Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- czundermák: Shikoku Henro #0: Mégis mi ez?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- laskr99: DFI és DFI Lanparty gyűjteményem
Új hozzászólás Aktív témák
-
dekac
tag
Hello!
Valaki nem tud véletlen Szegeden olyan internetszolgáltatót, (nem T-home és nem TvNetwork) akik kábelen keresztül, vagy egyéb más módom, de viszonylag olcsón nyújtanak internet szolgáltatást?
-
Arhquis
aktív tag
válasz
sanzi89
üzenetére
Én felmentem a freeweb.hu (nemreklám), és a php myadmin-ban leteszteltem a lekérdezéseket, meg létrehoztam a táblákat, és az oldalra meg felraktam egy php oldalt, ami ezeket lekezeli.
Lásd: http://arhquis.freeweb.hu/
És ne osztályozzátok pls, mert tudom hogy gagyi, de maxpontos.

-
sanzi89
addikt
Üdv.
Akinek volt/van Adatbázis órája esetleg nem emlészik, hogy milyen programot ajánlottak annak aki PHP+MySQL-ben készíti a kötprogját? Valami olyasmi, hogy a gépedre feltéve van PHP, MySQL, Apache, stb. Mint annó volt az EasyPHP.
Köszi előre is.
-
MrTurner
csendes tag
kösz az infókat! ÉS meddig haladt a tanár úr az előadásanyaggal? Meddig kell tudni midtermre?
-
ALI_G
veterán
Nem tudtok Szegeden valamilyen gyakorlati helyet ahová jelentkezhetnék?
-
Arhquis
aktív tag
Már nem tudom, ki szerkeszti ezt a honlapot: http://informatikus.blog.hu/
De jó lenne, ha írna még, mert szerettem a cikkeit.

-
Arhquis
aktív tag
Nekem volt olyan Grafika vizsgám, hogy utolsó előttin a terem 95%-a a kiskérdések után lelépet, és mondták, hogy úgy tanuljanak, lehet ugyanez lesz legközelebb is.
Utolsó vizsgán elmondta az első két kérdést, és megkérdezte: "Mondjam tovább, vagy tudják?"

Tudtuk.

(bár a 95% akkor is lelépett... :S)
-
snow.man
tag
Nekünk 10 db egyperces kérdés volt, mindegyik kérdés 2 pontért, ha jól emlékszem...
Az előadásanyagból voltak a kérdések leginkább, de egy-kettő a gyakanyaghoz kapcsolódott. Időre kb. 20-30 perc az egész, minden kérdésre egyből kell válaszolni röviden.
A vizsga első fele ugyanilyen lesz, a második felében pedig egy (vagy két) tételt kell majd kidolgozni esszészerűen... -
segi67
csendes tag
Hát ehhez annyit tudok hozzászólni hogy nekem tavaly volt multimédiám annak is Nyúl Zoltán az előadója és nekünk midtermen az addig elhangzott előadás + a gyakorlatról voltak kérdések.
Még annyi hogy azt vettük észre a tanár úr lusta új kérdéssorokat csinálni így minden évben ugyanazt használja fel, erre akkor jöttünk rá mikor midtermre ugyanazt a kérdéssort adta mint vizsgára. Ha valaki tudja a kérdéssorokat amik vizsgán voltak akkor valószínűleg abból kapjátok az egyiket!
Pl:nálunk mindtermen A,B kérdéscsoportok voltak és 1 vizsgán az A-kapták 2. vizsgán B-kapták és így tovább..
Persze ez csak feltételezés és lehet hogy nem így van lehet van ilyen a fórumon akinek már volt egyszer grafikája és erről többet tud mesélni! -
Nunder
őstag
Egy kérdésem lenne. Grafika kötprog, warn és hiba nélkül lefut, utána pedig mikor indítani akarom szegmens hiba üzenettel visszatér a prompt és ennyi. Miért is van ez?
-
MrTurner
csendes tag
még1x megkérdem, hátha mos kapok választ.. Szóval grafika midtermre mit kell tudni?
-
Tottu
senior tag
Nekem a régi Sound Blaster Live 5.1-es hangkártyámat nem ismerte fel és drivert se találtam hozzá kb. 1 - 1,5 hónappal ezelőtt, de az integrált hangkártyával semmi gondom nem akadt.
A másik érdekesség pedig a CRT monitorok támogatása. Amelyik monitorhoz nincs normális driver annak max 75Hz-et engedélyez a Win 7. Ezt is szerencsére lehetett orvosolni kis kompromisszum kötéssel még pedig úgy, hogy egy régebbi nVidia drivert kellett felrakni. Ha jól emlékszem márc / ápr környékén jelent meg ez a driver Vista alá.
De egyébként minden más tökéletesen működik, szoftverek esetén is.
-
MrTurner
csendes tag
grafika midtermre, az eddigi előadások anyagát kell tudni, vagy van vmi fogalomtár vagy vmi kidolgozott anyag? Ha akármit tudtok írjatok!
-
ALI_G
veterán
do it: [link]
cím: mesterséges intelligencia modern megközelítésben
2005-ös kiadás-ra klikk és mondjátok meg nekem mikor jár le a TTIK Informatikai tanszéken lévő egyik példány
29. példány pontosan. -
dvcs_
csendes tag
hat amd 2 Ghz x2 2 giga memoriaval fut rendesen, gyorsan, de eleg durva eroforras igenye van, ugy vettem eszre, ranezhetsz sztem csak huzd le a folosleges grafikai csilivili dolgokat
es iszonyuuuuu nagy a tarhelyigenye.... (xphez kepest, nem vistaztam
) -
dekac
tag
Gyengébb gépeken mennyire megy a win7? (1,6 Ghz Int. Pent. 1 Gb ram)
Csak azért kérdem, mert ha nem megy, akkor nem kísérleteznék vele feleslegesen
-
-
corinne
tag
Hali!
Először írd fel annak a vektornak a koordinátasorát, aminek a képét keressük. Pl az első példában a (-2,-1)-et. Ezt úgy tudod megtenni, hogy a bázist, ami itt a (-1,0),(0,2) felírod egy mátrix oszlopaiba, a harmadik oszlopba meg magát a vektort, aztán eliminálgatod szépen úgy, hogy az egységmátrix jöjjön ki a bázis helyén. Ebben az esetben (ha nem számoltam el) a (-2,-1) koordinátasora az (2,-1/2) lesz. Aztán ezt össze kell szorozni a megadott A mátrixszal, ekkor kapsz mégegy koordinátasort, ami itt (1,-5/2). Ezzel már csak annyi a teendő, hogy visszaírod vektorformába. Mivel itt a bázisok (-1,0),(0,2), ez azt jelenti, hogy -x1=1 és 2x2=-5/2 (a bázisok első koordinátái az x1 együttható, a második pedig az x2-é). Így a vektorra (-1,-5/4) jön ki, ami nem egyenlő a (-4,-3)-mal
Remélem érthető, ha nem, kérdezz nyugodtan
-
8904
csendes tag
ja, csak annyi a bökkenő, hogy a professionalban nincs MUI (ami megoldja a nyelvválasztást), csak az ultimate-ban és a ent-ba. persze könnyen meg lehet hackelni, csak akkor már nem jogtiszta, szóval akkor elveszti az egész MSDNAA a lényegét

én angolul használom, meg is vagyok vele kivételesen elégedve, viszont annál kevésbé az uj ubuntu 9.04-el.
szóval most win-linux 1-0
na jó azért ez csak vicc, viszont tényleg tűrhető a win7 (a vistához képest), az ubuntu 9.04 meg nem túl stabil (a korábbi verziókhoz képest). -
kunokb
csendes tag
Üdv!
Szeretnék egy kis segítséget kérni valakitől a lineáris leképezéses dimat3-teszt első feladatával kapcsolatosan! Már jóideje próbálok rájönni a megoldás menetére, a gyakon kevés időt fordítottunk erre, ebben az előadásanyagban meg egyetlen példa sincs...
Biztos pofonegyszerű lehet, de inkább nem árulom el, mennyi időt töltöttem el ezidáig a megoldás keresésével...
Ez itt alább egy épp jól betippelt feladat, ilyeneket használok támpontként, a PrintScreen egy nagyon hasznos billentyű...
Segítségeteket előre is köszönöm!
(ui.: végső elkeseredésemben írtam már mindezt
)
-
ALI_G
veterán
MSDNAA, francba már rég leszedhettem volna.
2009-08-14 Windows 7 Professional-English (32 bit and 64bit) is now available in ELMS+van magyar language pack hozzá. wow
-
Atisch
csendes tag
Hali!
SZAR ból valaki tudott valami hasznos anyagot szereznie????
Mert én láttam egy *** gyereknél egy kinyomtatott példát és olyan volt mint a moodle17-ben volt. Meg is néztem és tényleg az volt.

Nem mondta honnan szerezte, de moodléből lett kiszedve!!Szal nem lehetettlen megszerezni a zh kérdéseit!
Ha véletlenül lenne kedves a forrás megnevezni magát akkor küldhetne pár anyagot a emailomra ---> atilosz@freemail.hu -ra. Kösz Noname! ;)
-
Gergello
addikt
Jó gyorsan felkerültek ezek az adatb (Balázs Peti) eredmények.
Alga is jöhetne már. -
hvitekriste
csendes tag
válasz
PowerBuldog
üzenetére
Szerintem a példa amit írtál azt jelenti, hogy az fsolve megkeresi egy nemlineáris egyenletrendszer gyökeit.
-
8nemesis8
veterán
válasz
PowerBuldog
üzenetére
MATLAB

szerkesztő: STOYAN GISBERT -
PowerBuldog
veterán
-
8nemesis8
veterán
válasz
PowerBuldog
üzenetére
Ahogyan elnézem matlab help vagy referenciakönyv lesz belőle, itt van nálam a matlab könyv igaz régebbi kiadás ,de tárgymutatóban nem találtam hirtelen.
Mondjuk nem véletlen kapunk ilyeneket. -
PowerBuldog
veterán
MATLAB-ban tudja valaki, hogy mit csinál az fsolve függvény?
Kéne egy max 3 oldalas esszét írnom, de az angol Help-ből nem bírom kibodozni, hogy ez mit is csinál. (Tudok angolul, de nekem magas ez a matek szaknyelv)
Kéne egy jó kis magyar leírás róla.
-
DarkByte
addikt
Nálunk elsők között mondták hogy semmit nem lehet bedugni a termekben (ez mondjuk már középsuliban is így volt, de kérem ez egy egyetem). WiFi no komment. Végre van laptopom és használhatnám, erre elba...ák, szerintem már idén nem is lesz.
"Jó reggelt néni" meg egy külön kategória. Ne ülj az asztalra, ne nyisd ki az ablakot.. de leginkább levegőt se vegyél ha lehet.
Haveromtól hallottam hogy már állítólag volt egy ember aki neki ment. Ki is tiltották a kabinetből. -
segi67
csendes tag
Nekem is van egy történetem a "jó reggelt néni" -vel kapcsolatban mert mi így nevezzük!
Múltkor bent ültem egy üres teremben nem is gépterem volt, és bedugtam a konnektorba a lapost én pehhemre meg meglátta és azt mondta "azonnal húzzam ki mert a hallgattók nem használhatják az egyetem erőforrásait" mert hogy ez benne van a szabályzatban.
Szóval most ennyivel is okosabb lettem
-
ALI_G
veterán
fuh
Azt a takarítónőt én sem szeretem, minden lében kanál. Valami becenév most már dukál neki ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Nekünk egyetlen helyen kell most gép, ott is csak a tanárnak a kivetítőhöz, de az office akármennyi úgy indul, hogy valamit telepíteni akar. Na megmutatta kb. 3. órán a rendszergazda, hogy az egyik hálózati meghajtón talál futtatható exe-t ami megnyitja a ppt-t.

-
8nemesis8
veterán
Teljesen igazad van, nálunk gyakon Bodnár Peti ment el kilövetni a gépét, erre annyit mondtak, hogy igen vannak még hibák.
Nem teljesen ezzel a szóhasználattal de ez volt a lényege.
Ezen röhögött mindenki, hogy kicsit újra lett értelmezve a szó részükről.
Egyébként tényleg tűrhetetlen, mióta ide járok 3éve kb egyre szarabb a hálózat
-
Nunder
őstag
Nekem múlt héten ismételten még mindig csak a Power gomb benyomásával sikerült elindítanom azt a nyamvadt Knoppix-et, de mikor az óra előtt 10 perccel már 3x fagyott meg akkor tényleg elborult az agyam. Úgy látszott másnak is, mert bejött a vörös (vagy pink
) fejű "takarítónő" és jól levágott, hogy ki kéne menni szólni, meg hogy majd ők újraindítják, meg hogy én jól megérdemlem, amiért ész nélkül, és feleslegesen(!!!) nyomkodom a resetet. (ami a fele gépen nincs is...) Erre én csak annyit mondtam a nagy nyárfröcsögés közepette, hogy talán 3 és fél hónap alatt időszerű lenne megcsinálni azt a nyamvadt rendszert, és akkor talán nem kéne mindig ezzel szarakodni. Na itt kiült az arcára egy hatalmas fagyás, és egy rohadt szó nélkül kiviharzott a teremből. Ennyit róluk.DoL: grafból én szerdánként vagyok 11-től Tanács Attilánál.
-
MrTurner
csendes tag
nah írtam kurzusfórumra egy szép üzit. Lehet csatlakozni, helyeselni

HARCOLJUNK!! -
ALI_G
veterán
válasz
snow.man
üzenetére
Nyilván nem rúgathatjátok ki a rendszergazdikat, de az előadóhoz oda lehet menni és mondani neki, hogy többen is szeretnétek panaszolni a gyakorlat minőségét illetően, mert nem volt összhangban a ZH feladatok nehézsége, mely annak köszönhető, hogy a félév eddigi részében szinte használhatatlanok voltak a kabinetes munkaállomások.
Kérjetek valamilyen kompenzációt. Hidd el, elég csak pár hallgató összefogása, menjetek be előadásra, mondjátok, hogy szorgalmasan látogattátok eddig is az előadást (höhö), de még így sem volt tisztességesen teljesíthető a ZH az idő, gépek stb miatt.én mindig hangot adok bajomnak nyűgömnek és mindig van eredménye. Nem gecik a tanárok TTK-n.
-
snow.man
tag
Mert hol lehetne ennek hangot adni? Szerintem akárhányan reklamálnának, akkor sem történne semmi. Kicsit nagy hajcihő (ez a szó így érdekes leírva) lenne lecserélni az egész rendszergazdai gárdát, meg ők már amúgy is ismerik a kabinet minden részletét. Ráadásul úgy hallottam, hogy nem is rajtuk múlott a dolog. Ettől független ez nem változtat azon, hogy az első hónapban tényleg szinte felesleges volt bemenni a géptermi gyakokra...
-
ALI_G
veterán
válasz
PowerBuldog
üzenetére
Én ma voltam először a 217-ben idén, jól láttam, hogy fele gép nem is működött?! szánalmasak.
Tessék felemelni a hangotokat! -
PowerBuldog
veterán
Több embernek kéne szerintem összefognia ahhoz, hogy legyen is valami belőle.
Amúgy tavaly év elején ugyan ezt játszották el, amikor Fedorát telepítgettek. Akkor is 1 hónapon keresztül nem lehetett semmi csinálni, mire megjött a NagyZH ideje ott voltam, hogy gyakorlaton még normálisan magamtól nem csináltam semmit...(#5106) Kabinet Rulez. Én is ott mérgelődök a 217-ben...
Ahol persze nem mennek rendesen a gépek.Windows 1 órája akar beléptetni, Ubuntu meg csupasz mint a babapopsi, még a Menüt is nekem kellett elővarázsolni, hogy valami programot el tudjak indítani.
-
ALI_G
veterán
válasz
PowerBuldog
üzenetére
Én tudom magamról, hogy ilyen helyzetben reklamálnék. Minden évben eljátszák valamilyen tárgyból. nyomorék rendszergazdák vannak.
-
-
PowerBuldog
veterán
Nekem az bassza legjobban a csőrömet, hogy egész félévben eddig használhatatlanok voltak a gépek, és gyakorlaton is csak szenvedés volt az egész, mert érdemileg nem lehetett semmi csinálni. Magamtól otthon meg nem tudom a kisujjamból kiszopni, hogy mit hogy kell csinálni.

-
Nunder
őstag
válasz
PowerBuldog
üzenetére
Velem is eléggé kibabráltak, egy búgócsigát kellett megformázni két kúpból, úgy hogy csak egy csúcspontjában mozogjon. Állítani kellett egy dőlésszöget, és ekkor már két irányba mozog. A koordináta-rendszer tengelyeit egy egy kék vonallal kellett jelezni. Menü, szöveg, stb. Egyszerűen lehetetlen ennyi idő alatt befejezni.

Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone topik
- CES 2026: Bluetooth hangszóróvá összetekerhető fejhallgató a TDM-től
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gaming notebook topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Éjszakai műszak
- Vicces képek
- Autós topik
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- További aktív témák...
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i5-1135G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i5-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W11 I Cam I Gari!
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Tartós Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256-1TSSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Köszönöm!

Hülyék ezek.

)