Hirdetés
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- sziku69: Szólánc.
- Torda: Így lehet fillérekből prémium okosotthon rendszert építeni 2025-ben
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- --HARDCORE--: Hogyan adjuk meg a Foxpost címünket hatékonyan?
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- droidic: Saját hálózat, saját szabályok – Építs profi infrastruktúrát!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
atillaahun
veterán
Tud most valaki Android 14-re működő megoldást Mobile Data Network switch-re? 3G <> 5G. A Tasker alapértelmezettje minden engedély mellett is hibát ír.
-
atillaahun
veterán
Root nélküli Silent mode kapcsolásra van amúgy megoldás? Nem nagyon találom.
-
atillaahun
veterán
válasz
atillaahun
üzenetére
Esetleg power gomb lenyomást nem lehet vele szimulálni? Vagy az sem segítene? Nem is találok amúgy ilyen lehetőséget. Se screen off-ot.

-
atillaahun
veterán
Tudja valaki, hogy a Tasker Lock screen-je után miért nincs arc és ujjlenyomat alapú feloldás, csak PIN-es?
Ha Tasker nélkül zár le a képernyő, akkor amúgy van.
-
atillaahun
veterán
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Nem teljesen értem a kérdést, de a Secure Settings, tud Activity-ket is indítgatni külön.
-
atillaahun
veterán
Sziasztok,
azt hogy állítom be, hogy bekapcsoljon a repülő mód, ha a képernyő off, de csak egy perc késleltetéssel és ha egy percen belül visszakapcsolom a képet, akkor érvénytelenítse a task legutóbbi futtatását - ? -
atillaahun
veterán
válasz
bogil99
üzenetére
Öhhm, nem egészen.
Nekem olyanom van éjszakára, hogy 23-06h + Display State Off > Airplane Mode On
Ezzel mindössze annyi a bajom, ha tovább vagyok fent és böngészek valamit, néha timeout-ol a kijelző, egyből visszanyomom, de a wifi-t ugye szakítja és felakad mondjuk a netes rádió, torrent, stb...
Erre betettem egy wait 1 min-t az Airplane Mode On elé, meg csináltam egy Exit task-ot, hogy Stop Airplane Mode On + Airplane Mode Off.
Tehát elméletben ha 1 percen belül visszakapcsol a kijelző, akkor nem vág le a netről. Csak gyakorlatilag nem akar k.-ra működni. Az a Stop nem csinál semmit valamiért.
Nálatok működik az a parancs?

