Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- Torda: Így lehet fillérekből prémium okosotthon rendszert építeni 2025-ben
- --HARDCORE--: Hogyan adjuk meg a Foxpost címünket hatékonyan?
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- droidic: Saját hálózat, saját szabályok – Építs profi infrastruktúrát!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
slice14
veterán
Sziasztok!
Jelenleg nincs itthon wifi-m, ezért kéntelen vagyok mobilnetet használni. Ezért cell near-el kel megoldjam a hangprofiljaimat.
Nem egészen tiszta, de úgy értelmezem hogy a / utáni szám a jel erősségét jelzi. Ill. ez a / után lévő szám eltérése menyire lényeges működés szempontjából?
-
slice14
veterán
válasz
Mr Dini
üzenetére
Köszi, de maradok a memóriazabáló megoldásnál. Ebből kb értem az első kettő kódot, de a harmadiknál már a fülem ketté áll. Gyakorlatilag elvesztettem a fonalat.
A változó névhez visszatérve, meg így van az egész wu.js megírva. Tuti nem fogok átpötyögtni 700+ sort , csak a szépség miatt. Legfeljebb ha lesz kicsitt több időm.

Azért mégegyszer köszi.
-
slice14
veterán
Sziastok, van egy kis problémám. Valamiért nem fut le a tíme profilom, ami az időjárás task-ot futtatja. Ezzel Stock android-al rendesen ment, de jelenleg az A5 romján nem fut le a tíme profil. Arra gondoltam hogy az unlock-ra frissítse, de ebben az esetben minden felnyitásnál lefut, de van mikor azért kell felnyissam, mert olvasás közben lezár. Így szeretnék egy olyan opciót, hogy lefutás után ha fel kel nyitni, akkor ne fusson le, csak ha eltelt legalább 20 perc. A lefutás idejét a végén menti egy változóba. Ezt hogy lehet hogy + 20 percig, ha felnyitom, akkor ne fusson le.
Előre is köszönöm a választ.
-
slice14
veterán
Hali!
Meg lehet azt oldani auto input-al hogy két gomb egyszerre való megnyomását imitálni tudjam? Most cseréltem telót és elég kényelmetlen a power és a home gomb egyszeri lenyomása. A Capture funkció problémás, mivel a képet megcsinálja, de utólag át kel neveznem, hogy lássa a galéria app.
-
slice14
veterán
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Azt esetleg nem lehet tudni hogy ha a hangerő csúszka előtti kis ikon mit hív meg? Mitomén com.valami...
Annak az értéke kellene.
-
slice14
veterán
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Sajnos nem megy.
Próbáltam a %VOLR-t is, de azzal sem megy. Lehet hogy a rendszer nem engedi így használni. Esetleg azt tudnám még hogy az app elérési útját adom meg, de nem tudom hogy mi a hangerő vezérlés elérési útja, amennyiben van neki olyan. -
slice14
veterán
Azt próbáltam, de sajnosvalamiért nem érzékeli a status profil, mikor 0-ról magasabbra vált a level.
Azt szeretném hogy ha 0 az érték, akkor legyen no, ha meg nem 0 ,akkor meg yes az adott variable set-es változó. A variable set változó meg is van hozzá, de a profil nem tud mit kezdeni a %VOLS váltózóval, mikor átállítom a telefont rezgésről. -
slice14
veterán
Sziasztok! Tasker-ben tudom realtime követni a system volume értéket, mert nekem nem hajlandó realtime működni, Tehát profil vezérlésére nemtom használni Bár lehet a 7.1.2-es androiddal nincs barátságban.A klwp-hez kellene, a vibra notif iconhoz.
-
slice14
veterán
válasz
aprokaroka87
üzenetére
01.15.14/E method: GET url: https://m.prohardver.hu/tema/android_os-t_hasznalok_szakmai_topicja/friss
hiányzik a végéről a .html.... Én legalábbis ezt látom elsőre.
-
slice14
veterán
Köszi hogy ránézel, de 4.x / 5.x / 6.x / 7.0-án tökéletesen müxik. Legalábbis nálam és Mr Dini barátomnál nem volt vele probléma. Ha rájössz valamire, azért ne tartsd magadban.

Ha más nem, bedobtam a legfrissebb időjárás js-t a közösbe.
De ezt amúgyis néha megteszem, mikor nagyobb dolgot változtatok rajta. Aszem kéne írjak valami blogbejegyzést ezen projektről, de ahhoz nagyon össze kéne szedjem a gondolataimat. -
slice14
veterán
Mert van a js végén egy flashLong, amit kikéne írjon. Itt a js mégegyszer, ha akarsz benne bogarászni. A lefuttatáshoz kell egy wu-s api kulcs, ami ingyen regisztrálható.
Viszont ha nem 7.1-el tolod, akkor nem látok rá esélyt a felderítésre. Viszont írtam emailt a fejlesztőnek aproblémával kapcsolatban, js-el és api key-vel. Reméljük rájön és ad ki valami fixet a taskerhez.
-
slice14
veterán
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Ha ebből valami lejön, akkor megeszem a kalapom. Kép
-
slice14
veterán
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Mivel nem logoltam eddig sose, ezért semmit. De mos beksattintottam a logolást, Viszont nem akarom újraíndítani, mert most müxik szépen.
Mr Dini: Nekem se volt problémám vele 7.0-án, frissítés után jött elő. De akkor beírok a hívatalos levelezőlistájára.
aprokaroka87: Ját jó, adjunk az érzésnek.

-
slice14
veterán
válasz
slice14
üzenetére
Elmondaná nekem valaki hogy mitől van az, hogy telefonon reboot után egy jó fél napig nem fut le helyesen az adott időjárás js, de utána meg már lefut szépen. Tuti hogy nem időhöz van kötve, hanem valami feltétel teljesül vagy nem teljesül. Mint korában írtam ez 7.1.1-el csinálja.
-
slice14
veterán
válasz
Mr Dini
üzenetére
Téves riasztás, valszeg nem voltak elérhetőek az adatok 13:20 után. Azért nem futott le a frissítés sikeresen lefutott szöveggel. Viszont azt nem értem hogy if-el van megcsinálva hogy ha nem érhető el, akkor jelezzen vissza hogy nem sikerült a frissítés. És ezt nem teszi. Ránéznél hogy miért nem. A js-t feljebb linkeltem, csak api key nincs benne.
Köszönöm előre is, ha ránézel.
-
slice14
veterán
Valaki aki már Android 7.1-et használ és használja az Mr Dini-vel közösen összedobott js-es időjárás lekérőt, annál müködik a lekérés. Én jelenleg már nem mentem ki fájlba a json-t, hanem már azonnal kiszedem belőle az adott infókat.
Amennyiben tesztelné valaki 7.1 alatt, akkor itt a js. Csak a wunderground-os api key-t kell hozzáadni a var url-hez.
Ha más nem, megpróbálom még a Http get-el lehúzni a json-t és utána feldolgozni.
-
slice14
veterán
válasz
B@ldrick
üzenetére
Szia!
Én végül font-al oldottam meg a kérdéses ikonokat.
Ill. kicsit vátoztattam már a js-en Mr Dini seggítségével, és már nem töltődik le külön json, hanem egyből feldolgozzom a kapott adatokat. A legfrissebb js-t itt elérheted. Itt azt ikonok és a font betűi is benne vannak a lekérdezésben. Valamint a drrive-omról le tudsz tölteni egy note4 és egy sense7 font-ot. A képi ikont sajnos én se tudtam zooperrel megoldani. Jelenleg klwp-t használok, de ott is a korábban linkelt betükészletetek egyikét használom.
Ja, a változókat is teljesen átírtam a js-ben. És az api_key-t ne felejsd átírni a saját api keydre.
Mr Dini: Végül a napfelkelte / lemente dolgot fixáltam, hogy ha esetleg nem lenne benne a letöltött adatok között, akkor se szünjön meg létezni a brightness profilom.
-
slice14
veterán
válasz
royalka
üzenetére
Nálam is hasonlóképpen van beállítva az időjárás projektemhez, csak a To részt nem állítottam be, mer hagyom neki hogy a nap 24 órájába frissüljön. Nemigazán találkoztam olyannal hogy ne fusson le, bár van mikor nagy ritkán errort dob. Egyébként én is 6.0-ával használom.
-
slice14
veterán
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Nem akarok pluginekkel szórakozni. Az alap plugineket persze használom, de ehhez sztem felesleges plugin.
De gyakorlatilag feleslegesen tettem fel a kérdést, mert jobban megnézve készen is van, csak egy contentet kell cseréljek a 360-as profilnál hogy akkor ne legyen aktív, ha az sbh50 profilom aktív.
Mégegyszer bocs a felesleges kérdésért.

-
slice14
veterán
Ha a headset nincs csatlakozva és otthon vagyok, akkor a BT kapcsoljon ki. De ez úgy van beallitva hogy ha nincs BT kapcsolat, akkor kapcsolja ki a BT-t. Ennek a kiegészítése a BT Off 360 profil, ami ha otthon vagyok, kikapcsolja a BT-t akkor is ha az óra rá van csatlakoztatva.
-
slice14
veterán
Sziasztok. Van egy BT Off profilom ami kikapcsolja a bt-t egy adott idő múlva, ha lecsatlakozom a headsetről.
Na már most, vettem egy Moto360-at, ami kicsit megnehezíti a dolgot, mert az óra bt-je folyamatosan aktív.Ez volna az alap BT Off profil és taskom:
Igazából az lenne a kérdésem hogy a BT Off task if részénél elég a *BT Off*, mert a másik profilom neve is hasonlóképen néz ki.
Vagy vegyek fel egy *BT Off 360* if kitételt is?
Bocs a nagy screenshotokért, de lusta voltam méretezni.
-
slice14
veterán
válasz
Mr Dini
üzenetére
Csak hogy én magyar nyelvi beállításokkal használom a telót, és nekem '..'-okkal van elválasztva.
Ó hoz az a.....! Most futtattam egy flash-t, hogy lássam a dátumot egyben. És nem csak pont van az elválasztásnál, hanem egy nyomorult szóköz is van utána ''2016. 02. 04.'.

Egy hete ezzel szopok, hogy mi a
teherbe ..szott anyucikájaértnem jó.
-
slice14
veterán
válasz
Mr Dini
üzenetére
Hiányzott az agymenésem?

Bozek: Benéztem, ','-nek láttam a '.'-ot.
Viszont úgy elég volt egy %DATE replace, így meg kell három is. Ennyi erővel split-elhetném is.
Na de végül ez a js a fájlnév kibővítéséhez:
var Screendate = global('%DATE');
Screendate2 = Screendate.replace('.', '');
Screendate22 = Screendate2.replace('.', '');
Screendate222 = Screendate22.replace('.', '');
var Screentime = global('%TIME');
Screentime2 = Screentime.replace('.', ' ');
setGlobal('%Screencapture',Screendate222+'-'+Screentime2);Valamint ez a task:
AutoInput-ot haszáélok a screenshot készítésre. Valamint a Custom Quick Settings-el teszem ki a qs-re.
-
slice14
veterán
Sziasztok
Szeretném lekérni az aktuális dátumot és időt a screenshot készítő taskomhoz, de valamiért a lekért eredmény után dobb egy undefined-et is.
Ez a js kód:
var Screendate = global('%DATE');
Screendate2 = Screendate.replace('.', '-');
var Screentime = global('%TIME');
Screentime2 = Screentime.replace(',', '-');
setGlobal('%Screencapture',Screendate2+'-'+Screentime2);Ill. a °%TIME ugye ','-t tartalmaz, de azt nem tudja cserélni '-'-re.
Tipp?
-
slice14
veterán
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Anno Mr Dini kollégával a wunderground.com időjárás adatokat szedtük ki json-ből, javascriptlet-el. Azóta is fejlesztgetem, javítgatom, ha van időm és nem vagyok lusta kódolni.
-
slice14
veterán
Szerintetek az autocast miért nem látja a ccaudio-t? A cc2 a 2.4ghz-n lóg, a ccaudio meg 5ghz-n. Ill. átállítottam az audiot 2.4-re és akkor sem látja.
Ötlet? -
slice14
veterán
Sziasztok van egy kis gond a telefonom hangszorójával, hol szól hol nem. Nem igazán bíznám rá az ébresztést. Sajnos a hifi-men nincs óra, így ébreszteni sem tud. De van egy ccaudio rádugva, és arra gondoltam hogy írok egy ébresztőt tasker-ben. Még nem csináltam hasonlót, főleg hogy cast-oltatni tasker-rel. Megvan az auto share és a cast is. Arra gondoltam hogy naptár bejegyzés alapján nézné meg hogy kell e ébreszteni, viszont jó volna ha előző nap este nézné meg a másnapi eseményt.
Várom a tippeket. Addig meg próbálkozom.
B.U.É.K.
-
slice14
veterán
Valami javitás történt az android 6.0.1-ben, mert js-t tartalmazó taskoknál nem várakozik a task megnyitásával.
Ez 6.0 alatt eléggé gány volt. -
slice14
veterán
Eddig megvan a hálózatváltás link megoldása a qs-nél.
A tasker-rel hívom meg a hálózat beállításokat.
Ja a custom quick settings appal t6ettem ki a qs-re.
És végre frissült a tasker is.

-
slice14
veterán
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Köszi

Akkor hagyom, jó lesz a key kombó.

Most jutottam oda h elegem lett a romozgatásból és keresek a megszokott dolgokra alternatívát.
-
slice14
veterán
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Megpróbálok belőle valamit összehozni.
Köszi.

-
slice14
veterán
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Legalább nem foglal sok helyet.

Köszi

-
slice14
veterán
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Nemtom, még nem próbáltam. Ha ráérek majd megnézem.
De ha közbe megnézi valaki, akkor azt megköszönném. -
slice14
veterán
Tasker-rel tudok készíttetni screenshot-ot root nélkül?
Kényelmesebb volna egy parancsikonnal megoldani a dolgot, mint a bill. kombóval. -
-
slice14
veterán
Aki használja az időjárás projektünket: Másnál is lehalt a wunderground?
-
slice14
veterán
Marshallow-on el lehet tüntetni az auto notification ikont az értesítési sávról? Mert azokkal a beállításokkal ami lollin volt, azzal niny ott, de foglalja a helyet. Tehát ha prioritásélvező, akkor egy üres helyet követüen vannak az értesítések.
Leszögezem, megvettem a plugint.
Jut eszembe... Mikorra várható egy tasker update, mert 6.0-val halál lassú a tasker ui.
-
slice14
veterán
válasz
krysn95
üzenetére
Ez is számba vettem, de kényelmesebb volna azt mondani pl a holnaputáni időjárás helyet pl hogy pénteki időjárás. De ugye az auto voice nem kezeli a változókat. És valahogy le kéne kérdezzem hogy az adott változó tartalmazza e a péntek kifejezést.
Jut eszembe hogy ott az if, a lekérdezésre, de hogy tudom meg oldani hogy bemondom hogy pénteki időjárás és jelen esetben bemondja azu Elorejelzes3td2-őt és az Elorejelzes3tn2-t. Az Elorejelzesxtd és tn a szöveges időjárás.
#4466: Annyi hogy fordítot sorrendbe adod meg a parancsok sorrendjét.
-
slice14
veterán
válasz
krysn95
üzenetére
Ezeket szépen visszafelé sorba meg is csinája, mert az utolsó parancsot tesz az első. Tehát ha úgy mondod be hogy "mai dátum és hány óra", akkor bemondja az időt majd a dátumot. Mint írtam az auto voice részbe nem másztam bele annyira.
Ezt bizonyítja az előző kérdésem is.
-
slice14
veterán
Erre valaki tud valami megoldást?
-
slice14
veterán
válasz
krysn95
üzenetére
Nekem bemondja, csak fordítva. Tehát a legutóbbi parancsas reagál elsőnek, majd utána mondja az előtte kiadott parancsra a választ.
Mint írtam, hozz létre egy harmadik parancsot, ammi mind kettőt elmondja egy harmadik task say-jével.
Persze két parancs ne tartalmazza ugyanazt a szöveget, mert lehet bekavarodik és elmondja mindkét válaszlehetőséget. Tehát pl. ha arra vagy kíváncsi hogy hány óra, akkor a parancs legyen "hány óra"és ha a dátum is érdekel, akkor meg "mai dátum és idő". Lehet van rá jobb megoldás, de nem mélyültem bele annyira ezen részébe.
-
slice14
veterán
válasz
krysn95
üzenetére
Na ítt van a projekt. Ne-feledjétek a wuderground.com regisztrációt az api key miatt. és a Tasker mappát másoljátok a gyökérbe.
Minden benne van a temp mappába, ami kell. És ha ikont cserélnétek, akkor nevezzétek el az ikonokat a jelenlegi ikon nevek alapján.
Töröm a fejem az ikonok egyszerűbb megoldásán, de addig is így marad.
Jut eszembe, ha szerkeszteni akarja valaki a js-t, ajánlom a Notepad++t, mert így telefonon már átláthatatlan.
krysn95: Gondolom az autovoice konfigurálás már menni fog.
-
slice14
veterán
válasz
krysn95
üzenetére
Külön taskot hozol létre a say-nak és beleírod az adott változókat a megfelelő sorrendben.
A parancs meg meghívja az adott taskot, amiben a say van.
Az előző kérdésedre meg g annyit tudok mondani, hogy Mr Dini fórumtárssal összedobtunk egy 10 napos előrejelzést a wunderground.com szolgáltatja az adatot hozzá. Ebbe nincs say, mert azt külön projektként kezelem, de van hozzá scene is. Annyi hogy ez már js-be írtuk át, mert így gyorsabban lefut.
Ha akarod újra linkelem, mert a korábban linkelt változat óta sok mindent irkáltam át benne. És újra kéne mentsek egy api_key nélküli változatot is, ha kéne valakinek a frissebb verzió.
Annyi lenne a dolgod hogy regisztrálsz a wuderground.com-on egy api_key-t magadnak és beírod majd a http get path-nél az api_key helyére.
Na de előszőr lementem és aztán linkelem is.
-
slice14
veterán
Hali... Kéne egy kis segítség. Az autovoice recognized tud olyat hogy változó tartalmát nézi és a szerint hallgat a szóra? Az időjárás cucchoz kéne. A három napos időjárást akarom olvastatni, a változó a nap nevét tartalmazza. Tehát jelen esetben bemondom hogy pénteki időjárás és felolvassa a harmadik nap időjárását.
Remélem érthetően írtam le....
-
slice14
veterán
Sziasztok
Hogy tudom lekérni azt hogy az ébresztő aktív e? Azért kéne, hogy a zooper ne írja ki, ha nincs beállítva.
-
slice14
veterán
Bocs rossz helyre írtam.

-
slice14
veterán
válasz
ltpalermo
üzenetére
Js-el is tudsz split-elni.
Példa:
Elorejelzes1i =
Weather.forecast.simpleforecast.forecastday[0].icon_url; Elorejelzes1ik = Elorejelzes1i.split('/');
Elorejelzes1ikon = Elorejelzes1ik[6].split('.gif');
setGlobal('%Elorejelzes1ikon','file:///sdcard/Tasker/temp/icons/notification/'+Elorejelzes1ikon[0]+'.png');De a projektünkben is így van a split megoldva.
-
slice14
veterán
válasz
ltpalermo
üzenetére
Ha nincs /Tasker/temp mappa, akkor nem tudja letölteni a weather.json-t. Csak ez lehetett a probléma.
Az óránkénti előrejelzésel még nem foglalkoztam. Azt nemtom hogy Mr Dini kolléga próbálkozott e vele.
Ja és amit egybe akarsz kiszedni adatot, azt nem kel split-elni.
Példa:
setGlobal('%Hely1',Weather.current_observation.display_location.city);
-
slice14
veterán
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Most próbáltam, de hiába. Mert csak akkor aktíválódnak a szótár szavak, ha 2 szóköz között vagy vesző vagy pont van utánuk. Így marad az egyenkénti felvitel.(36°C - 36 fok).
-
slice14
veterán
Sziasztok!
Bocs ha off, de végül is tasker-en keresztül használom a vocalizer-t.,
Tehát az volna a problémám hogy hogy a vocalizer a °C-re azt mondja hogy dekcé. Hiába adom hozzá a szótárához hogy °C - fok. Gondolom hogy ha azt raknám be szótárba hogy 35°C - 35 fok, akkor kimpondaná helyesen. De nem akarok közel 50 szótárbejegyzést hozzáadni.
van ennél egyszerűbb megoldás, hogy megjelenve legye °C, de kimondva legyen fok. Az svox nem pálya, mert nem jön be a hangja. A vocalizer mariska hangja jobban bejön.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Tasker - AZ Android alkalmazás
- BESZÁMÍTÁS! MSI B650 R7 7700 64GB DDR5 1TB SSD RX 7900 XTX 24GB Lian Li LANCOOL 216 ARGB 850W
- KÜLÖNLEGES RITKASÁG! VADIÚJ Microsoft Surface Pro 12 12" Snapdragon X Plus 16GB 512GB LEVENDULA 686g
- BESZÁMÍTÁS! MSI Bravo 15 C7VF Gamer notebook - R7 7735HS 24GB DDR5 2TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- AZONNAL KÉSZLETRŐL! AMD Ryzen 7 9800X3D 64GB 6000MHz RAM 2TB Gen4 SSD RTX 5090 32GB GDDR7 1200W
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Próbáltam a %VOLR-t is, de azzal sem megy. Lehet hogy a rendszer nem engedi így használni. Esetleg azt tudnám még hogy az app elérési útját adom meg, de nem tudom hogy mi a hangerő vezérlés elérési útja, amennyiben van neki olyan.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
De ezt amúgyis néha megteszem, mikor nagyobb dolgot változtatok rajta. Aszem kéne írjak valami blogbejegyzést ezen projektről, de ahhoz nagyon össze kéne szedjem a gondolataimat.