Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Szólánc.
- Torda: Így lehet fillérekből prémium okosotthon rendszert építeni 2025-ben
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: MárkaLánc
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- --HARDCORE--: Hogyan adjuk meg a Foxpost címünket hatékonyan?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Caldera
senior tag
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Időzítés 6:00-20:00 óráig, 3 óránként ismételve amikoris az alábbi taskot indítja.
Mobilnet on -> Autosync on -> Wait 3 min -> Mobilnet off -
slice14
veterán
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Most próbáltam, de hiába. Mert csak akkor aktíválódnak a szótár szavak, ha 2 szóköz között vagy vesző vagy pont van utánuk. Így marad az egyenkénti felvitel.(36°C - 36 fok).
-
slice14
veterán
Sziasztok!
Bocs ha off, de végül is tasker-en keresztül használom a vocalizer-t.,
Tehát az volna a problémám hogy hogy a vocalizer a °C-re azt mondja hogy dekcé. Hiába adom hozzá a szótárához hogy °C - fok. Gondolom hogy ha azt raknám be szótárba hogy 35°C - 35 fok, akkor kimpondaná helyesen. De nem akarok közel 50 szótárbejegyzést hozzáadni.
van ennél egyszerűbb megoldás, hogy megjelenve legye °C, de kimondva legyen fok. Az svox nem pálya, mert nem jön be a hangja. A vocalizer mariska hangja jobban bejön.
-
törölt tag
válasz
gery2123
üzenetére
Ez telefontól függ. Az első tesztpéldány (persze, annál még 4g nélkül), egy SGS 2 -volt. Ennél alapból nincs lehetőség ilyen váltásra (gyári, vagy gyári alapú ROM -on). Szóval, ez egy XDA -s, trükkös váltogató megoldás. Adatkapcsolat ki -> váltás -> adatkapcsolat be. Anmo még írtam is róla itt. Így már érted, hogy mi az összefüggés a kettő között? Egyébként, ez a kínai teló is pontosan ugyanígy vált 4g -re/ről. Látom, hogy váltásnál egy pillanatra megszakítja az adatkapcsolatot. Mivel a 4g egy más technológia, lefelé nem kompatibilis, ezért nem is lehetne másképp.
Bocs, hogy ezt most "Robotul" írom, de sztem Tasker -ben is vannak ilyen apró, de jelentős különbségek. Ha időt akarok definiálni, akkor azt lehet várakozással, vagy ébresztéssel. Látszatra ugyanaz az eredmény, de a várakozásnál fenntart egy folyamatszálat, ébresztésnél viszont nem. Én vmi ehhez hasonló különbségre gondoltam. -
gery2123
őstag
-
törölt tag
válasz
gery2123
üzenetére
Ugyanezt csináltam én is Robottal. Sőt, a 3g hang kiiktatása miatt minden screen off után visszaállt 2g -re, majd, ha a "4g" alkalmazáscsoportból került fókuszba valamelyik, akkor megint 4g -re váltott. Nemhogy többet fogyasztott volna, inkább kifejezetten takarékos üzemmód volt.
-
gery2123
őstag
válasz
üzenetére
"és adatkapcsolatot igénylő alkalmazásoknál ki/be kellene kapcsolni a mobilnetet."
Ezt írta a kolléga. Ezért gondolom azt, hogy nem csak 3 óránként kapcsolja a mobilnetet, hanem ha egy app azt használja akkor ki-be kapcsol.
Nekem is volt hasonló taskom, de nem merült ennyire látványosan. -
törölt tag
válasz
gery2123
üzenetére
Ne viccelj! Három óránként? Csak azt tudom elképzelni, hogy a folyamat alapú szabályzás miatt a Tasker folyamatosan ébren tart egy folyamatszálat. Rosszul van megalkotva a project. Robotban kicsit másképp néz ki a dolog, mivel alapértelmezetten nincs folyamat monitorozás.
-
Caldera
senior tag
válasz
Caldera
üzenetére
Most már biztos, hogy a Tasker zabálja az akku. Ha kikapcsolom alig merül, bekapcsolva rohamosan meríti. Pedig semmi extra profil nincs benne, 3 óránként kellene neki szinkronizálni és adatkapcsolatot igénylő alkalmazásoknál ki/be kellene kapcsolni a mobilnetet.
Valószínűleg kipróbálom a Macrodroid-ot is. -
Partyface007
őstag
válasz
Partyface007
üzenetére
nagyon úgy tűnik hogy ha a wifi ki van kapcsolva (hiába van engedélyezve a Wifi advancednél a scanning always available) akkor nem tudja megállapítani hogy az adott wifi hálózat elérhető-e vagy sem....
kikapcsolt wifivel van akinek ez mégis működik nem rootolt készüléken?
-
Caldera
senior tag
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Most újraindítottam, várom a fejleményeket. A legfrissebb van rajta.
-
Caldera
senior tag
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Igen, és 20% fölötti értéket mutatott.
-
Caldera
senior tag
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Egy HTC Sensation XE és amig a Tasker nem lett beüzemelve rajta normálisan merült.
-
Caldera
senior tag
Úgy döntöttem és is kipróbálom ezt az app-ot. Azonban meglepődve tapasztaltam, hogy ez egy akku gyilkos. Eddig éjszaka 5-6%-ot merült a telefon,most, hogy ez rákerült és fut 25%-ot. Éjszaka egy olyan profil fut, hogy kapcsoljon ki minden adatforgalmat és állítsa rezgőre a telefont. Más is tapasztalt ilyet, normális ez??
-
Partyface007
őstag
Sziasztok!
Lenne egy kis gondom, remélem valaki tudja rá a megoldást mert konkrétan elakadtam és nincs több ötletem:
Azt szeretném elérni ha kívül vagyok egy wifi hatókörén akkor x perc után ezt észrevegye és aktiváljon egy taskot mindezt úgy hogy alapvetően (éjszaka) a wifinek ne kelljen állandóan bekapcsolva lennie ehhez.
Jelenleg ott tartok hogy a profile aktívnak tűnik (zöld a profile neve és az összes feltétel is - Not wifi near,SSID,*,*,0,0,Off és egy időintervallum 19:29 - 08:31 - de másik profilokban alkalmazott és jól működő task (bekapcsolja a BT-t a wifit és a mobilnetet átállítja a csengetési hangot és hangerőt bekapcsolja a rezgést) mégse hajtódik végre. Tasker / Preferencesben a monitornál a display off monitoringnél az all checks értéke most 125s timeout 60s. Ugyanitt a monitornál a motion detection ki van kapcsolva mert azt olvastam ez esetleg okozhat gondot.
Kiinduló állapot hogy egy másik profil beállításai alapján a wifi ki van kapcsolva (amúgy ennek a profilnak a az exit task-ja az ugyanaz ami a wifis profile enter task-ja a fent említett folyamatokkal) .
Telefon beállításai: Wifi advancednél a scanning always available engedélyezve van, a Tasker device administrator és az Accessibility-nél is be van kapcsolva.
Sony Z1 compact gyári 5.0.2-es ROM nem rootolt készülék
előre is köszönöm a segítséget
-
Dalee
aktív tag
Igen, azért kapcsolom át "Yes"-re, de csak akkor működi ha kézzel állítom át a Preferences menüben, Tasker Task-ból állítva nem működik.
-
Dalee
aktív tag
Egy újabb kérdés.
Proximity szenzort szeretném figyelni a telefon alvó állapotában egy meghatározott idősávban, azaz csak a meghatározott idősávban kapcsolnám be a proximity szenzor figyelést energiatakarékosság miatt.
Abban az esetben, ha átállítom a Tasker Preferences menü Proximity Sensor "When Power Connected" beállítását "Yes"-re, akkor a Proximity szenzor működik alvó állapotban is de így folyamatosan be van kapcsolva.
Sebaj, gondoltam az előbbi beállítást ("When Power Connected" átállítása "Yes"-re) megcsinálom Tasker segítségével az időablak kezdetekor, az időablak végén pedig vissza ("Yes" átállítása ""When Power Connected""-re). Ezt a beállítást hiába csináltatom meg Task-ból a közelítésérzékelő ekkor nem működik.
Mi lehet a gond?
-
Dalee
aktív tag
El lehet indítani úgy a névjegyzéket, hogy az abban kiválasztott nevet visszakapjam egy változóba?
-
slice14
veterán
Itt van az Mr Dini kollégával összehozott weather projektünk. Link
Az autovoice rész külön projektben van, így az nincs benne
Ami fontos hogy a wunderground.com-ra regisztráljatok az api key-ért és írjátok be a HTTP Get pach-be, az api-key helyére.
Ja, importálás után még a scene-nél a background-ot állítsátok be újra, mert nem tartja meg a lementet projekt.
Itt köszönném meg még-egyszer Mr Dini fórum társ rengeteg türelmét és segítségét. A javascript nagy részét Ő magyarórázta el. Főleg hogy számomra ez egy szürke folt volt. Talán most már valamit értek belőle.

-
slice14
veterán
Gondoltam megosztom veletek is. Ezt mókoltam össze tasker-ben, mint popup.
-
Dalee
aktív tag
Pl. egy Popup ablakban meg szeretném jeleníteni a különböző hangerő információkat:
Csengőhang hangerő: 6
Média hangerő: 7
Értesítések hangerő: 8A neten azt találtam, hogy vegyem fel egy változóba a \n sztringet, de ez nem jó megoldás, mert símán kijelzi a \n karaktereket is, azaz az alábbi kijelzett eredményt kaptam:
Csengőhang hangerő: 6\nMédia hangerő: 7
-
Dalee
aktív tag
Ki szeretnék jelezni a képernyőn pár adatot több sorba. Miképp lehet megoldani az új sort?
-
Mr Dini
addikt
Sziasztok!
Használ-e vki autonotifit?
Mert nekem van egy notifim az aktuális időjárásról. Ez ugye 30 percenként frissül, de ha sürgősen kellene, erre az esetre csináltam egy gombot refresh felirattal. De emiatt kiterjeszthetővé vált. Ez nem lenne gond, de alapból ki van terjesztve...

Hogyan lehetne megoldani?

Dini -
Dalee
aktív tag
Még egy kérdés.
Az Alert->Notify LED task nem működteti az értesítési LED-et (Galaxy S6). Az értesítés az értesítés sávban megjelenik. Van valami ötletetek mi lehet a baj?
-
Dalee
aktív tag
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Kicsit pontosítom!
Task futása közben kellene felhozni a névjegyek listáját és abból kiválaszt egyet a felhasználó, melynek adatát (név és/vagy telefonszám) kellene tenni egy változóba.
-
Dottore
addikt
válasz
zolka95
üzenetére
Nem kell megadni. Ha egy eseményhez kötsz egy feltételt, ebben az esetben cella infóhoz és ha az nem aktuális, akkor azok a beállítások lesznek aktívak amik akkor használtál mint mikor az általad megadott esemény bekövetkezett. Gyakorlatban tehát ez úgy néz ki, hogy maximumra teszed, cellainfó alapján beállítod, hogy itthon mindig 0 legyen és mikor elmész felteszi maximumra. Vagy épp fordítva, ahogy neked tetszik.
-
Dalee
aktív tag
Meg lehet oldani, hogy névjegyzékből kiválasztok egy nevet és/vagy telefonszámot és azt betenni egy változóba?
-
zolka95
őstag
Sziasztok!
Az első hozzászólásban lévő taskot szeretném megcsinálni.
Nem nagyon értek a programhoz, most töltöttem le.3. Brightness - ez cella információ alapján észleli, hogy hol tartózkodom, és ha nem vagyok otthon, akkor maxra állítja a fényerőt, kivéve, ha aktív a "Suli" profilom (erről később). Ez még annyival meg van bolondítva, hogy csak akkor tolja fel a fényerőt, ha nappal van (ellenőrzi a napkelte és napnyugta idejét).
Addig jutottam el, hogy profile > location, itt megadom azt a helyet ahol lakom
task > display > display brightness 0hogy lehet megcsinálni az ellenkezőjét?
hogy amikor nem vagyok otthon, akkor pl maxon legyen a fényerő?? -
Adamo_sx
aktív tag
válasz
slice14
üzenetére
Én K910-en, CM12.1-gyel használom. A 18RC (CM) verziótól nekem is elkezdett működni a Secure Settings, bár én nem PIN-t, hanem mintát használok. Aztán eltelt 3-4 nap és azóta: Secure Setting crashed...

Azonban találtam egy Lolli alatt működő mobil adatkapcsolat ki/bekapcsolási módot (nem tudom volt-e már), igaz root kell hozzá, viszont Secure Settings nem:
Ki:
Run Shell: Command: svc data disable
Be:
Run Shell: Command: svc data enable -
Mr Dini
addikt
válasz
symbianman
üzenetére
Szia!
Widgeteknél van ilyen. Vagy zooperrel tudsz még trükközni.
-
symbianman
csendes tag
Üdv! Segitsetek légyszives hogy tudok Tasker profil kapcsolot ki rakni a főképernyőre?vagy power togleshez adni?taskot azt sikerült de csináktam egy auto answer profilt.és annak szeretnék parancsikont létrehozni.
-
Dalee
aktív tag
Sziasztok,
Most kezdem a Tasker használatát, felkeltette a figyelmem az AUTOVOICE.
Érdeklődnék, hogy csak külső (BT) headsettel működik vagy megy a telefon mikrofonjával is?
Rengeteg anyag van róla az interneten melyiket javasoljátok kezdetnek?Köszi:dalee
-
icemad
nagyúr
Sziasztok. Azt hogy tudom megcsinálni, hogy az emaileket azonnal megkapjam, ha wifin vagyok, de ha mobilnetet használok, akkor csak 15 percenként szinkronizáljon?
-
thesound
addikt
Elég láma kérdés:
Azt szeretném, amikor a chromeban egy videot játszom le, akkor az auto rotate kapcsoljon be.
Amikor elkezdem a videot lejátszani, akkor egy notification jelenik meg, hogy chrme, audio is playing (máshoz nem tudom kötni).
Ehhez szeretném kötni, de hiába csináltam olyan eventet, ami figyeli a notificationt, akkor sem lett az auto rotate bekapcsolva. (Benyomtam a settingsben, hogy a tasker olvashatja a notification-öket) -
slice14
veterán
Sziasztok
Összedobtam az időjárás cuccnak a java kódját, de valamiért nem tudom kinyerni belőle az infókat. Tehát pl beíron Notify-be hogy %Elorejelzes1d, de nem hozza ki az var Elorejelzes1d tartalmát, csak azt írja ki hogy %Elorejelzes1d. Mr Dini kollégával már kommunikálok ez-ügyben, de gondoltam hogy több szem, többet lát alapon itt is feldobom a kérdést.
var Weather = readfile("/sdcard/Tasker/temp/weathertest.xml");
global = JSON.parse(global('Weather'));
var Napfelkel1 = global.sun_phase.sunrise.hour;
var Napfelkel2 = global.sun_phase.sunrise.minute;
var Naplemen1 = global.sun_phase.sunset.hour;
var Naplemen2 = global.sun_phase.sunset.minute;
var Hely1 = global.current_observation[0].city;
var Hely2 = global.current_observation[0].country;
var Jelenlegiidojaras = global.current_observation.weather;
var Jelenlegifok = global.current_observation.temp_c;
var Jelenlegii = global.current_observation.icon_url;
var Elorejelzes1d = global.forecast.simpleforecast.forecastday[0].weekday;
var Elorejelzes1ds = global.forecast.simpleforecast.forecastday[0].weekday_short;
var Elorejelzes1w = global.forecast.simpleforecast.forecastday[0].conditions;
var Elorejelzes1i = global.forecast.simpleforecast.forecastday[0].icon_url;
var Elorejelzes1h = global.forecast.simpleforecast.forecastday[0].high.celsius;
var Elorejelzes1l = global.forecast.simpleforecast.forecastday[0].low.celsius;
var Elorejelzes2d = global.forecast.simpleforecast.forecastday[1].weekday;
var Elorejelzes2ds = global.forecast.simpleforecast.forecastday[1].weekday_short;
var Elorejelzes2w = global.forecast.simpleforecast.forecastday[1].conditions;
var Elorejelzes2i = global.forecast.simpleforecast.forecastday[1].icon_url;
var Elorejelzes2h = global.forecast.simpleforecast.forecastday[1].high.celsius;
var Elorejelzes2l = global.forecast.simpleforecast.forecastday[1].low.celsius;
var Elorejelzes3d = global.forecast.simpleforecast.forecastday[2].weekday;
var Elorejelzes3ds = global.forecast.simpleforecast.forecastday[2].weekday_short;
var Elorejelzes3w = global.forecast.simpleforecast.forecastday[2].conditions;
var Elorejelzes3i = global.forecast.simpleforecast.forecastday[2].icon_url;
var Elorejelzes3h = global.forecast.simpleforecast.forecastday[2].high.celsius;
var Elorejelzes3l = global.forecast.simpleforecast.forecastday[2].low.celsius;
var Elorejelzes4d = global.forecast.simpleforecast.forecastday[3].weekday;
var Elorejelzes4ds = global.forecast.simpleforecast.forecastday[3].weekday_short;
var Elorejelzes4w = global.forecast.simpleforecast.forecastday[3].conditions;
var Elorejelzes4i = global.forecast.simpleforecast.forecastday[3].icon_url;
var Elorejelzes4h = global.forecast.simpleforecast.forecastday[3].high.celsius;
var Elorejelzes4l = global.forecast.simpleforecast.forecastday[3].low.celsius; -
-
Kiskopika
senior tag
Létezik e, olyan task, vagy megoldás a taskerben, hogy adott excel táblázatba adott cellába adatot írjon, és a következőt egy sorral lejjebb.
Szóval szeretnék netről kinyert adatott táblázatban rögzíteni. (Egyszerűbben)

-
slice14
veterán
válasz
slice14
üzenetére
Mire leírtam, javították a problémát. De a kérdésem akkor is fenn áll. Ha nincs adat, akkor hogy tudom átugratni a következő sorra és írja ki hogy na. Gondolom valahogy if-el megoldható.
Én így képzelem:
A1 If: %Jelenlegi meq </weather>
A2 Split: %Jelenlegi - <weather>
A3 Split: %Jelenlegi2 - </weather>
A4 Split: %Jelenlegi21 - <weather>
A5 %Jelenlegiidojaras - %Jelenlegi21
A6 End if
A7 If: %Jelenlegi eq </weather>
A8 Ide mit kéne irní?
A9 Set: %Jelenlegiidojaras - %Jelenlegi
A10 End ifViszont ezt nem szeretném minden adatnál külön eljátszani.
-
slice14
veterán
válasz
slice14
üzenetére
Ill, javítanám a hiba okát.
A <weather></weather> között nincs adat. Valamit bizgerál a wundergtound. Hogy tudom azt megoldani, hogy ha nincs tartalom (<weather/>) akkor azt írja ki pl hogy ismeretlen vagy na? Azért lenne fontos, hogy lefusson a task, akkor is ha nincs adat.
Legutoljára 9.40-kor frissült notifi és a widget, mert elakad a képen látható ponton.
-
slice14
veterán
Valaki aki wudergroud adatoikat használ időjáráshoz, annak nincs problémája mostanában az adatok letöltésével?
-
Mr Dini
addikt
válasz
nyuszi123456
üzenetére
Számold ki, mennyi a max érték időben, amíg telefonálsz, rakj be egy wait <idő> cuccot, és utána, amit akarsz. Ennél jobb megoldás, csak JS-el, esetleg pluginokkal fog menni...

-
nyuszi123456
aktív tag
.Tehát nem lehetséges megadni 1 akciót hívás kezdetére és egyet a hívás után?
-
slice14
veterán
Végre müxik lollipop alatt a secure settings pasword/pin. És ráadásul hibátlanul.
Ezek a beállítások:
Ezelőtt is ezek voltak, viszont a tasker frissítés előtt bugosan működött. Ezért inkább deaktiváltam a profilt.
Bocs a screenshoot-ért. Így egyszerűbb, mint leírni.
-
Dottore
addikt
válasz
nyuszi123456
üzenetére
Az "End Call" action nem jó?
-
fuzzy997
újonc
Sziasztok!
Egy drupal site-al szeretnem osszekotni az android-ot, ami informaciot kuld egy HTTP Post segitsegevel az android-rol a drupal site fele.
A helyzet ott akad el amikor egy komplexebb matrixot(array) kell osszeallitsak. A drupalnak a webservice-e a kovetkezo kepen keri az adatot:"field_gps": {
"und": [ {
"value": "45.6188628,25.6903926",
"format": null
"safe_value": "45.6188628,25.6903926"
}]}Hasznalva a RESTask plugint, sikeresen megerkezik a drupal webservice-re az egyszeru valtozo pl. a cim-be ahova nem kell komplexebb matrix.
A kerdes a kovetkezo: Lehetseges-e letrehozni egy olyan matrixot mint a feluli, a RESTask-on belul avagy javascript-et szukseges irni a feladat megoldasahoz?
Elore is koszonom a segitsegeteket.
Istvan -
nyuszi123456
aktív tag
Sziasztok!
Context : call any
Task hangerő, rezgés, változó: hivas=i, Flash "call"
Exit task változó : hivas=0, flash "call ended"A zöld hívó gombbal elindul a task. Még a hívás felépülése előtt lefut az Exit task.
Wait nél jobb megoldás kellene, talán wait until, invert sem volt jó, de nyitott vagyok. Ha valaki tudna segíteni, klassz lenne.
-
symbianman
csendes tag
Üdv! Meglehet valahogy taskerrel és autovoiceval oldani a"Voice Call Answer" opciot s3 mon?Mert a stock romon alapban bent van de Custom romon sajna nincs.
-
HREH
senior tag
Köszi!
Ezzel nekem csak annyi a bibi, hogy a hotspot bekapcsolása nem dob fel semmilyen értesítést, csak simán bekapcsol, kidob egy ikont a térerő ikon mellé, és ennyi. Ergo ez alapján nem működne az AutoNotification plugin sem...
Na mindegy, feltúrom a netet, hogy adjon valami jelzést, ha be van kapcsolva. -
Kiskopika
senior tag
Valoban katyvaszps lett ahogy en oldottam meg. Javitottam arra ahogy most kuldted es jo lett. Koszonet a segitsegert. Egyszerunek tuno es meg is (szamomra) bonyolult megoldasba azaladtam. De azt vettem eszre hogy minden uj projekttel egyre melyebbre asom magam a tasker vilagaba es meg tobbet akarok
Szoval koszonet, most jon a csinositas resze 😉
-
Bozek
nagyúr
Én erre azt a megoldást tudom, hogy AutoNotification-el figyeled (legalább 4.3-as Android kell hozzá), hogy megjelenik-e az értesítés a hotspot-ról (általában szokott lenni ilyen). Ha igen, akkor beállítasz egy változót mondjuk On-ra, majd amikor ez az értesítés eltűnik, akkor meg Off-ra. A fő profilban meg azt figyeled, hogy az említett változó On vagy Off. Az első esetben marad bekapcsolva a mobilnet.
-
HREH
senior tag
Sziasztok!
Van egy profilom, ami screen off esetén lelövi a mobilnetet és a wifit. Hogyan tudom beállítani, hogy ha osztom a mobilnetet (hotspot), akkor ne lőjje le a mobilnetet? (Nem találok ilyen hotspot vagy mobile data sharing-et a contextek között). -
Bozek
nagyúr
válasz
Kiskopika
üzenetére
A For ciklusnál maradhat az 1:5, mert ez a %szam(1:5) bekavarhat. A hiba ott volt, hogy én írtam rosszul az If-et. Ott a %huzas(%index) = %tippek(%index2) rész kell, a zárójel lemaradt.
A találatok növelésénél Variable Add kell Neked, ahol a %talalat lesz a Name, a Value meg maradhat az 1, mivel annyit kell hozzáadni minden esetben.
De megcsináltam Neked egy mintát: [link]
Lotto (11)
A1: Variable Set [ Name:%tippek To:12,23,32,43,33 Do Maths:Off Append:Off ]
A2: Variable Split [ Name:%tippek Splitter:, Delete Base:Off ]
A3: Variable Set [ Name:%huzas To:12,34,23,54,44 Do Maths:Off Append:Off ]
A4: Variable Split [ Name:%huzas Splitter:, Delete Base:Off ]
A5: Variable Set [ Name:%talalat To:0 Do Maths:Off Append:Off ]
A6: For [ Variable:%index Items:1:5 ]
A7: For [ Variable:%index2 Items:1:5 ]
A8: If [ %huzas(%index) eq %tippek(%index2) ]
A9: Variable Add [ Name:%talalat Value:1 Wrap Around:0 ]
A10: End If
A11: End For
A12: End For
A13: Flash [ Text:%talalat Long:On ] -
Kiskopika
senior tag
válasz
Kiskopika
üzenetére
Meg van!!!

For %index es item %szam(1:5) igy mar mukodik. Meg egy kerdes, hogy tudom azt beallitani variable setel hogy minden talatkor +1 ertek legyen? Tehat alapbol %Talalat =0 de minden talalat eseten +1 %Talalat1 majd 2, 3 es igy tovabb....
Es edig is nagyon koszi a segitseget!
-
Kiskopika
senior tag
válasz
Kiskopika
üzenetére
Nah egesz ejjel probalkoztam, szerencse hogy keves melo volt. Es hat nem ertem 😀😤
Meg van minden array push al megadom a szamokat, illetve a huzasokat. Elvileg ez rendben van. Majd berakomfor ciklusba es itt vagyok vakon. Ha beepel ellenorzom es egy azonos szam van vegig sipolja az osszes tagot, ha set variablet akkor beallitja az adot ertekre. De hogy derul ebbol ki hogy hany egyezes van, vagyis hany talalaz? Mert nekem most ugy tunik hogy minden probalkozasra 1-5 ig talalatnak szamolja.
-
Kiskopika
senior tag
-
Mr Dini
addikt
Kinek is kellett a userguide jshez?
(Ebbe benne van, amit slice14 keresett) 
http://tasker.wikidot.com/userguide-en:javascript
-
Kiskopika
senior tag
Oke, mondjuk hogy ertem ezt a for ciklust. Az "index" felveszi szep sorba egyesevel azt az erteket amit az item be beallitok. Vegig is porog, ha egy szam vam van a Tippekben szepen ki is dobja hogy egyezes van, de ha tobb akkor nem tortenik semmi. 😠
Korabban azt irtad tegyem egybe az osszes szamot es igy vizsgaljam de igy nem kapok talalatot. Mit csinalok rosszul?For %index item 1:5
For %index2 item 1:5
Flash (csak az ellenorzes miatt) If %Huzas%index=%Tipp%index2
For end
For endSzamokat kezzel adtam meg hogy ellenorizhessem sikerul e, direkt 1-5 ig
Vagy esetleg itt is bontani kell mint a splitnel? A masodik szam mar %tippek21 lesz?
-
Bozek
nagyúr
válasz
Kiskopika
üzenetére
Igen, ott kell az, amit leírtam. A variable legyen mondjuk %index, az item meg 1:5. Ez azt jelenti, hogy a %index változó értéke 1-től 5-ig fog menni, majd folytatódik a task. A for ciklus nagyon sokszor előjön, ezért inkább tanuld meg.
Azért is írtam a %Tippek%index részt, mert ez a for ciklus miatt végigmegy a %Tippek tömbön. Nézi először a %Tippek1-et, majd a %Tippek2-őt, stb. A másik for meg azért kellett, mert egy esetében csak az azonos indexű elemeket hasonlítanád össze.
Példa:
Az első for tart 3-nál, akkor a %Tippek3-at nézi és összehasonlítja a %Huzas tömb elemeivel. Ezt követően átugrik a %index 4-re és a %Tippek4-et is összehasonlítja a másik tömbbel.(#4198) Teasüti: Én meg programozó vagyok, de az XML és a JavaScript inkább webprogramozás, ami két külön szakterület.
-
Kiskopika
senior tag
-
aprokaroka87
nagyúr
üdv!A Tasker 4.7 változatában a time profilnál van lehetőség átálitani 24 órásra az órát a 12 órás helyett,mert igy picit szokatlan
-
Mr Dini
addikt
Ave!
Azt h tudnám megoldani, h ha kapok egy emailt (k9 mailen keresztül) akkor azt írja bele a naptárba (eddig megvan) és helyezzen el egy "linket", amire ha rányomok, bejön az email a k-9-en keresztül?

Olyan kéne, mint ami a default system action. Csak az foggalmam sincs, h létezik e "link" formában...
Bármilyen tippet szívesen várok!

-
Mr Dini
addikt
válasz
Teasüti
üzenetére
Szia!
Szerintem pontos. Egyetlen dolog, h egyszer Kelenvölgybe voltam és ott a Gazdagréti állomás volt legközelebb. (A logot nézve BP41-es állomás) egyébként nem rossz és az akksit se zabálja nagyon!

Én sem vagyok programozó, de mivel milyen étterem az, aminek nix honlapja, kicsit tanulgattam a JS-t. Egyébként a Taskernek vannak ilyen saját parancsai, amik ott vannak a wikijükben. Asszem van vmi leírás a splittelésről. Csak Taskerből egyszerűbb pl a logolás.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Tasker - AZ Android alkalmazás
- Cyberpunk 2077
- Bestbuy játékok
- Autóhifi
- Mozilla Firefox
- Pánik a memóriapiacon
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Arc Raiders
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- YouTube
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5320 - 13,3" touch, i5-1145G7, 16GB RAM, SSD, EU bill., jó akku, számla, garancia
- Philips Lattego EP5345 Szervizelve I Megkímélt állapot I Tejes kancsó I Garancia I Beszámítás
- 100% Akku - Makulátlan új állapot 128 GB (Graphite) és 256 GB (Sierra Blue)
- Apple Macbook Pro 13" a1708 2017 (I5/8GB/256GB)
- Szuper Akciós Ajánlat! Eredeti gyári Asus Rog és Rog Phone gamer kiegészítők új állapotban!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

(Ebbe benne van, amit slice14 keresett)