Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- bacsis: Gyere el a 10. BRSZK-ra!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
Új hozzászólás Aktív témák
-
segi67
csendes tag
Aki esetleg dig. techből írt zh-t az mondhatna róla egy-két szót!
-
DoL
csendes tag
Ha valaki még olvassa: ha törtészt is kell ábrázolni, egy regiszternek tekintjük a számot a kettes komplemens képzésénél, így a "végéhez" kell hozzáadni egyet, nem az egészrészhez!
-
DoL
csendes tag
Be lehet 1 db 1-est is karikázni, a Matijevics-féle digitech jegyzetben is van ilyen példa.
-
dekac
tag
maradtam T-homeéknál...
eddig 7200-at fizettem egy 8megás netért..hűség lejárt, mentem be vörös fejjel, hogy 50megás netek röpködnek a másik szolgnál 5000-ért...(jól megszívtam, mert csak t-home van vagy műholdas az utcámban, de ezt nem mondtam nekik)
közöltem a kisasszonnyal, hogy valamit találjunk ki mert nem fogok ennyit kifizetni tovább.
erre mondott egy ilyet, hogy legyen 15 mbit a netem + bekötik a kábelTv-t és ugyanígy 7200Ft-ba fog kerülnimondom legyen
ami a poén: papíron 15mbit, de gyakorlatilag 20 alatt nem mértem még netet, de van mikor karistolja az 50 Megabitet
Tvnetwork a peremterülteken van (lannet meg csak a panelokban:S )
Invitel az még rosszabb mint a Tré márkajelzésű szolgáltatóami van még: kis rádiós noname szolgáltató: méregdrága
meg az antenna hungária szolgáltatása: agyrém jó drágánasszem a t-home-os kábel 4mbit olyan 5600 körül van hűséggel
csak az a poén , hogy ha bekötteted a kábelTV-t akkor olyan 2000Ft-tal olcsóbban megúszod az egészet(ne kérdezd, hogy miért
)
-
dekac
tag
hm,,,
7. nálam is stimm, de a 8. nem
F=(A,B,C,D)=...(0,2,8,10)
ezek a sarkokba esnek...sztem full egyszerűen meg lehet adni a fgv-t
mégpedig:
F=not(B).not(D)
mivel: megnézed, hogy melyik részeket tudod kizárással meghatározni...
vegyük sorba: azA: a-val nem tod egyértelműen meghatározni, így nem írjuk le
B: b-vel fél siker, mert a B negálttal a következőket kapod: (0,1,3,2,8,9,11,10)
C: c-vel megint nem tod egyértelműen megadni, hogy hol vannak az egyesek, így nem írod le
D: d a másik nyerő, mivel a d negálttal meg tod adni a többi elemet és ezúttal kizáródik a (4,12,1,3,6,14,9,11)-es elem -
Gergello
addikt
Huffman kód:
Szerintetek ez jó megoldás?a 45 (0)
d 16 (10)
b 13 (110)
c 12 (1110)
e 9 (11110)
f 5 (11111)...............100
.............../.....\
............./........55
............/......../.....\
.........../.....d,16......\
........../..................39
........./.................../....\
........./...............b,13....26
......../........................./.....\
.......a,45.................c,12....14
......................................../....\
.....................................e,9....f.5 -
phantom88
tag
-
MrTurner
csendes tag
van itt vki aki tudja hogy számtud gyakról hányszor szabad hiányozni?
És esetleg aki nem volt gyakon hol nézheti meg az eredményét? (Gombás Éva gyakorlat) -
fravik
tag
A 7. feladat megoldása nekem is ez!
De a 8. feladat nem ez, sztem véletlenül rosszat írtál be, mert a 8.feladat ez:
F(A,B,C,D)=szum4(0,2,8,10) ---> F=/B*/D
Szerintem!Ha pedig erre írtad a (8-as) megoldást:
F(A,B,C,D)=szum4(1, 3, 4, 6, 7, 8, 11, 15)
arra a megoldás:
F= A*/B*/C*/D + C*D + /A*B*/D + /A*/B*DHa nem ezt a feladatot írtad, akkor bocsi!!
-
phantom88
tag
Helló!
Ha bárkinek van valamilyen ötlete ezeket hol találnám meg részletesen leírva nagyon hálás lennék:
Pétervári probléma, Bernoulli-elv és az újságárus probléma, holland gátmagasítási probléma
Elvileg Döntési rendszerekből "tanultuk", de ott nem voltak részletesen levezetve.
Jegyzet, elektronikus anyag, de könyv cím is megfelel
-
segi67
csendes tag
Mivel az is feltétel ha jól tudom minél nagyobb legyen az egybefüggő terület ezért szerintem
F = A*/C + /B + /D ez a jó nekem is amúgy ez jött ki.
De amúgy ha jól néztem még az első megoldás amire azt mondtuk hogy nem jó ott is az egyszerűsítések után ezt hozta ki!Amúgy 7, feladatra
F = not(A)*C+not(A)*B+B*C8,
F= not(A)*not(B)*not(D)+not(B)*C*not(D)+not(B)*not(C)*not(D) -
segi67
csendes tag
Többi feladatra kinek mi jött ki??
-
fravik
tag
hali!
akkor nem értem... nem az a cél, hogy a lehető legjobb egyszerűsítést alkalmazzuk?
mert mindkettő megoldás jó (digitalworks-szel teszteltem, mindkettő ugyan azokra a bemenetekre lesz 0 ill. 1):
- F = /D + /B*D + A*/C*D
- F = A*/C + /B + /D
Viszont a második (amit én csináltam) egyszerűbbnek tűnik! Mit gondoltok, melyiket fogadják el?
Jó lenne, ha valaki biztosan tudná... nem szeretném a holnapi zh-m elszúrni! -
dekac
tag
tényleg egyszerűbb lett a fgv, ha nem önmagában áll az a minterm, köszi, hogy szóltatok
-
elnofx
tag
üdv! ezt az alga kötprogot melyik algoritmus alapján kellene elkezdeni? van valakinek ötlete?
(csak ötlet, nem megoldás, mielőtt még vki leszedné a fejem)
Tekintsük a következo egyszemélyes játékot. A játék kezdetén n (n páros szám) darab véletlenszeruen választott
pozitív egész számot leraknak az asztalra sorban egymás mellé. A játékos minden lépésben választhat egy számot
a még az asztalon lévo sorozatból, vagy a bal-szélsot, vagy a jobb-szélsot, és leveszi a választott számot. A játékos
minden lépése után a játékvezeto leveszi a tábláról a bal-szélso és a jobb-szélso szám közül a nagyobbikat, ha
egyenlok, akkor a bal-szélsot. A játék akkor ér véget, ha elfogyott minden szám. A játékos nyereménye az általa
választott számok összege.
Írjon olyan programot, amely kiszámítja a játékos által elérheto maximális nyeremény értékét és meg is adja,
hogy ezt milyen lépésekkel érheti el!
Köszi előre is! -
Arhquis
aktív tag
válasz
Frenky89 #5257 üzenetére
Egyértelműen lassabb a Java mint a c++ Sokáig tart pl az inicializálás is, a fordítás (vagy minek hívják
). Ami sokat fog rajta az az I/O (asszem buffered readerrel sokat gyorsíthatsz), a tokenizer is eltart egy ideig, de cserébe szép és átlátható kódot lehet benne írni minimális erőfeszítéssel, és rengeteg adatsszerkezetet nem kell megírnod, mtnt ahogy azt majd a második kötproginál a c-seknek kell.
@dvcs_: használd a hátizsák problémát, és voila. Meg is lesz a 16 pontod.
Szerk: azért azt is vedd figyelembe, hogy java későbbiekben többször fog eléd kerülni mint c++.
-
fravik
tag
válasz
Feri1990 #5263 üzenetére
szerintem nem teljesen jó ez a megoldás, mivel mindig a lehető legnagyobb bekarikázható "terület"-re kell törekedni, ezért
(0, 4, 12, 8 + 2, 6, 14, 10)
(0, 1, 3, 2 + 8, 9, 11, 10)
(12, 13, 8, 9)
remélem így érthető... ;)Szerintem ez a helyes megoldás /legjobb egyszerűsítés/.
Ami így: F=A*/C+/B+/DJavítsatok ki, ha tévedek!!!
-
dvcs_
csendes tag
az algat c++ban irom en is, sokkal atlathatobb szamomra mint a java, na meg gyakorlas prog2re
bar most nyelvtol fuggetlenul a modszerben akadtam el... (teremkihasznalas) -
dekac
tag
-
segi67
csendes tag
Valaki tudna segíteni a digitális technikában mert ami gyakorló pdf-ben felrajzolva áramkör az az utolsó vagy kapunál csak akkor lesz igaz ha mindhárom igaz pedig ha már az egyik igaz akkor már igaznak kellene lennie de nem így működik.
-
viny
tag
Sziasztok!
Egy kérdéssel (vagy inkább kettővel) fordulnék hozzátok:
Valakinek van "Elosztott alkalmazások fejlesztése" nevű kurzushoz elfekvőben valamiféle "segédanyaga", a /pub-ban megtalálhatón kívűl? És amennyiben igen, ha nagyon szépen megkérem, elpasszolná nekem mail-ben ???Életet mentene, de komolyan! Zh kedden, és persze normális jegyzet semmi. Tipikus Alexin, gondolom azért sokan vannak akik tudják mit értek ez alatt...
Előre is 1000 hála!
-
Frenky89
addikt
válasz
Arhquis #5254 üzenetére
Hát engem is csak a kíváncsiság vitt bele a cpp-be, mivel már a dzsávával
meg volt, aminek meg kell lennie.
Nemtom, hogy mi számít bőven időn belülnek, de egy pár for-ciklus, egy-két összeadás, egy max(a,b), egy tokenizer meg az IO összesen maximum 0,3sec a megadott 0,5-ből.
-
Arhquis
aktív tag
válasz
Frenky89 #5252 üzenetére
Sosem értettem ezt az alga progit cpp-ben dolgot.
Az összes feladat úgy van megcsinálva, hogy java-ban is maxosra meg lehessen írni. Amennyiben mégsem lenne ahhoz elég gyors, úgy az azért van, mert alapvető hülyeségeket vét az ember. Úgymint lassú adatszerkezet, lassú reader/writer, felelsleges castolások.
-
Frenky89
addikt
Hátha esetleg valakinek gondjai vannak a sebességgel:
# java cpp diff
1 0,067 0,002 -97%
2 0,097 0,001 -99%
3 0,105 0,000 -100%
4 0,104 0,002 -98%
5 0,116 0,001 -99%
6 0,115 0,008 -93%
7 0,164 0,025 -85%
8 0,218 0,059 -73%
9 0,197 0,058 -71%
10 0,212 0,059 -72%
11 0,212 0,059 -72%
12 0,312 0,116 -63%
13 0,330 0,116 -65%
14 0,304 0,116 -62%
15 0,304 0,116 -62%
16 0,261 0,116 -56%cpp-ban megoldható valahogyan, egy 3 dimenziós tömb átpasszolása egy metódusnak?
-
dekac
tag
Feldobtam a win 7 proft. a múzeumi noteszgépemre és az a tapasztalatom, hogy jobban megy, mint az xp. Aero természetesen nuku (geforce 2). Meglepően jól viseli az xp-s drivereket.
Olyan kérdésem lenne, hogy ha beaktiválom az MSDNAA-s licencszel akkor hányszor tudom majd a későbbiekben újraaktiválni? (a windows fogyó eszköz
)
Vagy, ha mentem az egész partíciót egy képfájlba (Powerquest Drive image, norton ghost és tásai) majd azt állítom vissza a későbbiekben ( ha történik valami a rendszerrel) akkor majd újra kell aktiválni, vagy nem veszi észre a rendszer, hogy vissza lett állítva?
-
segi67
csendes tag
Erdélyi Ádám feltett a digitális technika zh-hoz egy mintát:
http://www.stud.u-szeged.hu/Erdelyi.Adam/oktatas/digitech/2009-2010-1/gyf.pdf
Azoknak linkeltem akik esetleg a tanár úrnál vannak gyakorlaton.Szerintem nem lesz különbség a két gyakorlat között szóval nekik is nagy segítség vagy jó gyakorlás lehet! -
snow.man
tag
Egyre aranyosabb hibaüzeneteket dobál ez a chrome...
-
Frenky89
addikt
válasz
Gergello #5228 üzenetére
Ha szorgalmas vagy, akkor úgy ahogy kunokb írta, ha nem (mint én
), akkor pedig kiszámolod az A mátrixot a szorgalmas megoldás szerint, majd MATLAB és poly(A), ami egy a b c számsort ad. Ezek lesznek a karakterisztikus polinom együtthatói (vagy mik
), tehát f=a×lambda^2+b×lambda+c.
-
kunokb
csendes tag
válasz
Gergello #5228 üzenetére
Az (x,y) helyére a standard bázis elemeit helyettesíted be, majd kiszámolod, hogy azokat milyen vektorokba viszi át a fí...
Tehát:
(1,0)fí = (2×1+0,-2×1-4×0) = (2,-2)
(0,1)fí = (2×0+1,-2×0-4×1) = (1,-4)
Az így kapott ((2,-2)(1,-4)) mátrix legyen A. Előadásanyagban is szerepel a karakterisztikus polinom definíciója, amely nagyjából: A - lambdaE
A lambdászor egységmátrix az ((lambda,0)(0,lambda)), ezt kell kivonni a A mátrixból...(2,-2) (lambda, 0) (2-lambda, -2)
(1,-4) - (0, lambda) = (1, -4-lambda)A főátló elemeit összeszorzod, majd levonod belőle a mellékátló szorzatát, így megkapod a karakterisztikus polinomot!
(2-lambda)×(-4-lambda) - (-2×1) = -8 -2lambda +4lambda +lambda^2 + 2, ami rendezve:
lambda^2 + 2lambda -6Ha jó a gondolatmenetem és persze nem számoltam el magam!
Kérlek javítsatok! -
Gergello
addikt
válasz
Frenky89 #5217 üzenetére
Ugyan ebben a tesztben az első feladatot, hogy kell megoldani?
Itt egy jó megoldás, de ez csak tipp volt. http://noob.hu/2009/10/30/dimat.JPG
Valaki?
-
Tottu
senior tag
válasz
Csökkentagyú #5225 üzenetére
Nemrég már válaszoltak erre a kérdésre:
#5182 - #5192 -
Csökkentagyú
csendes tag
Grafika évközi dogáról van valakinek vmi infója vagy tapasztalata, hogy mire is lehet számítani? (algoritmus, kifejtős, rövid válaszos,
tippelős
)???
-
8nemesis8
veterán
Matlab házit,- akinek van vagy volt köszi tudja mire gondolok- a kifejtős részt honnan lehet megoldani?Matlab help?
-
8nemesis8
veterán
válasz
Csökkentagyú #5215 üzenetére
Előfordul, hogy félreírok valamit
-
8nemesis8
veterán
válasz
Csökkentagyú #5209 üzenetére
és volt ismerős mondta, hogy egy hétig sokáig nem volt net
Így akartam írni:
és volt - ismerős mondta - hogy egy hétig sokáig nem volt net
Így is lol? -
-
8nemesis8
veterán
-
ALI_G
veterán
tantusz.nhh.hu, kérem kapcsója ki
Új hozzászólás Aktív témák
- Heroes of Might & Magic III (HoMM3)
- Kínai robottaxi indul Európában
- Windows 10
- E-roller topik
- NVIDIA® driverek topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Viccrovat
- Fellép a hamisított paszták ellen az Arctic
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple asztali gépek
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkBook 14 G2 - 14"FHD IPS - i5-1135G7 - 12GB - 256GB SSD - Win11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! GIGABYTE Z370P i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- AKCIÓ! Dell Alienware M17 R3 Gamer notebook - i7 10750H 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2070 8GB WIN10
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest