Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2017-02-10 12:19:08

LOGOUT.hu

Minden ami szünetmentes tápegységgel (UPS-sel) kapcsolatos. Ha kérdésed van akár készülék vásárlással, akár hibával kapcsolatban, vagy csak tanácsot kérnél, írd meg ide, és lesz aki segít!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#20751) Csorbi válasza Phobion (#20750) üzenetére


Csorbi
addikt

Tehát a KAMERA BELSŐ beállításai megmaradnak? (pl. mozgásérzékelésre vonatkozó beállítások, fókusz, szín, night vision, timestamp, stb.)
Mert eddig nem ezt kommunikáltad...
Nem magát a kamerát kell újrakonfigurálni, hanem a MI appban a kamerát felvenni újra, a kettő közel sem ugyanaz.
Az, hogy a MI home appban újra fel kell venni, az lehet a MI Home app, vagy épp a telefon hisztije is, rosszabb esetben a routeré.
Ki kellene próbálni másik telefonnal is, esetleg másik routerrel (szomszédhoz átvinni, stb.)

(#20752) Teasüti válasza PROTRON (#20749) üzenetére


Teasüti
nagyúr

Tetszik ez a királyi többesszám. :P
Ha rám célozgatsz, akkor kiemelném, hogy nekem még mindig tetszik a thinking-out-of-the-box powerbankos ötlet. Csak felhívtam rá a figyelmet, hogy nem önálló eszközről van szó, hanem hálózati eszközről. Nagyon nem mindegy, mivel ugyanúgy nem látja el a feladatát, ha kiesik mögüle a hálózat. Senki nem "szólta meg" a kollégát és nem voltak megkérdőjelezhető "hangnemek" sem, nem sérült senkinek a lelki világa sem. Idáig mindenki érvekkel válaszolt. Mi hát a probléma? Semmi.

[ Szerkesztve ]

(#20753) malor


malor
aktív tag

Sziasztok!

Remélem jó helyen kérdezek rá:

Alapprobléma:

- Nyáron új lakásba költöztünk és az aktív hangfalak magassugárzója igen szúrós zavaró hangot ad ki.

Az áramban lehet valami:

- Az biztos, hogy a hálózatban van valami, mert kipróbáltam a különböző konnektorokat a lakásban. Minden konnektornál produkálja, de egynél a leghangosabb, ahová be van kötve minden (tv, erősítő, lejátszó, STB, mesh, szub, aktív hangfalak). Akkor is csinálja, ha semmi más nincs a konnektorra dugva, csak az aktív hangfal. Az is érdekes, hogy a konnektorhoz közelebb lévő hangosabban, a távolabb lévő halkabban "ciripel".

Egyéb infó:

- Egy ilyen elosztót használok évek óta.

Kérdés:

Néhány hónap hallgatózás után viszont megoldanám a helyzetet, ha tudnám. Nem tudom, hogy elég lenne egy másik elosztó vagy valami komolyabbra lenne szükségem, vagy tanuljak meg vele együtt élni? Mellékesen azt is megkérdezném, hogy ez a "zaj" lehet-e veszélyes másra is a lakásban pl. pc, laptop, mert akkor azoknak is beszereznék valamit?

A megfelelő útbaigazítást és a hasznos tanácsokat előre is köszönöm :R

[ Szerkesztve ]

(#20754) Csorbi válasza malor (#20753) üzenetére


Csorbi
addikt

Első lépés: egy jó villanyszerelő! :K

(#20755) malor válasza Csorbi (#20754) üzenetére


malor
aktív tag

Megközelíthetjük ebből az irányból is, de egy elég új társasház és félek, hogy ez nem lakáson belüli gond. Nagy örömmel fogadok minden infót. Szóval figyelek :)

[ Szerkesztve ]

(#20756) Csorbi válasza malor (#20755) üzenetére


Csorbi
addikt

Akkor meg főleg, ha még annyira új hogy netán még a szavatosság is él.
Miért gondolod, hogy itt szünetmentes lenne a megoldás?

(#20757) malor válasza Csorbi (#20756) üzenetére


malor
aktív tag

Egyszerűen talán a "tisztább" áram miatt.

De ha már ennyire a villanyszerelőt javaslod, érdekelne, hogy mit lehetne neki mondani, egyáltalán milyen villanyszerelési hiba okozhat ilyesmit?

Annyira felbuzdultam, hogy időközben megjártam egy szomszéd lakást is. Ott nincs ilyen gond az aktív hangfalakkal. Mind a kettőt kipróbáltam, több konnektorban is. Tehát lakáson belül lesz a gond. Ezért itthon újra körbejártam a lakást és a korábban kihagyott fürdőszobában sem jön elő zaj. Ez az egyetlen hely, ahol egyáltalán nem jön zaj a magassugárzóból.

(#20758) Csorbi válasza malor (#20757) üzenetére


Csorbi
addikt

Bármi lehet, rossz kábelezés, rossz kivitelezés, bármi! Mivel nem vagyok villanyszerelő, így erre nem fogok tudni neked választ adni, de a józan ész és minden logika azt diktálja hogy ez egyértelműen villanyszerelői kérdés. Erre pl van topic is: Villanyszerelés

Ha már tisztább áram: a szomszéd és a fürdőszobád nem ugyanazt az áramot használja, mint az a helység, ahol a gondok vannak? A különbség a kábelezésben, szerelésben lehet. Na ugye...

[ Szerkesztve ]

(#20759) malor válasza Csorbi (#20758) üzenetére


malor
aktív tag

Érem, persze, teljesen logikus, amit mondasz. Átnézek akkor a villanyszerelős topikba. Csak tényleg annyira speciális. Kb. semmivel nem vennéd észre a hibát, csak az aktív hangfal magassugárzója produkálja. Kíváncsi vagyok, hogy ott tudnak-e mondani valami konkrétabbat.

(#20760) cinemazealot válasza malor (#20759) üzenetére


cinemazealot
addikt

Mielőtt bármit is mondanék vagy javasolnék, a következőkre lennék kíváncsi:
1. Hány fázisú a lakás hálózata?
2. Ha több fázis van, véltél-e felfedezni összefüggést a zajosabb konnektorok fázishoz tartozását illetően?
3. Ha csak egy fázis, van-e arról infód, hogy a szomszéd másik fázison van-e?
4. Ha minden más saját fogyasztót (tv, erősítő, lejátszó, STB, mesh, szub, aktív hangfalak) kihúzol a konnektorokból (azaz feszültségmentesíted őket), hallható-e a zaj a bent maradó aktív hangfalból?
5. Voltál-e már egy helyiségben bekapcsolt online (kettős konverziós) szünetmentessel? :)
6. Pontosan milyen aktív hangfalról van szó (gyártmány, modell, típus stb.)?

[ Szerkesztve ]

(#20761) Csorbi válasza cinemazealot (#20760) üzenetére


Csorbi
addikt

Mivel a téma már a villanyszerelős topicban folytatódik, így oda kellene ezeket a kérdéseket feltenni.

(#20762) malor válasza cinemazealot (#20760) üzenetére


malor
aktív tag

Úgy tudom nem illik egy témáról egyszerre több topikban beszélgetni. Itt tart most. Utána is van még néhány hozzászólásom.

3 fázis van a lakásban. A fázisokat még nem kapcsolgattam. Több áramkör van a kapcsolótáblán, amivel viszont már szórakoztam. Van egy nagy áramkör, amin a zaj kijön. Akkor is kijön, ha semmi más nincs az áramkörön csak egy aktív hangfal.

Focal Solo6 Be állványos doboz. És bizony a Beryllium tweeter ezt az "áram zajt" igen fülsértően adja elő.

Nem, még nem hallottam szünetmentest élőben. Amikor elkezdtem nézegetni a szünetmentes megoldásokat, láttam, hogy azok is "zajjal" járnak. Egy nappaliról beszélünk egyébként. Van benne akvárium is, ahol a szűrőnek van egy folyamatos hangja. Cicáknak van ivókútjuk, ami szintén hangot ad. Nem tudom, hogy ehhez mennyit adna hozzá hangban egy szünetmentes, de a háló messzebb esik szerencsére.

[ Szerkesztve ]

(#20763) cinemazealot válasza malor (#20762) üzenetére


cinemazealot
addikt

és Csorbi

Azért írok továbbra is ide, mert a másik topicban sem különösebben tolonganak a válaszok, amíg viszont nincs kizárva a UPS mint megoldás, addig tartozhat a dolog ide is. :)

"...semmi más nincs az áramkörön..."

Ez azt jelenti, hogy konkrétan (galvanikusan) minden más le van húzva az adott áramkörről és annak fázisáról? Mert amíg csak ki vannak kapcsolva, de bizonyos fogyasztók vagy azok pl. kapcsolóüzemű tápjai még mindig feszültség alatt vannak (akár más áramkörön, de ugyanazon a fázison), addig a kérdés továbbra is nyitott. És ez vonatkozhat akár a másik topicban is említett lámpákra, ha azok pl. elektronikusan szabályozhatóak, tehát folyamatosan rajta ülnek a 230 V-os hálózaton.

Egy online UPS-t nagyjából úgy kell elképzelni, mint egy korabeli PC-t, benne néhány ventilátorral, adott esetben búgó trafóval és zúgó inverterrel. Van tehát állandó zaja és hosszú távon nem túl kellemes. A zenehallgatás élményét (ha már aktív hangfalról beszélünk) pedig képes ezáltal elrontani. A nem online (tehát offline vagy line-interaktív) szünetmentesek normál esetben némák (esetleg minimális trafó zúgással), viszont a kimenetük nem tisztább a hálózati jelnél (hiszen azt egy-az-egyben továbbítják a kimenetükre). Az online (tiszta szinuszos) UPS-ek ezzel szemben non-stop saját inverterről állítják elő a tiszta szinusz jelet.

(#20764) malor válasza cinemazealot (#20763) üzenetére


malor
aktív tag

Igen, elég speciális eset. Gondolom a villanyszerelős topikban ezért sem röpködnek az ötletek, hogy mégis mi okozhatja. Igazából még azt sem tudom mi a baj. Most erre így kihívni egy villanyszerelőt elég "betegnek" tűnik. Elképzelem ahogy rám nézne, hogy már megint egy idióta, akinek semmi sem elég jó és mindenben keresi a rosszat.

Azt viszont még nem néztem meg, hogy a kérdéses áramkör mely más áramkörökkel lehet egy fázison. Igen, a lámpákat nem kötöttam le, azok mindig ezen az áramkörön vannak. Csak a konnektorokból húztam ki mindent. A földhurok talán így kizárható és talán nem ilyen lenne, ha az lenne.

A UPS infó nagyon hasznos, mert nem ismerem őket. Így kb. az alap megoldások mind kilőve.

(#20765) cinemazealot válasza malor (#20764) üzenetére


cinemazealot
addikt

Lámpák alatt természetesen továbbra is csak azokra a lámpákra gondolok, amik folyamatosan feszültség alatt vannak és elektronikusan vezérelhető a fényük (pl. távvezérelhető vagy fényerőszabályzós [okos]lámpák). A hagyományos fali kapcsolós darabokat nyilván nem kell lebontani. :) Érdemes még megnézni a kazánt és az esetleges különálló keringető szivattyúkat, ezek is többnyire állandóan működő berendezések.

Tényleg a hangfal média forrást (tehát, amiről a hangot tolod rá, pl. PC, média lejátszó stb.) rákötve és anélkül is sistereg?

(#20766) malor válasza cinemazealot (#20765) üzenetére


malor
aktív tag

Sima hagyományos villanykapcsolós lámpák vannak csak, semmi fényerőszabályzó, okos lámpa sincs a lakásban. Kazán sincs, központi hőszivattyús rendszer van a társasházban. A kapcsolótáblában annak külön rész van. Lekapcsoltam azt is, amikor szórakoztam a kapcsolótáblával, de nem volt változás. Akkor is hallható volt a zaj a magassugárzóból. Digitális villanyóra van.

És igen, semmit sem kell rákötni (egyébként XLR kábellel van összekötve), elég csak a "220-ba" bedugni a zajos áramkörön és már sípol is a magassugárzó. Az áramkörben van valami, sajnos. Egyszer lehet rájövök mi az, de valószínűleg nem egyhamar lesz.

(#20767) SPeti1984


SPeti1984
senior tag

Megvan, hogy milyen keringető szivattyú lesz a vegyestüzelésű kazánhoz:

Wilo Yonos Pico 25/1-6

Ehhez, akkor jó lesz a Soho SPS600-as szünetmentes?

(#20768) Teasüti válasza malor (#20766) üzenetére


Teasüti
nagyúr

Másokkal ellentétben én a készülékben keresném a hibát. Értem, hogy környezeti változó hozza elő a jelenséget, viszont a külső zavarokra ha nincs felkészítve az elektronika, akkor az egy rosszul megtervezett termék.
Kb az áram útjának minden pontjában illő szűrni és árnyékolni egy nyomtatott áramkörön. De ezek alapelvek egy nem integrált alkatrészekből épített ósdi készülék esetén is. Én QC problémára tippelek. Elég gyakori dolog a tömeggyártás korában. Én minősített Displayport kábelt garanciáztattam nemrég, mert nem volt megfelelően árnyékolva, holott majdnem a teljes marketing arról szólt mennyire zavartűrő a termék. Support elnézést kért és odabökte hibák mindig lehetnek a futószalagról leeső cuccoknál.

[ Szerkesztve ]

(#20769) szabo.csabi


szabo.csabi
tag

Sziasztok! Egy Synology 420+, egy volt UPS-s connect box és 2 db laptop kiszolgálásához milyen UPS-t ajánlanátok?

(#20770) #59524192


#59524192
törölt tag

Sziasztok, segítséget szeretnék kérni választásban.

Szünetmentes tápegységet keresek, egyetlen dolog menne róla, egy M1-es imac, ennek 143W-os tápkockája van, de a gyakorlatban 100-at se eszik, teljesen kihajtva (ami egyébként se szokott előfordulni).

Az lenne a cél, hogy kisebb áramingadozások ne bántsák a kütyüt, illetve pár hetente-havonta van random áramszünet, ilyen 5 másodperctől 1 percig tartanak, ezeket át tudja vészelni, miközben nem lenne baj, ha visítozna veszettül.

Egy teljesen standard villásdugója van, tehát ezt szeretném rádugni a dobozra.

Létezik ilyen, olyan 40 ezer magasságáig?

Köszönöm,

:R

(#20771) Syl válasza #59524192 (#20770) üzenetére


Syl
nagyúr

Például: [link]

Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.

(#20772) Cs1csó válasza szabo.csabi (#20769) üzenetére


Cs1csó
félisten

Szia a laptop-ok milyen procival vannak szerelve? A bennük lévő akku nem elég?
Egy db UPS-el akarod megoldani?

(#20773) #59524192 válasza Syl (#20771) üzenetére


#59524192
törölt tag

Ó, köszönöm!
Van ebből USB nélküli verzió, az is jó?
Minél egyszerűbbre vágyom.

(#20774) Cs1csó válasza #59524192 (#20773) üzenetére


Cs1csó
félisten

Van: [link]

(#20775) #59524192 válasza Cs1csó (#20774) üzenetére


#59524192
törölt tag

Fan-tasz-ti-kus köszönöm!
Az Eaton nekem kompresszor autóba, ez jó ez?
APC-ről már hallottam/láttam sok helyen, erről nem.

(#20776) Cs1csó válasza #59524192 (#20775) üzenetére


Cs1csó
félisten

Megfelelő. Az APC kicsit túlárazott (hasonló tudás és minőség szintén)

(#20777) #59524192 válasza Cs1csó (#20776) üzenetére


#59524192
törölt tag

Nagyon köszönök mindent!
:R

(#20778) Syl válasza #59524192 (#20773) üzenetére


Syl
nagyúr

850-es tesója tartja nálam a modem+router+switch+NAS+kamerarendszer pakkot.
Egy 650-es pedig most érkezik a Mini alá (miután a Cyberpower nálam csúnyán leszerepelt).

Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.

(#20779) Crus válasza Syl (#20778) üzenetére


Crus
őstag

Elnézést, lehet, hogy teljesen alap dolgot kérdezek, de van egy komolyabb APC UPS-em (2200VA), van USB kábel, PowerChute.

Van arra mód, hogy éjszakára kikapcsoljam pl. 0:00-8:00 között? Rosszul emlékszem, hogy a régi APC-k mintha ezt tudták volna?

Most az mellékes, hogy az akksiknak ez nem tesz jót. Ki akarom kapcsolni. Lehet anélkül, hogy minden este fel kell hozzá kelni és ki kell kapcsolni kézzel?

[ Szerkesztve ]

Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc

(#20780) tknof1871


tknof1871
őstag

Üdv!

A szünetmentes tápegységek lehetnek: Line-interaktív, Online, Offline.
Hogyan reagálnak a különböző elven működő UPS-re kötött fogyasztók mikor az UPS átkapcsolt az akkumulátorból való táplálásra? Az Online kakukktojás, mert a rákötött fogyasztók mindig az akkumulátorból kapják a villamosenergiát.

Most hirtelen ami előfordul egy átlag embernél:
Router.
Újraindul, újra kell csatlakozni az internetre? Persze ha az egész lakótelepen megszűnik az áramellátás akkor az internetszolgáltató eszközei se fognak működni és nem lesz internetszolgáltatás a lakótelepen. Ezt az esetet vegyük ki a számításból.
IP kamera (ilyenem még nincs).
Ha WiFi-n csatlakozott a routerhez, akkor újra kell csatlakoznia? Ha visszanézzük az IP kamera videofelvételét akkor 1-2 másodperc hiányozni fog?
PC.
Lapolvasó és Nyomtató.
Ha scannelés vagy nyomtatás közben vált a szünetmentes tápegység az akkumulátorból táplálásra akkor hibás lesz a beolvasott lap és a kinyomtatott papír dokumentum?

Windows 10 Home 64 bites operációs rendszer; LG G4 6.0 Android verzió

(#20781) Cs1csó válasza tknof1871 (#20780) üzenetére


Cs1csó
félisten

Üdv, volt már erről is szó, hogy két probléma lehet a UPS-ekkel ami gondot okoz:
1. az átkapcsolási idő tehát amikor elmegy az áram (Line-interaktív vagy offline esetén) ezt érzékeli a UPS és átvált akkus táplálásra ez ugye idő na van olyan fogyasztó aminek ez a rövid idő is beteszi a kaput - egy masszívabb tápegység pl. PC vagy akár kockatáp van annyi kondi van benne hogy ez a rövid idő nem feltétlen zavarja - de van amit igen.
2. a "kvázi" vagy négyszögjeles színusz (Line interaktív egyes típusa (van szinuszos) vagy minden offline) ugye ezeket érzékelheti zavarnak valamelyik beépített védelem, ezek ugye a kapcsoló üzemű eszközök.

Ez utóbbi esetet a villanymotorok sem szeretik klasszikus példa a fűtéskeringető szivattyú motorja.
Visszatérve egy routerre: azoknak jellemzően kockatápjuk van nagyon egyszerű a felépítésük ezért általában bírni fogják

A lapolvasót kevésbé ismerem de egy nyomtató pillanatnyi áramfelvételi tüskéje lehet nagy, de mivel ez is kapcsoló üzemű tehát ha ÉPP NEM nyomtatás közben jön az áramszünet akkor ugye simán átvészeli (nem veszíti el a memóriáját a programot stb.)
DE hogy egy nyomtatás közben ért áramszünet esetén mi történik azt csak tesztekkel lehet megtudni de volt már erről is szó, hogy extrém módon felülméretezett UPS kell, hogy a nyomtató extrém áramfelvételi tüskéivel is elbírjon.

Továbbra is azt mondom egy nyomtatót fölösleges szünetmentesíteni. Amíg áramszünet van addig nem nyomtatsz, és kész. HA ez az áramszünet pillanatnyi akkor ugye ez jelentéktelen időveszteség ha tartós akkor pedig iszonyat nagy akkupakkal bíró rendszer kell, hogy te ez idő alatt nyomtatgass.

A legutólsó bezekdésre reagálva: leáll a nyomtató mert jön az áramszünet majd ha visszajött onnan folytatod ahol abbahagytad és ha lesz egy olyan oldal ami urambocsá csak félig lett kinyomtatva hát újra kinyomtatód hibátlanra.

(#20782) cinemazealot válasza tknof1871 (#20780) üzenetére


cinemazealot
addikt

Annyival kiegészíteném Cs1csó kolléga írását, hogy természetesen mindent, még nyomtatót is lehet szünetmentesíteni. Épp csak pénz kérdése. :)

Nyomtatóból is van kis áramigényű (pl. pénztárgépek, kártyaolvasók nyomtatói, kisebb tintasugaras nyomtatók stb.), de a lézeresek vagy nagyobb hőpapíros modellek már vehetnek fel akkora áramot a hálózatból, ami egy adott UPS-nek már sok. Ez sajnos általános jelenség, elsősorban ezért nem javasolt nyomtatót szünetmentesíteni. Ott viszont, ahol ipari szinten űzik a nyomtatást, a háttérben egy dízel generátor is megbújhat, de az megint más kategória.

Az eszközök tápegységein túl mind a router, mind az IP kamera esetén elmondható az, hogy a "kiesésük" függ a telepített rendszertől. Optikai internet esetén pl. nem feltétlenül biztos, hogy ha a házban elmegy az áram, akkor a net is megszűnik, sok esetben ugyanis az optikai fejállomás akár egy másik városrészben is lehet, így a netszolgáltatás folyamatos lehet, ha a végberendezésed (router) szünetmentesítve van.

IP kamerával is hasonló a helyzet: ha a kamera kizárólag helyi hálózatra rögzít és a rendszer minden eleme szünetmentesítve van, akkor egy képkocka sem marad ki. Ha a kamerák netre stream-elnek, akkor a netkapcsolattól függ az adatvesztés mértéke (lásd előző bekezdést).

(#20783) noorbertt


noorbertt
őstag

Sziasztok,

Van egy Back-UPS CS 500 amirol megy a szerver, kamerak es minden ami fontos.. Így összejött a 100W.
Jelenlegi akkumulatorral maximum 9 percig birna a rendszer.

Van valami jo megoldas a bovitesre? Auto akkumulator esetleg?

(#20784) Pista0001


Pista0001
addikt

Sziasztok. Honnan lehet megtudni, hogy egy készülék miféle szinuszjeles, ha a gyártó oldalán az adatlapján nem találtam semmit, amiből nekem egyértelmű lenne? Eaton 5s 550-ről lenne szó, kis teljesítményű szmítógép, nas, router lenne rákötve (jellemzően kockatápos készülékek), jó lenne ezekhez?

[ Szerkesztve ]

(#20785) cinemazealot válasza Pista0001 (#20784) üzenetére


cinemazealot
addikt

Különös, hogy ennél a modellnél ennyire titkolják ezt a tulajdonságot. :F Árából tippelve közelített (nem tiszta) szinuszt produkál. Mindazonáltal a kocka tápos fogyasztókat nem félteném tőle.

Egyébként miért pont ezt a modellt nézted ki? USB miatt?

(#20786) Syl válasza Pista0001 (#20784) üzenetére


Syl
nagyúr

-

[ Szerkesztve ]

Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.

(#20787) Pista0001 válasza cinemazealot (#20785) üzenetére


Pista0001
addikt

Jónak tűnik az ár, elegendő számú aljzata van, ilyesmik. Nem egyértelmű számomra (sajnos a topik összefoglaló nem túl részletes, sőt, inkább semmitmondó), hogy az offline, line interactive, stb közül melyik mire jobb, és miért. Ha esetleg bele tudunk menni a sztoriba, akkor bedobnám az Eaton 3S 450-et (esetleg 550-et, de ez ebből a szempontból talán lényegtelen) is, ami szintén szimpatikus, sőt! +2 aljzat van túláram védelemre, ami nem jönne rosszul (külső vinyónak, egyéb védendő eszközöknek, amik leállhatnak áramszünet esetén). Az 5S line interactive, a 3S offline. melyik jobb nekem, és miért? :)

Na ezt elolvastam... Ez alapján ha nem is színtiszta szinuszjelet ad, a hálózati feszültségnél csak jobb ez is, nem? Vagy akkor van baj ezekkel, amikor akksiról megy épp a túlélés?

[ Szerkesztve ]

(#20788) Cs1csó válasza Pista0001 (#20787) üzenetére


Cs1csó
félisten

Az Online vs. többi: előnye, hogy mivel folyamatosan akkus táplálásról mennek az eszközök tiszta szinuszról ezért SEMMILYEN hálózati zavar nem juthat el a védendő eszközökig és nincs átkapcsolási idő hálózati áramról akkus táplálásra sem (az átkapcsolási idő is lehet problémás egyes extrém érzékeny eszközöknél)

Offline vs. Line-interaktív : a Line-interaktív-ban van AVR tehát tudja tompítani a feszültségingadozásokat ugye a hivatalos hálózati feszültség 230V nálunk, és + - 10% még nem gond de ennél nagyobb eltérés már problémás lehet és ilyenkor közbeavatkozik a UPS.
Az átkapcsolási idő (hálózati áram megszűnése esetén akkus táplálásra) is gyorsabb mint Offline típusnál.

Az offline előnye (ahogy itt a korábbi hozzászólásokból leszűrtem) hogy strapabíróbb, "igénytelenebb" tovább bírja, és talán olcsóbb is, mint egy Line-Interaktív.

Alapvetően egy Line-Interaktív szinusz a legoptimálisabb választás egyfajta arany középút.
Ezen a vonalon ajánlottabb a CP EPFCLCD 900-1500VA-es változatai.

Amúgy az ára alapján (42 ezer forint egy 550VA-es UPS-ért kicsit sok, van EATON 850VA-s UPS 30k-ért de az csak kvázi szinuszos) ez szinuszos, és a leírásban is az szerepel, hogy "Folyamatos tiszta kimenet az automatikus feszültségszabályozóval (AVR)"

(#20789) cinemazealot válasza Cs1csó (#20788) üzenetére


cinemazealot
addikt

Hm... én is drágállom, de szerintem ez nem tiszta szinuszos. :D A "tiszta kimenet" számomra nem pótolja a "tiszta szinuszos" szóösszetétel teljes hiányát.

De ne legyen igazam! :R

[ Szerkesztve ]

(#20790) Pista0001 válasza Cs1csó (#20788) üzenetére


Pista0001
addikt

Köszönöm. Az Eaton oldalán ránéztem az online modellekre, az árukat már nem is volt kedvem megnézni. Gyakorlatilag csak a csúcsmodellek.

Amazonon black friday keretében találtam jónak tűnő áron (nem forintban számolok ;) ) az 5S-t, a 3S-nél "alig" drágább, de az ellipse pronál számottevően olcsóbb, ami a kijelzőn kívül nem nyújt látható előnyöket... mondjuk nagyobb teljesítményű, de az annál megint csak nagyobb teljesítményű 5S is olcsóbb nála... Elkalandoztam. Szóval teljestményben elégnek tűnik (bőven), az ára a többi gyártóhoz képest jónak tűnik, ahogy pár topikban láttam ha szóbakerült, jó márka... Szóval a fentebb említett igényekhez jó?

[ Szerkesztve ]

(#20791) Cs1csó válasza cinemazealot (#20789) üzenetére


Cs1csó
félisten

Simán lehet, hogy csak terelés. Amúgy is drága. Akkor már a Eaton 5E 850i USB DIN 30k-ért és mellé egy hosszabbítós elosztó és kész is.
Vagy ez ami drágább és kommunikálni sem tud (valami töltő USB van rajta csak)
Legrand Keor Multiplug 800VA

(#20792) Cs1csó válasza Pista0001 (#20790) üzenetére


Cs1csó
félisten

Elég lehet bár ez IEC csatis erre figyelj nem normál konnektoros.

(#20793) frpeter válasza Pista0001 (#20784) üzenetére


frpeter
Topikgazda

Nem szinuszos az 5s széria. Viszont keveset tud és elég drága. Ár-értékben bőven van jobb megoldás. Persze kérdés, hogy mire kell :)

UPSakku.hu - a legjobbak a legjobb áron

(#20794) Jorus válasza tknof1871 (#20780) üzenetére


Jorus
nagyúr

Ezek mind vannak itthon UPS-re kötve, sima line-interactive eszközök, átkapcsolás esetén semmivel sem történik semmi, csak az UPS-ek jelzi, hogy átkapcsoltak akkumulátoros üzemmódra.

''És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow

(#20795) szabo.csabi válasza Cs1csó (#20772) üzenetére


szabo.csabi
tag

Az enyém Intel(R) Core(TM) i7-8650U CPU @ 1.90GHz 2.11 GHz, páromét nem tudom. Laptopok tulajdonképpen nem is olyan fontosak, illetve az én gépem akkuja már elég rossz. Egy ilyet néztem ki. Igen, eggyel.

(#20796) Cs1csó válasza szabo.csabi (#20795) üzenetére


Cs1csó
félisten

Ez jó választás!

(#20797) Formaster


Formaster
addikt

Használ valaki Powerwalker ups-t? Van egy Powermaster nevű agent programja, ezt usb-n csatlakoztatom a szünetmenteshez az egyik eszközzel. Elvileg támogat snmp protokollt, de a leírása elég kaotikus. Több eszközt szeretnék csatlakoztatni és lekapcsolni snmp protokollon, de a leírás szerint minden kliensen telepíteni kellene a powemaster klienst. Lévén, hogy van itt router (snmp támogatott), NAS, linux szerver stb, nem mindenen fut direktben ez a kliens, tehát jó lenne valami univerzális megoldás, gondoltam ez lesz az snmp.

Sajnos a hiányos leírással nem vagyok előrébb. :F

(#20798) Pista0001 válasza Cs1csó (#20792) üzenetére


Pista0001
addikt

Igen, láttam.

(#20799) tknof1871 válasza Cs1csó (#20781) üzenetére


tknof1871
őstag

két probléma lehet a UPS-ekkel ami gondot okoz:
1. az átkapcsolási idő tehát amikor elmegy az áram
2. a "kvázi" vagy négyszögjeles színusz (Line interaktív egyes típusa (van szinuszos) vagy minden offline) ugye ezeket érzékelheti zavarnak valamelyik beépített védelem, ezek ugye a kapcsoló üzemű eszközök.

Mondjuk PC esetén nem értem miért kell PSU ha van USP. Egyszerűen egy on-line UPS kellene aminek van JPWR1 és JPWR2 csatlakozása és akkor az alaplap minden feszültséget megkapna. Nem kellene kvázi szinuszos váltakozó feszültséget létrehozni.
Az UPS egy akkumulátoros PSU lenne. De a monitornak és a routernek is van egy kis tápegysége amit kiválthatna.

Belegondoltam, a nyomtató tényleg nagy ampereket vesz fel.

Lehet ezeket már felhoztam. Ritkán de szembejön ez a probléma és akkor elgondolkozok miért nincs UPS-em.

Windows 10 Home 64 bites operációs rendszer; LG G4 6.0 Android verzió

(#20800) Pista0001 válasza frpeter (#20793) üzenetére


Pista0001
addikt

Mit kellene/illene még tudnia ezen az árszinten?

A cél az elektromos hálózat ingadozásainak szűrése, folyamatos üzem biztosítása legalább rövid időre, a feladat befejezéséig pár eszköznek.

Amúgy érdekes, de több minőségi táp pukkant már el a házban. Egy G és egy M2 Seasonic, egy Be Quiet SFX, amiről tudok. Momentán egy brand PC van csak, ami nem kockatápos, de nincs kritikus munkafolyamat rajta, csak játék. Ez menne a csak szűrt alzatra. NAS van egy, 1 NAS/szerver jellegű gép van, még egy hasonló tervben van, ezt a 3 eszközt kötném szünetmentesre. Ezek egyenként se fogyasztanak kb 40 wattnál többet, úgyhogy gondolom a szünetmentes aljzatait meg lehet osztani, így gondoltam a többi korábban említett eszközt (router/switch, merevlemez dokkoló,...) megoldani.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.