- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
-
LOGOUT
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok,
Betettem két új vinyót a DS223-ba, hogy SHR kötetet tudjak csinálni. Gondoltam ilyen usb-s átalakítóval (külön tápos, 3.5-es vinyót támogat) rádugom a régi vinyókat, hogy átmásoljam az adatokat, de azt mondja, nem támogatott fájlrendszer. WTF?
Hogy tudnám ezt megoldani? -
acronka
tag
Sziasztok! Photos app beállításában a lejátszás minőségét "sebességre" állítottam. A feltöltésnél több ezer észlelendő elemet jelez. Ugye nem írja át a korábban feltöltötteket egy rosszabb minőségűre!?
-
válasz
benzol #92595 üzenetére
ds118, valamint ds124 használójaként eddig két dolog tudta megölni ezeket a NAS-okat másoláskor:
- SMR lemezek: Van oka, amiért soha senki nem ajánlja öket, irgalmatlanul be tudnak lassulni
- indexelés: Ha nem szükséges, kapcsold ki! Az I/O-t és a CPU-t is simán megeszi
Egy próbát már az indexelés kikapcsolása alapból megér -
benzol
aktív tag
válasz
boborján2 #92594 üzenetére
Megjött a DS224+, az Active Backup for Business -el sikerült beállítanom a nekem szükséges biztonsági mentéseket(spec mappák, időzített másolás stb.), és 50-80Mb/s-el másolja is amit kell. Köszi AiRLAC, sellerbuyer
boborján2: Nem tudom ismered a DS119j modellt?
Nekünk egy 3TB WD Red van/volt benne tökéletes állapotban. Már az elejétől kezdve sem volt valami fényes a sebessége. Miután belőttem rajta a szükséges szinkronizálandó mappákat a saját Synology Drive Client szoftverében, és elindult a másolás a webes felület konkrétan elérhetetlen lett. A másolás sebessége néha elérte az irgalmatlanul gyors 5 esetleg 8MB/s-et. Gondolj bele mennyi időbe telt neki első körben nagyjából egy terrát kb 100.000 fájlt lementeni.Több esetben üresjáratban időtúllépés miatt képtelen voltam benne többlépcsős beállításokat elvégezni.
Szörnyen alulméretezett szerkezet a maga 256Mb-nyi memóriájával.
Ehhez képest az én otthoni ezeréves DS210j-m egy nem NAS-ba való winyóval oda vissza lekörözi elérési időben és sebességben.
Viszont az új DS224+ ég és föld a a DS119j-hez képest. -
sellerbuyer
őstag
válasz
benzol #92588 üzenetére
Miért nem időzítesz egy egyszerű másolást, mondjuk xcopy (agyon paraméterezhető)? Így nem kéne azon aggódnod, milyen modell támogat ezt vagy azt, mert ezt bármivel használhatod. Ha szinkronra nincs szükség, csak időszakos mentésekre (azt írtad, hetenkénti), azt egy sima időzített copyval meg tudod oldani. Stabil, biztonságos, jól paraméterezhető, stb.
Egyébként itt vannak az előttem vázolt Active Backup for Business kompatibilis modellek ha mégis annál maradnál, mert kell a szinkron is.
-
boborján2
senior tag
-
válasz
benzol #92588 üzenetére
DS224+ (gondolom az lesz) ehhez jár gyárilag pl. Active Backup for Business, azzal tudod a PC-ket menteni (én teljes PC-t mentek, bármikor visszaállítható hálózaton akár a teljes gép, akár egyedi fileok/könyvtárak, tud tömörítést és deduplikációt, csak a változásokat menti az első teljes mentés után stb). Kicsit ágyúval verébre de hátha ilyenre is szükség lesz.
-
benzol
aktív tag
Sziasztok!
Valószínűleg egy triviális dolgot fogok kérdezni amire eddig nem találtam választ.
Adott egy DS119j NAS, ami 2 PC-ről szinkronizál adott mappákat. Ez a funkció szépen is működik. Viszont szeretnék hetenként egyszer mindkét gépről 1-1 mappáról is biztonsági mentést készíteni, a mappák több, néhágy Gb-os fájlt tartalmaznak (Thunderbird adatfájlok). Ezeket szinkronizálni nem szeretném, mert az így is iszonyat lassú NAS abba belepusztulna.
Tervezünk venni egy DS244+(2Gb RAM+ 2x4Tb HDD)ami sebesség szempontból már okés lenne, viszont nem tudom milyen segéd programmal tudnám ezt a időszakos biztonsági mentés funkciót megcsinálni.
-
AlexDaywalkr
tag
Köszönöm, akkor megpróbálok szerezni.
-
válasz
AlexDaywalkr #92585 üzenetére
Sajnos még nem láttam, hogy is van a 718+ panel, de a cseréje általában egyszerű.
De ez így látatlanban csak egy tipp, tehát csak akkor érdemes, ha észszerű áron be tudod szerezni! Önmagában nem drága, de a postaköltség el tud szállni.A legjobb lenne egy másik hasonló eszközből egy panelt szerezni tesztelésre: DS713+, DS214+, DS215+, DS715, DS716+, DS716+II, DS718+
Ha a tápot kizártad és nem is a SATA-panel, akkor viszont alaplap, amihez már egy guru kell multiméterrel, forrasztópákával meg egy nagy adag kávéval.
-
Boss81
senior tag
Sziasztok!
Találkozott már valaki esetleg olyannal, hogy a dockerben futtatott képekre nem érkezik frissítés?
Konkrétan pl a Sonarr-nak, és a Radarr-nak is van frissebb verziója mint amit én használok, de egyszerűen a dockerben nem jelzi, hogy lenne bármi is, és hogy lehetne frissíteni.
Magát a dockert is újraindítottam már, de semmi. -
válasz
AlexDaywalkr #92580 üzenetére
Tudtommal csak mint USB vagy külső eszközt fogod látni.
Viszont ez a belső lemez tápellátás hiba érdekes, ha szerencséd van, akkor csak a SATA-panel adja meg magát.
Synology SATA BP DS713+ -
AlexDaywalkr
tag
Sziasztok!
Érdekes módon a NAS-om (DS718+) két HDD-vel nem működik megfelelően. Rendellenes tápellátás miatt a kettes meghajtón mindig hibát jelez. Ki lett próbálva másik táppal is, a hiba ugyanúgy fennáll. Egy merevlemezzel már 3 hete hibátlanul üzemel. A hátulján van egy eSata csatlakozó. Azt vajon tudom úgy használni, mintha egy külső HDD-t kötnék rá, mint második merevlemez, ezzel kiváltva a vélhetően hibás rack helyét? Ehhez egyáltalán milyen eszköz kellene? Valami külső rack jó lehet?
Köszönöm! -
Sziasztok!
A HyperBackup tud faxán menteni AWS S3-ba, egyszerű beállítani, tud tömöríteni, verziózni, gyors is, meg minden, de a mentés, amit feltesz, az AWS webes felületén nézve konfig fájlok és tömörített állományok halmazának látszik. Ha gyorsan kell mondjuk egy kép, amiről van fent mentés, az a webes felületről nem letölthető.
A TrueNas Cloud Sync-je butább, de az nem csomagol, egy az egyben feltölti a fájlokat.
És nekem erre lenne szükségem.
Tudtok mondani Synology-ra megoldást, progit, amivel csak egyszerűen felmásolja a fájlokat a NAS?thx
-
-igu-
veterán
Udv, urak
jol gondolom, hogy egy Eaton szunetmentes es egy synology nas koze egy hagyomanyos usb A - usb B (aka printerkabel) kell a vezerleshez?
-
ekkold
őstag
-
Elemental
addikt
Képek mentésére telóról nasra a FolderSync Prot használom pár éve. Remekül működik.
Androidon ezt a remote-ot használom qbittorrenthez.
-
Louro
őstag
válasz
burgatshow #92570 üzenetére
Nem bonyolítom a dolgot, akkor marad a /photos mappa. Köszi!
-
Louro
őstag
Sziasztok! Usbshare-es mappatörlős kérdés után lenne egy újabb. Synology Photos alkalmazásban nem lehet megadni neki, hogy ne a /photos alatt tárolja a képet, hanem máshol? Pár perces guglizás után olyat találtam, hogy ütemezzek be egy scriptet, ami minden újraindítás után bindeli a megadott mappát és akkor "átverhető" az app. De azért hátha van normálisabb megoldás.
-
válasz
sellerbuyer #92564 üzenetére
Akkor ezt el is engedtük szerintem.
-
burgatshow
veterán
válasz
sellerbuyer #92564 üzenetére
Oké miszter.
-
sellerbuyer
őstag
válasz
burgatshow #92551 üzenetére
A kliens egy dolog, a torrent forrás (RSS feed, vagy figyelt mappa) meg egy másik.
Nem mondod!Nem tudom, mit értettél félre, de valami rendesen félrement nálad.
Csak hozzá kell adni a feladatot az RSS feedhez (az említett oldalon a könyvjelzők közé kell menteni)
Pont ugyan ezzel a mozdulattal a világ bármelyik tájáról hozzáadom a torrent fájlt a letöltési mappához a download stationben.
Ha elolvasod és értelmezed amit előzőleg írtam, akkor láthatod, hogy itt sem kell a torrent fájllal "bajlódni" Megoldja a kliens teljesen automatikusan magától, ha már nem kell meg is semmisíti ha úgy akarom. Itt vagytok ti tévedésben, akik az RSS feedes megoldást egyszerűen jobbnak tartjátok és az elkapást fikázzátok. Semmivel sem jobb, csak más, ennyi. Neked kényelmesebbnek tűnik, valójában egyáltalán nem az, csak szubjektíve neked ez a szimpi és ezért kardoskodsz mellette. Engem nagyon szokott zavarni, ha másokat teljesen félrevezetünk csak azért, mert mi valamit megszoktunk vagy épp semmi mást nem ismerünk.
-
-
csomi1977
aktív tag
Sziasztok. Volt egy script amivel fellehetett csatolni a külső USB-s HDD-t . Esetleg valaki emlékszik rá ?
echo 0 > /sys/bus/usb/devices/usb1/authorized
jelenleg ezt használom . idáig ment de most eldobja a UPS csatlakozását is -
Louro
őstag
Az mitől lehet, hogy ha a DS223j-re kötött USB meghajtót megnyitom a laptopomról, majd törölnék egy mappát, akkor a tartalmát törli, de a mappát már? Jog meg van adva (, hisz fájlt tudott törölni).
-
lasse001
senior tag
Sziasztok. Ma frissült ez a fos Windows és semmit sem érek el. A nas megy mert telefonról elérem de pc böl fájl kezelőből a felcsatolt meghajtókat sem látom. De még az nvidia shieldet sem látom. Valaki?
-
ekkold
őstag
válasz
ekkold #92355 üzenetére
Még egy kis folytatás, az előző szálhoz (főleg azoknak akik korábban tesztelték már). Megtaláltam a módját, hogy ne csak sftp stream-ot lejátszó programmal menjen a távoli filmlejátszás. Azaz a saját készítésű filmnézős oldalam már http/https streamet is tud, és a video fájlok egy részét a böngészőben is le tudja játszani (amelyik típust a böngésző támogatja Firefox: MP4, Chrome: MP4 és néhány MKV is). Sajna dyndns nevemet valószínűleg hekkeli valaki, de van másik is (aki tesztelné magánban kereshet ismét).
-
burgatshow
veterán
válasz
sellerbuyer #92549 üzenetére
Kevered a szezont a fazonnal.
A kliens egy dolog, a torrent forrás (RSS feed, vagy figyelt mappa) meg egy másik. Amit Intelligencs írt is jó megoldás, ha az ember kizárólag számítógépről add hozzá feladatot a figyelt mappából, teljesen oké.
Az RSS feed-t én személy szerint azért szeretem, mert az telefonról, tabletről, idegen számítógépről is, bárhonnan működik. Csak hozzá kell adni a feladatot az RSS feedhez (az említett oldalon a könyvjelzők közé kell menteni) és nem kell bajlódni a torrent fájl letöltésével, semmivel, a Download Station simán felveszi onnan, letölti és kész.Amúgy a DS-sel egy bajom van az automatikus letöltés leállítás kapcsán de talán túlélem: valóban tud seed ratio vagy eltelt idő után törölni feladatot, de a kettőt egyszerre nem tudja. Tehát törölje a torrentet, ha már legalább 48 órája seedelve van, vagy mit tudom én 2-es visszatöltési arányt elérte... De tényleg ez legyen a legnagyobb bajom.
-
merqree
őstag
“Tele a net ezzel a gonddal, nem arról van itt szó ki hisz kinek
Köszönöm!”
Mutass a kamu Facebook hirdetések elégedett vásárlóink kívül olyan fórumot, weboldalt, csoportot, ahol az elégedett felhasználók egymást tapossák.
Jaaaaaaah,, hogy azt soha senki nem írja, hogy működik neki valami, és nincs vele baja. Szívesen.
(sajnos nem látom hány letöltése van a Synology drive-nak, legyen egy millió. Abból tele a net kb 1000 elégedetlen felhasználóval. A maradék 999000 ember meg elégedett. Ők ritkán vagy soha sem sírják tele a netet, hogy működik valami.) -
sellerbuyer
őstag
válasz
Intelligencs #92547 üzenetére
Tegyük hozzá: az is beállítható, hogy ha bizonyos feltételek teljesülnek (mondjuk már 48 órája megy a seed), akkor törölje a torrent fájlt és a feladatot a listából. A legkényelmesebb, legjobb módszer és legjobb torrent kliens. Valamiért itt sokan mégis az RSS feedre esküsznek, mert szerintük kényelmesebb megoldás. Engem erről még nem tudtak meggyőzni.
Egyetlen hiányosságát tapasztaltam más kliensekkel szemben: amikor törlöd a feladatot a listából, akkor nem tudsz olyan opciót választani, hogy a fájlt is törölni szeretnéd. Így ezt külön manuálisan kell törölnöd, pedig mondjuk már rég megnézted a filmet, így a feladat törlésekor egy mozdulattal törölhetnéd azt is. Ez apróbb kellemetlenség, de nekem azért kicsit fáj, mert előszeretettel használtam ezt az opciót más klienseken anno. Ezzel együtt is, nem véletlenül használom ezt.
-
huan
őstag
válasz
burgatshow #92544 üzenetére
Természetesen nem lövöm ki, sosem lőttem ki semmit mióta alma van és a háttérben futás is be van kapcsolva, de nincs ennyi ebben, valószínű nálam a hiba. Korábban megvettem a PhotoSync-et, most előveszem és ismét kísérletezek vele.
(#92546) merqree : Tele a net ezzel a gonddal, nem arról van itt szó ki hisz kinek
Köszönöm! -
A download station tud figyelni egy megadott mappát, ahova ha bekerül egy .torrent fájl azonnal elkezdi letölteni. A NAS-on kijelölsz egy mappát, amit csak erre a célra használsz, egy olyan shared folderen, ami egyébként is fel van csatolva a gépedre.
Fogsz egy böngészőt, amit egyébként nem használsz semmire, fel sem lenne telepítve, nálam ez az opera. Az operát úgy állítod be, hogy ha letöltesz egy fájlt, akkor azt rögtön ebbe a figyelt mappába töltse le. A jövőben az operát csak ncore nézegetésre fogod használni.
És akkor így működik a történet:
User operával nézegeti az ncore-on a felhozatalt. Meglát egy neki tetsző filmet, vagy akármit, rákattint a letöltés gombra, és kész. A .torrent fájl a háttérben letöltődik a megadott mappába amit a NAS figyel. Onnét 1-2 másodperc alatt felszippantja a .torrent fájlt, és elkezdi letölteni. És ha elkészült, a letöltött torrent szépen megjelenik a definiált letöltési mappában.Ezzel a módszerrel bármilyen számítástechnikai félanalfabéta tud letölteni, pl. az öcsém. De ezt a módszert állítottam be kb. mindenkinek, akinek Syno NAS-t telepítettem.
-
merqree
őstag
válasz
burgatshow #92544 üzenetére
Nem hisznek nekünk, hagyd….
-
burgatshow
veterán
-
huan
őstag
válasz
merqree #92535 üzenetére
"iOS alatt csak Synology Drive-ot használok a fényképek mentésére" minden beállítását teszteltem már hosszú távon. Egy idő után nem tölt fel, ha"emlékezett rá", ha nem, sajnos.
Nem percenként készülnek a képek, ez tiszta, de ha az alkalmazás már nem fut, akkor ez tökmindegy.
"Nekem be van kapcsolva, mert az iCloud-ra is mennek fel a képek." ez nem függ össze. Ha nincs bekapcsolva akkor is felmennek, csak a telefonon nem marad eredeti méretben (helytakarékos).
A lan-os kérdés arra vonatkozott, hogy tapasztalat alapján különbség van lan ip, quickconnect és dns-címre történő feltöltések között, sebességben is persze. -
huan
őstag
válasz
burgatshow #92531 üzenetére
"Ez nem igaz." ,de igaz sajnos, azóta már más is írta.
"Ez normális mert az authentikációt a NAS végzi." az authentikáció lehet normális, de ez ellehetetleníti a folyamatos működését az alkalmazásnak. -
Gombinyó
őstag
Qbitorrenttel töltök le, saját gépről tallózom a torrent fájlt a webes felületén.
Nekem is 4db 18tb diszk van, csak wd gold. Élettérben lehetetlen normálisan elhelyezni, próbálkoztam én is mindenhogy, de végül ki kellett kábeleznem a spájzba. Ezek a nagy hdd-k hangosak sajnos.
-
Louro
őstag
Ki hogyan tölt le nmagról? Vagy mindig töltsem le a .torrent kiterjesztésű fájlt, másoljam át, majd tallózzam be a programba? Bízok benne, hogy van jobb megoldás
A qBit RRS olvasójával az a bajom, hogy a fájlméret és pár dolog hasznos lenne, mert ha van két megosztás, akkor nem mindegy, hogy 10 vagy 20 GB. Sokat elárul a megosztott anyagról.A lemezt 25 órán át ellenőrizte. Végre megvan és hibátlan. Most pörög a feltöltés a tárhelynek
Már csak a kattogásra kell valamit kitalálnom. A lemez és a helye közé tettem szövetes tappancsot - olyat, amilyeknek egyik oldala ragacsos és bútor alá szoktuk tenni -, de így kattog. A szekrény elég üres és szerintem ez is ráerősít a zajra
De lehet, hogy az van, mint amit olvastam, hogy 8 TB felett hallhatóan hangosabbak a lemezek (Seagate Exos X18 18 TB).
-
merqree
őstag
Olvasom mások hozzászólását, és UFOnak érzem magam.
iOS alatt csak Synology Drive-ot használok a fényképek mentésére, és az menti a fényképeket a NASra. A 2FA-val egyszer kellett belépnem, de akkor kiválasztottam az "Emlékezzen rám" lehetőséget, azóta nem kért 2FA kódot.
A mobilon úgy van beállítva a fényképek biztonsági, hogy bármikor feltöltheti a fényképeket, nem csak töltéskor, és nem csak wifin keresztül, illetve a videókat is feltölti.Amiről BFeco írta, a 3 perces "szabály", arról ugyan nem tudtam, de mivel nem perceknént készülnek a képek nálam, így ez eddig fel sem tűnt. Igaz az is, hogy nagyon ritkán nézek rá a NASra, hogy mennyi kép van valóban feltöltve.
"- Be kell lennie kapcsolva a Fotók "Letöltés és eredetik megőrzése" iPhone-on. Ez ugye az eredeti méretet tárolja az iPhone-on, ami hely igényes."
Nekem be van kapcsolva, mert az iCloud-ra is mennek fel a képek."- Csak saját,otthoni lan-on működik biztosan, vagy távolról, interneten keresztül is?"
Nekem a NASon fut egy VPN szerver, és kizárólag arra csatlakozva érhető el a NAS külső hálózatról. (Feltéve, ha a kérdés a NASra vonatkozott és nem a Beestation-re) -
BFeco
aktív tag
válasz
burgatshow #92533 üzenetére
Szia!
Mert a Synology sem írja, hogy biztosan menti a képeket! Én így értelmezem és tapasztalom is.alkalmazások csak akkor tudnak biztonsági mentési feladatokat végrehajtani, ha normál körülmények között nyitva vannak. Ha azonban megnyitja eszköze Beállítások > Általános > Alkalmazásfrissítés háttérben oldalát, és engedélyezi a funkciót a cél Synology alkalmazáshoz, akkor előfordulhat, hogy a fájlok ideiglenesen feltölthetők a háttérben (a tényleges végrehajtási időt az iOS rendszer határozza meg.
Kiemelem az utolsó mondatot!
...akkor előfordulhat, hogy a fájlok ideiglenesen feltölthetők a háttérben (a tényleges végrehajtási időt az iOS rendszer határozza meg...Én és ügyfeleim használják a Synology Photos-t. És bizony rá kell nézni (előtérbe hozni) az alkalmazást mert a NAS-on nem mindíg naprakész a fotó állomány. Főleg aki sokat fotóz! Lásd 3 perces korlát!
Nálam megy a Synology Photos és a PhotoSync is. Az utóbbi hibátlan. Mindegy, hogy telefon újraindítás, IOS frissítés... Működik biztosan!
Ide másolom a PhotoSync gyártójának a leírását:
....Az automatikus átvitel bizonyos szempontból korlátozott, amit az Apple által beállított korlátozások okoznak. Talán tudja, hogy az iOS-alkalmazások legfeljebb 3 percig futhatnak a háttérben (lezárt képernyő mellett, vagy ha a kezdőlap gomb megnyomásával a háttérbe kerül). Ez minden alkalmazásra érvényes, kivéve a telefonos, streaming- és GPS-követő alkalmazásokat, amelyek speciális engedélyeket kérhetnek – és természetesen az Apple saját alkalmazásaira. Ez az oka annak, hogy a PhotoSync nem fut folyamatosan annak ellenőrzésére, hogy elért-e egy helyet, vagy vannak-e új fényképek az eszközön.
A PhotoSync regisztrálja azokat a helyeket, amelyeket az automatikus átvitel beállításaihoz adott az iOS rendszerben, és az iOS felébreszti a PhotoSync-et, amikor Ön elér egy ilyen helyet. link -
BFeco
aktív tag
válasz
burgatshow #92531 üzenetére
Szia!
A Synology link a háttérben történő fotó mentésről ezt írja.
iOS
Az iOS rendszer korlátai miatt az alkalmazások csak akkor tudnak biztonsági mentési feladatokat végrehajtani, ha normál körülmények között nyitva vannak. Ha azonban megnyitja eszköze Beállítások > Általános > Alkalmazásfrissítés háttérben oldalát, és engedélyezi a funkciót a cél Synology alkalmazáshoz, akkor előfordulhat, hogy a fájlok ideiglenesen feltölthetők a háttérben (a tényleges végrehajtási időt az iOS rendszer határozza meg).
Ha először futtat biztonsági mentést, és nagyszámú fényképet vagy videót tárol az eszközön, javasoljuk, hogy a kikapcsoláshoz kapcsolja ki vagy hosszabbítsa meg a képernyőzár idejét az eszköz Beállítások > Képernyő és fényerő > Automatikus zárolás oldalon. vagy meghosszabbítja a zárolási időt, újból megnyitva a célalkalmazást, és bekapcsolva hagyva a biztonsági mentés befejeződéséig. -
burgatshow
veterán
- A Synology Photos, a DS file és a Synology Drive iPhone-on az a probléma, hogy harmadik féltől való alkalmazás révén egy idő után bezáródik a háttérben. A Beesation mobil alkalmazása is ilyen iPhone-on?
Ez nem igaz. Már vagy legalább 2 éve (de lehet több), működik a háttér szinkronizáció (otthonról és quickconnect-en keresztül is). Ehhez egyedül a Background App Refresh-t kell engedélyezni és már csinálja is. Ja meg nem szabad kilőni az alkalmazást az App Switcher-ből. De amúgy is felesleges gyilkolászni az alkalmazásokat, alapvetően többet veszítesz vele mint nyersz.
- Időnként megerősítő kódot kért az összes alkalmazás a nas kétlépcsős azonosítása miatt és így nem is szinkronizál. a Beestation is ilyen? (Így nem is tudjuk, hogy nem szinkronizál, míg meg nem nyitjuk!)
Ez normális mert az authentikációt a NAS végzi. Ha nem szeretnéd, hogy így legyen, akkor csinálhatod azt amit én is például: csak a fotóknak/drive-nak csinálsz egy ulyen dedikált felhasználót, amely csak ezekhez az alkalmazásokhoz fér hozzá és nem állítasz neki 2FA-t.
A többire nem tudok válaszolni mert nem ismerem, de amit a Beestation-nel meg szeretnél oldani, azt a NAS-sal is meg tudod oldani korlátozások nélkül.
-
gyugyo79
addikt
Ez egy butított NAS aminek a célközönsége az akinek az már bonyolult és benyalják a Syno reklám hülyeségeit vagy akik tudják mit vesznek de nekik elég ennyi is ezért az árért...
Ezzel szerintem az összes kérdésedre választ kaptál lévén, hogy van NAS-od. Igen ennél sem számíthatsz jobb mobil kliensekre és a lehetőségeid terén is csak annyi a max. mint amit a NAS -ból ki tudsz hozni nincs semmi + funkciója ami neked pld előnyt jelentene.Az általad linkelt lap alján van egy Gyakori kérdések ami sok mindent tisztáz + a Syno fórumán is sok alap kérdésre adtak választ amikor tesztelőket kerestek rá.
-
huan
őstag
Sziasztok,
Az iPhone felhőmentes fotótárolásával kapcsolatban keresem a lokális megoldást.
Synology Beestation-nal kapcsolatabn szeretném kérdezni, aki használ ilyet, vagy aki ismeri a működését, mert beruháznék egyre, ha használhatóan működik:
- A Synology Photos, a DS file és a Synology Drive iPhone-on az a probléma, hogy harmadik féltől való alkalmazás révén egy idő után bezáródik a háttérben. A Beesation mobil alkalmazása is ilyen iPhone-on?
- Be kell lennie kapcsolva a Fotók "Letöltés és eredetik megőrzése" iPhone-on. Ez ugye az eredeti méretet tárolja az iPhone-on, ami hely igényes.
- Időnként megerősítő kódot kért az összes alkalmazás a nas kétlépcsős azonosítása miatt és így nem is szinkronizál. a Beestation is ilyen? (Így nem is tudjuk, hogy nem szinkronizál, míg meg nem nyitjuk!)
- A háttérben futó alkalmazásoknál engedélyezni kell az adott alkalmazást. A Beestation-nál is?
- Csak saját,otthoni lan-on működik biztosan, vagy távolról, interneten keresztül is?
- A Beestation tartalma elérhető lokálisan akár, hogy a mentett tartalma elérhető lehessen mondjuk nas-ról, vagy a Beestation-on van és kész? Ha megtelik a 4Tb akkor mi van?
Köszi!
-
Pubszon
veterán
Én egy Letoltes nevű mappába töltök le mindent és rászánom azt a napi/heti 1-2 percet hogy szortírozzam.
De ha az oldal tudja az egyéni RSS-t, akkor lehet be lehet állíani, hogy a filmeket a Filmek mappába, a zenéket a Zene mappába stb töltse le. Ez az oldal beállítási lehetőségétől függ. NC tudja, BH sajnos nem. -
Louro
őstag
Egy gyakorlati kérdéssel jönnék, amire sem itt, sem máshol nem találtam tippet. (Előre is elnézést, de a hétvégén lehet aktívabb leszek
)
Ki hogyan oldotta meg a torrent letöltéseit? Gondolok itt arra, hogy letölt családi fotóalbumokat, videókat, rokon szoftverjeit tesztelési céllal. Mivel a fotókra és a videókra külön mappát tervezek, így kissé zavarban vagyok, hogy hogyan oldjam meg.
Vagy minden letöltésnél adjam meg a célmappát és ne egy "Letöltés" mappa legyen, hanem mindig válasszam ki a végleges helyét a letöltött anyagnak? (Így leírva ez tűnik logikusnak.)
-
Louro
őstag
Na ma jutottam oda, hogy elveszítsem a NAS-szüzességem. Bár a hét elején érkezett, de piszok sok munka volt
Most fut a lemez-ellenőrzés. Inkább menjen. De ahogy számoltam, több lesz, mint 1 nap (18 TB lemez). Bár az is furcsa, hogy 3 TB szinte el is tűnt. Értem, hogy valamennyit lecsípnek, de na....
Amiért amúgy írok is, kicsit olvasgattam és az igaz, hogy két lemezes NAS esetén, ha nem RAID-et akarok, akkor az egyik BASIC, másik SHR kell legyen? Vagy ez már régi infó és mindkettő lehet BASIC? Nem akarok tükrözéssel vacakolni. Akarok majd USB-re kötni egy külső tárolót, amire majd valahogy - volt itt szó róla, visszaolvasok - átvarázsolom a szükségesebb mappákat.
Különben egyelőre ezen mentem végig. Kicsit furcsa, hogy DSM settings nem volt a Hálózat alatt. Pedig megnéztem az admin fiókkal is :/
-
thornadoj
aktív tag
Sziasztok!
A photo stationnal kapcsolatban lenne egy problémám. Azt szeretném, ha néhány felhasználó, csak egy almappához férjen hozzá. A fő mappát a dsm-ben nem engedélyeztem ezeknek a felhasználóknak, de a photo stationban engedélyeztem nekik azt a bizonyos almappát, viszont ők azt üresnek látják. Mit rontottam el? -
Tamarel
senior tag
válasz
Tamarel #92500 üzenetére
Azt olvastam, hogy Q35-tel linux alatt a host cpu negyedével kevesebb terhelést kap. Sok paraméterben nincs érdemi változás, de a cpu pont elég.
Két vm-et raktam át, az egyik túlélte, a másik újratelepítést igenyelt.Jelentősen jobban reagál mindkettő és a nas / ssd hőmérséklete alacsonyabb.
-
DasBoot
aktív tag
válasz
Borisz76 #92511 üzenetére
Igen, van egy 212j-m és vennék egy 223-at, de a 124 pár 10000ft-tal olcsóbb. Ha van ilyen lehetőség, akkor felhasználnám a régit is, talán felesleges lenne kidobni. Szóval nem lenne akadálya? Mint említettem a régiben van 2x1TB, az újban lenne 1db 2TB. Működésben mennyit számít az 1GB - 2GB memóriakülönbség. Mint ismert a 212j-ben is csak 1GB van.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
DasBoot #92510 üzenetére
Most olvastam a FB-on is ezt a bejegyzést.
Lehet mentést készíteni egyik NAS-ról a másikra.
Nincs akadálya.
Hyper Backup vagy hasonló alkalmazás amit a csomagkezelő központban találsz.....van több is.
Csak nekem volt furcsa a megfogalmazásod ?
Mentenél egy DS212j-re de ezt szeretnéd lecserélni ? -
DasBoot
aktív tag
Jó szerencsét! A következő kérdés merült fel bennem, miszerint egy DS124-ben lévő 2T vinyó adatait lehet-e backup-olni egy másik NAS-ra. Konkrétan egy DS212j-re, mert van egy régi, amiben 2db 1TB-os a HDD-k. Köszönöm a válaszokat. Ezt szeretném leváltani egy DS223-ra, vagy 124-re. Üdv.: Joe
-
Sly189
senior tag
Sziasztok,
megtudja nekem mondani valaki, hogy miért tölt fele akkora sebességgel [~50MB/s] lefelé a DS224+ NAS-om a \video mappából? Felfelé viszonylag jó.Általam létrehozott megosztott mappából viszont hibátlan, ~100MB/s
-
csomi1977
aktív tag
válasz
Saros139 #92503 üzenetére
a másodikon a statikus IP cím beállitás ? MESH-be nem lehet rakni őket?
Ha a másodikat LAN1re dugód nem switch lesz belőle?
https://www.asus.com/support/faq/1043044/ -
Sziasztok,
Nem tudom ez e a legjobb hely a kérdésemre.
2019-ben vásároltam egy Synology RS818+ NAS-t (16GB Ram + Rack 19" 2U beépítő szett). Terveztem hogy majd a filmeket erről nézem, tárolom rajt a cuccaimat, torrentezek. 1 évet volt számomra érdekes, azóta hébe-hoba bekapcsolom 2-3 havonta 1-1 napra hogy menjen, de nemigazán használom semmire, így arra gondoltam kivenném a rack szekrényből. Milyen árat képviselhet így használtan? Ha esetleg ebben segítenétek megköszönném. Őszintén megmondom már azt sem tudom milyen és mennyi HDD van benne annyira nem használom. Menni is azért nem megy mert csak jobban melegítené az amúgy is ventillátoros szellőztetéssel 30 fokos rack szekrényt. Simán rádob 2-3 fokot, így szinte mindig ki van kapcsolva. A filmezést meg elvitte a Netflix, HBO, Disney....Köszönöm előre a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Commodore 64
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- További aktív témák...
- ROG STRIX X870-F + AMD Ryzen 7 9800X3D + 32GB DDR5 + Sapphire 7900 XTX Pulse 24GB + Win11 PRO
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- Bomba ár! Dell Latitude 5590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W11 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!