- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Rap, Hip-hop 90'
- Gurulunk, WAZE?!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
boborján2
senior tag
válasz
Csabroncka #94379 üzenetére
A nas nem transzkódolásra való.
Ezt valahol meg tudom érteni. De hiogy mi fingat ki gigabites hálót? Esküszöm nem értem.
Ha plex szerver van a nason meg a plex kliensen megy a natív lejátszás ,az pont annyit eszik a hálózatból ,mint ha ugyanazt a tartalmat megosztod smb,nfs vagy akármivel.
x idő alatt y mennyiséget át kell tolni , annak meg át kell menni protokoltól függetlenül is. Nem lesz több az adat ,csak mert plex.
4k HDR natív playben észre sem veszi a gigás hálózat, de még transzkódolva sem. (max a cpu/gpu)
-
válasz
Csabroncka #94379 üzenetére
Otthoni környezetben miért szentségtörés egy plex egy NASon? Nyilván ideálisabb lenne egy combosabb vason futtatni és csak a fileokat behúzni a NASról, de azért ez picit overkill otthonra egy átlagos háztartásban. Nyilván kiválthatja egy dedikált mediaplayer is, de az sem váltja ki teljesen a plexet.
-
Magnat
veterán
válasz
Peathee #94393 üzenetére
Mondjuk próbálni nem próbáltam, de mi lenne ha egy Synology Drive kliensen keresztül szinkronizálna nas és pc között, és ugyanazt a mappát szinkronizálná Cloudsynccel Onedrive felé?
(Nekem kb az összes felhős klienssel az a bajom, h nem tudom én megmondani neki, h melyik mappát szinkronizálja pc-n, hanem csak a sajátját, illetve symlinkes trükközés kell hozzá, h mást is szinkronban tartson ... vagy legalábbis régebben mindig ebbe futottam bele)
-
Peathee
senior tag
Azt nem kell külön. A Onedrive olvassa be a laptopot, fellövi a felhőbe, majd a Cloudsync a felhőből leviszi a NAS-ra.
A Cloudsync-ben a szinkronizálás iránya "Mindkettő" legyen.
Így ha bárhol módosítasz egy fájlt, vagy újat töltesz fel, a másik két helyen is módosulni fog. -
fecke78
senior tag
ITunes Servert kéri távolitsam el , telefonról szoktam csatlakozni a média szerverhez ,és úgy zenét hallgatni , annak van köze hozzá . Magyarul leszedhetem tudok továbbra is zenét hallgatni hálózaton keresztül?
-
fecke78
senior tag
Ha frissitek akkor elég a legutolsó , vagy lépésről lépésre...
Ds videot , néha nézem ha elindul,és nem prüszkől a hangformátum miatt. Plex nem kell. -
-
fecke78
senior tag
918+on 7.1.1.update 7 van , érdemes manuálissan frissiteni feljebb innét
-
Zaji
őstag
Sziasztok,
Abban kérném a segítségeteket hogyan tudom megvalósítani a következő elképzelésemet:
A laptopom dokumentumok mappáját szeretném egy "szentháromságba" használni a következőképpen: a laptopon - a OneDrive-on - és a Synology Drive-on. Bárhol történik módosítás azt leköveti a másik kettő. Hogyan tudom ezt beállítani?
Köszönöm szépen. -
Csabroncka
addikt
válasz
F_Gergely #94333 üzenetére
A NAS nem transzkódolásra való, hanem adattárolásra! Ezen oknál fogva egy lassan 10 éves NAS is tökéletesen betölti a funkcióit combos médiafájlok lejátszásánál, mert az SMB vagy NFS megosztás sem a hálózatot sem a NAS-t nem terheli. Ezzel szemben pl egy médiaszerveres megosztás kifingatja a gigabites hálózatot és NAS-t egy mezei FHD filmmel.
-
Sipi-
őstag
Sziasztok!
Synology DS223J -be bármilyen 2.5-ös SSD-t bele lehet rakni? 2 vagy 4 TB-os Samsung (esetleg 2TB-os WD Blue) a kiszemelt.
A NAS teljesítménye elég, viszont nem szeretnék HDD-t rakni bele. -
válasz
BIGi75 #94367 üzenetére
SSD cache nem fog látványos javulást hozni Plex esetén. Persze 2x256GB NVMe nem pénz manapság, én kb 25€ért vettem a kettőt szinte 0 kilométeresen (WD740, eBay, új laptopokból szedik ki egyből tucatszám nagyobbra bővitésnél) és azóta is remekül teszik a dolgukat, ennyi pénzt megért.
-
Magnat
veterán
válasz
F_Gergely #94370 üzenetére
Sztem inkább csak azért nem árt, mert nem annyira drága a ram, főleg a nas értékéhez képest ... én a 718+-ba a 2GB-ot nyomtam fel 10-re, általános használatnál nemigen vettem észre semmit - de tény, h nem is méregettem stopperrel a folyamatokat előtte-utána. Persze biztosan van ahol sokat számít, főleg 3rd party appok esetén (meg persze ha virtualizálsz, de én még mindig tartom, h arra sokkal jobban megéri egy minipc, de értem, h van az a feladat amire felesleges).
-
BIGi75
senior tag
Sziasztok, egy Synology DS920+ nas-ba érdemes lehet ssd cache-t tenni a sebesség növelése érdekében, ha az alapvető felhasználása Plex szerver otthoni LAN-on, jellemzően egyszerre 1 felhasználóval? Memóriát már bővítettem 12GB-re, ezzel érezhető javulás volt, de a cache-ról megoszlanak az általam olvasott vélemények.
-
Sanyi.mTs
addikt
DS218+ -ra pár hete telepítettem a 7.2.2-t, tegnap már jött az értesítés, hogy letölthető az update2 is. Pár sérülékenység foltozva: [link]
-
boborján2
senior tag
válasz
sevadevil7 #94364 üzenetére
Cserélj benne akkut.
-
sellerbuyer
őstag
válasz
BossBoss #94362 üzenetére
Emlékeim szerint talán 180-ért adtam el pár hónapja 2x4GB gyári RAM-al, m.2 SSD-vel. Sok türelem kell az eladáshoz, mert nagyon szűk a piaca. Csak olyan fogja megvenni várhatóan, aki kifejezetten ilyet keres. A jó hír, hogy még időben vagy, hogy ne legyen a 920+ vetélytársa a használt piacon. Egyébként a topic neve Synology NAS, ergo ezen belül minden téma bele kell férjen.
-
BossBoss
őstag
Sziasztok!
Tudom, nem beárazós topik, de itt releváns. Eladnám 918+-om 8 GB RAM-mal. Mit érhet ez mostanság?
Előre is Köszi! -
válasz
sevadevil7 #94355 üzenetére
Igen, valószínűleg az egyik lemez döglődik és/vagy áramszünet/áramingadozás volt ami miatt megsérült a rendszerpartíció? UPS-re van kötve?
-
kareszkaresz
tag
válasz
RockCNC #94327 üzenetére
Plex az ugyanugy transcodol majd ha szukseg van ra elofizetessel ezutan is?
A transcodolas nem jo akkor ha nincs eleg savszel mondjuk 80 mbites kodolasu filmet letolja 20 mbites folyamra hogy tavolrol ne akadjon a film ha ekkora adatmennyiseget nem tud tolteni egyszerre? arra még mindig jo ez a feature nem? marmint ehhez a featurehoz is transcodolas es elofizetes szukseges plexnel jol gondolom?
-
sevadevil7
csendes tag
válasz
AiRLAC #94353 üzenetére
Külön ha 1-1 lemezzel indítom, akkor sípol hogy csökkent a kötet, de elérhetők az adatok.
Ha 2 lemezzel indítom, szintén jelez hogy csökkent a kötet, adatok megvannak, de az első lemezen a rendszert hibásnak jelzi.
Adatokat lementettem, az első lemezt leformáztam, újra raktam rá a DSM-et, most hibátlan. SMART teszt fut éppen. -
válasz
sevadevil7 #94345 üzenetére
A másik lemezt ha berakod akkor mit mutat?
-
-
Borisz76
nagyúr
válasz
#15542528 #94348 üzenetére
Találtam egy bejegyzést erről : [https://www.reddit.com/r/synology/comments/161m1ex/ds224_maximum_ram_only_4gb/?rdt=52108]
" SUCCESS: Crucial RAM 8GB DDR4 2666MHz CL19 Memory for Mac CT8G4S266M (amazon link) "
-
törölt tag
Sziasztok! Ramot szeretnék bővíteni a DiskStation 224+ ben, milyen ram lenne kompatibilis a gyárin kívül? Olvastam erről, de 1 kingston rammal befürődtem már.
KVR26S19S6/8 nem jó bele.
Válaszotokat előre is megköszönöm. -
Sanya
nagyúr
válasz
FeRRaR1 #94337 üzenetére
Alapvetően affelé megy a világ, hogy már nem kell transzkódolni. Jobb, ha nem transzkódol, mert az minőségvesztéssel jár.
A h264-et az elmúlt 15 évben gyártott cuccok mindegyike lejátsza. A mobilok mindegyike lejátsza, sőt már a böngészők is natívan lejátszák. Akkor mit is akarunk transzkódolni?
Egyébként, ha olyan filmem van, ami nem h264-es kódolású, akkor megkérem a co-pilotot, hogy írjon nekem egy bat file-t, ami a számítógépem egyik mappájában lévő videókat konvertálja át h264-es kodekkel és tegye a másik mappába, és megcsinálja.
Csak az ffmpeg.exe-t a windows/system32 mappába kell rakjad és kész. Ja, úgy kérd, hogy használja ki a számítógéped videókártyáját. -
heaven
tag
Sziasztok!
DS218 rendszeren van egy megosztott mappa, melyben néhány felhasználó tárolja a dokumentumait. A cég munkaállomásai pedig a Synology Drive szolgáltatással biztonsági mentéseket készítenek a fájlokról.
Amikor megy a Synology Drive biztonsági mentés szolgáltatás, akkor nagyon belassul a megosztott mappa.
Mi lehet a gond? -
sevadevil7
csendes tag
Ma reggelre megállt a NAS-om valami miatt. DS216+ 2 db 1,8TB Seagate HDD-vel.
Diskek ki, egy régi HDD be (1,4TB) , majd a NAS-t újraindítva feltelepítettem a DSM-et újra erre az ideiglenes lemezre.Ha berakom a régi 2. helyen lévő disket a NAS-ba, látja a régi Seagate Winchestert a HDD alatt (amiról az adatok kellenének) de "Nincs inicializálva"-nak jelöli.
Hogyan tudom a 2 db korábbi Seagate HDD-ről az adatokat megnézni, lementeni?
-
Borisz76
nagyúr
válasz
korcsillio #94342 üzenetére
Persze...mert először törölni kell a meglévő köteteket.
Minden lemezen 3 db partició van :
- Rendszer
- Gyorsítótár
- AdatMivel a DSM ( oprendszer ) minden lemezen fent van ezért a kötet törlésnél "csak" az adatparticiók szünnek meg.
Ezt követően tudsz új kötetet létrehozni.
Ekkor lehet választani RAID0 vagy JBOD formát....azaz a lemezeket "összefűzöd".
Így lesz 2 db lemezed, 1 db kötetben. -
Magnat
veterán
válasz
F_Gergely #94333 üzenetére
Szia,
nem szüntette meg, a Video Station szüntették meg, de arra itt kicsit lejjebb linkeltek egy megoldást, bár én nem próbáltam, de simán lehet jó, viszont a Plex, Emby, Jellyfin biztosan tudják, ha a nas maga tudja ... ez pedig attól függ, milyen modellt, veszel, az Intel chipsetesek tudomásom szerint pl tudják, szóval ha most akarsz venni akkor pl 224+ v 423+.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
korcsillio #94338 üzenetére
Lehet Raid0 vagy JBOD kötetet kell létrehozni.
-
RockCNC
őstag
válasz
korcsillio #94338 üzenetére
Igen, kötetett késziteni Raid 0-ra.
-
korcsillio
addikt
Üdv.
Adott egy Synology DS413j
2db 500gb hdd van benne.Nem lehetséges 1tb-ra "össze fűzni"?
Adat veszetés nem lényeg,mert csak Torrente van használva.... -
Sanya
nagyúr
-
F_Gergely
őstag
válasz
Multibit #94331 üzenetére
Nem jött be a tv mert lassú volt nagyon, de azt sehogy nem tudtam elfogadni, hogy gyakorlatilag semmilyen médiatartalmat nem játszott le ellenben az 5 éves tv-vel ami szó nélkül lejátszott mindent is. Ez így nem volt buli. Régen még a CRT tv időszakban volt külső médialejátszóm (asus oplay és hasonlók), és nagyon örültem mikor megszabadultam ezektől, mert marhára zavart az a rengeteg távirányító. (set top box, médialejátszó, tv távirányító, erősítő). Én alapvetően 1 távirányítót szeretek kezelni ez pedig a tv. Ahogy próbálok utána olvasni a neten erről a transzkódolásról, gyakorlatilag a Synology megszüntette ezt/ennek a támogatását, igy kb teljesen mindegy mit vennék, mert gyártói szinten nincs már támogatva - de javítsatok ki ha nem igy van.
-
FeRRaR1
őstag
válasz
Multibit #94330 üzenetére
Nem tudom hogy komoly e a kérdés, de ez elég összetett.
Hány TV, mindegyikre kell vagy valamelyik visz mindent?
Mennyi idősek a TV-k, van e más funkció / app / sebesség ami jól jönne.
Local network-re megy csak vagy ismerősökhöz is.
Külső transzkódoló opció megfontolása.Nekem 2 LG tv visz mindent, a 3. régi nem, viszont alapból is nagyon akadt már így jól jött a MI box.
Személy szerint kerülöm a transzkódolást, helyzet függő kinek mi felel meg jobban. De alapvetően úgy gondolom nincs tökéletes megoldás, csak jobb / kevesebb kompromisszum.
Mindenki gondolja végig, döntse el mit szeretne / melyik megoldás zavarja a legkevésbé.
boborján2
Elég nagy baj hogy ennyien beletörődnek nekik nem megfelelő / rosszabb dolgokba...
-
Multibit
nagyúr
válasz
F_Gergely #94314 üzenetére
El is adtam, mert számomra használhatatlan volt
A tévé feladata a képmutatás. Képes voltál eladni egy neked tetsző tévét, csak mert lejátszónak pocsék?Úgy látom, hogy nem tudod elengedni ezt a transzkódolás dolgot. A NAS-sal is úgy vagy, mint a tévével. Nem aszerint választasz, amire való az eszköz.
-
F_Gergely
őstag
Találtam egy ilyen bejegyzést, kezdek kicsit összezavarodni...
A DSM 7.2.2-es frissítés komoly változást hoz a Synology NAS-ok használhatóságában.
A legfontosabb különbségek:
Kikerül a Video Station alkalmazás. A HEVC (H.265), AVC (H.264) és VC-1 kódolásokat használó médiafájlok feldolgozását mostantól a végberendezések, például az okostelefonok, táblagépek, számítógépek, médialejátszók és okostévék kell, hogy elvégezzék. A transzkódolás lényegében megszűnik.
Ezentúl csak a DVA sorozatú modellek és a Surveillance Station alkalmazás támogatja majd az AVC (H.264) streamek szerveroldali átkódolását. Az összes többi modell esetében az átkódolást a fogadó eszközön kell elvégezni.Nekem ebből az jön le, hogy mindegy mit veszek az új DSM-el elveszítem ezt a funkciót. De javítsatok ki kérlek.
-
FeRRaR1
őstag
válasz
boborján2 #94323 üzenetére
Én nem tudom megérteni ha egy csúcs és rohadt drága TV kémkedik, reklámokat tol, és kiszednek funkciókat.
Vagy ha ennyire bátrak írják rá a dobozra meg online:
EZ A TV KÉMKEDIK.
KISZEDTÜK A CODECEKET MERT SÓHEREK VAGYUNK.Avagy ha egy funkciót elvesznek highlightingolni kéne, kötelezően.
Ez a Synology NAS nem alkalmas transzkódolásra.
Akkor nem lenne ennyi ember aki átverve érzi magát, jogosan.Szóval nem, egy csúcsra pozicionált és árazott termék ne... Mindegy is, az összes szabályozás le van maradva privacy, és folyton + szabadon változtatható TOS és társai téren.
Bocsánat, befejeztem az OFF-ot és kifakadást. -
boborján2
senior tag
válasz
FeRRaR1 #94318 üzenetére
Sajnos ez is ilyen már, utána kell járni miket spóroltak ki az adott modellből. 10 fillérért is megraknák az anyjukat manapság a gyártók.
Sanjos ez ilyen. Vásárlás előtt nagyon alaposan körbe kell járni ,hogy mit is vesz az ember.
De én a gyártókat is meg tudom érteni.
1 dollár spórolás / 100.000 eladott tv , az már 100.000 dollárka. -
válasz
AiRLAC #94321 üzenetére
Igen, az tudna működni, ha normális minőségű kábelt húztak volna be, nem azt, amelyikkel a legolcsóbban megúszta a villanyszerelő - sajnos az külsős kivitelező volt -. Coax ugyanúgy gatya volt, nyúlt, mint a takony, de azt legalább már száműztem, nincs használatban. Egyébként sokat elmond az agyas szerelőről, hogy a kiállásokat a szobákban úgy oldotta meg, hogy áthúzta kiállástól kiállásig, mint a villanyvezetéket, szóval egyet leszámítva használhatatlan mind. És mindenhol hagyott kb. 10, nagyon max 20 cm kábelt pluszba. Imádtam, de anno már kényszerpályán voltunk, nem lehetett szétvésni újra a falakat miatta.
-
válasz
Patice #94310 üzenetére
Érthető, bár az ok valahol azért sántít azért ez a dolog. Nálam sajnos a házban már bent voltak a kábelek mikor megvettem, így az maradt CAT5E - bár lehet akkor kellett volna még cserélni CAT6ra, de már mindegy -, így nálam az eléggé limitált funkció. Nincs garázs sem, ha lenne, akkor már lenne egy 38U-s rack szekrény, benne minden földi jóval, helyette van a szívás az előszobában.
Nálam Plex megy, a hálózat belül gigabites - bár TVk ugye a legtöbb esetben csak 100/100-asok - , WAN oldaláról szintén 1000/1000, de nyaraláskor van, hogy kell a transzkódolás, mert a vendég wifi, stb. miatt nem jön át a tartalom 1:1--ben.
-
boborján2
senior tag
válasz
H264 -et , pl. AAC hangal biztosan le tudott volna jáaszani.
Arra kell törekedni ,hogy a tv natívan támogassa a tartalmat.
Sokan rászaladnak arra a hibára, hogy ilyen-olyan családi felvételek mindenféle kodekkel vannak tömörítve és ehhez még előkerülnek a nagy archivomból az avi(divx/xvid) filmek. Aztán jön a megböbbenés ,hogy a tv mindenre is alkalmatlan.
Ami egyébként nem igaz, csak a samu az pl. pont nem a mindent is lejátszó tévék közé tartozik.Nálam a családi archivum kapott egy H265 egységesítést pont ezek miatt. Bár a google tévé a pizzát is lejátsza ha belerakom, de a másik samu már nem.
-
FeRRaR1
őstag
válasz
Rohadjanak meg a TV gyártók a 100 Mbit ethernet portjaikkal, kispórolt hardverjeikkel meg ahogy mondod, újonnan kispórolt licencekkel / kodekekkel. Rossz vicc az egész. De legalább lehallgat (már nem) meg reklámokat (letiltottam amit tudtam) tol az arcomba az akkori csúcs LG G1 oledem is... Fertő az egész, de legalább lejátszik mindent. Van egy régebbi arra meg dobtam egy filléres MI boxot, az meg tényleg lejátszik mindent / megmenthető vele egyébként jól működő régi TV.
