2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Packard Bell TK81 - Sznobizmus ellen

Bizonyára kevesen tudják, hogy egy régi amerikai cégről van szó, amely 1926-ban kezdett el rádiókat gyárt

[ ÚJ TESZT ]

Általános dolgok

A Packard Bell-ről:

Bizonyára kevesen tudják, hogy egy régi amerikai cégről van szó, amely 1926-ban kezdett el rádiókat gyártani, amelyet 1948-ban televíziók előállításával és forgalmazásával bővítettek ki. Annak ellenére, hogy itthon csak a laptopok területén vált némileg ismerté, a Packard Bell rengeteg szórakoztató elektronikai terméket gyártott. A személyi számítógépek piacára 1986-ban tört be, amikor a nevet megvásárolták izraeli befektetők. Eleinte csak Amerikában és Kanadában forgalmazták a termékeket nagyon sikeresen, majd az európai és afrikai piacra is betörtek. 1990-ben a NEC-hez került a cég, majd 2008-ban a tajwani Acer vásárolta meg a 75%-át. Itt tartunk most.
Azt mindenképp megjegyezném, hogy nincs és soha nem is volt köze a Packard Bellnek sem a Hewlett-Packard-hoz, sem a Bell –hez.

Packard Bell TK81-SB-465HG

Jelen teszt nem csak azért készült, mert többen jelezték, hogy olvasnának róla, hanem egy kicsit indulatból is. Ennek oka, hogy mikor én is laptop ajánlást kértem itt a megfelelő topikban, akkor erről a gépről kérdezve, csak negatív választ kaptam, mert csak 1 év garanciát adnak rá. Holott ez sem a márkát, sem jelen tesztünk alanyát nem minősítheti. Ez egy fontos szempont egy gép vásárlásakor, de tudomásul kell vennünk, hogy attól, hogy ez egy jó gép, az Acer üzletpolitikája miatt, részben ilyen módon próbálják a házon belüli konkurenciát rendezni. És habár a legalább kiterjeszthető garanciát magam is hiányolom, annak mindenképp örülök, hogy nem a gép, nem az összeszerelés esett áldozatul ennek, hanem a garancia. Inkább dolgozom ezen 1 év garancia tudatában, mint egy silány gépen 3 év garanciával. De ez az én értékrendem.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.