- eBay-es kütyük kis pénzért
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Gurulunk, WAZE?!
- Rap, Hip-hop 90'
- sziku69: Szólánc.
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
valaki7697
újonc
válasz
ekkold #96853 üzenetére
burgatshow:
File System Defragmentation
Köszönöm szépen a tippedet!
Ettől esetleg van jobb alternatíva lemeztöredezettség-mentesítésre? Vagy más alternatíva sem jobb semmilyen szempontból (hatékonyság, gyorsaság)?
Milyen beállítással lenne érdemes futtatnom (vagy csak egyetlen egy lehetőség van)? Illetve kb. mennyi időt venne igénybe a 26 TB-nyi adat lemeztöredezettség-mentesítése? Közben ugye célszerű lenne nem használni sorozatot nézni se a NAS-t?
ekkold:
Csomagforrás
Megnéztem, az alábbi szerepel a listában, tehát elvileg számomra tökéletes:
qBittorrent v5.0.5
Minimális DSM firmware: 7.1-42661
Köszönöm szépen a tippedet!
Mivel kínai oldal, nem lesz bajom, ha így fogom használni? Te is így használod?
Lemeztöredezettség-mentesítés: igen, sajnos olykor tapasztalok irreális szaggatásokat is, azért is szeretnék a témával foglalkozni.
Úgy vélem, te nagyon jártas lehetsz e NAS-os témában.
1. Akkor azt mondod, a "Docker"-re nincs szükségem, ugyanaz a csomagforrásból történő telepítés végeredménye is, mintha "Docker"-rel lenne megvalósítva?
2. Lemeztöredezettség-mentesítésssel kapcsolatban esetleg te tudsz jobb alternatívát a "burgatshow" által említett alap szoftvertől? Vagy azzal kapcsolatban esetleg van beállítással/használattal kapcsolatos tapasztalatod?
Előre is nagyon szépen köszönöm a további tippjeidet is! -
csimpekve
tag
válasz
ekkold #96706 üzenetére
Az IP címem NAT-olt, de mindig is az volt. Ránéztem a routerre (TPLink AX1500, már szerintem egy éve nem léptem be) és kiabált a frissítésért. Frissítettem, és úgy néz ki jó lett.
Köszönöm az ötletet, és bocs' előbb kérdeztem, mint elindultam volna egy logikus hibakereséséi úton. -
boborján2
senior tag
válasz
ekkold #96658 üzenetére
Az említett programok annyit csinálnak hogy a film valós képkockái közé,mesterségesen generálnak még több képkockát és azt beillesztik lejátszás közben. Ezzáltal elérik azt, hogy ha a film csak 24 képkocka / másodperc (fps) sebeggéggel került rögzítésre , a lejátszó csinál belőle egy kamu 60fps filmet.
Előnye (már aki szereti) sokkal simább lesz a mozgás.
Hátránya ,hogy a gyors jeleneteknél belehibázhat, hiszen ott nincs valós adat, csak a program próbálja kitalálni mit kellene oda rajzolni.Van aki szereti és van aki utálja ,mert elveszíti a tipikus mozi feelinget. Tegyél vele egy próbát és döntsd el te magad. Google/chatgpt segít milyen megoldások vannak ,melyik lejátszóval.
-
Downsampling
senior tag
válasz
ekkold #94750 üzenetére
"Ha név szerint éri el akkor... a NAS neve nem változott esetleg? Nem került bele valamilyen spec (pl. ékezetes) karakter?" Nem
"PC-ről elérhető a NAS a neve alapján (tehát a névfeloldás jól működik a hálózatban)? Más hálózati beállítás nem változott (pl. a routerben)?" Igen, PC-ről elérhető, semmilyen beállítás sehol nem változott.
"IPv6 is van a hálózatban? Engedve vagy tiltva van a routerben, a NAS-on stb?
Régebbi cuccokat megzavarhat ha engedve van." Nem tiltva van, hanem nincs engedélyezve. Soha nem is volt.
"Hálózat speciális fülön engedve van a hálózatfelderítés:
SSDP, Bonjour ?" Igen, ezek még Magnat javaslatára (asszem) jó pár éve be vannak kapcsolva.
-
Downsampling
senior tag
válasz
ekkold #94740 üzenetére
Szerintem már többször leírtam: buta. Csak lejátszani tud. De azt, pl nem, hol hagytam abba egy filmet (sorozat nézésnél nagyon sokszor jól jött) és akár napok múlva is felkínálja, hogy onnan folytatja. Ráaádsul kb 6-8 kattintás után jutok be a megfelelő mappába a DLNA video station-nel, míg az SMB-vel pontosan a harmadikra (a TV bekapcsolástól).
Nekem sosem volt instabil az smb a Panasonicon, most van az első eset, hogy egyáltalán nem működik.
Koráábban, még 2020 előtt egy Zyxel NAS-ról is csodásan működött (de ment onnan Dune, Oppo is smb-vel, igaz ezek NFS-sel is), és aztán a DS215-tel is minden oké volt smb-n (is). Most nem. -
Bitpalace
senior tag
válasz
ekkold #94121 üzenetére
Igen, tudom hogy nem minden esetben jó, ha az ember frissít. Ezért is kérdeztem, mert sokszor úgy dobnak frissítéseket, (pl.: windowshoz is) hogy hibás. Gondolom azért szűnik meg a VS az új frissítésbe, mert vagy kevesen használják, vagy megszűnt a licensz. Passz. De én személy szerint a Tv app egyszerűsége és letisztultsága miatt szeretem. Ha lehet nem váltanék, viszont ott a másik oldala is a dolgoknak, hogy biztonsági szempontból nem elhanyagolható.
Egyedül egyetlen portot nyitottam neki, TCP protokollal, seedelés miatt.
Illetve, világszerte bárhová ha megyünk, akkor van egy Xiaomi Tv Box S 2.gen, amit saját telefonról megosztott neten keresztül lépek be a DS Video app-ba. Nem bízok a szállások belső wifi hálózatokban.Na már most nekem a tűzfalat a Bitdefender szolgáltatja, szvsz. egy relatív jó vírusírtó, mely a telefonon és tableten is fut háttérben. (Sok esetben spam sms-ket alapból tíltja...stb) Szóval szerintem hasznos. Nyílván nem megyek mindenféle oldalakra, csak keresni szoktam neten megbízható oldalakon, meg a "jogtiszta" fájlmegosztóhelyeket látogatom és itt ki is fújt. Többi itthoni eszközzel minden oké, szerintem relatív minden be van állítva amit alapból el kell követni hogy úgymond biztonságosnak mondható legyen. Egyszer sem kaptam figyelmeztetést, hogy bárki megpróbált volna belépni, mondjuk túl sok mindent nem fog találni rajta csak filmeket illetve sorozatokat.
Amit nem igazán értek, hogy amióta megvan az új Samu Tv, azóta a belső hálózatra a tv ip-jén kívül egy bizonyos Hon Hai folyamatosan ott van a belső wifi hálózaton. Nem tudom kideríteni hogy mi az és hogyan annyit tudok hogy a Taiwani Foxconn-hoz tartozik. Gyanítom hogy az új samu Tv-ben van valami, de nem tudom kilőni! Programokból nem sokat használok, de ami van az kb. 90% jogtiszta licenszelt termék. (Kivéve a Brave böngésző, imádom hogy reklámmentes szinte mindenhol Youtube-n is)
Szóval nem hinném, hogy személy szerint én lennék kitéve nagy áldozatnak, de aztán ki tudja -
gyugyo79
addikt
válasz
ekkold #94073 üzenetére
Akkor csak feltételezel dolgokat meg félre olvasol dolgokat ?
Mert tobias40 biztos, hogy nem a kínai, módosítottra írta, hogy próbálta (annyit segítek, hogy csak úgy azt nem lehet kipróbálni mert kell hozzá más is) ...Ez nem baj csak utána ne írd le tényként mert esetleg félrevezetsz valakit.
De akkor most a letöltés megy? Meg tudod nézni miben más ?
Azt már értem, hogy szerinted az nem gond ha leszednek valahonnan egy csomagot és aztán azt módosítva újra kiteszik ugyan azon a néven ....
-
-
gyugyo79
addikt
válasz
ekkold #94067 üzenetére
Mondjuk ha idéznéd azt a részt ahol azt állítom, hogy az imnks.com az konkrétan egzotikus lenne bár a Kína nyelvet veled ellentétben sokan nem hiszem, hogy beszélnék itt Magyarországon.
Viszont azt is láttam, hogy a fent említett csomagot jobban megmókolták mint gondoltam (csak elsőre nem olvastam figyelmesen).
Azon túl, hogy a boldog tudatlanság mindig hasznos, jó ha mindenki tisztában van vele, hogy azok is hasonló magasröptű hozzászólásokat szoktak írni akiknek az eszközeit terheléses támadásokra szokták használni az mellet, hogy ők teljesen boldogan elvannak úgy, hogy nem tudnak róla és egész addig amíg a poresz nem akad nem is zavarja őket ....
Ja és ezzel sem azt írtam, hogy nálad is biztos, fent áll ez a helyzet. Vagy ez a fenti driver telepítő bármi kárt okozna biztosan. Viszont a lehetősége megvan rá.Mint ahogy lehet a legtutibb ilyen oldal is pld. synocommunity ahol a fenti Kínai oldallal szemben letölthetőek rendesen a csomagok a webes felületükről így bele lehet nézni telepítés előtt és megnézni mi fog történni. (Persze ha te írod, hogy nyugi jó az az oldal, hisz neked bevált az sokaknak elég arra, hogy ezt az apró különbséget átugorjuk és ugyan arra a szinte emeljük a kettőt ). No de még a synocommunity -vel is előfordulhat, hogy oda megy hozzájuk gonosz Józsi és felkínál egy olyan összeget az oldalért, amire nem mondanak nemet és onnantól ha Józsi lecseréli a csomagokat akkor elég ha 1% szívja be akinek felugrik a frissítés .
Azt is értem, hogy ez tuti nem te leszel, mert te az leszel aki odamegy ezekhez és megmondja, hogy milyen hülyék voltak ...Mindig vannak olyanok akik (azt hiszik) tudják mikor kell frissíteni és mikor nem meg vannak olyanok akik úgy vannak vele, hogy remélem mindig szerencsés leszek és nem sz@pom be, és a lehető legjobban utánaolvasok mindig ....
-
akosxyz
senior tag
válasz
ekkold #93909 üzenetére
Én pont emiatt nem merek még a Nas-ra semmilyen privát dolgot tenni, egyelőre filmek és sorozatok mennek csak rajta.
Egyelőre csak ismerkedek az egész témával. Itteni leírások alapján és pár nagyon hasznos yt videó alapján beállítottam a biztonsági beállításokat, de még nem vagyok 100%-ig biztos benne, hogy mindent jól állítottam be. Direkt megváltoztattam a port számot, tuzfalat állítottam, azt pl yt video alapján(ezúton is köszi a videókat Itfroccs és Pintyo). De amíg ilyen kezdő vagyok, addig nem raknám rá a dolgaim. Valahol el kell kezdeni. Mondjuk így lakásfelújítás mellett csoda, hogy idáig eljutottam. Netről már elérem mondjuk, de így azért nem izgulok, max megnézik a filmeim.
Jaj és természetesen itt is köszi mindenkinek, aki válaszolt, a néha talán bagatel, kérdéseimre!(Lesz még pár, nem ússzátok meg
)
-
kis.zsolt
aktív tag
válasz
ekkold #93909 üzenetére
Teljesen jogos az álláspontod, és javarészt egyet is értek veled.
A sebezhetőségeket csupán azért soroltam fel, mert hiába nálunk (munkaadómnál) is a havi cyber-tréning, hiába az e-mailes láblécben a figyelmeztetés, hogy ne kattints, plusz a webes szűrések, mégis látom a júzereket, hogy odaklikkelnek, ráböknek, megnyitják.
Persze otthon picit jobb a helyzet, mert csak a macska nincs (még) kiképezve, mégis felvállalom, hogy paranoiás vagyok, és mániákusan frissítek. -
kis.zsolt
aktív tag
válasz
ekkold #93898 üzenetére
Nem nekem címezted, de engedd meg, hogy én is válaszoljak.
A DSM 7.2.2 legutolsójában ennyi CVE lett javítva:Javították a ghostscript biztonsági sebezhetőséget (CVE-2024-29510).
Javították a netatalk biztonsági sebezhetőségeit (CVE-2024-38439, CVE-2024-38440, CVE-2024-38441).
Javították a Terrapin Attack biztonsági sebezhetőségét (CVE-2023-48795).
Javították a glibc biztonsági sebezhetőségét (CVE-2023-4911).
-
-
akosxyz
senior tag
válasz
ekkold #93892 üzenetére
És ugyanúgy állítom be, mint az ncore rss-t? Az egyéni rss linket bemásoltam, de megnézni, hogy mi van benne, azt sehol nem tudom bithumenen. Raktam be új dolgot, de nem tölti le.
Közben sikerült megoldanomAnnyi, hogy lehet külön mappákat csinálni, mint pl ncore-n? Hogy a sorozatokat és filmeket is külön mappába tudjam tölteni?
-
boborján2
senior tag
-
válasz
ekkold #93561 üzenetére
"Ugyanis magyar nyelv esetén Zene, Fénykép mappák jelennek meg, de a barátom aki angolul használja ott Music, Photo."
Pontosan ugyanez a problémám, ezek tök feleslegesen vannak ott. A miniDLNA-t pedig be lehet úgy állítani, hogy "rögtön" csak a saját megosztásaim jelennek meg, nem kell felesleges szinteken átlépni. Ezeket még az Egyedi stílusok testreszabásával sem lehet kiirtani. -
Patice
Topikgazda
válasz
ekkold #93555 üzenetére
NE csak az indexelést nézd...
A DSM-ben a Főmenü gombra kattintva a bal felső sarokban van külön alkalmazása a Médiaszervernek, katt...
Általános beállítások --> DMS menü stílus --> valamelyik Egyedi stílust választva aktív lesz a "Testreszabás gomb" és ott már tudod szerkeszteni, hogy mi látszon a TV-n, meg mi nem. -
Borisz76
nagyúr
válasz
ekkold #93555 üzenetére
Ha ezeket kiveszed , akkor a TV-n is eltűnik a "mappa" ?
Azért írom idézőjelben a mappát mert tudomásom szerint , amik a TV-n megjelennek....azok nem mappák, hanem KATEGÓRIÁK.
A NAS-on pedig beállítható , hogy egy adott mappád mit is tartalmaz....videó , zene vagy képek.
Így a TV-n abban a kategóriában jelenik meg a tartalma.
Mondjuk a Syno gyári Média Szerver-ében szerintem nincs is lehetőség ezeket kivenni.... -
Patice
Topikgazda
-
Sanya
nagyúr
válasz
ekkold #93161 üzenetére
Lokális hálózaton a DLNA is jó lehet. Ha már nem vagy otthon, vagy a szülővel, testvérrel, sógorra, apóssal, ilyesmivel is meg akarod osztani, akkor jönnek a PLEX, Jellyfin, Emby szóba.
Annyival tud többet, mint a DLNA, hogy ha a videó formátuma nem megfelelő, akkor képes transzkódolni, azaz átrakni másik codec alá, és a tévé már is le tudja játszani. Emellett a videókhoz borítót pakol, esetleg előre berakja a chaptereket, fejezeteket, és aszerint tudsz léptetni, magától képes letölteni a feliratokat, stb.
Én a félokos tévémen (csak videólejátszási képesség lokális hálózatról) DLNA-t használok, míg a többin DS-Videót, majd most Jellyfin-t. -
4D4M
senior tag
válasz
ekkold #92791 üzenetére
A filestation-ös tökéletes lenne (kizárólag egy egyszer használatos jelszó lejárati idővel), de feltölteni nem lehet vele. A felhasználó létrehozása nagyobb odafigyelést és tapasztalatot igényel és nem vagyok benne biztos, hogy minden jogosultságot sikerült úgy belőni, ahogy arra szükség lenne.
FileZilla kezeléséhez sem kell pilótavizsga
~
Nyilván, de sokkal bonyolultabb, mint rákattintani egy linkre és beírni egy jelszót (: -
ekkold
őstag
válasz
ekkold #92573 üzenetére
Ismét egy kis csiszolás a "hobbi projektemen".
(Szerintetek jobb ez a stílus, mint az előző?)
Nekem még DSM 6.1.7 fut a NAS-on, (nginx+php5.6), de most kipróbáltam DSM7 alatt is (php7, és csak egy virtualbox gépen). Szerencsére semmit sem kellett átírni, úgyanúgy működött.
Közben rájöttem arra is, hogy a legtöbb film, a video track átkódolása nélkül is (sima stream copy -val) átalakítható MP4-re, csak egy MP3 hangsávot kell hozzárakni, és akkor a böngésző is gond nélkül le tudja játszani. Ez még az én öreg PC-men is megvan 5...10 perc alatt.
Nem is értem, hogy pl. a firefox miért nem tud MKV videókat lejátszani, amikor ugyanazt a H264 video stream-et, MP4 konténerbe csomagolva simán lejátssza. -
sellerbuyer
őstag
válasz
ekkold #92723 üzenetére
Ez a HDD sebesség téma koránt sem ennyire egyszerű. Ott van egy fizikai mozgás, van elérési idő (ami ugyan cache-el csökkentett), fordulatszám és még egy csomó minden fizikai és egyéb befolyásoló tényező. Ezért lehetséges az, hogy míg papíron akár 130MB/s is lehet egy szekvenciális (írás!) sebessége, én még életemben nem láttam 110-nél többet, azt is csak amíg bírta a cache! Az sem mindegy, hogy nagy fájlt, vagy sok kicsit másolsz, utóbbival drasztikusan le tud csökkenni a sebesség, stb-stb... Az SSD mindenképpen gyorsabb megoldás lesz, akkor is ha ugyan az a sávszél áll rendelkezésre. Nálam a munkára használt kötetbe 3db ipari SSD került SATA 0-ba rendezve, 10 Gbites belső hálózati eléréssel a munkaállomások felé. Így ki tudom használni a maximális sávszélességet és úgy lehet dolgozni a NAS-ban lévő SSD-ken, mintha csak közvetlenül a PC-ben lennének. Játékokat is ezekről futtatok, észre sem veszik, hogy nem a PC-ben vannak a forrás meghajtók.
-
Noresz7777
csendes újonc
válasz
ekkold #92708 üzenetére
Természetesen megvolt a port forward is!
De az a furcsa, hogy a DSM Web services portja 54440/54441-en volt (ez működött a quick connect-el belső és külső hálóról is), és ha ekkor a DDNS-t hagytam defaulton, vagy átállítottam (természetesen port fowardal is), akkor a DDNS nem működött.
Most hogy visszaállítottam mindent az 5000/5001-es portokra (Web sevices, DDNS, portforward), így működik a quick connect is, meg a DDNS is mindenhonnan.
-
Noresz7777
csendes újonc
válasz
ekkold #92678 üzenetére
Ha kihúzom akkor már nem nyitott a port.
A belső hálózatról másik porton lépek be, az 54441.
A böngészőben próbáltam mindenhogy, https:// kezdettel is.
Ugyanarra a hálózatra csatlakoztatott laptopról próbálok belépni, illetve mindig megpróbálom mobilról is, mobilnetet használva, mert egyébként is az lenne a cél. -
ekkold
őstag
válasz
ekkold #92355 üzenetére
Még egy kis folytatás, az előző szálhoz (főleg azoknak akik korábban tesztelték már). Megtaláltam a módját, hogy ne csak sftp stream-ot lejátszó programmal menjen a távoli filmlejátszás. Azaz a saját készítésű filmnézős oldalam már http/https streamet is tud, és a video fájlok egy részét a böngészőben is le tudja játszani (amelyik típust a böngésző támogatja Firefox: MP4, Chrome: MP4 és néhány MKV is). Sajna dyndns nevemet valószínűleg hekkeli valaki, de van másik is (aki tesztelné magánban kereshet ismét).
-
boborján2
senior tag
válasz
ekkold #92476 üzenetére
Simán telepíthető áruházból droid tv-re, viszont ott a lejátszási képességei nem túl acélosak. Ha jól emlékszem pl. DV tartalmat nem is tud , vagy bugos vagy valami ilyesmi.
Ha android tv , akkor vimu , vagy kodi. Esetleg a saját lejátszója. (TCL tv)
Nálam kisgyermek mellett (esti halk filmnézés) a kodi preferált, mert ott külön erősíthető a center sáv.
Így halkan is megmaradnak a párbeszédek és nem ordít a többi sáv a hangban. -
ekkold
őstag
válasz
ekkold #92355 üzenetére
Ugyan a kérdés magánban jött, de nem csak egy embertől, így itt próbálok válaszolni. Hogyan lehet a korábbi hozzászólás szerinti megoldáshoz hasonlóan, minimális erőforrásigénnyel, a távoli filmlejátszást (ill. megosztást) a legegyszerűbben kipróbálni ill. megvalósítani?
1: SFTP bekapcsolása, ne a standard porton legyen:
Csoport létrehozása a videókhoz hozzáférők számára
(csak olvasási joggal!!!):
Videót néző felhasználó(k) létrehozása :
Port kifordítása a net felé (csak egy példa, routerfüggő a beállítás):
A távoli eléréshez célszerű ha van egy DynDNS elérésünk
(megint csak egy példa):
Ha a fentiek megvannak, m,ár indulhat is a távoli lejátszás VLC playerrel, valahogy így:
Természetesen a dyndns név helyett ip címmel is megy. A VLC reklamálhat az ssl tanusítvány hiánya miatt (ha nincs tanusítványunk a dns névre), de attól még működik.
Ha a jelszót nem tesszük be a linkbe akkor a VLC be tudja kérni a nevet és a jelszót.
Bocs a hosszú hozzászólásért, de remélem talán lesz akinek hasznos volt. -
ekkold
őstag
válasz
ekkold #91941 üzenetére
Volt egy korábbi szál, amire első körben nem találtam nekem tetsző megoldást, igazából néhány video fájl, minél egyszerűbb megosztása lett volna a fő cél. De úgy, hogy ne kelljen letölteni, hanem online azonnal nézhető legyen.
Egy másik fórumban az emby-t ajánlották, ami egyébként tényleg klassz, csak éppen az erőforrásigénye bőven túlmutat egy J1900 procira épülő NAS teljesítményén. Egyetlen film lejátszása esetén is 100% terhelésen ment a NAS-ban a processzor. Ezután kikapcsoltam a transzkódolást, de így is 30% prociteljesítményt foglalt le.A végén nekiálltam és készítettem egy saját megoldást. Lásd a lenti képeken. Jelszavas beléptetés után készít egy listát az elérhető állományokról, amikor rákattintunk egy fájlra, akkor egy .M3U playlist fájlt tölt le a böngésző, ezt VLC playerrel vagy SMPlayerrel célszerű megynyitni, és már indul is a film. A böngészőben beállítható, hogy mindig a VLC-vel nyissa meg a playlist fájokat, és akkor kattintás után egyből megy is.
Mivel ilyenkor lényegében csak fájl kiszolgáló a szerver, ennek a prociterhelése majdnem elhanyagolható (10db fullHD filmet indítottam el egyszerre és az sem "ültette le" a szervert)
Aki szeretné tesztelni, kipróbálni, privátban kérhet hozzáférést.
-
sellerbuyer
őstag
válasz
ekkold #92282 üzenetére
Ahha, ezt a DS is tudja, így továbbra sem értem a több kliens használatának értelmét.
Én mondjuk itthon dolgozom és egész nap gép előtt vagyok, soha nem akarok az Antarktiszról letölteni, tehát nekem aztán tökmindegy, hogy rss, vagy torrent elkapás, nekem az utóbbi is megfelel simán. De ilyesmi eszembe sem jutna, hogy a NAS erőforrásait pazaroljam (pedig nem épp a legrosszabb NAS-om van, nem a leggyengébb kiépítésben, elhiheted) redundáns szoftverekre, különösen, hogy ügyfeleket is kiszolgálok vele.
-
kis.zsolt
aktív tag
válasz
ekkold #92256 üzenetére
A Deluge-ra figyelj, mert nem mindegyik virágbolt szereti. Leírják melyek a támogatott kliensek, melyek a megtűrtek, és melyek a tiltottak - és persze azt is, hogy miért.
Évekkel ezelőtt a kedvenc virágboltom nem javasolta a Deluge-t, de azóta bizonyára javult a helyzet. -
sellerbuyer
őstag
válasz
ekkold #92255 üzenetére
Használtam a Transmissiont, qbitet és most már a Download Stationt is. Ha utóbbit használod, teljesen feleslegesen használsz mást torrentre. Érdekes, hogy azt tapasztalod, hogy bármelyik gyorsabb lenne, miközben tök ugyan azt használja az összes. Nem igazán értem ezt a gyorsaság dolgot. Amennyiben van elég seedelő, mindegyik pont ugyan annyira gyors, semmi különbséget nem láttam, illetve a DS egyszerűen tökéletes a feladatra. Nem is értem, hogy ha egy szoftver tudja azt ami neked kell, miért kell ugyan arra a feladatra egy másikat használnod. Teljesen feleslegesen pocsékolod az erőforrásokat. De ez csak az én véleményem.
-
Multibit
nagyúr
válasz
ekkold #92260 üzenetére
De ha neked mindegy, akkor miért foglalkozol vele?
Épp ez az, hogy nem foglalkozok vele. Évek óta ugyanaz a kliens működik nálam. Nem cserélgetem, nem próbálkozok, nem agyalok azon, hogy melyik, hány %-kal gyorsabb, vagy takarékosabb az erőforrásokkal. Az a kevés sorozat, ami az asszonynak kell, bármivel lejön. Én leginkább zenét hallgatok (nem letöltésből), vagy olvasokAzok a réteg filmek, amik érdekelnek, már régóta a médiás NAS-on pihennek.
-
kis.zsolt
aktív tag
válasz
ekkold #92221 üzenetére
Szia!
Qbittorrentet Dockerben futtatom. Minden nap, minden külön konténert leállít, és ellenőriz a WatchTower. Ha van új verzió, frissít, és elindítja, ha nincs, akkor csak elindítja a már leállított Konténereket. Bő 3 hónapja használom a legnagyobb megelégedésemre. Még önmagát is képes lecsekkolni, hogy friss-e
-
kis.zsolt
aktív tag
válasz
ekkold #91175 üzenetére
27 év IT múlt, 14 év NAS-olás, majd a Transmissionból való teljes kiábrándulás után azt kell mondjam: elk*rvult a Synocommunity, és az ott letöltheő appok már kínai/koreai karakteresek, és bottal sem piszkálnám azokat. Nekem sok dolog nem is ment az SPK telepítésével. Furcsamód Dockerben semmi gondom, sőt, kezdem qBittorrenttel utólérni az 5 évvel ezelőtti Transmissionos helyezésemet azon a titokzatos torrentoldalon.
És még egy piszokfontos dolog: ha nem Syno forrásból telepíted, akkor NEM NATÍV!!!
Új hozzászólás Aktív témák
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- EAFC 25
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Parfüm topik
- Formula-1
- Milyen légkondit a lakásba?
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- További aktív témák...
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- Lenovo Legion Pro 7 i9-14900HX 64GB RAM 2TB SSD 16" QHD+ 240Hz RTX 4080 12GB 175W DOBOZÁBAN, MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest