Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- GoodSpeed: Pillangóhatás: F billentyű meghibásodása -új gamer számítógépasztal
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Graphics: OnePlus 13R - Üzemidőbajnok és remek képességek
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sh4d0w: Ez van, srácok...
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fecdzo
senior tag
Na ha már így megízlelted a forexet akkor máris visszaolvashatsz a legelső hozzászólásba itt a topikban! A nagy tőkeáttétnek köszönhetően sokaknak elszáll az agya akik így pillanatok alatt nullázhatják a számlájukat! Csak óvatosan! És ami mégfontosabb REALISZTIKUSAN demózz!!! Ne köss ész nélkül ott sem. Számolj! Különben értelmetlen a demo időszak...
-
Dzoli
tag
Akkor még tanulj, és gyakorolj, mert élesben már nem lehet így mellé nyúlni.
Olyan kötésmérettel kereskedj, amit élesben is meg tudsz majd finanszírozni, 11 lot már nagyon nagy méretnek számít. Ilyenkor 1100000 EUR értékű tranzakciót indítasz, ahhoz képest viszont nem sok a 300 EUR nyereség.
FXpro-nál a SL, és TP szinteknél legalább 50 pip eltérés kell a pillanatnyi ártól, ettől közelebb nem teszi be. -
chop
őstag
Szamomra viszont rejtely, hogy az ellentetes iranyu, ugyanakkora meretu poziciofelvetel miert nem zarja a poziciot, miert kell ehhez egy kulon parancs...technikailag egyenertekunek kellene lennie a kettonek, de megsem csinaljak ugyanazt. Mindegy, ez legyen a legnagyobb bajunk...
-
Fecdzo
senior tag
Persze tessék csak fejleszteni, izgalmas téma, de a maximális kritizmus lebegjen előtted! Illetve a backteszteket mindenképp kövesse forward teszt! Csak az után kezd élesben....de még idő amíg ide eljut valaki....egyik kolléga szépen halad (Gh0st) reméljük szerencsével jár...
-
Fecdzo
senior tag
Először is arra kell, hogy felhívjam a figyelmed, hogy a forexben ahány bróker annyi árfolyam. Minden broki árfolyama eltér, nem lesz pipre pontosan ugyanazű! Ezért is jó ha ugyanannál a brokinál elemzel mint amelynél kötsz (pláne nagyon intraday 5 perc-en számolt stop ill. targettel).
A Metatrader4 egy olyan egységes kereskedési, elemzői és fejlesztési platform amit több broki is elfogadott és sok jó brokival is használható. Viszont többnyire csak forexet trédelsz vele. Párosítani azokkal a jobb brokikkal akiknek van MT4 támogatása....mondjuk FXpro, Alpari, IBfx, hotspot (ECN!)... Ninjatrader is ugyanez a kategória viszont azzal mindent trédelhetsz! Részvény, határidő, forex (opcioban nem vagyok biztos), de jóval kevesebb broki támogtja és ha trédelsz vele akkor pénzes, de elemzésre ingyenes. MT4 mindenhol mindenképp ingyenes.
Oandánál is lehet automatizálni, de csak API-n keresztül ami elég frága és c-ben kell megírni a progit hozzá...vagy javaban, most nem emlékszem.
Van már valami stratégiád, amit szeretnél leprogramozni, hogy ennyire izgat az automatizálás? Ha igen, itt a topikban megdől, ne félj
persze ezzel megvédünk a veszteségektől....
-
Fecdzo
senior tag
Nem, nem változott semmi. Egyéni igényeknek kell megfelelni. Ez alatt azt értem, hogy ha te egyedi eszközöket szeretnél használni (MT4-en mondjuk vagy ninjatraderben) akkor használhatod azokat elemzésre és köthetsz oandán. Viszint nyílvánvalóan az a jó ha az elemző szoftver/platform megegyezik azzal a brokival ahol kötsz. Hiszen oanda nem ad mt4 és ninja támogatást sem....sajnos, nagyon sajnos!!! Ugyanakkor jók brókerek, jó spreaddel és múltal...bár market maker...
Egy evolúció látszik azért a topik elejétől...de ezt majd te magad is megtapasztalod ahogy haladsz előre...
-
Fecdzo
senior tag
Legelső segítség: ha akarsz valamit valaha kezdeni a piacokon akkor ne a magyar piacon kezd! Te vagy a nem is tudom hanyadik aki magyar piacon kezd. Illikvid, nagyon könnyen (relative) kimozdíthatóak az árak, stb stb...de ami még fontosabb technikailag nem alkalmazzható a kereskedés legfontosabb eszközeinek 90%-a!! Indikátorok, elemző eszközök, ábrázolási módszerek és order típusok.
Bevallom anno én is BUX-on kezdtem és ott is értem el az első sikereket, de rettentő nagy előnyről mondtam le amit csak később realizáltam. Próbáld inkább ki a forexet demoban. Igen, sok hozzáértő most biztos megkövezne, mert a forex az pont egy nagyon alattomos és legfőképp szabályozatlan piac. Ha vkinek ezzel baja van majd beír és kérdez...
Addig inkább kóstold meg a forexet....sokkal jobban fog ízleni, garantálom!
-
Dzoli
tag
Tanulni tökéletes a demó számla, ezért kár éles pénzt áldozni a BÉT-en, ami amúgy is egy mutyi piac.
Tőkeáttétet magadnak választasz 1:1-től 1:500-ig tetszés szerint. Pont a tőkeáttét az, ami lehetővé teszi a kis elmozdulás mellett is a nagyobb nyereséget.
1:500 tőkeáttét esetén egy 10000 EUR tranzakcióhoz csak 20 EUR letét kell.
Így már kis elmozdulás esetén is jelentős a nyereség a letét méretéhez képest.
A teljes tőkére vetítve simán lehet vele csinálni 1-5% nyereséget NAPONTA. -
virkir
veterán
Én követem a BÉT-et már egy ideje de szvsz igencsak felejtős az auto kereskedés.
Mint ahogy te is írtad madzagon rángatják a magyar részvényeket és az én meglátásom szerint nincs olyan hogy egyértelmű trend akár csak egy órányit sem lásd pl. 21.-ét.
Például ha auton menne ajánlat x részvényre a könyvben meg nincs annyi vele szemben akkor könnyen bukóba tud fordulni egy jó pozíció is.
Az Ami meg ráadásul sajnos eléggé mostohán van ellátva indikátorokkal is, mindenki inkább a forex-re fejleszt mivel ott van likviditás igazából.
Mint ahogy Dzoli írta nem a BÉT-en kell kezdeni hanem forex demon (én hülye sem így csináltam) aztán ha van egy kis gyakorlata az embernek akkor lehet visszajönni az OTP bukót visszanyerni.
A nagy tőkeáttét meg nem akadály lehet tizedekkel is kereskedni. -
Dzoli
tag
Szia!
A hozzávalók:
1 db PETI (ez már meg van)
1 db Amibróker ( A demó verzióban nem működik a mentés, tehát célszerű éleset keríteni) [link]
1 db Petiexport (az adatok automatikus átrakásához a PETI-ből az Amibrókerbe) [link]
Korábbi BÉT intraday adatok az Amibrókerhez. (ezeket bele kell importálni a programba)
[link]
Importálás rövid leírása: [link]Petiexport beállítása kicsit kacifántos, de szerintem elég jó a leírása. Ha sikerül működésre bírni, másodpercenként átteszi a PETI Árinfó ablakának adatait az Amibrókerbe. Ott már hozzá tudsz rendelni a charthoz különféle indikátorokat, rajzolgathatsz trendvonalakat, fibó szinteket, és minden egyebet, ami az elemzéshez kellhet.
Automata kereskedési rendszerről nem tudok, és részvényeknél problémásabb is mint a devizáknál. A magyar piac nem annyira likvid, gyakoriak a rések, nincs követő stop, short pozi csak napon belül TDT-ben lehetséges, stb. Lassan már értelmes részvény sincs, amivel érdemes lehet foglalkozni. Kiábrándító az egész.
Tanulni tökéletes a Metatrader egy demó számlával, ha tudtam volna, én sem a BÉT-en kezdem a pályafutásom.
Új hozzászólás Aktív témák
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- TCL LCD és LED TV-k
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- iPhone topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Eredeti játékok OFF topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Max 36GB RAM 1TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Asrock B550M R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB ZALMAN S2 TG Cooler Master 750W
- Apple iPhone 15 Plus Black Dynamic Island, 48 MP fő kamera 256 GB -100%
- BESZÁMÍTÁS! ASUS PRIME H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT OC 8GB CHIEFTEC Libra 600W
- HIBÁTLAN iPhone 14 Plus 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3659
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest