- Gurulunk, WAZE?!
- bitpork: Nagy dilema
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Szevam: Mennyire tipik Z-gen viselkedés? Tipizálható-e egyáltalán?
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Kempingezés és sátrazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
bibi55
tag
válasz
Ulyss3s #8608 üzenetére
Étrem, köszi. De! Majd a szabadon válaszhatóakból mit ajánlott felvennem? Asszem ma estétől lesz megnyitva a humán és gazdasági tárgyak. Azokból vegyek fel valamit? Szeretném ha meglenne a 30 kredit erre a szemeszterre.
Tegyül fel, felveszem az EU alapismereteket. Az még csak 25 kredit. Mit lenne célszerű még felvennem a szabadon választhatóakból? Vagy az már teljesen mindegy?
Az a Szervezeti viselkedések tárgy hasznos valamire? És a Környezetvédelem és minőségügyi alapismeretek?
Majd tervezek felvenni nyelvet és tesit is, de azok meg nem adnak kreditet.
(Nézzétek el a gondjait egy kis gólyának. =) )
-
Ubul86
őstag
dejó,19:54 és még egy meghírdetett elmaradt kurzust se látok XD
-
Nhorbee
aktív tag
válasz
Punisher17 #8644 üzenetére
Szakonként más és más, elméletileg a beiratkozáson kellett volna elhangzania. Lehet, hogy elfelejtették megemlíteni
Én sajnos nem tudom mikor lesz.
-
Nerd
aktív tag
Ált művelő tárgyakat is ma lehet felvenni?
-
Punisher17
csendes tag
Hello, elsőéves pti-s vagyok, és ma nem hallottam a beiratkozáson, hogy hány órakor lesz az eskütétel 5-én vasárnap. Nem tudja véletlen valamelyikőtök, hogy mikor lesz? Előre is köszi.
-
en.gin
csendes tag
válasz
TMontana88 #8641 üzenetére
Én pont Némethné-nél csináltam, semmi bajod nem lesz ha nálad veszed fel.
-
Szőri
csendes tag
válasz
TMontana88 #8641 üzenetére
A tanárokról nem tudok nyilatkozni, a tantárgyról igen.
A gyakorlat alapján kapsz megajánlott jegyet a tárgyra. Összesen 100 pontot lehet elérni, ebből 20 pont egy kiselőadás volt, és volt 2 db 40-40 pontos zh. A zh-kon mindent lehetett használni (órai jegyzet, talán még google-ért sem szóltak). Az anyag nem nehéz, nekem könnyen tanulható volt (mondjuk jegyzetet szerezni belőle nem egyszerű). Az egész félév során SPSS-t kell használni,elméleti dolgok megtanulásán nincs igazából hangsúly. (milyen esetben milyen eloszlást kell használni, milyen teszteket stb.) -
TMontana88
csendes tag
Hali!
A segítségeteket kérném tanár ügyben. Alkalmazott statisztikát Szűcs G-hez vettem fel, viszont az időpont miatt jobb lenne (tudnék dolgozni) ha átraknám Némethné-hez.
Mennyivel rosszabb, nem para ha átrakom hozzá (ha egyáltalán rosszabb)?
Esetleg a tantárgy nehézségéről is írhatnátok, akinek már volt.
Köszönöm az esetleges segítségeket! -
Labahajú
csendes tag
Hali!
Nem muszáj többet felvenned, semmi baj nem történik, ha egy nem kötelezőt nem teljesítesz elsőre, vagy másodjára (csak az átlagodat húzza lefelé). Viszont ha harmadszorra se mennél át belőle, akkor ugyanúgy, mint kötelező tárgyaknál, megszűnne a hallgatói jogviszonyod. De sztem nincs olyan, aki ilyen miatt hagyná ott az egyetemet. -
Orionk
senior tag
Köszi szépen, ezt az etr oldaláról szoktam elérni.
Erre gondoltam: http://www.stud.u-szeged.hu/tanrend/
most megtaláltam. Már nincs link, ami ide mutat, csak a tanrend szót beírtam a stud után és szerencsém volt.Ez volt a régi tanrend oldal. Ezen az oldalon az első linkek között volt egy cím, ami a régi táblázatra mutatott.
A régi táblázatot helyettesíti most az a cím, amit te mutattál, a webes naptár.Azért köszi
-
DoL
csendes tag
Nem tudom, melyikre gondolsz, de a kurzusfelvételi időszakok itt vannak:
http://www.stud.u-szeged.hu/etr/webesNaptar/naptar.htm -
Orionk
senior tag
HEllo !
Én is 45 kreditről tudok. Ezen felül is talán lehet 50-ig felvenni, de azt etr referens intézi, és kreditenként fizetni kell.
Nem találom azt a tanterv szerűséget, ami a régi volt.
Ezt az új: http://www.u-szeged.hu/tanrendDe most azt keresem, amelyiknél az oldal felső részén kék színű NAGY linkek voltak a szemeszterekre, és innen is lehetett tovább menni arra a táblázatra, ahol le volt írva, hogy ki mikor veheti fel a kurzusait.
Tudnátok segíteni, hogy hol van ez az oldal?
Egyik nap odatévedtem, de most nem találom.
-
DoL
csendes tag
Kurzuskód: XA0021/MM XA0021/MM
Kurzuskód címe: Általánosan művelő tárgyak kreditesSzerintem ez lesz az, de idén nincs virtuális. "Simán" azt hiszem önéletrajzot kell írni, meg ilyesmi, állítólag úgy sem vészes.
@Agaba: ha nem kötelező, úgy tudom, semmi gondod nem lesz belőle.
-
kunokb
csendes tag
-
Agaba
csendes tag
Üdv Mindenkinek!
Tavaly felvettem a diszkrét matek 3-at amit nem sikerült teljesítenem. Na most, mivel nekem nem kötelező tárgy így az a kérdésem ha többet nem venném fel akkor bajba kerülhetek-e? -
menpee
aktív tag
Köszi a segítséget minden kedves válaszadónak!
-
DoL
csendes tag
válasz
Nhorbee #8620 üzenetére
Úgy tudom 45 a max.
Az EU alapismeretekre csak 4-est kapsz, ha a kidolgozott feladatsort tudod, tapasztalat... :-( (vagy csak én szívtam meg?
)
Viszont amit még ajánlok:
- Karrier fejlesztés (lehet, hogy nem ezen a néven van, Majó Zoltán tartja, és a virtuális kurzusra jelentkezzetek)
- Rocktöri
- Mindennapok kémiája (ezt írtátok is)
- EGH városi blabla vizsgálata (rá kell érned kedden, szerdán vagy csütörtökön 12-15-ig, kiülni a TIK mellé vagy a Honvéd térre, és ikszelgetni az embereket. Nem egész féléves, kicsit uncsi, de megéri 2 kreditért.) -
raz0r911
tag
Sziasztok !
Beiratkozásra elméletileg vinni kell "egyetemi-hallgatói e-mail címet (..........@stud.u.szeged.hu)"
Ezt hol tudom megcsinálni ? -
razor20
csendes tag
Igen ez az. Akkor utcai. Köszönöm
-
razor20
csendes tag
Sziasztok azt szeretném kérdezni hogy a beiratkozásra ünneplőbe kötelező (vagy ajánlott) menni avagy hétköznapi ruhába?
-
Nhorbee
aktív tag
"A sejtek halála" szv-ről tud valaki valami infot? Milyen a vizsga? Évközi számonkérés? Oktató? Kellenének az szv-s kreditek mert eddig nem sikerült egyet sem felvennem a 2 félév során
Szerk.: Másik kérdés: Mennyi kreditet enged felvenni összesen az etr?
-
-
madstunt
addikt
Sportoknál mondjuk ha az Airsoftot felveszem milyen hozzájárulás kellhet?
-
azbest
félisten
csak azt tudnám, hogy mi a túrót csinálnak a diákigazolvány legyártásáig...
2010.02.23 Érkeztetés
2010.02.23 Feldolgozás alatt
2010.03.01 Feldolgozás alatt
2010.03.10 Feldolgozás alatt
2010.04.15 Feldolgozás alatt
2010.07.23 Bankbizonylat beérkezett
2010.07.27 Feldolgozás alatt
2010.07.30 Feldolgozás alatt
2010.07.31 Feldolgozás alatt
2010.08.01 Feldolgozás alatt
2010.08.05 Feldolgozás alatt
2010.08.11 Feldolgozás alatt
2010.08.11 Gyártási engedélyMi a túróért nem gyártják már a palsztikkártyákat... nem is kell ám az tanévkezdéskor. Gyártás után is legalább egy hetet írnak a postázásra. Három hete megkapták a gyártási engedélyt... bevárják a pótfelvételizőket is? Meg a karácsonyt?
[link] balról lehet ellenőrizni az oktatási hivatal felvi-vel kapcsolatos értesítő levelében talált diákigazolvány igénylés kóddal. -
Szőri
csendes tag
Mivel gondolom 2008 után felvett vagy, így igen. Tavaly nekünk úgy volt, hogy 2 óra előadás (egyik ami előadásként volt meghirdetve és a másik pedig gyakorlatlént) volt TIK Kongresszusiban, illetve 1 óra laborgyakorlat a Bolyai kabinetben.
2008 előttiknek csak 1 órás előadás kell (az előadás) és ahhoz egy 2 órás tantermi gyakorlat.
-
dnbmax
csendes tag
Üdv, az lenne a kérdésem hogy akinek van most alkstatja annak is fel kellett vennie még azt a plusz gyakféleséget? mert nekem másképpen nem engedte lezárni.
Most így néz ki:
-
Ulyss3s
újonc
válasz
Nhorbee #8609 üzenetére
Szerintem nincs értelme létszámkorlátnak azon a kurzuson, egyrészt sok embernek kell, másrészt úgyis alig fognak bejárni
A másik ilyen szivatás a környezetvédelem, tavaly először kiírták 350 főre, a végére 700-ig emelgették, és még így is körülbelül a fele ember tudta felvenni (szinte mindenkinek kötelező a karon, és csak őszi félévben hirdetik meg).
-
Nhorbee
aktív tag
EU alapismereteken mennyi a max. létszám? Én csak holnap tudom felvenni de már most rengetegen vannak.
Szerk.: Ha a kurzuskódra kattolok a max. létszámhoz nincs korlát van írva, viszont ha megnézem a minta kurzusait akkor ott 380-at ír.
-
Ulyss3s
újonc
Mindenképp az EU alapismereteket vedd fel, nem kell bejárni egyáltalán, az elővizsgán a kinyomtatott jegyzetből kimásolod a válaszokat (nincs felügyelő, a tanár pedig állítólag aludt is már el vizsgán), és kapsz egy szép ötöst. PTI-n ha jól tudom pont két kredit gazdasági/humán tárgy kell, ennél könnyebb módja nincs megszerezni. A másik kettőt egyáltalán nem ajánlom, volt szerencsém hozzájuk mérnökként. Ha akarsz még ingyen kreditet, A mindennapok kémiája tárgyat vedd fel, Hernádi Klára (a kar dékánja) tartja, internetes vizsga van, amit bárhol megcsinálhatsz, annyi a nehézség, hogy két számítógép kell (egyiken vizsgázol, másikon egy barátod keresi neked a megoldásokat, valahonnan lehet szerezni előadásanyagot PDF-ben).
-
bibi55
tag
Hali!
Szeptember 6-tól az SZTE-n leszek elsős PTI szakon. Felvettem az ajánlott és kötelező tárgyaimat 26.-án.
Ezek:-Programozás alapjai
-Programozás alapjai gyakorlat
-Számítógép architektúrák
-Diszkrét matematika I.
-Diszkrét matematika I. gyakorlat
-Kalkulus
-Kalkulus gyakorlatDe ezekkel csak 23 kreditem lesz ha elvégzem. Na most mit kellene még nekem felvenni, vagy mit ajánlott felvennem, első szemeszterre hogy meglegyen a 30 kreditem. Mert hát csak ugy lenne jó ha félévente meglenne a 30 és akkor a végén meglenne a 180.
Mikor az ETR-en rámegyek a kurzusfelvételre, és ott az "új, ajánlat alapján"-ra, akkor ott még kiad 3 tárgyat.
Ezek:-Környezetvédelem és minőségügyi alapismeretek
-EU alapismeretek
-Szervezeti viselkedésekEzeket felvegyem? Lehet rájuk szükségem? Vagy majd 31-től mit érdemes felvenni ezek mellé? Kicsit elveszettnek érzem magam így az elején.
-
8904
csendes tag
válasz
Obnoxious #8604 üzenetére
hát ilyet nem fogsz találni. informatikus vagy, és nem GTK-s. csakis programozási, algoritmustervezési, stb szakdogatémákban gondolkozhatsz.
esetleg olyan témákat találhatsz (Katona Endrénél láttam még tavaly, mostmár nem látom), ami vmi vállalatirányítási rendszer fejltesztéséhez kapcsolódik. Illetve az optimalizálás tanszéknek ([link]) vannak logisztikával, ütemezéssel kapcsolatos témái (bár ezekhez se gazdasági érzék kell, inkább algoritmustervezés).
lényeg az hogy bírsz olyat találni ami talán 5-10%-ban kapcsolódik gazdasági dolgokhoz, de a lényeg akkor is a programozás.
-
Obnoxious
csendes tag
Sziasztok!
Szakdoga I-t szeretnék felvenni gazdinfósként, és inkább gazdasági mint infós témában. Valaki tudna ajánlani oktatót hozzá?
Köszi szépen!
-
segi67
csendes tag
Kaptam egy ilyen fülest: "90%-os valószínűséggel be fog következni, hogy szeptember első heteiben az Irinyi Kabinet időben és térben, részlegesen vagy teljes egészében építési terület lesz. Ennek következménye, hogy a szeptember 6-án kezdödő héten a számítógépes laborok zárva lesznek, tehát az első heti laborgyakorlatok elmaradnak. A 218, 219, 221-es előadótermek üzemelni fognak, megközelítésük várhatóan a II.-es lépcsőházból lesz és ha így lesz, akkor ezt ki fogjuk plakátolni."
Új hozzászólás Aktív témák
- Lexus, Toyota topik
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Nintendo Switch 2
- Nintendo Switch
- 3320 MHz-ig skálázódnak az XFX Radeon RX 9060 XT kártyái
- Videós, mozgóképes topik
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
- Asus Rog Strix x570-f gaming 1 év jótállással
- Intel Core i7-14700K 20-Core 3.4GHz LGA1700 (33M Cache, up to 5.60 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Intel Core i9-14900K 24-Core 3.2GHz LGA1700 oem(36M Cache, up to 6.00 GHz) Processzor! BeszámítOK
- ASUS TUF Gaming RX 6700 XT OC 12GB GDDR6 Videokártya!
- Latitude 5350 2-in-1 13.3" FHD IPS érintő Ultra 5 135U 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
- BESZÁMÍTÁS! Asus Prime A320M R5 1600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Rampage SHIVA TT 500W
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! R5 8400F / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest