Hirdetés
- urandom0: Mégsem számőzöm az AI-t az életemből :(
- bambano: Bambanő háza tája
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lalikiraly: Asus Gaming V16 - RTX5050
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bozek
nagyúr
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Ezt senki nem tagadta. Ha mindezt tudná a Tasker is így, akkor nem kellene hozzá plugin. Ezek épp ezért vannak.
Amúgy jó cucc, bár sajnos Sony-n a mobilnet ki- és bekapcsolása nem megy ezzel sem root nélkül. Igaz, amúgy se kapcsolgatom, csak gondoltam kipróbálom.
-
Szabaka
tag
Sziasztok!
Évekkel ezelőtt olvastam a tasker ről egy cikket és most nagy hasznát venném a funkcióinak.Nemrég kaptam egy cubot v1 'okos' karkötőt. Nos az ő alkalmazása csak wechatet, smst és telefon hívást tud jelezni.
Van arra mód, hogy ha e-mail érkezik, vagy whatsapp üzenet, akkor valahogy smsnek erzekelje a rendszer és ezzel jelezzen a karkötő?
Vagy (mivel dual sim es a teló) automatikusan küldjön wechat uzit egy másik partnerek (másik sim kártyámra) mert azt szintén jelzi...Köszi előre is a válaszokat!
-
Bozek
nagyúr
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Megnéztem és nem egészen így van. Saját toast üzenet tudsz kirakni, amit HTML formázással tudsz egyénire szabni. Semmi beépített dolog nincs benne, max. akkor, ha AutoNotification-el együtt használod.
-
Bozek
nagyúr
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Akkor idézem magam:
"Írd le, hogy te miért ajánlod." -
Bozek
nagyúr
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Akkor mesélj a sok érdekes dologról. Mert az nem menő, hogy csak beírsz ide egy plugint, amit találtál, de semmi információt nem kapunk róla. Írd le, hogy te miért ajánlod.
-
Roxkex
senior tag
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Igen, igen ilyesmire gondolok - csak eléggé kerülve fogalmaztam

-
Roxkex
senior tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni tőletek Task ügyben....
Csináltam magamnak olyan profilokat amik egy adott naptár eseményhez (eseményekhez) van(nak) rendelve.
És ha abba belép akkor a telót némítja , kilépéskor meg ezt a némítást feloldja.
Ehhez a némításhoz szeretném még azt is hozzá adni, hogy (esetleg app specifikusan de ha az nem akkor ->) ilyenkor a lebegő értesítéseket kikapcsolja! (Újra indítás mentesen - attól sem riadok meg ha shell commandról lenne szó
)A másik az egy ettől teljesen független cucc. - Egyfajta "Játék mód"-ot pattogtattam össze. Amiben azt szeretném csinálni, hogy amikor belépek egy adott játékba (vagy megadott programba) akkor XY programot teljesen lője ki (ez meg van egy shell comanddal -> su shell am force-stop x.y.c)... Majd amikor kilépek akkor azt indítsa el de a HÁTTÉRBEN ! (Sima indítás meg van de az nem háttérben csinálja sajnos ... su shell monkey -p app.package.name -c android.intent.category.LAUNCHER 1) - Úgy ,hogy annak az adott programnak kegy activity-jét se ismerjük (facebook messenger pl).
Előre is köszi szépen !

Szerk.: Használt teló -> Xiaomi Redmi 3 PRO + MIUIHU v8 6.11.10
-
aprokaroka87
nagyúr
A Tasker AutoTools plugint érdemes kiprobálni, sok érdekes dolog van benne
Play store-ban fent van
-
ERPY
őstag
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Köszönöm, akkor várok. Remélem sietnek vele.
-
ERPY
őstag
Az miért van, vagy mi a megoldás, hogy csináltam egy taskot, ikonja az asztalon, és rányomva néha indul szépen, néha semmi. Utóbbinál mindaddig nem történik semmi, míg a taskert meg nem nyitom, akkor fut le. Az új android baromságára tippelek, olyan mintha mélyen aludna a tasker, annak ellenére hogy nincs optimalizálva az akku fogyasztásnál. 7.1-es android. Valakinek ötlete esetleg?
-
aprokaroka87
nagyúr
Megvan
Aktív volt a tűzfal
és a Tasker is a blokkolos listában volt.Csak kiment a fejemből,bár szerintem véletlen lett beállitva
Elnézést !
Hatalmas user error! -
slice14
veterán
válasz
aprokaroka87
üzenetére
01.15.14/E method: GET url: https://m.prohardver.hu/tema/android_os-t_hasznalok_szakmai_topicja/friss
hiányzik a végéről a .html.... Én legalábbis ezt látom elsőre.
-
Mr Dini
addikt
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Nekem úgy tűnik, hogy maga a link rossz. Ez vam beírva?:
https://m.prohardver.hu/tema/android_os-t_hasznalok_szakmai_topicja/friss.html -
aprokaroka87
nagyúr
válasz
Mr Dini
üzenetére
A http átirása nekem is megvolt
de akkor sem jó.
A hibaüzenet.
01.15.14/E prot: https:// serverport: m.prohardver.hu/tema/android_os-t_hasznalok_szakmai_topicja/friss contenttype: text/html
01.15.14/E method: GET url: https://m.prohardver.hu/tema/android_os-t_hasznalok_szakmai_topicja/friss timout: 1000 dataisfile false save /storage/sdcard1/Tasker/temp/file.html
01.15.14/WakeLockManager setClearAlarm: not setting, last set 63ms ago
01.15.14/WakeLockManager setClearAlarm: not setting, last set 66ms ago
01.15.14/E body isfile: false cont: null
01.15.15/E Socket error for https://m.prohardver.hu/tema/android_os-t_hasznalok_szakmai_topicja/friss: failed to connect to m.prohardver.hu/92.61.114.179 (port 443) after 1000ms: isConnected failed: ECONNREFUSED (Connection refused). -
Mr Dini
addikt
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Értem. Megnéztem, nálam Works, like a charm*!

Csak annyit kellett csinálnom, hogy a HTTP Get-nél a http://-t kicseréltem https://-re.
* megy, mint a karikacsapás
-
Mr Dini
addikt
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Mindegyik az utolsót mutatja. Csak az egyiket tudod több topik figyelésére is használni. De nézd meg a task nevét és írd be ide!

-
Mr Dini
addikt
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Nem. Írtam egy Ph notifier-t, ami csak egy topikból jelzi az utolsó hsz-t, meg írtam utána egyet, ami korlátlan mennyiségű topikból tud jelezni. (Meg írtam még egyet pythonban is...
)Melyiket használod?
-
Mr Dini
addikt
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Szia!
Melyiket használod? A multi-t, vagy a single verziót?
Igen, lehetséges, hogy az SSL miatt van, de az is lehet, h a PH! szerver (vagyis a router előtte) haldoklott éppen, amikor ezt dobta (legalábbis a hiba erre utal inkább)...
-
aprokaroka87
nagyúr
A kérdésem elsősorban Mr Dini-nek szólna
Annó összeütött nekem egy ph!topik értesitős projektet.
Valami miatt nem müködik.
ennek köze lehet ahhoz hogy amikor még megcsinálta a projektet a Prohardver még nem https használt?
Hibaüzenet: Connection refused
-
HREH
senior tag
Találkozott már valaki olyannal, hogy a File Modified event nem triggerel megfelelően? Egy mappából szeretnék automatikusan minden fájlt átmozgatni egy másikba, amint érkezik oda egy fájl, írtam is rá egy taskot, ami működik is megfelelően, csak maga a profil nem aktiválódik, mintha nem érzékelné, hogy új fájl került a mappába.
Ötletek? -
aprokaroka87
nagyúr
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Akkor meg is van mi volt a gond azzal amit kanocpapa megosztott projektet.
Az ugyanis a képernyőzár pint-kapcsolta ki/be
-
Mr Dini
addikt
válasz
aprokaroka87
üzenetére
A SIM pin-t. A képernyőzárt másképpen lehet leszedni (pl keyguard, vagy .key áthelyezés).
-
Mr Dini
addikt
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Nem kell JQuery library hozzá, a libs részt hagyd üresen!
Hanyas droid, melyik gyártó? AOSP-n biztosan nem kéri a SIM pin-t ezzel a reboottal.
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
Mr Dini
üzenetére
Viszont én most ezt kiprobáltam
De nem müködött.
Bemásoltam a javasripletbe a kódot,kiválasztottam egy jquery libray-t,majd run task.
A telefon hirtelen "megdermedt" majd kb 10 másodperc múlva újraindult, és kérte a pin-kódot.
Lehet hogy valamit én cseszek el?
Mert látszólag leáll a "process" hisz megáll -
Mr Dini
addikt
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Nem, a feature-t direkt tervezik, ez inkább linux adottság.

-
Mr Dini
addikt
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Pedig ez nem az. Root nélkül nem fog menni...
A másik meg, hogy, mint felfedeztem, a zygote A rendszerfolyamat. Namost, linux alatt van a kill és killall parancs. Namost, ezek nem kilövik, hanem leállítják a processzeket és emiatt újraindulnak. Ezért teljesen biztonságos megoldás. És azért nem kér PIN-t, mert az csak teljes hw rebootnál, amit a bootloader indít történik meg. Ebben az esetben pedig csak a processzek, szenzorok stb indul újra.
A sebezhetőség ennek a root nélküli változata, de azt érthető okokból nem szeretném megosztani...

-
Mr Dini
addikt
válasz
kanocpapa
üzenetére
Üdv!
Milyen célból szeretnél rebootot automatizálni? Mert jó dolog a secure settings, de némely környezetben nem működik megfelelően. És hacsak nem kifejezetten hw rebootot szeretnél, akkor ez a megoldás is jó Neked:
1. Létrehehozol egy TIME profilt, kezdő időnek kiválasztod, amit szeretnél majd a To-hoz kiválasztod a kezdőidő+1 perc-et
2. Ehhez hozzárendelsz egy taskot
3. A taskhoz hozzáadsz egy Wait-et 1 minute várakozási idővel
4. A wait után hozzáadsz egy Code>Javascriptlet-et, ezzel a tartalommal:/*MrDini reboot taskja
#Taskerre készítve (android)
#Have fun!*/
if (global('ROOT') == 'yes') {
shell('killall zygote',true,2)
}
else {
flashLong('Sajnálom, a szkript futtatásához root szükséges!');
}És elmented.
--------------------------
Amikor annó android appok fejlesztésével próbálgattam a szárnyaim, akkor fedeztem fel, h így nem kér reboot után pin-t a droid. A hátrány viszont az, h csak roottal működik a killall... De azóta találtam root nélküli megoldást is...
Viszont az már egy külön alkalmazást igényelne...Ui.: a negyedik lépést akár egy shellparanccsal is meg lehetne oldani, de így elegánsabb!

-
kanocpapa
tag
válasz
aprokaroka87
üzenetére
a Device Adminstrator engedélyt megadtam neki, amikor először próbáltam beállítani a pin kikapcsolást. a kingroot és a supersu viszont nem látja. viszont nem látom, hogy lehetne engedélyezni valamelyikben. a taskert látom, hogy megkapta az engedélyt, de a securét nem.
-
kanocpapa
tag
válasz
aprokaroka87
üzenetére
sajnos nem kapcsolja ki a beállításoknál. ugyanaz, ami előtte is volt. akkor úgy tűnik kilőve az ötlet, marad a kézi reboot.
köszi szépen a segítséget!
(próbáltam már így is, ahogy most írtad, de ugyanaz volt az eredmény, ezért is zaklattalak benneteket. de már tudjuk miért nem ment)
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
aprokaroka87
üzenetére
bocsi én változattam rajta
secure settings 1.pont
wait 2.pont
reboot 3.pontígy a helyes
-
kanocpapa
tag
válasz
aprokaroka87
üzenetére
az xml meg van, csak nem tudtam megosztani, de mindjárt!

konkrétan az a bajom, hogy akárhogy csinálom, kéri a kódot.
ha minden igaz akkor itt a fájl: [link] -
aprokaroka87
nagyúr
válasz
kanocpapa
üzenetére
Van ott fent a profiles rész
ott magára az a feliratra nyomj hosszan, fel fog jönni egy olyan export, többek közt.
ott válaszd ki az xml-t
majd kesess rá fájlkezelővel a Tasker mappára,azon belül profiles,és a tasker álltal kreált xml-t oszd meg valahogy.
pl drobox,gdriveViszont az konkrétan nem írod le hogy mi a gond.
Újrainditás után kéri a pin kódot? -
kanocpapa
tag
válasz
aprokaroka87
üzenetére
kipróbáltam, de valamit még biztosan elrontok. megnéznétek a taszkot?
1.Reboot
Type Normal2.Wait
1Mins3.Secure Settings
Configuration Clear Password -
kanocpapa
tag
válasz
aprokaroka87
üzenetére
na ez lesz ami nem volt számomra érthető. felcseréltem a sorrendet, de most kipróbálom így.

-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
kanocpapa
üzenetére
konkrétan mi nem mükődik?
egyébként érdemes lenne külön szedni a dolgotújrainditás előtt megadni hogy kapcsolja ki a pint, majd egy reboot-os taskot egy 1 perces wait-el kezdeni, majd reboot parancs.
Ha ugyanis a pin kod tiltást a reboot után adod ki, akkor azért nem mehet mert lehet hogy a Tasker még nincs teljesen "észnél"
-
kanocpapa
tag
válasz
üzenetére
szia! ne haragudj, de nem nekem írtál akkor ezért átsiklottam a válaszom. a lényeg: ha nagyon szépen megkérlek egy kicsit bővebben is kifejtenéd, mert beállítok egy időpontot, utána reboot, aztán várakoztatom 1 percig és ezután secure settingsben kikapcsolom a pin kérést ez így nekem nem működik. lehet valamit félreértek, de nézd el nekem, mert csak nagyon alapszinten ismerem a taskert. előre is köszi!

-
aprokaroka87
nagyúr
Ez kb 1 hete még nem volt ott
-
törölt tag
válasz
Mr Dini
üzenetére
No, erről a supportról írtam. Azt a hívásmegszakítást én kértem Tamástól, mert szükségem volt rá a hangvezérlős projectemhez. A kéréstől számított egy órán belül kaptam egy dev. verziót, és a következő frissítéssel mindenki megkapta. Ez a support is hiányzik nekem.
Én sem szeretem a waitet, de 1 perc sztem nem gáz. Meg aztán mit számít az, hogy mit akaszt meg, ha a parancs vége reboot? Annál jobban semmi sem tehet be a többi folyamatnak. -
Mr Dini
addikt
válasz
üzenetére
A wait nem valami elegáns megoldás...
Programozói szemmel nézve a sleep (wait) megakasztja a szálat, tehát ilyenkor a többi task sem fut. Esetleg, ha a Tasker ugye objektumorientált kód és nem a fő szálat használja mindig, akkor működhet a dolog, bár már többeknél is előkerült ilyen jellegű probléma itt a topikban...
Meg a változó ellenörzős megoldás szebb és optimálisabb is.

Ui.: Meg tudlak érteni! Nekem is szimpatikus a robot, de ez a régimódi GUI kicsit káoszos nekem, nehéz átlátni... Manapság már minden materiál (hála a Droid Studio-nak), de egyébként sok olyan dolog van benne (pl hívásmegszakítás), amit nagyon hiányolok a Taskerből is.
Az erőforrás meg nem szempont, egyik eszközöm teljesítményén sem oszt/szoroz annyit, hogy feltűnjön.

-
törölt tag
válasz
kanocpapa
üzenetére
Írtam már korábban a megoldást. T -1 percre állítsd az időzítést, és várasd 1 percig a műveletet!
Mr Dini:
Köszi a tippet! Shellel biztosan menne. Ennek majd utánanézek.
Kétségtelen, hogy lennének a Tasker -nek előnyei, de még nagyon idegenkedem a folyamat alapú szabályzástól. Nekem valahogy természetesebb az esemény alapú, amit a Robot használ. Pl. ismeretlen a parancsok ütközése, ebből kifolyólag szükségtelen prioritást meghatározni. Továbbá, erőforráskímélőbb is, mivel nem monitoroz állapotokat, hacsak nem kényszeríted rá. -
Mr Dini
addikt
válasz
üzenetére
Nah, e fölött is sikerült elsőre átsiklani... Rossz ez a hatalmas monitor!

Természetesen lehet változót is adni neki, sőt a Taskerben (szinte) mindenhova, ahova lehet "szöveges értéket" beírni, oda változót is lehet.
Robot shellparancsban nem tud változót "behelyettesíteni"? Én még Taskernél is shell-lel szoktam intentet küldeni, mert pl egy act(ion) VIEW esetében nem sikerült sehogy sem annyira testreszabni a média megnyitást, mint shell-lel...
Ha meg nem tudsz shellben sem ilyesmit, akkor irasd ki egy futtatható sh fájlba és azt futtasd le. Azt biztosan tudja a robot is.
Ettől függetlenül tárt karokkal várlak a Tasker táborban!

-
kanocpapa
tag
válasz
aprokaroka87
üzenetére
szia! igen, azt szeretném, hogy ne kérjen egy alkalommal (egy meghatározott időpontban) pin kódot. megmértem az időt: attól, hogy rábökök az újraindítás gombra, onnantól kb. 50-60 másodperc kell neki, hogy kérje a kódot. tegnap viszont próbálgattam a neten talált leírásokból szemelgetni és akárhogy csináltam, kétszer indult újra.
ja: és úgy volt beállítva, hogy a -tól -ig időpont ugyanaz volt. nem volt 1 perc. -
AcCEsS
senior tag
Mindenkinek köszönöm a csengőhangerő-bizergálási ötleteket! Egyelőre az első változat megy, de ki fogom próbálni a ciklusváltozós megoldást is...
-
törölt tag
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Hmmmm....
Hétvégén elvileg szervízbe kell vinnem a kamiont. Akkor lesz időm írni egy hangerőállításos parancsot, és letesztelni.
De, ha ez igaz, akkor tényleg jobb az Audacity. -
SaGa59
őstag
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Nem annyira, mintha százalékban lenne megadva 1-100 között, de gyanítom, olyat végképp nem lehet, itt a % jel a változó definícióhoz van fenntartva.
(#5327) Somatom
A hangerő értékek 0-15 között változtathatóak. 15-nél van 100%-on. -
törölt tag
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Sztem kevered a dolgokat. Rendszer szinten 1-100% között akár egyesével is tudod állítani. Az MTK Engineering -ben azért van másképp definiálva, hogy a 0, és a 100 között ne kelljen 100 -szor megnyomni a hangerő gombot. De, pl. Robotban alapértelmezetten konkrét % -os számértékeket lehet megadni, tehát akár 1% -onként is változtathatom időegységenként a hangerőt. Vagyis, maga a rendszer képes rá.
-
SaGa59
őstag
válasz
Mr Dini
üzenetére
Megnéztem és igen, így megoldható:
For %Hangero 0,1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12,13,14,15
Ringer Volume = %Hangero
wait 2 sec
end forA trükk az, hogy a Taskerben az Audio - Ringer Volume beállításnál a csúszka fölött jobb oldalt van két egymást keresztező kacskaringós nyíl, arra kell rányomni és átvált a változó kijelölő nézetre, de itt nem a Volume - ringer változót kell kikeresni, met az csak olvasható, hanem a for ciklusváltozóját.
-
aprokaroka87
nagyúr
Ez a csuszkával hangerő emelés szerintem nem is folyamatos, hanem olyan darabos.
Ugye pl mtk enginner modban lehet szabályozni hogy pl egy 0-15 közti médiahangerő sáv 1 értéke mennyi legyen, namost én a multkor ez úgy állitottam be hogy minden egyes szintugrás értéke 20 legyen.
Százalékos aránynak is akkor lenne értelme ha 1-100%-ig pont annyival ugorjon hogy az folyamatosan hallható legyen.
Illetve itt számitana a csengőhang hossza is.
-
törölt tag
válasz
Mr Dini
üzenetére
Ha már a változóknál tartunk.... Tasker -ben meg lehet adni változó értékét egy intent uri -jának? Robotban ilyet nem lehet, csak fix uri -t tudok bepötyögni, és ez nagyon gáz. Pl. Intent action dial, ahol a hívandó telefonszám egy változó értéke lenne. Nem írhatok külön parancsot a névjegyzék összes számához.
-
Mr Dini
addikt
Ja, értem mire célzol! Hát valóban, a csúszkára nem gondoltam, mivel soha nem használtam még... Cm romban alap a hangerő emelés!

De van egy kiváló workaround ötletem az egészre!

(#5319) Somatom
Esetleg a lokális változót globálisba kimenteni, módosítani, és azt megadni?
A Tasker beépített változói globálisak. De az ötlet jó, ha megnézed, én is ezt tanácsoltam neki pár hsz-szel feljebb.
A gond csak az, hogy a hangerőt a Tasker egy vízszintes "csúszkán" állítja és nem tud pl változóból állítani... Legalábbis a kolléga szerint (én még nem néztem rá). -
törölt tag
válasz
Mr Dini
üzenetére
Ezt nem értettem én sem, csak nem akartam belevau, mivel nem ismerem a Tasker -t. De Robotban ugyanígy kell, tök egyszerű, és biztos voltam benne, hogy Tasker -ben is van valamilyen "változó érték = lokális változó + X egész szám konstans" definíció.
SaGa59:
Esetleg a lokális változót globálisba kimenteni, módosítani, és azt megadni?Én is arra az Audacity -re gondoltam. Pikk-pakk megszerkeszted emelkedő hangerősre a csengőhangot, és ennyi. Én még szünetet is szoktam bele tenni a hívástiltások késése, és az esetleges környezeti zaj hangmintavételezése miatt.
-
SaGa59
őstag
válasz
Mr Dini
üzenetére
Mint írtam, a %VOLR-t a tasker nem hagyja írni, kipróbáltam.A hangerő változtatás meg egy „csúszkán” lehetséges, érték beírással nem. Azaz nem tudod úgy állítani a hangerőt, hogy egy változó értékét adod át neki. Legalábbis eddig nem találtam rá lehetőséget.
A ciklust eleve max 15 lépésre kell megírni, ha megy azzal is.
(#5307) Somatom
Én csak egy audacityt ismerek, az egy hangeditor PC−re. Hogy jön itt képbe?
-
Mr Dini
addikt
Sajnos ciklust nem lehet rá írni, mert a hangerőt nem egy változóba teszi, amiben a Do Maths opcióval lehetne növelgetni az értéket a ciklus minden lefutásakor. A %VOLR változó csak olvasható, abban van az aktuális érték
Üdv!
Szerintem minden további nélkül lehet erre ciklust gyártani. Csak annyi a trükkje, hogy az task elején a %VOLR változ értékét egy Variable set-tel beállítod egy tetszőleges, lokális változónak. Majd a cikluson belül beállítod a hangerőt a lokális változó értékére, aztán ezzel a Do Math-szal hozzáadsz +1-et, egészen addig, míg a hangerő el nem éri a maximumot. És a ciklusnak is be kell állítani, hogy a hangerő max értékéig fusson le, különben ugye végtelen loopod lesz...
(#5316) Somatom
Gyere át a Tasker birodalmába!
Itt is van support magától a fejlesztőtől. Viszont csak angolul tud... 
-
-
Mr Dini
addikt
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Én ezt úgy szoktam megoldani, hogy a task elejére teszek egy exit-et, ezt if-hez kötöm, ami azt ellenőrzi, hogy egy általam beállított globális változó egyenlő-e a mai napi dátummal (a Tasker egyik beépített változójával hasonlítom össze). Ha nem, akkor a következő lépés a változó beállítása a mai dátumra, aztán továbblép a task tényleges részére.
Persze ezzel meg az a bibi, hogy ez csak naponta egyszeri lefutásnál működhet, hiszen akkor változik a dátum. A másik hátulütője, hogy teleszemeteli sok task esetén a globális változó listád változókkal, ami ugye memória... Így én inkább írtam egy JS kódot, amit minden ilyen jellegű (időzített) taskom elején meghívok és ő intézi az időzítést.

(#5314) Somatom
Látod, a robot sem tökéletes!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Fura. Ez talán a folyamat alapú szabályzás miatt lehet. Robotban ilyen nem fordulhat elő, mivel esemény alapú. Elérkezik az adott időpillanat eseménye, a műveletek végrehajtódnak, de a Robot a továbbiakban nem monitorozza, hogy adott idő van-e (hacsak külön nem kényszeríted rá).
De ezt a problémát egyszerű áthidalni. Egy perc várakozással kell kezdeni, aztán kikapcsoltatni a kódkérést, majd reboot. -
aprokaroka87
nagyúr
válasz
üzenetére
Arra gondolok hogy, 06:22 kor kiadod a parancsot, és az újrainditás során olyan gyors hogy nem telik el 1 perc míg a tasker be nem bootol, akkor előfordulhat hogy mégegyszer újraindul a telefon, mivel a Tasker úgy érzékeli hogy 06:22 van.
Ha átlépi a 06:22 akkor már nincs bibi.
Persze ez függ attól is hogy a Tasker mely feladatot hajtsa végre elöször
De mint írtam 1 perc még beleférhet,2 már cinkes.Én egyszer futottam bele abba hogy pl 11:30-11:55 re raktam egy reboot profilt,még kezdőként és bizony abban a 25 percben jópárszor újraindult úgy a telefon hogy szinte tehettlen voltam.
-
törölt tag
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Milyen egy perc?
-
törölt tag
válasz
aprokaroka87
üzenetére
A kódkérést nem rendszerinduláskor kell deaktiválni, hanem még a reboot művelet (svc power reboot shellparancs) előtt.
-
SaGa59
őstag
Felveszel egy profilt, aminek az „incoming call” a triggere. A benne lévő task az első sorában leveszi 0-ra a csengőhangerőt. ha biztos akarsz lenni a dologban, érdemes eleve 0-án tartani, azaz vagy egy kimenő taskkal, esetleg a task végén, vagy alapértelmezetten 0-ra tenni és beállítani, hogy a profil, amikor kilép, mindent állítson vissza, amit elpiszkált.
Aztán felveszel egy wait x sec parancsot, utána megemeled a csengőhangerőt 1-re és így tovább. Sajnos ciklust nem lehet rá írni, mert a hangerőt nem egy változóba teszi, amiben a Do Maths opcióval lehetne növelgetni az értéket a ciklus minden lefutásakor. A %VOLR változó csak olvasható, abban van az aktuális értékÉrdemes lehet beállítani egy másik profilt is, ami arra gerjed, ha „leakasztod a kagylót” és ebben törlöd egy változó tartalmát, amit a másik profil hangerőnövelő taskjának az elején beállítasz. A hangerőnövelő taskban minden emelés előtt ellenőrzöd, hogy van-e még értéke még a változónak, és ha már nincs, exit. Vagy goto az utolsó sorra, ahol kinullázod a hangerőt.
Szerintem ennél nem tudod egyszerűbben megoldani.
-
Mr Dini
addikt
Köszi mindkettőtöknek, már írtam is a csoportba!

Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Tasker - AZ Android alkalmazás
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- PlayStation 5
- Elektromos autók - motorok
- Proxmox VE
- Yettel topik
- urandom0: Mégsem számőzöm az AI-t az életemből :(
- Milyen videókártyát?
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- RYZEN 7 5800X + hűtött VRM-es A520 alaplap + 32GB hűtőbordás DDR4 kit! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre)!
- ASUS Maximus IV Extreme P67
- Kraftwerk - The Catalogue - 2009 - CD díszdoboz
- 4X8gb ADATA DDR4-2666mhz memoria csak egyben!
- HP Omen - 15,6" FullHD IPS 144Hz, Ryzen 7-5800H, 32GB, 1Tb SSD, nVidia GeForce RTX 3070 8GB
- Ritkaság! 17" Dell XPS 9720 - i7 12th gen 27% Áfás
- Apple Watch Series 7 41mm GPS,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 9060XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eladó Xiaomi Redmi 10 64GB / 12 hó jótállás
- Keresünk iPhone 13/13 Mini/13 Pro/13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

)

)

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)