- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- btz: Internet fejlesztés országosan!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
jozefhu
üzenetére
iPon
1143 Budapest, Francia út 40/b.
Nyitva: hétköznap 09:00 - 15:00
TÜZÉR UTCA
Térképen
1134 Budapest, Tüzér utca 13.
Nyitva: hétköznap 09:00 - 15:00
Garanciális ügyintézés itt történik.PCX:
A kialakult járványügyi helyzet miatt rendelésed átvételéhez kérjük válaszd a futárral történő kiszállítást!
A Duna Plazaban 8.00-15.00 között van lehetőség a rendelés átvételére, előzetes értesítést követően.
Az átvevő ponton egy időben legfeljebb 2 vásárló tartózkodhat, sorbanállás az üzlet előtt lehetséges. -
-
-
válasz
Biznisz Elek
üzenetére
Mert ha kiszednék az uberfost, kevés termék maradna

Mert ha kiszednék az uberfost, megvennék máshol, a haszon másnál landolna.
Itt max a vásárló állítja, hogy uberfos, 7790 ből én nem tudok széria hibás darabokról. -
válasz
üzenetére
"Ti viszont elvesztettetek egy vásárlót (ráadásul egy olyat, aki nem az olcsó hardvereket szokta vásárolni) akárhogy matekozol, ez fix."
Nem az számít h mennyire drága terméket vásárolsz hanem, azon lévő haszon.
Tehát hiába vásárol Olcsó János 300e -ért, ha az épp akcióba van és kb 0 haszon van rajta."Csak azért, hogy értsd: a többletet amivel megemeltétek kifizettem a másik cégnek, és ott a még a futrár is ingyenes, szóval kicsit olcsóbb is volt mint nálatok a legújabb áron
"
Szerinted kézzel állítgatnak több 10000 terméket?Én is jártam már így nem egy céggel (még az aquaval is) annyi különbséggel, hogy ott csak egy sima rendelés volt, majd hívtok, hogy sajnos a megrendelt áron nem tudják szállítani. Ez van.
iPon Házhozszállítás:
2.1 Mennyibe kerül?
- A szállítási költsége bruttó 1999Ft kiszállásonként. Amennyiben egy rendelésben legalább 2 terméket rendel és az össz értéke nettó 10000Ft felett van akkor a szállítási díj bruttó 999Ft. Legalább 4 terméket rendel és a tételek összértéke nettó 10000Ft felett van, akkor a szállítás ingyenes. A kiszállítási díj a rendelt áru mennyiségétől, súlyától független, és magában foglalja térítésmentesen a GaranciaFutár szolgáltatásunkat is a rendelt termékekreKár ezen lovagolni tovább, mindenki jól járt.
-
Németországi kereskedőkkel már 3x volt szerencsém, ebből 1 negatív, a másik kettő meg semmi extra.
Talán annyi, hogy ahhoz képest h messze van egész gyorsan véget ért az ügyintézés.
Ha utána olvasol, 1-2 nyugati országnak sokkal lazábbak jogszabályai, mint itthon (pedig itt se a legjobb).Azért egy számtech cégnél 1-2m nem nagy tétel, és szerintem teljesen jogos, hogy ezért se te se más nem kap semmilyen előnyt. Az hogy ki mennyit bukik nem tudhatod, abban egyetértek, hogy ott talán többet, de nagyobb piac, nagyobb gazdaság, nyilván több is fér bele.
-
Én pl. nem értem miről van szó, elmagyaráznád kérlek mit jelent itt a tárgyilagos-kioktató?
Az hogy a termék eltűnt a listából leginkább az szokott az oka lenni, hogy a beszállító(k)tól elfogyott. Az, hogy nincs raktárkészletük és rendelésre dolgoznak, szerintem a honlapjukon kint van, de itt is többször megírták. Tudtommal, ha nincs raktáron nem kötelezhetőek megrendelni csak azért, hogy garanciába kiadják, és itt az sem fog számítani, hogy érdekel-e az téged, hogy a beszállító mit csinál vagy mit nem. Viszont az lehet, hogy nekik csak határidő lejárt miatt rendezték és a beszállítójuk még nem kapott semmit a termékért, ez esetben még lehet ssd-d ha türelmes vagy. Másik lehetőség, mivel írtad, hogy vettél másik ssdt, hogy még nem kéred vissza vagy nem vásárolod le az árát. A termékek árai nagy átlagban esni szoktak, kivéve természeti csapások után, és a memóriát is kivenném, mert az valamiért inkább a részvényekhez hasonlít, és később akár egy korszerűbb modellre is levásárolhatod. Szerintem az USD árfolyama inkább lehet oka az áremelkedésnek (nem hiszem, hogy az SSD USDs ára is felment) viszont az az utóbbi napokban jelentősen visszaesett és ez hamarosan jelentkezhet az árakban is.
Illetve, ahogy ACE is írrta meg lehet próbálni egyezkedni velük más típusra történő cserével, de arra nem kötelezhetőek, szóval ezzel kapcsolatban felesleges a billentyűzetet koptatni. -
válasz
trancer
üzenetére
Mutatnál még egyet, ebben a témában?
"Azt is megerősítették, hogy a laptopot ők újonnak szállították ki, tehát nem egy használt termékről van szó. Tehát az iPon áruház nem egy eredeti laptopot adott el nekem."
Butaság, dell elismerő hogy ezt ők adták el, akkor mitől lenne "nem eredeti"?"Mióta ezt a problémát elmagyaráztam az iPonnak, nem válaszolnak az emailjeimre"
"Azóta sok levelet váltottam az iPonnal,"
khmkhm"Mindig azt nézik, hogy nekik legyen a jó, ne az ügyfélnek az ilyen esetekben."
Igen, egy haszonorientált cég így működik. -
válasz
TommyGun
üzenetére
Persze értem én, de ezt nem olyan nehéz benézni
Msi GTX1060 armor 6g OC
Msi GTX1060 armor 6g OCV1
Termék, doboz ugyanúgy néz ki.Az meg szintén érthető, hogy akkor utalják, ha már ott a termék (ezt én is így szoktam).
Hétfőn ment a futár, kedden szerdán lehetett az iponnál, holnapra van ígérve a pénz. -
válasz
nemesis.x47
üzenetére
Szia!
Igen. -
válasz
ForRedGlory
üzenetére
Nekem volt már 2hónap, meg 1hét is.
-
válasz
GeneraL_XTX
üzenetére
Akkor próbáld meg értelmezd amit írtam...
de írom másként:
ha ilyen kis dologról is beszámol, akkor majd arról nem fog beszámolni ha valami hibás? -
válasz
GeneraL_XTX
üzenetére
Szerinted ha azt leírja hogy feszül a kábel, majd azt nem írja le ha probléma volt a géppel?
Egyébként nincs olyan jogszabály h egyedi megrendelésre készült dolgoktól nem lehet elállni?
Vagy rosszul emlékszem? -
Itt mit akarsz fogyasztóvédelemmel?
Promos termék tartozékai nem egyezett meg a vásároltéhoz képest.
Nem az első eset, és nem is az utolsó...
+ nem is bluyoo vette az alaplapot amihez adták, itt lőtte apróról...(#8463) graver40
" Csak szeretném, ha betartaná, amit vállal."
Be is tartotta, ha nem így történt volna, most lenne egy hibás terméked, amit vihetnél a szeméttelepre. -
válasz
graver40
üzenetére
Ez általában azért van, mert a nagyker jóváírta, így a kisker is jóváírja.
Azt megpróbálhatod, hogy írsz egy levelet, neked a kártya kell és inkább megvárod mire visszajön a javított vga(ha a gyártó tudja javítani).Szerintem a jóváírással jobban jársz, mondjuk az értékétől függ, de +6e ért nem jobb egy új eszköz, teljes 2-3év garanciával, mint a javított 1év garral?
-
válasz
rayoliviero
üzenetére
-
válasz
pulyka jocó
üzenetére
Meg, sőt ha van drágábban én azt választanám...
-
válasz
trancer
üzenetére
Semmi, nem is kell, hogy érdekeljen.
A kiskert meg az nem érdekli, hogy neked mi kellemetlen/idegesítő/hátrányos.
Ne őket a hibáztasd, hibáztasd a szerveket akik ilyen jogszabályokat hoznak.
Mert ugye jogszabályt nem sértenek, javítás, csere, ha egyik sem megy szerződés előtti állapot, azaz pénz vissza.Gondolj bele, ha sok veszteség éri őket akkor szépen bezárnak akkor még a pénzt sem kapod vissza, dobhatod a kukába. Az alacsony haszonkulcsnak ez a "hátránya", fogd fel úgy, hogy használtál egy terméket ingyen, most hogy visszakaptad a pénzt, akár nézhetsz máshol, jobbat, olcsóbbat.
-
válasz
Reggie0
üzenetére
Nekem sikerült, próbáld meg te is:
151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról
7. § Ha a fogyasztó a fogyasztási cikk meghibásodása miatt a vásárlástól (üzembe helyezéstől) számított három munkanapon belül érvényesít csereigényt, a vállalkozás nem hivatkozhat a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény 6:159. § (2) bekezdés a) pontja értelmében aránytalan többletköltségre, hanem köteles a fogyasztási cikket kicserélni, feltéve, hogy a meghibásodás a rendeltetésszerű használatot akadályozza. -
helikopter effektus
-
Nem tudom mennyire vagy képben a hardverekkel ,de talán egy vagy kettő alaplapgyártó tünteti fel az aktuális BIOS verziót a terméken. Beindítás nélkül csak az esetek kis részében tudod megállapítani hogy támogatja-e a processzort, illetve néhány esetben frissítheted indítás és alkatrészek nélkül.
Ha jól értem, egy háromnapos ügyintézés így néz ki a 04ahgy által felhozott alkatrészekkel szerinted:Eladáskor (rendeléskor?) tájékoztatod a vevőt, hogy ha a vásárolt alkatrészek kompatibilitását ellenőrizze (ez általában szerintem megtörténik egyébként).
Elviszi, összerakja, nem indul, visszahozza. Bejelent egy hibát, aminek a meglétét NEM ellenőrizheted. Cserét kér - ezt a raktárkészlet erejéig vizsgálat nélkül azonnal meg kell tenni, majd 15 napos határidőre törekedve, ha a raktárkészlet elfogy amíg a fogyasztó nem unja meg, és el nem áll a szerződéstől.
Akkor a pénzt visszakapja, a boltban meg kiderül, hogy minden alkatrész hibátlan volt, a BIOS nem támogatta a CPU-t, tehát az üzlet behajtja a fogyasztón az elszenvedett kárát, például azt, hogy az összes kiadott terméket használtként kell értékesítenie.
Persze nem is kell, hogy ilyen BIOSos téma legyen, elég, ha a hosszabbítót nem dugja be a hálózatba amire a gépet köti és az persze nem kapcsol be, mert volt ilyenre is példa. Vizsgálat persze ez esetben sem lehet, a bolt azonnali cseréből eredő kárát viszont behajthatja a fogyasztón (majd valamikor meg is kapja).
Jól értem, a te verziód? Mennyi idő lenne bedönteni egy kisebb boltot ez alapján szerinted?
Idézlek: "... megállapítható, hogy nem a gyártó által meghatározott feltételek szerint akarja használni a hardvert, nem teremti meg a rendeltetésszerű működéshez szükséges feltételeket, ami a linkelt alaplapi gyártói leírással bizonyítható is, így elutasítható a kicserélés." - csak ég gondolom, hogy ezzel ellentmondasz magadnak, mert ez a hiba okának vizsgálata, amelyet szerinted egyértelműen elutasítanak az általatok hivatkozott bírói határozatok?
E szerint a logika szerint az ott említett ügyben ugyanúgy megállapítható lett volna, hogy a telefont elflashelte esetleg az ügyfél és azért hibás? -
Egyébként a Te verziódban az általad említett festési hibát hogyan ügyintéznéd 3 napon belül? Megmondod az ügyfélnek, hogy jöjjön vissza ezzel holnapután, mert a festési hiba nem akadályozza a rendeltetésszerű használatot?
Az általad linkelt bírósági határozatban pedig és ezt látom:
"Ez esetben kizárólag azt vizsgálhatta volna a felperes, hogy a meghibásodás a rendeltetésszerű használatot akadályozza-e..."
Ezek szerint lehet vizsgálni a készüléket. -
válasz
BullKoxa
üzenetére
Írtam olyat, hogy ez normális?
Azt mondtam, hogy ez javítás lesz, de még akkor is ha gyártóhoz küldöd ki...Maradjunk a te példádnál:
Diesel hangja lett a kocsidnak garidő vége felé.
Te visszaviszed, és azt kéred, hogy számolják be eredeti áron egy új kocsiba?
(Mert neked a javítás "tákolásnak" számít.)
Mert akkor itt szerintem csak egy embernek van "baja"! -
válasz
SSJPeter
üzenetére
Azért ne várjuk már el, hogy egy jól működő terméket jóváírjanak...
Kocsidnak elromlik az indexe egyből új kocsit követelsz?(#7703) torma1981
Adnak is, ahogy itthon is adnak, csak nálunk újra indul a garancia.
Nyugaton (mondjuk hogy itt pontosan mire gondolt az rejtély) többségében meg nem indul újra.
Itthon sokkal jobb, kedvezőbb jótállási feltételek vannak.(#7704) zolikaDB
X nagykernél elfogyott, másiknál meg drágább. -
-
Főleg úgy, hogy a ciripelés nem hiba, vagyis a gyártó nem hibaként kezeli, és nem is foglalkozik vele

Főleg ez a fos sapphire....Nyilván elállásnál fogják, vissza a polcra, vagy beszállítónak vissza aztán eladják megint
Ez gondolom világos, hogy mindenhol így megy.(Mondjuk ez story elég fail)
-
válasz
Bjørgersson
üzenetére
Azt 99.9% javítják.
Garancia menete álltalában: Javítás (ha nem lehetséges)-> csere->pénz vissza -
Tiédet én is elutasítottam volna.
Jogtalanul? Akkor miért nem mentél bíróságra?
Teljesen jogos volt.
EVGA teljesen máshogy intézi a végfelhasználó, és viszonteladói problémákat...SN matrica sérülése mindenhol garvesztés.
Aqua egy LGA láb sérülés(2db volt meghajolva, de nem törve) miatt megvonta a gart.És így végére idézzek az evga oldaláról:
"Equipment that has the serial number or factory identification labels removed, defaced, damaged, altered or made illegible." -
-
válasz
FrozenThrone
üzenetére
Termék kategóriánként változó %.
Vga-nál pl amire gondolok gtx680 dcuii helyett kapsz egy gtx770 dcuii.
Lehet nem mindenkinek felelne meg, de abban biztos vagyok h többen örülnének a gyorsabb ügyintézésnek.
Máshol működik, akkor talán itthon is működhet
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés

- EREDETI Apple Watch Series 11 okosóra szíjak, 46mm, S/M
- Samsung Watch 8 női szíjak egyben eladóak ajándék tokvédővel
- ASUS RTX 5060 8GB GDDR7 DUAL OC Edition - Új 2 év garancia - Eladó!
- PALIT RTX 5060 Ti 8GB GDDR7 INFINITY 3 - Új, 2 év garancia - Eladó!
- ASUS RTX 4060 Ti 8GB GDDR6 DUAL OC - 1 év garancia - Eladó!
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070 12GB GAMER termékbeszámítással
- Motorola Edge 40 / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Lenovo Thinkcentre M920t Tower/ M720s M920s SFF / számla, garancia
- Apple iPhone 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

"