Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#24594) geckowize


geckowize
őstag

Hello!

Eddig csak read only voltam, de most már van egy konkrét kérdésem is:

Adott két darab 2005-ös elég leharcolt gép, mutter könyvelésre használja őket.

Mivel nem sokára lejár az XP támogatottsága, ezért lehetséges, hogy rá tudom venni felújításra, mert már vérlázítóan lassú mindkét gép (gondolhatjátok, hogy ha 2005 novemberben lett véve és az első xp install van még mindig fent), de főleg az 1-es (össze vissza lett kolbálszolva a windows egy "hozzáértő" ismerős által, és pl nem lehet felbontást állítani 800x600@50hz-ről, villog a kép néhány program betöltésekor, egyéb nyalánkságok...) így amikor valami probléma van, akkor a hajamat téve ordítva sírok általában.

Viszont nagyon félti az adatait, hiszen ebből él meg, és emiatt nem is mertünk még gépújításba belefogni... Ugye az újon már Win7-et szeretnék és félő, hogy nem tudnám úgy feltelepíteni és beállítani a programokat, ahogy voltak. Szóval nem tudom hogyan lehetne kivitelezni, mert probléma biztos lesz az új géppel, viszont én meg Bp-n vagyok, ő vidéken, 3 óra vonatútra, úgyhogy nem vagyok mindig otthon tech supportkodni és nem biztos hogy teamvieweren mindet meg tudok oldani.

Ezért írok ide, mert már biztos volt valamelyikőtöknek olyan ügyfele, aki szakmájához specifikus programokkal dolgozott és XP-ről váltott Win7-re, és kérte, hogy ugyanúgy működjenek a dolgok, mint előtte.

A következő programokat használja: infotéka ügyviteli szoftverek: bér, kontír, házipénztár, napló és házipénztár fb, ezen kívül még van a NAV nyomtatványkitöltője, az átutalás kitöltő program.

Tehát mi a teendő ilyenkor?

Én úgy gondoltam, hogy az újat megvesszük, feltelepítem rá ezeket, és megpróbálom mappás másolásos módszerrel megvannak-e az adatok, ha meg nem, akkor a szoftverek support vonalait idegesítem ezzel a kérdéssel. De megmaradna egy ideig a két régi gép is, hogy ha esetleg valami probléma lenne, akkor ne az legyen hogy valami szar és nem tud dolgozni.

A gépek konfigjai:

A közös tulajdonságok:
Asus Vintage PE1 alapok (ház, táp, stb)
MB: Asus P5S800-VM (SiS 661FX)
RAM: 1 GB DDR-400 GeiL
OS: Windows XP SP3

Eltérések:

1-es gép:
CPU: Intel Celeron D 331 (2,65 GHz / 133 MHz / 256 KB)
VGA: NVIDIA GeForce4 MX 440 with AGP8X
HDD: Samsung HD040GJ SATA-II (40 GB / 7200 RPM, 8 MB)
Perifériák: epson mátrixnyomtató
C: meghajtó egy része H: hálózati meghajtóként meg van osztva és azt a másik gép is látja (így tud 2 gépen is dolgozni)

2-es gép:
CPU: Intel Pentium 4 630 (2,65 GHz / 133 MHz / 256 KB)
HDD: Samsung SP0812N ATA133 (80 GB / 7200 RPM, 8 MB)
Perifériák: epson lézernyomtató és egy scanner

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.