Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• .mf

veterán

válasz Fecdzo #2479 üzenetére

Aha, értem.
    Megnézem ezt az fxpro-t is, láttam már korábban is volt rá utalás. Mit érdemes róluk tudni, miben jobb ill. rosszabb, mint az Oanda? Ha jól látom, nagyobb a spreadjük, van más is, ami elsőre, laikusnak nem tűnik fel? A MT támogatása nagyobb előnynek tűnik, legalábbis számomra. Azért kérdezek most sokat, mert inkább egy olyan rendszerbe tanulnék bele, amit tovább, többre lehet használni, mint pár hónap múlva rájönni, hogy jó-jó, csak arra nem, amit csinálni szeretnék vele, aztán válthatok másikra...

Kialakult, leprogramozandó stratégia még nincs, mint írtam, inkább hosszabb távon (min. 1-2 hónap) érdekel ennek a lehetősége, addig még fejlesztgetek rajta.Most még inkább csak az ötletgyűjtési fázisban van (azaz elég primitív szinten, tehát most csak annyi, hogy standard 12-26-9 macd-k különböző időtávokon (pl. 1-, 5-perces és órás), gyors macd találkozási pontjai és meredekségük, valamint tetejébe egy rsi. Főleg macd(12-26) inflexiós pontjait, és az akkori ema-9-es meredekség-változásaira alapoznám, úgy látom, hogy ez egy egyszerű, de hatékony eszköz. De még a paraméterek sincsenek rendesen kialakítva ehhez, csak mondjuk ezeken a vonalakon indulnék el. Meg még tudom, hogy sok dolog hiányzik belőle, pl. beszálláskor kiszállási pont meghatározása ebben még nincs benne; stb).

Új hozzászólás Aktív témák