Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bambano: Bambanő háza tája
- nonsen5e: DPD tapasztalatok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Kalandor: Habemus papam
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
h1mpi
félisten
Szerintem meg az van, hogy boldog-boldogtalan mindent lerendel és visszaküldi, tisztelet a kivételnek (ez természetesen nem arra vonatkozik, aki elnézte vagy nem felel meg). Mivel ezek a boltok nem tartanak raktárkészletet nem nagyon örülnek a hirtelen jött árukészletnek, így megpróbálják ezeket nem átvenni, mindenféle indokkal. Ha nem "tetted" tönkre a csavarozással a lapot, akkor vissza kell venniük, különben, hogy tudtad volna rendeltetés szerűen kipróbálni. Ez a bolt részéről mese habbal.
Ez persze nem azt jelenti, hogy nem adhatod vissza. Fel kell hívni a figyelmüket a jogszabály betartására és hidd el nem fognak kekeckedni.
-
-
válasz
Remi1234 #8096 üzenetére
nem tévedtél;
Kipróbálhatjuk-e a terméket az elállási határidő alatt?
Természetesen igen, hiszen pontosan ez az elállási jog lényege, hogy a 14 napos határidő alatt megbizonyosodhassunk arról, hogy a termék alkalmas a rendeltetésszerű használatra és megfelel az egyéni használati céljaink teljesítésére, tehát a csomagolás felbontása és a termék kipróbálása nem vezet az elállási jogunk elvesztéséhez [kivéve zárt csomagolású egészségvédelmi, higiéniai termékek, hang-, illetve képfelvétel (CD és DVD lemezek), számítógépes szoftver esetében].
más kérdés a 14 napon "ingyen" használat;
Fontos tudni ugyanakkor, hogy ha a terméket nem csak kipróbáltuk, hanem ezen felül is használtuk, akkor a termék ebből fakadó értékcsökkenésért felelősséggel tartozunk a vállalkozás felé.
-
04ahgy
nagyúr
válasz
FrozenThrone #8095 üzenetére
Azért a csavart is túl lehet húzni, jó lenne fényképet látni az ominózus sérülésről, amire hivatkozott a bolt a tisztánlátáshoz.
HGyu
-
Remi1234
aktív tag
válasz
FrozenThrone #8095 üzenetére
Szerintem sem. Én ezt nem hagynám annyiban. A csomagolásnak hiánytalanul meg kell lenni, és ha nincs fizikai sérülés, akkor vissza kell venniük.Sajnos tévedtem:
,,Figyelem!
Fontos tudnia, hogy amennyiben a megvételt követően használatba vette a terméket, már nem állhat el a vásárlástól. A vásárlástól való elállás joga nem a termék 14 napos ingyenes használatát biztosítja Önnek, hanem a termék szemrevételezésének lehetőségét, ugyanúgy, ahogyan arra az üzletben vásárolt termékek esetében is módja van." -
-
Phoenixy
senior tag
Sziasztok,
Nagyjából 8 éve mindig az iponnál vásároltam, de múlt hét pénteken véletlen nem microATX-es alaplapot vettem és akkor elkezdtem nézni, hogy vissza lehet-e vinni, hogy "meggondoltam magam" és láttam ezt a 14 napos elállási lehetöséget, úgyhogy kedden visszavittem, de sajnos nem fogadták el. Mivel látszódott rajta, hogy az egyik helyen be volt csavarozva. Úgyhogy ha valakit érdekel egy használatlan Gigabyte alaplap (pont ez), 20e Ft-ért adom. Rakom fel hardveraprora is.
-
ACE-
addikt
válasz
subaruwrc #8092 üzenetére
Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy az enyém ketté is volt szakadva, 2 azaz kettő darabba (az egyik takarítás során szerintem hozzáragadt a kezemhez..., összerakva tökéletesen látszott a vonalkód sorszáma, ami megegyezett a számlán lévő sorszámmal. Persze így megmagyarázni sem tudták, mivel trükköztem, egyszerűbb volt elutasítani. Ja és ráfogták, hogy a ventillátort is leszereltem... amihez persze nem nyúltam, de persze ezt én bizonyítani nem tudtam, bár ők sem, de mégis én szívtam meg... Azóta kellően óvatos vagyok, és a következő ilyen esetben tuti hogy a legutolsó fórumig is elmegyek!
-
ACE-
addikt
válasz
Remi1234 #8086 üzenetére
Nekem is ugyanez volt, egy videókártyámról vált le a matrica, mivel a CPU hátuljára volt ragasztva, meg egy darab csavar fejére. Az iPon elutasította mert "trükköztem" állítólag a matricával, a gyártóval pedig leleveleztem, hogy az a lényeg hogy meglegyen a teljes matrica, ragasszam rá a számlára, szkenneljem be, küldjem vissza. Küldtek egy új a régi kártyával egyenértékűt, csak 3-4ezer postaköltségembe került. Azóta is bassza a csőröm, nagyon inkorrektek voltak.
-
Remi1234
aktív tag
Sanszos, hogy velem is ezt az inkább visszaadják a pénzt dolgot fogják eljátszani. De egy valamit nem értek. Ha ők, mint forgalmazó a gyártóhoz visszaküldik a terméket, akkor elvileg kapnak egy újat nem? Tehát ez a megváltozott az ára egy kurvanagy átkúrás...
Jártam így a mocsok Prémium PC-vel.. Garanciális fejhallgató, ,,lecsúszott" a szigetelő réteg a vezeték és a hangerőszabályozó illeszkedésénél. 10k-ért javították.. Közben felvettem a kapcsolatot a hivatalos supporttal, és egy scannelt számla elég volt nekik, hogy küldejenek 2 héten belül egy zsír új fejhallgatót..
-
ACE-
addikt
Ezt velem is el akarták játszani Ebolt-ban, hogy jóváírták egy egér árát, ami megvásárlás óta 2ezerrel drágább, holott ott volt a webshop-ban. Azt állították az más színű, pedig nem volt az, csak az eredeti számlán rosszul szerepelt a színe. De nehogymár a szín is számítson. A lényeg az lett, hogy cserélték, pár email váltás után. És feltehetően nem a többletköltség miatt nem akarták cserélni, hanem csak bepróbálkoztak, hátha jobban járnak, sokan levásárolják, és nem foglalkoznak az árral, hanem ráfizetnek. Ha rendelhető, és van olyan cucc, akkor kötelesek cserélni, és nem pedig elállni. Az elállás joga nálad van, náluk nincs.
-
Reggie0
félisten
válasz
fricz19 #8079 üzenetére
Nem errol beszelsz. Ha letelt es aranytalan a tobbletkoltseg akkor utasithatja el.
1. Onnan, hogy irta a srac, raktaron volt a termek par ezressel dragabban.
2. Parezer forintos termekre jellemzoen nincsen garancia.(#8080) pils00: Haha. Engem meg az zavar, hogy nem fizethetek fenymasolt penzzel, a pult innenso oldalarol biztos ok is igy latnak. A torveny mar megvolt amikor boltot nyitottak, tudtak, hogy ezzel jar. Ha nem kell felelosseg, csak az uzletet akarjak porgetni, akkor menjenek brokernek.
-
Reggie0
félisten
De nem a javitas helyett kerte a cseret, hanem a penzvisszafizetes helyett.
(#8077) pils00: A legnagyobb koltseg a termek beszerzesi ara, ami igy is ugy is ott van. Tehat ha mondjuk a kulonbseg a termek aranak negyede lenne, akkor meg elfogadhato is lehetne a magyarazat. De nem igy van.
-
Reggie0
félisten
-
válasz
Reggie0 #8073 üzenetére
Nekem sikerült, próbáld meg te is:
151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról
7. § Ha a fogyasztó a fogyasztási cikk meghibásodása miatt a vásárlástól (üzembe helyezéstől) számított három munkanapon belül érvényesít csereigényt, a vállalkozás nem hivatkozhat a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény 6:159. § (2) bekezdés a) pontja értelmében aránytalan többletköltségre, hanem köteles a fogyasztási cikket kicserélni, feltéve, hogy a meghibásodás a rendeltetésszerű használatot akadályozza. -
Reggie0
félisten
válasz
fricz19 #8064 üzenetére
Tokeletesen. Pl. azt is kiolvashatod belole, hogy 3 nap utan csak aranytalan tobbletkoltseg eseten utasithatjak el. Namarmost par ezer forint nem valoszinu, hogy aranytalan tobbletkoltseg lenne.
(#8066) torma1981: Mindenki annyira ismer, amennyit ideirtal magadrol. Tehat ha csalonak gondolnak, akkor az kinek a hibaja lehet?
-
-
helikopter effektus
-
-
-
-
trancer
csendes tag
válasz
subaruwrc #8055 üzenetére
Szerintem a nagykerben van a termékből, de azért hogy ne kelljen cserélni még aznap nem elérhetőnek jelölték meg a weboldalukon. Azért ilyen véletlen nincs. De visszaolvasva a topicot úgy látszik, hogy nem csak velem játszották el ezt.
Legutóbbi esetnél több mint 1 hónap után sincs megoldva az ügy.
-
Reggie0
félisten
válasz
subaruwrc #8055 üzenetére
Pontosan, ismerni kell a szabalyokat:
151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról
7. § Ha a fogyasztó a fogyasztási cikk meghibásodása miatt a vásárlástól (üzembe helyezéstől) számított három munkanapon belül érvényesít csereigényt, a vállalkozás nem hivatkozhat a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény 6:159. § (2) bekezdés a) pontja értelmében aránytalan többletköltségre, hanem köteles a fogyasztási cikket kicserélni, feltéve, hogy a meghibásodás a rendeltetésszerű használatot akadályozza.Tehat a torveny eloirja, hogy benyeljek a kulonbozetet. Ha nem tetszik aruljanak krumplit, arra nincsen jotallas.
-
bluyoo
nagyúr
Nem is írtam hogy szentek. De attól még, hogy egy élelmes kereskedő .... attól nem kell nekünk is ...nak lenni.
Ha elállsz a vásárlástól a futárdíjat is vissza kellene kapnod (ezzel én sem voltam tisztában). Persze a visszapostázás díja téged terhel. [link](#8052) torma1981
Egy ekkora cégnél természetes, hogy van hiba.
Pl. a sportsdirect.com -ról rendeltem túracuccokat ... megjött a csomag, vagyis egy helyett kettő is.
Nem is furcsállottam mert sokszor kitömik, gondoltam nem fért egy zsákba.
Amikor az egyiket szétszedtem, csak pislogtam a sok rózsaszín póló láttán!
Kiderült a csomagom mellé, valahogy hozzácsapták egy Csehországi ügyfél csomagját.
Persze ha megnézem a ráragasztott papírt, feltűnhetett volna, hogy nem csak az én nevem van rajta.
A lényeg ha lapítok, gazdagabb lettem volna vagy 20K-val. De nem .... -
-
subaruwrc
félisten
válasz
trancer #8053 üzenetére
Csak ismerni kéne a szabályokat nem mindig pattogni.
Mivel nincs raktárkészlet ők attól függnek amit a nagyker beszállít nekik. Nem tudom mire fel várod el hogy benyeljék neked az árkülönbözetet ha közben ők drágábban kapják meg a cuccot.A garanciális ügyintézés pedig átlag 30 nap, a " 2 hét múlva " meg legrosszabb esetben is 14 nap és nagy részben megint csak a befogadó nagykertől függ mit bírálnak el. Ergo ez se túlzottan ül...
-
vasi89
őstag
ezért teljesen jogos, hogy megpróbáltuk megkárosítani egy üzletet
Dehogy jogos, csak azt akartam írni h az éremnek 2 oldala van a kereskedések sem szentek.
Úgy 3e a postázás h ugye mindenképp van futárdíja házhoz szállításnál, meg ugye a visszaküldés. Most csak mondtam valamit de az 2x1500.
@04ahgy: a Tescot csak példának írtam, nem iszok colat
Rendeltem jópár éve egy alaplapot azthiszem és a dobozán rajta volt, hogy GIFT akármi. Csak tippelek h valamiféle kupon lehetett mert hozzám nem jutott el. Ekkor kérdeztem a boltot h ez most hogy is van. Régen volt már, nem emlékszem pontosan. De nem az ajándék miatt rendeltem azt az alaplapot ezért nem is küldtem vissza.
-
trancer
csendes tag
Ipon-t nagyon nem ajánlom senkinek se a botrányos garanciális ügyintézésük miatt.
Nagyon régóta náluk vásárolok, rengeteg pénzt náluk hagytam, de ez nem számít nekik.Januárban visszavittem nekik egy terméket ami elromlott. Kb. 2 hét múlva kaptam az email-t, hogy:
"Befejeződött a garanciális ügyintézése, azonban a terméket sajnos sem kicserélni, sem megjavítani nem tudtuk, annak vételárát jóváírjuk Önnek."Ez azért volt érdekes, mert a termék elérhető volt, rendelhető.
Bementem a Tüzér utcába és kérdeztem, hogy ez most mi, miért nem cserélik.
Azt mondták, hogy csak úgy cserélik, hogy ha újra megrendelem és az árkülönbözetet kifizetem, mivel időközben megdrágult a termék. Hivatkoztak még arra is, hogy másik a beszállító.
Ezt nem fogadtam el, rövid balhézás után elengedték az árkülönbözetet, de nem tetszett, hogy hülyének nézik a vásárlót.Márciusban volt ismét egy ugyanilyen garis eset, a termék kezdetben még rendelhető státuszban van a webshopjukban, de miközben e-mailben megy a vita gyorsan levették, nem elérhető. Erre kértem egy másik terméket ami ugyanazt tudja mint ami meghibásodott, de ezt is csak akkor adják oda, ha kifizetem az árkülönbözetet. (ugyanaz a márka, még olcsóbb is mint ami meghibásodott).
Az árkülönbözet pár ezer forint lenne, nem egy hatalmas összeg.A hozzáállásuk és a trükközgetés miatt, és mert hülyének nézik az embert többet nem fogok náluk vásárolni.
-
torma1981
veterán
Igen vannak jó példák is. Nekem pl nem volt a csomagban kupon de azt mondták benne volt. Mivel nem láttam lehet de az is lehet hogy nem tették bele. De lehet hogy a futárcégnèl lopták ki. Mivel csak zsugorfoliával csavarták át ami átlátszó. A lényeg hogy kuldtek egy másikat. Most rendesek voltak.
-
bluyoo
nagyúr
Nem hiszem hogy 3K egy postázás. Mindenesetre értem amit írsz.
De azért érdekes szemlélet, hogy egy üzlet áll. átvert valakit .... ezért teljesen jogos, hogy megpróbáltuk megkárosítani egy üzletet.
Amúgy nálam pl. teljesen problémamentesen zajlott az elállás [link].
Mindez egy év garancia miatt. Garifutár vitte a régit (kibontatlan) és hozta az új terméket, teljesen ingyen, és még kárpótlást is kaptam a kellemetlenségért. Vagyis az nem érkezett meg, de legalább azt kaptam amit/ahogy akartam.
Új hozzászólás Aktív témák
- Újszerű Garanciás Macbook Air M1-es (8GB/256GB) 2026.09-ig Garis)
- ÚJ BONTATLAN Apple MacBook Air 15" M2 8GB RAM 256GB Magyar billentyű garancia 1 év Deak t
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- AKCIÓ BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető
- Pioneer SC LX 502 7.2 4K Atmos házimozi erősítő
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- BESZÁMÍTÁS! Noctua NH-D15 chromax.black léghűtés garanciával hibátlan működéssel
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF 160TB+400GB 2U rack - 2xE5-2683v4 (16c/32t),256GB RAM,2x10G NET,HBA330
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest