Hirdetés
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Bambanő háza tája
- Asszociációs játék. :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Gurulunk, WAZE?!
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
-
LOGOUT.hu
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
busman
veterán
-
elite.cs11
senior tag
Megjött az IWC katalógus is
Megjegyzés: mindenki rendeljen tőlük katalógust, akiket érdekel, mert hatalmas élmény kibontani, már már megközelíti egy óra kibontását
Ezek után csak elképzelni tudom milyen lehet órát venni tőlük[ Szerkesztve ]
-
icm
tag
válasz polonic #90792 üzenetére
Néhány ismerősöm kihangsúlyozza, hogy ő az automata órát jobban szereti mint a mechanikust. El is szoktam mosolyodni egy picit majd szólok, hogy ha azt mondja, hogy az automata felhúzású órákat akkor az helyes kijelentés.
"Simplicity is the ultimate sophistication." Leonardo da Vinci
-
BAti77
aktív tag
válasz balintka2009 #90795 üzenetére
Az típustól függ, de általában az automata javára...
"Csak az az óra a miénk, amelyikben jól érezzük magunkat, a többi az ördögé."
-
balintka2009
csendes tag
Melyik javára?
-
vadászcsiga
félisten
válasz balintka2009 #90793 üzenetére
Igen
Automata. De ez nagyon leegyszerűsített válasz. Ismerni kéne mindkét órát.
És használd a szerkesztés gombot![ Szerkesztve ]
-
balintka2009
csendes tag
Akkor ha az egyik kézzel húzható fel a másik automatán. Akkor van értékbeli különbség?
-
polonic
félisten
válasz balintka2009 #90791 üzenetére
az automata is ugyanúgy mechanikus, csak a felhúzása történik automata módon
szóval a kérdés továbbra is furcsa
-
balintka2009
csendes tag
De tegyük fel, hogy van két ugyanolyan óra csak az egyik automata a másik mechanikus
-
fagyalllo
őstag
válasz balintka2009 #90789 üzenetére
Ebben a formában a kérdés értelmetlen.
- drmobil.hu - eladó órák: https://bit.ly/3kY1lFj
-
balintka2009
csendes tag
Sziasztok!
Egy gyors kérdés, hogy egy régi automata óra többet ér mint egy régi mechanikus?! ( mind2 működő) -
trassher
addikt
válasz vadászcsiga #90786 üzenetére
Nem hiszem hogy sokan lennének tekintve, hogy 30.000€-s órákat csinál.
Redmi Note 7
-
icm
tag
válasz 5-ös kezelő #90775 üzenetére
Szintúgy a Monsterre Ray van, jó de valahogy a szívem mindig is a Monster miatt dobbant igazán. A Sumo-t most nem említem
-
icm
tag
TAG-ot sajnálom, habár nem volt valami szimpatikus az amit csináltak - már jó ideje. De, hogy egy sikersztori is legyen, valamiért evvel senki nem foglalkozik...
"Csak" a különdíjat nyerte el Bexei mester."A Magyar Nemzeti Bank Példakép különdíját Becsei Áron órakészítő, a Bexei Watches Kft. ügyvezetője vehette át.A különdíj egy három darabból álló, egyenként 50.000 Ft-os címletű „Középkori magyar aranyforintok 1305-1526” aranyérme sorozat, melyet Soltra E. Tamás tervezett. A különdíjat Hergár Szabó Eszter, a Magyar Nemzeti Bank kommunikációs vezetője adta át.
A harmadik generációs órás családba született Becsei Áron az egyetlen magyar órakészítő, akinek munkáit a világon mindenhol ismerik és elismerik. Egyedi időmérőit gyűjtők számára készíti, mellette pedig kiállításokon mutatja be a Bexei óramodelleket, melyeknek minden egyes alkatrészét saját kezűleg készíti."
Nem akarom a többiek teljesítményét lekicsinylően bírálni, mert csak egy alkalmazott vagyok... de számomra, és szerintem órások között Áron nyert a mezőnyből. Na de ez a privát véleményem.
-
Mylow-11
csendes tag
Most akarok DFI-ről rendelni, nincs valakinek, aki mostanság rendelt, kedvezményes kódja?
Hálám üldözné...[ Szerkesztve ]
-
excalibur36
senior tag
válasz 5-ös kezelő #90775 üzenetére
Köszönöm!
A monstert néztem, de annyira nem tetszik, akkor inkább az AtlasAz ember jellemét az határozza meg, hogy mit tart nevetséghesnek...
-
Dzsana
senior tag
válasz mugiwara18 #90776 üzenetére
Szia, ha Neked tetszik, persze, érdemes. Nem látni rajta semmi kifogásolni valót, nyugodtan megveheted.
http://zar-ido.blogspot.hu/search/label/%C3%93ra
-
mugiwara18
csendes tag
Sziasztok,
régóta olvasgatom a fórumot, mivel egy ideje fontolgatom, hogy végre megvásárolom az első órámat. (mert úgy látom majdnem mindenkinél az elsőt újabbak követik.. ) Volt gyerekként Casiom, de nagyon régóta nem hordom.
Automata órát egyelőre nem szeretnék, azt hiszem maradnék a kvarcnál. Az ezüst, illetve a fekete számlapos CERTINA DS Caimano az ami elsőre megtetszett a hosszas böngészgetés közben (aztán persze rengeteg más is...). Jelenleg olyan 70-80 ezer között láttam az új példányokat belőle, viszont vaterán jó ideje van egy ezüst darab, amely jelenleg 35 ezer Ft-os kikiáltási árral várja az új gazdáját. Elég régóta követem az aukciót, nem elsőre került fel, először fixen 45 ezer Ft volt, amiért nem kelt el, pár hete lett belőle licit 35 ezerről. Volt is egy érdeklődő, de azóta eltűnt a licitje.
Tekintve, hogy egy új darab mennyibe kerül, gondolom ha nincs semmi baja az órának, akkor elég jó ár érte, viszont furcsa nekem, hogy nem kelt el. A képek és a hirdetés alapján szerintetek érdemes megvenni?
Előre is köszönöm a segítséget, véleményeket!
-
5-ös kezelő
senior tag
Excalibur 36 : +1 a Rayre. Makóm volt, de így utólag a Ray szebb, és a mutatók vége jobban látható. És leginkább +1 a Monsterre... . Nem annyival drágább, mint amennyivel jobb.
39 mm-es Archimede Pilot eladó
-
fagyalllo
őstag
Ott voltak az első kronók között a Chronomatic szerkezettel, de idővel rájöttek, jobb szakértőkre bízni a dolgot, akkor jött képbe a Seiko
És ha már Seiko, nemrég találtam, természetesen JDM modell, ráadásul kifutott: SBPX033
Van videó is: [link]
- drmobil.hu - eladó órák: https://bit.ly/3kY1lFj
-
g0n21
senior tag
válasz fagyalllo #90720 üzenetére
Amit a Seiko-tól licenszeltek? (Te linkelted még a WUS-os topikot nekem)
(#90712) Tempus Fugit
Köszönöm, én kerestem, viszont ez túllóg a képzeletbeli kereten, holmi háromszorosa.Kronometer.hu // nick: Gonzi // JLC Master Control 2,1m // Squale 1545 GMT 350e // Rado Captain Cook 42mm 650e // Breitling Chronomat B01 42mm 2,2m
-
Aladdin
aktív tag
válasz phranxinatra #90769 üzenetére
Ahh, köszi, nem olvasgatom a WUS-t mostanság.
El kéne mennem megnézni egy ilyen Tagot élőben. Az Aerospace szíja nekem bejön, szerintem minőségi, majd összehasonlítom vele... -
trassher
addikt
válasz excalibur36 #90653 üzenetére
+Ray - Olvasottak alapján jobb a lünetta, lume és a szíj is.
+Mako - Elegánsabb és a kék változata sokkal szebb mint a Ray-nek.Macyke82: Gratulálok, gyönyörű.
[ Szerkesztve ]
Redmi Note 7
-
phranxinatra
aktív tag
válasz jookomak #90763 üzenetére
Mint írtam, feketének tűnt, de pl. van az a furcsafejű faszi a diversben a fácsén, valami waitforit levin, naponta rak ki képeket az SMP-jéről, és egy csomószor feketének látszik, pedig kék.
#90764 Aladdin: pár hónapja olvasgattam a WUS-on az Aquatimerekről, és ott jött fel többször, hogy a szíj nem adja azt a minőségérzetet, amit ebben a kategóriában az ember elvárna. Itt meg a csatot szidták el - ahogy Csiga is írta. -
Macyke82
tag
válasz vadászcsiga #90765 üzenetére
Ha jól emlékszem az a csatokról szólt és nem a szíjak kidolgozottságáról.
Azzal szerintem semmi gond nincs a TAG-oknál, sőt nekem a csat se para. -
Bling95
őstag
egyébként ma esélyes hogy láttam egy Hublot Big Bang King rózsaranyat nagyon nem akartam megbámulni hogy igazi-e, de ismerve a tulajt nem hinném hogy replika.
és elég csúnyának tartom
[ Szerkesztve ]
-
Aladdin
aktív tag
válasz phranxinatra #90754 üzenetére
"az egyetlen aggodalmam az állítólag gyenge minőségű fémszíj miatt lenne."
Na vákicsit, fejtsd ki ezt bővebben, lécci. Kinéztem ezt a gyönyörűséget, meglepném egyszer magamat.
Szóval mesélj csak... -
jookomak
őstag
válasz phranxinatra #90760 üzenetére
Cseréld le azt a telefont, ha kéknek látod!
Speciel nekem egyébként jobban tetszik, mint a fekete. -
Macyke82
tag
válasz phranxinatra #90760 üzenetére
Köszönöm szépen! Ez a fekete változat, bár a kék is nagyon szép, viszont előbbi szín univerzálisabb öltözködés során.
-
Macyke82
tag
válasz phranxinatra #90754 üzenetére
Az Omega érkeztével a TAG-nak sajnos mennie kell
Történetes pont egy Aquaracer-ről van szó, és bizton állíthatom neked, hogy a szíj minősége példásan kidolgozott. -
Dzsana
senior tag
válasz phranxinatra #90755 üzenetére
Gyerekek, ez már szarfűrészelés!
Mellesleg amit gépen beállítunk akárhány pozícióban is, a valóságban sosem azt fogja mutatni. Hirtelen felemeled a kezed, abban a pillanatban a billegő vagy belassul, vagy begyorsul egy pillanatra, attól függően, hogy a mozgás irányával szemben, vagy irányában lendült éppen. És minden egyes gyors kézmozgásra ezt csinálja. Utána kell neki kb. 10 másodperc, mire felveszi a ritmust.http://zar-ido.blogspot.hu/search/label/%C3%93ra
-
condy
senior tag
válasz phranxinatra #90755 üzenetére
Persze, hogy a pontosság a fontos.
Én csak azt mondom, hogy bemérik, lezàrják, megkapja a minősítést és mindenki boldog.
Azonban, ha ismét megnyitják, és valaki belepiszkál, már az előzőleg kiadott papír nem jelent semmit, hiszen hozzá lett faricskálva. Ezért, amint azt bbuffy írja (és amint mondta utána is kérdezett) kell egy új vélemény, hitelesítés vag mifene.
Ettől még az óra pontos, és ez a lényeg."I think, this is the beginning of a beautiful friendship."
-
Macyke82
tag
Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a gratulációkat
Most nagy az öröm és boldogság. Remélem a közeljövőben ismét örvendhetek a felújítás alatt álló vinatge Doxa-nak. Igaz Dzsana? -
phranxinatra
aktív tag
Ezt nem értem. Maga a minősítés arról szól, hogy az óra (pontosabban a szerkezet) mennyire pontos. Tehát a pontosságát hitelesítik.
Mégegyszer elolvastam a hozzászólásod. Számomra sokkal fontosabb, hogy pontos legyen az óra, mint az, hogy papírja legyen arról, hogy pontos.
#90749 bbuffy: Nem biztos, hogy így van, lehet, hogy neked van igazad, csak én ezt így nagyon valószerűtlennek látom.Ronin biztos megmondaná a frankót, de mintha nem lenne már egy ideje. Eltűnt?
[ Szerkesztve ]
-
phranxinatra
aktív tag
A TAG-vitához: legyünk őszinték, a TAG-Heuernek az utóbbi időben olyan túl nagy presztízse amúgy sem volt, és ha már egyszer telefont is gyártott, akkor miért ne gyárthatna okosórát. Kronográf-szerkezet helyett talán okosabb lett volna egy alap, hárommutatós kalibert kifejleszteni, akkor kevésbé lett volna konkurenciája a házon belüli Zenithnek, de a presztízsét ugyanúgy növelte volna. Én még most is simán vennék egy ETÁ-s Aquaracert, szerintem egyáltalán nincs rossz árban, az egyetlen aggodalmam az állítólag gyenge minőségű fémszíj miatt lenne.
-
bbuffy
senior tag
válasz phranxinatra #90746 üzenetére
Legyen így.
...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
-
condy
senior tag
válasz phranxinatra #90745 üzenetére
Ahogy bbuffy írta: a márkaszervíz visszahitelesít. Nem arról volt szó - már bocsánat - hogy pontos, vagy nem, hanem arról, hogy megmarad-e a minősítés, vagy nem.
Árnyalatnyi különbség van a kettő között.Tovabbra is tartom, hogy egy "maszek" ezt nem tudja visszatenni rá, még akkor sem, ha utána az óra atompontos lesz.
"I think, this is the beginning of a beautiful friendship."
-
phranxinatra
aktív tag
-
bbuffy
senior tag
-
squir
aktív tag
válasz Ereshkigal #90688 üzenetére
Kösz!
Szögben kellett fényképeznem, különben a neonok tükröződése miatt nem lehetett volna látni belőle semmit. A csuklóm sem túl vastag.
Viszont az óra sem kicsi: koronák nélkül 42 mm![ Szerkesztve ]
-
condy
senior tag
-
Bling95
őstag
új automaták közül szerintetek melyik márkákat érdemes egyáltalán nézni amik beleférnek 150 ezres keretbe?
-
condy
senior tag
válasz bbuffy #90728 üzenetére
Ha belepiszkálnak a szerkezetbe? Tisztítás, szabályozás...
Veloke: Most linkelte tempus. Vége mindennek. Dobhatom ki.
Sajna a LHC még várat magára. Nem tudunk Tomival összefutni, de azért igyekszem.[ Szerkesztve ]
-
balintka2009
csendes tag
Vki véleményezze az órát légystives
-
Tempus Fugit
csendes tag
válasz polonic #90721 üzenetére
Alapvetően nekem nem az ETA (már nem is ETA-t használnak TAG-ék, hanem Sellitát!) szerkezetekkel van bajom, hanem azzal, hogy leépíti saját presztízsét.
Elfogadom a tényt, hogy adott árszint alatt nem kapunk manufaktúraszerkezeteket, és olyan 3500 € alatt teljesen elfogadható, hogy ETA-t (azért ilyen ársávban már ETA legyen és ne valami klón, ha lehet) kapunk, ettől azok a márkák még igenis bírhatnak presztízzsel.
A Longines-nak is van, és nem is játssza el holmi okosórák és ilyen-olyan tévutak (kifejlesztünk saját szerkezetet, de mégsem; Nipponból vesszük a szerkezet gyártási jogát, amit sajátként adunk el, napszemüveg és divatkiegészítő mellékvonal, a profitmaximalizálás érdekében, et cetera...)! -
BluEyes
őstag
válasz balintka2009 #90697 üzenetére
-
[ Szerkesztve ]
Azért jó a tengerparton, mert ott csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék.
-
polonic
félisten
válasz Tempus Fugit #90714 üzenetére
köszi
---------
Most így átolvasva a véleményem pontosítani szeretnék.
Nincs bajom a tag órákkal (bár ez az okosórás dolog nagyon nem tetszik, az óra az óra és kész). Van jópár igazán szép darabjuk. És az eta szerkezetekkel sem.
Gondolkoztam is tag órákon, amíg nem ismertem az árukat. De az árukat alábecsülve és látva maradt a longines, amit megengedhetek magamnak jelenleg.
Egyszerűen túlárazottnak tartom az eta szerkezetes óráikat. És sajnos ezt kell mondanom a breitlingről is, hiába COSC minősítés.
[ Szerkesztve ]
-
Sungoo
addikt
válasz balintka2009 #90715 üzenetére
Melyik?
-
condy
senior tag
válasz Tempus Fugit #90717 üzenetére
Ezért is becsülöm oly sokra megnyilvánulásaidat.
-
condy
senior tag
válasz Tempus Fugit #90710 üzenetére
Már-már könnyekig meghat az öszinte együttérzésed. Igazán köszönöm, hogy ennyire a szíveden viseled, és figyelemmel kíséred márkatörténetemet.
-
balintka2009
csendes tag
Nah laptomon megy. Ez lenne az órám
leirnátok a véleményeteket róla, meg h karbantartás mikor kell meg mindent amit tudtok róla -
polonic
félisten
válasz Tempus Fugit #90710 üzenetére
A tag benne sem volt a komoly kategóriában nekem. Amiatt mert eta szerkezetes órákat adnak el borzasztó drágán.
Omega vagy rolex amit majd szeretnék. Bár leginkább egy Jaeger-re fáj a szívem, mondjuk erre.
-
Tempus Fugit
csendes tag
Valaki keresett itt holdfázis kijelzős automatát, nos neki az alábbi manufakturális szépséget ajánlanám figyelmébe:
Két hibája van mindösszesen: 42 mm túl nagy, maximum 38 mm-esnek szabadna lennie és a Hold lehetne sárga / aranyszínű.
[ Szerkesztve ]
-
bigdaddylaza
tag
válasz Coyote Blue #90668 üzenetére
szia vidd be a Hantoshoz,irányi utca 5..tokot 15ért szokott de gondolom rá kell néznie azt ugy mond egy árat..
-
Tempus Fugit
csendes tag
válasz balintka2009 #90702 üzenetére
Nem lehet túlhúzni, erre van az ún. csúszófék.
Ennyit a TAG Heuer presztízséről..
Szegény Condy pont bevásárolt. Ha eddig meg is fontoltam volna egy-egy modellt, úgy már biztosan nem vennék tőlük semmit." The brand will return to its former market segment, focussing on younger people, more first-time-buyers and less purist watch aficionados. (...) TAG Heuer could easily be the brand for a smart-watch and Biver already confirmed that TAG Heuer is actually working on someth"
Egy márka szégyenteljes bukása.
Polonic:
"Tervbe van véve. Pár év múlva lesz valamilyen órám egy komoly óragyártótól"
Akkor a TAG már nálad is kiesett, ha egyszer KOMOLY.
Maga az alábbi pozicionálás is szégyenteljes:
"In a recent interview Biver said he sees the three brands, based on average pricing, positioned like this:
Entry level: TAG Heuer, priced between CHF 1,500 and 4,500
Mid range: Zenith, priced between CHF 5,000 and 15,000
High-end: Hublot, priced over CHF 15,000"Hublot magasabbra pozicionálva, mint a Zenith? Ne már!
[ Szerkesztve ]
-
polonic
félisten
válasz vadászcsiga #90704 üzenetére
Te számolod?
Tervbe van véve. Pár év múlva lesz valamilyen órám egy komoly óragyártótól.
-
condy
senior tag
válasz balintka2009 #90706 üzenetére
Java, adobe, frissítések, egyéb sz@rok rendben vannak?
De a szerkesztést azért tudod használni. Ha 5 percen belül jut eszedben valami, szerkesztheted az előző hozzászólásodat. Így nem írod tele a topicot.
Az órát meg sztem nem tudod túlhúzni...
Vadászcsiga:
[ Szerkesztve ]
-
balintka2009
csendes tag
És sztem a windows írja ki
de nem bisztos -
balintka2009
csendes tag
kb 1970-es Timex automatic
-
condy
senior tag
válasz balintka2009 #90691 üzenetére
Ez egy rendszerüzenet a windos alatt, vagy a prohardver üzenete?
Milyen óra?
[ Szerkesztve ]
-
balintka2009
csendes tag
Van egy automata órám amit kézzel is fel lehet húzni. Itt nem teszek kárt az órában ha túlhúzom ugye?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest