- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Tonnara di Scopello
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- crok: Android ADB, TWRP, ROM, GApps, MicroG, Shizuku, APK és egyéb segédeszközök
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
torma1981
veterán
Én ezt megértem. De ha nem bírják ne már a vevő szívjon?? Ők meg büntetlenül ülnek a dolgokon. Itt több joga van az eladónak mint a vásárlónak. Miről beszélünk? Én nem csaló, áfacsaló gariügyekről beszélek. De ami hibás azt már cseréljék ki időben. Ennyire sokat kérnek az emberek? Miért kell a fogyvédelemmel fenyegetőzni hogy elérjünk valamit? Soha semmiért nem reklamáltam alaptalanul, de azért ha nekem van igazam és hibás a termék ne már hetekig,hónapokig várjak.
-
bul07
nagyúr
válasz
torma1981
üzenetére
Hú tényleg megnézem hogy megérkezet e pénzem az ipontól , a folymatos pozitív megnyilvánulások fejébe
(csak vicc nehogy elhigye valaki)Gondold már el napi hány garanciális ügyintézés folyik, egyszerűen nem lehetséges amit mondasz
Kis vagy közepes forgalmú üzletnél megvalósítható
-
torma1981
veterán
válasz
Gyuri27
üzenetére
Talán vegyenek fel még embereket. Kit érdekel. Ne már az is az én bajom legyen mert kevesen vannak? De ha határidős a javítás( 15 nap) akkor ne 1 hónap mulva küldjék a terméket. És még egy elnézést stb. Még én érezzem magam megtisztelve hogy szóbaálltak velem. De érdekes ha a fogyvédelemmel jön elő az ember hírtelen lesz egy új cseretermék. :-) Hmm biztos pont megérkezett mi? Hogy is van ez?
-
torma1981
veterán
De sok fizetett iponos van itt. :-) Ki mondta hogy bemondás alapján itéljenek? Beviszem bedugják nem megy nincs rajta sérülél égés stb akkor csere. Mi nem érthető ezen? Itt Pécsen bevittem egy szar alaplapot. Levitték fél óra mulva jöttek ki hogy szar. Rögtön cserélték. Ennyit a nagy multiról. 3 napon belül voltam. Edigitál. 2 hete. Szar volt a fényképezőm töltője. Megnézte adtak helyette másikat. 20 perc sem volt. Még akár egy bontatlan dobozból akarta kivenni. 3 napon belül voltam. Érdekes nem?Iponnak is van szervíze nem? 1 óra alatt kideritik mi a baj. Huuu nagyon nehéz a szakembereknek igen. A vásárló meg le van szarva.
-
Gyuri27
félisten
MM-t hagyjuk. Használt nokiát újra csomagoltak, majd eladtak. Ajándéknak szántam. Isteni szerencsém, hogy kibontottam. Így még aznap vissza. Nem lehetett megmagyarázni, hogy 2-3 óra alatt lett leharcolva. Meg nem égett a pofám mikor átadtam az ajándékot. Szóval érdekesek a multik is.
-
bul07
nagyúr
válasz
torma1981
üzenetére
Csak úgy az utcárol Kiss Pistának nem fogják elhinni hogy nem megy , be kell vizsgálni és kész
MM az multi olyan áréssel dolgozik hogy megteheti
Meg egy robot eladó foglalkozik azzal mi jó az üzletnek eladás a lényeg, a garnciázás meg a forgalmazó benyeli ha nem akarja elvesztenni
Multikat nem lehet egy lapon említeni az ilyen "kicsi" üzletekkel -
torma1981
veterán
válasz
South Velen
üzenetére
Erről beszélek. Ha nem megy rögtön akkor mit vizsgálnak? Ha nem látszik rajta sérülés stb ami a nem megfelelő használatból adódik cserélni kell. A javítást majd utàna rendezi a bolt meg a nagyker. De az nem a vásárló dolga. Ha bemegyek 3 napon belűl pl az MM-be és nem jó a tv akkor miért cserélik rögtön.?
-
South Velen
addikt
válasz
Gyuri27
üzenetére
Már 2 hete és 1 napja (10 munkanapja) bent van a tápom, ami újkorában el sem indult, és utána sem. Ezen túl sok mindent nem kell vizsgálni, fel sem pörög a ventilátora szegénynek... De még semmi infót nem kaptam, ami elég zavaró, én is azt hittem, a 3 napos ügyek jobban pörögnek.
-
djdaniel
senior tag
2x írtam ; rma@iPon.hu mail címükre, hogy ha náluk is jelentkezik a hiba a videokártyánál, akkor ráfizethetek egy másikra kártyára ? mert vtx3d márkájút nem szeretnék.
Válasz nem jött.
Írtam pü-t itt az oldalán HUN]Repa-nak, válasz a mai napig nem jött.
2013-08-08 20:30-kor írtam neki.Termék neve: VTX3D VX7750 1GBD5-2DH HD7750 1GB GDDR5
Garancia száma: 35714Gondolom ezek szerint nem megoldható

-
Gyuri27
félisten
válasz
torma1981
üzenetére
49/2003. (VII. 30.) GKM rendelet
3. § (1) A forgalmazó a fogyasztó kifogásáról jegyzőkönyvet köteles felvenni, amelyben rögzíti:
a) a fogyasztó nevét, címét,
b) a fogyasztási cikk (a továbbiakban: áru) megnevezését, vételárát,
c) a vásárlás időpontját,
d) a hiba bejelentésének időpontját,
e) a hiba leírását,
f) a fogyasztó által érvényesíteni kívánt igényt,
g) a kifogás rendezésének módját.(2) Ha a kifogás rendezésének módja a fogyasztó igényétől eltér, ennek indokolását a
jegyzőkönyvben meg kell adni.
(3) A jegyzőkönyv másolatát a fogyasztónak át kell adni.4) Ha a forgalmazó a fogyasztó igényének teljesíthetőségéről annak bejelentésekor nem tud
nyilatkozni, álláspontjáról legkésőbb három munkanapon belül köteles értesíteni a fogyasztót.4. § (1) A forgalmazó köteles a fogyasztót tájékoztatni arról, hogy a kijavítást vagy kicserélést a
Ptk. 306. §-ának (2) bekezdése értelmében - az áru tulajdonságaira és a fogyasztó által
elvárható rendeltetésére figyelemmel - megfelelő határidőn belül, a fogyasztónak okozott
jelentős kényelmetlenség nélkül kell elvégezni.(2) A forgalmazónak törekednie kell arra, hogy a kijavítást vagy kicserélést legfeljebb tizenöt
napon belül elvégezze.Kiemeltem vastagon. Szóval ez a bemegyek. Ledobom a pultra oszt csók nem müködik. Törvényileg sem.
-
torma1981
veterán
válasz
Gyuri27
üzenetére
Ha a fogyasztó a fogyasztási cikk
meghibásodása miatt a vásárlástól (üzembe
helyezéstől) számított három munkanapon
belül érvényesít csereigényt, a forgalmazó nem
hivatkozhat a Ptk. 306. §-a (1) bekezdésének a)
pontja értelmében aránytalan többletköltségre,
hanem köteles a fogyasztási cikket kicserélni,
feltéve, hogy a meghibásodás a
rendeltetésszerű használatot akadályozzaMi itt a nem érthető?
Ha gond van körtelesek küldeni újjat. Ennyi és az ne már hetekig tartson. -
Gyuri27
félisten
-
torma1981
veterán
válasz
HUN]Repa
üzenetére
Kedves Répa.
A rendeltetésszerű használatról teljesen egyet értek veled. Sokan nem nézik mi lehet a gond és csak viszik vissza. Azonban a tényleg a kártyával, stb van a gond amit tőletek vettek akkor talán elvárható nem hogy ne hónapokig legyen szervizbe a dolog mikor 3 napon belül van. Ott nincs javítás hanem rögtön csere. Azt meg ne magyarázzátok be hogy hetekig tart a hiba megnézése. Ami 3 napon belüli hiba mert nagy valószínűséggel gyártási hiba azt előre kéne venni nem? Nem a legvégére hagyni. És ezt nem kell visszaküldeni a gyártóhoz bevizsgálni. Nálatok beteszitek és ha tényleg nem jó megy vissza a nagykerbe de már külditek is ki az ujjat a vásárlónak. Mi ebben a bonyolult? Csak Magyarországon tart egy sima csere hónapokig, hetekig.
-
HUN]Repa
aktív tag
válasz
torma1981
üzenetére
A három munkanapon belüli cseréről nem (vagy inkább sem) egyezik a véleményünk, ezt a vitát nem szeretném újra kezdeni, akit érdekel, olvasson vissza. Azaz ennyire mégis: Visszahoznak egy VGA-t, hogy naponta néhányszor lekapcsol a gép terhelés alatt. Ezt hogy intéznéd, azonnali cserével - azaz nem győződnél meg a rendeltetésszerű használat akadályozásáról (vagy a vevővel megvárod a hibát - "...naponta néhányszor")? És ha kiderül, hogy a tápegysége hibás volt és az okozta, vagy nem hibás csak nem volt elegendő a teljesítménye - tehát a csere kátyát is visszahozza, hogy ugyanaz a hiba azzal is? Vagy nem is derül ki és ismét kap egy cserét, mivel 3 mnapon belül van?
A jótállás során elsősorban javítás vagy csere követelhető - a javítás nem az üzletben történik (egyébként szerintem sokaknak nem is tetszene ha ott történne) mivel a termék garanciális nekünk is - a beszállító felé továbbítjuk, és ez nem is kell, hogy érdekeljen. Külföldre megy pl az ACER és a Lenovo termékek egy része, remélem nem mondtam újat ezzel...
Egyébként biztos vagyok benne, hogy lehet találni olyan céget, akivel köthetsz olyan szerződést ami azonnali cserét ígér. Megfelelő árréssel.
Aztán el lehet dönteni, hogy kinek mi a fontos a kb 3-4-5%-os meghibásodási arány mellett.Az autós példáddal nem értek egyet, az említett típusnak vagy magyarországi szervizhálózata, és oda fogod vinni szerintem ha gond van vele legalábbis oda tudod vinni. Ha egy olyan autót veszel viszont, aminek nincs magyarországi szervizhálózata akkor a kereskedőhöz viszed-e szervizeltetni? - a számtech termékek nagyobb része pedig ilyen...
Neked egyébként milyen emailes rendszer lenne megfelelő?
-
HUN]Repa
aktív tag
A sablon emaileket hamarosan fejleszteni fogjuk, illetve tervbe van ez a tájékoztató is, de nem papír, hanem online formában.
Az ASUSt ritkan kuldik olyan messzire, valamelyik környező országban szervizelik, és ha oda is ment sem biztos, hogy nagy para, a kiküldött termékek nagyrésze 10 nap alatt megfordul. -
atyca
senior tag
válasz
torma1981
üzenetére
Persze az sem jobb,ha egy picit belefirkálnak:
A termék jelenleg a központi szakszervizbe van, ahogy sikerült a javítás vagy a csere mindenképpen értesítjük Önt. Várhatóan a következő hét elejére lesz esedékes. Köszönjük Türelmét.
Ez most pont a négy napos ünnep...De legalább az igyekezet megvolt-),vagy inkább-((.Azért kíváncsi vagyok mi lesz a következő csörte vége
-
torma1981
veterán
Hello.
Na álljunk meg egy kicsit. Az emberek ha az Iponból vesznek akkor Iponnal kötnek szerződést. Tökre nem érdekel hogy ők hova küldik vissza nagykerbe és hogy meddig tart. Ez az ő gondjuk. De Addig adjanak másikat vagy cseréljék. Én nem a nagykerrel állok kapcsolatban ha gond van ha nem velük. Jó hogy nem külföldre kell küldeni valamit ha rossz. Nem gyártói garancia van. Mindent a nagykerre fognak. Oldják meg ők.
Ne nézzék már madárnak a vásárlót. 3 munkanapon belül meg kötelesek cserélni azonnal a terméket. És sajna ez sem így megy náluk.Jó hogy nem veszel egy Mazdát és Japánba kell visszaküldeni ha gond van.
-
atyca
senior tag
válasz
HUN]Repa
üzenetére
Semmi baj,és bocs,ha nagyon herge voltam,csak azok a rohadt elvonási tünetek
Ötletem mindössze annyi,hogy amit itt leírtál,azt mondják el a nép egyszerű gyermekének a termék leadásakor.Esetleg,ha az átvevőnek nincs kedve ezt naponta ötvenszer elszajkózni(amit meg is értek valahol),az átvételi papírhoz ezt hozzátűzni,mint tájékoztatót.És ha még ez sem,akkor az első érdeklődő mailre adott válaszban kéne bővebben kifejteni ezt a dolgot.Gondolom csak a formaszöveget kellene módosítani,és akkor még a papír,nyomtatás, tűzőkapocs sem kerülne pénzbe. -
HUN]Repa
aktív tag
Megpróbáljuk a garanciát minél hamarabb intézni (pl a terméket a gyorsan a beszállítóhoz juttatni). Átvételkor - tehát a termék hibájáról még bővebben nem tudunk - általában 1.5-2 hetet szoktunk mondani, mert az az általános, a legtöbb garancia ennyi idő alatt rendeződik. Van egyébként olyan termék, ahol hosszabb időintervallumot mondunk, pl külső szervizes, vagy a hiba előfordulásának körülményei, gyakorisága miatt - rövidebbet is, pl. 3 napos ügyintézés esetén.
Fontos tudni, hogy a bevizsgálás a beszállítónál történik, az ügyintézés feltétele általában a hiba meglétének igazolása, a javítási, vagy cserefolyamat csak ezután kezdődik, ez, amellett, a termékedet szinte biztos nem azonnal nem tesztelik le, hanem beteszik a sorba - néha elhúzódhat.
Azért, mert néhány esetben elhúzódik az ügyintézés, nem tartjuk indokoltnak a leadáskor pl. 1 hónapot mondani, remélem ebben egyetértünk, illetve, ha van ötleted ezzel kapcsolatban azt is szívesen fogadjuk. -
atyca
senior tag
Vajon átvételkor miért mondanak 1-1.5 hetet,aztán ígérnek emailban 15 munkanapot,majd ennek letelte után előre láthatólag jövő hét közepét(ez már egy hónap).Én még abban a világban nevelkedtem,amikor az adott szó szent volt,még csibész szinten is.Ha valami nem úgy jön össze,akkor ne nekem kelljen már levelezgetnem,és emiatt feszélyezve éreznem magam.Olvasgatva az uniform,abszolút gépies válaszokat a reklamációkra az ember elgondolkozik,hogy máskor talán nem innen vásárol.
-
HUN]Repa
aktív tag
válasz
ricshard444
üzenetére
Ha nincs mókolás, sérülés a terméken, szerintem nem kell aggódnod.
" Sokmindent olvastam mar róluk és elég undorítónak tűnik az ahogy próbálnak kitérni a garanciáztatás elől."
Viszont nem hiszem, hogy sok történetet olvastál, ami garanciavesztéssel végződött, szerintem ha ki akarnánk térni a gariztatás alól ez lenne a módszer, nem?
Nem tudom melyik a barátod ügyintézése, de megvitathatjuk, ha gondolod, és adsz pontosabb infót. -
HUN]Repa
aktív tag
válasz
South Velen
üzenetére
Tudnál küldeni valami azonosítót, és ranézek a garidra.
-
csosz77
csendes tag
Sziasztok,
Kb. egy eve vettem egy Wayteq tabletet, aminek most elromlott a toltoje (pontosabban a tabletben az aljzat valoszinuleg). Be tudom vinni szemelyesen, ide kell bevinni: 1134 Budapest, Dévai utca 17.?
Mar csak a tablet meg a tolto van meg a doboz mar nincs meg, nem gond? Szamla, garancialevel megvan.
-
-
M@rdel
őstag
válasz
Snip3r_HUN
üzenetére
Hát pont ez a gond!
Ha utaztatom, és a pénzt kapom vissza, az csak növeli a veszteséget.
Az egyedüli jó megoldás nekem, a memória cseréje.
Erre szerintetek van esély? -
M@rdel
őstag
Sziasztok,
Az aprón vásároltam nem rég egy corsair vengeance 8gb kit-et. Ipon garis.
2012.09.10-i vásárlás. Telepítéskor már gondom volt a memóriával, később pedig kék halált kaptam.
Teszteltem, és a memtest86 az egyik modult hibásnak találta. Aida, prime nem.
A kérdésem az, hogy szerintetek érdemes-e gariztatni az iponnál, mert az akkori ára 13200Ft volt, ez most kb egy 4gb-s modul árra.
Garancia futár nincs a számlán, ezért még postával is kell számolnom. -
torma1981
veterán
Nálam megcsinálták. 1 Tb-s vinyó hibás volt. Visszaküldtem rögtön és írták, hogy sérült és csak a feltételes gari él. Persze egy deka sérülés nem volt rajta nem hogy amiket írtak róla ( mind a 4 sarka szinte lekopva,lenyalva) ami komoly fizikai sérülést feltételez.. 3 napon cserélni kellet volna de csak ködösítettek. Persze mikor mondtam küldjenek fotót ahol látszik a sérülés meg a SN is nem kaptam semmit.
És 2 hét után postán kaptam egy csomagot benne egy új vinyóval. Érdekes na. De erről is biztos a vevő tehet. Mert itt jó néhány embernek kicsit más a gondolkodása. Aki ismer tudja ,hogy egy türelmes ember vagyok, de hülyének azért senki se nézzen. -
0021666
tag
Kellemesen csalodtam az iponban. Nem indult el a gepem, probaltam mindent de egyszeruen nem akart kepet adni. Masik ramot, tapot, videokartyat kiprobaltam, semmi. Elkuldtem garifutarral az alaplapomat, 1 het utan jott a valasz hogy az alaplap minden tesztelessen atment, hibatlan. A hibatlan termek elkuldese garifutarral ugy tudom nekem 2500 forintba fajna, de nem kertek 1 forintot sem. Osszeraktam a gepet egybol elindul, minden jo. Valoszinuleg a front USB zarlatos, mert amiota nincs bedugva teljesen hibatlan a gep.
-
válasz
ricshard444
üzenetére
azért a sírássál legalább addig várhatnál, míg visszaküldöd

ezt a saját költséges megjavítást meg honnan vetted? -
bul07
nagyúr
válasz
ricshard444
üzenetére
Ha nincs sérülés akkor miért venének elő ilyen trükökket(persze egy két kép nem árt garanciábaküldés előtt)
De beküldöd bevizsgálhák és eldöntik hogy mi legyen, előre senki nem fogja kitalálni hogy mi lesz a sorsa a vga-nak
-
ricshard444
veterán
válasz
ricshard444
üzenetére
Vagy majd eloveszik a felteteles gari meg kulso serules kartyat? Sokmindent olvastam mar roluk es eleg undoritonak tunik az ahogy probalnak kiterni a gariztatas elol.
-
ricshard444
veterán
Sziasztok
Az Ipon garis HD6870 VGA-m egy bizonyos hofok felett elmegy a kep alapon.Konkretan 75 fok korul, rendeltem is garfutart, ha hibasnak talaljak a termeket milyen lehetosegeim lesznek?Kapok egy VGA-t ami kb egy aron van vele vagy KP-t vagy esetleg rafogjak, hogy nincs semmi baja?Esetleg sajat koltsegemre megprobaljak javitani?
-
pils00
tag
válasz
HUN]Repa
üzenetére
Üdv HUN]Repa!
A felháborodásom alapja az, hogy a g-mail levelezőfelülete (a láblécet elrejti
) miatt, egy aláírás nélküli sablon e-mailt kaptam, ami számomra nem volt informális.1, Hibajelenség
Erre: "A termék jelenleg tesztelés alatt van a szervizben "
2, Átvételkor 1.5-2 hétét mondtak, én a 15 napon érdeklődtem.
Erre: "Ennek átfutási ideje általában 15 munkanap szokott lenni kézhezvételtől, de igyekszünk ezt az időt lehetőségeink szerint csökkenteni."
3, Javítás óhajtott módjaként cserét kértem.
Erre: "Amennyiben elkészült a javítás/csere"Ezen posztal nem xardobáló versenyt akarok rendezni, csak innen nézve kaptam egy névtelen copy/paste e-mailt az arctalan Ipontól.

Üdv: pils00
-
HUN]Repa
aktív tag
válasz
South Velen
üzenetére
Van akkor is GarFutár, rendeld meg bátran.
-
HUN]Repa
aktív tag
Terméktől, állapottól, beszállítótó függ, amit biztos ígérünk: 30 napon belül. Rákényszerített erre többek között az, hogy a termékeket sokszor nem az összes tartozékával hozták vissza, arról információt pedig általában csak a beszállítótól kapunk, mik tartoznak a termékhez. A durvább sztorikat le sem írom, pedig higgyétek el van oka, hogy így működik az elállás.
-
HUN]Repa
aktív tag
Nem, a memóriás gyártó által burn-in-tesztelt ramot vett - ez nem volt titok, talán a dobozra és a honlapra is fel volt írva, a beszállító meg rátette a címkéjét - azért volt felbontva a doboz - de ezen már túl vagyunk.
Az elállást mindenki máshogy kezeli, beszállítótól függ minden. -
HUN]Repa
aktív tag
válasz
Snip3r_HUN
üzenetére
Azt nem állítom, hogy nincs alapja ennek az írásnak, de az, hogy "átverés" pláne "művészete" nem igazán látom igazolva.
Való igaz, hogy az első ügyintézés elhúzódott némileg, de mentségünkre legyen szólva:
- Nincs raktárkészletünk, minden terméket megrendelés után értékesítünk - tehát nincs raktárunk sem , ahonnan cserélni tudunk, az ügyintézést a beszállító végzi.
- Az általad adott hibaleírás első része amit a blogba sem írtál be (...szellemképes...) egyáltalán nem jelentkezett, semmilyen körülmények között (és ennek vizsgálata is igénybe vett némi időt - feleslegesen), a hiba második ventilátor zaj pedig csak zárt gépházban (csak a VGA volt nálunk, tehát nem a komplett gép) a beszállítók pedig ritkán tesztelnek gépházban, ha nem kéred=kérjük konkrétan - persze ezt nem kell tudnod az ügyintézéskor.
- Ha a vásárlástól számított három munkanapon belül visszajuttattad volna, (mint írtad a hiba első nap előjött) gyorsabbal lezárul az ügyed.Csere lett a termékből.
"... 8 hétnyi várakozás után tehát kézhez is kaptam a "új" kártyát. Kibontva a csomagolást a kártya finoman szólva is karcos/kopottas. "-Jó kezdet.." gondoltam magamban. Gép szintén összerak, kártya teszt ! A kártya nem volt hangos terhelés alatt sem, kezdhettem volna örülni, mikor hirtelen a képernyő elsötétül majd 7-8 mp múlva visszatér a kép ezzel a felirattal :"Az AMD driver képernyőillesztő nem reagált, és utána sikeresen helyreállt. "..."
Leírásodból úgy tűnik, hogy a termék azonnal hibás volt. Erre a termékre ügyintézést azonban több, mint két hónap(!) eltelte után igényeltél, tehát ezt addig használtad?
Többször leírtuk - nem titok -, hogy a beszállítótól visszakapott cseréket nem bontjuk ki, teszteljük, stb, hacsak nem kér erre az ügyfél, vagy nincs indokolt oka, pl sérült csomagolás, esetleg komplett géppel lett leadva. Amennyiben a kapott termék nem felel meg, ne kezdd használni, vagy legalább közöld velünk, hogy kifogásod van, segítsünk.
A terméket visszaküldted, az átvétel során tapasztalt rendellenességeket közöltük veled. Az erre válaszul írt felháborodott leveledre - miszerint az általunk kifogásoltak már átvételkor megvoltak - szerintem korrekt választ írtunk és cserét sem a bírósággal vagy fogyasztóvédelemmel való fenyegetőzés miatt kaptál.A cseretermék ismét hibás volt - a vételár visszafizetését kérted. Nem tagadom, hogy kissé lassan őröltek a fogaskerekek, de sokan szabadságon voltak, akik jogosultak az elbírálásban, illetve a hiba ilyen esetben is bevizsgálást igényel.
Mint később írtad, a vételárat visszakaptad, kívánságod szerint. Nem akarom az MSI-re kenni a dolgot de biztos nekünk mi vagy a beszállítónak nem sikerült a javítás, tehát az MSI szervizéről is lehet levonni következtetést szerintem, amellett, hogy az ügy elhúzódásában nekünk is van sarunk.
Lehet, hogy én siklottam el valami fölött, de nem látok olyan emailt a rendszerben, amiben kérdeztél volna, és nem válaszoltunk rá. -
HUN]Repa
aktív tag
Elnézést, ha nem felelt meg a sabolon email. A terméket a beszállítónál vizsgálják be, amikor ilyen kérdés érkezik hozzánk az online felületen tudom ellenőrinzi a garancia állapotát (amennyiben van ilyenjük) és az továbbítom a kérdezőnek.
A "tesztelés" esetükben nem feltétlenül a vélt hiba jelentkezésének vizsgálatában merül ki, hanem a hibás alkatrész keresése, vagy javítás megkísérlése is beletartozik. Ezek kívül a tápegység sem mai széria, amennyiben tudnak beszerezni az is időt vehet igénybe.
A Sablon emailek tartalmazzák a tudnivalókat és szerintem ugyanannyi, vagy többi információtartalommal bírnak, mint az általad óhajtott egymondatos válasz (amit meg egyébként más kifogásolt, a kezdetekben még úgy mentek a mailek.) -
HUN]Repa
aktív tag
Sziasztok, sajnos az utóbbi időben nem sok időm volt ide felnézni, de próbálok mindenkinek válaszolni.
-
djdaniel
senior tag
ezt mondjuk én sem értem, egyébként igazad van.
Én még soha nem garanciáztattam iponnál, nem tudom hogy egész éveben lassúak-e vagy csak nyáron.
Én mikor elküldtem eleve úgy számoltam hogy 30nap.
Általában nyáron mindenki elég sokat szabadságon van, és ez érthető is.
Egyébként az is elképzelhető hogy ilyen tápból mind a tied nincs raktáron és a csere termék meg elég lassan érkezik meg, mondjuk manapság már mindent f*szomat bevizsgálnak és csak az időt húzzák ( tisztelet a kivételnek) -
pils00
tag
válasz
djdaniel
üzenetére
Hali!
Én személyesen vittem be, kábelről-kábelre átnézték, nem volt fizikai sérülés, égésnyom, garimatrica sértetlen.
Hibajelenséget elmondtam:
-Szombat reggel melóból hazaér.
-Túlfeszvédelmes elosztó (amit a táppal együtt vettem (belkin)) felkapcsol, power gomb megnyom, pukkanás, villanyóránál 25A-es megszakító lever.
-Visszakapcsolás után semmi.
-Szombaton nyitvatartó szervizesnél tápteszter semmi, konfig(adatlapon) tesztelés más táppal minden rendben.Ezen mi a f@xom kell két hétig tesztelni.
Írják azt, hogy: "Nyár van, kapjátok be ,majd szeptemberben!"
Ezt talán jobban elfogadná az ember, de ez a segg e-mail, ez vicc.

-
djdaniel
senior tag
válasz
0021666
üzenetére
nekem volt egy alaplapom, 5-ből 4 videokártyát kisípolt, pedig az összes jó működöt másika lapba, igaz kiderült hogy a lapészaki híd hibás volt, valószínűleg a tiednek is ez a hibája, de nem akarok hülyeséget írni.
Mondjuk fogalmam sincs hogy ez javítható hiba, ideges lettem és össze törtem a lapot, igaz nem volt már rá garancia.pils00 ; én kettő hete küldtem el a videokártyámat nekik, nem is írok nekik hogy mi van vele, mert értelmes választ úgy-se kapnék.

-
pils00
tag
Az én 4. Ipon garanciás történetem(az előző háromból kettő sem volt zökkenőmentes):
Érdeklődő e-mail a 15. napon:
"Tiszteletem!
A 2013. 07. 22.-én 2013/35520 garanciaszámon leadott corsair HX620 típusú tápegység után érdeklődnék.
A választ előre is köszönöm."
És a válasz:
"Tisztelt Vásárló!
A termék jelenleg tesztelés alatt van a szervizben, amennyiben hibásnak találják akkor javítják illetve ha nem javítható kicserélik Önnek. Ennek átfutási ideje általában 15 munkanap szokott lenni kézhezvételtől, de igyekszünk ezt az időt lehetőségeink szerint csökkenteni. Amennyiben elkészült a javítás/csere ezt automatikus e-mailben jelezzük Ön felé.
Köszönjük Türelmét."
Hát én pedig köszönöm a sablon e-mail-t , a nagy "IGYEKEZET" nem jött be.
-
0021666
tag
Sziasztok! Valaki garanciáztatott már alaplapot iponnál? Szerdán kaptam e-mailt, hogy odaért hozzájuk a termék. Nem kapcsolt be vele a gépem, speaker szerint a videókártya nem volt rendesen csatlakoztatva, de másik videókártyára is ezt csinálta. Alaplapot tudnak egyáltalán javítani, vagy mindig cserélik?
-
bul07
nagyúr
válasz
Snip3r_HUN
üzenetére
És ők gyártják a VGA-kat , lehet gyártót, típust , tervezőt kellet volna váltani
Már a második hibás darab után abból a típusból biztos nem kértem volna -
Snip3r_HUN
addikt
válasz
Gyuri27
üzenetére
Rendben kicsit beszélgessünk a korrektségről. Nem egy esetben panaszkodtak az ottani ügyintézésre. Én vidéken lakom , egy pesti út több mint 20k-ból jönne ki . Március óta a 3. rossz VGA-t kapom kézhez szóval március óta a 82ezer kidobott Forintomból jóformán semmit nem láttam , amikor meg el akarsz állni a vásárlástól és a pénzed kéred vissza , csak a kifogáskeresés megy... Ha ez a te szemedben korrektség ám legyen.
Másrészt telefonon nem válaszolnak, a levelemre meg már kb. 2 hete nem írnak vissza. Igen biztosan ilyen, egy jó bolt... 
A stílusról meg, soha nem szitkozódtam levélben sem , normálisan lettek kérve, de szerintem fél év sz@rakodás után ha mást nem egy jókora bírságot megérdemelne a semmitérő banda ( a drága nagykerrel egyben).
-
Gyuri27
félisten
válasz
Snip3r_HUN
üzenetére
Jaja. Puszipajtások voltunk úgy, hogy nem is láttam még őket. Mondok mást csepelen is gariztattam. Ott is korrektek voltak.
El kellene azon gondolkozni, hogy esetleg nem megfelelő stílusban vonultok be garit ügyintézni.
Igen utána spanok lettünk. Mert becsülöm a birka türelmüket. Aki dolgozott magyar emberrel mint szolgáltató, ügyfeles, boltos az tudja milyen az átlag magyar. Mint írtam korrekt voltam velük. Azt kaptam amit adtam.
Javaslom az utóbbi 1-2 hsz-m alapos tanulmányozását és az azokban olvasottak alkalmazását. -
Gyuri27
félisten
válasz
concret_hp
üzenetére
Egen.
Viszont ahogy van bunkó boltos. Úgy van bunkó vevő is. Akinek akkora az arca mint a busz eleje.
Mint írtam mikor én voltam bent korrektek voltak. Nyilván én is az voltam. Pedig répát zsebre rakhatnám, mert 40 kilóval nagyobb vagyok.
-
Gyuri27
félisten
válasz
Snip3r_HUN
üzenetére
Nem.
Azzal, hogy te vissza küldöd a cuccost nekik nem hogy hasznuk lesz. Hanem ráfizetés az egész.
Másrészről meg az emberek itt mindig pattognak, hogy jogaik vannak. Hát a boltnak is vannak. Ennyi a történet.
Én sem ismertem senkit az iponba. Most se mondanám azt, hogy puszi pajtása lennék ott mindenkinek. Pl répát tudom, hogy ki. Mikor bajom volt bementem. Korrekt voltam. Ők is korrektek voltak.
Mondjuk az én helyzetem annyiban más, hogy van egy pici rálátásom a dolgokra. Miszerint a nagykerek, disztributorok miket csinálnak. Illetve a kedves userek mikkel próbálkoznak. -
Gyuri27
félisten
Miért ne keressenek milliókat? A munkájáért mindenki szeretne pénzt kapni.
Ha meg ennyire okosság csinálj egy boltot.
Lassan mondom, hogy megértsd. Teljes áron nem veszik vissza. A rendelést is ha vissza mondod már buksz 5%-t. Persze vannak kivételek, de általánosságban ez a helyzet.
Szóval megkérnélek, ha nincs rálátásod megkérnélek ne terjeszd az igét. -
lowzor
veterán
válasz
Gyuri27
üzenetére
Valahol újra kell címkézni/ csomagolni, hogy újra el lehessen adni azokat a cuccokat, amik gyárilag be vannak csomagolva. Szoftverre-oprendszerre persze, hogy nem vonatkozik az elállás, de csak akkor, ha külön veszed meg és már kibontottad a csomagolását.
Valahogy nem tudom sajnálni drága szegény boltokat, mert így is milliókat keresnek. -
Gyuri27
félisten
válasz
concret_hp
üzenetére
Hogy? Mi?
Garizás esetén a fizetés nem 30 nap (már ha a garizás ebben a fázisban köt ki).
8 napos elállás esetén (amihez a vevőnek joga van) max 30 nap a fizetés (ehhez meg a boltnak van joga).
Egyébként meg nem kell hülyegyerek módjára vásárolni.
Ez a nem olyan volt a termék mint gondoltam az full kamu. Én mi előtt megveszek valamit alaposan utána nézek. Véleményeket, tapasztalatokat keresek róla és csak akkor veszem meg látatlanba, ha személyesen nem tudom megnézni.Előző posztomhoz. Én ha boltos lennék notit pl csak szoftverrel adnék el.
Aztán mikor jön a jófej pistike, hogy mégsem kell. Írnam a mailt, hogy az os és egyéb szoftverek oem-k és a hdd-hez vannak kapcsolva. Hdd ára x, os ára x, egyéb programok ára x. Így a noti árából ezek levonásra kerülnek. A hdd-t és a szoftvreket pedig át lehet venni a boltban. -
Gyuri27
félisten
-
lowzor
veterán
-
djdaniel
senior tag
válasz
PcGo.hu
üzenetére
egyik sem.
Nem akarok hülyeséget írni. de nem lehet hogy akkor a hdd-ét kicserélik benne ?
vagy lesz*rják, hogy valaki észre veszi a hdsentinel-el az indítások számát ? vagy ráfogják hogy letesztelte a gyártó ? ferrari-t se 0km-es kapod mikor megveszed a szalonba újonnan. -
djdaniel
senior tag
lehet hogy amit vissza visznek 8napon belül, és használták, vagy kibontották azt megtartják csere alkatrésznek, mert új alkatrészként nem értékesíthetek amit már 1x használtak, vagy kibontottak.
Ebbe a fekete listába igazad van, mondjuk én abszolút nem örülnék hogy ha használt alkatrészt kapnék vissza cseréből.
Az érthető pl; ha valaki rosszat rendel, mert félre nézi vagy nem ért hozzá ez szerintem elfogatható, de az hogy megveszi megkapja és csak azért viszi vissza mert nem tettszik, az nem elfogadható... -
bul07
nagyúr
8napos elállás nagy szívás az üzletnek , és hogy miért
Megvette a laptopot , op rendszer gondolom fel is települt , használta is a gépet pár órát napot
Ezt a gépet újként már nem lehet eladni , mert egy normálisabb vevő egyből csekkolja hogy volt e már használva a gép (pl; Hard Disk Sentinel programmal megnézi a merevlemezt)
Így az üzlet nem kevés veszteséget szenved , én amúgy az üzletek helyében bevezetném a fekete listát és aki mondjuk háromszor visszaküld elállással azt többet nem szolgálnám ki
Memóriánál is volt már itt olyan aki sírt hogy nem újat kapott, lehet ő is egy ilyen visszaküldöttet kapott valakinek hálaAz meg hogy nem kell ismernie hogy milyen teljesítményű gépet vesz nagy hülyeség, ennyi erővel valaki vesz egy Suzukit majd megpróbálja visszavinni mert piros lámpánál nem gyorsult le egy Porsche-t
-
djdaniel
senior tag
válasz
Snip3r_HUN
üzenetére
az szép

Én múlthéten küldtem vissza az én videokártyámat, ilyen hibák voltak vele
Hát kíváncsi vagyok mire fognak vele jutni...Egyébként meg kötelesek vissza adni a pénzt, ha bevizsgálték és kiderült h sz*r, csere részekről csak egy felajánlás, amit nem vagy köteles elfogadni.
Én nem rég a deichmannba jártam hasonlóan, bementem cipőt venni felpróbáltam minden okés volt, másnap jövök haza észre veszem hogy elengeded a varrás mindkét cipőn az orránál.
Még aznap vissza vittem, mondták hogy válasszak helyette egy másikat, rendben választottam.
Mivel siettem, így csak az egyik párt próbáltam fel, és a másikat nem néztem meg, másnap reggel felakarom húzni, erre észre veszem hogy elvan szakadva, aznap vissza vittem, mondtam a nőnek hogy nem is volt a lábamon és már szakadt...
Hölgy ; hát ez nem úgy nézki mint ha minőségi hiba lenne. elküldjük bevizsgálni... majd értesítjük.
Eltelt egy hónap hívtak, hogy vissza jött a cipő menjek be, bementem kihozta a hölgy cipőt, mondta hogy válasszak másikat, mondom köszönnöm de nem, élnék az elállás jogával és kérném vissza pénzem, vissza adták és kész.
Mire mondtam volna a hölgynek, hogy elolvasnám a bevizsgálás eredményét, addigra gyorsan vissza vitte hátra a kolléganője cipőt...
szóval gondolhatjátok mi állhatót benne.... -
Bélaaaa
őstag
Peace, barátaim!
-
Jester01
veterán
Te meg gondolj bele a boltnak ez mekkora szopás. A 8 napos elállás különben sem pont ezért van, hiszen ha ezt személyesen követed el akkor szépen rajtad.
Tehát igenis legyél körültekintő és ha a bolt egy kicsit motivál ebben azzal, hogy ül a pénzeden akkor inkább örülj, hogy egyáltalán visszakaphatod és nem magadnak kell valahogy eladnod a fölösleges de amúgy hibátlan cuccot.
-
Ace_S
csendes tag
-
Gyuri27
félisten
válasz
zolee86
üzenetére
Akkor kérdezzen.
Csókolom Ipon?
Igen az ipon.
Notit szeretnék.
Mire szeretnéd használni?
Én vagyok cod 4-ben a basszájba és arra.
Mennyi pénzed van rá?
Akkor x, y, z gépet tudom ajánlani.Kb ennek a párbeszédnek kellett volna elhangoznia. De ez az én nem gondoltam, hogy intel noti 135 ezerét nem viszi a cod4-t elég blőd dolog.
Azaz ha nem értesz a zsiráfokhoz. Ne menj a piacra zsiráfot venni. Mert marhára átfognak k.rni!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés

- Apple Watch Series 11 Cellular - 46mm, Arany titán tok, Arany milánói szíjjal - S/M - 3 ÉV GARANCIA
- Acer Predator I7 RTX 3070
- Asrock Phantom Gaming 6 Z390 + Intel I5 9600K + 2x8GB DDR4 + ID COOLING 226 XT black ( Félkonfig )
- iPhone 13 Pro max 128GB gyári független névre szóló számla 6 hónap jótállás!
- PNY RTX 5080 16GB GDDR7 ÚJ videokártya 3év garanciával. (Beszámitás)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Asus Chromebook C423NA, 8GB RAM, N4200 Pentium, 180 Kihajtható
- ÚJ Lenovo ThinkBook Intel Core U9 275HX, 32GB, 1TB, RTX 5060(8GB) IPS 165Hz
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 5050 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Thermalright Phantom Spirit 120 SE
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
(csak vicc nehogy elhigye valaki)

Ötletem mindössze annyi,hogy amit itt leírtál,azt mondják el a nép egyszerű gyermekének a termék leadásakor.Esetleg,ha az átvevőnek nincs kedve ezt naponta ötvenszer elszajkózni(amit meg is értek valahol),az átvételi papírhoz ezt hozzátűzni,mint tájékoztatót.És ha még ez sem,akkor az első érdeklődő mailre adott válaszban kéne bővebben kifejteni ezt a dolgot.Gondolom csak a formaszöveget kellene módosítani,és akkor még a papír,nyomtatás, tűzőkapocs sem kerülne pénzbe.

És 2 hét után postán kaptam egy csomagot benne egy új vinyóval. Érdekes na. De erről is biztos a vevő tehet. Mert itt jó néhány embernek kicsit más a gondolkodása. Aki ismer tudja ,hogy egy türelmes ember vagyok, de hülyének azért senki se nézzen.

) miatt, egy aláírás nélküli sablon e-mailt kaptam, ami számomra nem volt informális.
Másrészt telefonon nem válaszolnak, a levelemre meg már kb. 2 hete nem írnak vissza. Igen biztosan ilyen, egy jó bolt...