-
atillaahun
veterán
válasz
bogil99
üzenetére
Maga az App figyelés nézi azt hogy előtérben van-e. Más típust sajnos nem lehet figyeltetni vele.
Egyébként szerintem is azzal jársz a legjobban ha bekapcsolt képernyőhöz kötöd a mobilnetet, ha már mindenképpen kapcsolgatni akarod.Más.
Én is kipróbáltam ezt a task megszakítást az éjszakai repülő módomnál, de baromira nem akarja megcsinálni.
Ír valami olyat a help-be, hogy a megszakítónak magasabb prioritásnak kell lennie, mint a megszakítottnak.
De hol az anyámba állítom ezt be?! Én prioritást még csak profiloknál találtam, nem task-oknál.
@bogil99 te csináltál vele valami extrát hogy ez neked működött? Biztosan működött?
-
atillaahun
veterán
Tasker-rel hogy lehet hibaüzenetet leokézni?
Illetve beviteli módot/billentyűt ki-be-kapcsolni? -
atillaahun
veterán
válasz
bogil99
üzenetére
Ezt a WiFi kapcsolgatást szerintem gondold meg.
Alapból nagyon keveset fogyaszt, ha meg ki-be kapcsolgatod lehet rosszabbul jársz. -
atillaahun
veterán
A wifi standby fogyasztása függ azért valamennyire a telefontól és rendszertől, de nálam pl. nagyon alacsony. Tesztelni úgy lehet hogy éjszakára nyomsz egy repülő módot, majd egy restart-ot, és utána visszakapcsolod a wifit, de ne hagyd felcsatlakozni egy hálózatra se. Ez közel megmutatja mennyit eszik magában, hogy mondjuk percenként futtat egy keresést. Nálam ilyen 1% környéke egy éjjel, szóval nem szórakozok wifi kapcsolgatással.
Mobilnetnek meg gyakorlatilag nulla a fogyasztása ha wifi csatlakozva van, mert olyankor csak az adótornyokra ki-be jelentkezgetések mennek a GSM modulon, ami ugye amúgy is megtörténne, szóval itt nincs standby fogyasztás, forgalom meg ugye wifi miatt nem keletkezik. A 2G/3G között persze lehet némi különbség mert az utóbbi lefedettsége rosszabb, több a torony, többet ugrál köztük, és gyengébb is a jel, főleg épületben. Nem is igazán használok 3G-t, otthon/melóban wifi van, ha meg néha közlekedés közben rá kell nézzek valamire akkor átnyomom kézzel 3G-re. Bár ezt is lehetne éppen automatizálni, de nem volt még rá érkezésem.
-
atillaahun
veterán
válasz
HUNgaroczel
üzenetére
WiFi-t szerintem nem érdemes kapcsolgatni, olyan keveset fogyaszt ha nincs használva. Plusz ha se GPS, se cella infó, akkor már csak max időhöz tudod kötni.
Az iskolába érős halkítást is időhöz kellene szerintem kötnöd hogy ne érjenek meglepetések, gondolom úgyis van órarended.
Bár nálam ez másik programmal van megoldva, ha zsebbe van a telefon, tehát a proxy le van takarva, akkor rezeg (Smart Screen Off Pro), plusz akkor is ha a képernyő be van kapcsolva. Ez utóbbit már a Tasker csinálja. Tehát végülis csak akkor csörög ha kint van asztalon.Ja és mobilnetet se érdemes szerintem kapcsolgatnod, ha WiFi csatlakoztatva van akkor mobilnet nem fogyaszt mert nem forgalmaz.
-
atillaahun
veterán
Estét, egyre nagyobb szükségét érzem egy N5-nek, ezért gondoltam írok rá egy profil-t hogy ha kerül fel új hirdetés ide, akkor riasszon ezerrel.

Odáig megvagyok, hogy óránként futtatok egy HTTP get-et erre és erre az url-re, és az eredmény bekerül a változóba.
De abba hogy tudok mondjuk olyan keresést futtatni, hogy ha a "nexus", "5" és "ma" kifejezések 100-200 karakteren belül megtalálhatóak akkor sipítson?
Vagy mire lenne a legcélszerűbb szűrni? -
atillaahun
veterán
Van annak valami triviális magyarázata hogy nem lehet rezgő módot feltételnek megadni?

-
atillaahun
veterán
Hát ez nálam b@szik működni.

Természetesen az Intercept All engedélyezve van, de még a log-ba se mutatja rendesen a cuccot. Toltam 3 értesítést, ebből észlelte az elsőt, de a Task már akkor se teljesült. Mindjárt kivágom a picsába.Szerk.: úgyláccik megijedt, most mán jó.

Bár az előbb a logtúrástól fejreállt, kinyiffant a folyamat, csak a szolgáltatás maradt meg, az meg úgy látszik magában kevés. Vagy mittudomén. -
atillaahun
veterán
válasz
atillaahun
üzenetére
A csendből ítélve akkor igen.
Lenne itt viszont egy másik dolog, az AutoNotification. Nálatol ez megy rendesen? Végül megvettem és tegnap eltoltam vele vagy 2 órát eredmény nélkül.

Engedélyeztem már neki mindent mindenhol, bújtam a logot, Tasker-ben vizsgáltam az összes változót, de egy árva értesítést nem tudtam elkapni. Mit csinálok rosszul? -
atillaahun
veterán
Szomorúan tapasztalom, hogy a Tasker nem tudja csak 1 bizonyos Google fiók szinkronizálását kapcsolgatni (még SS-el sem)?
Annyi kéne, hogy ha nem vagyok melóba akkor szinkronizáljon a céges levelezés, bent viszont ne csipogjon állandóan.
Ez akkor tényleg bukta?
-
atillaahun
veterán
válasz
üzenetére
Nincsen sajnos.
Talán valami kieggel/plugin-nel, de abból van ezer féle, nem tudom létezhet-e ilyen.(#2854) RCH
Azért vannak a gombok hogy mindent megnyomogass, és meglásd mi történik.
Főleg a kérdőjeleket, mert a helpek mindig az adott feltételhez/utasításhoz vannak hozzárendelve. -
atillaahun
veterán
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Szerintem a boot help-jébe talán benne is van, hogy ne közvetlen utána ütemezz feladatokat, mert akkor még erősen ébredezik a rendszer, hanem tegyél be közé mondjuk 15 s várakozást (WAIT), vagy többet.
(#2850) RCH
Hát persze hogy működik, miért ne tenné?
-
atillaahun
veterán
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Nem igazán értem a kérdést. Hívószámot? Hogy érted a kijelzést?

-
atillaahun
veterán
Próbaverziót nem ismertem. Nálam most 38 MB-ot eszik, de ez nagyban függ attól hány GB RAM-os telefonon használod (enyém 2), és hogy hány profilod van, illetve mennyire bonyolultak.
Fogyasztás nálam jelentéktelen, az akkustatba még nem láttam bekerülni, szerintem 1% alatt lehet. -
atillaahun
veterán
válasz
Debilon
üzenetére
Profil létrehozása,
HA State > Display > Orientation > Landscape + Event > Phone Ringing AKKOR Phone > Take Call + App > Load last app (vagy ha ez tiltott akkor Launch app > Térkép)
Mivel sajnos programoknál csak előtérben lévőséget lehet vizsgálni, ezért a feltételt a fekvő állapothoz kötöttem, gondolom úgy navigálsz. Először majd próbáld ki Phone > T5ake call nélkül, csak gyanítom hogy bejövő hívásból nem lehet át/ki-lépni amíg fel nem veszed.
-
atillaahun
veterán
A Facebook az Android rákfenéje.
Még a Tasker sem gyógyítja. -
atillaahun
veterán
válasz
üzenetére
Hát kétlem hogy azt az sms elutasítást teljesen automatára tervezték volna. Elvégre ha minden hívást el akarnál utasítani, akkor beállítanál egy hangposta üzenetet, és átnyomnád repülő módra a telót. Bár én inkább csak e-mail-ezek melóban, - mert ha valami nincs leírva az kb. meg sem történt... (mondjuk egy ideje már fent figyel a CallRecorder is) - úgyhogy annyira nem vagyok járatos a híváskezelésben.
-
atillaahun
veterán
válasz
üzenetére
Régebbi Tasker-es tapasztalatból kiindulva én is azt hittem hogy ettől merülni fog a teló mint a kő, és őszintén szólva most se értem hogy, de éjszaka repülő módban kerek 0% a fogyasztás. Úgyhogy gondolom használat közben sem nő ez meg különösen.
Sok mindent nagyon jól lehet optimalizálni ha ráfekszenek. -
atillaahun
veterán
Zsebben egyébként is rezegni kell a telefonnak. Nálam ez letakart proxy-hoz van rendelve így hibátlan. Nem is értem ezt a gyártók hogy nem rakták még bele egyik telóba se, pedig szerintem alap dolog lenne.
(#2665) Somatom
A telókban lévő mikrofonokkal kb. 1 m-nél távolabbra már hiába mérsz bármit is.
Meg szerintem erre már rég kitalálták az emelkedő csengőhangot.
Ha meg valamit mégis elmulasztasz ott a LED-es értesítés. És még pittyegtetheted is folyamatosan az értesítést ha létfontosságú a gyors reagálás. -
atillaahun
veterán
Nálam eddig nem jött elő ilyesmi, de attól még elképzelhető persze, hogy menüpontok átkerültek, vagy változók átneveződtek, nem tudom... Az én profiljaim mondjuk nem valami bonyolult alkotások, lehet ezért nem volt még gondom.
De mi nem működik pl? Bár kétlem hogy hamarabb rájövök a fix-re mint te, úgyhogy nem nagyon van választásod.(#2662) Teasüti
Nem kötekedés képpen, de azt pl. hogy szándékoztok mérni, hogy milyen messze vagytok a telefontól? Csak mert gondolom annak is a függvénye hogy milyen hangosan kellene csörögnie. Én ezt a környezeti zajos dolgot kicsit erőltetettnek érzem. -
atillaahun
veterán
válasz
üzenetére
Nem biztos hogy jól értem, de szerintem ő nem az SMS gyors válaszokra gondol (vagy hol hogy hivják), hanem a kisujját sem akarja megmozdítani, hanem auto SMS küldeni amint egy hívás nem fogadott lesz.
Mindjárt nézem, de attól tartok itt már át kell majd adni a telefonszámot egy változóval. -
-
atillaahun
veterán
Erre most majdnem odavágtam csuklóból, hogy ne nézz már balf@sznak, hátha persze hogy igen. - Kivéve hogy nem volt.
Aztán nézem, hogy ez biza nem az eszközkezelő ... mit keres itt a Tasker - ?
Most komolyan 99 másik engedélyt meg lehet neki adni telepítéskor, erre az egyre meg külön menüpont kellett?
Egyébként, köszönöm, így már működik. Viszont arra rájöttem, hogy a változóba bekerülő üzenetek valami csekély mértékben utalnak arra hogy milyen program küldi őket. Gmail-nél pl. a feladó jelenik csak meg, emlékeztetőnél meg az hogy task reminder. Hogy fogom én ezekről a hülyeségekről elindítani a küldőprogramot?

-
atillaahun
veterán
Szerintetek az az egyszerű profil miért nem működik, hogy HA Variable Set %NTITLE, * AKKOR Flash %NTITLE?
Ennek nem azt kéne csinálnia, hogy ha értesítés érkezik a felső sávra, akkor kidobja a képernyőre egy külön üzenetben? Mert semmit se csinál.
Egy olyan profilt akarok, hogy ha bekapcsolom a képernyőt, és valamilyen értesítés van (nem fogadott hívás, olvasatlan üzenet/levél, emlékeztető) akkor megnyitja azt a programot amelyik küldte.
Na most ahogy néztem erre közvetlen vizsgálható feltétel nincs (kivéve a hívást), így gondolom maradnak a változók. Az viszont valahogy nem akar működni. Rosszul fogtam hozzá? -
atillaahun
veterán
Ugyan nem konkrétan Tasker, de a Google Voice-nak van jegyzetelős hangutasítása, ami asszem a GKeep-el működik talán együtt. Csak ennek ugye az a hátránya, hogy át kell tolni angolra a telefont hogy működjön a hangvezérlés. Bár ezt a részét talán pont lehetne automatizálni.
-
atillaahun
veterán
válasz
üzenetére
Na jó hát véges a rádiós chip-ek száma a telefonban. Ha se WiFi/BT, se Network, akkor GPS van még ...
Ennél egy fokkal mégjobb ötlet bevinni egy nm2-es mágnest az irodába és rámérni Sensor > Magnetic Field-el.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Ez így nem fog működni ... Lehet kéne hozzá egy normális telefon vagy legalábbis másik Rom ami nem ilyen bugos.
Ez most kb. olyan hogy elmennél törökbe nyaralni, de félsz a repüléstől, busszal 2 nap, autód meg nincs. Na most akkor találj ki valamit ...
-
atillaahun
veterán
válasz
üzenetére
Közvetlen kapcsolattartásra semmi. WiFi direct-et érdemes még megnézni tudja-e a két telefon (én mondjuk sose próbáltam, nem tudom mit csinál), bár ha egy sima BT hazavágja, akkor valszeg azt se fogja elviselni.
Meg maradt még ugye a jó öreg spórolós helymeghatározás, a Cell Near. Bescanneli a környező 10 tornyot, ami látszik a munkahely 4 sarkából, aztán ha valamelyiket már nem látja akkor jöhet az átirányítás. Annyi, hogy ha átmegy a szomszédba az lehet még nem aktiválja, de szerintem pár utcával odébb már kiér az 5-10 torony valamelyikének hatótávjából.
Nah? -
atillaahun
veterán
Nálam legutóbb a 4.3u1 települt fel, viszont a WiFi near-t már nem használom, nem tudom sajnos megmondani, hogy az lehet-e a hibás.
Bár ha jól értem amit írsz, akkor csak olyankor kezdi el összekavarni, meg elfelejteni a WiFi hálózatokat, ha fut a Tasker? Próbáltad már hosszabb időre kikapcsolni, hogy olyankor van-e tünet?
-
atillaahun
veterán
Tudom, hogy nem közvetlenül Tasker, de a Secure Settings > Custom Rom > Expand Desktop-jával lehet kezdeni valamit, hogy működjön? Most azt írja, hogy a Rom nem támogatja, pedig én manuálisan tudom kapcsolgatni.

-
atillaahun
veterán
válasz
Teasüti
üzenetére
Ja hogy a céges telefonra érkező hívásokat kellene tudni fogadnia priváton ha éppen nincs bent melóban. Aham. Hát akkor ott tényleg csak a BT near segíthet.
Vagy esetleg még a BT connected-ed lehet feltételnek adni ha beállítja őket, hogy csatlakozva legyenek egymáshoz. alapból. -
atillaahun
veterán
Vagy ha nem akarsz beta verziót átmeneti megoldás lehet feltételnek megadni pl. a céges WiFi-re való csatlakozás hiányát is. Már ha jól értelmezem a helyzetet.
-
atillaahun
veterán
Hívásátirányításra a Phone > Call Divert parancs való. Én se próbáltam még soha, de nálam eleve a csomagom sem tartalmazza a lehetőséget asszem.
A BT Near feltételhez pedig ha jól tudom be kell szerezz egy új beta verziós Tasker-t.
Másfelől szerintem nincs akadálya a profilnak. -
atillaahun
veterán
A lemerülés ellen védő profilom a következő: ha Battery 0 - 15% + Not power any + Not headset plugged any = lekapcsol mindent kivéve a GSM-et. Ehhez hozzátenném még hogy + Display Off, de nem tudom. Hát ezért.
-
atillaahun
veterán
Továbbra sincs megoldás arra, hogy egy feltételnek több mint 3 state-et meg lehessen adni?
Mi értelme ennek a korlátozásnak?
-
atillaahun
veterán
válasz
mAtThEw0319
üzenetére
Ezen most én is meglepődtem, de tényleg nincs zárképernyős Állapot, pedig alap dolog lenne.

Egy Esemény (Event) van csak, ami feloldásra reagál, esetleg ezzel próbálhatsz még meg operálni valamit.
Mondjuk abból indulsz ki, hogy a BT állandóan be van kapcsolva, akkor a BT on vizsgálatot lecseréled a képernyőfeloldásos Event-re, a többi pedig marad.
Így elméletileg mire előveszed a telefont és feloldod a kapcsolódási kísérlet már megtörtént, és ha sikertelen, akkor végrehajtódik a BT on - off. Az utasítás legeljéről meg kiveheted a 10s-es várakozást, mert közben rájöttem hogy annak ott nincs értelme. -
atillaahun
veterán
válasz
zsirfecske
üzenetére
Ebben az állapotban igen. De hogy univerzális legyen akkor a 'kiválasztott eszköz' helyére 'bármely eszköz' kell, ami meg a * (csillag).
Bár közben rájöttem hogy ez így nem tökéletes ahogy elsőre megírtam, mert a 2 feltétel-teljesülés vizsgálat között el kellene telni pár mp-nek amíg esélyt ad, hogy egyáltalán összekapcsolódjon az eszközzel. Csak sajnos feltételbe nem lehet várakozást tenni. Így várhatóan egyből végrehajtódik majd az utasítás ahogy bekapcsol a BT, ráadásul végtelen ciklusban.
Na asszem ezen még kell gondolkozzak egy kicsit. 
-
atillaahun
veterán
válasz
atillaahun
üzenetére
... nekem erre egy Smart Screen Off Pro nevű kis app van fent, amivel kiváltottam a power gombot és többek között rezgőbe is tud váltani letakart proxy-nál. Egy nagy baja van csak, hogy vissza már nem vált ha élesztem a kijelzőt. Úgyhogy csinálni kellett hozzá egy Tasker profilt, ami meg visszaállítja.

Ja és alig fogyaszt valamit. -
atillaahun
veterán
válasz
mAtThEw0319
üzenetére
Bàr nem vagyok túl ismerős BT témában ez elég egyszerűnek tűnik így elsőre, aztán remélem működni is fog.
Feltétel > State > BT on + State > BT connected > kiválasztott eszközhöz (invertálva)
Feladat > Wait 10s + BT off + Wait 10s + BT onPersze ez a profil azt feltételezi, hogy csak kézzel nyomod be a BT-t miután beszálltál a kocsiba.
Ha nem kézzel indítósat akarsz akkor szükséged lehet a már említett beta verziós BT near-re is. -
atillaahun
veterán
válasz
mAtThEw0319
üzenetére
Gondolom közelben lévő (még nem csatlakozott) BT eszköz észlelésére.
-
atillaahun
veterán
Épp ez lenne a lényege hogy ne lehessen olyan stabilan fogni a telefont, hogy kikapcsolhasson. Ezt a Gravity Screen szépen tudja, csak annak meg más bugjai vannak, ezért meg kellett tőle szabaduljak.
Ez a kézzel proxy kikapcsolás továbbra sem tetszik, akkor elveszti az értelmét a beállítás ha ezzel pluszban foglalkozni kell.
De írtam már az SS-es tagnak hogy mi a helyzet ezzel a Stay On-al, remélem mond valami okosat. -
atillaahun
veterán
Ez nekem is eszembe jutott már, de az a gond vele, hogy az utolsó shake után 10 percig ébren marad a kijelző minden alkalommal.
Ezért lenne jó 15 s-re betenni az alvást, aztán egy Shake meg mindig tolna a Stay On-on egyet, mígnem letenném az asztalra, és akkor 15 s múlva egyből kikapcsolna. Talán valamennyi akksi időt is lehetne nyerni ezzel. -
atillaahun
veterán
-
atillaahun
veterán
Nálatok van a Secure Settings-ben Stay Awake beállítás? Mert a Tasker arra hivatkozik, de ott nem találom. :-(
-
atillaahun
veterán
Szia, kezdőképernyő, alsó sarokban nagy + gomb. Először jön a feltétel, amihez kötöd majd a feladatot. A feltétel a nap (day) lesz, ott a Month Day-t átteszed Week Day-re és megjelölöd, hogy kedd (Tue). Aztán kéri a feladatot, + gomb és megadsz neki valami nevet. Megint plusz gomb lent középen, majd Audio, ott pedig Silent Mode, azt beteszed On-ra. Aztán vissza gomb (kétszer). Visszajutsz a kezdőképernyőre, ahol már látod a felvett profilt. A lenyílt részére hosszan nyomsz és Add +, itt hozzáadod az időpontokat. Time, és begörgeted hogy mettől meddig. Aztán vissza gomb. Majd ugyanígy hozzáadod a második időintervallumot is, és kész. Innentől a Tasker indulni fog a rendszerrel együtt és aktív lesz a profilod. Ha ki akarod kapcsolni, akkor átteszed a rádiógombot Off-ra a profil végén.
-
atillaahun
veterán
válasz
Teasüti
üzenetére
CM11 alatt természetesen, ezt kifelejtettem.
Plusz most feltettem kizárólag az Airplane Mode miatt a Secure Settings-t, de határozottan meg se mozdítja a rádiókat. Simán feladatból kézzel indítva sem történik semmi. Akkor ezt bug-ként jelenti kell valahol a fejlesztőnek?
-
atillaahun
veterán
Sziasztok, ha Nexus 4 KitKat alatt abszolút nem tud a Tasker 2G/3G-t kapcsolni az miért lehet? Sok funkcióra azt írja, hogy Secure Settings kell hozzá, de erre csak simán azt, hogy el sem érhető a készüléken.

-
atillaahun
veterán
válasz
wardemi
üzenetére
Én már csináltam erre profilt de ha beállítod a Tasker-t hogy kikapcsolt képernyővel is figyelje a szenzorokat az meglátszik a fogyasztáson.
Viszont vannak erre nagyon egyszerű és takarékos célprogramok. Én most a Smart Screen Off Pro-t használom, bár típustól függ hogy kinek melyik működik. Ha proxy-ra keresel az Android Appz topicban akkor sok alternatívát találni. Végig kell őket próbálgatni amíg valamelyik hibátlanul működik. -
atillaahun
veterán
Olyat ugye szerintetek se lehet megcsináltatni a Tasker-rel, hogy bizonyos akciók hatására léptesse a kurzort ha éppen aktív egy beviteli mező? LG-n van ilyen, hogy oldalsó kocogtatásra lehet kurzort léptetni, ami legjobb beállítás, hiányolom is most a ZTE-ből.

-
atillaahun
veterán
válasz
volvoguy
üzenetére
Én próbálkoztam már a dologgal, nálam észrevehetően többet fogyasztott kikapcsolt képernyős szenzorfigyelésnél. Nem mondom hogy durván, de szerintem úgy egy 10%-ot kitesz az összfogyasztásból. Bár gondolom ez nagyban függ a készüléktől és rom-tól is, egy próbát megérhet. Bekapcsolod valamelyik szenzort, aztán otthagyod éjszakára, és máris meglátod mennyivel fogyaszt többet mint egyébként.
-
atillaahun
veterán
Ti találkoztatok már azzal a buggal, hogy ha pl. fekvő állapothoz van kötve egy képernyő kikapcsolási időintervallum (pl. 7s), akkor az az alap (10m) állapotból nem tér vissza szimpla állapotváltozás hatására, csak ha megérintem előtte a képernyőt?
Tehát a folyamat bekapcsolt képernyővel nagyjából ez,
- kézben tartva áll a telefon, ekkor az alap 10 perces képernyő kikapcsolási idő érvényesül,
- (van egy profil Tasker-ben, hogy fekvő állapotban 7 mp-re állítja a lekapcsolási időt),
- leteszem az asztalra, de nem kapcsol ki 7 mp után,
- ugyanebben az állapotban megérintem egyszer, ekkor már kikapcsol 7 mp után,
- visszafele ugyanez, asztalon fekve bekapcsolom, majd felállítom, de nem áll vissza 10 percre, hanem továbbra is 7 mp után lekapcsol,Tehát valamiért úgy tűnik, hogy a gyorsulásmérő nem frissül magától, csak az érintés, vagy képernyő-ki/be kapcsolás frissíti.
Gondolom ennek nem egészen így kellene működnie. Nincs erre valami trükk, hogy kiokosítsam?
Kilépési feltétellel sincs változás. -
atillaahun
veterán
Igen, a -től az az adott perc első másodpercétől tart, az -ig pedig az adott perc utolsó másodpercéig.
Én se egészen értem, hogy mi ebbe a logika.
-
atillaahun
veterán
Nah megcsináltam mindent csak épp nem működik az APP .
Annyit tudna csak, hogy landscape módban 10 percre állítja a timeout-ot, és mindezt kiflash-eli a képernyőre. Feliratozás szépen meg is történik, csak épp a 10 percet baszik beállítani.
Mi baja lehet? Én az engedélyekre gyanakszom, hogy nincs meg neki amire szüksége van, de ezt mégis honnan szüljem meg? Bújom a leírásokat már mióta de sehol nem szólnak az engedélykezelés beállításáról.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Tasker - AZ Android alkalmazás
- Keychron K4 vezeték nélküli mechanikus billentyűzet
- 2 DB HYPERX 16GB FURY DDR4 2666MHz CL16 HX426C16FB/16
- Alaplap ASUS ROG STRIX B850-I GAMING WIFI, Fractal Design ház, NOCTUA NH-D9L chromax black hűtő, Cor
- Új, bontatlan / felbontott / Kingston, Corsair, G. Skill, Crucial / DDR5 ramok / gari!
- NVIDIA RTX 3080 Ti Founders Edition
- LG 48B4 - 48" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- IKEA (HAVREHOJ) tablet tartó
- SzoftverPremium.hu
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3747
- ÚJ HP Omen 16 - 16,1" FHD 144Hz - i5 13420H - 16GB - 512GB - RTX 4050 - Win11 - 3 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)