- gerner1
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- bb0t: A könyvelő szakma halott?
-
LOGOUT
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.05.22)
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
BrandonXXV #17964 üzenetére
RAID0-nak abszolút semmi értelme NAS esetén. A RAID0 nagyon szuper volt arra, amíg nem volt SSD, és az asztali gépben két diszk volt RAID0-ban és azon volt a rendszer, valamelyest kiküszöbölve a fizikai diszkek lassúságát. (Persze az adatokat akkor is külön lemezen illett tartani.) No de egy NAS-ban??? Amelynek lényege az adatok megbízható tárolása? Azért a nüansznyi sebességelőnyért? Amit ráadásul csak a komolyabb NAS-ok esetén tapasztalsz meg (ha egyáltalán), mert a kicsit is gyengébb vasaknál aztán olyan minimális lesz az előny, hogy észrevehetetlen.
Vagy RAID1-et használj (SHR), vagy különálló köteteteket. Ne feledd, hogy ha különálló köteteteket használsz, akkor is meg tudod oldani a gyári backup programmal, hogy a fontos adatokat az egyik lemezről mondjuk éjjelente backupolja a másik lemezre. És akkor nem kell "elpazarolnod" egy lemezt, hanem van két különálló köteted, és mégis megvan minden fontos adat kétszer, max. egynapi cuccod veszik el.
Én speciel SHR-t használok, nekem minden fontos adatom tükörben van. Azt pedig, hogy a filmek és egyéb csacskaságok ne pazarolják a biztonságos tárhelyet, úgy oldom meg, hogy nekem az USB-n rádugott lemezre mennek a torrentek plusz azon van az első körös (napi inkrementális) mentés is. A többi kört most nem fejtem ki (tükrözés apámék NAS-ára hetente egyszer, stb.).
Szóval bármit, csak RAID0-t ne.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Egyelőre túlmelegszenek a Huawei új AI gyorsítói
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Könyvajánló
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- Nintendo Switch OLED 64 + 512GB (kiegészítőkkel)
- Samsung S25 Ultra 12/512 GB titánszürke 3 év Alza garanciával
- HP Omen i7-8700K, GTX 1050Ti 4Gb, WiFi, Bluetooth
- Samsung S23 Ultra 12/512GB, Dual SIM, független, 2026 Febr garis, magyar vásárlás
- Több Db újszerű 2280 2242 2230 NVME SSD 0-11 Nap 100/100%
- Bomba ár! Dell Latitude 7420 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" 4K I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-beszámítás! Számítógép PC Játékra! I3 14100F / RTX 3060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest