- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
szanozs
aktív tag
válasz
kabelmania27 #18995 üzenetére
-
bzolika10
aktív tag
Most hogy nézegetem az új modem beállításait feltűnt, hogy a feltöltési csatornák csak ED 2.0 szabványúak. Ez nálatok is így van? Ennyire nincs szegmentálva a hálózat?
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz
szanozs #18994 üzenetére
A második osztót érdemes lenne 5-1000Mhz CE feliratú kettes splitterre cserélni mert sok csillapítást kap a modem. Ideiglenes megoldás, hogy a második osztónál az out kimenetről hpf szűrővel együtt tekerd le a kábelt és tedd át a tapkimenetre, a modemet pedig kösd az out kimenetre, átkötés után javulni fognak az értékek.
-
szanozs
aktív tag
válasz
kabelmania27 #18993 üzenetére
-
szanozs
aktív tag
válasz
kabelmania27 #18968 üzenetére
Én is szenvedek az android12-es buggal. Frissítettem a telót és azután jöttek a gondok. Én már a lányom mobiljára gyanakodtam. Mert mikor hazajött akkor "omlott" össze teljesen. Viszont esete mikor mindenki letette a telefont utána jól működött a wifim. Elég érdekes történet. Már én is próbálkoztam a router újraindítással, gyári visszaállítással. Most a lányom telefonjának a gyári visszaállítását tervezem. De előtte még kipróbálom [Korfa kolléga] javaslatát.
-
rviktor25
tag
válasz
At3sz88 #18988 üzenetére
Nálunk optika (kis faluban) folyamat (>99% időben) hoz legalább 950/950 -et, amíg nem lehetett bridge módban használni 2 kábellel csatlakaztatva a saját routert volt h 1,2/1,1Gbps -t is mértem.
Mondjuk kisvárosban meg egy 200-as meg egy 500-as koax is nagyon stabilan tartja az értékeket. Szerintem még sose láttam olyat, h 190, ill. 450 alá esett volna. -
bzolika10
aktív tag
válasz
At3sz88 #18988 üzenetére
Optikával sajnos nincs tapasztalatom, de koaxon mindig ugyanannyi jön, mint amennyi a csomagban a maximális. Optikán a környékedtől is függ, hogy mennyien vagytok egy portra az OLT-ben és hogy azok akikkel egy porton vagy mennyire hardcore userek. Azt nem tudom sajnos, hogy a Tarr mekkora osztást (hány előfizető jut egy portra) alkalmaz az optikai hálózatán, de azt majd az olvtársak megmondják.
-
bzolika10
aktív tag
Igazából eddig a padláson volt a fő router és volt még a házban szétdobálva pár openwrt-vel turbósított ac-s meg n-es router. Most hogy kicseréltem az egyik n-es router ment a levesbe, a helyére ment az ac-s eddigi routerként használt router. A HGW hozza wifiben azt a teljesítményt, amit eddig hozott az eddigi router. Az arris felületével majd még ki kell békülnöm, mert elég lassú egy openwrt-hez képest. AX-es wifire lecserélni minden eszközt még nem látom értelmét, de ha veszek routert, akkor már mindenképpen olyat fogok. Most már csak arra várok a kedves szolgáltató részéről, hogy idehúzza a fényvezetőszálat, hogy ne 18 mbites feltöltés legyen (tudom lehetne 22 is, de az nem ér meg nekem 2k-t, mobilnettel dupla olyan gyorsan töltök fel, az meg úgyis korlátlan).
-
RockCNC
őstag
válasz
ftamas0201 #18982 üzenetére
A lefedettséget lehet növelni, de egy jó router sem volt sokkal erősebb.
Nálam egy Tp-link jjelerősitő bevált. -
farkas-j
őstag
válasz
At3sz88 #18983 üzenetére
Nekünk több mint egy éve van TARR-os optikánk. Teljesen elégedettek vagyunk vele! Kiesést még nem tapasztaltunk. Egyszer volt Internet "kiesés" amikor csomagot módosítottam. Akkor is csak adminisztrációs hiba volt, amit gyorsan elhárítottak. Ez a TV műsorokat nem érintette. A lényeg, hogy nálunk nagyon jó! (250/70)
-
At3sz88
újonc
Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék, hogy cég optikai hálózata mennyire megbízható? Milyen sűrűn fordul elő szolgáltatás kiesés? Mi a véleményetek róla, megéri e vagy sem? Sajnos a T még nem építi az optikáját, de a tarr már itt van igaz árba dupla.
Előre is köszi az építő jellegű hozzászólásokat! -
ftamas0201
Topikgazda
válasz
bzolika10 #18980 üzenetére
Az Arris TG2482 HGW-ben 2.4/5ghz van maximum b/g/n/ac wifivel.
A router kérdés pedig relatív mindenkinél. Lefedettségnél számít sok minden, hol helyezkedik el, milyen környezetben van használva. Vannak itt a topicban mellette és ellene szóló érvek is, van akinél tökéletesen teljesít, van akinél hamar elfogy a hatótáv és a teljesítmény.
És persze van akinek fontos a saját router, főleg ha sok beállítása ott már készen áll és megbízhatóan is teljesít ahogy nálam is. Én egyből bridge módba helyeztettem már a szerelővel, meg se vártam hogy nekem kelljen, jobb szeretem a saját routerem és persze az már wifi6 AX technológiás amire nekem már szükségem van.
Szóval ez tényleg relatív, neked kell tudni és kipróbálni hogy az eszközeidet hogy és mire használod -
RockCNC
őstag
-
-
bzolika10
aktív tag
Sziasztok!
Most hoztak egy arris hgw-t, a 3925 helyére. Visszaolvastam, és láttam, hogy nem sokan használnák ezt routernek. Az ügyfélkapuban át is állítottam bridge módba, újraindítottam, de azóta nincsen net? Kb mennyi idő amíg átáll? -
RockCNC
őstag
Lekopogom, most jó a böngészésem!
Reboot Device-t nyomtam az Arrison! -
S e t h
nagyúr
válasz
kabelmania27 #18968 üzenetére
A koaxra az van írva, hogy TRS-6L, a csillapítót nem vágom, de a kábelen kívül nincs más bekötve a routerbe.
Ezek az értékek.
Még annyi, hogy ma kipróbáltam a telefont egy másik TARR-os modemes hálózaton és minden frankó volt és ekkor jött a meglepetés, akkor itthon is minden oké volt a telefonnal. ez kb. reggel nyolc körül volt.
Most este viszont megint áll minden oldal betöltése a telefonon. A változás most csak annyi, hogy jelenleg 3-4 eszköz aktív pluszban a hálózaton, amikor meg én próbáltam reggel és flottul ment, akkor csak a telefonom volt.Informatikus srác találgatott, hogy lehet ki kéne törölni a routerből a telefont, mert ha be van regisztrálva és most új a telefonon a rendszer, akkor lehet vmi ütközés van és újra kéne regisztrálnom.
Az adatok.
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz
S e t h #18967 üzenetére
Ha megírod, hogy a 192.168.100.1 címen milyenek a modemértékek meg tudjuk írni, hogy rendben vannak-e az értékek. Amennyiben leírod, hogy milyen osztóval van elosztva a koax kábel és van-e bekötve Fam/Attenuator feliratú csillapító ki tudjuk számolni, hogy milyen a bejövő jelerősség.
-
S e t h
nagyúr
Köszönöm a válaszokat srácok!
Egyébként valóban nem folyamatosn rossz, vannak oldalak, amelyek gyorsan betöltődnek, de sok nagyon döcög, vagy be sem töltődik.
A bosszantó az, hogy elég ritkán, nem mindenkinél jelenkező általános probléma, így pedig kicsi az esély, hogy javítják. -
kabelmania27
Topikgazda
válasz
S e t h #18964 üzenetére
Más szolgáltatónál is jelentkezik a probléma.
RockCNC: Van akinek segített a routerben a dns szerver átírása 1.1.1.1 / 1.0.0.1 -re vagy a google dns-re van akinek csak vpn-el működik a problémás oldal. -
S e t h
nagyúr
Elég fura dolog történt a minap velem, mikor a telefont frissíttettem android 12-re. Gyakorlatilag azóta a telefon használhatatlan ha wifin keresztül csatlakoznék a netre, mert jobb esetben csak 20-30 másodpercet kell várni, amíg betöltődik az oldal, de rengeteg oldalt meg sem nyit.
A házban lévő több eszköz esetében semmi probléma nincs, a telómmal sem volt a frissítést megelőzően.
Router volt újra indítva, telefon hard reset, hálózati beállítások is kapott egy resetet, de semmi változás.
Egy helyen az lett a megoldás a neten olvasottak alapján, hogy MAC cím típusa át lett állítva telefonosra, de nálam az sem oldotta meg a problémát.
Még megpróbálom majd más hálózaton is, hogy ez a router miatt van, vagy a telefon problémája-e.
Találkozott esetleg vki más hasonlóval? -
totron
addikt
válasz
Aprósólyom #18958 üzenetére
A helyzet az, hogy eddig erre volt lehetőség (kis kuka ikon jobb oldalt). Telítettség esetén kilőttem a mobilt és mehetett a móka tovább. Felhasználás szerint. A logikád nem értem, mert ha fix 5 a max, akkor sebtiben vagy nem, az 5=5, na mindegy. Átmeneti, remélem.
-
Aprósólyom
addikt
válasz
totron #18957 üzenetére
Biztos az ügyféli autonóm beavatkozását akarják elkerülni ezzel. Ha adnának erre jogosultságot, akkor nagyon könnyen a limitált darabszámon felül is használhatnál készüléket, úgy, hogy septiben deaktiválsz 1 eszközt és aktiválsz egy újat. Egy programozó meg akár scriptet is ír rá vagy mi a szöszt írnak ilyenkor. Tuti ezért nincs erre lehetőség. De gondolom ügyfélszolgálaton kérvényezhető egyes eszközök eltávolítása a listából.
-
totron
addikt
Nem lehet a regisztrált eszközök közül törölni, mi a fene már ez? Szokásos Tarr dilik egyike. Mindent egybevéve még így is love van, de szükségtelennek hat az ilyen bosszantás, könnyen elkerülhetőnek. Most ez nem jön jól.
-
Aprósólyom
addikt
válasz
LanyUs #18954 üzenetére
50Mbit/s sok mindenre elég, ha stabil. Még ha akár egyszerre 2-4-en is használják, legfeljebb kell egy jó router, ami ügyesen kezel QoS-t.
Nem ismerve a körülményeket, de ha tényleg jogosnak véled és alá is tudod támasztani az igazad, akkor érdemes írásos (email) bejelentést tenni panasszal.
A panaszbejelentést szabályozza jogszabály, amiből nekünk az az érdekes, hogy nekik kötelező foglalkozniuk és kivizsgálniuk a bejelentésedet. Legyen ez az email tárgya és a levél bevezetőjében is említsd meg.
Közös érdek, hogy kölcsönös legyen a korrektség, elégedettség, mikor pénzt fizetünk egy szolgáltatónak. -
LanyUs
őstag
válasz
kabelmania27 #18936 üzenetére
Köszönöm! Kijöttek 5e Ft volt kiszállás. Szerintük jogszerű, szerintem nem.
1 éve telefonon elfelejtették közölni, hogy - bár a kiegészítő Mix csomag csak Extrához jár - a Kópévilág gyerekeknek Alaphoz is.
Kedvességükért cserébe levittem a csomagomat Alapra + Kópé. Évi 36e Ft-tal kevesebb lett a díjam. Böngészésre és Ph-ra elég nekem az 50Mbit. -
Aprósólyom
addikt
válasz
mandin #18949 üzenetére
Működnie kellene?
Csak 3 TV márkát említenek az oldalon.
idézet: "iOS (iPhone, iPad) Windows (PC, telefon) Android (telefon, tablet) Okos (SMART) TV (Samsung Smart TV, LG Smart TV, Panasonic Smart TV)"
Böngészőből esetleg? Tarr MobilTV -
mandin
senior tag
Sziasztok,
Sikerült valakinek Android TV-s eszközre valahogy működésre bírni a MobilTV-t? Próbáltam apk-val telepíteni, böngészőből, de sehogyan sem akar menni.
Köszönöm
-
kabelmania27
Topikgazda
-
ftamas0201
Topikgazda
Minden Kedves Topiclakónak Kívánunk Egészségben, Boldogságban, Eredményekben Gazdag Boldog Új Évet!
-
tarr52
csendes tag
TARR HIRDETÉS!
"2022. január 1-től a Hír TV HD a 89-es programhelyről a 10-es programhelyre költözik"
VAN AKINEK MÁR ÍGY MŰKÖDIK? -
kabelmania27
Topikgazda
-
margithid
veterán
Na már jo. Központi hiba volt.
-
margithid
veterán
válasz
kabelmania27 #18942 üzenetére
Az az igazság, hogy itt nincs modem. Hangolni próbálom, de nagyon lassan csinálja, és nem is talál semmit.
-
margithid
veterán
válasz
kabelmania27 #18940 üzenetére
Hűha. Ezeket hol tudom megnezni?
-
margithid
veterán
Tolna megyében van valakinek gondja a tv-vel?
Reggel 9 óta nincs vagy gyenge a jel.. -
karldergroße
senior tag
?
-
LanyUs
őstag
Tarr Kft. esetében kinek a feladata a földhurok megszüntetése? Nekem, mint ügyfél tudnom kell milyen típus kell pontosan? Plusz a két csatlakozóval tovább gyengíteni a jelet. Korrekt az ha nem jogszerű hibaként 5000/kiszállás/db?
-
fa4hu
őstag
válasz
kabelmania27 #18932 üzenetére
Ma este 70 volt a jelerősség és 100 a jelminőség.
-
fa4hu
őstag
Ha a Downstream Channels-nél van 12,6-os érték is, és néha (részlegesen) szétesik a kép egyes tévéken (erősítőn keresztül kapják a jelet), mit lehet tenni?
Előre is köszönöm!
-
kisninja
őstag
Sziasztok egy kérdésem lenne tv-vel kapcsolatban. Vettem egy új tv-t philips oled amiben nem igazán megy ci modul. A régi Samsungon jol ment sőt megy is. Átrakom az új tvbe aztán csak annyit ír hogy részleges hozzáférés. Beleraktam egy masikat azzal látja a kártyaolvasót de kártya nincs behelyezve státuszt ir ki. (Hardveressen mindent jól csináltam) poén hogy van egy masik philips tv is es ott se megy. Valaki járt már így ?
-
meke11
aktív tag
válasz
schawo #18926 üzenetére
A tarr.hu főoldala nekem sem jön be, de pl ez bejön.
Viszont az ÁSZF-eknék nem találom a jövőben (egy hónap) hatályba lépő új ÁSZF-et. -
Mindenhol gond van a Tarr internettel? Nekem még a tarr.hu sem jön be más szolgáltatón át sem.
-
bzolika10
aktív tag
Valaki nem tudja, hogy mikor jönnek (már ha egyáltalán jönnek) Pécsváradra optikát húzni? Elég gyászos már, hogy a mobilnetnek 2x nagyobb a feltöltése, mint a legnagyobb kábeles netnek. Máshol a kábeles szolgáltatók is tudnak 40Mbites feltöltést adni.
-
Aprósólyom
addikt
-
tonyi
tag
Sziasztok!
Valaki tudja, hogy a Tarr TV kiscsomagokban milyen csatornák vannak? Kerestem a honlapon, de nem találtam.
Köszi! -
blizzrd
senior tag
Sziasztok!
Ha Bridge modba állitom a szolgáltatoi routert és beüzelem a sajátot, akkor a net beállitásán kivül van bármi egyéb beállítás ami ahhoz kell, hogy legyen net?
Ugyanúgy ügyfélkapun vosszaállithato a gyári router ha arra oenne szükség?
Köszi! -
válasz
Sygnus83 #18914 üzenetére
Ha bridge módban van, akkor elvileg nem tudsz belépni a webes felületére. Nekem is ezen acímen van a saját routerem és gond nélkül működik már hónapok óta. Ha be tudsz lépni a Tarros routerbe, akkor az még nincs bridge módban! Próbáld áramtalanítani. Bridge módban gyakorlatilag modemként kell működnie
-
Sygnus83
csendes tag
válasz
Norbi27 #18909 üzenetére
Na siker...visszahívott egy hozzáértő és megkaptam a belépéshez szükséges adatokat.
A bridge módba tett tarros routerbe be tudok lépni 192.168.1.1 nem működik.
Meg tudnám változtatni azt, hogy ne ez a fenti legyen a címe? mert a saját routeremé volt ez előtte, és vagy 30 eszköz van elmentve fix ip címekkel.... -
Sygnus83
csendes tag
válasz
ftamas0201 #18907 üzenetére
Nincs, internet nem is világít ,csak lan 1, pont,catv.
-
Sygnus83
csendes tag
Sziasztok .
Optikai kábel be lett hozva, ZTE zxhn f688 ast adtak. Atrakattam bridge módba már kb 2 oraja , az 1 és Porto bedugtam netgear r7000 net portba. Nincs net. Routert elertem , ezt a ZTE cuccot nem. Routert Pppoe kapcsolatot észlel, jelszót nevét ker, de gondolom nekem nem ez kell. Mindent végig próbáltam de nem megy... mit csináljak ? -
Aprósólyom
addikt
válasz
cs.david94 #18904 üzenetére
Bizonyos routerek firmwarejébe építenek időzített ki&be funkciót, hogy további áramot lehessen megtakarítani.
Nem véletlenül, mert egyes routerek fogyasztása a teljesítményük miatt szintén állandóan magas.
(Pl. A huawei 4 magos routerét néztem, amire tipikusan 10W körül fogyasztást adnak meg a specifikációban, emlékeim szerint, miközben a TP-Link C6 AC1200 routerünk tipikusan 2-3W közötti teljesítményt kér. Terhelés nélkül pedig 2,0-2,2W-t. (Saját mérés.) Én valami ilyesmit képzelnék el egy 0-24 üzemű eszköznél, ami jóformán ma már a háztartások nagyon nagy részében megtalálható.) -
cs.david94
tag
válasz
Aprósólyom #18902 üzenetére
Én ahogy néztem ugyan annyit fogyaszt bridge módban mint router módban, sacc kb. 11-12w-ot. Én ezért is szerettem a Ciscot, mert az a feléből kényelmesen elvolt, saját router meg így is úgy is van mögötte, mert az Arris szerintem csak és kizárólag modemnek jó, de ez már más tészta.
Ennyit eszik, és pont, nem tudsz mit tenni.
Örülj annak, hogy nem kell minden tv-hez STB mert azok is hasonló fogyasztást produkálnának. -
Aprósólyom
addikt
Ezeknél a koaxos DOCSIS modemeknél jellemző a 10W körüli fogyasztás?
Az Arris TG 2482 pedig valamivel 12W felett fogyaszt, mértem. (Ha jól sejtem, a router és wifi funkciók miatt. Gyanítom bridge módban hasonlóan 10W körüli, mint más modem, amiket eddig néztem.)
Jó lenne ha lenne bennük automata, időzíthető ki-be kapcsoltási lehetőség, mert így 0-24 1 év alatt 105kWh a fogyasztása, ami szerintem sok. Nem forintban, de energiában mindenképp. -
ftamas0201
Topikgazda
válasz
RockCNC #18900 üzenetére
Nem lesz wifid ha bridge üzemmódba állítod. Onnantól kezdve úgy üzemel az eszköz mint egy modem, kell egy saját router a wifihez. Pontos időt nem tudok hogy mikor szakad meg magától a kapcsolat, viszont ha átállítod és újraindítod az eszközt akkor már bridge üzemmódba épül fel a modem a kapcsolathoz. Szerintem néhány perc lehet az átállás.
IP cím nem feltétlenül fog változni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni szigorúan TILOS!
Olvasd el az összefoglalót!
Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
Jelszinteket ide írhatsz!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen SSD-t vegyek?
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Nintendo Switch 2
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Hővezető paszták
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 1TB lemezes játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Zephyrus GA403UV Gamer notebook - R9 8945HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 - i5-6300U I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged