Hirdetés

Aktív témák

• bim

veterán

Jó reggelt.

Tegnap délelőtt autót szereltem. Minden csavart mintha az örökkévalóságnak húztak volna meg. :( Kezdődött a kerekekkel, amit a gumisnál úgy rátéptek hogy vért izzadtam úgy hogy befelé jó erősen megütögettem a krovát hogy lazuljon. Mit gondol a gumis ha útközben defektet kapok akár én is, hogy az anyámba lazítom meg a csavarokat?! Gyári kulcs? ESÉLYTELEN! Már csak a bal elsőt kell majd levarázsolnom valamikor mert az összes többit leszenvedtem valamilyen okból. Két hátsót az agycsere miatt, tegnap pedig a jobb elsőt az olajcsere miatt. Természetesen tovább haladva az olajleeresztő csavar már nem gyári volt mert kiszedték az eredeti menetet és nagyobbra fúrták át. [kép] Hatlapfejű a gyári amit most vettem de hiába mert vissza kellett raknom a régit.
    Olaj jó sűrű volt már. Teljesen elveszítette a viszkozitását de a szerelő azért ráírt 15e km csereperiódust. Most tartottam több mint 10.-nél. Mivel a kocsi alatt voltam készítettem fotót a turbóról. [kép] Semmi olajfolyás de sajnos a tengely lógását nem tudtam megnézni mert kell szereznem egy csőbilincs fogót. Már rendeltem is egyet és ha megjön újra alá fekszek. A következő cserénél vennem kell motormosó adalékot is mert hogy ennyire besűrűsödött az olaj nehezen jött le a vége. Átnéztem amit tudtam és észre vettem hogy a kormányműből szivárog az olaj. Már hallani lehet régóta hogy végállásban sír a szervó de még elmegy mert ahhoz tényleg akna kell már. Egy felújítás 35-75e ft körül van. Egyelőre elmegy. mást nagyon nem láttam de át kellene mosni mindent rendesen. Talán még egy kartergáz szűrőt kellene vennem mert picit veri mellette az olajgőzt a motor .
    Ma rozsdaátalakítóval kezelem egy részét az állványnak amit holnap lealapozok. Jó unalmas lesz de nincs mit tenni.
    Szép napot mindenkinek.

Aktív témák

Hirdetés