- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Tonnara di Scopello
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- crok: Android ADB, TWRP, ROM, GApps, MicroG, Shizuku, APK és egyéb segédeszközök
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
0021666
tag
válasz
Jester01
üzenetére
A weboldalon ezt írják:
A GaranciaFutár szolgáltatás igénybevétele során ügyeljen arra, hogy a termék a garanciaidő lejárta előtt megérkezzen. A garanciaidő vége előtt 3 nappal GaranciaFutár kiküldésére ez alapján nincs lehetőség, a terméket más módón kell bejutatni az ügyintézés megkezdésére.
-
0021666
tag
Sziasztok!
A mai napon elkezdett haldokolni a videókártyám. 2 év garanciát kaptam rá, 2011.06.14-én vásároltam. Valaki rendelt már garanciafutárt? Legkésőbb kedden ide kell érnie a futárnak, hogy elvigye a kártyát, mert ellenkező esetben nem fogják garanciálisan javítani(elvileg). Aki már használta a garanciafutárt, kérem segítsen, nagyon fontos lenne! Előre is köszönöm! -
bul07
nagyúr
válasz
tatabánya
üzenetére
Olvasd el ezt a két írást és tiszta lesz minden
Elromlott. Hogyan tovább? Első rész.
Elromlott. Hogyan tovább? Második rész. -
dfsz34
őstag
Már be is fejezték a garit, ez egy jó cég, csak ajánlani tudom.
-
pocokxx
Közösségépítő
Sziasztok!
Tegnap rendeltem egy-két dolgot iPonról, s gondoltam előreutalással fizetek. Így is át fogom tudni venni ma a terméket?
-
bul07
nagyúr
Nem lehet pontosabbat írni
Ha visszaolvasol van akinek egy hét alatt lefutott a garanciáztatás de van akinek több mint egy hónapig tartott, ezért írtam hogy minden eset más, szerencse kérdése , de a harmadik hét végén már nyugodtan lehet őket zargatni egy érdeklődő email-el -
dfsz34
őstag
Egy kérdésem lenne. hogy a 3 hetes (15 munkanapos) garanciáztatási időt mennyire szigorúan tartja be az iPON? Már úgy kérdezem, pontosítom, hogy eddig eltelt 1 hét meg a mai nap és a 3. hét vége előtt ne reménykedjek vagy azért hamarabb is lemegy a dolog? Egy memória KIT-et gariztatok, mert az egyik tönkrement, de ilyenkor sajnos mindkettőt le kell adni. Már elvonási tüneteim vannak
, a laptopommal semmit nem tudok normális megcsinálni, csak szenvedés. -
M0Dair
senior tag
Ha sikerül, ha nem, nagyon köszönöm a segítséget HUN]Repa-nak, egyből válaszolt a PÜ-re! Köszi!

-
M0Dair
senior tag
Sziasztok!
Lenne egy gyors kérdésem.
A történet röviden.Van egy Corsair HX850-es tápegység, elkezdett kerregni, büdösödött a táp és befagyott a gép. Másik konfigban random időközönként fagyás, büdösödés kíséretében. Beadtam garanciáztatásra iPon-hoz. Most telt el két hónap, mire írtak, hogy visszakapták kintről, ők is letesztelték CF7870-el és semmi baja. Előzőleg azt írták, hogy új tápot várják vissza. Nem is értem, mindegy. Marha pipa lettem, mert már két hónapja várok és tudom, hogy rossz a táp, több konfigban is kipróbáltam, komolyabban és gyengébben is. Fagyni nagy ritkán fagy, de büdösödés elég gyakori és nem bíznám már rá a gépem.
Tudom, hogy rossz a táp, de ezt akarják visszaadni. Ingyen szállítással visszaküldenék nagyon kedvesen. Kiküldjem személyesen Corsair-hez, vagy valami úton módon csak fognak adni cserét?Utolsó levelük:
"Bármit megnézünk amit még szeretne ezen a tápegységen, de mivel hiba nincs így a terméket sajnos sem cserélni sem javítani nem áll módunkban."Rossz érzés, hogy kétségbe vonják a szavaimat, mivel tudom, hogy rossz a táp. Mit tudok tenni?

Nem akarok fogyasztóvédelemhez, panaszkönyvhöz meg ilyenekhez folyamodni egy táp miatt, de bosszant nagyon.Bárminemű segítséget előre is nagyon köszönök!

-
dethroner
veterán
Ha velem történne ilyen, biztos lehetsz benne hogy hatósághoz fordulnék. De mivel nem velem esett meg, így most mire hivatkozzak? Arra hogy olvastam valahol hogy valaki így járt? Ne röhögtess már

Én is többször vásároltam már az ipon-tól, így tudom hogy pl korábban a vásárláskor kapott papirosok között volt egy olyan, miszerint ha a termék elromlik és nem lehet javítani sem cserélni, akkor az ipon csak avultatott áron(amit persze ők határoznak meg) veszi vissza a terméket. Na ez ellentmond a jótállási kötelezettségnek. Ezt csak azért írom, hogy találsz az oldalukon bármilyen erre vonatkozó feltételt, az korántsem biztos hogy megfelel a hatályos törvényeknek.
-
bul07
nagyúr
válasz
dethroner
üzenetére
Szerinted ha leírja a bolt álláspontját az ugyananyit számít mint mondjuk az én írásom, hát nem,
(pedig milyen jó lenne egyből írnék magamnak egy komplett gépet
)Na rajta akkor írj a hatóságnak, de ugye konkrét esetre nem tudsz hivatkozni mert nem veled eset meg csak álltalános tájékoztatótt kérhetsz, amúgy biztos vagyok benne hogy az ipon vássárlási feltételeiben van erről szó(lehet rákeresek ha lesz időm)
-
dethroner
veterán
Ezek a sorok nem világosak számomra:
Igen a bolt álláspontját írja le, itt mi hiába írogatunk bármit is végső soron úgyis az számít amit ő írMár miért is számítana? Amit ő ír, az csak a bolt véleménye, ami nem jelenti azt hogy az számít. Már említettem hogy ebben a kérdésben ki kéne kérni a hatóság véleményét, ugyanis Az számít, nem az amit a bolt képviselője.
Persze lehet írogatni felügyeleti szervnek is, de az már más téma
Mi az hogy az már más téma? Pont hogy az lenne a döntő az ilyen kérdésekben.
-
bul07
nagyúr
válasz
dethroner
üzenetére
Én se értem hogy mit nem értesz
Ha leírja hogy adatbázis hiba, akkor az
Persze a véleményét bárki leírja de úgyis az ő hozzászólása számít az adott ügyben
(Az már más kérdés hogy hogy kezelik az egyes ügyeket mert szeintem valami járna még az ellnézés mellé mondjuk egy ingyenes szállítás , ha meg sokszor fordul elő akkor ott gond van mert ezzel csak a hírnevüknek ártanak) -
dethroner
veterán
Megint kezdődhet

Az meg hogy HUNrepa hozzászólásai mérvadóak erős túlzásnak vélem. Ő a bolt véleményét fejtette ki. De van egy sötét oldal is, a paragrafusok zavaros világa.7600GS Neked azt javaslom hogy a rendelést visszaigazoló emailt és az ipon nézőpontját küld el valami fogyasztóvédelmi hatóságnak, legyünk már végre tisztában azzal hogy ilyenkor megilleti-e a vevőt hogy a feltüntetett áron jusson a termékhez, vagy sem!
-
zolee86
tag
válasz
7600 GS
üzenetére
Ha azt mondja az Ipon, hogy nem tudja beszerezni, akkor mond azt hogy vársz rá pár napot, neked nem sürgős - megpróbálnak lerázni
Én úgy tudom, hogy az előző ilyen esetnél sem törölték a megrendelést, csak telefonon jelezték hogy nem tudják beszerezni és a vevő visszalépett, persze másnap már fent volt webshopon. -
ch003067
addikt
válasz
7600 GS
üzenetére
Általában, ha valami adatbázis hiba miatt elírás van, és úgy rendel az ember valamit, akkor szoktak küldeni egy e-mailt hogy törlik a rendelést, mert nem áll módukban kiszállítani a cuccost, vagy ha továbbra is meg akarod venni, akkor kiszállíthatják, de normális áron.
Velem is előfordult már párszor, bár nem az iPonnál.
-
bul07
nagyúr
válasz
7600 GS
üzenetére
Innen kezd el olvasni és tisztában leszel mindennel(kis időd belűül újabb ilyen esett), főleg HUN]Repa hozzászólásai a mérvadóak
-
7600 GS
addikt
Sziasztok!
Történt velem, hogy 4500 forintért megláttam az iPon webshopjában egy Creative headsetet. Időközben kiderült, hogy ez csak egy elírás volt, és valójában 10 ezer forintba kerül. Azonban nekem megvan a rendelést igazoló email is, amin az áll, hogy 4500 forintot kell fizessek. A kérdésem az lenne, hogy nekem mennyit is kéne valójában fizetnem? Engem illet meg a headset 4500 forint ellenében?
-
válasz
ch003067
üzenetére
A 15 napos ügyintézésre törekednek, de nem tudják garantálni.
Írj egy a garis e-mail címükre (rma@ipon.hu) az ügy adataival (termék típusa, garis ügyintézés száma) egy levelet, hogy hol tart az ügy. Én a helyedben azért hamarabb érdeklődtem volna már finoman. Lehet, hogy már előrébb tartanál a dologgal

-
ch003067
addikt
Üdv iPonosok!
Az lenne a problémám, hogy jövő hétfőre képest 4 hete garanciában van egy AsRock H77 Pro4/MPW alaplapom. Mivel az oldalon 14 - 15 nap van írva garanciáztatási időre, és ez már lassan a duplája, kezdek picit türelmetlenkedni. Meg tudnák kicsit sürgetni az illetékeseket? Mert szükségem lenne számítógépre, a munkám miatt, ami így elég lehetetlen....
Köszönöm.
-
Gh0sT
addikt
Helló!
3 napon belüli garanciális ügyintézéssel kapcsolatban melyik boltba tudok menni?
-
HUN]Repa
aktív tag
válasz
dethroner
üzenetére
Egyrészt van ilyen figyelmeztető modul a rendszerben, sőt, még ilyenebb, sokkal több szempontot vesz figyelembe, amiből korábban probléma volt.
A kérdés pont az - amit a felvetésedben ránk hagytál, hogy mi oldjuk meg - mikor mondhatjuk azt, hogy a termék "ellenőrizve van", tehát: egyrészt (az mindegy, hogy új termék vagy árváltozás, az ellenőrzés megtörténik,) de mi az elégséges információ az ellenőrzéshez:
- ellenőrizzük a beszállító által küldött listában az adatokat?
- emailezzünk a beszállítónak, és várjuk a választ, hogy tényleg rendben vannak-e az adatok?
- telefonáljunk inkább?
- kérjünk meg valakit a beszállítónál, menjen a raktárba és nézze meg hogy a termék megvan-e, tényleg az-e, adatok helyesek-e, állapota ok-e (esetleg: hiánytalan-e, tartozékok régiónak megfelelőek-e, netán működik-e)?
Az utolsó, legkevésbé életszerű lehet csak a biztos megoldás, de így még nincs kiküszöbölve pl.egy téves teljesítés vagy egy szállítási sérülés. Másrészt mi van, ha a beszállító mindenre azt mondja, hogy OK, a végén mégis problémás a termék? (A vásárlót egyébként ez nem kell érdekelje, csak a felvetésedre reagálok, amellett, hogy elhiheted, sokat agyaltunk ezen.)
Ha mindenki hibátlanul dolgozik, a rendszer is úgy működik, ennyi, nincs olyan, hogy "mennyit vállalunk be". -
Gyuri27
félisten
Igen csak a felcimkézett ár is egy dolog (ott a legkisebbet fizeted).
Meg a shop ár is. Ami folyamatosan változik a készlettől, nagykertől függően.
Persze el lehet adni a procit csomagolás sérültnek. De attól a nagykerből az még x áron érkezett (érkezne). Ami magasabb mint a kisker ár. -
bul07
nagyúr
válasz
Gyuri27
üzenetére
Nem életszerű amit írsz, lehet hogy ez szerepel valami jogszabályba de ez attól is függ hogy hogy van lekönyvelve(mert vannak kiskapuk , bármi lehet pár órára vagy darabbra értékcsökentett mert mondjuk valaki tett egy X-et a dobozra és az már sérült csomagolás)
Vettem én már olyan dolgott ami egy héttel azelőtt még dupla annyiba került
Sőt még alkudni is lehet a nagy áruházakba is, legutóbb egy mérlegre alkudtam 40% kedvezményt mert a csagolása rongyos volt, de nem a dobozára kell ráálni hogy megmérjen
Vagy metróba esett meg hogy elírták az árrat , szólttam az eladónak hogy a kiírt áron visszek három darabott, 12.000Ft helyett fizettem 7.400Ft-ot
Máskülömben beírtam volna a panaszkönyvbe
És szerinted ez törvénytelen, nem az -
dethroner
veterán
válasz
Gyuri27
üzenetére
Mit gondoltál mitől olcsóbb 15k-l?
Miért kéne a vevőnek ezen gondolkodni? Rájuk szakadt egy kamionról leesett szállítmány/raktársöprés van/vagy jótékonysági alapon, kit érdekel? És egyáltalán mit jelent az hogy 15K-val olcsóbb? Miből számítjuk ki hogy mennyi a valós piaci ára valaminek? Tudtommal szabadpiac van, mindenki annyiért adja a dolgait, amennyiért neki megéri.
És ha náluk 15K-val drágább a cpu mint másnál, akkor mit teszel? Akkor is a drágábbat veszed, mert nem akarsz nyerészkedni, nehogy a többi bolt ami olcsóbban adná bukjon rajta?

-
zolee86
tag
Eddig én is azt hittem és úgy is tudtam, hogy a megrendelt terméket a megrendelt áron kapom, ezek szerint akár fizetéskor, személyes átvételnél is kiderülhet, hogy akár 10k-val többet kell fizetni?
Az Ipon-nak le kellett volna nyelnie, ha már hibázott, vagy legalább felajánlani valami kedvezményt a procira, nem pedig lerázni, hogy nem beszerezhető meg stb.
-
bluyoo
nagyúr
válasz
Gyuri27
üzenetére
"Mit gondoltál mitől olcsóbb 15k-l?"Azt én honnan tudjam. Azért nem annyira hihetetlen kedvezmény. Vettem hangszórót hasonló kedvezménnyel az iPon-ban ....
"Nézem a konfigod. Szóval nem értem a nagy halált." Mi köze a mostani gépemnek ehhez?
"Ha csak arra futja akkor ez van." Nem írta senki hogy nem futná rá mint írtam szerencsére van munkám. Én a rendelésem visszamondásán akadtam meg."De rá egy napra kaptam a telefont hogy nem tudják beszerezni az Intel aktuális tuning I5-ösét! " Persze másnap már a polcon volt .... Nem azt mondták hogy elb..tuk ... De HUN]Repa normálisan válaszolt és ennyi! Lett volna! Ha utána nem estek nekem ... nem gyengén személyeskedő hangnemben.
"Mégse tépném a szám," Most is ezt teszed ......
De mindegy is ..... -
Gyuri27
félisten
Most komolyan. Mit gondoltál mitől olcsóbb 15k-l?
Nézem a konfigod. Szóval nem értem a nagy halált.
Egyébként meg lehet használtan is venni. Ha csak arra futja akkor ez van.
Nézd meg az én konfigom. Mégse tépném a szám, ha nem jönne be az olcsón vásárlás.Javaslom olvasd el, hogyan müködik az iponnál shop és az ár.
-
bluyoo
nagyúr
válasz
Gyuri27
üzenetére
60K-s CPU 45K-ért ez nem 50% ne essünk túlzásba .... Az nyerészkedés lenne ha szeretnék magamnak jó áron egy CPU-t!? Milyen ingyen pénz? Az hogy a fizetésemhez mérten normális áron juthattam volna a CPU-hoz? "Meg elmenni dolgozni." Ez hogy jött ide? De mellesleg van munkám!
(#5543) dethroner
"Más! Miért tűntek el a tegnap esti hozzászólások?" Én takaríttattam ki mivel egyesek lassan rablónak tituláltak mert ráklikkeletem arra kib.szott CPU-ra (bár elég rendesen fogott a radír
). És hogy nem tetszett hogy hogy "nem tudják beszerezni" szöveggel pattintottak le ..... -
Gyuri27
félisten
válasz
lafaty80
üzenetére
Nem akarok nyerészkedni, nem akarok lehúzni.
Azaz ilyen szituba nem futok bele.
Hiszen ha valami mindenhol 50k. Ahol nézem ott 25k egyből vágom, hogy elírás történt.
Mondjuk ettől függetlenül ha bepróbálom hátha alapon és nem sikerül. Nem jövök tépni a szám.Magyar emberre ez az ingyen pénzt keresni marha jellemző. A szuper szerdai akcióval is többen nyerészkedtek. Ezen kellene gondolkozni picit. Meg elmenni dolgozni.
-
dethroner
veterán
válasz
HUN]Repa
üzenetére
Én javasoltam hogy ellenőrizni kéne és nem csak árváltozáskor, hanem akkor is ha új termék kerül be, mert sok félreinformáló adat lehet, és ebből sok félreértés, kellemetlenség. És nem csak rátok írtam, hanem minden webshop-ot üzemeltetőnek. Hogy oldjátok meg? Ahogy akarjátok, ez a ti felelősségetek kellene hogy legyen. Ami a webshopban írva van azt tekintjük mértékadónak, a ti dolgotok a felelős szolgáltatás!
De hogy adjak egy ötletet. Miért nem lehet pl egy olyan kis elemet beépíteni a boltot működtető rendszerbe, ami vészriaszt titeket, ha olyan mértékű árváltozást érzékel, amit a bolt már nem vállal be? Értsd, ha egy elírás miatt mondjuk 10%-al olcsóbban áraznak be egy terméket, azonnal felfüggeszti annak elérhetőségét, amíg egy dolgozó le nem ellenőrzi. Ilyen esetben lehetne az ha 10%-nál kisebb a tévedés, akkor a bolt kénytelen-kelletlen lenyeli a veszteséget.Más! Miért tűntek el a tegnap esti hozzászólások?

-
HUN]Repa
aktív tag
Ne keverjünk egy nagy nyilvánosságot kapó reklámkampányban szereplő árelírást vagy egy szintén reklámcéllal osztogatott szórólapon lévő elírást egy terméklistában találhatóval, (nemcsak) szerintem nem egy kategória, főleg, hogy ezekben a példákban készleten voltak a termékek.
A fenti ötletet, hogy árlistafrissítéskor nézzék át a termékeket - ezt nem tudom milyen módon gondolja a kommentelő, minden terméket újra egyeztessünk a beszállítóval emailen/telefonon, miután megjött a frissítés? Ezt - a korábban írt jóval több, mint tízezer helyett inkább - majdnem százezerféle termék esetén sajnos nem tudjuk megoldani, ráadásul naponta többször meg kellene csinálni. Ezért automatikusan figyel a rendszer a nagy bakikra, néha így is becsúszik, ahogy látszik.
A másik felvetés, hogy pozitív irányba is hibázhat az árképzés,ez csak nagyon egyedi esetben lehet, pl ha egy terméket csak egy beszállító árul (vagy ha mindegyik elírná az árat), mivel egyébként a másik, olcsóbb forrás kerül az listába, emiatt szerintem felesleges aggódni. -
lafaty80
addikt
válasz
Gyuri27
üzenetére
Nézd kívánom neked minden rossz indulat nélkül hogy fuss egyszer bele egy olyan szituba, amikről itt írogatsz (védve az eladót). Hogy érezd a másik oldalt is. Aztán persze megnézném hogy hogy reagálnád le.
Én nagyon is megértem az olyan vásárlót vagy leendő vásárlót, aki meglát egy árat és azon akarja megkapni a cuccot. Kit érdekel hogy hogyan/miért/miként/meddig/kitől/ származik az az ár. Ha ott van, akkor annyi, ha akkor veszi meg, akkor azért az árért kell odaadni.
Volt már példa más helyeken is ilyenre és nem az eladót védik a "szabályozások". Megmagyarázni könnyebb, mint elismerni.
-
Gyuri27
félisten
Soha semmit nem tanultok?
Az ipon shop a nagykerek (partnerek) áraiból dolgozik. Ami ott van készleten az megjelenik az iponnál. Azaz azt lehet kapni amit mondjuk 10 nagykernél.
Az ár meg a legalacsonyabb nagyker ár + kisker haszon, áfa stb-stb.Így fordulhat elő, hogy valami olcsó és egy óra múlva drága. Nyilván elfogyott abból a nagykerből a cucc. A program belistázza a következőből.
Ezek az árbakik is itt csúsznak el. Mint látjuk egy használt, javitott termék bekerül a rendszerbe.Erről az ipon nem tehet. Ennyi cuccot és nagykert kézzel felvinni, ellenőrizni lehetetlen.
Akinek nem az ár/gyorsaság a fontos. Van pesten másik bolt is. Ott kisebb a választék, viszont fixek az árak és még készlet is van. Igaz drágább az iponnál.
Vegyük tudomásul, hogy mindent nem lehet. Olyan sehol sincs, hogy féláron, azonnal és a polcon van.
-
bul07
nagyúr
válasz
sasa311
üzenetére
Hát eddig én is úgy vettem az ipon-os rendelésnél hogy ha megjött a megerősítő email akkor már biztos hogy megvan a termék annyiért amennyiért levettem a "polcról"
Nekem is volt már olyan ipon-nál egy játék előrendelésnél hogy alacsonyabb áron rendeltem meg vagy direkt vagy hiba folytán
Pont kirakták a előrendelésre Battlefield 3 Limited Edition (PC) 7.860Ft-ért gyorsan le is adtam a rendelést , talán egy óra múlva megemelték az árát 9.223Ft-ra , ekkor írtam nekik mert csak érdekelt hogy megkapom e azon az áron amin megrendeltem és ezt a választ kaptam:
A rendeléskor leadott és visszaigazolt ár lesz Önnek az érvényes.Sokk helyen türköztek türköznek ilyenekkel hogy kezdetben olcsón teszik ki előrendelésre majd megjelenés előtt megemelik
Bár szerintem csak egyedi eset a mostani
Jó lenne Battlefield 4-et is jó áron előrendelni az ipon-nál

-
Megint csak jót tudok mondani az Ipon-ról!!
Vettem 2 éve egy ssd-ét,amire 2 év garancia volt.Még 1 hónap lett volna kb a garanciából,és elromlott a meghajtó.Visszaküldtem.
Ma kb 3hét után, írtam nekik hogy tudnak e már valamit?mert szükségem lenne a meghajtóra!
Azt a választ kaptam,hogy várják a cserét,de hogy pontot tegyenek az ügy végére,és ne kelljen tovább várnom igy levásárolhatom!
Lehet hogy ez igy tőrvényes, de nekem akkor is jól esik hogy egy 2éves épp hogy garos 80gb sata2 ssd,helyett most kapok egy 120gb-os 3 év garos sata3 ssd-ét.
Minden tiszteletem az ővék!!
Eddig is tőlük vásároltam, ezután is ott fogok
-
StSanya
senior tag
válasz
sasa311
üzenetére
Jaja, én a PCLand-tól rendeltem be így egy remek áron hirdetett VGA-t, email is jött tőlük, majd hívtak, hogy bocsi, elírás, már javítva, ennyi a valós ár, kell-e, mire mondtam, hogy így nem, erre udvariasan elköszönt... Ezen nem szabad megsértődni, ember is hibázhat, gép meg pláne...

-
dethroner
veterán
Ez mindenképp aggályos, hiszen ha egy bolt hibás árat ír ki és valaki(k) ezen az áron megrendeli(k), akkor a bolt következmények nélkül hivatkozhat készlethiányra, így kerülve el a saját hibája következményeit?
Szerintem egy webshop, akár annyi terméknél is mint az ipon ezt úgy kéne intézze, hogy addig nem tesz fel terméket az oldalra, nem árazza be/át/újra stb, amíg egy ember át nem nézi. Így elkerülhetők lennének a téves paraméterek, jótállási idők, árak. -
dethroner
veterán
Épp úgy hivatkozok jogszabályra, ahogy te tetted, Van egy jogszabály (pontos részleteket nem tudok, nem néztem utána),
Na én meg úgy tudom hogy van egy olyan is, hogy a meghirdetett terméket köteles a bolt azon az áron adni, amin meg volt hirdetve. Nem b@szná fel az agyad ha egy szórólapon megjelent kihagyhatatlannak tűnő ajánlat miatt autóba pattansz és esetleg 50-100 Km-t utazol, és a boltban jönnek a nyomdai hibákkal, stb?
Vagy más. Ha egy termékhez több ár is fel van tüntetve, a vásárló jogosult a legkisebb áron megvenni a terméket. Az ár pontos feltüntetése a bolt felelőssége. -
bluyoo
nagyúr
Most ettől nem érzem magam jobban ....
Használt CPU-t meg nem is akartam venni ...
És ugye nem is vertem az asztalt hogy márpedig nekem adják el a megrendelt áron ......
Bár a rendelés elfogadó e-mail után kaptam a másodikat is hogy "összekészítés után átadjuk a futárnak, akik várhatóan két munkanapon belül a kért átvételi pontra szállítják Önnek." gondolom erre is van egy pöpec jogszabály.
De mindegy is nem lesz új CPU-m ennyi! Kár ragozni ..... Tanultunk az esetből. -
04ahgy
nagyúr
1 - HUN]Repa válaszából sejthető, hogy az e-mail sokszor már akkor kiküldésre kerül, ha a termék benn sincs még - ergo nem is tudják még, hogy a nagyker azt fogja mondani, hogy bocsi...
2 - Van egy jogszabály (pontos részleteket nem tudok, nem néztem utána), miszerint beszerzési ár alatt nem árulhatnak árut. Tán a TESCO-t meg is büntették már emiatt keményen. Belátható, hogy az nem járható út, hogy vesznek máshonnan, drágán, majd neked odaadják olcsóbban... Ha tévedek, akkor javítsatok ki kérlek.
3 - igen, lehetett volna használt áron használt CPU-d, ki tudja mennyi garival - pár hónap? Ha a boltnak nincs engedélyezve a használtcikk kereskedelem (mert nem kértek, nem kaptak, vagy fene tudja), akkor megint sántít a dolog jogilag...
4 - Negyedrészt meg az e-mailes visszaigazolásról, hivatalos fogyvéd dokumentum: [link], a harmadik hasáb, teteje.
HGyu
-
bluyoo
nagyúr
válasz
HUN]Repa
üzenetére
Köszönöm a választ/magyarázatot!
Mondjuk ettől még mindig megvezetve érzem magam .... Mondhatni egy negatív tapasztalat az Ipon computerrel kapcsolatban.
Jó pár alkalommal kerültek hardverek "extra olcsón" a konkurenciáitok polcaira is és szinte mindig ez lett a vége hogy ..... Én pedig osztottam az észt hogy normális webshopot kell választani ahol ilyen félrevezetés nem fordul elő pl. iPon .... nem potyára ajánlottam is nemegyszer az üzletet másoknak.
Ha nem rólatok lett volna szó (vettem már hasonlóan jó árú terméket nálatok) , és nem lenne pl. "SzuperSzerda" rá sem klikkeltem volna a megrendelésre. Egyszerűen nem vettem volna komolyan az ajánlatot. Viszont megtettem, és jöttek is az e-mailek.Itt már biztosra vettem hogy lesz egy új CPU-m használt áron. Volt is nagy öröm .... majd jött a telefon hogy .... és másnap hogy mégis .... csak drágábban!
Szerintem az is belátható hogy ilyet nem lehet nyugodtan lenyelni.
"Belátható, hogy nekünk is az a jó, ha ELADJUK a termékeket, nem az ilyen esetek." Én meg akartam venni! Meg is alkudtunk rá, ha nem Pick Pack Pont-os szállítás lett volna akkor már a pénz is nálatok lenne! Ti gondoltátok meg magatokat nem én!
Mindenesetre számomra sz.r ügy még mindig felmegy a vérnyomásom ha eszembe jut. -
HUN]Repa
aktív tag
Bocsi, kicsit utána kellett néznem mi volt, mivel nem garival kapcsolatos kérdés.
Hibás volt az ár - ez tény, ezért elnézést kérünk.
A rendszerben több helyen emberek dolgoznak, néha - sajnos - hibáznak. Nem titok, hogy az iPon nem tart raktárkészletet, így biztosítja a naprakész árakat, és a rendkívül széles termékpalettát - mindezt rövid határidő alatti teljesítéssel. A termékeket sok esetben csak akkor látjuk először, ha valaki megrendeli. Szinte teljes mértékben rá vagyunk szorulva a beszállító által küldött adatokra, így előfordul többek között, hogy nem azon az áron kapjuk a termékeket, nem az a termék érkezik, mert hibásan lett bevételezve, vagy nem is veszik észre hogy pl. már másik verziót árulnak, esetleg nem is érkezik meg egyáltalán, bontott "akciós" termékeket listáznak az újakhoz, ha ez nincs feltüntetve, nem fogjuk tudni, amíg nem látjuk a terméket. Az árlista naponta többször frissül, tehát ha valaki hibázik, az szinte azonnal megjelenhet.
Próbáljuk a hibákat minimálisra csökkenteni több módon, amellett, hogy a termékpaletta hatalmas, azt "kézzel" átvizsgálni rengeteg idő - illetve ha olyannak ítéljük a hibát, benyeljük a különbözetet. A problémás beszállítókat, gyártókat, termékeket, kivesszük a listából - mivel a nagykerekből más nagykerek is vásárolhatnak - tehát egy hiba tovább gyűrűzhet, a terméket levettük addig amíg kiderült a hiba oka: visszáruzott, bontott termékek kerültek a beszállító árlistájába. Ez állapotától függően egész addig át tudhat csúszni a rendszeren, míg a helyére nem kerül a polcon, tehát néha az összes automata email kimegy mire a problémát észreveszik.
Nem gondolom, hogy jó megoldás lett volna a használt processzorok értékesítését megpróbálni, és azt sem, hogy az iPonnak be kellett volna nyelnie a különbözetet.
A termék a hibás árral néhány órát volt kint sajnáljuk, ha ezzel valakiben reményeket ébresztettünk a CPU jóval olcsóbb beszerzésére. Belátható, hogy nekünk is az a jó, ha ELADJUK a termékeket, nem az ilyen esetek.
Ha az, hogy egy termék a több mint tízezerből néhány órán át hibásan áron van listázva valakit arra késztet, hogy ne vásároljon tőlünk többet - mert úgy nem teljesítettül a rendelést - meg tudom érteni, de azzal, hogy egy másik webshopba megy vásárolni, nem oldódik meg a beszállító által küldött hibás adatok problémája, hacsak nincs raktárkészletük az adott termékből. Akkor viszont a naprakész árakat nehéz biztosítani, tehát valamit valamiért... -
Repsol600
addikt
Sziasztok.
Unokatesómnak vettem használtan egy Sapphire HD7770 videokártyát. 1 éves múlott, garipapíron 1 év gari szerepelt, pedig tuttommal 2 év járna rá és az Iponnál elég sűrűek az ilyen elírások.... Na, most a volt tulaja eldobta a papírjait, szerintetek ha írok az Iponnak, akkor tudják pótolni a garipapírt s/n szám alapján?

-
tatabánya
senior tag
sziasztok!
segítségeteket kérném garanciafutár űgyben, tegnap érkezett meg a csomagom, számlán 16-a van, hibás lenne egy samsung külső dvd (aminek van külső szervize) a futár gondolom leghamarabb 22-én jönne érte és ott azt írják 3 munkanapon belül lehet ezeket az amúgy külső szervizes dolgokat intézni náluk, de ez kivitelezhetetlen.. vagy mivel ma bejelentettem a hibát ezt számolják és akkor 2 napnál vagyok?
köszi! -
wolfman87
csendes tag
Erre bezzeg van pénzünk...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés

- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Spórolós topik
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Fotók, videók mobillal
- Assetto Corsa Rally
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- További aktív témák...
- Acer Predator I7 RTX 3070
- Asrock Phantom Gaming 6 Z390 + Intel I5 9600K + 2x8GB DDR4 + ID COOLING 226 XT black ( Félkonfig )
- iPhone 13 Pro max 128GB gyári független névre szóló számla 6 hónap jótállás!
- PNY RTX 5080 16GB GDDR7 ÚJ videokártya 3év garanciával. (Beszámitás)
- Honor Magic8 Lite 8/256GB, Újszerű, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Infinix Hot 11s / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 11900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo ThinkPad L13 Gen 2 Yoga Ryzen3 5400U Refurbished - Garancia Akció!
- PC /i5-3470/8GB/
- BESZÁMÍTÁS! MSI B650 R5 9600X 32GB DDR5 1TB SSD RX 9070XT 16GB Lian Li LANCOOL II Mesh C RGB 750W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Mondjuk lehet, hogy szabadságon van, mert napok óta nem volt PH-n.