- Gurulunk, WAZE?!
- bitpork: Nagy dilema
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Szevam: Mennyire tipik Z-gen viselkedés? Tipizálható-e egyáltalán?
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Kempingezés és sátrazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kyle Katarn
csendes tag
válasz
PowerBuldog #2139 üzenetére
Én is épp most voltam, 5 pont lett, nem volt számolás, de utasítás,master-slave,asszimetria,ábrák felismerése az volt..
A kombinációs áramkörös kérdés nekem is volt, de nálam volt multi- és demultiplexer is. -
PowerBuldog
veterán
Megírtam én is ezt a SzAr ZH tesztet. 5.5 pont.....
De komolyan mondom fogalmam nincs, hogy mire ment el ennyi pont. Ráadásul voltak olyan kérdések amiken csak néztem. PL: Mire jó a PCI Híd!!! 2 Napja bújom az előadás anyagát, de én ilyet nem olvastam benne... A másik pl többszörös választás: Melyik kombinációs áramkör? Erre föl ilyenek voltak, hogy memória, sr táról stb és az ALU. Bejelöltem az alut. Valószínűleg erre kaptam a 0.5 pontot, pedig nem volt tényleg semmi más kombinációs áramkör felsorolva. (Multiplexer, demultiplexer, dekóder stb ilyen egyáltalán nem is volt.)Na mind1, csak még jobban felcseszem magamat az egészen.
-
maszat
senior tag
válasz
snowmen #2134 üzenetére
Jó kis lista. Én is ilyennek kézpeltem el.
Érdekes, hogy míg a prog1 dobogós, addig az elvileg nehezebb előfeltételt (szar) igénylő prog2 igencsak szerény eredményeket tudhat magáénak.
Egyáltalán nem érdekes. Telejesen nyilvánvaló, miért: Egyiket Ferenc Rudi tartja, a másikat meg Alexin papa. Ennyi.
Szerintem a tavalyi statisztika rosszabb arányokat mutatna. Mondogatják többen is, hogy a mostani elsősök nem olyan jók, mint előtte való bagázsok voltak. (Negatív tendencia). Persze ez több minden miatt is van. Például:
- Alacsonyak a ponthatárok, így gyakorlatilag csak azt nem veszik fel, aki nem is jelentkezik ide
- Az igazán jók nem az SZTE-TTIK-t jelölik meg első helyen, így ide inkább a kisebb pontszámúak kerülnek be.
- Az infó nem igazi slágerszak. Kommunikáció és egyéb "hasznos" szakra megy a nép -
-
snowmen
csendes tag
válasz
corinne #2133 üzenetére
Akkor lehet, hogy így még kevesebben jutnak el vizsgáig. Amikor volt még gyak, akkor kb. felét szórták ki gyakon. Aztán még annak is a felét vizsgán...
Egyébként az egyik srác nagyon ráért és utánakutatott pár tárgy átjutási arányának még 2005-ben. Igaz, hogy már 3 éves a statisztika, de még nem elavult, nagyjából ez a helyzet most is.
Idézet egy másik fórumról:
"Elkészítettem az első másfél év progterv mat, inf... szakos hallgatók kötelező tárgyainak toplistáját, átjutási ráta szerint csökkenő sorrendben. Az adatok 2005 tavaszáról illetve őszéről valók.
TOP 2005 (zárójelben az átjutási arány):
1. Számítógép hálózatok (89%) /ajánlott félév: 2/
2. Adatbázisok (82%) /a.f:3/
3. Programozás I. (79%) /a.f:2/
4. A sztochasztika alapjai (78%) /a.f:2/
5. Diszkrét matematika II. (73%) /a.f:2/
6. Közelítő és szimbolikus számítások I. (71%) /a.f:3/
7. Operációs rendszerek (69%) /a.f:2/
8. Programozás II. (64%) /a.f:3/
9. Diszkrét matematika I. (63%) /a.f:1/
10. Operációkutatás I. (57%) /a.f:2/
11. Számítógépes grafika (55%) /a.f:5/
12. Programozás alapjai (48%) /a.f:1/
13. Algoritmusok és adatszerkezetek I. (43%) /a.f:3/
14. Számítógép architektúra (35%) /a.f:1/
15. Kalkulus I. (24%) /a.f:1/Pár szóban értékelem a helyzetet:
Érdekes, hogy míg a prog1 dobogós, addig az elvileg nehezebb előfeltételt (szar) igénylő prog2 igencsak szerény eredményeket tudhat magáénak. A számítógép hálózatok aranyérmét feltehetőleg semmi se veszélyezteti, általában csak azok buknak meg, akik gyakorlaton nem jutnak át (javaslom gyakvezetőnek Osztrogonác Csabát). Az adatbázisok elég könnyűnek tűnik, be se járok előadásra, a gyak is elég egyszerű... A prog1 meglepetésre megelőzte a sztochasztikát, ez utóbbin semmi elméletet nem kell tudni, ráadásul a kalkulus túlélői vehetik csak fel, emiatt egyáltalán nem meglepő a jó arány. Diszkrét matek - ezek is könnyebbek, nem csoda a jó szereplés, a DimatI azért kullog lejjebb, mert az első félévben sok sötét van, akiket ki kell szórni (progalap aránya is emiatt gyenge). Köszinél rosszabbra számítottam, meglepően jók voltak a tavalyiak. Operációs rendszerek viszont meglepően gyenge, sokan buknak el a gyakorlaton, pedig nem vészes. Az elővizsgára pedig meg kell tanulni az anyagot. Lehetne sokkal jobb arányú is. ProgII-ről nem tudok sokat mondani, a jegyzet elég felszínes, mondhatni kevés, kevesen járnak előadásra (én se), így nagyjából érthető. Egy jó c++-os könyv nem árt. Opkut: Közepesen nehéz, az eredmény is ezt tükrözi. Grafika: itt is nagyon sok embert szórnak, a kötprogik évről évre nehezebbek, nincs normális jegyzet, kevesen járnak előadásra, azok is inkább alszanak, szinte senki se jegyzetel. Progalap: nem nehezebb a prog1-nél, az arány a tömeg miatt van. Alga-nál a kötprogik buktatnak meg sok embert és a vizsga, jegyzetelni kell előadáson, ami 3 óra hosszán keresztül elég nehéz. Architektúra, kalkulus I: ezekhez inkább no comment... " -
corinne
tag
válasz
Frenky89 #2131 üzenetére
Nekem is ez volt az egyik. És ez volt, amit elrontottam. Pedig utólag rájöttem, hogy tudtam volna, ha nem vagyok annyira lefáradva és beszarva, no mindegy, szerintem teljesen elégedettek lehetünk, Ers ma azt mondta előadáson, hogy ha így megy tovább 1/3 mehet vizsgázni, és eddig egy 9 pontos volt, úgyhogy szerintem jók vagyunk
-
Lollita
csendes tag
látom mindenki a szarral küzd... Örsi bácsi ma nekünk panaszkodott, hogy milyen rossz neki, mert hát 800 hallgatónak nehéz összeállítani a feladatsort, hogy azért ne legyen mind egyforma, meg hogy azért a nem igaz válaszok se legyenek olyan feltűnően nem igazok. Nekünk ma nem tartotta meg a grafikát, és mondta, hogy kb még 1 anyag, és végére is értünk... Hát igen, gyak nélkül elég gyorsan át lehet rajta futni...
Grafikásoktól kérdezném, hogy ti a kabinetben milyen progival csináljátok, mert nálunk a visual studio kb csak minden második héten indul
-
Frenky89
addikt
válasz
PowerBuldog #2129 üzenetére
Nekem egy ilyen volt:
PC = PC + 1; fetch;
H = MBR; goto(MBR);és volt 8 választási lehetőség, hogy mi történik ilyenkor a mic-en.
-
PowerBuldog
veterán
Eörs batya honlapjáról a 6-7. előadás anyaga benne volt valakinél a zh-ban? Azok az utasítások, és hogy mit hogyan csinál a MIC azért elég húzós!
-
corinne
tag
válasz
Frenky89 #2126 üzenetére
Lehet hogy előtted írtam, nem tudom hogy nézel ki
(16:50 körül kezdtem első padban) Szerintem korrekt volt, igazából csak egyről nem volt gőzöm se, az is csak azért, mert az utsó előadás végét már nem volt erőm átnézni
Nekem 8 pont lett így, ami szintén reális
A dimat ea is jó volt levezetésnek...Czédli minden évben bemutatja a zsonglőrtudását?XD
-
Frenky89
addikt
válasz
PowerBuldog #2125 üzenetére
10 kérdés megjelenik egymás alatt egy oldalon ilyen kis boxokba mint pl egy fórumhozzászolás + megjelennek a boxon belül a válaszlehetőségek ált. 4-6db, de mic-1-es feladatnál pl. a-tól g-ig lehetett választani. Amúgy nem sok köze van próbateszthez, semmilyen szempontból sem.
corinne asszem épp az előttem lévő gépnél írta, kiváncsi vagyok neki, hogy sikerült, ill. mi a véleménye.
mod: aki esetleg nem találná meg elsőre az irinyi 216-ot, mint mi, az a csipogós ajtónál balra, aztán a folyosó végén megint balra, valami szabad gépes termen át, és ott legesleghátul keresse.
-
-
snowmen
csendes tag
válasz
DarkByte #2120 üzenetére
Hidd el, Vágvölgyinél mindenki jobb. És ezt komolyan mondom...
Lórit tényleg mindenki visszasírja, jó gyakvezető volt. Én is voltam nála fonyán, de nem csak az anyag felét adta le, hanem mindent, ráadásul alig kellett pluszba tanulni, mert már gyakon megértettem a dolgokat. ZH-kon is nagyon korrekt volt, alig volt olyan, aki ne teljesítette volna a gyakot. Márpedig ez a számtudos tárgyaknál elég ritka... -
maszat
senior tag
válasz
PowerBuldog #2106 üzenetére
Forrást nem tudok mellékelni. De valahogy úgy kell megcsinálni, hogy fogsz egy szakaszt, amit szaggatottan rajzoltatsz meg. Ezt elforgatod a megfelelő számban. Így kiadja a tüzijáték alakot. Végül az időzítés segítségével változtatot a kiinduló szakasz hozzát. Mivel mindennek az az alapja, így mozogni is fog.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kuponkunyeráló
- Proxmox VE
- Xbox Series X|S
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- nVidia tulajok OFF topikja
- Lexus, Toyota topik
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Asus Rog Strix x570-f gaming 1 év jótállással
- Intel Core i7-14700K 20-Core 3.4GHz LGA1700 (33M Cache, up to 5.60 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Intel Core i9-14900K 24-Core 3.2GHz LGA1700 oem(36M Cache, up to 6.00 GHz) Processzor! BeszámítOK
- ASUS TUF Gaming RX 6700 XT OC 12GB GDDR6 Videokártya!
- Latitude 5350 2-in-1 13.3" FHD IPS érintő Ultra 5 135U 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- iKing.Hu - Xiaomi 14 Ultra - Ultra White - Használt, karcmentes
- Gombászkönyvek egyben
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest