- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
-
LOGOUT
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Borisz76
nagyúr
válasz
akosxyz #94492 üzenetére
Tudom nem segítség ( és már nem is kapható ) de nálam egy korábbi modell dolgozik , hiba nélkül :
Eaton 5E 850i USB DIN (5E850iUSBDIN) -
akosxyz
senior tag
Sziasztok, szünetmentest nézek a synologym mellé és érdekelne, hogy az EATON 5E900UD G2 kommunikál-e a synology nasokkal?(Synology oldalán a kompatibilitási listában nem láttam) Valaki használ ilyet? Alza-s kommentben írták, hogy kompatibilis, de jobban meggyőzne, ha itt jelezne valaki vissza
Vagy, ha van valami jobb tippetek, akkor azt se tartsátok magatokban! Kb 30-40k-t költenék rá. -
Magnat
veterán
válasz
burgatshow #94489 üzenetére
"Viszont a telefonomon pont akkor ugrik a kód amikor a tabletemen, szóval ők szinkronban járnak és valami atomórás appal is összehasonlítottam a rendszeridőt és rendben van ... és a nas órája is együtt jár a telefonommal. " - A szinkron sincs kikapcsolva.
-
Sanyi.mTs
addikt
válasz
burgatshow #94489 üzenetére
Nekem be van kapcsolva, és a windowsos gép órájával jár pontosan, azaz 0-30 és 31-00 másodperc között látni a kódot, egészkor és félkor vált.
-
Magnat
veterán
Félig off, de hátha valaki más is tapasztalta: pár hete vettem észre, h az összes 2fa kiszolgáló amit használok, mintha nem járna szinkronban a telefonommal, általában amikor ugrik a kód, közvetlenül utána működik, de ha kicsit később írom be akkor már nem fogadja el a nas ... de ugyanúgy nem fogadja el az nvr-em meg a Proxmox szerverem sem, de pl a Paypal sem, aminek pedig biztosan nem a nasom az ntp szervere
Viszont a telefonomon pont akkor ugrik a kód amikor a tabletemen, szóval ők szinkronban járnak és valami atomórás appal is összehasonlítottam a rendszeridőt és rendben van ... és a nas órája is együtt jár a telefonommal. Hol lehet a hiba? -
ffodi
veterán
válasz
Csabroncka #94483 üzenetére
Self-signed cert (amit a NAS beállításainál is létre lehet hozni) simán jó ide a lokális IP címmel. Azt megeteted a PC-vel és kész is.
-
kress
aktív tag
válasz
Csabroncka #94469 üzenetére
valojaban lehet ip cimet is megadni tls certhez
-
csomi1977
aktív tag
válasz
csomi1977 #94475 üzenetére
érthetően ha bekerül a home/downloads mappába egy torrent fájl automatikusan kerüljön ás a docker/qbittorrent mappába . Mivel a qbittorrent nem látja a home mappát valahogy így gondoltam . Persze biztos meglehet valahogy oldani hogy a Dockerben futó app lássa a Home könytárat de még nem találtam meg a megoldást erre . És nem tudom mennyire lenne az biztonságos.
-
TomPack
őstag
válasz
Csabroncka #94469 üzenetére
Köszi! Na ez az amit nem találok! Hol tudom elfogadni biztonságos webhelynek? Chrome-ot használok.
-
TomPack
őstag
Sziasztok!
Egyszerűen hogyan lehet "biztonságossá" tenni a tanúsitványt, ha csak a helyi hálózaton használom a NAS-t?
-
cigam
titán
Napi 4-5 alkalommal küld egy levelet, aminek ez a tárgya:
Nem sikerült feltölteni az adatokat. Ellenőrizze az internetkapcsolatot.
A levél tartalma üres. Miért kell nyomozót játszanom, hogy melyik program milyen adatot akar küldeni, és hova? Miért nem tudják beleírni az üzenetbe?!
-
csomi1977
aktív tag
Sziasztok . Van arra mód, hogy egy konténerben futó qbittorrent használattal a megfigyelt mappába automatikusan szinkronizálja a letöltött torrent fájlt pl a Synology drive?
-
Magnat
veterán
Szia,
a QC keresztülmegy a Synology szerverein, próbáld meg ddns-sel vagy ha abban a hálóban vagy ahol a nas van, akkor a lokális címén keresztül. Leggyakrabban az otthoni cím ilyesmi szokott lenni, h pl 192.168.1.55 (az utolsó szám teljesen random, a többi a router beállításaitól függ, de a vezérlőpult/hálózat/hálózati interface alatt ha lenyitod a csatolót, akkor látod a címét.
-
Louro
őstag
Sziasztok!
Adott egy DS223j. Általában 8-20 között szokott működni, bár gondolom ez nem lényeges, de hátha. Néha azt tapasztalom, hogy a böngészőn keresztül nem tudom elérni, bár be van kapcsolva. Az URL-t a könnyebbség miatt elmentettem a kedvencekbe és onnan szoktam megnyitni. De gyakran előfordul (10-ből 6-7-szer), hogy nem tudom elérni. Ilyenkor később vagy másnap rápróbálva szokott. Kicsit furcsa, mert a TV-ről elérem és a laptopról is elérem a mappákat, csak a böngészőn keresztül valamiért nem akarja mindig.
Van ötletetek, hogy miért? A laptopon Win11 fut és Chrome-on keresztül próbálom. Bár Edge alatt is próbálom ilyenkor, de ugyanolyan sikerrel.
-
sevadevil7
csendes tag
válasz
kareszkaresz #94414 üzenetére
Igazából már eldőlt. 923+ lett az alany.
Média funkciók kb nem érdekelnek, kisirodai fájl kiszolgálóként üzemel. + Virtual gép fut rajta egy Wint11-el ami egy kis MS SQL hez kapcsolódó programot szolgál ki.
Ugyanitt kicsi pénzért a 216 eladó 2x2TB vinyóval. -
Csurga2
csendes tag
Én is épp az előbb kaptam pár ilyen értesítést, be kell lépni a Synology fiókba, onnan az Active Insights fiókba és meg kell újítani a licencet. Ugye nem azért nem tudja feltölteni az adatokat, mert nem volt net, hanem mert lejárt a licence. Egyébként ez a szolgaltatas csak arra való, hogy figyeli a NAS állapotat, de szerintem hasznos.
-
Magnat
veterán
válasz
AiRLAC #94454 üzenetére
Gondolom emiatt, mailban jött:
"A Synology proaktívan támogatja és együttműködik a biztonsági kutatókkal a termékbiztonsági kezdeményezések részeként. Az idei Pwn2Own Ireland 2024 eseményen, amely október végén zajlott, sikeresen felfedeztünk és megoldottunk több biztonsági rést. December 5-től minden támogatott operációs rendszer verzióhoz, beleértve a BeeStation OS 1.0 és 1.1, valamint a DSM 7.2.2, 7.2.1, 7.1 és a DSM 6.2 (amely elérte az életciklusának végét) frissítések jelentek meg. A csomagokhoz, mint például a Drive, Photos és Replication Services, szintén elérhetők frissítések. Az 92% felhasználó már frissítette rendszerét a legújabb verziókra az optimális biztonság érdekében. Bár ezeket a sebezhetőségeket nem használják ki, javasoljuk, hogy minden Synology eszköz administrators azonnal tegyenek lépéseket rendszereik védelme érdekében, frissítéssel vagy enyhítő lépések végrehajtásával a konkrét problémák terjedelme és súlyossága miatt."
-
fulcrum
tag
Üdv!
Van pár NAS a rokonságban (DSM 7.1 és 7.2.2), és több küld reggelente olyan email üzenetet, amiben nincs szöveg, de a tárgya "Nem sikerült feltölteni az adatokat. Ellenőrizze az internetkapcsolatot." Miközben tud levelet küldeni a NAS a beállított saját IMAP fiókkal, teszt levél küldés is megy, amikor direkt elrontom a jelszót, akkor is egyből tud küldeni riasztást. Vajon mire gondol, milyen adatokat akar feltölteni? Nincs ütemezve semmi folyamat, változó időpontban jönnek ezek a levelek, de mindig kora reggel....Van ötletetek rá? -
Biztonsági frissítés jelent meg a 6.2es DSM-hez: 6.2.4-25556 Update 8
Release Notes for DSM | Synology Inc. -
RockCNC
őstag
válasz
AiRLAC #94444 üzenetére
Valóban a QC-vel lassú a megosztás.
Synology DDNS sokkal gyorsabb, viszont a ZTE F6600R routerem tűzfala szívat meg.
Ha a router tűzfalát kikapcsolom, akkor a külső megosztás gyors mint a villám.
Nem tudom mit kellene állitanom, hogy a nas külső elérése gyors legyen a router tűzfal bekapcsolása mellett is. -
boborján2
senior tag
válasz
Blaster #94447 üzenetére
Szerintem meg lehet csinálni, úgy hogy a file stationban megépíted amappa szerkezetet és bekonfigolod a megfelelő jogokat.
Az open vpn-hez sem kell pilótavizsga. De ahogy mondani szokták ,újszülöttnek még minden új.
Egyébként maga a dsm elég egyszerűen kezelhető. Nyilván ahogy jobban kezdi magát az ember beleásni és egyre több dologra/szolgáltatásra akarja használni , teljesen testreszabva ,az egyre nagyobb tudást fog igényelni. -
Blaster
junior tag
válasz
Patice #94446 üzenetére
Mondjuk a kérdésem kicsit bővebb volt. Tehát akkor nincs olyan, hogy egy szabadon választott nevű mappába kerülnek ezek a user mappák?
Teljes katyvasz máskülönben, nincs semmi user-vezetés. Azt hittem, ezeket sikerül leegyszerűsíteni az évek folyamán, de látom, semmit se fejlődött a rendszer. Talán jobb is, hogy lemaradt az előző hozzászólásom vége... Az OpenVPN beüzemelési igény a hab a tortán, de arra legalább találtam jó videót.
-
Blaster
junior tag
Sziasztok! Marha rég nyúltam Synology-hoz, ezért a segítségetek kérném. A DS218j-re elérhető legújabb, 7.2-es DSM van fent és a következő megosztást szeretném létrehozni, majd szinkronizálni a Drive kliensek segítségével:
- egy fő mappa, amiben a userek mappái találhatók (már ha lehet ilyen módon hierarchiába rendezni a mappákat a NAS-on)
- a userek mappái szinkronizálva lennének a saját gépük kiválasztott mappájával (Synology Drive)
- egyesével meg tudjam adni, hogy ki kinek a mappájára láthat rá pluszban a sajátján kívül
De már ott elakadtam, hogy nem tudtam custom folder-t megadni kiindulópontnak (lehetséges, hogy a Synology Drive kliens ezt nem is támogatja?), és még mindig nem vágom a home és a homes folderek közti különbséget. Szóval nem egy bonyolult a feladat, mondhatni viszonylag alap, de elvesztem a sorrendek
-
RockCNC
őstag
Van javaslat ingyenesre? Régebben a kacsásat használtam.
-
RockCNC
őstag
Nálatok is nagyon lassú a Synology Photosban a megosztott képek?
Quickconnect-el van megosztva ismerősőknek, DS920+ és 1000/1000 nettcsomag. -
RockCNC
őstag
Milyen speed teszt programot lehetne letölteni a csomag központból?
Megszeretném nézni, hogy mennyivel jönnek le/fel az adatok, mert valami nem stimmel. -
Sanyi.mTs
addikt
válasz
Magnat #94428 üzenetére
Ahogy írtad, inkább új, nagy HDD vásárlása ajánlott, de legalább 1 nagy a mentés miatt
A javítással valóban nagy a valószínűsége, hogy a haldokló hdd teljesen meghal a terheléstől.Én még azon gondolkodtam el, hogy mi a jobb, amíg megérkeznek az új HDD-k: kikapcsolni a nast, kockáztatva, hogy bekapcsoláskor, felpörgéskor adják be a kulcsot vagy használni tovább a mostani állapotában, ami szintén gyorsíthatja az elhalálozást.
A lényeg, hogy gyorsan kellene cselekedni. -
Magnat
veterán
Van esetleg olyan tárhely, másik szerver, külső diszk v bármi más amit fel tudsz csatolni és egy az egyben menteni az egész tömböt?
Én a tömb javítását nem merném megpróbálni (főleg ha nincs más mentés), akkor inkább vennék 2 db 12 terás lemezt, egyiket vmi külső eszközként felcsatolnám, oda mentenék mindent, utána a másikat be a nasba a 4 mostani helyett 1 lemezes shr-ként, adatokat rámásolnám a külső diszkről, ha kész akkor be a másikat, 1 lemezes shr-t 2 lemezesre bővíteném és akkor lenne egy akkora kapacitású tömböm mint eddig, de tükörben és cmr lemezekkel. -
-
hkari
őstag
válasz
Magnat #94425 üzenetére
Köszi!
Most még minden adatot látok furcsa vagy nem furcsa módon.
Ebből még ki lehet jönni adat vesztés nélkül?
A metódus hogy egyik rossz lemez ki, cserélni egy jóra, és várni. Utána a 2. rossz lemezzel folytatni?
-
Magnat
veterán
-
VGYke
addikt
válasz
burgatshow #94422 üzenetére
Köszönöm. De akkor mi baja van, amikor van internet, szerinte meg nincs?
Összességében ne aggódjak? -
VGYke
addikt
Sziasztok! Ezt az üzenetet: "Az adatok feltöltése nem sikerült. Ellenőrizze az internetkapcsolatot."
Mikor küldi a NAS?
Internet kapcsolatnak semmi baja nem volt, amikor üzent (e-mailben is).
Ez utóbbi időben másodszor fordul elő, korábban soha.Egyáltalán, ha én nem generálok rajta forgalmat, mit akar ő önállóan feltölteni?
-
hkari
őstag
Sziasztok!
Egy ismerősnek van egy RAID 5 tömbje. 4DB WD40EFAX lemezzel. Ezek SMR lemezek. Sajnos most 2 is kiírta hogy cserélni kell. Bárhogy nézem a mostani WD Redek már CMR-esek. Mit vetessek meg vele?
Köszi a segítséget!
-
Sanya
nagyúr
válasz
kareszkaresz #94411 üzenetére
4k-t hová kell transzkódolni? Ami nem kezeli, az a 4k-t sem tudja megjeleníteni.
A transzkódolás után a megjelenített kép meg olyan trehány, hogy inkább szedd le 480p-be is. -
kareszkaresz
tag
válasz
sevadevil7 #94364 üzenetére
szia.
miert nem 423+? abba erosebb proci van transcoding végett a 923ban meg asszem amd ami nem tud 4k kodolni rendesen. synology sajat listajukba meg mas teszt oldalakon is a 423at favorizaljak a 923 helyett. -
válasz
Patice #88814 üzenetére
Vettem egy Annke NC800-as kamerát. Ez megfelel a Hikvision DS-2CD2087G2-L típusnak. A mozgásra induló felvétellel van problémám. Amikor a survillance station-re bíznám a kezelését, mint a másik kamerámnál, nem vesz fel semmit akárhogy állítom az érzékenységet, vagy bármit. Viszont, mikor a kamera szerint kéne felvennie a mozgást, akkor nem veszi figyelembe a kamerán kijelölt megfigyelési területet és beállításokat, minden mozgástípusra és a megfigyelt területen kívüli mozgásra is indítja a felvételt.
Mit kell beállítanom, hogy a kijelölt területen csak emberi mozgásra induljon a felvétel?
-
Zaji
őstag
válasz
Magnat #94394 üzenetére
Valahol ez lenne a jó megoldás, a PC Dokumentumok mappáját adnám meg mindenhol kétirányú szinkronizálásra. Ez OneDrive oldalon megvalósult. A Syg. Drive-ban hogyan lehetséges csak mappát megadni? A PC-n a fájlkezelőben elég a SynologyDrive menüjében a másolás a következő helyre választani? Vagy így nem lesz kétirányú ?
-
kis.zsolt
aktív tag
válasz
F_Gergely #94368 üzenetére
Szia!
Nem nekem címezted, de mert van tapasztalatom, ezért ha megengeded, leírom:
Nos, összefoglaltam, miket olvastam ezzel kapcsolatban, és nálam be is jöttek:
Olvasási gyorsítótár:
- Ha gyakran férsz hozzá ugyanazokhoz az adatokhoz (pl. adatbázisok, gyakran használt fájlok), az NVMe gyorsítótár jelentősen csökkenti az adatelérés idejét.
- Az olvasási gyorsítótár a merevlemezeken tárolt gyakran használt adatokat az SSD-re tükrözi, így a következő hozzáférés gyorsabb lesz.
Írási gyorsítótár:
Az írási gyorsítótár az adatokat először az NVMe SSD-re menti, majd aszinkron módon továbbítja a merevlemezekre.Ez gyorsabb írási műveleteket eredményez, különösen nagyobb adatmennyiség esetén, pl. ha sok fájlt másolsz a NAS-ra egyszerre.
Hátrány: ha az NVMe SSD meghibásodik, adatvesztés fordulhat elő, ezért fontos a RAID és a megfelelő biztonsági mentés.
Én 256GB-os NVMe SSD-ket használtam évekig, végül teljes "NAS-szerep átértékelés" miatt minden megváltozott, de ez OFF, így kihagyom.Én akkor is javaslom az SSD-cache-t, mert a Plex rohadt sok apró kis indexképet tölt le, és lényegesen gyorsabb a filmekhez borítóképeket illesztenie, ha van ilyen cache a gépben.
Persze enélkül is szépen elzötyög a NAS, tehát tényleg nem életbevágó, hogy legyen benne. -
Csabroncka
addikt
válasz
boborján2 #94404 üzenetére
10-12 éve még azért ez elég gyerekcipőben járt, sokan akkor váltottak PC+ Serviio vagy Twonky médiaszerverről NAS-ra (mint forrás). Nem volt egyértelmű, hogy mi lesz az irány, de már akkor azért annyi látszódott, hogy a dedikált médialejátszó több szempontból nyugalmat jelent. Akkor a Dune termékek Best Buy-nak számítottak, de hát minden felett eljár az idő és jött a streaming, meg a rengeteg új szabvány amikben a jó Isten sem igazodik ki.
Nálam 2017-ben az első generációs ATV 4K váltotta a Dune-102-őt, azóta is azt használom, nagy megelégedéssel, most csak hangban szeretnék feljebb lépni erre a Bluesound NODE most a kiszemelt.
Ezeket csak azért írom le, mert a forrás(NAS) és megjelenítő dedikált lejátszóval megfelelő hardvertámogatás mellett hosszú évekig használható és a láncot sokszor viszonylag kis befektetéssel lehet új szabványra frissíteni... -
boborján2
senior tag
válasz
Csabroncka #94403 üzenetére
mezei FHD film 60-80 Megabájt!!!! nem Megabit - forgalmat generált
Ott volt némi anomália a rendszerben.
Ha ez így lenne egy komolyabb 4K HDR BD anyag megkívánná a 10G belső hálót meg az SSD kiszolgálást.
De persze nincs így ,mert annyit eszik , amennyi a film bitrate. 1G + HDD vidáman trombitál 4K HDR -el (is) -
Csabroncka
addikt
válasz
boborján2 #94399 üzenetére
Az Upnp-s médiszervereknél magam sem tudom miért de valami oda-vissza kommunikáció megy. Anno mikor 10 éve vettem a NAS-t még Pio BD lejátszó kívánta a médiaszervert, aztán 3 hónapos kínlódás után beláttam ez így nem megy (a NAS is kifingott és a hálózaton is egy mezei FHD film 60-80 Megabájt!!!! nem Megabit - forgalmat generált). Akkor a kis Dune 102 (NFS kapcsolattal), aztán ATV-4K felüdülés volt, de komolyan.
Az hozzá tartozik a történethez, hogy filmekből nekem csak BD gyűjteményem van eredeti hordozókon, zenéből viszont elég komoly mennyiségű nagyfelbontású anyagom van. Letöltött filmeket én nem gyűjtök - tudom sokan teszik, de ott is én inkább a dedikált médialejátszó+adatbázis verziót javaslom.CactuS: egy dedikált médiaplayer miért nem váltja ki a Plexet? Nem tudom mi a helyzet a hang és felbontás terén a plex-el, ott a 4K és atmos megy pl Netflix, Go..stb terén?
Gyanítom az lehet, amit Multibit is ír, az adatbázis (ami nagy kincs) - ezek nagyon egyéni igények- kinek mi jön be.
Új hozzászólás Aktív témák
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- RETRO beárazás (mobil, PC, konzol)
- Mérlegeli a csúcstechnológiás chipgyártásból való kilépést is az Intel
- Milyen processzort vegyek?
- World of Tanks - MMO
- BestBuy topik
- E-roller topik
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Linux haladóknak
- További aktív témák...
- BONTATLAN Devialet Phantom II 95 db Iconic White - 2 év gari!
- BONTATLAN DJI Osmo Pocket 3 - 1 év garanciával ELADÓ!
- BONTATLAN Google Pixel Pro 9 XL 512 GB Obsidian
- BONTATLAN MSI GeForce RTX 5070 Ti INSPIRE 3X OC 16GB GDDR7 (gari: 2028/7)
- ROG STRIX X870-F + AMD Ryzen 7 9800X3D + 32GB DDR5 + Sapphire 7900 XTX Pulse 24GB + Win11 PRO
- Bomba ár! Dell Latitude E5450 - i5-5GEN I 8GB I 500GB I 14"FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 PRO - Garancia
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst mw1g3mg/a - 3 év gari - MAGYAR
- NYÁRI BOMBA AKCIÓK! PSN, STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- Újszerű Asus ROG Strix G16 G614 -16" WUXGA 165Hz - i5-13450HX - 16GB - 512GB -RTX 4050 -1,5 év gari