Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- DeFranco: Tanuljunk angolul játékosan! - Duolingo
- Algieba: Algieba mint kreatív tornádó
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gban: Mentett Pentium 1 alaplapok
Új hozzászólás Aktív témák
-
fravik
tag
valakinek van vmi tippje, hogy idén mennyi lesz a ponthatár?
mérnök infón:
nálunk 2 éve még 90 volt (meg is lepődtünk) a régi rendszerben... tavaly az új rendszerben 163 (ez nem túl kevés??)
sztetek emelkedni fog, vagy csökkenni?
várom a tippeket, aztán csütörtökön minden kiderül /vagy mindenki derül!!/
-
fravik
tag
válasz
snow.man #4039 üzenetére
Akkor igyekszem mindegyikről egy keveset írni (lehet nem fog menni!!
)
Barátságos mikrovilág, ellenséges mikrovilág II.
--- Bejárás: mi nem jártunk be, meg is szívtuk, éppen hogy csak 2-est kaptunk
(előzmény: mindenki azt mondta, hogy a tárgy potya 5-ös és ki lehet puskázni...lehet, hogy ez volt régen, de azóta nagyon keményen figyeltek, szinte lehetetlen volt!!)
--- Vizsga: van elővizsga írásban, azt hiszem 10-12 kérdés röviden megválaszolva (ha minden igaz, a vizsga is csak ennyi)
--- Ha érdekel a biológia és a "barátságos mikrovilág" (én ellenségesen voltam, ott vírusok, baktériumok...stb voltak), akkor vedd fel, egyébként ne!Természeti katasztrófák fizikája
--- Bejárás: nem kötelező, de erősen ajánlott
--- Vizsga: nincs elővizsga, az írásbeli vizsga úgy zajlott, hogy 2 katasztrófából kaptunk 1-1 kérdést (úgy húzták ki, hogy az aznapi vizsgán éppen melyik 2 katasztrófa)
--- Kinek ajánlom: akit érdekelnek a természet különleges jelenségei, mint a tornádók, felhő-és csapadékképződés, villámok, El Nino, földrengések, cunamik, vulkánok...stb. és ezek alapvető fizikai háttere, mindenképpen érdemes felvenni
--- Minden óra más katasztrófa, más előadóval
--- Fizika alapismeretek nem ártanak (legalább középiskolai szinten), de nem feltételDrágakövek (már írtam róla néhány szót néhány hsz-szel feljebb)
---- Bejárás: nem kötelező, de ajánlott a jegyzetelés miatt (lsd. feljebb)
---- Elővizsga: írásbeli, a 80-100 kérdés közül kb. 20-25-re kell válaszolni
---- Vizsga: szóbeli, Tanár Úrral kell elbeszélgetni
---- Nagyon érdekes és látványos, megéri felvenni (nagyon nehéz, sokan akarják felvenni
--> Tanár úr hajlandó egyezkedni, ha lecsúsznál a kurzusfelvételrőlInformációszabadság és adatvédelem (ez speckoll.)
---- Bejárás: összesen !!3 előadás!! a félév során, a megjelenés kötelező (katalógus)
---- Vizsga: nincs
---- Elővizsga: kiosztott témákról (2) kell egy hosszú (több oldalas) esszét írni
---- Elég uncsi az előadás, de megéri a 3 kreditért! Az esszét jól kell megírni és nyerő vagy!Számítógépes statisztika
---- Csendes Tibor (KöSzi-ről lehet vkinek ismerős) tartja, nagyon jófej volt, szerettem járni az órára
---- Az alapok után az SPSS programban kell dolgozni, együtt oldjuk meg a különböző egyszerűbb statisztikai feladatokat.
---- Bejárni nem kötelező, de pluszpontot ér!! nagy előny, ha mindegyik órán bent vagy! akár +1 jegyet is jelent! katalógus van!
---- Van elővizsga (amit megelőz egy próba-elővizsga), amin 2 elméleti kérdést és 4-5 feladatot kell megoldani SPSS-ben!
Mindennapjaink kémiája
---- Mint mondták, be kell járni, néha van katalógus
---- Elővizsga nem vészes, kisebb kérdésből van egy jópár (asszem 2-3 A/4-es oldalon)
---- Vizsga: szóbeli
---- Érdekes az előadás, jegyzetelni ajánlottÜvegtechnika
---- Nagyon jó elfoglaltság!
---- 3 alkalom egy félévben, azt hiszem 3 órás (nagyon gyorsan eltelik)
---- A nevében is benne van, hogy üveggel kell dolgozni, formázni, alakítani
---- Kézügyességre szükség van, de az 5-ös sztem garantáltSzabadegyetem - Szeged
---- A honlapján van sok információ
---- A lényeg, hogy 12 alkalomból (asszem) 8-ra kötelező bejárni - a diákigazolványt leolvassák be-és kimenetelkor! Minden előadáshoz raknak fel a Coospace-re kérdéseket (5 db), amely kérdéssorok közül 12/8-nak hibátlannak kell lennie az 5-öshöz.
---- Mindig más az előadó (mindig más téma és mindig más tudományterület), tévéfelvétel és fotózás vanInformációs társadalom
---- próba előadássorozatként indult, nem tudom folytatják-e
---- én BTK-soknak ajánlom, akik szeretik/elviselik hallgatni 2 órán keresztül a beszélgetést a semmiről
---- az előadások a TIK-ben voltak, néhányszor voltunk bent, online vizsga van a TIK-benHa valakinek ezeken kívül kérdése van, vagy vmi nem érthető teljesen, írjon bátran!
-
8nemesis8
veterán
válasz
snow.man #4039 üzenetére
Mindennapjaink kémiája
Erről annyit tudok írni, hogy minden hónapban 1házi feladat van, előadás kötelező
Este van, de érdekes is eléggé, tehát megéri elmenni.
Elővizsga van jó jegyek születnek de nem ért érteni kicsit a kémiát.Elővizsga írásban történik.
Szóbeli a vizsga. -
fravik
tag
Nekem ezek a szabadon választható tárgyaim voltak már:
- Barátságos mikrovilág, ellenséges mikrovilág II.
- Természeti katasztrófák fizikája
- Drágakövek
- Információszabadság és adatvédelem (ez speckoll.)
- Számítógépes statisztika
- Mindennapjaink kémiája
- Üvegtechnika
- Szabadegyetem - Szeged
- Információs társadalomHa vkinek ezekkel kapcsolatos kérdése van, szívesen válaszolok!
-
DoL
csendes tag
Köszi, ez sokat segített!
Komolyan mondom, nem szenvedtem annyit szarral/opkuttal/bármivel, mint ezekkel a szerencsétlen xa-s és gazdasági tárgyakkal... sosem fogom megérteni, minek nekem MI-n 20 kreditnyi gazdasági marhaság
-
snow.man
tag
válasz
T.Peter #4011 üzenetére
Igen, azért ilyen alacsonyak a ponthatárok, mert kb. annyian jelentkeznek első helyen az infós szakokra, mint amennyi a keretszám, ergo szinte a legrosszabbul teljesítő diák pontszáma lesz a határ. Ezen csak az tudna változtatni, ha túljelentkezés lenne a helyekre, az meg egyelőre nem jellemző, bár most egész sokat emelkedett a jelentkezők száma tavalyhoz képest (hozzá kell tenni, hogy a tavalyi év katasztrófa volt)...
Szabadon választhatókkal majd én is fogok érdeklődni szerintem, ha aktuális lesz.
-
fravik
tag
a Drágakövek kurzust én már teljesítettem! nekem nagyon tetszett, ha érdekelnek a drágakövek, a különböző csiszolt és csiszolatlan gyémántok, különböző királyok/királynők felbecsülhetetlen értékű kincsei, illetve érdekel ezeknek egy átlagos ember számára is érthető földrajzi vonatkozásai (szerkezet, felépítés...), akkor a kurzust neked találták ki!
A Tanár úr is nagyon rendes, az előadása érdekes és a prezentációk nagyon látványosak, szépek!
A félév elején kapni fogtok egy kb.80 kérdésből álló kérdéssort, amit a félév során saját magadnak is ki tudsz (kell) dolgozni (taktika: fontos, hogy folyamatosan jegyzeteld a válaszokat, mert nagyon elcsúszol a végére és nem marad idő a végén, illetve nehéz megtalálni a kérdésekre a választ!) az előadások tartalmából (minden kérdésre megkapod a választ előadáson!)... -
DoL
csendes tag
Jut eszembe, tudna valaki pontosabb infokat adni (mit kell teljesíteni) ezekről az szv-kről?
- Drágakövek
- Hulladékkezelés-hulladékgazdálkodás
- Alternatív energiaforrások
- Bevezetés a csillagászatba x. -
DraXoN
addikt
Engem az Öthalmi Diáklakások érdekelnének
tudtok róla valamit? esetleg van valaki aki ott száll meg?
-
fravik
tag
sziasztok!
tudja vki hogy mikor kezdünk idén? tudom, nagyon rossz erre gondolni így a nyár közepén, de kíváncsi lettem...kari naptárat néztem, még nincs új!
tavaly szeptember 1-jén kezdtünk, de idén 31-e esik hétfőre... csak nem???? -
8nemesis8
veterán
Én is csodálkoztam, amikor megláttam ANÁL jegyemet. KO 5
Nem akartam lehinni, de idén születtek jó jegyek szép számmal.
Egyébként, meg egyre többen fognak végezni, majd pár évig szerintem, mivel ugye pl MI-n most lesz először végzős hallgatóság, akik csúsznak jövőre vagy utána végeznek... -
8nemesis8
veterán
válasz
Arhquis #4018 üzenetére
Nagy keretlétszám= sok felvehető emberke
Sok felvehető emberke= sok pénz egyetemnekSzóval elég egyszerű az indok szerintem. Viszont elég nagy a szórás, csak nagyon kevesen végeznek általában, ami nem is baj, mert így megőrzik a diploma értékét.
Viszont elsőre ponthatár alapján könnyűnek tűnhet itt tanulni, holott szerintem nagyon nem az. -
Arhquis
aktív tag
válasz
8nemesis8 #4017 üzenetére
Igen, így számolják a dolgot.
Plusz vegyük hozzá azt is, hogy akik olyan elvetemültek, mint mi, azok közt nem mérvadó a humán tágyakban szerzett kiváló eredmény. Meg lusták is vagyunk egy kicsikét. ;)
És mivel sok infósnak roszabb a felvételi pontja, így lesz az egész határ sokkal alacsonyabb.
Más:
Igen, a Károlyinál elírtam. Van a 10 szintes és a 2 szintes. Hülyeséget nem akarok írni, de úgy tudom, minden szint koedukált. A nagy épület első szintjét családok és más külön jogosultságú emberek lakják. Az a épület első szintje pedig túristáké. (mindig legyen borbontód, a középsulisok sosem hoznak, és bontásért cserébe lehet egy pohár nedüt kérni ;) )
És azért kerültem oda, mert az egyes viller miatt jó a közlekedés, és Gólyatábor miatt is beleszerettem az épületbe, és oda adtam be a jelentkezésemet. A mai napig nem bánom, hogy lehúztam ott egy évet, és a szívem szakad a mai napig a rettenetesen jó bulik miatt. De tudom magamról, vagy tanulás, vagy koli. :S
Lehet visszamegyek, ha lesz egy szökőévem!
Az meg nem biztos, hogy pöccre összekerülsz a haverjaiddal, de egy kis utánajárással minden megoldható. Feltéve a az érintettek is hajlandóak kiköltözni máshová.
-
-
snow.man
tag
Csak csütörtökön lesznek ponthatárok és máris így pörög a fórum?
Mondjuk szokás szerint nem nagyon kell izgulnia annak, aki szte-ttik-ra jelentkezett, valszeg megint a béka feneke alatt lesznek a ponthatárok (~minimum közeli)... -
T.Peter
őstag
(#4006) 8nemesis8, (#4007) Fravik: Remélem is.
-
fravik
tag
válasz
T.Peter #4002 üzenetére
az Öthalmi Diáklakásokról én sem tudok sokkal többet... még soha nem jártam ott, de hallottam, hogy elég kényelmes, viszont nagy hátránya a központtól való távolság, ami egy nagyobb dugó esetén elég nagy szívás!
A Móra Ferenc koli szintén Újszegeden van, a Herman koli mögött. Előnye, hogy mindkét oldala csendes, nem főút mellett fekszik. Tanulási/bulizási szempontból - a mások által mondott dolgokra alapozva - a Károlyi és a Herman között áll.
Sajnos pontosabb infókat nem tudok ezzel kapcsolatban mondani. -
fravik
tag
válasz
T.Peter #4000 üzenetére
hogy miért vannak különválasztva... jó kérdés!
erre én is kíváncsi lennék!nem tudom, hogy hogy viselkednek az Eötvös kolis hallgatók, de feltételezem náluk nem a buli az első, második...
bár ott is biztos vannak kivételek! én mindenesetre nem vágyom - és nem is kerülhetek - ilyen közegbe!Nem, a főgólyák - mind a ttik-s, mind a kolis gt-ben - bármely évfolyamból kikerülhetnek (legalábbis én így tudom)! Viszont a felsőbbéveseket jobban szeretik, ha jelentkeznek, több tapasztalatuk van és idősebbek is... Igen, jelentkezni kell, ennek menete mindenhol más...
Új hozzászólás Aktív témák
- Gyúrósok ide!
- Politika
- Samsung Galaxy S10 és S10+ duplateszt
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Trollok komolyan
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- 4K gamer PC ( +Sok ajándék)
- Synology 3.5" 8TB SATA3 HDD (HAT5310-8T) Új, bontatlan, garanciával!
- Új DELL Inspiron 16 Fémházas Multimédiás Laptop 16" -40% Ryzen 7 8840U 8mag 16/1TB FHD+ IPS
- LG UltraGear 27GR95QE-B Gamer Oled Monitor!27"/2k/240hz/0,03ms/HDMI 2.1/Konzolhoz is
- Új, bontatlan, iPhone 16 Pro Max gyárilag kártya-független, apple világgaranciával
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Magic7 Lite / 8/ 512 GB / Gyárifüggetlen / 12hó Garancia
- AKCIÓ! ASUS Z170-DELUXE Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest