- gerner1
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ghost84
aktív tag
Mi történt a NAS-al??
Egyik percről a másikra küldött egy ilyen emailt "Kedves felhasználó!
A(z) Synology eszköz rendszerkötete (Root) összeomlott. Előfordulhat, hogy a rendszer nem fog elindulni.
További segítségért, kérjük, forduljon a Synology online támogatószolgálatához: http://www.synology.hu.Üdvözlettel:
Synology DiskStation"Újratelepítettem és kb 20 perc után megint pedig kb 2 évig folyamatosan ment hiba nélkül. mi lehet a baja?
Most meg már csak villog be se kapcsol .
-
lajos75
senior tag
Sziasztok!
Tudnátok segíteni abban hogyan tudnám kimenteni a Torrent File-t (DS215J) Nas ról, Ha Transmission használok.
-
válasz
JackFeryll #19892 üzenetére
Ha torrentre gondolsz, akkor nem tud 12,5MB/sec letöltést biztosan a DS115J
-
JackFeryll
őstag
Ugye a 115j gyengécske a 100Mbit-es teljes sávszélességű torrentezéshez (letöltés érdekes csak) ?
-
Borisz76
nagyúr
Sziasztok.
Támadt egy "elvetemült" gondolatom.....
Bár szétnéztem a neten és nem találtam róla semmi infót emiatt könnyen elképzelhető , hogy nem is létezik a "dolog" !
Szóval pár éve regisztráltam a SETI@home programba.
Használtam is és kerestem az idegen életformára utaló jeleket a rádiófrekik között
Aztán rendszer újratelepítéskor már nem tettem fel a progit.A NAS-ra létezik esetleg kliens rá ?
( Mondtam, hogy elvetemült gondolat....de hátha )Éjjel-nappal megy de a felesleges processzoridőmet erre szívesen áldoznám.
-
-
TBMC
addikt
sziasztok!
létezik valami megoldás arra, hogy a smart tvről elérjem a 2. meghajtón tárolt filmeket? (ds215j)
mert alapból csak az 1.meghajto/moviest dobja fel a tv-nugy ez az alap megosztott movies mappa.
előre is köszi!
-
bosa
tag
válasz
kaciokos #19457 üzenetére
Nemrég elkezdtem, használni a dlna-t így a megoldásod kapóra jött, viszont mivel eléggé tetemes a gyűjteményem így sok idő volt míg végig nézte mindig az adott mappákat. Kutakodtam meg agyaltam és a következőre bővítettem a scripted:
if [ -d $TR_TORRENT_DIR$TR_TORRENT_NAME ]; then
#ha a letöltés mappában van akkor a mappát adja hozzá
/usr/syno/bin/synoindex -A $TR_TORRENT_DIR$TR_TORRENT_NAME
else
#ha a letöltés fájl akkor csak a fájlt (pl sorozatoknál jellemző)
/usr/syno/bin/synoindex -a $TR_TORRENT_DIR$TR_TORRENT_NAME
fiAzért van a $TR_TORRENT_DIR$TR_TORRENT_NAME mert így a teljes elérést írja nem csak a mappát hanem a létrehozandó mappát vagy fájlnevet is. Ennek köszönhető hogy nem az egész könyvtárat adja ismét hozzá csak az új mappát és tartalmát.
Illetve nálam van még egy if benne mert nem minden letöltés esetében kell hogy hozzáadja így az elején még van egy if elágazás amit ide nem másoltam be. -
kosarob8
aktív tag
válasz
eric.cartman #19883 üzenetére
Erre tippeltem én is - köszi a megerősítést.
Sajnos nincsen dock-ja, de most úgy tűnik talált otthon egy régi alaplap-procit amivel talán sikerül elindítani a rendszert. Mindenesetre köszi a választ, ma is okosabb lettem kicsit!
-
-
kosarob8
aktív tag
Sziasztok!
Sürgős és fontos kérdésem lenne.
Egyik barátomnak meghalt az asztali gépe és a benne lévő winyón vannak adatai, amik fontosak lennének. Hirtelen nem tud másik asztali gépet keríteni az adatok lementéséhez, viszont van neki egy Synology DS215J-je egy winchesterrel, szóval a másik slot szabad. Kérdés: ha beleteszi a winyót a gépből, amin adatok vannak, azok elvesznek a Synologyban (értem ez alatt, hogy esetleg formázza a NAS vagy ilyesmi) vagy megmaradnak érintetlenül? Mert akkor azon keresztül letudná menteni az adatait a winyóra vagy USB-sre.
Válaszotokat előre is köszi.
Üdv: Robi
-
Doky586
félisten
Sziasztok!
Hogyan kell áramszünet esetén kikapcsoltatni a NAS-t ?Jelenleg ilyen a beállítás: (ez működik ahogy kell)
(DS-209 ről van szó a legfrissebb naprakész 4.2 van fenn rajta)Gondolom telneten kellene valami config filet átírni hogy ne csak "Biztonsági üzemmódba" kapcsoljon hanem kapcsoljon ki. Erre azért lenne szükség mert biztonsági módban továbbra is sokat fogyaszt, ha kikapcsolna a NAS akkor a UPS sokkal tovább bírná a modem és router tápellátását biztosítani..
-
r3dsnake
nagyúr
Valamint olyan kérdésem lenne, hogy Samba meghajtót fel tudok-e neki csatolni, hogy arról backupoljon automatikusan?Van egy Windows PC, aminek meg van osztva helyi hálón egy mappája. Az lenne a cél, hogy a Synology lássa ezt a mappát és ennek a tartalmát rendszeresen áthúzza az egyik vinyóra. Tudom, felvehetem PC-n a NAS meghajtóját, és arra beállíthatnék mentést, de én azt szeretném megoldani, hogy a NAS végezze ezt a feladatot.Köszi!Ez megoldódott.
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
#42431471 #19876 üzenetére
Így próbáltam, de valamiért nem akar összejönni. A főkönyvtárra nem kapott jogot, az almappára igen, és hálózati meghajtóként is erre az almappa elérési útvonalára vettem volna fel, de visszadobta a jelszókérésnél. De akkor majd még próbálgatom, lehet én néztem be valamit.
Köszi!
-
törölt tag
válasz
r3dsnake #19875 üzenetére
Ha direkt teljes útvonalat adsz meg egy almappához, amit a usernek van joga látni, elvileg látni is fogja.
Böngészni a megosztást a gyökérből kezdve viszont csak akkor tudja, ha a feljebb lévő mappákhoz adsz neki "bejárási + listázási" jogot (olvasás csoporton belül).
Nekem így jól működik. Ha a korlátozott user böngészi az össze megosztást, csak azokat a könyvtárakat látja eleve, amit engedtem neki. A felsőbb szinten lévő könyvtárakból meg csak annyit listáz neki, ami alatt van valahol olyan könyvtár amire bővebb jogosultsága is van. -
r3dsnake
nagyúr
Megoldható-e az, hogy egy samba megosztásnál a HDD-n lévő almappákon mappánként külön-külön jogosultságok legyenek? Próbáltam, hogy a főkönyvtárhoz nem adom hozzá a usert csak az almappákhoz, de így nem működik. Ha pedig a főmappához hozzáadom, nem tudom elvenni tőle a jogot az almappák-nál.
Mi lehetne a megoldás erre?
-
hemaka
nagyúr
-
törölt tag
válasz
tobias40 #19871 üzenetére
nem arra való. De ha a szolgáltatód tiltja a voip használatát, és ténylegesen szűri is... na akkor azt a szűrést ki tudod kerülni. T-nél biztosan egy csomó olcsó csomagnál írják, hogy a voip tiltott. És nem is nagyon lehet használni...
Mondjuk a T-nél pont van egy korlátlan böngészés opció valami 1800 ft-ért. VPN-nel valódi korlátlan mobilnetté tehető, de ez már szürke vizek, ebben nem tudok segíteni.
-
tobias40
veterán
"Használhatod arra, hogy a mobilszolgáltatód ne tudja szűrni az adatforgalmadat, pl. a voip tiltására."
Ez azt jelenti hogy ha van 150Mb mobilnet határom akkor ha vpn-el lépek be akkor ez a korlát sosem merül ki?
Vagy csak nem tudja "lehallgatni"amit beszélek pl.skype-n vagy a chat-en? -
törölt tag
itt egy rövid szájbarágó az OpenVPN beállításáról. Remélem használható. Ha kell, akkor később kiegészíthetem.
katt -
válasz
Varszegig #19864 üzenetére
OpenVPNhez windows alá mindenképpen kell az openvpn gui? Vagy van rá esetlen win-en belül saját alternatíva, amit nem kell pluszba telepíteni? Elsőre pptp-vel akartam, de azt pont olvastam valahol, hogy igazából felesleges vele bajlódni. OpenVPNnél meg meglepődtem, hogy a Syno guide alapján klienshez külön program kell.
-
Varszegig
veterán
válasz
tobias40 #19861 üzenetére
Nyilván a roueteren egyszerűbb beállítani, ha a router tid fogadni vpn-t. Nem mindegyik tud, és amelyik tud, az sem akármilyent. Pl. egy pptp nem igazán sokat ér, egy ipsec, vagy egy openvpn ami jó. Az ipsecet csak a nagyon drága routerek támogatják (az olcsóbbak, csak átengedik a csomagot), az openvpn-t már olcsóbb kategóriában is támogatják. Az openvpn nagy előnye, hogy szinte mindenféle mobileszközön van rá támogatás.
-
Mauzes
addikt
válasz
Varszegig #19860 üzenetére
Talán értem, csak mivel a gyakorlatban sosem láttam ilyet, ezért elsőre kicsit nehézkes.
Akkor ha jól értem, így néz ki a gyakorlatban: beállítom a VPN-t egyrészt a NAS-on, másrészt a laptopon mondjuk Win-en keresztül, telefonon meg egy app-on keresztül tudok kapcsolódni. Ha public wifi-n vagyok akár laptop, akár mobil, akkor megéri csatlakozni, és mindent (böngészés, munka, DS appok használata, stb.) a VPN-en keresztül elérni. Ha meg mobilneten vagyok, akkor legcéleszerűbb csak akkor VPN-enezni, ha valami szenzitív tevékenységet végzek (pl. netbank vagy ilyesmi).
-
Varszegig
veterán
válasz
tobias40 #19841 üzenetére
A vpn nem arra van, hogy elérd a nas-t, hanem gyakorlatilag távolról belekerülsz az adott belső hálózatba. Persze. hogy mit látsz belőle, az konfig kérdése. Ha csak a NAS-t akarod elérni, arra nincs szükséged VPN-re. Ha a NAS-t akarod titkosítottan elérni, arra ott a https.
Nem tudom, van-e magyar leírás, ha valaki tud linkelni ok, én most biztos nem csinálok, ahhoz nagyon el vagyok havazva. Pedig biztos nem lenne haszontalan, ha egyszer leírnám pl. nyári kalandjaimat ipsec létrehozásáról az amazon felhőbenOtt még be kéne üzemelnem egy openvpn-t is a jövő héten, szóval lenne mit leírni
Mauzes: Akkor még egyszer. A VPN arra való, hogy két pont között létrehozz egy olyan "csövet", amibe más nem tud belehallgatni. Mindegy, mi a célod. Használhatod arra, hogy a mobilszolgáltatód ne tudja szűrni az adatforgalmadat, pl. a voip tiltására. De alapvető célja, hogy az irodától távol lévő munkatárs úgy tudjon dolgozni, mintha az irodai intraneten lenne. Ugyanez a NAS-nál: úgy éred el a NAS dolgait, mintha a belső hálón lennél. A közeg, ami összekapcsol, az az internet, de ebben a özegben neked egy privát folyosód van. Nem tudom ennél jobban elmagyarázni
Azt próbáld elképzelni, hogy minden, ami nem vpn, és nem https, az egy teljesen nyitott adatfolyam, minden szerveren kihallgatható, gyakorlatilag bármi kilopható belőle. Jelszó, userid bármi. Ami vpn alagútban megy, abból meg semmi.
-
r3dsnake
nagyúr
A csomagkezelőben a kézi telepítőnél milyen jellegű alkalmazásokat lehetne felrakni? EZT fel lehetne varázsolni valahogy?Köszi!
-
Mauzes
addikt
válasz
CactuS #19843 üzenetére
Bocs, hogy itt amatőrködünk, de nekem még mindig nem teljesen világos:
Ez a VPN-ezés arra jó, hogy ha a NAS-t akarom elérni külső hálózatról, az biztonságos legyen, vagy pedig arra, hogy ha public wifi-n neteznék (pl. mobillal vagy laptoppal), akkor először csatlakozok az otthoni hálózatomhoz VPN-nel, és így maga a böngészés lesz biztonságos?
-
-
törölt tag
válasz
tobias40 #19853 üzenetére
Amennyiben a router firmware tud NAT loopback-elni, akkor a belső hálón ülve is írhatsz pl. a böngészőbe akarmi.synology.me-s címet eléri a NAS-t. (Anélkül nem, mert egy ördögi körbe kerül routolásnál.)
Szerk.:
Én már ez alapján választottam routert, mert nekem fontos volt ez a funkció.
-
tobias40
veterán
válasz
maci25 #19851 üzenetére
Bentről sztem csak a saját hálózat ip-jével tudod elérni,kintről meg a xy.synology.me-ről.
Pont ez a lényege a dolognak,nem?Ha nem így van akkor majd jön vki okosabb!
Közben Mr. Janó megválaszolta,rosszul tudtam én is de ezek szerint az én routeren(tplink 1043) se tudja ezt,bentről-kintről mással érem el a NAS-t de már megszoktam!
-
maci25
aktív tag
válasz
Marko_ #19848 üzenetére
QuickConnect-tel. nekem is elérhető kintről és "bentről" is a nas.
DDNS használatával, ha jól emlékszem csak kintről volt elérhető. Ami érdekes volt az az, hogy ha csatlakozva voltam a router-hez wifin,akkor nem értem el a nas-t kinti címmel. Kintről )pl mobil netről" kinti címen meg elérhető volt. Agyrém ez a router! Az upc meg csak széttárt kézzel azt mondja, kapcsoljam brige módba. -
-
válasz
tobias40 #19841 üzenetére
VPN esetén maga a kommunikáció titkosított. (Illetve van több előnye is, pl.: akár a többi hálózaton lévő eszközt is láthatod, mintha ugyanabban a hálózatba lennél belecsatolva. Elérhetsz több szolgáltatást, nem kell mindenhez külön portot nyitni a külvilág felé.)
Kicsit sarkítás, de valahogy így: El akarsz jutni A pontból B-be (diskstation). A-ból B-be 2 út vezet az egyik a sima útvonal. Ez olyan, mint egy utca, mások láthatják, hogy mit csinálsz. A másik verzió, hogy felépítenek neked egy alagutat, ami pont A és B között van, csak az van benne, aki ismeri az alagút kulcsát, ezen kívülről belátni nem lehet. Tényleg kicsit sántít, de talán érthető a lényeg.
Normális beállítások esetén szerintem a "sima" kapcsolattal sincsen gond. A sikeres támadások szerintem az esetek 99 százalékában valamilyen user error miatt történnek.
-
kaciokos
őstag
A DS215j-m előtt egy routert használtam DLNA szervernek, OpenWRT+miniDLNA kombóval. Az a változat tudta azt, hogy megjegyezte, ha félbehagyok egy filmet, és legközelebb ugyanonnan tudtam folytatni. Akkor még úgy gondoltam, ezt a TV tartja nyilván, de mióta a NAS-t használom, megszűnt ez a funkció, szóval ezek szerintem mégsem a TV csinálta. Csak én nem találom, vagy tényleg nincs ilyen opció a Media Server-ben?
-
tobias40
veterán
válasz
Varszegig #19839 üzenetére
OK,van magyar nyelvű ahol beállítások le vannak írva,szájbarágósan?
Majdcsak megértem lassan..
És ha van vpn akkor elég mindíg arról elérnem kívülről a Nas-t?(ajánlottabb biztonságosabb stb?)
Nem lassabb a rendszer mintha a "sima" webes felületen írom be a synology.me-s címet?
Remélem jól kérdezem amit akarok tudni..CactuS:pontosan jól értetted miket akartam kérdezni!!
Tehát a vpn a legbiztonságosabb a többi meg csak van?? -
válasz
tobias40 #19837 üzenetére
Ha jól sejtem a kérdésed mögötti dolgot, akkor azért, mert pl.: a Quickconnectet gyakorlatilag egy regisztrációval beállítod és kintről már eléred a DS-t. Ha VPN-t akarsz, akkor külön kell még telepíteni a DS-re a VPN szervert, illetve kliens oldalon is kell állítgatnod dolgokat. A legtöbben megelégednek azzal, hogy beírják, hogy xy.synology.me és elérik a NAS-t, az, hogy milyen védelemmel már nem szempont.
Hátránya gondolom annyi, hogy ha valaki bejut az "alagútba", akkor kb olyan, mintha a helyi hálózatodra csatlakozna fel (már ha úgy van beállítva a VPN szerver, hogy a helyi hálózat többi gépét is lásd). De ennek az esélye elég minimális.
Amúgy én ez alapján próbálkozom (openvpn).
Erre esetleg valaki?
-
tobias40
veterán
válasz
Varszegig #19835 üzenetére
Köszi!
Ha a vpn ennyire jó és egyszerű és biztonságos,akkor miért nem ezt használja mindenki a távoli elérésekhez?
A dyndns és a quick connect és társai helyett?(én a synology.me-s elérésre gondolok amikor a dyndns-t írom!!)A vpn beállításhoz van szájba rágós magyar nyelvű leírás?
Esetleg van a vpn-nek hátránya a többivel szemben a fix ip-s mizériát kivéve?
-
Synology Nas-al hogyan tudok biztonsági mentés forrásaként beállítani egy szerver (vagy asztali gép) megosztott meghajtóját?
Szeretném a NAS-t egyfajta biztonsági mentőkeként használni. -
Varszegig
veterán
válasz
tobias40 #19830 üzenetére
Kicsit kevered a fogalmakat.
VPN: ezt úgy képzeld el, mint egy cső, vagy alagút. Ami benne van, ahhoz nem fér hozzá senki (illetve nem tudja dekódolni), és az adatok a két végpont között közlekednek. A két végpont megbízik egymásban.
A dyndns egy olyan szolgáltatás, ami összerendel egy adott nevet egy dinamikusan változó ip címmel. Többé-kevésbé helyettesíti a fix ip-t, ha változik az IP, akkor pl. a NAS updateli a nyilvántartást, és onnantól az adott névhez az aktuális cím tartozik. Ez arra jó, hogy ha nincs fix ip-d, akkor is megtaláld a dolgaidat a neten.
A vpn és a dyndns csak annyiban kötődik egymáshoz, hogy ha nem fix az ip-d, akkor a dyndns segít a vpn-ben, mert elég beírni a nevet a szerverhez (pl. vpn.valami.hu), és a dyndns megmondja, épp akkor milyen ip tartozik hozzá.
Azért mondom, hogy csak többé kevésbé helyettesíti a fix ip-t, mivel amikor változik az ip, az nem azonnal érvényesül a dyndns bejegyzésben. Ha mondjuk a NAS óránként néz csak rá a dyndns-re, akkor lehet akár 59 perc, amikor rossz címre mutat a bejegyzés. Ilyen egy fix ip-nél nincs. -
wazo
aktív tag
Segítsetek légyszíves. Valamit sikerült valahol elallitani és a music könyvtár nem látszik az audio stationban. Köszönöm
-
Sziasztok!
Lenne pár kérdésem VPN-vel kapcsolatban, hátha valaki járatos ebben: VPN kapcsolatnál akkor az OpenVPN ajánlott? Kliens gépen OpenVPN GUI-t kell hozzá használni? (Syno guideja alapján végigmentem a folyamaton, elvileg zöld is a kapcsolat, de, hogy őszinte legyen csak tippeltem, hogy a 3 megoldás közül melyik lenne jó)
-
stomi76
tag
Sziasztok!
A synology.me ddns szolgáltatás nektek működik?
Nem tudom ezen keresztül elérni a nas-t.
-
Janaboy
veterán
Lehet, hogy néha nem, de amúgy pontosan a Synology fórumán szidták őket ezerrel, hogy ezt még is hogy gondolták, főleg ha valakinek automatikusan frissül a dsm..vagy alapból miért nem jelszóval jön vagy egyáltalán miért engedi üres jelszóval telepíteni..
De mind1, ezzel a reset metódussal megoldódott.. -
törölt tag
válasz
Mauzes #19818 üzenetére
Minden nyitott port a saját hálózatodon potenciális sebezhetőség. Ha csak a VPN-nek van nyitva, védetebb a NAS-od, mintha szabadon kinn lenne a neten. Persze saját egyéni preferenciád szabja meg, mennyit áldozol fel a használhatóságból a biztonság (látszata? ) oltárán.
Nekem csak a VPN, és a biztonsági mentés nyitott kifelé. Persze minden szolgáltatás működik kívülről is, ha már a VPN kapcsolat felépült.Ha meg bármilyen eszközt használsz publikus wifin, akkor egy óriási bizalommal fordulsz a világ felé, hogy úgyse akarnak adatot lopni tőlem. Keress rá a MITM attack fogalmára. Ezen segít ha VPN-en keresztül netezel, mert minden kommunikáció egy titkosított csatornán folyik. Az OpenVPN-nek jelenleg nincs ismert hibája. A többi... hát szintén attól függ mennyire vagy paranoiás. Pistike ellen segítenek, az NSA ellen biztosan nem.
Ehhez kell: egy app telefonodra / számítógépre + a NAS on futtatni a gyári VPN szervert, és felkonfigurálni.
A syno támogatja azt is hogy minden kommunikáció rajta keresztül menjen, meg azt is hogy csak a felé irányuló kérések menjenek a VPN-en keresztül. Ha védeni akarod a privát szférád nyílt hálózaton, akkor értelemszerűen minden adatnak át kell mennie a NAS-on. Ilyenkor az otthoni feltöltésed limitálni fogja a böngészésed sebességét.
-
jozsi252
veterán
Este beraktam egy Torrentet DS-be, 100%-ig letöltődött majd várakozó állásba ment. Akármit csináltam vele nem indult el. Leállítottam a többit teszt gyanànt (azok már seedbe voltak) indítani akartam ôket, de ugyanúgy várakozóba álltak át.
NAS-t restartoltam utána már jó lett. Nektek csinált ilyet már? Olyan mintha kifagyott volna. De amelyik 100%-ig letöltődött az nem jelent meg a célmappába. -
Borisz76
nagyúr
Version: 5.2-5644 Update 2 elérhető.
Frissítés megtörtént....száguldunk tovább
-
hemaka
nagyúr
Próbáld más IP-ről (teló, tablet, asszony gépe..).
-
Janaboy
veterán
Sziasztok!
Kerestem, de nem találtam..
Sikerült megszívatni magam..ds211j fel lett frissítve 3.0-as dsmről a legfrissebbre (több lépésben) és a végén az admin userhez nem volt jelszó..most szépen letiltotta az admin belépését (azt írja, hogy fiók letiltva és forduljak administrahoz (vicces)), van valami megoldása?Köszi!
üdv -
Borisz76
nagyúr
válasz
redwhite78 #19817 üzenetére
Szia.
Én használom a DS Chrome plud in-t.
Leszedtem, beállítottam és használom.
Semmi más nem kellett hozzá a rendes működéshez.Tény, hogy nálam is megjelent .php fájl...volt , hogy néha 2 db is.
Ezeket simán töröltem.
Nem tudom, hogy nálad miért nem indul el a letöltés. -
redwhite78
aktív tag
Köszi, de nekem így sem működik.
Illetve az természetesen megy, ha a figyelt torrent mappába bemásolom a torrent fájlt, akkor letölti a beállított könyvtárba. De ehhez nem kell DS Crome plugin. Én azt szeretném, hogy a plugint használva jobb klikk a torrent fájlon > Synology DS > letöltés itt: 192.168...(nas ip) és ne a torrent.php-t szedje le, hanem a tényleges tartalmat. (+így a letöltés helyét is egyedileg meg tudnám adni)
A BT-keresőbe az ncore.dlm-et feltöltöttem (nevet-jelszót megadtam).
Neked hogy sikerült beállítani? -
Essejó
veterán
válasz
Boost3er #19787 üzenetére
Megmondom őszintén, hogy én már láttam olyan UPC wifis routert amin keresztül ment a Quick connect illetve a távoli elérés pl filmnézés, távolról vezérelt DS. Bár az igazsághoz az is hozzá tartozik, hogy egy HP mikroszerveren futó Xpenologyról van szó.
Miután a telepítést én követtem el, így egészen biztos vagyok benne, hogy az: Ez Internet futtatásán kívül semmiféle portbeállítást nem végeztem, főleg nem manuálisan.
Mondaná, hogy megnézem neked, de bizonyos anyagi tartozások miatt az UPC épp szigorkodik a gép tulajával és épp nincs nete. -
jozsi252
veterán
Nem tudjátok véletlenül hogy van-e a Download Station-nek statisztikája? Az hogy eddig összesen mennyit töltöttem le/fel, vagy napi szinten, esetleg havi szinten mennyit? Kerestem már mindenhol, de nem találtam ilyen menüt DS-nél.
-
törölt tag
válasz
molnartibor #19812 üzenetére
mivel lakossági ip mögött vagy, nem valószínű hogy így meg tudnád kerülni a céges tűzfalat.
De itt a súgó a beállításhoz: katt -
Zolee11
senior tag
Sziasztok!
Ha a NAS alatt lecserélem a router-t, vagy csak a router gyári szoftverét pl. suste romra, akkor mikre kell figyelni, van esetleg erre egy összefoglaló írás? Csak hallottam, olvastam foszlányokat, hogy router csere után esetleg nem lehet majd elérni a NAS-t.
Jelenleg egy TP-Link 1043ND V2-es routerem van, gyári szoftverrel, alapbeállításokkal. Csak fix IP-ket állítottam, a leggyakrabban használt eszközöknek, de a portok kezelésén nem állítottam manuálisan semmit. Egy openwrt romon gondolkodok, csak így NAS belakása után, nem akarok beledurrantani egy új romot tájékozódás nélkül.
Köszönöm! -
molnartibor
tag
válasz
#42431471 #19811 üzenetére
Ebben a VPN ben tudnál adni egy kicsit szájbarágós leírást vagy esetleg a proxy-s részére? gondolok itt arra hogy cégnél új tűzfal és már szinte minden blokkolva van első körben proxyznék ha megy de ha nem akkor portable open vpn vagy amit még találtam valami SSHL tunnel na arról semmit nem tudok de jól hangzik hogy mindent egy porton átnyom és szerver oldalon kicsomagolja és úgy továbbítja!
-
törölt tag
válasz
Mauzes #19808 üzenetére
VPN szerverként használva az ingyenes wifi hálózatokon nem kell félned, hogy ellopják minden adatodat. No meg persze a gagyibb védelemmel rendelkező hotspotoknál, ahol csak a 80-as portra raknak logint, de minden más szabadon mehet... ott ha véletlenül elfelejted elkérni a user/pass-t akkor is mehet a böngészés.
-
törölt tag
válasz
Mauzes #19808 üzenetére
Hááát én egyet tudok.
3rd party megoldással DVB-C TV adást streamelek, rögzítek a Syno-val. (Ez nem túl gyakran használt szolgáltatás. Már mint, nem én nem használom túl gyakran, hanem mások. ... gondolom.
)
-
Mauzes
addikt
-
Mauzes
addikt
Sziasztok!
Tudtok esetleg olyan oldalt vagy cikket, ami összefoglalja, hogy milyen cool funkciói vannak a Synology NAS-okank (általánosságban) vagy milyen kényelmet szolgáló trükköket lehet vele csinálni? Itt most nem olyan alap dolgokra gondolok, mint hogy van Photo Station és tudod nézegetni a képeidet, hanem olyanokra, amikre mondjuk nem gondolna az ember, pedig tök hasznos lenne neki is.
Persze ez teljesen egyedi felhasználás és preferencia kérdése, de én személy szerint úgy érzem, hogy kihasználatlanul hagyok több funkciót, mert nem is tudok a létezésükről.
Mondjuk már jelenleg is sok előnyét tapasztalom, pedig most csak nagyon alap dolgokra használom a DS213j-met:
- adatok viszonylag biztonságban, két lemezen
- torrentet letöltöm a számítógép adott mappájába, amit figyel a Download Station és automatikusan letölti, majd beállítás szerint osztja addig, amíg kell
- TV-m is a hálózaton van, így minden tartalmat tudok nézni rajta, számítógép bekapcsolása nélkül (igazából ez a leghasznosabb nekem)
- telefonon a megfelelő appokkal bárhonnan elérem a NAS fájljait, tudom kezelni a letöltéseket, és zenéket is hallgatok wifin-n
- amiről tudok, de nem használom, az a Cloud Station (nem tudom, hogy mi az előnye a 3rd party cuccokkal szemben azon kívül, hogy nálad van az adat - ami mondjuk egy tűzkár esetén pl éppen hogy negatívum; ráadásul Dropbox-ra amúgy is szükségem van)
- nagyjából ennyiElőre is köszi az ötleteket!
-
Patice
Topikgazda
válasz
fogtunder #19803 üzenetére
A Video Station és más indexelt mappák frissítése esemény vezérelt, és ettől függ frissíti-e automatikusan a DSM az adatbázist, vagy sem.
Pl. írták már előttem itt a fórumban, hogy a Transmission letöltés elkészülte nem esemény, de a Download Station letöltés elkészülte igen. Vagy File Station-nel, vagy akár felcsatolt mappában végzett file művelet is esemény az indexelés szempontjából, azaz automatikusan frissül ilyen esetekben az indexelt fájlok adatbázisa.
-
ttower
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5060 Ti (GB206)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Telekom mobilszolgáltatások
- Magisk
- Ford topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Elemlámpa, zseblámpa
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari
- Xbox Ultimate előfizetések
- Bomba ár! Dell Latitude E6420 - i5-2GEN I 4GB I 250GB I HDMI I 14" HD I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!