Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újratöltve!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bluyoo
nagyúr
Hi!
Lenne egy gondom (?) ... Vásároltam egy WD 1TB Red IntelliPower 64MB SATA3 WD10EFRX HDD-t és 3év gari helyett csak kettő van a papíron. Pedig direkt csak három év vagy annál többel kerestem HDD-t [link]. Szóval ragaszkodnék a három évhez.
Vajon kapok új garipapírt a három évről? -
bul07
nagyúr
válasz
Gyuri27
üzenetére
Nekem is volt bajom más bolttal
Microsoft sidewinder X8 egeret (21e Ft) először javították, három hét , egy hétre rá már rossz is volt, újra el, ekkor három hét után közölték hogy nem tudják javítani és cserélni se mert már nincs forgalomba , ekkor kértem a pénzt vissza megadtam a számla számomat ahova utalni kell és vártam
Eltelt 10nap semmi telefon mondja szól a könyvelőnek mert ők intézik, jó, megint 6nap semmi , ekkor újra telefon megadta a könyvelő iroda számát hívtam őket , ott ígéret pár nap, megint 5nap és semmi, újabb hívás, megint ígéret ezután a 7napon láttam meg hogy megjött az utalás
Vannak ilyen sztorik mindenkinél biztosArról meg ne is beszéljek mikkor a boltos szó szerint kilopta a cuccot a gépemből azzal a címszóval hogy rossz és küldi garanciába(egész gépet vittem be memória és merevlemez hiba miatt) , és rá két hétre csődbe ment elveszett 55e Ft-om, esélytelen volt visszakövetelni , adóhivatalnak vagy 2millióval tartozott , laptopokat és más dolgokat is lenyúlt garanciázás közben, más vevőknek is tartozott vagy 2-3millióval
Van ilyen
-
Gyuri27
félisten
válasz
energy4ever
üzenetére
Egen. A hardverkerről a ph-n is olvasni érdekes történeteket.
Olyan nincs, hogy tökéletes. Persze azért törekedni kell rá.
Vagyunk itt páran akiknek soha semmi baja nem volt a fiúkkal. Nyilván olyanok is vannak akiknek volt valami bajuk. Ez egy ilyen bringa. Nekem volt már bajom pl az mm-ben. Mégse sírtam vele tele semmilyen topikot.
Okulásként leírtam itt ott a történetet. Volt bajom az ew-l is. Mégis vásároltam mindkét helyen azután is.
Szóval ott is emberek dolgoznak. Aki meg dolgozik az hibázhat is.
Még mielőtt nyalással vádolnak közlöm, hogy mostanában nem vásároltam náluk (válság van kérem).
Illetve itt is kijavítom őket, vitába szállok velük. Lásd legutóbb a vga azonosító matrica téma. -
energy4ever
addikt
Ennek a topiknak olvasoinak ajanlom blogalapu bejegyzesemet, melyben leirtam, az ipon-rol alkotott NEGATIV tapasztalataimat! [link]
-
attiati
veterán
válasz
essexboy
üzenetére
koszi
ha jol ertettem a valaszukat emailben, akkor a toluk vasaaroltakat bevizsgaljak ingyen, akkor is ha tobb darab es akkkr is ha hibatlan is lesz koztuk. de sajnos ez 15nap, bar ha hibas valamelyik, akkor meg ugyis naluk kell gariztatni
tapot kideritem ma, a tobbi alkatreszt meg beviszem hozzajuk
mar csak azt nem tudom, hogyha hibas a garis termek, akkor milyen valasztasi lehetosegem lesz? az meg tovabbi idot vesz el? adnak cseregepet vagy cserealkatreszt?
-
válasz
attiati
üzenetére
ipon.hu-ról összeszedett infó:
1. Hogyan célszerű és melyik a legolcsóbb megoldás a szervizelésre, garanciális bevizsgálásra? Vigyem az egész gépet?
Egész konfig, mert ha három hardvert viszel már akkor szerintem az már konfigurációnak minősül. És:
"A bevizsgálási díjak minden esetben beleszámítanak a javítás díjába, illetve
hibátlan terméknél csak hosszabb tesztelés esetén kerül kiszámlázásra."2. Nagyjából milyen munkadíjjal számoljak?
Bevizsgálási díj - konfiguráció/notebook 5 000 Ft
3. Mennyi időn belül szoktátok vállalni a bevizsgálást és a hiba kiderítését?
kérdezd meg e-mailen: rma@ipon.hu
4. hdd nélkül is vihetem a gépet?
Természetesen, csak akkor az nem lesz letesztelve a konfiggal együtt.
5. ha garanciafutárra kerül a sor, akkor ott lehet mondani 1 órás időintervallumot, hogy mikor jöjjön? (csüt. max 9-ig érek rá, és általában csak délután 5 óra után)
"2.5 Milyen adatokra van szükség a GaranciaFutárhoz?
- Az alább adatokat kell megadni: termék, termék hibája, név, cím, telefonszám és
időintervallum. Ebben az esetben a futárunk a megadott időben elmegy a termékért." -
attiati
veterán
bevizsgalast alkatreszenkent szamoljak fel?
egyszeruen nem tudok minden alkatresszel mashova futni, minden pont munkaidoben van nyitva. Ha meg lenne is pcs haverom, kicsi az eselye hogy pont kompatibilis konfigja lenne. tapot ki tudomprobalni masik geppel, kaptam forumos segitseget.
-
attiati
veterán
-
ACE-
addikt
válasz
attiati
üzenetére
Szerintem egyszerűen szedj ki mindent a gépből, ami nem Ipon garis, és úgy vidd be, akkor még véletlenül sem tudják azt mondani, hogy jó, bár ha külön-külön jók lesznek, akkor azt mondják kompatibilitási (nem garis) probléma, és akkor a bevizsgálást kifizettetik. Ezért kéne neked próbálgatnod, mert ahhoz nem kell nagy szaktudás. Pl. elsődlegesen én egy havernál, ismerősnél egy másik táppal próbálnám meg. Azután egy másik procival, és közben a procit belehelyezném a másik gépbe, és abban is kipróbálnám. Így kilőhető a hiba oka, és hogy komp. probléma vagy más.
-
attiati
veterán
ram? (ha azt kivenném, anélkül is be kéne kapcsolnia a gépnek, szóval azt kizárnám)
alaplap: van rajta egy dr. Debug led, aminek a hibaüzenet kódszámát kéne megjelenítenie. Na az sem világít, akkor sem, ha kiveszem a ramot. Ram hiba esetén is jeleznie kéne.
Proci, az is lehet. De az a furcsa, hogy semelyik venti nem pörög fel, semelyik led nem világít.Egyszerűen lövésem nincs már, azért vinném be szervizbe. Vajon minden egyes alkatrész bevizsgálására fizetnem kell? Vagy elkezdik a garanciális alkatrészekkel először? Vagy mibe fog ez fájni nekem? (mármint maga a szervizelés, alkatrész költség nélkül). Tudni szeretném már mi a baja. Sajnos senkihez nem tudom elvinni próbálgatni.
-
attiati
veterán
garanciális és/ vagy szervizelési kérdés:
Idén januárban vettem nálatok cpu, alaplap, gpu-t. A gép többi része nem tőletek van.
3 nap állás után vasárnap miután bedugtam a konnektorba, nem tudtam bekapcsolni a gépet, nem reagál semmire. Semmilyen hangot, szagot, fényt nem adott ki. A táp önállóan működőképes az alaplap nélkül. Ha rákötök egy hdd-t, azt felpörgeti.
1. Hogyan célszerű és melyik a legolcsóbb megoldás a szervizelésre, garanciális bevizsgálásra? Vigyem az egész gépet?
2. Nagyjából milyen munkadíjjal számoljak?
3. Mennyi időn belül szoktátok vállalni a bevizsgálást és a hiba kiderítését?
4. hdd nélkül is vihetem a gépet?
5. ha garanciafutárra kerül a sor, akkor ott lehet mondani 1 órás időintervallumot, hogy mikor jöjjön? (csüt. max 9-ig érek rá, és általában csak délután 5 óra után)Köszönöm! Remélem korrektek lesztek, mert eddig az égvilágon semmi bajom nem volt veletek!
-
ACE-
addikt
válasz
HUN]Repa
üzenetére
Nem első alkalommal szakadt el, amikor bedugtam, volt közben pár szerelés a gépben, ezért előfordult, hogy ki kellett szedni, és előfordulhat hogy óvatlan voltam. Valamint az is előfordulhatott, hogy próbáltam rányomkodni a matricát a lapra, hogy jobban odaragadjon, de persze a tizedmilliméter nagyságú alkatrészekhez nem ragad. Nem hiányzik az SN-ből, csak a vonalkódból. De ha elmondod hogyan tudtam ezzel trükközni, akkor elhiszem a verziódat, hogy ezzel trükköztem.
Csavar feletti szakadás is pont azért volt, mert iszonyat bénán volt felragasztva, hiszen mint láthatod a csavar jóval magasabban volt, mint a matrica többi része, az apró alkatrészek, ezért nem is csoda hogy egyedül a csavarfejre (az egyetlen lapos területre) ragadt rá a matrica...
Még egyszer mondom, a SN olvasható, csak a vonalkódból hiányzik egy kis darab, lehet bedarálta az egyik venti...De még egyszer szeretném ha válaszolnál, hogyan tudtam ezzel a matricával trükközni? Összeragasztottam két különböző SN matricát? És honnan szereztem hozzá számlát? Nem értem a gyanúsítás okát, nekem inkább csak mindenbe belekötésnek tűnik, és szánalmas a magyarázkodásod, főleg mert tudom, hogy nem nyúltam a kártyához, és nem trükköztem vele.
Ha felvettem volna veletek a kapcsolatot, ugyanaz lett volna a válasz, ami most, hogy ejjnye, ne trükközz a matricával, most buktad a garit, vagy hogy "óvatlan volt a kártya behelyezése". Magyarázni azt mindent meg tudtok...
Kókányolás a gyáriszámmal nem volt, számlám meg volt, rajta a gyáriszámmal, a matrica megvolt, rajta az olvasható gyáriszámmal. Ennyi, emiatt is cserélte az EVGA, ők legalább nem magyarázkodtak mint Te...
-
HUN]Repa
aktív tag
Nem tudom megmondani miért szakadt szét, lévén nem én szakítottam el.
Sajnos a szakadás magyarázata még mindig nem kerek számomra:"Elmondtam azt hiszem akkor is, hogy feltehetően akkor szakadt el,
amikor bedugtam a kártyahelybe, amit nem kis erővel kell lenyomni, és feltehetően
az egyik ujjam hozzáért a félig lógó matricára, és ez szakította el. Mivel csak félig szakadt el,
ezért próbáltam össze celluxozni de persze a hőtől az is levált, mert a rajta lévő ragasztó réteg folyékonnyá válik tőle."Eszerint tehát már beszerelékor elszakítottad (felmerülhet a kérdés: kellő óvatossággal történt-e a beszerelés)? A
z elején azt mondod, "feltehetőleg" utána meg már celluxozol, akkor mi történt a kettő között?Továbbra sem értem, miért hiányzik az SN-ből, erre nincs magyarázatod, ahogy a csavar fölötti szakadásra sincs.
Egyébként - lehet, hogy nem írtam meg elég világosan, a legnagyobb hibát itt követted el:
"próbáltam össze celluxozni" - ahelyett, hogy felvetted volna velünk akkor a kapcsolatot, emiatt és a sérülésre adott,
számunkra nem kielégítő magyarázat okán történt, ami történt. A hozzáállásunk az üggyel kapcsolatban:Az ilyen kókányolást a gyáriszámmal sem most, sem a jövőben nem toleráljuk.
Nem szeretnék különösebben elmélyedni ebben a kérdésben, lévén te is írtad - régi...
-
Jégkokó
veterán
Nem tudja valaki, hogy a megrendelt termékekért hány napig lehet menni?Csak mert szerdán rendeltem egy monitort illetve videókártyát és következő hét hétfői érkezést adtak meg ezzel szemben másnap jött az sms meg az emalil, hogy már mehetek érte.De én csak kedden tudnék csak érte menni legkorábban.
-
ACE-
addikt
válasz
HUN]Repa
üzenetére
Ja, csak akkor van gond, ha az azonosítás meghiúsulása nem a mi hibánkra vezethető vissza, hanem a gyártó hibájára. Ha egy szakértő megnézi hogy volt felragasztva (én most már mindig lefényképezem vásárlás után) akkor nincs az az Isten hogy azt mondja, annak pedig bármilyen hőt ki kellett bírnia, és rajta kellett lennie, de ezt bizony illegálisan javítani próbálták...
A rajtam kívülálló hibákért pedig az eladó felel. -
ACE-
addikt
válasz
HUN]Repa
üzenetére
Mondd meg Te, hogy miért volt szétszakadva, és a leglényegesebb, hogy mondd meg Te, hogy azért mert szét volt szakadva, miért ne lehetett volna azonosítani a kártyát? Elmondtam azt hiszem akkor is, hogy feltehetően akkor szakadt el, amikor bedugtam a kártyahelybe, amit nem kis erővel kell lenyomni, és feltehetően az egyik ujjam hozzáért a félig lógó matricára, és ez szakította el. Mivel csak félig szakadt el, ezért próbáltam össze celluxozni, de persze a hőtől az is levált, mert a rajta lévő ragasztó réteg folyékonnyá válik tőle. Lehet hogy nem ment tönkre túl sok EVGA kártya, szerencsére akkor jól működnek, ettől függetlenül még lehetett szarul ráragasztva.
Nincs már meg sajnos a levél, de az EVGA technikai support írta azt, hogy nincs semmi gond, ha elszakad a matrica, csak legyen meg az egész, és legyen ráragasztva a számlára, amelyen szintén megtalálható a SN. Ők felismerték, hogy attól hogy el van szakadva, még felismerhető a sorszám, és a számlán lévő SN-el azonosítható a kártya, így a garancia is érvényesíthető. Szerintem nem szerencse kérdése volt.
Hozzáállásotokat mutatja, hogy ha a hőtől leválik a matrica, arra is van megoldás, azt mondjátok hibás volt a szellőzés. Ezekkel a kijelentésekkel, meg pl. a csavar elnyíródásával kapcsolatban is csak az a probléma, hogy a jogszabály szerint nem ti találjátok ki a garanciavesztések okait, hanem nektek kell bizonyítani, hogy a hiba nem rendeltetés-szerű használat következménye. És azt gondolom tudod, hogy azzal hogy Te azt mondod, hogy nem volt megfelelő a szellőzés a házban, még nem bizonyítasz semmit, főleg akkor, amikor egy gyártó azt írja, hogy 85 fokos maghőmérséklet még elfogadható. Ez is kimagyarázás, és a hozzáállásotokat mutatja. -
Gyuri27
félisten
válasz
HUN]Repa
üzenetére
Mindegy, hogy mi a véleményünk. A tv egyszerű, meg a fogyvéd álláspontja is. A gyártó jelölje a terméket úgy, hogy az jó legyen. A matrica nem jó. Nekem is lifeg a vga-n. Az isten tartja rajta. Ha leesik hát úgy marad.
Minden más terméken megoldható a serial. A vga-n van ez a matrica mizéria. Ami előbb utóbb enged a fizika törvényeinek. Ha a rossz, hibás jelölés miatt valaki nem tudja azonosítani a terméket az az ő baja. Nekem ott a számla. Azt kell bemutatnom. Matricát nem. -
HUN]Repa
aktív tag
Jelenleg is betartjuk a törvény által előírt határidőket. Haladéktalanul - bionyos esetekben és feltételek teljesülésénél - 30 napo belül - a többi esetben. Ez akkor most korrekt?
#5970: Nem értek egyet, a terméken nem a rendeltetésszerű használatból eredő kopás illetve illetéktelen javítási kísérlet nyomai találhatók.
A matrica a termék egyedi azonosítója, több százezer eladott termék esetében alkalmas volt az azonosításra, szerinted akkor itt miért ne lenne az?
A fogyvéd törvény szerinti eljárás el sem tud kezdődni a termék azonosítása nélkül, ami az azonosító hiányában vagy sérülésénél nem lehetséges. -
HUN]Repa
aktív tag
Hát igen, ez egy olyan eset, ami részünkről esélytelen elintézni, a gyár álláspontja világosan látszik a matricán, ami egyébként nem zárjegy, hanem az egyedi azonosító(SN): WARRANTY VOID IF REMOVED, az tehát, hogy mégis elfogadta inkább a te szerencsédnek tekinthető, hiszen az ÁLTALUK elvárt feltételnek a termék nem felelt meg.
Nem gondolom, hogy különösebben magyarázkodnom kellene, de: egyrészt nem vagyuk kapcsolatban a gyártóval, csak a beszállítóval, aki nem biztos, hogy a disztribútor (és ezek önmagukban is jogosultak garanciát, terméket elbírálni bizonyos keretek között), másrészt a gyártók a végfelhasználókkal a gyártók általában sokkal megengedőbbek volt erre több példa is. Olyan eset is volt, hogy a gyártó azt mondta: nem garanciális a termék, és csak jó sok pénzért küldi vissza (az akkori értékének kb háromszorosáért), a termék az ügyfél tulajdona, vissza kell adnunk. A jótállásnak sem felelt meg a termék, illetve nem volt azonosítható, tehát ezzel azóta vigyázunk.
Ránéztem, az összes visszahozott problémás EVGA termékek közül egy esetben a felhasználó átragasztotta a hűtőre, egy esetben teljesen hiányzott. Nem tudom melyik a tied, mert a gyáriszámot kitakartad, de én néhány esetre nem tudom azt mondani, sűrűn előforduló, hogy a hőtől leválik - amire egyébként is az szokott a válasz lenni, hogy nem volt megfelelő szellőzés biztosítva, tehát túl meleg volt a termék vagy a készülékházban.
De meg is fordíthatnám, ha leválós SN-eket tesz egy gyártó a termékeire, aminek a leválása garanciavesztést okoz, akkor ők "normálisabb cég" ha mégis átveszik? Ha nem lett volna probléma a gyáriszámmal, a terméket átvettük volna. Emellett nem világos most sem, miért van SZÉTSZAKADVA a matrica keresztben és a tetején is egy részen, ott pont csavar van alatta (hmmmm...), illetve miért HIÁNYZIK belőle egy darab. Ezt is a hőre fogod? Ha tényleg levált, miért piszkálod, netán téped szét, miért celluxozol rá, ahelyett hogy előbb megkérdezel minket, mi legyen ez esetben? Ez volt ugyanis az elutasítás oka.
-
Az EVGA valszeg presztizsből tette meg, amit megtett...
Vagy inkább korrektségből.
De Ők legalább a kettő közül az egyikre biztosan adnak...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Apropó korrektség, gondolom még most is az van gyakorlatban, hogy az elállásnál kivárjátok a teljes időintervallumot és csak a végén utaljátok vissza a vételárat?
-
ACE-
addikt
Nézd már meg légyszíves hogy mi tartja azt a matricát? Ha úgy fogalmazok, hogy a szentlélek, akkor az nem is túlzás... A keresztirányú bevágások egészen a papír széléig tartanak alul, felül meg pár milliméter papírdarab tartja az egészet. Ezt a matricát sík felületre tervezték, nem apró 1 mm-es alkatrészekre. Gondolom a gyártó ezen kívül azt is felismerte, attól hogy kettévált a matrica, még beazonosítható a kütyü. Erre az Ipon nem volt képes. És mindettől függetlenül, az ügyintézés során látszott, hogy kimagyarázni kívánták az egész esetet, holott valós hiba volt a kártyával.
Arról nem is beszélve hogy az Ipon-ban azt állították, hogy a hűtőjét kicseréltem a kártyának, holott az egyetlen helyre, ahova felragadt rendesen a matrica, azon a helyen látszik, hogy az a csavar nem volt kicsavarva, így a hűtőt is aligha tudtam volna leszedni. -
ACE-
addikt
Egy régi történet, volt egy kártyám, nem két forintos, ami tönkrement, ki akartam cserélni, szóltak cserénél, hogy a garancia nem érvényes, mivel el van szakadva a "zárjegy" íme egy kép róla:
A garanciális igényemet elutasították, hiába mondtam, hogy láthatóan már gyárilag sem volt normálisan ráragasztva, de ha rá is lett volna ragasztva, a hőtől teljesen levált róla. Pont azért ragasztottam rá ragasztó szalaggal, hogy ne váljon le teljesen. Azt is ráfogták, hogy nyírás nyomok vannak a csavaron, le is fényképezték, pedig rohadtul nem volt szétszedve én csak tudom.A végén még ráfogták, hogy fogyasztó sem vagyok, mert egy cég nevében, a cég által használt, és lekönyvelt garanciális terméket vittem vissza, mindezt úgy állapították meg hogy megnézték cégjegyzékben...
Szerencsére az EVGA az Ipon-nál normálisabb cég, felvettem velük a kapcsolatot, és mondták, hogy semmi gond a levált matricával, csak ragasszam rá a számlára, fénymásoljam le, és küldjem el a cuccot. Rá kb. 1-2 hétre küldtek egy zsírúj kártyát, de egyel újabbat, mert a régit már nem forgalmazták.
Kérdezem én, hogy ezt Ők (Ipon) nem tudták volna lebeszélni az EVGA központjukkal? Vagy ahonnan vették (nagyker)? Ők nem tudják hogy az EVGA tisztában van ezeknek a matricáknak a sérülékenységével, és azt is meg tudják nézni hogy nem leszedtem-e a hűtőbordát? Ez így működik hogy visszahoznak egy hibás kártyát, ránéznek az egyik csavarra, és ráfogják hogy nyírás nyom található rajta, és innentől mosom kezeim? Azóta minden alkatrészt, főleg a csavarokat vásárlás után azonnal lefényképezek, és ha még egyszer ilyen előfordul az orruk alá dugom, hogy tessék, mutasd meg melyik az új nyírásnyom, ami akkor még nem volt rajta...
Iszonyat inkorrekt volt ez a részükről... és mellesleg 3500 Ft postaköltségembe került, feltehetően ők olcsóbban megúszták volna egy hivatalos kereskedésen keresztül... -
HUN]Repa
aktív tag
válasz
dethroner
üzenetére
Bocsi akkor, nem esett le hogy erről van szó. Ez a gariprogrammal az ősidőkben érkezett, és a frissítésig marad valószínűleg. Természetesen nem alkalmazzuk,ill. nem hivatkozunk erre a pontra. ("a törvényeknél rosszabb feltételek semmisek, ha azokat alkalmaznánk, jogos lenne a panasz").
-
A héten vettem egy AMD HD 7770-et az iponról, pick pack pontos kiszállítással. Időre megjött, minden patent. 5/5

-
dethroner
veterán
válasz
HUN]Repa
üzenetére
Az aláhúzott mondat hogy egyeztethető össze azzal a kijelentéseddel, hogy: Az aktuális értéket a nagyker állapítja meg ilyenkor, és nem, nem kell az ügyfélnek elfogadni ezt az ügyintézést, csak egy lehetőség a gyorsabb megoldásra
És amúgy is, mi az hogy egy garanciális terméket beszámítani?
Beszámítani nektek nincs módotok ebben az esetben, hiszen kötelezettségetek van, így nem értem még az ötletét sem hogy került ez a mondat ide.
Ajánlom inkább az első mondat ismételgetését
A garanciális feltételek a Vásárló törvényben meghatározott jogait nem érintik. -
HUN]Repa
aktív tag
Jelenleg szabadságon vagyok, volt egy kis időm most és rá tudtam nézni a fórumra. Úgy emlékszem, hogy volt már többször szó erről, csak olyankor alkalmazzuk, amikor a javítás elhúzódhat/ik és ekkor mi, vagy a nagyker felajánlást teszünk. Az aktuális értéket a nagyker állapítja meg ilyenkor, és nem, nem kell az ügyfélnek elfogadni ezt az ügyintézést, csak egy lehetőség a gyorsabb megoldásra egy hasonló, vagy jobb tudású termékre történő cserével, melynek újonnan indul a garanciája, az eredeti, javított folytatódó garanciás termékkel szemben. Azoknak megfelelhet, akik elsősorban használni szeretnék a gépüket, nem nyerészkedni, vagy inkább mondjuk úgy, nehogy sértődés legyen, kihasználni a magyar jogszabályok által teremtett lehetőségeket a nemzetköziekkel szemben, végülis ami jár, az jár...
Mivel ez közös megegyezéssel történhet, nem ütközik törvénybe.
Más szemszögből a törvényeknél rosszabb feltételek semmisek, ha azokat alkalmaznánk, jogos lenne a panasz. -
corran9
tag
Az avultatásos dolgot (értsd: "ugye azt tudom, hogy ez a kártya már nem annyit ér mint 2 éve, így ha levásárlásra kerülne sor, sokkal kevesebbért vennék figyelembe") velem most augusztusban közölte a garancián dolgozó kolléga, mire mondtam neki, h totálisan jogszabályellenes és gondolja át, h mit beszél. mert szegről végről joggal foglalkozom, hirtelen az lett, h "ja ő azt nem úgy gondolta", és egyébként is javítás lesz vagy csere.
-
dethroner
veterán
válasz
Jester01
üzenetére
"Ha előre, a vásárláskor, megmondta a feltételeket akkor ezt megteheti."
Mit is közölt a vásárláskor ezzel a megjegyzéssel a bolt? Annyit, hogy az általuk meghatározott áron számítja be. De hol a tájékoztatás, hogy mi alapján számítja ki, mennyit ér a termék? Megnézi hardveraprón mennyiért megy?
Mivel ez nem tisztázott és előre kalkulálható a vásárlás pillanatában, így semmis, sőt, valószínűleg tényleg jogszabályba ütközik. Most a devizahiteles bírósági tárgyalások is azért állnak a kölcsönt felvevőknek, mert a szerződéskötéskor nem hozták tisztázták hogy a bank mi alapján, és milyen mértékben jogosult a törlesztőrészleteket emelni, csak annyit írtak bele hogy ezt egyoldalúan megteheti.
De ha írsz az ipon-nak ezzel kapcsolatban, tuti az lesz a válasz hogy ők ezt még sose alkalmazták, ez csak úgy benne van(véletlenül) a szerződésben. De ha valakiből kinézik, lehet bepróbálkoznak ezzel![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
válasz
Jester01
üzenetére
Az eladó által, a kötelező egy éven felül, a szerződésben vállalt jótállási időszakra ugyan azok a törvények a hatályosak. Szóval érdemes kicsit utánajárnod...

A jótállás
Fentiekhez képest a jótállás - hétköznapi és közismert nevén „garancia” - azt jelenti, hogy a jótállást nyújtó fél (eladó) a hibátlan teljesítésért olyképpen felel, hogy a jótállás időtartama alatt felmerült minőségi kifogás esetén a felelősség alól csakis akkor mentesül, ha bizonyítja, hogy a hiba oka a teljesítés után, jellemzően a termék fogyasztó által történő nem rendeltetésszerű használata vagy kezelése miatt keletkezett.
A jótállásnak két fajtája van: a jogszabályon alapuló, ún. kötelező jótállás, és a felek megállapodásán alapuló, ún. szerződéses jótállás. Utóbbi esetben nem egy jogszabály kötelezi bizonyos termékek eladása esetén az eladó felet jótállás vállalására, hanem erre önként - jól felfogott piaci érdekből - kerül sor.
Itt a jogszabály magára a jótállás időszak biztosítására nem kötelezi, viszont azt az adott szerződéssel Ő maga vállalja. A jótállásra vonatkozó törvényi keretek ettől függetlenül, ugyan úgy érvényesek.
Ha nekem nem hiszel, nyugodtan egyeztess az NFH-val, én már megtettem. Kétlem, hogy Te más választ kapnál.

-
Jester01
veterán
De, komolyan gondolom. Ha előre, a vásárláskor, megmondta a feltételeket akkor ezt megteheti. Leszámítva azt a kitételt, hogy a gyári garanciát köteles továbbadni. De ugye a gyártók sem szoktak pénzvisszafizetést ajánlani. Szerinted mégis melyik passzusba ütközik?
Bármi amit a kötelezőn felül vállal az már több mint az előírt (a semmi) és nem vonatkozik rá semmilyen megkötés.
-
válasz
Jester01
üzenetére
A fogyasztóvédelmi törvények eléggé egyértelműek.
Vagy szerinted, ha egy 36 hó jótállássaél vásárolt terméked meghibásodik 366. napon, akkor már akár mondhatja azt, hogy mivel nem forgalmazott már a termék, vagy nem tudja beszerezni, ezért Ő mond neked egy árat, amiért beszámítja és így jártál? Ezt ugye Te sem gondolod komolyan.

A szerződésen szerepeltetett idő azt jelenti, hogy az eladó fél, a kötelező 12 hónapon felül vállal még jótállást, amire ugyan azok a törvények vonatkoznak
Szavatosság
A polgári jogban „kétféle” szavatosság létezik: egyrészt a kellékszavatosság, másrészt a jogszavatosság (amit a Ptk. per-, teher- és igénymentesség formájában nevesít).
A kellékszavatosság lényegében azt jelenti, hogy bármilyen termék eladásáról is legyen szó, a kötelezett (a termék eladója, a szolgáltatásnyújtást teljesítő fél) a termék hibájáért (pontosabban: a vásárláskor a termékben már meglévő hiba-ok miatt bekövetkező hibáért) kellékszavatossági felelősséggel tartozik. Az adásvételi szerződésekben az eladói pozícióban lévő fél (az Fgytv. 2. §-ának d) pontja szerinti „forgalmazó” – az a vállalkozás, amely a terméket közvetlenül a fogyasztó részére forgalmazza) ezen felelősségét csakis a termék olyan hibája alapozza meg, amely hibának az oka már megvan a termékben a vásárlás pillanatában is, csak akkor még nem felismerhető (ezért nevezik rejtett vagy gyártási hibának).
Az eladó kellékszavatossági felelőssége objektív, vagyis független attól, hogy tudta-e, hogy hibában (pontosabban hiba-okban) szenvedő terméket adott el, vagy sem, tehát a jóhiszemű eladó is felel a hibás teljesítésért a vevővel szemben. Ugyanez áll a lentebb kifejtett jótállás estén is. (A rosszhiszeműség a vevő esetleges kártérítési igényének érvényesítése szempontjából releváns körülmény.)
A jótállás
Fentiekhez képest a jótállás - hétköznapi és közismert nevén „garancia” - azt jelenti, hogy a jótállást nyújtó fél (eladó) a hibátlan teljesítésért olyképpen felel, hogy a jótállás időtartama alatt felmerült minőségi kifogás esetén a felelősség alól csakis akkor mentesül, ha bizonyítja, hogy a hiba oka a teljesítés után, jellemzően a termék fogyasztó által történő nem rendeltetésszerű használata vagy kezelése miatt keletkezett.
A jótállásnak két fajtája van: a jogszabályon alapuló, ún. kötelező jótállás, és a felek megállapodásán alapuló, ún. szerződéses jótállás. Utóbbi esetben nem egy jogszabály kötelezi bizonyos termékek eladása esetén az eladó felet jótállás vállalására, hanem erre önként - jól felfogott piaci érdekből - kerül sor.
Szavatossági jogok
Akár szavatosságra, akár jótállásra „hivatkozik” is a vevő hibás teljesítés esetén, őt a Ptk. 306. § (1) bekezdése rendelkezése alapján négyféle ún. szavatossági jog illeti meg: a kijavítás / a kicserélés / az árleszállítás / a vételár-visszatérítési igény(ún. elállás).
Tehát kiemelten fontos, hogy kellékszavatossággal kapcsolatos, valamint a kötelező jótállás hatálya alá tartozó termék esetén felmerülő minőségi kifogás alkalmával is ugyanez a négyféle jogosultság illeti meg a fogyasztót.
„Ptk. 306. § (1) Hibás teljesítés esetén a jogosult
a) elsősorban - választása szerint - kijavítást vagy kicserélést követelhet, kivéve, ha a választott szavatossági igény teljesítése lehetetlen, vagy ha az a kötelezettnek a másik szavatossági igény teljesítésével összehasonlítva aránytalan többletköltséget eredményezne, figyelembe véve a szolgáltatott dolog hibátlan állapotban képviselt értékét, a szerződésszegés súlyát, és a szavatossági jog teljesítésével a jogosultnak okozott kényelmetlenséget;
b) ha sem kijavításra, sem kicserélésre nincs joga, vagy ha a kötelezett a kijavítást, illetve a kicserélést nem vállalta, vagy e kötelezettségének a (2) bekezdésben írt feltételekkel nem tud eleget tenni - választása szerint - megfelelő árleszállítást igényelhet vagy elállhat a szerződéstől. Jelentéktelen hiba miatt elállásnak nincs helye.”A fogyasztó és a fogyasztói szerződés fogalma
A Fgytv. 2. §-ának a) pontja szerint fogyasztó az az önálló foglalkozásán és gazdasági tevékenységi körén kívül eső célok érdekében eljáró természetes személy, aki árut vesz, rendel, kap, használ, igénybe vesz, vagy az áruval kapcsolatos kereskedelmi kommunikáció, ajánlat címzettje.
A Ptk. 685. §-ának d) pont alapján fogyasztónak a gazdasági vagy szakmai tevékenység körén kívül eső célból szerződést kötő személy minősül.
Fentieken túl a Ptk. 685.§-ának e) pontja definiálja a fogyasztói szerződés fogalmát, amelynek azt a szerződést minősíti, amely fogyasztó és olyan személy között jön létre, aki (amely) a szerződést gazdasági vagy szakmai tevékenysége körében köti.
Tekintettel arra, hogy a Kormányrendelet és a GKM rendelet tárgyi hatálya egyaránt a Ptk. szerinti fogyasztói szerződésekre terjed ki, így az ezen jogszabályokban foglalt, az eladókat és vállalkozásokat terhelő kötelezettségekre a Ptk. szerinti fogyasztói fogalomba tartozó jogalanyok is hivatkozhatnak.
A fentiektől függetlenül felhívjuk a figyelmet, hogy az NFH kizárólag az Fgytv. szerinti fogyasztót érintő jogszabálysértés esetén jogosult fogyasztóvédelmi eljárást lefolytatni.
-
válasz
dethroner
üzenetére
És azt hiszem amikor én tavaly vásároltam tőlük akkor már nem volt ilyen téves tájékoztatás.
Idén februárban még ott figyelt.

Most már helyette egy jobb, szintén fogyasztóvédelmi törvényekbe ütköző (tehát ez alapján teljesen semmis) passzus szerepel:
"A 12 hónapot meghaladóan vállalt garanciaidő alatt a terméket helyettesítő termék híján, csak az általunk meghatározott, aktuális piaci értékem tudjuk beszámítani."
Pofám leszakad....
(#5952) pils00:
Hát az ott szereplő "probléma megoldó" link nagyon nem izgat, mivel az a Never Settle Reloaded, míg a kártyámhoz Never Settle Forever kupon jár.

-
dethroner
veterán
válasz
corran9
üzenetére
Az avultatás már rég meg volt itt említve, jelezve hogy körberöhögjük ezt a tételt a vásárláskor kapott tájékoztatóból. Akkor jelezte is hunrepa itt hogy ez egy idejétmúlt passzus, törölni fogják. És azt hiszem amikor én tavaly vásároltam tőlük akkor már nem volt ilyen téves tájékoztatás.
Ha könnyen tudod generálni a hibát, ha tudod hogy mi hozza elő, érdemes megpróbálnod az általam választott megoldást, vagyis kérdezd meg mikor vihetnéd be személyesen, hátha van rá szabad kapacitásuk
Ott akkor az ő tesztgépükben produkálhatod a hibát és nincs mellébeszélés. -
Na újabb "jó" tapasztalat. A kapott Never Settle Forever "kuponom" (egy A4-es lapra nyomtatva négyrét gyűrve a kártya dobozának a sarkába tűzve) természetesen nem valid. Irány vissza a kártyával együtt, mert ez így már kezd sok lenni....

-
corran9
tag
válasz
dethroner
üzenetére
Nem tudom elképzelni, h ne a kártya lenne, volt saját gépben más táppal, saját gépben alkatrészek egyenként lehúzva rádugva, driver cserék folyamatos fagyás (a gép hibátlanul megy egy 8800gt-vel azóta is, egyszer sem fagyott)
másik tesztgép: hibátlanul megy egy szintén hasonló teljesítményű kártyával, ez betesz.. kapásból fagy.
Megjegyzem, h nem 3d terhelés alatt ...
Ami pedig a költségeket illeti, a perben kérek költségmentességet így a szakértői díj alól mentesülök, csakúgy mint az illetékfizetési kötelezettség alól, a jogi képviseletet pedig majd egy ügyvéd kolléga ellátja, szal az sem pálya, én nem fogok kockáztatni semmit

Ja, és arról nem is beszélve, h polgári jog vonatkozó rendelkezéseivel (hibás teljesítés esetén mit kérhet a jogosult) és a fogyasztóvédelmi jogszabályokkal a garancián dolgozó srácok nincsenek tisztában (azt nem merem feltételezni, hogy szándékosan próbálják becsapni a reklamáló vevőket, mert az csúnya dolog lenne), melynek a legszebb példája ez az avultatásos beszámítás (ez a kártya ma már nem ér ám annyit, mint 2 éve...) a jótállás ideje alatt, ami már többször megfogalmazódott a fórumban. (Megjegyzem, hogy egy fogyasztóvédelmi "próbavásárlás" sem ártana az ügyben, mert sanszos h kaszálna a hatóság...)
Persze bízom benne, hogy sikerül megoldani a dolgot peren kívül, csak gyakorlatilag patthelyzet van, és nem tudom mi más reális út lehetne a történetből.
-
corran9
tag
Sziasztok!
Szintén Telda sorsára jutottam, ugyanis a csere videókártya amit kaptam szintén hibás volt (két gépben is fagyott, ergo biztos a kártya rossz) erre ők megállapították, hogy semmi baja a terméknek. Most a jogi lépések megtétele van soron (még egy fizetési meghagyás előtti ügyvédi felszólítás fog nekik menni, hátha peren kívül meg tudunk egyezni, ellenkező esetben egy 150k-s ügyvédi munkadíjjal és 100k-s igazságügyi szakértői díjjal tűzdelt per következik egy 70k-s videókártya ügyében).
Sajnálom, mert eddig semmi bajom nem volt velük, sőt, minden ismerősömnek őket ajánlottam, hát ez most változni fog sajnos...
-
Telda
addikt
válasz
dethroner
üzenetére
Kíváncsi lennék két hónap után te mi írnál nekik.
Amúgy nem ezt írtam, ez csak összefoglalva röviden, de semmi sértő nem volt benne, csak megkértem Őket hogy legyen kedvesek valamit írni hogy két hónap után mi van a kártyámmal. Mert a bizonytalantól nincs idegesítőbb.
Ma délután megjött a válasz, hogy a beszállótónál van és majd rákérdeznek mi van vele.
Ennyit arról hogy soron kívül bevizsgálják. -
Telda
addikt
Pontosan ma két hónapja, hogy vissza küldtem a kártyámat gariba.
Azóta már egyszer visszakaptam ugyan olyan rosszul mint volt.
Azt ígérték másodjára soron kívül újra beviszgálják, ennek ellenére ugyan annyi idő telt el, mint legelőször, annyi különbséggel, hogy még nem kaptam vissza semmit. Írtam ma neki, hogy legyenek kedvesek helyzetjelentés adni, külön kértem Őket, hogy ne a szokásos sablon levelet küldjék vissza. -
chester99
aktív tag
üdv
online hitel igénylésekor be kell menni az üzletbe? ez valami új?
kb 1 éve vettem pár dolgot, akkor még elég volt postázni a papírokat... -
dethroner
veterán
Hát a modernebb driverek aztán marha sokat tudnak ám rombolni is az élvezeti értéken, mondom ezt tapasztalatból, nekem is ati kártyám van. Meg aztán törvényileg is az a szabály hogy ha nem tudja sem javítani sem ugyanolyanra cserélni, akkor előbb megkérdezni a tisztelt vásárlót hogy elfogadja-e cserét vagy kéri vissza az eredeti vételárat. Lehet azzal jobban járt volna.
-
Ééés él az rma mail cím. Mondjuk a garba leadott termék bevizsgálásának állásával kapcsolatban csak a szokásos bullshit blabla sablon választ kaptam. Hat órás átfutással.

Mellesleg a garpapíron szereplő, hatályos fogyasztóvédelmi szabályozásba ütköző "természetes elhasználódás"-os kamuszöveget szerintetek valaha leveszik? Gondolom pár bírság után max.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
NandoXXL
senior tag
Ne csak rossz vélemény legyen, ASUS HD5770 elromlott, kb. 15 nap alatt cserélték egy ASUS HD7750-re (gyártó által újra forgalmazott vagy ilyesmi, és a gari újraindul). Segítőkészek voltak, elmagyaráztak mindent, levélre is gyorsan reagáltak. Korrekt ügyintézés volt.
-
Dictator^
veterán
válasz
Jester01
üzenetére
Hali!
Ubuntu 13.04-ről bebootoltam, ott azért lényegesen feljebb ment a csík 30dB plusszon (már ha annyit ad rá linuxba az amplifer) viszont a másik hangkártyához nem tudtam hasonlítani, mert az audigy4-et 2nek ismerte fel és az analog részek egyáltalán nem mentek alatta.
-
04ahgy
nagyúr
válasz
Dictator^
üzenetére
Pendrive / CD hordozóról bootolt Linux, ami nem nyúl a HDD-d tartalmához, de megnézni a működést tökéletes. Pl. Ubuntu.
De ez az egész nem igazán a topik témájába vág, hisz a tapasztalatod a konkrét termékkel kapcsolatban írtad le, és nem a kereskedéssel. Javaslom, hogy a megfelelő alaplapos / Windowsos / Linuxos topikban folytassátok.
HGyu
-
Dictator^
veterán
3 mikrofonnal probáltam, mind szar a Realtek-en, drivert töröltem, az alap windowsossal is rossz, a realtek oldalán találhatóval is, illetve az asrock oldalán találhatóval is.
Illetve a mikrofonok a másik Giga 775ös lapba teljesen jól mennek, a szoba túlvégéről hallanak, illetve a visszajelző sáv mutatja, hogy a nyegedéig felmegy a hang amikor beszélek.
Ezzel kb 1 csikot se mozdul, max hangerőn.. -
Dictator^
veterán
Üdv.
Vettem egy ASRock Z87 Extreme 6 alaplapot 24.-én, feltettem a windowst és a drivereket, viszont mikrofonon(amugy ugyanaz volt az előző konfigomba) keresztül szinte alig hallanak.
100-as hangerőn és 30dB+-on vagyok, ugyanott ülök ahol eddig, ugyanaz a mikrofon ami eddig volt (kipróbáltam másik lapba, + másik hangkártyába normálisan hallanak).
Volt hasonló hiba másnál?
Front panelen is ugyanez az effekt.Garancia?
-
Telda
addikt
válasz
ricshard444
üzenetére
Majdnem tökéletes válasz
.
Timeless Isle a hely. -
Telda
addikt
Múlt pénteken visszakaptam, a közel egy hónapja gariban lévő videokártyám. Állítólag a gyártó javította.
Két napig, 1-2 fagyást leszámítva mondhatni jól működött. Tegnap viszont már következők jelentkeztek, beszéljenek inkább a képek.
Össze köthetjük egy találós kérdéssel is, melyik játék látható a képen?Reset után a gép, a bios verziójának kiírása után megáll, semmi nem történik. Többszöri ki-be kapcsolást követően, nagy nehezen elindul a bootolás, még a Win betöltés előtt a lenti kép fogad.
Egy biztos, hogy szép kék.A Win betöltött, de csak 800x600, a driver nem ismerte fel a kártyát.
Küldhetem vissza újra és megint egy hónap malmozás. -
rma-s mail címük már nem él?
-
Gyuri27
félisten
Oszt biost tudnak-e már írni?

Sajnos azt a gondosságot (mint pl asrocknál, sapphirénél nem tapasztaltam) ilyen téren. Lehet, hogy a csúcs lapjaik remekelnek. Viszont alsó kategóriába giga önti a lapokat 1x fajtát + revek. Oda meg sajna nem mindig sikerül biost írni. Így én lemondtam róluk.
Vga fronton se jobb a helyzet. Ott annó a 4670-ből sikerült porszívót gyártani (juj meg a sép batmanos hűtök). Persze ízlések és pofonok. De jóízlésű ember nem vesz giga cuccot.
Én sem tudtam kihagyni.
-
törölt tag
Még nem tudom, mit tegyek vele. A gépemet nem akarom újra megbontani, ezért ebből vagy Hardverapró lesz, vagy veszek bele egy Ivy-t és leváltja az otthoni P4-est. Nem félek attól, hogy ne működne a lap.
Azt nem tudtam, honnét jön a Dual BIOS, de örülök neki, hogy van benne, mert enélkül most 30 ezer forinttal rövidebb lennék.

-
törölt tag
Sziasztok!
Ma visszavittem egy iPonnál vásárolt, de már nem garanciális alaplapot a szervizbe. A UEFI-jal volt valami baj, mert belépéskor fagyott - ezért úgy döntöttem, frissítem. Nem volt jó ötlet, mert a frissítés nem sikerült, utána pedig csak sípolt a lap, képet nem adott. Itthon nem tudtam megjavítani.
A szervizben nagyon korrektek, segítőkészek voltak a srácok, azonnal átvették, s mondták, hogy megnézik, mit lehet tenni vele. Pár perc után szóltak, hogy van kép, lehet bizakodni, és egy negyed óra elteltével a szervizes kolléga már a legújabb UEFI-jal, teljesen működőképesen adta vissza a lapot. (A "Dual BIOS"-nak köszönhetően sikerült visszahozni az élők közé.) Iszonyúan megörültem, és a kérdésemre, hogy mennyi lesz, még csak pénzt sem fogadtak el! Nagyon megilletődtem, rettentő hálás vagyok érte, mert előzetesen arra is számítottam, hogy párezer forintomban benne lesz maga a bevizsgálás is, és a lapot nem lehet megmenteni.
Ennek a teljes ellentéte történt, és ezúton is nagyon-nagyon köszönöm a segítséget!

-
HUN]Repa
aktív tag
Az előző homáros cikkben az ügy lezárása előtt válaszoltunk, ez sokaknak nem tetszett. Most az ügy lezárása utáni nap volt tervben, de akkorra már kint volt az új cikk, annak okát, hogy miért vártunk, leírtam ott. Azt azonban érdemes megfigyelni, mennyire egyszerű volt a népeket ellenünk hergelni a második cikkben (az elsőben igazából nem sikerült, lehet, ezért kellett még egy), az ilyen oldalakat ezt figyelembe véve kell kezelni. Nem döntöttünk még, hogy kirakatjuk-e máshogy is a választ, egyrészt az ügy nem zárult le sajnos (a kiküldött cserelaptopot nem vette át a delikvens), másrészt a cikk alatt rögtön megtalálható.
Ha szeretnétek természetesen ide is közöljük az ottani válaszainkat a jövőben. -
bul07
nagyúr
válasz
sasa311
üzenetére
Csakhogy a nyomorult FB ezért ne keljen felkeresni(Én se használom van egy kamu regem)
Amúgy nem értem miért erőlteti minden cég azt a FB, főleg ha van rendes honlapja
Olyan cégtől nem is rendelek akinek csak FB fiókja van , viszont a honlapja egy kalap sz@r , sajnos van ilyenIpon válasza(20 órája):
Előrebocsátom, hogy nem vagyunk hibátlanok, előfordul mi is elkövetünk hibákat, a Homáron is szerepeltünk már (http://homar.blog.hu/2012/04/23/ceges_gepet_lassabban_javit_az_ipon). Arra azonban törekszünk, hogy minél kevesebb hiba fordulhasson elő, a problémák pedig lehetőleg gyorsan, és mindkét fél megelégedésére rendeződjenek.
A két cikkel kapcsolatban:
A cikkek nem igazán érzékeltetik az idő múlását, bár volt akinek feltűnt, hogy az első cikk (Törött kijelzővel érkezett az Asus notebook) az értesítésünk után egy nappal íródott valószínűleg. A teljes ügyintézés egyébként 4 munkanapig tartott onnantól, hogy az ügyfél a sérült notebookot visszajuttatta. A csereterméket futárral feladtuk, ahogy azt korábbi levelében kérte, a cseréről és a csomagfeladásról értesítettük, amire reagált is. A második cikk a következő napon jelent meg a Homáron: "Nem bírta kicserélni az Ipon a selejtes notebookot". Hozzátenném, bár az ügyfél azt írja, elismertük, hogy nem ő okozta a hibát, és nem találtam ilyen tartalmú közlést a levelezésben.
Az panasz egyszerűbben is rendeződhetett volna, ha az ügyfél az átvételi ponton, átvétel után ellenőrzi a termék állapotát a sérülésről (amennyiben volt) pedig jegyzőkönyvet vetet fel. Némileg furcsállom, hogy egy ilyen értékű vásárlásnál ez nem történt meg, és azt sem érzem megfelelő indoknak, hogy eddig nem volt gond a PPP futárokkal. Nem gondolom, hogy nehezen észrevehető - kikapcsolt állapotban is - egy olajfoltszerű fekete paca, az egyébként mélyzöld vagy sötétszürke kijelzőn (ez az első cikkben található fotón is jól látszott volna, ha a kijelzőn nem csillan a fény és a foltot nem árnyékolja PONT le a jobb alsó részen a bútor). Javasolnánk, aki nem érez magában kellő szakértelmet, vigyen magával hozzáértőt az átvételhez, ha mindenképp ilyen módon kíván vásárolni (illetve van olyan notebook gyártó, esetleg szolgáltatás, ahol akár az ügyfél által okozott sérülést
is garanciában kezelik).
Szándékosan csak most reagáltunk a második cikk után 3 nappal, kiváncsiak voltunk ugyanis, hogy pontosít-e esetleg a cikkén akár komment szinten, mivel, mint írtuk, a második megjelenése előtt egy nappal már tudta, hogy a notebookot kicseréltük. A következtetés levonását az olvasókra bízom. Végezetül néhány kommentre reagálnék:"Az iPon computer nem garantálja a vásárolt termékek folyamatos hibamentes működését."
- Két oka van (és ez nem az jelenti, hogy nincs a termékeken garancia): Az általunk forgalmazott termékek nagy része otthoni, vagy irodai felhasználásra szánt, tehát nem iparszerű használatra (azaz akár folyamatos és hibamentes működésre). Emellett van, akit meglepetéséként ér(het) a számítástechnikában az átlagos 3-4-5%-os meghibásodási arány, tehát az pl, hogy a PC alkatrész elromolhat, és az ügyintézésének ideje alatt esetleg nem fog működni a számítógép."ASUS-nak szerintem nincs Magyarországon szervize, Csehországba vagy Lengyelországba viszik a cuclit. Nem kéne ha ingyen adnák se. Vigye a futár ha úgy tartja kedveM, és vihessem be is (spórolva 1-2 napot) ha úgy..."
- Van olyen szerviz, ahol személyesen lehet leadni és itthon is szervizelik.""Eddig 8-10 alkalommal hívhattam őket, ebből egyszer jelzett foglaltat, a többi esetben nem vették fel" akkor jelzett foglaltat amikor más hívta. telefon valszeg a pincében van, lehalkítva.
ez helytelen hozzáállás. "
- Igen, ez sok vásárlónknak probléma, valamiért azonnal telefonálni akarnak, pedig az email az, ami visszakereshető félreértések esetén, és ott kap gyorsabban választ a kérdésre. A telefonszám mellett, a weboldalunkon erre fel is hívjuk a figyelmet. Egyébként telefonon is ugyanazt a választ kapta volna, mint emailben."Levelét továbbítottam felettesemnek aki válaszol Önnek.
kész, ennyi volt mára, kifeküdtem
"
- A cikkekből úgy tűnhet, nem kommunikáltunk a vásárlóval, illetve csak (a levéltitok megsértésével kiposztolt) egymondatos üzenetekkel. Hát nem egészen. Már az ügyintézés elején meg voltunk gyanúsítva, hogy az ügyfél által elképzelt, valójában nem létező jogszabály határidejét akarjuk kijátszani, illetve többszöri fenyegetőzés pl panaszkönyvvel, fogyvéddel, bírósággal, homárral, konkurenciától vásárlással annak ellenére, hogy nem álltunk negatívan az ügyhöz egyáltalán (a sérülés negyedik lehetséges okát - az átvétel utáni keletkezés - meg sem elítettük, lehet, ez volt a hiba). Az emailben feltett kérdésekre szerintem maradéktalanul válaszoltunk (persze ennek sincs nyoma a cikkekben), nem volt szó elutasításról, hacsak atekintetben nem, hogy "moströgtönazonnal" történjen meg a csere. Ha veszi valaki a fáradságot, és elolvassa a második cikkben a hivatkozott 1744/2007
számú közigazgatási elvi határozatot, látható, hogy teljesen más ügy, más ügyintézés történik benne. Egyébként az abban megfogalmazottak szerint is lenne 15 napunk a cserére - ez csak hab a tortán. (Vagyis a két homár cikk alapján nem biztos, hogy látható a különbség, de ha érdekel valakit kifejtem, ahogy az ügyfélnek is megtettük).
A kapcsolattartóinknak nem feladata a hasonló emailek megválaszolása és nincs is idejük ezzel foglalkozni. Szabályaink miatt továbbította az ügyfél panaszát felettesének, melyet közölt az ügyféllel.És ez alatt van egy ilyen koment
Pcx Webáruház
Egyébként elnézést, hogy ide pofátlankodtunk fogadatlan prókátorként, de a cikk lényegében bármelyik webes IT cégről szólhatna.Újabb bejegyzés(9 órája):
Lehet, hogy lesz még folytatás, a futártól nem vette át a csomagot...
-
sasa311
veterán
válasz
HUN]Repa
üzenetére
Ezt mondjuk nem értem, hogy minek vártok egy ilyen (2 ilyen) cikk után még 3 napot, hogy leírjátok a saját verziótokat, miszerint ferdít a vevő. Nem fér a fejembe, hogy ez miért jó, tulajdonképpen magatokat sz0patjátok le, mert az egyszeri user csak a negatívot látja.
Pláne, hogy FB bejegyzésként reagáltok, ahelyett, hogy a homárnak címeznétek egy korrekt választ.
Új hozzászólás Aktív témák

Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Beszámítani nektek nincs módotok ebben az esetben, hiszen kötelezettségetek van, így nem értem még az ötletét sem hogy került ez a mondat ide.
Mivel ez nem tisztázott és előre kalkulálható a vásárlás pillanatában, így semmis, sőt, valószínűleg tényleg jogszabályba ütközik. Most a devizahiteles bírósági tárgyalások is azért állnak a kölcsönt felvevőknek, mert a szerződéskötéskor nem hozták tisztázták hogy a bank mi alapján, és milyen mértékben jogosult a törlesztőrészleteket emelni, csak annyit írtak bele hogy ezt egyoldalúan megteheti.