Transzkódolás szerintem egy kényszer megoldás, egy normális TV vagy box oldaná meg. Sajnos ez is ilyen már, utána kell járni miket spóroltak ki az adott modellből. 10 fillérért is megraknák az anyjukat manapság a gyártók.
Natívan játszik át mindent az Emby nálam, 918+ jelenleg de várom a 1825+ megjelenését. Ha addig kibírja a kötetem...
Egyébként az IGP hiánya a Synology sara. AMD olyat gyárt amit kérnek. Sőt 100x jobb GPU chipjeik vannak mint az intelnek. De ha IGP nélkül kérik, akkor az nélkül kapjak...
Engem nem zavar, de gyakorlatilag elvettek egy funkciót.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
Ezért mondjuk, hogy vagy egy külső lejátszó kell , vagy olyan formátumban kell beszerezni az anyagot amit ismer a lejátszó.
Mert létezik több fajta KONTÉNER formátum : .avi , .mkv , .mp4
De ezen belül a videó és a hang kodólása már megint egy másik kérdés !
A .avi fájloknál annó volt videó kódolásra a DivX és az XviD.
A .mkv-nél H264 vagy újabban a H265
A hang lehet mp3 , AAC , DD , DTS-MA , TrueHD stb....Tehát egy adott konténerben lehet egy anyagot többféleképpen is kódolni.
Ezért kell egy jó lejátszó....vagy ha az embert zavarja a külső eszköz , a plusz áramfogyasztó cucc, akkor a TV belső lejátszóját kell meglesni, hogy mit visz...mit nem visz....és olyat letölteni ami megy.
Valamit az sem elhanyagolható, hogy van e házimozi erősítő vagy nincs......és ha van , akkor az , hogyan kapja a jelet.....
Mert HDMI kábelen átmegy mindenféle hangformátum....ellenben a Toshlik ( optika ) kábelen nem megy át minden ! -
F_Gergely
őstag
válasz
Patice #94310 üzenetére
Samsung tv-k vannak, régebbi (értsd 2017-es széria) típusok kb lejátszanak mindent, de 2 éve vettem egyet, az pl semmit nem játszott le mindenre azt írta, hogy nem támogatott fájl formátum. El is adtam, mert számomra használhatatlan volt. Kérdés, hogy a transzkódolás ezen hibát kiküszöböli-e, tehát simán streamelhetővé válik az adott médiatartalom? A net az 1000-es digi.
-
RockCNC
őstag
válasz
Patice #94310 üzenetére
Én Ziddoot használok külső lejátszónak, mindent formátumot vissz, DS920+ melett.
És csak 300/70 nettes csomagom van, de wifivel csatlakoztatva bármilyen nagy fájlokat lejátszik gond nélkül.
Igaz ahol több tv van a lakásban, nem ez a megoldás, hogy minden tv-re vegyen az ember egy külső médialejátszót -
Patice
Topikgazda
válasz
F_Gergely #94303 üzenetére
Egyet értek az előttem szólókkal, hogy ahol csak lehet kerülni kell a transzkódolást..
Ehhez persze kell megfelelő lejátszó eszköz a másik oldalon.
TV-k beépített lejátszója limitált, régebbi TV-ket én is felokosítottam külön eszközzel, de már a legutóbbi TV is köhög nálam, lassú lett a frissítésekkel.
Google Chromecast with Google TV 4K van kettő itthon Plex kliensnek.
Nekem DS923+ van és Plex-et használok rajta. Transzkódolás tiltva, olyan változatokat igyekszem beszerezni a médiatárba, ami működik távoli streameléssel is.
(Rokonságban pár új LG TV, amiken elég jól fut a Plex kliens és belőttem náluk is a szerverem elérését.)
Ehhez van itthon egy DIGI-s 1000/300-as optikai netem, hogy a feltöltés is jó legyen.
Elégedett vagyok nagyon a DS923-al, nekem fontos volt a bővíthető LAN, amit meg is léptem, ehhez persze fejlesztettem a belső hálózatomon is, hogy legyen nagyobb sávszél pár eszköznek. -
RockCNC
őstag
válasz
Azzal számolj, hogy csak egy kamerát támogad a Syno, a többi fizetős.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
F_Gergely #94306 üzenetére
Ttanszkódolás : röptében , menet közbeni átalakítás.
Akkor kellhet ha a LEJÁTSZÓ nem ismeri az adott formàtumot , kódolást.Lejátszó lehet a tv saját, belső szoftvere ( DLNA ).
Lehet telepített alkalmazás : plex , Kodi stb...
Lehet külső Média Player , Androidos Box , stb...
Lehet mini pc , barnone , htpc.Tehát a lejátszó képességein múlik a dolog.
Érdemes eleve olyan anyagot beszerezni amit a lejátszó képes dekódolni.....így elkerülhető a ttanszkódolás ami amúgy nagyon terheli a CPI-t.
-
Multibit
nagyúr
válasz
Az a lényeg, hogy mivel játszod le filmeket. Ha egy tévén futó szoftverre bízod ezt a feladatot, előállhat olyan eset, hogy rászorulsz a transzkódolásra. De ha van egy kellően okos és erős dedikált lejátszó eszközöd (értsd. media player), akkor mindegy, hogy tud-e a NAS-od CPU-ja transzkódolni, vagy sem. Az én NAS-om tud, de soha nem teszi
-
F_Gergely
őstag
válasz
Patice #94298 üzenetére
NAS-on tarolt videokat szeretnem lejatszani tv-n (tobb tv-n, valamint mobil eszkozon) ez az egyik fo elvaras. (Mkv, avi fajlok) Mellette szeretnek majd tesztkent virtualis rendszert futtatni, kepeket tarolni, illetve az eszkozok teljes szinkronizalasat es biztonsagi menteset. Illetve lenne egy sajat VPN is.
Sose volt NAS-om de evek ota szeretnek, csak mindig masra kellett a penz, de mostmar szeretnek egyre beruhazni. Illetve a hazra szeretnek majd kamerakat tenni amik szinten a NAS-ra rogzitenek majd a felveteleket.
A mediaszerveren valo atkodolas az mit jelentene? -
Patice
Topikgazda
válasz
CactuS #94299 üzenetére
Ahogy olvasom a pletykákat a nascompares oldalon, nagyobb eséllyel egy frissített AMD Embedded proci lesz a következő a sorban, aminek megint csak nem lesz IGP-je.
Üzleti irányba fejlesztenek, ahol nem követelmény az átkódolási képesség, lásd ahogy megszűntették a DS Video-t is (merthogy szerintük a kliens eszközök már tudják a legtöbb kódolást, tehát szerver oldalon már nincs erre szükség).
-
laracroft
senior tag
válasz
masvilagx3 #94254 üzenetére
én EZT használom Total Commnader klónként
Új hozzászólás Aktív témák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elemlámpa, zseblámpa
- Újabb magyar banknál elérhető a Xiaomi Pay
- Még egy One UI 8 béta a végleges előtt
- A One Ui 8.5 és a Snapdragon 8 Elite 2 már biztos
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Mobilinternet
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- DDR5 RAMOK
- OHH! Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/1TB NVIDIA A3000 6GB FHD
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- Lian Li HydroShift 360 LCD /3x120mm RGB FAN/ HSLCD36RB (593933)
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- Felsőkategóriás merev csöves Gamer PC-Számítógép! I9 11900K / RTX 3090 24GB / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- Asus ZenBook Duo UX8406 -14" 3K OLED 120Hz Érintő - Ultra 7 155H - 16GB - 1TB - Win11- 3 év garancia
- LG 27GP850P-B - 27" NANO IPS - 2560x1440 - 180Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari