Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- laca223: A civilizáció mint bugos operációs rendszer
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél
- urandom0: Mégsem számőzöm az AI-t az életemből :(
- Hieronymus: Rosszindulatú tevékenységek ellenőrzése IP alapján
- Torda: Így lehet fillérekből prémium okosotthon rendszert építeni 2025-ben
- Lalikiraly: Asus Gaming V16 - RTX5050
Új hozzászólás Aktív témák
-
aprokaroka87
nagyúr
Üdv!
Lehet csak én nem találtam, de a Tasker tud olyat hogy egy tablethez csatlakoztatott fizikai billentyűzet gombjait kezeli?
Vagyis ha lenyomok egy Billentyű gombot vagy valami kombinációt arra végre tud hajtani feladatot. -
aprokaroka87
nagyúr
Egyébként mint ha a chatgpt elég jól értené a Taskert :)
-
aprokaroka87
nagyúr
Üdv! Használ itt valaki esetleg Realme márkájú telefont?
-
aprokaroka87
nagyúr
Üdv adott egy Realme 6 telefon.
Nemrég kapta meg az Android 11-et, viszont mint ha több probléma is felmerülne a Tasker kapcsán.
1. Pl a screen of timeout rész nem akar müködni
2. A media hangerőt sem állítja.
Elvileg minden engedély meg van adva.
Android 11-el változott valami, vagy pedig a gyártó kavar be?
-
aprokaroka87
nagyúr
Az létezik hogy Android 10 esetén alapvetően root jog kell belső tárhely-ről Külső tárhely ( Micro sd ) -re másoláshoz?
Nemrég kaptam meg az Android 10 frissítést.
A " linuxos " cp parancs sem müködik.
-
aprokaroka87
nagyúr
Köszi!
Közben aztán rájöttem hogy amit szeretnék lehet hogy elég nehezen oldható meg vagy sok buktató faktor lenne benne.Adott egy Fő mappa, amiben van 10 al mappa, az al mappákban jelenleg mindig 1 fájl található.
Ezen fájlokat át szoktam másolni az sd kártya ugyan olyan nevű mappájá-ba, illetve Google drive-ra is megy egy másolat.
A régebbi fájlokat mindig törlöm.A probléma inkább az hogy van ahol a fájlnév mindig ugyan az, csak a módositás dátuma változik, van ahol a fájlnév is, a kiterjesztés mindig állandó
A lényeg hogy mindig az új fájl kerüljön másolás-ra mind a 2 helyre, valamint az ott található régebbi fájl törlödjön.
-
aprokaroka87
nagyúr
Üdv!
Szerintetek tud olyat a Tasker hogy egy megadott mappa tartalmát figyelje?Pl ha az adott mappában lett + 1 fájl akkor megadott feledatot elvêlégezze
-
aprokaroka87
nagyúr
Üdv!
Az hogy a Task > App > Kill app rész nem igazán müködik az Android 9 vagy a miui 11 hibája?Log szerint minden oké, ám nem igazán záródik be a kiválasztott app.
Mivel root nincs, így az am force stop parancs kizárva.
Minden engedélyt megadtam.
Adb nem játszik.
-
aprokaroka87
nagyúr
Ha jól értelmezem, akkor nem kellene pc-re kötni az adb funkciók miatt?
-
aprokaroka87
nagyúr
1.
Ahogy nézem a Tasker nem barátkozik a miui saját értesités kezelés megoldásával.Esetleg probáld meg a media > music play opciót, és ott semmikép se a notication hangsávot válaszd.
( Vagy a Tasker app értesités résznél keresd a megoldást )
2.
Ha gyári romot használsz RN7-en, van hivásrögzités opció gyárilag.
Az nem jó? -
aprokaroka87
nagyúr
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
stefi68
üzenetére
Az amire gondoltam.
1. lehetőség.
Tasker taskot inditasz, majd settings rész, azon belül pedig custom settings, ott már magátol adja majd a dolgokat, su pipa kell, illetve engedélyek.
2. lehetőség.
Tasker taskot inditasz, majd code és ott run shell
a command részbe beirod=
settings put system aod_mode 1,1
ha mást kell az 1,1 helyére irni akkor mást irsz.
Ez is root pipa.
-
aprokaroka87
nagyúr
Üdv!
A %TETHER változó valami miatt nem müködik.
Ha megkapcsolom a mobilnet megosztást hotspot-al akkor normál esetben a %TETHER értéke wifi lenne, viszont most minden esetben %TETHER értéket ad vissza.
Új telefonom van, a korábbi Telefonon normálisan müködött.Telefon tipus= Meizu m6
Android Verzió= 7.0
Flyme Os verzió= 6.2.0.4GTasker verzió= 5.6
Vajon egyedi hiba lehet, vagy én nem veszek észre valamit?
Köszi!
-
aprokaroka87
nagyúr
Üdv!
Gondoltam átszabok pár profilomat.
Amiben hétköznap és hétvége is játszik.Viszont azt szeretném hogy azonos óra/perc esetén csak a megfelelő profil aktiválodjon.
Tehát amikor pl Hétfő van és mondjuk 07:00-15:00 óra közt vagyunk, akkor annak ne aktiválodjon a hétvégi profilja is,hiszen ezek eltérnek valamiben, csak a napok térnek el.Taskban a %DAYW változó megoldás, de így 2 profil lesz zöld, azaz aktív, bár nyilván csak az eggyik érvényesül, viszont ez kicsit zavar.
Probáltam a Profiles / State / variable / variable value részben a %DAYW változot használni, de ott meg error-t ír.
A Day profil meg ha jól sejtem nem veszi külön a hónapok és napok részt.
Azaz ha felül bejelölöm Hogy NOV és DEC akkor pl 18.-a esetén mindkét hónapban érvényesül a dolog.
Tudom kicsit kusza, amit irtam, de hátha van rá megoldás. -
aprokaroka87
nagyúr
Értem.
2 észrevételem lenne.
1: az itt látható dolog akkor van így ha a kis kereső ikonra nyomok rá a name résznél, kb azóta sincs változás, jól sejtem hogy ez így nem jó?
2: A notificaition Sound esetében mintha nem játszaná le a kiválasztott a hangot.
A noticiation volume-t előtte direkt maxra vettem.
-
aprokaroka87
nagyúr
Üdv!
Azt jól néztem hogy a Tasker 5.2bf változat egy stabil kiadás már?
-
aprokaroka87
nagyúr
Üdv.
Az létezhet hogy a Play Store-ban található Tasker beta verzió jóval előrébb jár mint amit a weboldalról lehet letőlteni?Vagy pedig oda nem is kerűlnek már fel a frisebb verziók?
-
aprokaroka87
nagyúr
Üdv!
A Tasker csak az ipack féle ikoncsomagokat támogatja?
Vagy esetlegesen mást is?
Gondolok itt ugyebár a launcher ikon csomagokra. -
aprokaroka87
nagyúr
Tehát ha jól értelmezem akkor táblagépen "input tap" dolog míg okos órán pedig "input keyevent" kellene?
-
aprokaroka87
nagyúr
a data/system-ben van egy netpolicy fájl.
Abban benne van többek közt egy ilyen rész hogy<network-policy networkTemplate="1" subscriberId="216012335055964" cycleDay="14" cycleTimezone="Europe/Budapest" warningBytes="35820027248640" limitBytes="-1" lastWarningSnooze="-1" lastLimitSnooze="-1" metered="true" inferred="false" />
Ebben a cycleDay="14" az az amit megadok rendszerben pl 2018.04.14-2018.05.13 közt
Ezzel hogy mit lehetne kezdeni az most nem jut eszembe.
Persze ehhez is root kell.Csak egy tipp!
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
Tidzsi1953
üzenetére
amit javasoltam azt te külön taskban futtatad le?
-
aprokaroka87
nagyúr
Tidzsi953-nak az általam felvázolt
megoldás nem lenne megoldás?Hiszen neki az kellene hogy usb kábel csatlakozása esetén mtp módra váltson?
Már amennyiben az megoldás lenne.
Root joga is van.shell parancs
svc usb setFunction mtpHa ez nem azt csinálja akkor bocsi
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
Tidzsi1953
üzenetére
Fejlesztői lehetőségek be vannak kapcsolva az android beállitásokban?
ha igen ott lennie kell egy olyannak hogy mutató helye, vagy hasonló.
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
Tidzsi1953
üzenetére
Hát igy én sem
de tudod hogyan kell egy Taskot kiexportálni?
pl sd-re. -
aprokaroka87
nagyúr
válasz
Tidzsi1953
üzenetére
6-os pont nem megy csak?
ha igen akkor Task > input > button
majd ott a listában kiválasztod az end call-t. -
aprokaroka87
nagyúr
válasz
Tidzsi1953
üzenetére
Hello!
Ha belinkeled a forumot, amelyen olvastad, lehet többet tudnánk segíteni. -
aprokaroka87
nagyúr
válasz
forintuser
üzenetére
másik app?
Amúgy annó nekem is elég gyatrán müködött még hardveres gombok esetében is.
ez a keymapolás, lehet ez is telefon meg Android függő -
aprokaroka87
nagyúr
válasz
forintuser
üzenetére
Az a button csak azt a funkciót látja el?
Nincs olyan pl hogy dupla vagy hosszú érintés? -
aprokaroka87
nagyúr
válasz
forintuser
üzenetére
Tasker-t csak a pluginon keresztül támogatja?
Nincs pl ilyen hogy shortcast választás lehetőség? -
aprokaroka87
nagyúr
Akit érdekel a Play áruházban fel lehet iratkozni béta programra.
Ahogy néztem pont ma jött egy új béta verzió. -
aprokaroka87
nagyúr
-
aprokaroka87
nagyúr
Üdv!
Szerintetek valahogy meglehetne oldani hogy a beállitástároló bizonyos részeit változóba kimenteni?
Ugyebár van ilyen hogy system, secure, global
ezeken belül meg name és value sql tábla.
Sokszor nagy segitség lenne ha mondjuk ezek "állapotát" le lehetne kérdezni.
Plusz szerintem kitudná egésziteni a Tasker-t is.Bár ahogy sejtem ez nem lenne egyszerű.
Meg ugye rengeteg változó lenne hirtelen. -
aprokaroka87
nagyúr
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Ez gaben-ek akart válasz lenni.
-
aprokaroka87
nagyúr
Első teszt.
Az alábbi xml fájlt bemásolod abba a mappába aminek az a neve hogy Tasker/profiles.Belépsz a Taskerbe majd ott felűl a profiles "fülecskén" csinálsz egy hosszú lenyomást, megjelenik egy import rész, majd ott kiválasztod a Vibrate test.xml-t
Ha megvan ott lesz a profiles-ben.
Itt nekem az sms-ek az üzenetek appban vannak, ha ott más néven akkor változtasd meg ami neked van.Rakd néma űzem módba és probáld ki valamilyen formában.
-
aprokaroka87
nagyúr
Üdv!
Vettem egy powerbankot.Adott egy olyan profilom ami hálozati töltő állapotát figyeli.
Namost én a Powerbank esetén szeretnék valami mást beállitani.
A rendszer hálozati töltésként ismeri fel.
Tehát a Tasker is az ac módot kezeli le.Other/usb esetén nem reagál rá.
Jól sejtem hogy erre nincs megoldás?
Android 5.1 és 4.2 lenne a két oprendszer amiről szó lenne.
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
Mr Dini
üzenetére
Üdv!
Köszi a választ.Amúgy tényleg jó lenne pent-nek megoldani ezt a data root dolgot.
egyébként az rm parancsot fogom használni,mondjuk ez meg eszembe juthatott volna

Alapvetően nem lenne gond ezzel a cls meg json fájlokkal ha mondjuk lenne lehetőség pl naponta törölni.
Tudom hogy ezzel most a fejlesztőt nyilván nem segitem, de van kb 900mb szabad terület a belső tárhelyemen ami mondjuk 2 hét múlva már csak 790 mb,úgy hogy oda semmit nem töltesz le. -
aprokaroka87
nagyúr
Üdv lenne itt egy kis dolog
18.59.26/E exe: b / List Files [ Dir:/data/data/com.paget96.lspeed/files/.Fabric/com.crashlytics.sdk.android.crashlytics-core Match:*.cls Include Hidden Files
ff Use Root
n Sort Select:Alphabetic Variable:%files ]
18.59.26/E List Files: %files -> %files
18.59.26/FileUtil nrda: need request: /data/data/com.paget96.lspeed/files/.Fabric/com.crashlytics.sdk.android.crashlytics-core: false
18.59.26/E checkSDPath: /data/data/com.paget96.lspeed/files/.Fabric/com.crashlytics.sdk.android.crashlytics-core useRoot: true there: false file: false dir: true
18.59.26/E List Files: checkSDPath: /data/data/com.paget96.lspeed/files/.Fabric/com.crashlytics.sdk.android.crashlytics-core useDocFile: false
18.59.26/Shell runSync test -e '/data/data/com.paget96.lspeed/files/.Fabric/com.crashlytics.sdk.android.crashlytics-core' root: true timeout: 3000
18.59.26/Shell have process
18.59.26/Shell write cmd: test -e '/data/data/com.paget96.lspeed/files/.Fabric/com.crashlytics.sdk.android.crashlytics-core'
18.59.26/Shell start process timeout timer 3000ms for: test -e '/data/data/com.paget96.lspeed/files/.Fabric/com.crashlytics.sdk.android.crashlytics-core'
18.59.26/Shell start process-thread ID 362
18.59.26/Shell joined with 362
18.59.26/Shell exit result: 0
18.59.26/Shell non-null timeout
18.59.26/Shell runSync test -f '/data/data/com.paget96.lspeed/files/.Fabric/com.crashlytics.sdk.android.crashlytics-core' root: true timeout: 3000
18.59.26/Shell have process
18.59.26/Shell write cmd: test -f '/data/data/com.paget96.lspeed/files/.Fabric/com.crashlytics.sdk.android.crashlytics-core'
18.59.26/Shell start process timeout timer 3000ms for: test -f '/data/data/com.paget96.lspeed/files/.Fabric/com.crashlytics.sdk.android.crashlytics-core'
18.59.26/Shell start process-thread ID 364
18.59.26/Shell joined with 364
18.59.26/Shell exit result: 0
18.59.26/Shell non-null timeout
18.59.26/E List Files: /data/data/com.paget96.lspeed/files/.Fabric/com.crashlytics.sdk.android.crashlytics-core is not a directory.
18.59.26/E List Files: checkSDPath: /data/data/com.paget96.lspeed/files/.Fabric/com.crashlytics.sdk.android.crashlytics-core ok false
18.59.26/E result: stop task (error)
18.59.26/Variables doreplresult: |%files| -> |%files|
18.59.26/E Error: 1
18.59.27/MacroEdit action finished exeID 4 action no 0 code 412 status: Err next 0A fenti kis hibaüzenet fogad.
Természetesen az a könyvtár ami a Tasker szerint nem létezik, az létezik,az elérési utvonalat úgy másoltam.A lényeg hogy ebben a mappában vannak .cls és .json fájlok amiknek a mérete 4kb,ez odáig oké,ám pl 14000 db ilyen fájl már letud csippenteni a belsőtárhelyből pl 40-50mb-ot.
Ezeket szeretném törölni,multkor kitöröltem már ezekből 16500-at.
Azt viszont kézzel.Az app ugyanúgy ment tovább,semmi gond.
Viszont pont ma gondolkodtam azon hogy ha mondjuk napi egyszer csinálok egy automatizált törlést akkor valamennyivel javulna a helyzet.
De a Tasker nem akarja ezt.
Vajon annak mi az oka hogy a data könyvtárat be sem tudja olvasni a tasker?
Az meg egy plusz kérdés hogy ez már megint micsoda,mármint ez iszonyatos fájltermelés.Könyvtárnévből itélve ez valami összeomlásos dolog vagy mi.
Ez nem csak az Lspeed-ben van ott.
Mr.Dini lehet tudná rá a választ.
-
aprokaroka87
nagyúr
Üdv!
A Phone - radio off/on résszel mi történt?Permission hibát ír.
Android 5.1
Másnál sem jó?
-
aprokaroka87
nagyúr
Üdv!
Csak én emlékszek úgy hogy a Play Store-ban volt béta program, Tasker esetén? -
aprokaroka87
nagyúr
Erre a Radio On/off-ra mi lehet a megoldás?
-
aprokaroka87
nagyúr
Üdv! 2G/3G kapcsolás gravityboxon kivűl megoldható máshogy,natívan a Taskerrel?
Neten nem találok erről infót.
-
aprokaroka87
nagyúr
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Ha jól csináltam akkor a pm grant net.dinglisch.android.taskerm android.permission.MODIFY_PHONE_STATE shell parancsra a Operation not allowed: java.lang.SecurityException: Permission android.permission.MODIFY_PHONE_STATE is not a changeable permission type
jött vissza
-
aprokaroka87
nagyúr
Üdv!
A Radio on/off esetén ez az error fogad.07.14.06/E doHandlePhone: security exception from telephony service: java.lang.SecurityException: Neither user 10183 nor current process has android.permission.MODIFY_PHONE_STATE.
07.14.06/E result: stop task (error)
07.14.06/E Error: 1
07.14.06/MacroEdit action finished exeID 1 action no 0 code 732 status: Err next 0Jól értelmezem hogy a permissions-el van baja?
Android 5.1
root vanTasker 5.0u7 verzió
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
coelophysiis
üzenetére
AOD hogyan kapcsolható be? Secure settings-el?
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
aprokaroka87
üzenetére
megvan
az input keyevent KEYCODE_WAKEUP esetén már jó.
De ugyebár root kell hozzá. -
aprokaroka87
nagyúr
Üdv!
Vajon az Android feature hogy kikapcsolt képernyő esetén nem igazán reagál az input keyevent ENDCALL shell parancsra?Bekapcsolt képernyő esetén szépen le is kapcsolja a képernyőt,viszont kikapcsolt képernyő esetén viszont nem megy.
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
dzsordzs69
üzenetére
autootols lehet az szerintem
mármint securesettings helyett.De ha konkrétan leirod mit szeretnél lehet van rá "natív" tasker megoldás is
-
aprokaroka87
nagyúr
A tegnapi 2 perces profilom kapcsán észrevettem egy igen fura dolgot.
konkrétan azt hogy amikor lefut a profil a videolejátszás megáll kb 1-2 mp-re
Bármilyen lejátszóval.
Azt már kideritettem hogy a settings put secure enabled_accessibility_services %KINGROOTHACK dolog okozza ezt.
%KINGROOTHACK változó lényegében a settings put secure enabled_accessibility_services értékét tartalmazza úgy hogy a kingroot nincs benne.
Ez idáig jó is...szépen le is kapcsolja.
Az am force-stop nem ludas, mert megnéztem úgy is hogy csak az futott le, úgy semmi gond nincs.
Nem egy erőgép a telefonom, de vajon ez ilyen "kiakasztó" lenne a rendszer számára?
4 magos cortex a7 cpu.
Szerintetek mi lehet a bibi?
-
aprokaroka87
nagyúr
Beraktam azt hogy csak akkor fusson le, ha a képernyő aktív.
A wakelock detector app most kb 7mp-et mutat 14 ébresztéssel.
Az ébresztést kiváltó részben ugrik mindig egyet a számláló 2 percenként.
De ahogy nézem ez olyan alacsony szintű feladatvégzés hogy a rendszer meg sem érzi.
-
aprokaroka87
nagyúr
A settings put secure enabled_accessibility_services-t
szeretném úgy módositani hogy egy "kisegitő" lehetőség ne legyen ott.
Konkrétan a kingroot app, hiába kapcsolom le,őnmagától visszakapcsolja...és ez miatt folyton feléleszti az alkalmazást.
V
Ezt úgy gondoltam hogy ennek a enabled_accessibility_services értékét beraknám egy változóba,majd azt raknám be a shellbe.
a második shell parancs mondjuk nem biztos hogy kellene.
Az az am force stop lenne
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Tasker - AZ Android alkalmazás
- Xiaomi Redmi Note 5 Global
- Ezt nézed TikTokon és YouTube-on a telefonodon
- Samsung Galaxy A71 - elég ennyi?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Kritikát kapott a Nintendo konzolgyilkos felhasználói szerződése
- Tőzsde és gazdaság
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- 3D nyomtatás
- AliExpress tapasztalatok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
- Hibátlan 2+ Év Garancia! GIGABYTE GeForce RTX 4060 EAGLE OC 8GB
- AZONNAL KÉSZLETRŐL! AMD Ryzen 7 9800X3D 64GB 6000MHz RAM 2TB Gen4 SSD RTX 5090 32GB GDDR7 1200W
- AZONNAL KÉSZLETRŐL! Intel Core i5 14600K 64GB 6000MHz RAM 2TB Gen4 SSD RTX 5060 8GB FSP 750W
- AZONNAL KÉSZLETRŐL! Intel Core i5 14600K 32GB 6000MHz RAM 2TB Gen4 SSD RTX 5060 8GB FSP 750W
- AZONNAL KÉSZLETRŐL! Intel Core i5 14600K 32GB 6000MHz RAM 1TB Gen4 SSD RTX 5060 8GB FSP 750W
- Keresünk iPhone 14/14 Plus/14 Pro/14 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! MSI B650 R7 7800X3D 32GB DDR5 2TB SSD RTX 5070Ti 16GB Asus ROG Strix Helios GX601 750W
- Eladó egy S21 5g 256/8 dobozában töltővel fóliával
- Dell Precision 7550 i7-10850H 32GB 512GB Nvidia RTX3000 6GB 1 év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3963
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

ff Use Root