -
Sztrixi78
csendes tag
Egy esetleges vagyonosodási vizsg.-kor ha megkérdezik, hogy honnan került minden hónapban "x " összeg a HUF-os bankszámlájára, akkor azt mondja az ember majd,hogy: Joe bácsikám küldte FeneketlenkútLand-ből ??!
-
Sztrixi78
csendes tag
Metás lineáris regressziót használ valaki? "Használható" vagy célszerű magunk által kreálni egyet ? A metás verzióban hova kell pontosan helyezni a kurzort ? - a legmagasabb,ill a legmélyebb gyertya végére?
-
Sztrixi78
csendes tag
...finom és nőies ?...hmmm, nem hiszem hogy ez az lett volna !
Viszont egy nagyon jó ismerősöm mondta még tinédzser koromban, azt amit te is írtál, hogy:" bárki is áll mellettem-mögöttem az életben, szülők, férj,barátok, idővel gyerek(ek), mindig úgy éljek, hogy csak magamra számíthatok, ha vannak-lesznek az életemben az előbb említett emberek közül valaki(k), akkor az bónusz! ..igyekszem azóta is ehez tartani magam !
-
Sztrixi78
csendes tag
Teljes mértékben egyet értek veled ! A mostani fiatalságnak nem lesz nyugdíja !Tisztában vagyok azzal, hogy feneketlen kútba dobja az az ember a pénzét, aki ilyen alapokba fizet. Teljes egészében ellenzem az ilyen bef. formákat! Nincs is ilyenem !
Egyedül sajnos a magánnyugd.pénztári tagságot nem tudtam elkerülni a hivatalosan bejelentett munkaviszonyom miatt, de hát "árral szemben nem tudok úszni" !
Engem leginkább az bosszant - és még szolid kifejezést használtam - hogy nem elég hogy a bruttó pénzemből levonják a különb. járulékokat nyugdíjjár., meg mindent - 50% !!-, DE MÉG a nettó pénzemből öngondoskodjak, HÁT csesszék meg magukat - szolidan mondva !!!Ezt viszont nem sejtettem, hogy a bef.alap brokiknak meg van kötve a kezük..
-
Sztrixi78
csendes tag
Pár nappal ezelőtt Sanyi nem tudott a kollégák furcsa kérdeseire válaszolni, tegnap este meg én nem tudtam a páromnak !
1. Vita kiinduló pontja: hogyha egy kezdő tőzsdés bebukik, azt mondják rá, hogy rossz volt a stratégiája, keresse meg a hibát és alakítsa át a stratégiáját.
2.Köztudott, hogy az önkéntes-, és magánnyugdíjpénztárakba befizetett összegek jelentősen fogynak itt a válság miatt folyamatosan.
Kérdés: "A bef.alapkezelők elemzői akik nap mint nap a piacok elemzésével foglalkoznak éveken keresztül, miért nem tudták minimalizálni a veszteségeket, ha már látták hogy elindult minden lefelé a lejtőn ? ...ezek szerint rossz volt a "stratégiájuk" , bebuktak mint a kezdők ?"
-
Sztrixi78
csendes tag
..bocsánat, 1898-as hsz-t akartam az előbb említeni...
-
Sztrixi78
csendes tag
1878-as hozzászólásommal kapcsolatosan vki tud még mást is tanácsolni Ghost-on kívül ?
-
Sztrixi78
csendes tag
Stop szint meghatározásával kapcsolatos dillema:
úgye azt "mondjuk", hogy a stoppokat támasz és ellenállási szintek alá-, és fölé érdemes rakni,okés! ... de ha úgy döntöttem, hogy az adott befekt.tőke max 1%-át vagyok hajlandó elveszteni és az 1% veszteséggel kalkulált ár pl.long esetében magasabban van, mint a támasz szint akkor most hova tegyük a stoppot? -
Sztrixi78
csendes tag
Nehogy valaki szentségtörésnek vegye, hogy megkérdőjelezem a híres MACD alapparamétereit, de kívácsi lennék mi alapján döntöttek anno a 12/26/9 beállítás mellett !? ...feltehetően ezzekkel a paraméterekkel jelez jobban (?)...Még nem tudtam hosszú órákat tölteni vele
, hogy más beállításokkal kísérletezzek, de beállítások terén én tőzsdei kereskedési napokban/időintervallumokban gondolkom így elsőre.
-
Sztrixi78
csendes tag
"A megmaradt devizát akarod lekötni?" -valami ilyesmi, pontosabban a pénzemet szeretném menteni, mert a magyar bankokban már nem bízom ! Ezért keresek egy olyan "pü-i szolgáltatót", ahol az adott devizát és HUF-ot szabadon oda-vissza tologathatom,- ahogy a szükség diktálja, de egy minimális kamatot adnak azért, hogy ott áll a pénz, de nincs kereskedési kötelezettség a számla nyitásának !...még nem akarok élesbe kereskedni, viszont ha már átpakolom a pénzem, nem akarok később megint egy másik brokinál számlát nyitni a majdani tőzsdézésnek ! ....habár ahogy a különböző fórumokat olvasom, úgy vettem ki, hogy a tőzsdézők többségének kb. 3-5 külföldi bankszámlája van !
....na meg a család pár tagjának is keresni kell valami hasonlót, de ők nem akarnak idővel tőzsdézni :-) -
Sztrixi78
csendes tag
Fedzo! Az előző hozzászólásodban megjelölt brokicégek közül valamelyiknél nem tudod van olyan lehetőség, hogy pár hetes-hónapos időre le lehet kötni az ideiglenesen nem használt pénzt ?
Ha nincs ilyen szolgáltatásuk, akkor nem tudsz/tudtok olyan külföldi bankot, ahova érdemes lenne "átmenteni" a devizát ?(megbízhatóságra gondolok)
-
Sztrixi78
csendes tag
Sziasztok!
Valaki lát valami csökkenésre utaló jelet CHF -ra ??? ...demóban játszok még, és nincs ilyen "párom", így nem látok rá !!! Nagyon fontos lenne, hogy mégis mit mutatnak a "színes vonalak"""!!!
CHF hiteles vagyok...párom kölcsönkért a szüleitől kamatmentesen egy elég komoly összeget, hogy befizesse a tartozás felét, mert fél hogy még feljebb megy tartósan az árfolyam, ezért inkább ilyen árfolyam mellett akar törleszteni !! ..én még reménykedem,hogy hamarosan csökkeni fog egy kicsit, (nagy összegnél pár egység csökkenés is sok HUF-ot jelent )hiszen EUR/HUF-ban is divergencia van..
Szerintetek? -
Sztrixi78
csendes tag
Egyébként a technikai elemzés történelme, "megléte" során volt arra példa, hogy az árfolyam adott szituáció bekövetkeztét "sejtette", de időközben valami történt és mégsem úgy alakultak az árfolyamok, ahogy az korábban "látható volt"?
-
Sztrixi78
csendes tag
Az a baj, hogy az infóknak nagy része palástolva van ! Nem jelenthetik ki a politikusok,hogy "emberek, államcsőd felé tartunk", mert akkor az emberek bepánikolnak és azt tudjuk, hogy mivel jár !!! ..éppen ezért "altatnak bennünket", zárolják a komoly infókat és csak annyit tudatnak velünk, amennyit éppen szükséges ! ..és sajnos tudjuk, hogy a média nagy része is úgy táncol ahogy a kormány fütyül !
-
Sztrixi78
csendes tag
Úristen, hova jutottunk !!!!...március 15.-ét szerintem nem ússzuk meg sima nemzeti ünneppel!!!
-
Sztrixi78
csendes tag
Véleményem szerint van egy olyan "népcsoport akiknek nem ez az ország a hazájuk" és nekik nem az a céljuk,hogy nálunk minél hamarabb bevezessék az EUR-t, hanem,hogy minél olcsóbban mevegyék a magyarok ingatlanjait!!! Éppen ma olvastam: APEH HONLAPJÁN NYILVÁNOSAN LEHET NETEN KERESZTÜL LICITÁLNI ELÁRVEREZETT INGATLANOKRA"FILLÉREKÉRT" !!!Elérték a céljukat !
Szóval én nem nagyon hiszek abban,hogy idő előtt bevezetik nálunk is az EUR-t, nagyon sok milliárdosnak nem áll érdekében !...ilyen árfolyam mellett meg ne is legyen még EUR, mert egy kopott hegedűre sem lesz elég az eurónk amivel koldulhatnánk majd!!!! -
Sztrixi78
csendes tag
...kezdek én is egyre jobban parázni az árfolyamok miatt !!!!! ..én sem tudom, hogy mit csináljak a forintommal, de lassan én is odáig jutok, hogy inkább veszek gyorsan 316-ért EUR-t mint hogy utána emlékkönyvbe ragasztgassam a HUF-os címleteket !!!
Légy szíves cáfoljatok meg, de EUR/HUF napi fekbontásban a mai 316 Ft ellenére én még mindig növekedést látok !!!!! -
-
Sztrixi78
csendes tag
Nekem a pip és a lot nem igazán világos! Ebben valaki tudna segíteni ?
-
Sztrixi78
csendes tag
Swoody: Én is neten keresztül vettem a Kecskeméti könyvet ! Egyik nap megrendeltem,már másnap hozta is a futár és kp-ban kifizettem átvételkor !
Neten keresztül a kártyás fizetéstől még én is tartok, de nem is olyan régen "valaki" azt mondta nekem, hogy a félelem gátat szab a fejlődésnek...! -
Sztrixi78
csendes tag
Swoody: öröm az a tudat, hogy kezdőként nem egyedül fogok szanatóriumba menni a tőzsdei elemzés miatt !
-
Sztrixi78
csendes tag
Bocsánat ! Privit akartam, de ezek szerint mellényomtam !
Ha már így sikerült, mi a véleményetek az előző kérdésemről? -
Sztrixi78
csendes tag
Szia!
Szerinted bátorkodjam megadni a bankszámla számomat, amit internetes vásárlás során kérnek ?...félek hogy feltörik, amilyen sok guru van itt manapság?
UI: igen, a divergenciát EUR/HUF -nál én is napi felbontásban láttom !
-
Sztrixi78
csendes tag
... ha lehet ezt számszerűsíteni,tulajdonképpen egy devizapár /részvény stb. esetében egyszerre hány db indikátort célszerű figyelni ? ..és az úgy "elégséges" egymás megerősítésére, ha mindegyik fajtából 1-1-et használunk vagy nem szabad mereven ragaszkodni 1-1 indikátorhoz?
-
Sztrixi78
csendes tag
Oanda demoban,napos EUR/HUF charton MACD (12;26;9) beállításban kb.febr.04-febr.22. között tényleg negatív divergencia van vagy hülyeséget látok ?
Egyébként CHF/HUF árfolyam adatokat hogyan lehet Oanda vagy Fxpro demora felvinni ?
-
Sztrixi78
csendes tag
Sziasztok!
Fxpro-nál szeretném a demo-s kereskedést kipróbálni. ...muszáj nekem ehez megadni a személyes adataimat - nem szeretem kiadni ezeket -vagy valótlan adatokat is beírhatok ?
-
Sztrixi78
csendes tag
...ez a topik mostanság nagyon leállt !...rajtam kívül mindenki sielni ment ?
-
Sztrixi78
csendes tag
Sziasztok!
Az SL-el kapcsolatosan valaki segítene !
Azt nem értem, ebben a témában hogy miért kellene nekem veszteséget realizálnom, ha úgy állok a megbízáshoz, hogy "nem jelölök meg" SL-t, - csak magam, mivel a brokik ugye látják és nem szeretném kiszámítható tenni a lépéseimet, viszont az árfolyam ellenem megy, de azt mondom "nem baj" tudok várni, "most nincs szükségem arra a pénzre, megvárom még újra fordul a piac, legyen az 1-3 hét vagy akár pár hónap!..előbb-utóbb úgy is fordul a trend nem ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- 3D nyomtatás
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- EA Sports WRC '23
- EAFC 25
- E-roller topik
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- További aktív témák...
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar bill IR kam gar
- Gopro hero 7 black
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- HP Probook 640 G2 (14FHD/i3-G6/8GB/256SSD/Magyar/Win11) - Szép!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- Csere-Beszámítás!AMD Asztali számítógép PC Játékra! R5 5600/ RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- AKCIÓ! MSI Z690 i7 12700K 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Phanteks P600S Cooler Master 750W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest