- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
Új hozzászólás Aktív témák
-
NotBlank
csendes tag
Sziasztok. Egy olyan kérdés merült fel bennem, hogy ha egy rendelés során több árut veszek (konkrétan 4-et), akkor ha azok közül például az egyik problémás vagy nem tetszik, akkor élhetek-e CSAK arra az egy termékre az elállási joggal?
-
Poiro7
senior tag
"Pozítiv" csalódás egy ASUS GTX970 cicergése kapcsán:
Tisztelt XY,
Az említett cicergő hangra a következő cikk ad magyarázatot:
http://prohardver.hu/tudastar/a_tapellato_aramkorok_cicergese_sipolasa.htmlA gyártó erre a jelenségre nem eszközöl javítást, a rendeltetésszerű használat nem akadályoztatott.
Amennyiben a kártya így nem felel meg Önnek az alábbiak figyelembevételével el tud állni a vásárlástól. Amennyiben el szeretne állni a vásárlástól, Ön végfelhasználó és természetes személy szerepel a számlán, kérem a termék átvételétől számított 14 munkanapon belül juttassa azt vissza (Cím: 1134 Budapest Tüzér u. 13.), és a jogszabályban megadott 14 napon belül intézkedünk a termék vételárának visszafizetéséről. Szükséges a sérülésmentesség és a tartozékok hiánytalan megléte, valamint ajánlott az eredeti csomagolásban visszajuttatni a terméket. Az ügyintézéshez szükséges dokumentumok: számlamásolat, garancialevél-másolata, elállási nyilatkozat, mely tartalmazza készpénzben, vagy utalással (ekkor meg kell adnia bankszámlaszámát) kívánja a vételárat visszakapni.
További információ és jogi háttér : http://www.ipon.hu/site/disclaimerTisztelettel:
GZ
Garanciális ügyintézés új helye 2014-08-11-től : 1134 Budapest Tüzér u. 13.
Garanciális ügyintézés ideje: H-P: 10-18ig
iPon Computer Kft. -
Melorin
addikt
Köszönöm mindkettőtöknek.
Írtam nekik, és azt írják küldjem el a termék sorozatszámát és küldik a garipapírt. -
Melorin
addikt
Üdv!
Szerintetek lehetséges új garanciapapírt kérni az Ipontól, ha azt egy költözéskor valahol elhagytam (kidobtam?)
-
Killer01
őstag
Eh, 2.5-ös vonalon a gyári -50 db/doboz- csomagolás se egy nagy eresztés hdd fronton, legtöbbször valami hulladékműanyagból öntött térkitöltővel....ha az megfelelő védelem, akkor strapabíróbbak a merevlemezek mint gondolná az ember
Mondjuk van akinél habosított műanyag (szivacsszerű állaggal) a belső, az szimpatikusabbnak tűnik.
-
YAKEN
aktív tag
Végre nekem is véget ért az ügyintézés, 43 napba telt.
-
Zoley3
tag
Nagyon sokat rendeltem már az Ipon-tól,sokáig nem is volt különös gond velük,de aztán tavaly volt egy ügyem velük,amikor használt és esztétikailag sérült GTX970-es videó kártyát küldtek egy új helyett
amit végül megoldottuk,de akkor mondtam magamban hogy jobb lesz kerülni őket...
Valahogy úgy hozta a sors,hogy megint onnan rendeltem,egy havernak hála
Nem nagy ügy,de többek között egy LG DVD-írót is rendeltem mert bexart az mostani...a kiszemelt és megrendelt és a számlán feltüntetett helyett egy olcsóbbat kaptam ugyanabból a márkából,tudom nem sok különbség van köztük,de egy a drágábbik Box-os változat helyett kaptam egy olcsóbb OEM zacskósatMivel sürgős volt,így már használtam,és nem álltam neki panaszkodni nekik,meg nincs kedvem most bizonygatni...tudom nem nagy tétel,meg a különbség se nagy az árban (pár száz forint)....de akkor is,ha tökre megy gari alatt akkor meg az lesz a baj hogy nem azt küldöm ami a számlán szerepel
A HDD csomagolási módról meg nem is beszélve (karton papírral körbetekerve azt csókolom)
Többet nem rendelek tőlük,és javaslom ezt másoknak is...
-
Because
őstag
válasz
SunMount3r #8177 üzenetére
tapasztalatom szerint eléggé figyelnek, akár már ma kaphatsz választ, hogy törölték. semmi gond sincs belőle.
-
Jester01
veterán
Ilyenkor csak azt nem értem miért ide írsz, ahelyett, hogy elküldenéd azt az emailt nekik ...
-
SunMount3r
nagyúr
Sziasztok!
A következő sűrgős problémám lenne: leadtam az IPon-nál egy rendelést 30-adikán, azt írják, hogy szerdára kézbesítik, de én szeretném a rendelést lemondani még kézbesítés előtt. Van erre lehetőség/reális esély, ha írok nekik egy lemondó e-mail-t?
Sűrgős lenne és a válaszokat előre is köszönöm!
-
Zool1981
tag
Sziasztok!Kérdésem lenne.Vettem ma az iponban egy EVGA 04G-P4-2972-KR GTX970 4GB GDDR5 ACX 2.0 PCIE videókarit.Beszereltem a gépbe,bekapcs,monitor led zölden világít,semmi csipogás.Kép viszont nincsen.Alaplap B2-es hibát ír.Fórumra fel,mindenki azt tanácsolta,tegyem fel a legújabb alaplapi biost.Megtörtént,ugyanúgy semmi.Na,átviszem haverhoz a VGA-t,nála szintén nem megy,megint B2 hiba.Hétfőn visszaviszem,viszont kb mire számítsak időben,mire megoldódik a helyzet?
-
YAKEN
aktív tag
válasz
FrozenThrone #8164 üzenetére
Remélem holnap lesz vmi fejlemény nálam is, mert itt a 4hét már letelt. :/
-
dodopek
addikt
válasz
FrozenThrone #8164 üzenetére
Már nagyon tűkön ülök...
JÁTSZANÉK!!!!!!!!!!! -
-
dodopek
addikt
Sziasztok!
Ma 4 hete van az Iponban vásárolt Asus deszkám szervizben. Mi a tapasztalat, mennyi szokott lenni az átfutási idő? -
vasi89
őstag
válasz
Gyuri27 #8156 üzenetére
Én türelmes ember vagyok sőt empatikus is de amikor sokádjra is úgy megyek be h a kiszolgálás is kritikán aluli, mert egymással beszélnek közben, le sem sz.rják a vevőt. Garis ügyintézésnél meg bunkók is azért ne nézzek már el mindent főleg úgy h én fizettem nekik. Azt hiszem van egy határ...
-
YAKEN
aktív tag
válasz
Gyuri27 #8158 üzenetére
Terhelés alatt cicereg. Ez tudom még nem lenne elég a garanciára mert a kártya maga hibátlanul működik. Na de az enyém olyan hangosan csinálja, hogy még ők is elismerték ez így nagyon gáz. Főleg egy Phantomtól elvárom, hogy "kussoljon". Így a kártya minőségére hivatkozva, amivel egyet értettek bevették a kártyát.
-
YAKEN
aktív tag
válasz
Gyuri27 #8156 üzenetére
Nekem mindenképpen ez egy negatív élmény az iponnal kapcsolatban. Elég sok dolgot vettem náluk és az is igaz, hogy most volt először garanciális ügyintézésem velük. Azonban sehol nem tapasztaltam ekkora várakozási időt. Pl Aquaba már 3x vagy 4x vittem vissza alkatrészt és 2 héten belül gond nélkül el lett simítva minden (1 éven túli terméknél is). Itt meg már most egy hónapnál járok és ki tudja mikor látom meg a fényt az alagút végén, pont a GTA V idején. Talán ezért is vagyok türelmetlen már hatványozottan.
De nem szívesen vennék már akármit is tőlük. -
Gyuri27
félisten
Van a törvény és van a korrektség.
Sokan szidják itt az ipont. Pedig ha az ember picit empatikus, megértő, máris más a helyzet.
Nem szopom az ipont. Előtte se tettem. Ez áll a garis fiúkra is. 1000 éve nem vásároltam náluk. Úgy alakult az életem. Az iz biztos, hogy mikor nem volt igazuk azt is leírtam ide is, privátba is.Szóval az esetedben én azt tenném. Ha se cserélni, se javítani nem tudnak. Megbeszélnék velük egy új nyilván jobb vga-t 36 hó garival és mindenki örül.
De ez persze én vagyok. -
vasi89
őstag
Nagyjából az amit a másik topicban írtak. Viszont nekem ASUS router papírján annyi volt feltüntetve h 36hó garancia. Pénzt kaptam vissza de másfél hónapig elhúzódott az ügy. Szóval na neked is az van írva h 36 hónap akkor jó esélyed van akár pénz visszafizetésre, viszont nem kapkodják el az ügyintézést. Beszállítóra várnak mindig... Ha jót akarsz magadnak a pénzvisszafizetést választod majd és keresel egy másik üzletet, de tudom itt nem szép ilyet írni
-
YAKEN
aktív tag
Sziasztok.
Körülbelül egy hónapja vittem be egy Phantom gtx 760-at az iponhoz. Már a második évben van a garancia. Ha éppen nem tudják kijavítani vagy ilyenre cserélni (nem kapni már náluk úgy látom), akkor milyen lehetőségeim lesznek?
Üdv, Ákos -
bluyoo
nagyúr
"ha ezt írta" Szó szerint ezt írta, azért az idézőjel!
Mindenesetre nekem (kivételesen) nem a jótállás, jótállási idő a "gondom". Bár valóban felmerült, hogy így sima ügyintézés lenne vagy sem.
Az én gondomon a bolt nem tud segíteni, mert ...., az Asus meg ugyancsak elhajtott, mert Kínába szánt terméket vettem az iPon-tól!
Neked ez szarkeverés vagy nem (bár ez hogy jött ...), azért nem hajlandók segíteni mert Kínába szánt termék ....
Most ez a kamionról leesett árus dolgot kicsit túlreagáltad szerintem! -
bul07
nagyúr
válasz
StSanya #8145 üzenetére
A Samsung háklis erre az biztos, most szervizelték a telefonomat helyszínen nem egyszer kérdezték hogy biztos magyar garanciás e, pedig másodjára jöttek most
De Samsung igen jó fej cég amúgy, én nagyon megvagyok velük elégedve most is elengedtek 4500Ft-ot a kiterjesztett jótállás vásárlásakor (18e helyet 13.4e, +2év garancia)
És a helyszínen javító telefonos szervizes is jó fej volt S2 telefon szinte teljesen új lett csak az alaplap maradt a régi minden mást cseréltLG tv nálunk is van és ráadásul bolt garanciás aqua.hu bolt garanciás tv-ket árul , [link], nem is lehet elméletileg a LG fordulni (de még nem vettem a fáradságot hogy pontosan rákérdezzek a LG-nél)
-
StSanya
senior tag
LG TV-s topic is sokáig tele volt rémtörténetekkel, hogy nem voltak általuk szervizelve a nem az LG Magyarországon keresztül behozott TV-k. S ugye itt helyszíni szervizről van szó, ami elvileg járna, ettől esik (esett) el a kedves vevő. Kedvencem az a sztori, amikor a román határ közeli Tesco-ban vásárolt LG TV-hez nem ment a szerviz, mert gyári szám alapján a román LG-től vette a román Tesco, csak áthozták valamiért...
De ez már a múlté, most már normalizálódott a helyzet.
-
bizonyos esetekben akkor is szervizeli a samsung, ha van hozzá megfelelő - akár külföldi - számla, de csak az egy év kötelező jótállási idő alatt, a +12...stb. hónapot nem adják meg, illetve a prémium támogatást - kategória függvényében a házhoz díjmentesen kivonuló szervizes vagy futár - sem, mert azokat már a Samsung Electronics Magyar Zrt. biztosítja többlet gyanánt, de csak az általa forgalomba hozott termékekre.
esete válogatja persze, de volt már olyan szélsőséges is - az egyik s4 témában lehet olvasni róla -, amikor az egyik ismert hazai gsm üzlet "trükközött" a jótállással, magyar nyelvű samsung jótállási jeggyel és 12 + 12 hónap samsung jótállással értékesített olyan készüléket, amit valójában nem a Samsung Electronics Magyar Zrt. hozott forgalomba, tehát nem lehetett volna adni mellé megfelelő, magyar nyelvű samsung jótállási jegyet, mert külföldről származott a termék, de a 12 hónap kötelező jótállást így is megadta rá a hazai samsung képviselet - márkavédelmi okokból -, csak a második 12 hónapot nem...stb. -
bul07
nagyúr
Közvetlen szervizelést viszont elutasíthatja a gyártó annak ellenére hogy magyar cégtől vette
Példának lehetne említeni a Samsungot
Ha nincs magyar garancia papírja a tv-nek vagy más Samsung terméknek nem fogják szervizelni, és nem olyan garancia papír amit az eladó cég állít ki hanem a Samsung garancia jegy
Ezért is kell figyelni Samsung termékeknél, tv-nél , telefonnál, mert bolti garanciával vásárolni több százezres tételt azért merész dolog(Az ilyen sufni boltok jönnek mennek jogutód nélkül) -
04ahgy
nagyúr
"Értem, de a sorozatszám alapján az Ön alaplapja a kínai piacra szánt modell, ami nem rendelkezik magyarországi jótállással."
Eléggé fogalmatlan az ASUS ügyfélszolgálatos, ha ezt írta. Legalább a jótállás fogalmának nézett volna utána. Ha van jótállási jegy az alaplaphoz, azzal rendelkezik jótállással. Ha azt az iPon adta, ami magyar cég, akkor magyar jótállással rendelkezik. Legalábbis a jogszabályok alapján azt az iPon vállalja, illetőleg őt kötelezi a jogszabály erre.
Ne haragudjatok, de ez finoman szólva is sz@*keverés...
Az lehetséges, hogy nem az ASUS Magyarországon keresztül került be az országba a lap, de tudtommal ezt sem tiltja semmi. Mindenesetre inkább örülnének, hogy nem GIGABYTE-ot vett az illető.
A kamionról leesett árus megjegyzésed pedig már vádaskodás kategória.
HGyu
-
bluyoo
nagyúr
Nem is írtam, hogy bárki hibája lenne! Vagyis de! A kormány! Nem az ellenzék!
Mondjuk azért ha pl. boltos lennék, és te vennél tőlem egy rakat rossz húst és szét ... a wc-t.
Mondhatnám azt, hogy nem tehetek róla. Csak az olcsóbb hentestől vettem, menjél hozzá verni a pultot?
Mindenesetre én nem mehetek a beszállítotthoz, hogy te ..g kínába szánt, kamionról leesett árút adtál! -
bluyoo
nagyúr
Arra azért kíváncsi lennék, ha behalna a lap, hány év alatt intéződne a garanciája!
(#8136) fricz19
Az Asus-os srác a lapról is beszélt .... Szóval nem csak az egér.
Nem is az, a kapcsolók kemény 500Ft -ba kerülnek. A matrica meg a hord táska meg nem létfontosságú ugye, de azt a rohadt kábelt nem lehet beszerezni. Ilyen idióta formája van, az itthon lévő microUSB kábelek nem jók bele.
Ami van hozzá az meg nem jó nekem.
Mindenesetre a ROG nem erről szólna, na mindegy, ez az Asus sara (is). -
bluyoo
nagyúr
Na egy újabb érdekes történet.
Történt ugyanis, hogy egy fórumtárs vásárolt egy Asus Z97-PRO GAMER laphoz kapott Asus Gladius egérrel. Aminek az egerét örömmel átvettem.
De a csomagja hiányos, a külön kaphatóhoz képest.
Egyedül a pót talpak, és a szövetes kábel van meg.
Hiányzik a "sima" kábel, a 2db Japán gyártmányú Omron kapcsoló, és a hord táska is!
Plusz a ROG logós matricák sincsenek benne. Bár az utóbbi annyira nem izgat, de a kapott kábel egy merev sz.r, mondjuk jól néz ki ....
Na szóval gondoltam megoldják a dolgot (mivel volt aki megkapta a hiánytalan csomagot). Írtam az iPon-nak levélváltás ... Majd miután írtam, hogy az egér nálam, a lap nála készségesen felajánlották az elállást!
Na ok, megértettem, hogy segítséget ez ügyben nem kapok.
Ezért hát írtam az Asus-nak. A legutóbbi kábelhiánynál (monitor) nem tettem meg most már halmozottan ....
Na jött a válasz, hogy nem segítenek mert:
"Sajnos azonban, a komponensét még csak nem is itthon vásárolta, legalábbis
hivatalosan nem magyar termék."
Na mondom ezt benézte, írom hogy már pedig ..... erre ő:
"Értem, de a sorozatszám alapján az Ön alaplapja a kínai piacra szánt modell, ami nem rendelkezik magyarországi jótállással." Miii van? -
trancer
csendes tag
Hasonlókat tapasztaltam én is.
(fenyegetés és beszólás nem volt)
Nekem 1,5 hónapja húzódik az ügyem.
Ez tipikusan az a bolt, ahol addig vagy jó ügyfél amíg kifizeted a terméket.Kicsit OFF, de számomra garis ügyintézésre pozitív példa a Dechatlon.
Bármit vittem vissza, akár 1,5 év múlva (2 év gari volt a termékre) mindig szó nélkül cserélték vagy a pénzt adták vissza és még elnézést is kértek. És ezért szeretek náluk vásárolni. Lehet ezt így is csinálni. -
ACE-
addikt
válasz
HUN]Repa #8131 üzenetére
Na, ez szép, most látom először tőled azt, hogy "a termék hibája pedig összefüggött a sérüléssel", mert ugyanis ezt minden esetben alkalmazottnak kéne tekinteni, de most hogy egyszer találkoztál ilyennel, mindjárt hivatkozol rá. Amikor én vittem annak idején, és erre hivatkoztam, az még csak a jegyzőkönyvben sem szerepelt, és senki nem foglalkozott vele... ez már a haladás egy jelének tudható be remélem!
-
HUN]Repa
aktív tag
Nézd, megértem, hogy nem vagy elégedett mindennel, és azt, hogy ezek miatt nem vásárolsz a cégtől szomorúan veszem tudomásul.
A rendelésszám ismeretének fontosságára több helyen felhívjuk a figyelmet, persze biztos találsz másik céget, akinek nem fontos a pörgés, vagy a vásárlók gyors kiszolgálása.
Fizikai sérült terméket adtál le, a termék hibája pedig összefüggött a sérüléssel (elemtartó letörése, alaplap dátumoz felejti).
Nem tudom mit értelmeztél fenyegetésnek/beszólásnak/bunkón viselkedésnek, de kész vagyok tisztázni, ha megírod konkrétabban.
A termék fizikai sérült volta miatt nem jótállási ügyintézésen volt nálunk, így annak határidejei nem vonatkoznak az ügyintézésedre, hanem a fizetős szerviz szolgáltatásé. -
HUN]Repa
aktív tag
válasz
xerobyte #8124 üzenetére
Többször megírtuk, és ez jelenleg is fennáll, hogy az iPon nem tart raktárkészletet, minden termék rendelésre érkezik. Az iPon nem bontja fel a termékeket, hacsak ezt valamilyen alapos ok nem indokolja, pl. sérülés, hiányos termék gyanúja. A te esetedben a termék ugyanígy a beszállítótól érkezett a vásárlásod napján.
Igen, praktikus lett volna még átvételkor átnézni a terméket,amit több, mint százezer forintért megvásároltál, de az nem tűnik túl logikus lépésnek számomra, hogy miután úgy gondoltad, hogy használt terméket kaptál, azt bármilyen előzetes értesítés nélkül üzembe helyezted, ezzel az összes, az általad sérelmezett "nyomot" - azaz amiből következtetni lehetne a termék használt állapotára - használhatatlanná tetted.
A terméket visszaküldjük a beszállítóhoz, így ha ugyanilyen terméket vásárolsz másik boltból, jó eséllyel újra találkozhatsz még vele. -
HUN]Repa
aktív tag
válasz
Phoenixy #8101 üzenetére
Sajnos a túlhúzott csavarokkal a többrétegű nyomtatott áramkör rétegeit is megsértheted, esetenként össze is érhetnek, és ebből fakadóan az alaplap sérülhet, elromolhat, ez pedig nem garanciális hiba forrása lehet. Valójában értelmetlen a csavarok erős meghúzása. A mellékelt kép a legjobb állapotú felfogatási pontról készült emlékeim szerint.
-
Labolt
csendes tag
Én is elkezdtem a kisregényem a garis ügyintézésükről, de 20 perc és 3 oldal után inkább töröltem.
Soha többé nem veszek náluk semmit. Ismerőseimet is lebeszélem róluk.
Náluk csak addig ügyfél a vevő, amíg fizet. (de már a pénztáros hölgynél is vannak hibák. Ha név szerint kell kikeresni az ügyfél rendelését, akkor olyan arca lesz, mint aki lócitromba harapott.
Garancián belül meg úgy beszélnek veled, mintha te akarnád átrázni őket. Kaptam egy beszólást és egy fenyegetést is. Köszönöm.
Persze a jegyzőkönyvet a saját szempontjukból intézik, a te véleményed sokadlagos. Sajnos elkövettem azt a hibát, hogy empatikus volta irántuk és zárás előtt 5 perccel nem kezdtem az asztalt csapkodni. Saját álláspontjukhoz akkor is ragaszkodnak, ha több tétellel cáfolod őket.
Persze az ügyintézés tetű lassú. Ha egy hónap után nem szólok rájuk, hogy mi a helyzet a memóriateszteléssel, még most is folyamatban lenne.
Nem az a baj, hogy igazuk van-e vagy nincs. Mert sajnos be kell ismernem, hogy 75% igen. De ez az ügyfelekhez való hozzáállás nem az amit a pénzemért várok.És az itteni hozzászólások alapján nem én voltam az egyetlen akivel bunkón viselkedtek.
Az üzletvezető (vagyki) egy 40 kilós tésztánhízlalt izomzatú szemüveges kisfőnök meg egy külön mise. -ha én is így álltam volna az ügyfelekhez, a főnököm páros lábbal rúgott volna ki.Soha többé ipon. A keresőjük jó, azt használom továbbra is, de a pénzemet többé nem látják.
-
Mivel neten rendelted gondolom, 8 vagy 14 napig elállhatsz a vásárlástól indoklás nélkül. Szóval visszamész, a garintéző üzletükbe és leadod. Azonnali visszafizetésre nem kötelesek azonban... Szóval 30 napjuk van azt hiszem.
Azt hiszem a 3 napos azonnali kp vissza szabály már nincs.
Ja és persze megtanulod egy életre hogy mikor átveszed az árut mindig megnézed hogy új legyen sértetlen csomagolás stb stb.
Vagy kérhetsz másik kártyát esetleg.
-
xerobyte
aktív tag
Sziasztok!
A következő történt: rendeltem egy 100K+ VGA-t online tegnap az IPON-tól, ma személyesen átvettem és kp-val fizettem.
Hazahozva nyilvánvalóvá vált:
- nem új kártyát kaptam, ezt valaki már használta/visszavitte
- a dobozban lévő tartozékok zacskója szakadt volt
- a VGA fólia láthatólag mahinálva lett ráapplikálva
- a hűtőn is vannak nyomok
Tippre valakinek garisan javították a hűtőt és cserét/másikat kért.
Ez már alapból necces egy ilyen drága terméknél, de a tesztek alatt azt vettem észre, hogy nem hűl vissza rendesen a VGA, ha vége a terhelésnek. Ez nekem így nem fair, ha ilyet akarok, akkor 30k-val olcsóbban megveszem hardveraproról.Láttam ebben a topicban ijesztő dolgokat, szóval, ha vissza akarom kapni a pénzem és elfelejteni az IPON-t, akkor milyen stratégiát vegyek fel?
Holnap robogjak vissza a boltba (melyikbe)? Mire hivatkozzak? Hogyan érjem el az azonnali visszafizetést? Írjak előtte nekik vagy hívjam őket vagy...? -
S.O.S.
senior tag
Hali !
Van itt most olyan ember aki kapcsolatba áll az Iponnál?
Vagyis tud segiteni nekem készülék cserébe.üdv,
-
h1mpi
félisten
hiába vered a falba a fejed, ha valaki nem tud normálisan becsavarni egy csavart, annak nem való a gép össze rakás. Ennyi és nem több..
Láttam már HDD oldalába csavart facsavart meg hasonlókat is... "szákemberek" nagy számmal vannak mindenhol, aztán, ha megtörténik a baj, akkor Ők vannak a legjobban meglepődve...
de mondjuk Neked már volt dolgod az ipon RMA-val, tehát tapasztalatból mondod a "hihetetlen" dolgokat
(matrica leesés)
-
ACE-
addikt
A csavarfej rá van erősítve a csavarmenetre.
Ha a csavar a furatban ferde, akkor a csavar fejének szélességétől függően a fej még ferdébben fog állni. És mint mondtam, minél magasabb menetemelkedésű egy csavar (és minél rövidebb egy csavarmenet hossza és minél kisebb az átmérője), annál jobban lötyög a csavar a furatban. De ha nem érted, akkor miért nem csavarsz be magad egy ilyen csavart félig, és nézed meg magad mennyire lötyög benne? Simán be lehet úgy csavarni, hogy a fém részhez még alig ér oda. -
StSanya
senior tag
Szerintem menethibás volt a csavar, esetleg a távtartó, s emiatt ferdén fúródott be... Meg persze géppel dolgozott a srác.
-
04ahgy
nagyúr
A csavarfejnek mi köze a csavarmenethez? Az egyik az alaplap síkja, a másik egy erre merőleges tengely. Ezen a képen jól látszik, GIGABYTE alaplap:
Ha a lakkos részt a csavarfejjel legyalulod, annak feltétele, hogy a kitüremkedő forrasztott részt is legyaluld, az meg nem kevés, és jó erős meghúzást igényel. Amit nem veszel figyelembe, hogy az alaplap többrétegű, és nem igen szereti, ha megroppantják. Belül is van vezetősáv.
BTW a kedves fórumtárs még azóta sem tett fel képet, csak egy furatról. Honnan tudjuk, hogy a többi milyen? Lehet, hogy azok full hibátlanok, de az is lehet, hogy még durvábbak.
HGyu
-
ACE-
addikt
-
subaruwrc
félisten
Akár jó is lehetne a gondolat menet de vitatkoznék vele.
ez a lap kb 20-szor volt lefogatva ha nem többször,mégse látszik rajta semmi,és bár körbe vannak az érintkező pöttyök,ha féloldalas is meg lehet úgy húzni hogy még ne kezd elnyalni de a kontakt jó legyen.
Nem egyszerű megsérteni egy ilyen lapot,ami így meg van hámozva még azt is el tudom képzelni hogy géppel lett meghúzva,fölöslegesen. 9 vagy 8 csavar tart egy ilyet a házban,ha csak annyira meghúzod mindegyiket amennyire éppen kell,akkor nem is fog rajta látszani de nem is lötyög. Itt fölöslegesen sok erővel volt megtépve ez nyilvánvaló.
-
ACE-
addikt
válasz
subaruwrc #8110 üzenetére
Ha végiggondolod azért, és megnézed, a csavar egyik oldalán van csak "fémes" érintkező, földelési rész, a másik oldalon lakk. Na most ha meghúzod úgy, hogy a fémes rész érintkezzen, a másik oldalon óhatatlanul is lekapja valamennyire a lakkot... tehát vicces amit mondasz, mert ha úgy húzod meg, hogy nem kapja le semennyire a lakkot, akkor az azt jelenti, hogy szinte lötyögni fog a csavar.
-
Jester01
veterán
válasz
Bélaaaa #8106 üzenetére
Teljes áron esetleg nem, de 10% kedvezménnyel már elgondolkodnál rajta, nem? Főleg mivel a konkrét sérülés csak esztétikai, semmi műszaki problémát nem okoz.
kali idézte a #8098-ban: a termék ebből fakadó értékcsökkenésért felelősséggel tartozunk a vállalkozás felé. Az iponnak sem kellene kategórikusan elutasítani, hanem közölni szerintük mennyi ez az értékcsökkenés.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Autós topik
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Revolut
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Apple iPhone 13 - hízott, de jól áll neki!
- Milyen légkondit a lakásba?
- Olcsó Galaxyk telepíthetik a One UI 7-et
- További aktív témák...
- Lenovo Legion 5 15ACH6 Az ár irányár, komoly érdeklődés esetén van lehetőség egyeztetésre
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- ÚJ Lenovo Yoga Slim 7 - 14.5" 3K OLED Érintő 90Hz - Snapdragon X Elite - 32GB - 1TB - 2,5+év gari
- iKing.Hu - Honor Magic 7 Pro - Black - Használt, karcmentes
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest