- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bigyo108: A vén PC-Főnix újjászületése
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Kalandor: Elhunyt I. Ferenc pápa
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Ma a Samsung Galaxy S24 FE-re is megérkezett az Android 15-ön alapuló One UI 7.0
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
Grande Ale
őstag
A Humor+ már tv2 comedy. A tarrnal ez nem tűnt fel senkinek?
-
Köszönöm mindkettőtöknek. Közben felhívtam őket. Múlt héten kötötték be az optikát. Akkor új szerződést kellett kötni. Valószínű emiatt van. Azt ígérték, hogy hamarosan kijavítják
-
ftamas0201
Topikgazda
-
Sziasztok
Nézi valaki a TarrMobilTV-t? Nekem pár napja eltűnt a fele adó. Sem a sportok nem jönnek, sem a közszolgálati adók. A Viasat 6 az első a listában. Próbáltam már kijelentkezni és újra is telepítettem, de akkor sem jó.
Másnál is ilyen? -
benjamin
tag
Tarr Mobilnetről kérdeznék.
Ha a vásárolt adatforgalom felhasználásra kerül, akkor lehet tovább csökkentett sebességgel elérni a netet, vagy a következő aktiválásig nem lesz mobilnet?
Köszönöm
-
Azharel
aktív tag
válasz
juiceroland #17942 üzenetére
qbittorrent valós letöltés, nem speed test.
-
Azharel
aktív tag
válasz
juiceroland #17940 üzenetére
Nálam 23mb/s a max letöltés. 18-23 között ugrál folyamatosan.
-
juiceroland
friss újonc
Nincs még internetem tőlük csak most köttetnék s érdeklődés szinten informálódnék csak.
-
juiceroland
friss újonc
Sziasztok! valaki tudna pár infót arról hogy a net 200m csomagban valójában milyen sebességgel tud jönni lefele torrent? s mennyire stabil? Köszönöm?
-
farkas63
aktív tag
Mondjuk akkor nem tudom mi a gond, de vannak honlapok amik egyáltalán nem töltenek be. pld. Wowhead, és a live videókat se nagyon tudom nézni mivel akadoznak, amúgy más baja nincs, de eléggé idegesítő. (Mobil nettel semmi probléma)
-
-
korcsi
veterán
válasz
farkas63 #17933 üzenetére
A fel irányban a teljesítmény picit magas, de még belefér, amúgy rendben van, mindig csak két feltöltési csatorna volt?
(#17935) farkas63: Az majdnem nulla.
Infó:
"
Downstream (Rx) Signal Levels:
This is the amount of signal received by the modem from your ISP. For all modems DOCSIS 3.0 / 3.1:-7 dBmV to +7 dBmV are "Recommended" values.
-8 dBmV to -10 dBmV / +8 dBmV to +10 dBmV are "Acceptable" values but out of spec from ISP. A technician should still fix this to get to recommended levels.
-11 dBmV to -15 dBmV / +11 dBmV to +15 dBmV are "Maximum" values but out of spec from ISP. A technician should still fix this to get to recommended levels. It is strongly recommended for you to force ISP tech to fix it since your power levels are close to edge.
Lower than -15 dBmV & Higher than +15 dBmV are out of DOCSIS 3.0 specifications and modems may not work at all or cause lot of problems
SNR (signal to noise ratio) levels:
This is how clear the signal is at the modem receiver (downstream SNR) .DOCSIS specifications list minimum CNR (carrier to noise ratio) levels not SNR levels. The SNR levels listed here are based on commonly recommended MER levels for digital cable signals.
256 QAM: 30 dB minimum. 33 dB or higher is recommended. Most ISPs run 256-QAM in downstream.
64 QAM: 24 dB minimum. 27 dB or higher recommended. Some ISPs have 64-QAM in downstream but rare
16 QAM: 18 dB minimum. 21 dB or higher recommended. It is very rare for ISP to use 16-QAM on newer DOCSIS 3.0 networks.
QPSK: 12 dB minimum. 15 dB or higher recommended. It is very rare for ISP to use QPSK as performance on this modulation is very low.
Upstream (Tx) Transmit Power level:
This is the amount of signal transmitted by the modem to reach the receiver in the cable company head-end. This is a problem in most homes and most common cause of internet disconnects.These are generic recommended power levels
*Recommended Upstream signal levels are +35 dBmV to +49 dBmV (DOCSIS 3.1)
*Recommended Upstream signal levels are +35 dBmV to +49 dBmV (DOCSIS 3.0)However, Upstream power levels depend on number of upstream bonded channels and type of upstream modulation (64-QAM, 16-QAM, etc). Most ISPs use either 3 or 4 bonded channels and are mostly 64-QAM.
"
link -
farkas63
aktív tag
Elég alacsonyak ezek az értékek nem? Valszeg ezért xar a net tegnap óta..
[kép] -
Grande Ale
őstag
Aposoméknál telekomos SAT tv van. Ránéztem ma, gyönyörű volt a Family Guy Hd-ben. Remélem nemsokára nálunk is lesz!
-
Mtbsrác
senior tag
Kérdésem volna!
Intek HD-C76CX milyen formátumban vesz fel és milyen file rendszerrel? Tipikusan az a fajta hogy véletlenül se tudd lemásolni róla. Se win se linux nem tudta megmondani milyen file rendszert használ. Gugli se volt a barátom. Esetleg van rá már program amivel lemásolható róla a tartalma?Még jó hogy Technisat K2-m van ez pöpec ilyen téren.
-
TheSaint
aktív tag
Ez az akció véget ért másnál is??: [link]
-
valakky
aktív tag
ez a 3-4 percre áramtalanított modem megoldotta, úgy már csatlakozott a netre kb. 1-2 perc után
-
valakky
aktív tag
válasz
ftamas0201 #17922 üzenetére
ez is megvolt közben, áramtalanítottam a modemet, mondjuk lehet, hogy akkor több időre kellene, 4-5 percre kihúzni.
-
ftamas0201
Topikgazda
válasz
valakky #17921 üzenetére
Közvetlen modemre akarjátok dugni a laptopot? mert ha igen, akkor a modemet is újra kell indítani mivel a tarr rendszere rögzíti a rácsatlakoztatott eszköz MAC címét a rendszerben. Általában egy modem újraindítás az új rádugott eszköz után meg szokta csinálni a váltást, de manuálisan is tudják frissíteni ha betelefonálsz. Ha pedig a routerre dugnád akkor semmi különöset nem kell tenni. Bedugod a laposba a routerről hozott kábelt és mehet.
-
valakky
aktív tag
Közvetlenül laptopot rádugva kábellel a modemre van valamilyen beállítás, akit eszközölni kell?
Kéne ellenőrizni sebességet, mert az ügyfélszolga szerint ők átették a csomagot, és hogy a wifi lehet az ok, hívjon szakembert. Nekem szóltak szakember helyett. (én egyből azzal kezdtem, hogy jah, persze, a feltöltés is maradt ugyanannyi, mert nem bírta a 4 helyett az 5 megát a wifi, kenje a hajára a semmitérő válaszát, na de mindegy).
Viszont simán rádugva semmi kapcsolat nincs, és erre se találok semmilyen leírást. Nekem telekomos előfizum van, fogalmam sincs, hogy megy ez itt, tarr oldalán se találok segítséget, ügyfélszolga még csak annyit se böffentett, hogy kösse közvetlen modemre és hogyan.
Mondjuk úgy látom, ha letelik a hűség, náluk is inkább telekom lesz. -
Imi1981
veterán
válasz
PirosPöttyös #17916 üzenetére
Hát tudod hogy van ez . Pár éve még 10 megabitnek is úgy örültem volna mint majom a farkának , most meg már ez sem elég 😃 . De igazából már elégedett vagyok mert ha az antenna Hungária szerverrel csinálom a tesztet akkor általában elég jó link . Forgalmas időszakban kicsit lassabb . De torrent jött le ennyivel ami már nem rossz link
Szóval megnyugodtam 🙂 . A router amit a szolgáltatótól kaptam lehet kicsit gyenge (ZTE 668 ) azon gondolkodom ,hogy majd lecserélem egy erősebbre és a zte-t modem módba rakom . De erről még kérek tanácsot a router fórumban. -
Imi1981
veterán
válasz
szabogabor10 #17914 üzenetére
Igen kettő is de a pc-re közvetlenül csatlakozik a szolgáltatótól kapott routerra (ZTE F668 ) . Igaz 30 méter cat5e kábellel de tegnap áthoztam a gépet és egy 1 méretes gyári kábellel is ugyan azt mérte . És nem győzöm hangsúlyozni hogy csak a letöltés lassú a Tarr saját merőoldalán is ! Írtam nekik hátha tudnak javítani rajta .
-
-
Imi1981
veterán
válasz
szabogabor10 #17912 üzenetére
Igen kilövök mindent és 1-2% körül mozog . Most utoljára youtube ment de az tévén . Azért rákérdezek a tarr-nál hátha tudnak kezdeni vele valamit. Nekik meg amúgy is a saját oldalunkon lévő sebességmérő értékek kellenek az meg csak 500-at mér letöltésre .
-
-
Imi1981
veterán
Amúgy a Tarr saját oldalán is keveset mér de csak a letöltésre (500 megabitet) . Valami nem az igazi . Fura hogy csak az antenna Hungária szerverrel jó az Ookla speedtest oldalon meg ezen link az oldalon mér jó eredményt és minden mással sokkal gyengébb ! Ja és általában csak a letöltés gyengébb a feltöltési szinte mindenhol 940 megabit . Tudom kicsit rákkattantam erre de örülnék ha teljesen normális lenne a letöltés olyan mint a feltöltés.
-
Imi1981
veterán
válasz
szabogabor10 #17909 üzenetére
Kösz ! Majd 1 óra múlva talán meg tudom nézni 🙂
YouTube mellett link -
-
Imi1981
veterán
válasz
szabogabor10 #17907 üzenetére
450/930 de asszony youtubeozik és nagyfelbontású videót néz egyfolytában a tévén . Majd később megnézem . Az antenna Hungária nem tudod így megadni mert azzal mért a legtöbbet nekem.
-
válasz
Imi1981 #17906 üzenetére
A legegyszerűbb talán, hogy shift+jobb egérgomb abban a mappában, ahol van a speedtest.exe, majd parancssor nyitása itt vagy powershell ablak nyitása itt, nem tudom, magyarul hogy van, angolul meg németül használok mindent. A megnyíló ablakban meg írd be vagy másold be a parancsot.
(ha powershell ablak nyílt meg, akkor ezt írd be:.\speedtest.exe -s 8384
) -
Imi1981
veterán
válasz
szabogabor10 #17905 üzenetére
Ezt hogy? Nem vágom hova kéne beírni. Ha most rákattintok már egyből mér és a végén kilép . Ez az egyik gond ,a másik hogy életem értelme youtubeozik 🙂
-
-
Imi1981
veterán
válasz
szabogabor10 #17903 üzenetére
430/931-et mért de nem lehet szervert választani . Először néztem mi ez mert nem számítottam ilyen parancssoros dologra 🙂.
-
Imi1981
veterán
válasz
Imi1981 #17901 üzenetére
Na ezzel a szerverrel linkmért eddig a legtöbbet de itt meg a feltöltést mutatja lassabbnak . A feltöltést általában mindig 940 megabitnek mutatja minden mérő még a tarr saját mérője is . A lényeg hogy szerintem kb ezt tudja 850 megabit letöltési és 940 megabit feltöltési sebességet.
Úgylátszik nagyon sokat számít milyen szervert választok (erre nem gondoltam eddig) mert ezzel linkmár hozza az elvártat szóval megnyugodtam 😊 .
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni szigorúan TILOS!
Olvasd el az összefoglalót!
Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
Jelszinteket ide írhatsz!
- SpedyPC - minden ami számítástechnika
- Elektromos cigaretta 🔞
- BMW topik
- Okos Otthon / Smart Home
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Asztrofotózás
- The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered - Már több mint 4 millió játékos
- ARC Raiders - Új előzetesen a hamarosan induló tech teszt
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Nintendo Switch
- További aktív témák...
- ÁÁÁ NE NÉZD MEG! A szórakozás, és a multitasking csúcsa, Lenovo Yoga 9i //3 OLED Modell Ajánló//
- UF Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1360P 16/1TB Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- Xbox Series X 1TB - 2 kontroller + 3 játék szabadon választható
- RYZEN 7 5700X / 32GB RAM / 1TB SSD / RX 6700 XT 12GB / 750W Gold Full Modular - AMD GAMER PC
- Intel i3-9100 - 24GB RAM - Samsung 980 500GB - be quite! Pure Base 500 + 1000W Táp - MSi Z390-A PRO
- Samsung Galaxy A35 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Lenovo ThinkBook 14 G2 - 14"FHD IPS - i5-1135G7 - 12GB - 256GB SSD - Win11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest